Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Fetiţo, cum îţi permiţi?

Încă o finală, încă o victorie pentru Simona Halep. Şi aceleaşi priviri de regine rănite ale adversarelor înşirate pe traseu.

Victorie. Sau, pentru cei mai emotivi, victorieee! Simona Halep o bate pe Angelique Kerber în finala turneului de la Doha. […]

luni, 17 februarie 2014, 1:48

Încă o finală, încă o victorie pentru Simona Halep. Şi aceleaşi priviri de regine rănite ale adversarelor înşirate pe traseu.

Victorie. Sau, pentru cei mai emotivi, victorieee! Simona Halep o bate pe Angelique Kerber în finala turneului de la Doha. O bate, nu o învinge, după felul în care a arătat partida. Sau, tot pentru cei mai emotivi, Simona obţine o superbă victorie pentru sportul românesc. Care sport, instituţional vorbind, nu are nici un merit pentru acest succes. De la vlădică la opincă. De la Ilie Năstase, pînă la ultimul compatriot prezent în tribunele arenei cu steaguri şi trîmbiţe tricolore. Ba poate că ei au.

Se termină partida, Simona se bucură scurt, îşi face cruce şi aleargă spre fileu să îşi salute adversara. Angelique îi întinde mîna cu aerul că face o concesie unui subaltern. Un uşor rictus se desenează pe buzele trupeşei nemţoaice. Nimic nou. Acelaşi gest forţat îl văzusem cu o zi mai devreme la poloneza Radwanska. O strîngere scurtă de mînă, urmată de o privire acră, la fel ca gustul strepezit al înfrîngerii. La fel procedase Na Li, atunci cînd necunoscuta din România cîştigase meciul cu viitoarea campioană a Grand Slam-ului de la Melbourne. Simpatica şi inteligenta chinezoaică se metamorfoza brusc şi îşi privea şi ea cu aer superior învingătoarea. Ca de la stăpîn la slugă. Cum ţi-ai permis? Chiar nu îţi cunoşti lungul nasului, drăguţo?

Se pare că nu. Şi pînă cînd toate aceste domnişoare simandicoase nu vor pricepe că au în Halep o adversară pe măsură, românca va mai pleca în cursă cu un avantaj. În afara jocului consistent, agresiv şi exact. Puţine lucruri sînt mai periculoase în sport decît subestimarea adversarului. Decît plasarea lui pe o poziţie subalternă. Adevăr vechi de cînd lumea, dar neprizat în lumea exclusivistă a tenisului. Unde mai pui că aici vorbim despre femei, delicate şi afurisite în dozaje numai de ele ştiute.

Nu este departe ziua în care Simona Halep va fi tratată cu respectul cuvenit egalului în rang. Şi cu teama aferentă. Din acel moment va începe greul. Sau şi mai greul. Atunci cînd adversarele îi vor studia jocul. Punctele forte şi slăbiciunile. Cum ar fi serviciul al doilea, încă necopt. Deşi, în finala cu Kerber, Simona a reuşit un procentaj excelent chiar şi cu acest al doilea serviciu. Schimbînd locul în care trimitea mingea. Traiectoria şi electul.

Astea sînt lucruri care se deprind în ore nesfîrşite de antrenament, dar pe care trebuie să le şi simţi acolo, pe teren. Simona are această calitate. Procesează cu viteză problemele pe care le creează adversara. Se adaptează din mers planului tactic al celei de dincolo de fileu. Găseşte răspunsuri adecvate.

Totuşi, peste fluvii de superlative care o vor înconjura în perioada următoare, ceva nu se va schimba. Halep joacă un tenis solid, fizic, agresiv. Şi practică o modestie de cea mai bună calitate. Din clipa în care  a cîştigat şi ultima minge a meciului, se înţelege.

PS Printre postările indignate la editorialul „Sacrificiu în sanctuar”, cineva mi-a atras atenţia că Simona este stelistă şi că are strălucirea învingătorului în priviri specifică doar purtătorilor culorilor roş-albastre. Ţinînd cont şi de reacţiile succesive măreţei victorii a reghecampfiştilor împotriva Chiajnei nu ştiu dacă e cazul să zîmbim sau să ne încruntăm.

Comentarii (77)Adaugă comentariu

vasim (86 comentarii)  •  17 februarie 2014, 14:05

Nu o amestecatzi pe Simona in mocirla footbalului de la noi!
Ea are cariera ei, datarita 90% aportului ei si al oamenilor cu care se inconjoara, dar sa nu uitam ca sunt tari in care ca jucator de tenis avea si mai multe sanse.
Nu pot sa imi inchipui ca Romania are 4-5 jucatoare de tenis in primele 100 ale lumii si sa nu avem o infrastructura cat de cat.
Sigur nu ne ridicam la nivelul Spaniei sau al altor puteri europene dar sunt sigur ca si in Rusia se face tenis tot cu heirupul si acolo sunt destule rezultate.
Asa ca :
Felicitari Simona.
Succes Simona!

seba (157 comentarii)  •  17 februarie 2014, 14:35

felicitari simonei! e supr tare. stiu ca la finalul anului trecut isi propusese sa incheie 2014 in primele 20, ceea ce este extraordinar intr-un sport cum e tenisul in care concurenta este la cel mai inalt nivel. la cum joaca acum se poate mentine in primele 10 din lume.

ce sens are ultimul alineat in acest articol? si daca tot ai scris de stralucirea din priviri a invingatorului, adica de mentalitate, pe mine ma trimite cu gandul la gabi szabo si la hagi.

lc (5 comentarii)  •  17 februarie 2014, 14:59

Nici poveste de rictusuri si desconsiderari. Lumea tenisului e mult mai civilizata, jucatorii au medii de inteligenta admirabile, isi respecta munca unul celuilalt si nici vorba de superioritati decelabile prin priviri si acreli vazute doar de cei care vor sa le vada. Amaraciunea infrangerii n-a oprit-o pe Radwanska sa recunoasca jocul impecabil al Simonei, cu argumente „Nu stiam unde sa mai joc, era peste tot”. Kerber la fel. O simpla vizionare a interviurilor de dupa meci de punea, Cristian Geambasu, si pe tine in tema.
Nimanui nu-i place sa piarda, dar de aici pana sa vezi superioritati a priori, e cale lunga.

keron (1 comentarii)  •  17 februarie 2014, 15:23

Felicitari Simonei, e pe drumul cel bun. Din pacate astfel de exemple sunt doar niste „flori” in lumea sportului romanesc. Nu avem un sistem care sa produca performanta.

ps: legat de acel ps, eu sunt stelist. Stelist de cand ma stiu, nu de conjuctura. Am fost un stelist infocat, nu pierdeam nici un meci al echipei favorite, ma enervam cand pierdeau, sufeream si eu acolo in fata televizorului. Dar.. Steaua lui Reghe /MM e ceva urat, e un vis care s-a transformat in cosmar. Nu exista respect fata de adversari, nicio critica nu mai e accepta. Steaua nu e un club profesionist si as putea scrie despre asta pagini. Nici aici nu avem un sistem profesionist, o strategie, marketing, etc.

Cristian Geambaşu (301 comentarii)  •  17 februarie 2014, 15:34

lc
Am vazut interviurile dupa meci, am ascultat ce au spus. Stii foarte bine ca acolo si atunci se spun numai lucruri de complezenta si politicoase. Or, eu vorbeam despre altceva, despre o sclipire de rautate care tine o fractiune de secunda. Foarte reala si foarte vizibila, de altfel.

Sugerai pe de alta parte ca jucatorii de tenis (jucatoarele) sint mai inteligenti/inteligente decit alti sportivi, aluzie la fotbalisti. Şi, evident, la cei care il comenteaza.

Cristi (10 comentarii)  •  17 februarie 2014, 15:53

Sincer, nu sunt de acord cu ce ai scris. Este o jucatoare cu un progres remarcabil, nici o alta jucatoare nu cred ca nu i-a analizat jocul. Profesionismul in tenis este la cote ridicate. Antrenorii adversarelor ar trebui demisi daca nu au luat-o in calcul ca adversar redutabil. Jocul Simonei poate fi imbunatatit, poate sa ajunga o mare jucatoare. Faza cu privirile e o mare abureala, scoasa de la prea mult comentariu despre fotbalul mioritic.

irlandezu (3 comentarii)  •  17 februarie 2014, 16:19

Dincolo de sugestiile mai mult sau mai putin respectuase din comentariile anterioare, poate ca ar fi mai bine sa vedem partea pozitiva a lucrurilor si cum am putea sa pastram acest pozitiv deasupra permanentului negativism romanesc. Simona reuseste ceea ce reuseste din cauza mentalului fenomenal pe care-l are! Reteta Simonei ar trebui urmata inainte de a planifica existenta viitoarelor baze de tenis. Nu neg talentul, chiar deloc, numai ca in tenis, ceea ce ai pe umeri e foarte important. Vointa, ambitie si incrincenare, conditie fizica. Ce daca esti talentat(a) daca nu-ti spui tu insuti ca STI sa-ti exprimi talentul?! Sint atitia sportivi si sportive, nu numai romani, care se scufunda din cauza incapacitatii de a rezista stresului. Un antrenor care e si un bun psiholog e cel mai mare ajutor pe care un sportiv il poate avea. Chiar si pentru un sport colectiv, nu numai pentru tenis.

Bravo Simona! Succes!

marian (85 comentarii)  •  17 februarie 2014, 16:24

Doamne, ce microb va distruge condeiul de ziarist, dle. Geambasu ?!! Pai e posibil sa veniti cu „măreata victorie a reghecampfiştilor împotriva Chiajnei” ?! Chiar suferiti personal din cauza acelui rezultat de nu puteti sa va mai inghititi galbinarea ? Una, ca ne jigniti pe noi, suporterii echipei de fotbal Steaua, prin expresia pe care ati utilizat-o. Jenant pentru un individ care zice ca a primit un premiu Ioan Chirila. Si, lasand asta (desi ar trebui sa va cereti scuze, pt. ca stelist fiind va citesc si prin click-ul meu va ajut sa castigati banii din care traiti dvs. si ziarul la care lucrati), dar lasand toate aceste mizerii va intreb: ce o bagati pe Simona Halep in jegul fotbalistic cotidian ? Nu zic mai multe, ca nu vreau sa scot si eu mai stiu ce perle, dar le-ati cam merita.

Ionut Nita (1 comentarii)  •  17 februarie 2014, 16:44

lc are dreptate!

De dragul editorialului ai incercat sa subliniezi o pretinsa sclipire de rautate in privirea lui Kerber… Cel mult în privirea acesteia se putea citi dezamagirea pierderii unei noi finale, dupa cea de la Sydney.

Daca stii ca in interviurile de dupa meci se spun numai lucruri de complezenta si politicoase, tot la fel de bine stii ca multe dintre editoriale au o anume doza de exagerare!

gilos (147 comentarii)  •  17 februarie 2014, 16:46

D-le Geambasu,

Nu este deloc onorant pentru dumneavoastra sa nu publicati postarile care exprima opinii diferite de ale dvs.

Sunteti formator de opinie. Cu ce ajuta sportul romanesc, fair-play-ul, o atitudine tendentioasa, rautacioasa ?

Vedem la ceilalti ceea ce noi suntem de fapt. Daca suntem frustrati si complexati vom vedea in jurul nostru numai frustrati si complexati.

Daca un hot se intalneste cu un sfant, ce crezi ca va vedea hotul ? Smerenia sfantului sau buzunarele ?

PS Sper ca intelegi de ce nu pot fi de acord cu acest mod de a pune problema.
Sunt convins ca Simona Halep nu a avut nicio tresarire la strangerea de mana de dupa meci pt ca ea ESTE si gandeste ca o campioana. Restul e cancan.

biancorossi (56 comentarii)  •  17 februarie 2014, 17:04

Ţinînd cont şi de reacţiile succesive măreţei victorii a reghecampfiştilor împotriva Chiajnei nu ştiu dacă e cazul să zîmbim sau să ne încruntăm.
__
vorba Simonei : a fost un mare „wow”..)

ionut (20 comentarii)  •  17 februarie 2014, 17:09

Am vazut si eu gesturile celor doua dar nu cred ca este vorba de rautate. Pur si simplu cred ca e vorba de felul Simonei de a fi, putin mai retrasa si cred ca si engleza trebuie imbunatatita. Celelalte jucatoare nu o cunosc prea bine si cred ca asta e motivul pentru care sunt mai reci. Daca era Sorana sunt sigur ca situatia ar fi fost exact invers. Ea cred ca este prezenta la fiecare prezentare de moda inainte de inceperea turneului si toate jucatoarele o cunosc. Din pacate la tenis nu cred mai poate progresa. Una peste alta ar trebui sa ne bucuram ca avem un sportiv care face fata la nivel mondial. La ce infrastructura aveam in tara asemenea talente apar o data la 10 ani.

grid (9 comentarii)  •  17 februarie 2014, 17:11

Dle Geambașu, ce sclipiri de răutate ai văzut la adversarele pe care le-a înfrânt Simona? De ciudă poate, deși pare-se că @ic are dreptate, tenisul este un sport al eleganței iar jucătoarele de top n-au interesul să fie văzute ca niște acrituri. E drept, parcă a fost o fază cu Serena pe vremuri…

Jebbadiah1 (3 comentarii)  •  17 februarie 2014, 17:15

un articol pur subiectiv…eu nu prea sunt de acord cu cele scrise.

randy (1 comentarii)  •  17 februarie 2014, 17:26

Domnule Cristian Geambasu, sunteti sigur ca Simona nu a ”aranjat” toate meciurile din saptamana recent incheiata?Scuze daca cumva credeti ca incerc sa instig, dar mai mereu dumneavoastra aveti mereu in cap teoria conspiratiei.Stiu ca nu este locul pentru o astfel de intrebare, mai ales ca este vorba despre un articol din tenis, dar referitor la acea victorie a reghecampfiştilor puteti aduce macar 3 argumente in care sa demonstrati ca acel meci nu s-a jucat doar pe teren?Daca nu putei inseamna ca sunteti rau intentionat.Eu sunt sustinator al echipei Steaua intradevar, dar cu toata sustinerea mea vin aici si spun raspicat, Steaua a trantit meciul cu Viitorul din sezonul trecut.Si vin si cu argumente daca doriti.Dupa cum ati observat am fost zic eu destul de civilizat ina cest comentariu si deaceea va rog daca se poate sa dati curs intrebarii mele de mai sus.

3mi (1 comentarii)  •  17 februarie 2014, 17:26

Ati observat foarte bine domnule Cristian Geambasu. Eu am sesizat un amestec de aroganta si dispret in atitudinea lui Kerber fata de Simona. Daca strangerea de mana de la finalul oricarui meci de tenis nu ar fi obligatorie,tinand de politete si fair-play, cred ca jucatoarea germana ar fi preferat sa treaca peste momentul respectiv. Oricum, nu este atat de importanta atitudinea adversarelor, important este ca Simona sa continue pe aceeasi linie, sa imbunatateasca ceea ce nu functioneaza la parametrii maximi si mai ales sa-si pastreze modestia si sa nu trateze nici un adversar asa cum a facut-o Kerber aseara.
Cat priveste „meciul de fotbal” la care ati facut referire sunt intru totul de acord cu dumneavoastra. Scenariul si regia au fost sub orice critica.

Jancsi (1 comentarii)  •  17 februarie 2014, 17:29

Articol pertinent. Pacat insa pentru acel „PS”. Nici macar in paranteza nu se cade o asociere intre „o luminata” a sportului romanesc (rara situatie, din pacate) si o echipa care nu sugereaza altceva decat infatuare, ura si dispret fata de semeni!
Respect Simona!

Andrei Ionesc (11 comentarii)  •  17 februarie 2014, 17:30

Legat de Simona – nu stiu cand mentionati ca s-a intamplat scena de la fileu – la Wimbledon anul trecut i-a luat intr-adevar un set la 0, dar atat… Simona a invins-o in turul 1 la US Open in 2011 cand sunt sigur ca nu a televizat-o nimeni 😛
Legat de faptul ca e stelista… cei care aduc asta in discutie sunt nistre trolleri :)) – este cea mai irelevanta asociere posibila, doar pentru ca a primit un bilet la un meci si a zis ca tine cu steaua :))

lc (5 comentarii)  •  17 februarie 2014, 17:40

Din ce spui in articol, nu pare ca ai luat in considerare declaratiile de dinainte si de dupa meci. Asa ca:

Simona dupa meciul cu Radwanska: „A trebuit sa schimb ceva la 5-2 pentru ea si am jucat smart-aggressive”. Radwanska dupa meciul cu Simona: „Nu mai stiam unde sa joc, era peste tot”.

Kerber dupa finala: „Am facut prea multe greseli la inceputul meciului. Insa Simona a jucat un tenis formidabil pe parcursul intregii saptamani”.

Doua lucruri se desprind de aici:
1. Adversarele din semifinala si finala au recunoscut, la cateva minute dupa meci, ca Simona a fost superioara, cu argumente.
2. Au acceptat infrangerea, chiar daca unui sportiv din primii 10 in lume nu-i face placere acest lucru.

Restul ca nu-stiu-cate zecimi de secunda s-au afisat superioritati descifrate prin rictusuri sau priviri pe sub sprancene nu inseamna mare lucru. Inteleg ca ai folosit chestia asta ca sa-ti iasa ideea de la care ai pornit articolul. Dar ea este, cel mult, o licenta poetica. Nu corespunde realitatii.

Si da, sunt mai inteligente fetele astea ca noi, comentatorii. Si ceva mai „barbate” decat noi, pentru ca recunosc cand fac prea multe greseli.

roman (2 comentarii)  •  17 februarie 2014, 17:41

stelista!!!ce treaba are balada mioritei transcrisa pe plaiurile plaiesilor cu sportul alb???steaua inseamna moldova si cam atat….

Laur (9 comentarii)  •  17 februarie 2014, 17:41

Cristi,
Cred ca te inseli. Poate un astfel de articol era valabil prin lunile mai-iunie-iulie anul trecut si evident in perioada de dinainte. Dar acum, dupa victorii la majoritatea jucatoarelor de elita (sa nu uitam chiar si Serena a vorbit despre Simona foarte elogios, desi a castigat cu Simona de 2 ori anul trecut) toate jucatoarele sunt extrem de avizate fata de calitatile extraordinare ale Simonei. Adevarul e ca sunt doar neputincioase in fata lui Halep, deoarece Simona ESTE JUCATOAREA MAI BUNA IN MOD CONSTANT. A castigat 7 din ultimele 8 meciuri cu adversare din top 10. Cred ca mai degraba ii stiu de frica, decat o subestimeaza. Apreciez faptul ca te apleci si peste tenis, dar asta nu arata decat criza de jurnalisti din redactia voastra.

Laur (9 comentarii)  •  17 februarie 2014, 17:48

Moreover (ca o completare la ceea ce am spus mai devreme),
Cred ca singurii care o subestimeaza sunt cei care au titlul de jurnalisti de sport in Romania.
Nu poti trimite ca sef de ziar sau tv de sport zeci de insi prin cantonamente obscure de fotbal prin Turcia sau Spania si sa nu ai nici MACAR UN trimis special la Australian Open sau Doha care sa acopere performante de-a dreptul impresionante.
Realizati deja ca se naste o viitoare mare legenda a tenisului mondial? Nu prea cred. Incredibil cum pierdeti ”history in the making” si e chiar sub nasul vostru!

Jules (27 comentarii)  •  17 februarie 2014, 17:51

Eu zic ca a fost blat, prea categorica victoria Simonei! Unde mai pui ca este si stelista, un argument in plus ca e trisoare! Gata am etichetat-o si pe asta.

dana (1 comentarii)  •  17 februarie 2014, 17:53

Si mie mi s-a parut la fel mai ales din partea lui Kerber,ar face bine sa se obisnuiasca vine tsunami Simona!

Lavy (1 comentarii)  •  17 februarie 2014, 17:54

Kerber e o frustrata…S-a vazut clar la sfarsit atitudinea ei atunci cand si-au strans mainile…Si oftica dupa primul set, cand a plans…S-a crezut superioara indubitabil!

John BARTON (1 comentarii)  •  17 februarie 2014, 17:55

Stimate Cristian Geambasu,

„Maninc tenis pe paine” cu cel putin doua decenii inainte sa te fi nascut tu! Sunt „leat” cu generatia care innebunea la TV privind finala „Cupei Davis” pierduta la mustatZa de bravii nostri romanasi Tirianc si Nastase – ajunsi ACUM din pacate la varsta senectutzii si fara sa fi lasat urmasi de talia lor in tenisul romanesc – desi nu e inca timpul pierdut – fiziologic vorbind, ambii mai pot, inca…multe pe aceasta tema ! Dar tema comentariului meu este alta.
Este un adevar incontestabil ca de multe ori, bunicii isi iubesc si sprijina mai mult nepotzii si nepoatele decat pe proprii lor copii ! Asa cum bine ai scris, sportul romanesc in general ( cu ministri, federatii, asociatii, secretare voluptoase, etc etc) N-AU NICI UN MERIT IN ASCENSIUNEA SPRE TOPUL TENISULUI MONDIAL FEMININ a noii stele ( si speram sa nu fie efemere) a sportului romanesc ! Ma gindesc, poate, ca ar fi bine ca „bunicii” Nastase si Tiriac sa priveasca cu mai mare atentie spre aceasta „nepotzica” a lor care, se pare, va incerca sa sparga barierele tenusului – sport recunoscut al genlemen-ilor si lady-ilor , asa cum au facut si ei cu succes acum ‘fo 40-45 de ani. Asa ca, poate ar fi nimerit, prin scrierile tale, sa-i indupleci sa incerce a-si dezlega baierele pungilor – nu prea subtzirele – acolo unde trebuie spre a-si sustzine „nepotzica” sa urce spre mai sus – acolo unde de drept i-ar fi locul ! Iar tu, prietene, cred ca ar mai trebui sa incerci MAI ferm sa le mai dai peste „goarna” acelora – nu putzini – care incearca sa-si aroge sau deja si-au arogat necuvenite merite in aceasta ascensiune fulminanta ( vezi secvetnta de referintza cu Madama Sans Jene – adica Udrea si Gala Bute !!!). Si sa argumentezi cu condeiul tau ascutzit cu care din fericire te-a harazit cel de sus ca, acei „ciumpalaci” – citez un distins politician dimbovitzean – n-au nici o legatura cu aceasta fulminanta ascensiune a copilei-minune din Carpatzi !!!

PUNCTUM !!!

Cu respect,

JOHN BARTON

PS: Cand s-a jucat ultimul meci din finala Cupei Davis din 1972, aveam… nunta mea ! Am lasat balta mireasa, nasi, socri si nuntasi , etc si m-am uitat la TV la „neuitatul meci” Pacat ca nu s-a incheiat asa cum doreau 22 milioane de adevarati romani din acea frumoasa toamna !!!

PUNCTUM !!! PUNCTUM !!!

ceapa (1 comentarii)  •  17 februarie 2014, 17:57

Angelique Kerber a postat pe pagina ei de facebook un link la articolul de pe site-ul WTA in care titlul este:”Halep wins 7th and biggest WTA title”. Prin chestia asta eu cred ca Kerber da dovada de fair-play.

andrei30 (222 comentarii)  •  17 februarie 2014, 18:12

@Geambasu
lc are dreptate. Nu vad ce legatura are faptul ca declaratiile ar fi de complezenta. Si de unde stii tu pana la urma ce e complezenta si ce e respect real?In definitiv, si ma refer aici la societate in general, prefer politetea de complezenta din lumea civilizata decat mitocania sincera de la noi. Finally, nu iti prea inteleg mesajul. ce ai vrea, sa se bucure ca au pierdut? Cati campioni ai vazut tu fericiti ca pierd?

cristi1975 (2 comentarii)  •  17 februarie 2014, 18:27

Inainte de toate, Simona face parte din natia ROMANILOR ABSOLUTI ( PETRE TUTEA despre AROMANI) !!!

Khal (33 comentarii)  •  17 februarie 2014, 18:35

Pentru ,,roman”.Steaua inseamna cu mult mai mult mai ,,roman”.Steaua inseamna Romania,in vestul tarii nu vezi picior de dinamovist sau rapidist,probabil ca sunt cativa nu neg ca nu ar exista dar doar cativa.Exact cum in Cluj nu exista alta echipa decat U Cluj,cfr este o simpla echipa de cartier.Simona Halep este stelista pentru ca a afirmat ea lucrul acesta,ce e asa de greu inteles pentru tine mai ,,roman” neadaptat.

paul (1 comentarii)  •  17 februarie 2014, 18:36

Doamne ,cand nu are omu ce scrie inventeaza !!!

Angelique (3 comentarii)  •  17 februarie 2014, 18:42

Cati dintre voi s-au gandit ca nervozitatea lui Kerber de dupa primul set, si aroganta de la final pot fi de fapt manifestari ale amaraciunii insucceselor de anul asta ?
Inainte de simona, Kerber a mai pierdut o finala mare in 2014, afaik ..

un oltean (130 comentarii)  •  17 februarie 2014, 18:49

Eu cred ca ideea articolului era alta, si nu se leaga neaparat de cum s-a uitat Kerber…dar ma rog…fiecare intelege ce vrea…sau ce poate…

dani (31 comentarii)  •  17 februarie 2014, 19:25

Nu am observat dispret, aroganta, frustrare la Radvanska si nici Kerber! Vorbim discutii dragilor. False probleme. Doar un amanunt conteaza:avem in tenisul feminin o fata de aur. Se numeste SIMONA HALEP! Te iubim Simona!

PS (677 comentarii)  •  17 februarie 2014, 19:27

Gandul va bate la tenis, o sa va mai bata daca va …
incruntati !

PS … „caci va bate gandul sa scrieti despre Simona, va rog sa nu uitati cel mai important amanunt:
Simona este stelista, are miez de stea, se vede luptatoarea si numai din privire.”

cris (1 comentarii)  •  17 februarie 2014, 19:56

eu traiesc in occident,dar modestia nu este considerata o valoare aici dimpotriva o slabiciune,asa ca,dragi editorialisti romani nu mai utilizati astfel de termeni chiar daca noi la istorie am invatat ca nu am atacat pe nimeni’doar ne am aparat nevoile si neamul,bla bla bla

Obituary (4 comentarii)  •  17 februarie 2014, 20:10

Negruzzi…. Mare vizionar atunci cand l-a „pus” pe Lapusneanu sa spuna „prosti, da´ multi”. Stia el ca isi vor face aparitia unii cu „strălucirea învingătorului în priviri specifică doar purtătorilor culorilor roş-albastre”. Acum astept cu nesat injuraturile de rigoare, caci nu am alte pretentii de la MENSA stelista.

neloie (1 comentarii)  •  17 februarie 2014, 20:15

va curge multa cerneala in presa de peste hotare…Simona este un fenomen care ia amploare pe zi ce trece…Aceasta domnisoara Kerber cred ca stapaneste putin mai bine limba engleza ca „demonul” nostru,in rest nimic…!! un articol bunicel..

joy division (1 comentarii)  •  17 februarie 2014, 20:49

Geambasule, suferi de romanita!!!!!Numai tu ai vazut aroganta in privirea lui keber..

ady (1 comentarii)  •  17 februarie 2014, 21:13

la kerber n’a fost niciodata vorba de aroganta ,k a fost invinsa de simona. problema la ea a fost ,ca nemtii nu concep sa piarda,nu cunosc pe niciunu care sa fie multumit dupa ce pierd un meci. kerber a postat pe twiter si a felicitat’o pe simona pt al 7lea titlu WTA. Asa k nu are nici o legatura ce a’ti spus voi despre ea.

Marc (27 comentarii)  •  17 februarie 2014, 21:16

Daca numai pentru clik-uri ai scris articolul este rusinos.
Asa zisa sclipire de superioritate e o aberanta. E doar in capul unui om care se simte inferior ca roman..
Altfel, daca ar fi facut vre-un gest sau ar fi spus ceva interpretabil ar fi justificat comentariul.
Iar asocierea cu fotbalul, si mai ales cu numele unei echipe anume, este o impietate. Indiferent in ce context.

tatik”U” (9 comentarii)  •  17 februarie 2014, 21:20

Mi se pare o noua filfaire a celebrului invechit motto ca noi romanii suntem priviti de sus. Cred ca ne lasam priviti de sus. Sau mai degraba ne place sa privim in sus. (vezi declaratiile Piturciene vis-a-vis de superioritatea adversarilor). In ceea ce priveste privirile la fileu- jucatorii de tenis sunt sportivi, nu actori, nu le putem cere sa mascheze supararea dupa ce pierd un meci, mai ales o finala sau o semifinala.

Adi (56 comentarii)  •  17 februarie 2014, 21:22

mie mi se par mai stupide titlurile de presa rautacioasa de genul „X a fost umilit de Y”, „X l-a distrus pe Y”, „X si-a batut joc de Y”… Acolo e rautatea, unde ar trebui sa fie obiectivitate profesionala. Nu la fetele care lupta si au emotii fara pretentia sa si le ascunda.

DNL (1 comentarii)  •  17 februarie 2014, 21:39

As vrea sa comentez si eu acest articol , dar se pare ca au fost cativa baieti deschisi la minte care au facut-o inaintea mea. Wow , frumos articol , bine scris , dar fara rost. Simona deja e respectata de toate adversarele din top 10 , anul trecut nu chiar . Si sa stam oare acum sa analizam ce expresii are Kerber pe fata in momentul in care pierde o finala !? Halep este respectata la nivel inalt , chiar si de bookmakerii de la casele de pariuri.

Costin (1 comentarii)  •  17 februarie 2014, 22:04

PS Printre postările indignate la editorialul “Sacrificiu în sanctuar”, cineva mi-a atras atenţia că Simona este stelistă şi că are strălucirea învingătorului în priviri specifică doar purtătorilor culorilor roş-albastre. Ţinînd cont şi de reacţiile succesive măreţei victorii a reghecampfiştilor împotriva Chiajnei nu ştiu dacă e cazul să zîmbim sau să ne încruntăm.

Pana la acest pasaj ai facut un articol de nota 100 cu acesta ai demostrat ca esti un editorialist de duzina care daca nu scrie de Steaua nu este remarcat. Pacat , pacat ca ai reusit sa strici un articol dedicate unei fete extraordinare cu acest pasaj…pacat si sa iti fie rusine domnule Geambasu!!

Prutean Sergiu (3 comentarii)  •  17 februarie 2014, 22:35

Evident ca s-a vazut superioritatea in ochii celor 2 naziste.
Dar eu vreau sa le vad asa pana vor crapa si vor iesi si din top 50.. Daca as avea ocazia sa fiu la o distanta de vre-o 10-20 m de naziste – le-as spune la amandoua „Auf Viedersehen, zwei ‘lulele’!!! Ich bin Ihre ‘fan’ „

rover (4 comentarii)  •  17 februarie 2014, 23:57

Un articol oarecum critic la adresa adversarelor Simonei mi se pare nerealist. Nu a privit-o nimeni de sus, chiar Radwanska spunea ca daca joaca atat de bine ii va fi greu sa o bata. Nu are cum sa fie privita de sus. E o jucatoare de top si toate o privesc cu respect. Este un articol inutil…

federer20 (1 comentarii)  •  18 februarie 2014, 0:11

Respect Simonica !!!…te iubim !…si sunt de acord cu tine Cristi Geambasu !….apropo sunt aproximativ (sic!) de o seama cu dl.John Barter !

moartea pasiunii 3.0 (6 comentarii)  •  18 februarie 2014, 0:59

Corect, si Radwanska, si Kerber au tratat-o cu o anumita superioritate (sau superficialitate) pe Simona, iar asta inca va mai fi, pentru scurta vreme, in avantajul fetei noastre. Dar cred ca, odata cu triumful de la Doha si mai ales dupa ce presa internationala s-a extaziat, epoca asta s-a cam incheiat. Numai ca arma principala a Simonei nu este elementul „surpriza”, ci inteligenta tactica; apoi, ambitia formidabila; si, nu in ultimul rand, talentul. Din acest motiv, sunt sigur ca o s-o vedem in Top5.
As introduce niste nuante in ce le priveste pe Radwanska si Kerber. Imediat dupa meci, erau mai curand nauce decat trufase. Radwanska a fost destul de onesta si a recunoscut mai apoi: dom’le, nu intelegeam ce mi se intampla. Kerber a fost onesta doar dupa ce pierdut primul set, cand au podidit-o lacrimile; de neputinta. La final, a incercat sa iasa din arena ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat (nice try). Cat despre comentariul postat mai apoi, aceea a fost o intepatura aroganta: a creditat-o, vezi Doamne, pe Simona, cu „cea mai tare performanta” a ei ever – a se citi: deocamdata, Halep este la genunchiul broastei, ce atata zarva dupa amaratul asta de turneu de la Doha.
Inca Radwanska mai are o scuza sa insinueze o chestie de-asta. Dar ce ziceti de gazetarul sportiv Banciu, care nu vede nici o scofala in performantele Simonei?! Pai, alo, domnu’ Banciu, mai intai ca avem bucurii de-astea la doua decenii o data; fuse Ruzici acum 40 de ani, fuse Sparlea acum 20 de ani, acum fu Halep – ne dai voie sa ne bucuram nitel, in nemernicia noastra?! Apoi, domnu’ Banciu, daca binevoiai sa te uiti la meciurile Simonei, puteai vedea nu ca le-a invins, nu ca le-a batut, ci ca le-a cam snopit, de te intrebai ce cauta in Top10 fetele alea care se chinuiau sa-i dea Simonei mingea inapoi peste fileu. Ei, uite, pentru amaratii astia care se bucura din 20 in 20 de ani, asta este o mare scofala. Capisci?!
Banciu… Ce nume odios!

Mihai Mihai (24 comentarii)  •  18 februarie 2014, 2:05

Eu nu am vazut rautate in privirea ei. Doar epuizare fizica si sentimentul amar al infrangerii. Dar da mai bine ceva cu iz de shock si cu sambure de scandal, nu-i asa?

Comentează