Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Ce a uitat Dudu Georgescu

Acum o săptămînă, Gazeta Sporturilor publica sub semnătura lui Eduard Apostol un interviu cu Dudu Georgescu. Inedit, interesant şi emoţionant interviu cu un personaj fundamental al fotbalului nostru. Gogeterul all time al primei divizii, cu 252 de reuşite, cîştigătorul a […]

miercuri, 9 aprilie 2014, 3:30

Acum o săptămînă, Gazeta Sporturilor publica sub semnătura lui Eduard Apostol un interviu cu Dudu Georgescu. Inedit, interesant şi emoţionant interviu cu un personaj fundamental al fotbalului nostru. Gogeterul all time al primei divizii, cu 252 de reuşite, cîştigătorul a două Ghete de Aur şi autorul a 21 de goluri din numai 44 de selecţii la echipa naţională se dezvăluia ca un om uitat şi lovit de nerecunoştinţa semenilor. Printre altele din cauza litigiului cu casa dăruită de regimul comunist ca recompensă pentru performanţele sportive. În special pentru cele două Ghete de Aur. Din păcate, Statul îl răsplătise cu ceva care nu-i aparţinea, ci fusese luat cu japca după 23 August 1944, iar acum foştii proprietari urmează să reintre în proprietatea imobilului.

Reacţia Clubului Dinamo, pentru care Dudu chiar a scris istorie, a fost mai mult decît promptă. În timp record, fostul internaţional a fost cooptat printre consilierii acţionarului Ionuţ Negoiţă şi a fost numit preşedinte al fundaţiei „Dinamo Evolution”. O structură înfiinţată cu scopul nemărturisit de a-i da un loc de muncă lui Dudu Georgescu şi cu scopul declarat de a face legătura între legendele şi viitorul clubului din Ştefan Cel Mare. Foarte frumos. Iar dacă Dudu – care a primit cadou şi un apartament din partea lui Negoiţă (nerevendicabil, sper, de data asta!) se va înhăma la treabă, vom îmbina utilul, plăcutul şi datoria morală faţă de marii noştri sportivi.

Cum ştiam că nici o faptă bună nu rămîne nepedepsită, mai ales dacă pleacă din partea unor ziarişti (despre care ştim că intră cu bocancii în sufletele oamenilor), l-am întrebat pe Edi Apostol dacă a primit vreun telefon din partea lui Dudu Georgescu. La început s-a făcut că nu înţelege. Apoi, mi-a confirmat bănuiala. Nu a primit. Probabil că eroul interviului îşi consumase efuziunile sentimentale în îmbrăţişările oferite lui Ionuţ Negoiţă, cînd primise de la acesta cheile apartamentului.

Dar e bine şi aşa. Nu ne trebuie telefoane de mulţumire ca să scriem despre oameni care ne-au marcat tinereţea cu golurile lor. Cu detenta aceea care sfida gravitaţia. Nu avem nevoie de impusuri să scriem despre acel Dudu Georgescu plutind deasupra unui întreg careu de scoţieni, cu capul depăşind cu jumătate de metru bara transversală. Un gol de o frumuseţe stranie, apoi un atac urît, pe la spate, al unui anumit Miller. Şi mai apoi Dudu ieşind, schiopătînd de durere. Mă durea şi pe mine durerea lui. România-Scoţia 1-1, 1975, pe 23 August. Pentru aşa ceva nu este nevoie de telefoane de mulţumire. Dar dacă sînt, ne fac bine, dragă domnule Dudu Georgescu. Sînt precum cheile de la apartamentul inimii, dacă mă înţelegeţi.

Comentarii (88)Adaugă comentariu

andrei (222 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 19:39

Cand calomniati de ce nu asteptati telefoane? Cand faceti o fapta buna trambitati cate o saptamana precum gaina care s-a ouat si sunteti foarte ofuscati daca nu primiti atentie. Ziaristii nu fac niciodata sau foarte rar articole de dragul persoanelor despre care scriu ci pentru notorietate, rating, prestigiu in tagma etc. restul e ipocrizie. Asadar, sa ma ierti Geambasu daca nu ma misca randurile tale.

vali (17 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 19:41

asa cum ne-am hranit cu reusitele lui dudu ,cu jocul lui dinamo atatea decenii asa si dv ne reamintiti cu placere momentele frumoase ale jocului de fotbal!

:)) (1 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 19:44

Hai ca asta mi se pare chiar tare…. Trebuia Georgescu sa sune si sa multumeasca ca s-a scris de el. :))) Edi Apostol a scris acel articol pt ca acum o saptamana nu avea nici un cancan (Gigi nu mai e de actualitat, cei 7 inchisi au cam expirat si ei, Steaua-Dinamo 5-2 fusese intors pe toate fetele lafel si Petrolu-Dinamo cu penaltyurile iar pe Mitica nu-l arestasera… de fotbalul din alte campionate sau de alte sporuri habar nu are)
HAI SA FIM SERIOSI SI VEDETI CE HAL DE ZIARISTI SUNTEI SI CE SE GASESTE PE SITEURILE „DE SPORT” DIN ROMANIA. As putea sa pun pariu ca in maxim 5 ani nu vor mai exista aceste doua ziare la chioscurile presei.

Jojo (198 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 19:47

Domnule Geambașu, nu poți aminti de „Ghetele de aur” fără a puncta că acestea au fost obținute prin furt. Toate, și cele două ale lui Dudu, și a lui Cămătaru, și a lui Mateuț! Dinanmo, echipa fostei securități, ne-a făcut de râs în Europa, UEFA fiind nevoită să suspende trofeul și apoi să-i modifice regulamentul. Nimeni nu crâcnea, la noi, în fața Securității. Și încă un amănunt pe care n-ar trebui să-l treci sub tăcere: în România numai jucători de Dinamo au luat Gheata de aur!!?? Oare de ce?

Jojo (198 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 19:51

Încă o precizare: și Dudu Georgescu și Cămătaru au fost jucători valoroși și nu trebuiau băgați în acele hoții!

moldovan mihail (1 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 20:04

DUDU E RODUL FRUSTARII DINAMOVISTILOR LUI Lucescu,IN TIMP ce STEAUA JUCA doua finale europene ,militienii au creat Viitorul,Flacara Moreni,dinamu Pitesti,Bacau,Bistrita lui Tata Jean ,echipe care pierdeau la comanda cu scoruri de 5-1 7-2 6-3 4-0 si militienii fabricau golgeteri pe banda rulanta Dudu, Camataru ,Mateut…De rusine UEFA a anulat trofeul Gheata de aur,o mare pata in cariera lui LUCESCU.Altfel Dudu chiar avea calitati,detenta mai ales….

RaduC. (36 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 20:13

Domnule Geambasu, cum poti sa pretinzi public, in modul asta, multumiri de la cineva, indiferent de persoana, pentru ajutorul dat (direct sau indirect) prin intermediul ziarului?? Chiar daca, poate, stii mai mult decat scrii despre intamplare, nu se face!

radu (10 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 20:18

D-le Geambasu, luati o pauza de la activitatea cotidiana, incercati cateva minute sa va detasati de la munca pe care o faceti de atata amar de vreme și când simtiti ca ati reusit sa va relaxati, recititi acest articol. Sper sa simtiti macar o infima farama de regret pentru ceea ce ati spus și să realizați că un jurnalist de calibrul pe care credeți că îl aveți nu ar fi scris așa ceva niciodată. Este total deplasat și exagerat, nu are nici o urmă de obiectivitate. Dumneavoastră vă faceți meseria pentru a primi mulțumiri de la cititori? Sau pentru că asta vă place să faceți, la asta sunteți bun? Mulțumiri sau aprecieri ar trebui să așteptați de la angajator. Dacă m-aș ghida după acest principiu ar trebui să cer aprecieri de la toată populația României pentru munca pe care o depun în slujba acestei țări. Mulțumirea vine din lucrul bine făcut, din îndeplinirea datoriei pe care o avem, pe care ne-am ales-o în viață.
Vă doresc să depășiți acest moment și să vă faceți meseria cu și mai multă determinare și corectitudine mai departe.
P.S. Consider că sunt obiectiv în această problemă, neavând afinități față de clubul Dinamo sau foști jucători dinamoviști.

cornel (1 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 21:35

SINT STELIST DE CIND M AM NASCUT DECI …ANTIDINAMOVIST CONVINS
CU TOATE ACESTEA NU POT SA RECUNOSC CA DUDU GEORGESCU MERITA TOT RESPECTUL SI PRETUIREA NOASTA DUDU GEORGESCU,DOBRIN,DUMITRACHE DI MULTI ALTI FOTBALISTI ROMANI MERITA RESPECTUL SI PRETUIREA NOASTRA

Valentin (3 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 22:02

Stergeti comentariile…jenant!!!
Lasati numai ce va convine.

CaineRrosu (14 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 22:06

Imi cer scuze anticipat dar pe acest Edi Apostol nu l mai acreditam demult pe linga clubul de fotbal DINAMO ! Cititi articolele scrise de acest Apostol. Un neica nimeni care scrie la comanda sau …… o ” oaie”in blana de „caine” ????????? Ce titluri au articolele scrise despre Dinamo si ce titluri au altii ?

George (1 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 22:15

Cristi, calitatea umana nu are nimic de-a face cu cat de bun ai fost in meseria ta, la un moment dat.Tu, ca ziarist care este aproape de fenomenul asta frumos si in acelasi timp imputit (fotbalul), stii bine ca asa e.Cunosti povesti, off the record – asa – pe care nu le-ai pus si nu o sa le pui pe hartie niciodata.La fel ca si multi alti colegi de-ai tai.Din varii motive, bineinteles.Sunt o gramada de caractere indoielnice, candva mari fotbalisti.Cteva exemple?Piturca, Mircea Sandu, Hagi, Gica Popescu, Puiu Iordanescu, Danut Lupu, Prunea, Mutu, Dorinel Munteanu, samd.Scriem pana maine.Si am zis doar de fotbalisti;nu mai pomenesc de cei din jurul fenomenului – impresari, arbitrii, presedinti de club, finantatori….E un fenomen mizer, care din naiba stie ce motiv reuseste sa ne tot tina langa el.
Dar pana la urma despre ce vorbim aici, ca de la asta am plecat?De un om – Dudu Georgescu – care a fost bun pe treaba lui – fotbalist, atacant bun si atat pt ca treaba cu Ghetele de Aur e mai mult decat discutabila la ce se intampla in vremea aia prin campionatul nostru – care probabil in intalnirile cu apropiatii, de fiecare data nu uita sa reitereze ca in cazul in care ar fi profesat in zilele noastre ar fi fost milionar in euro ( cu toate ca nu cred ca a dus-o rau nici pe vremea cand dadea alea 240 si ceva de goluri, dar atunci nu prea aveam milionari in euro prin Romania ).Si care acum, ca dealtfel foooarte multi oameni din tara asta, se vede in fata unei retrocedari, asa cum ai spus si tu.
Eu cand aud asta (nu la tine, in cazul de fata, ci in general cand e vorba de cate o fosta ”glorie” de-asta ) ; ” la cate a facut pentru Romania…”…N-a facut pentru Romania, oameni buni.A facut pentru el si pentru familia lui, pentru banii si avantajele pe care urma sa ii/le primeasca.Atat.
Asa ca, draga Cristi ( eu chiar te apreciez, sa stii, nu sunt peiorativ )…despre ce vorbim?Sa asteptam un gest frumos ( cel de multumire, pentru colegul tau – sunt perfect de acord cu tine ) de la cine?Caracterele multumesc, Cristi, nu oamenii.Ele ii bat pe umar pe oamenii care le poarta, sa zica ceva.
Te salut, cu respect!

okra (10 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 22:47

esti ireconciliabil …

John (1 comentarii)  •  9 aprilie 2014, 23:46

Dudu Georgesc emigrase parca in Canada! De ce s-a-ntors?

Stalin (1 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 2:36

Nationalizarea s-a facut in 48, chiar atat lucru nu stiti de trebuie sa ne luati de la 23 aug 44 ?

florin_72 (4 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 2:53

mai „bocanci”, ai tupeul sa vorbesti de un Lucescu, de un Dinu, de un Boc, oameni care au scris istorie pentru fotbalul romanesc, mai mult decat o „cashcheta” sau decat un jenei, care trisori baiatule,iar daca vorbim de caracter, la capitolul asta tu poti considera, cu indulgenta ca ai caracter de un ban si jumatate.
P.S. Uita-te boconciosule la rezultatele Domnului Lucescu in fotbalul European si apoi poti sa guiti linistit!!!!

GEAFER (4 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 4:52

Un instrument important in cadrul aparatului opresiv prin intermediul caruia era condus poporul romana a fost militia. Aceasta si-a facut echipa si culmea, chiar a avut si suporteri, multi si patimasi. Vai mama ei natie romana.

groparu (26 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 5:48

Pentru ciriitori.Titlurile de golgeter care i-au adus ghtele de aur lui D. Georgescu au fost obtinute in editiile 1974-1975 respectiv 1976-1977. Austriacul Polster a obtinut gheata de aur la 10 ani dupa. Iar trofeul a incetat sa mai fie acordat de L’Équipe dupa 1991. Deci la 15 ani dupa dubla lui Dudu.Asa ca ciocul mic mai ales ca sint sigur ca unii dintre comentatorii de pe forum nici nu l-au vazut pe viu. Era formidabil.Lovea mingea la fel de bine cu ambele picioare si avea o lovitura de cap teribila ca forta. Iar detenta extraordinara il ajuta sa sara cu un cap sau doua peste ceilalti jucatori.Cica aparatorii adversi il lasau sa dea goluri. Fals! Efectiv la jocul de cap Georgescu nu putea fi tinut. Venea lansat pe un culoar liber se inalta uneori si la peste 1,25 m deasupra terenului de joc si catapulta mingea in poarta. Daca portarii nu schitau nici un gest nu inseamna ca lasau balonul sa treaca. Pur si simplu nu vedeau basica! Dar avea si servanti buni. L-am vazut jucind prima oara pe stadionul Republicii la un meci al nationalei de juniori, prin 1967-68. Juca inter dreapta. Cind sarea la cap ziceai ca il impinge cineva in sus. Comentam cu amicii si spuneam: bai baieti o sa vedeti ,asta o sa ajunga mare! Si a ajuns! Cel mai mare atacant care a existat in Romania vreodata. Pacat ca dupa serviciile aduse clubului si chiar tarii conducatorii de atunci nu l-au lasat sa plece afara. Mai mult l-au pus pe liber si de la Dinamo si de la nationala. La 33 de ani ar mai fi putut da multe goluri. In 1978 a fost ofertat de celebra Cosmos New York pentru o suma colosala. Nu a fost lasat sa plece, nomenclatura declarindu-l ca si in cazul lui Dobrin, bun national.

citizen cc (15 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 6:21

Celor care sustin ca ghetele au fost obtinute prin furt le spun ca Dudu chiar a fost un golgeter remarcabil , nu uitati cate goluri a dat pentru Nationala . Suntem natia care nu isi recunoaste nici un merit , tot ceeaw c erealizeaza ai nostril este – dupa unii – numai prin furt …

dan botez (12 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 6:23

Pun pariu ca 99 la suta din cei care au comentat aici nu au auzit de DUDU GEORGESCU daramite sa-l vada jucand insa ca toti romanii sar cu piatra la atac inclusiv autorul articolului….Dudu a primit ceva drept recompensa care peste ani i-a fost luat inapoi.Nu vad atatea comentarii ca ar fi bine ca celor 8 puscariasi sa le fie luata averea pe motiv de furaciune.

gogu de la Orodel (49 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 6:58

Iar bati cimpii Jambie!Si tu esti anticomunist?Ce nu cunosti este faptul ca Dudu a cumparat casa dupa 1990!Scrie draga de pretentia regelui de Sacele..hotel,vrem in A dar nu sportiv,cine nu e cu cumnatul pirnaias,e impotriva mea!In rest sanatate maxima,da aseara ai fost bun ,Burleanu a spus lucrurilor pe nume!!

GABI1979 (1 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 7:11

Ce nu inteleg eu este de ce ii plangem pe acesti mari (sportivi,cantareti,etc.). Au avut o gramada de bani in viata lor. S-au distrat, i-au cheltuit nesabuit,au privit lumea de sus, iar acum cand au ajuns la fundul sacului intind mana la popor. Eu nu am mila de asa ceva. Au fost remunerati cu varf si indesat pentru performantele lor. Sa nu uitam ca un medaliat roman la olimpiada ia mai multi bani decat unul american. Eu zic ca trebuie sa se gandeasca si un pic la viitorul lor.

liviu (35 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 8:37

Pentru ca sunt la o varsta apropiata de Dudu Georgescu
si am vazut meciurile golgeterului,imi permit cateva observatii:
1. Ca fotbalist,Dudu a fost un excelent jucator de cap.In rest, multa modestie.
2. Titlurile de golgeter european, la care face referire,au fost obtinute la ordinul puterii comuniste. Mircea Lucescu,care ar fi meritat si el o jumatate de gheata,a fost colegul care i-a pus mingile cu maiestrie pe frunte.
Fundasii echipelor adverse, se faceau ca sar la cap. Dudu dadea 3-4 goluri pe meci. La 49 de goluri cu care a castigat Gheata ,UEFA a decis anularea acestui premiu.
Vad ca acest aspect nu este mentionat.Mi se pare chiar ca si Mateut a luat o gheata.
3. La banii pe care i-a castigat impreuna cu sotia-care ,daca nu ma insel ,a fost farmacista-putea sa-si cumpere linistit o casa sau apartament.Dar a preferat pomana.
4. Dudu face parte din categoria unor oameni jalnici,
care spun ei,ne-au facut sa radem(actorii),sa le fredonam melodiile(pseudocantareti) si vezi doamne
merita mai mult de o societate nerecunoscatoare.
5. Dupa 14 ani de stat in Canada, un om obisnuit vine cu ceva bani pentru un apartament la pret de Romania.
6. Negoita a stiut sa profite de eveniment.Are sute de apartamente nevandute in zone absolut de nelocuit.Este trist,ca la varste pensionarii, sa primesti un apartament in camp, si sa te bucuri ca un copil.
Domnule Dudu, am trait aceleasi vremuri,dar ca profesori,ingineri,doctori si chiar multi muncitori ne-am cumparat – in rate -un apartament mai mult sau mai putin confortabil. Ne inspirati numai mila!

barbu (31 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 9:48

foarte bine că nu vă faceţi iluzii asupra caracterului unora dintre ei: mircea lucescu este tot timpul furat de arbitri şi lovit de tramvaiul nerecunoscător, hagi face blaturi mai ceva ca jean pădureanu, gică popescu a furat de-a stins… mulţumiri, pentru ce?! tipul o fi convins că el i-a făcut un bine jurnalistului. şi, dacă o fi încălţat chiar cu ghetele de aur… alea cam strâng… pingelică era cizmar doar cu numele. sau le-o fi luat pe cele de la mateuţ?

Obiectiv (63 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 13:45

Unora:
Intre distractiile unui Dinu, Dumitrache, Dudu Georgescu (o peroana rezonabila, cum am avut onoarea sa constat, in vreo 2 ocazii) si cele ale unui Mutu, Tanase, Torje si cati mai vreti, le accept pe primele, de la distanta! Diferenta calitativa dintre generatii (nu ma refer, nicidecum, la fotbal) este atat de evidenta, incat nu este nevoie de argumente in plus! Iarasi, va epuizati in tot felul de dispute cu cacter „corporatist”, in loc sa va ocupati de ceea ce va place – fotbalul (in esenta lui) si muzica, in ce ordine doriti!

Obiectiv (63 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 13:50

Gogu: Intre pretentiile unouia (unora) cu tercut cuantificabi si cele ale altora, pe baza de prezumtii, le accept si prefer pe primele! Intre Hagi si Burleanu (indifernt ce si cat va face) il prefer insutit pe primul! Al doilea, care este recomandat doar de recentul sau trecut politic si de tinerete (ce nu stiu eu sa fac prin comparatie cu el?), are zeci de ani (nu va ramane atat in „fruntea bucatelor”) de demonstrat ca se afla intr-un loc just!

Obiectiv (63 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 13:54

Jojo:
Imi reprim tentatia de a folosi apelativul pe care-l meriti!
Ce ai de reprosat unui golgheter precum Dudu Georgescu (cu o lovitura exceptionala de cap, ambidextru), prin comparatie cu un golgheter propus si impus de altii, ma refer la Messi (un singur picior in panoplie, lovitura de cap cel putin modesta, simt al portii nu mai dezvoltat decat altii)? Acum la Barca, Dudu ar avea 70 goluri pe sezon, incompetentule!

senior (3 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 15:21

Dupa ce fugise din tara si s-a lepadat de romania se intoarce cu coda intre picoare si plange ca un copil la pomana luata ma intreb ce incredere poti sa ai int-run asemenea specimen Cunosc america si pot sa va spun ca in 14 ani de stat acolo acest milog daca vroia putea sa faca bani frumosi cu care sa se in toarca acasa daca i s-a urat de lumea civilizata!!!! Sa te dai la tv plangand ca un milog ca ti-s-a luat ceva la care nu aveai dreptul si in 40 de ani nu ai strans un ban sa-ti cumperi macar o garsoniera sa ai acoperis deasupra capului e jalnic !!!!! e vorba de lipsa de demnitate !!!!!

cipi (84 comentarii)  •  10 aprilie 2014, 16:15

Poate e doar timid. Citesc in ziarul de azi ca a plans la cadoul lui Negoita. Eu am plans amintindu-mi emotiile copilariei, numai sonoritatea numelui imi trezeste amintiri puernice cu goluri memorabile, gen cel cu Inter cand i-am batut cu 3-2. Pentru simplul fapt ca a disparut atata vreme din prim-plan, il suspectez de bun simt. Multumesc pentru bucuriile copilariei, Dudu Georgescu (si Augustin, Dragnea etc… or sa sara toti ca era echipa Militiei… ce stiam, eram copil in anii ’70, si eram fericit cand marca Dinamo). Apropo de bun simt, il suspectez de o doza exagerata si pe Geambasu, asa, dupa tinuta si scris.

lunetistu (14 comentarii)  •  12 aprilie 2014, 7:03

@Groparu:Cred ca nu l-ai vazut jucind pe Dumitrache . A fost mult mai bun ca Dudu , dar a si baut mult mai mult decit el . A fost cel mai bun virf al nostru de dupa razboi . Lovitura sa de cap era la fel de buna ca a lui Dudu si era cu un cap mai scund ca el ((1,73 m si 67 kg. )n rest superior la toate celelalte Ambele picioare , tehnica desavirsita , pozitionare in teren , rapid peste-poate , dribling in cavalcada , naucitor .Florica sta acolo sus , alaturi de Giscanul inegalabil , Balaci , Costica Stefanescu .Dudu a fost un jucator bun (precum toata generatia de aur ) si doar atit . Asta o spune un batrin rapidist , deci fara patima de suporter dinamovist sau oltean .

lunetistu (14 comentarii)  •  12 aprilie 2014, 7:08

@Liviu : @George , comentarii perfect adevarate .La fel si @ Obiectiv , ultimul comentariu .

lunetistu (14 comentarii)  •  12 aprilie 2014, 7:15

Sa nu fiu interpretat gresit : `.Florica sta acolo sus , alaturi de Giscanul inegalabil , Balaci , Costica Stefanescu `, in clasamentul valorii , nu in cer .

Dr-Acu (5 comentarii)  •  12 aprilie 2014, 7:33

Ne mai ramane,de-om mai traii, ca peste 25-30 de ani sa-i vedem si pe prezentii, fotbalisti valorosi, in „sapa de lemn”, cerand mila publica.
Ce-i interesant este faptul ca fenomenul se intalneste in toate domeniile. Sunt de notorietate cazurile de actori, cantareti si sportivi care, platiti regeste la vremea lor, si-au batut joc de bani, fiind prezente permanente in viata mondena, nepasandu-le de ziua de maine.
Atat cei tineri, cat si cei „trecuti”, trebuie sa inteleaga faptul ca sunt putine”berze chioare carora le face Dumnezeu cuib”, ca un om normal se ingrijeste de viitor, casa si masa, si apoi (ocazional) de mers in cluburi si la C.U.R.V.E.

ics (2 comentarii)  •  12 aprilie 2014, 12:46

frumos cipi, sunteti un domn!

dan botez (12 comentarii)  •  12 aprilie 2014, 16:40

Citesc comentariile voastre si imi dau seama ca marea majoritate santeti cazuti in cap: Dudu a primit o casa cadou in urma performantelor ca fotbalist-nu discut daca a meritat-o sau nu-iar dupa 40 de ani vine cineva si il da afara din acea casa.Ce spun desteptii ? Ca a avut bani si trebuia sa-si mai ia o casa adica sa prevada ca acel cadou ii va fi luat inapoi mai devreme sau mai tarziu.ADICA TOTI CARE AU PRIMIT CASA DE LA COMUNISTI MAINE POIMAINE TREBUIE SA LE RETURNEZE. bravo natiune.

fandinamo70 (2 comentarii)  •  13 aprilie 2014, 9:57

Sa comentezi de cineva pe care n-ul cunosti !? mài fratilor, Dudu Georgrscu nea adus multe bucurii an suflet an anii lui de glorie , asa cum Gica Hagi a fost la timpul lui un (rege pe gazon).-Deci nu mai judecati si dati verdicte numa din auzite,, nu fiti penibili. Salve. v.v.

fandinamo70 (2 comentarii)  •  13 aprilie 2014, 10:15

Cred, si civilizat ar fi din partea noastra a tuturora,s-ai respectam pe acesti mari fotbalisti pt bucuriile care ni leau adus an suflet si sa nui criticam, sa nu judecam viata lor privata, ci sai respectam pe deplin ,,merità,.Cine suntem noi ?si cine ne credem sai criticam? Domnilor !!!! fiti Domni…v.v.

Radu C. (17 comentarii)  •  13 aprilie 2014, 22:19

@groparu: ma bucur ca vorbeste cineva care chiar l-a vazut jucand pe Dudu Georgescu. Majoritatea putoilor care au acces la internet au auzit de Dudu Georgescu doar din comentariile pe forumuri si siteuri. La fel si de faza cu Gheata de Aur, si ma bucur ca au fost lamurite unele aspecte de Groparu. Mai exact faptul ca el a luat cele doua Ghete de Aur cu aproape 20 de ani inainte de a fi desfiintate.
Si sa va dau si un citat din Wikipedia care sa va lamureasca: „Following a protest from the Cyprus FA, which claimed that a Cypriot player with 40 goals should have received the award (though the official top scorers for the season are both listed with 19 goals), L’Équipe issued no awards between 1991 and 1996.”
Iar acum vechea „European Golden Boot” se cheama „European Goldean Shoe”. Desi noi ii spunem tot Gheata de Aur, e de fapt Pantoful de Aur. Suna hazliu:)

Si ca sa ne luam un pic si de autor…hai sa fim seriosi! Ziarustul Eduard Apostol si-a facut meseria de ziarist, nu a facut act de caritate. Intr-adevar, articolul sau probabil ca l-a ajutat pe Dudu Georgescu, dar nu cred ca asta urmarea domnul Apostol. Ci cauta un subiect, material de lucru, la fel ca cei de la Libertatea, Cancan, Wowbiz sau Click.

Comentează