Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Campionii like-urilor

Urmează clasamentele sfîrşitului de an. De la Dobrin şi Dinu am ajuns la Chiricheş sau Maxim. E maxim ce ne putem permite

Pe vremea cînd almanahurile nu se numeau almanahe, iar Moş Gerilă îi luase locul lui Moş Crăciun, întîmpinai […]

marți, 3 decembrie 2013, 11:02

Urmează clasamentele sfîrşitului de an. De la Dobrin şi Dinu am ajuns la Chiricheş sau Maxim. E maxim ce ne putem permite

Pe vremea cînd almanahurile nu se numeau almanahe, iar Moş Gerilă îi luase locul lui Moş Crăciun, întîmpinai sfîrşitul de an cu febrilitatea copilului care aşteaptă cadourile. Şi dacă erai copil, şi dacă trecuseşi în rîndurile adulţilor. Oamenii mari, cum se spune, ţinînd cont, evident, de criteriul înălţimii. Cadourile puteau fi cele mai neaşteptate lucruri. De la o cutie de carioci sau un kilogram de banane, pînă la o pereche de tenişi chinezeşti ori o cămaşă Brainconf. Dacă Moşul era darnic, te alegeai şi cu Almanahul Sportul. Sau cu Almanahul Cinema. Erau favoritele mele. În această ordine.

Almanahul Sportul era un produs al ziarului cu acelaşi nume, iar în el găseai adunate la un loc cele mai importante evenimente ale anului. Fotografii frumoase, interviuri mai relaxate, statistici interesante şi statistici inutile, glumiţe şi bancuri comuniste, care ofileau tendinţa de îmburghezire a unora. Ba chiar şi mici indiscreţii cu subiect sportiv de dincolo de Cortină. Dar mai ales, în  Almanahul Sportul, ca şi în ultimul număr din an al ziarului, găseai ierarhii. Clasamente cu cei mai buni sportivi. Şi cei mai buni fotbalişti. Şi atunci, fotbaliştii aparţineau unui regn separat decît acela al simplilor sportivi.

Gazeta duce mai departe tradiţia superlativelor de sfîrşit de an. Este un act jurnalistic firesc. Este o consecvenţă care ţine de un standard al meseriei. Problema este că tradiţia şi aşteptarea publicului încep să fie trădate de candidaţi. Iar calitatea protagoniştilor este influenţată decisiv de starea sportului de la momentul respectiv. Acum 40 de ani, cel mai bun sportiv român era un cîştigător al Roland Garros-ului, acum va fi probabil o tînără ambiţioasă de pe locul 11 al clasamentului WTA. Drumul de la Ilie Năstase la Simona Halep este şi drumul nepăsării autorităţilor faţă de sportul de performanţă. Indiferent de orientarea politică a celor care conduc ţara. Nu scrie nicăieri că intrarea în democraţie/capitalism trebuia să ducă la abandonul sportului ori că socialismul multilateral dezvoltat era izvor nesecat de medalii.

La fotbal, senzaţia de vertij este şi mai puternică. „Un 7 la «Drept roman» valorează cît 10 mingi scoase de pe linia porţii într-un meci cu Brazilia”, spunea Cornel Dinu în 1970, cînd cîştiga primul lui titlu de cel mai bun fotbalist al anului în România. Avea 22 de ani şi era student la drept. Este greu de crezut că un cîştigător din zilele noastre ar putea produce o asemenea declaraţie. Nu mă simt dator să explic de ce. Ca să zic aşa, explicaţiile sînt fără număr.

Laureaţii ultimelor sezoane s-au numit Dică, Dănciulescu, Torje sau Rusescu. Anul acesta avem noroc, fiindcă bătălia se va duce, cred, între Chiricheş şi Maxim. Aici este cazul să facem o pauză de respiraţie şi să renunţăm la smiorcăielile nostalgice. Trăim în lumea în care trăim, avem fotbaliştii pe care îi produce lumea aceasta parcelată în reţele de socializare. Aşadar, să ne adaptăm sau măcar să acceptăm că eroii de acum arată cu totul altfel decît cei de acum 40 de ani. Nici nu mai sînt eroi. Sînt cei care obţin cele mai multe like-uri. Sesizaţi diferenţa uriaşă dintre „like” şi „love”.

Comentarii (44)Adaugă comentariu

Danielus (1 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 11:37

Eu zic ca suntem pe drumul cel bun….de la 1 sticla de tzuica si 10 butelii de vin/caciula am ajuns unde trebuie…. la apa plata cu lamaie. Din punct de vedere talent, n-avem ce face…este genetic…si din cate cunosc nu putem interveni!

SmileBam (30 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 11:40

Diferenta dintre ‘like’ si ‘love’ este diferenta de sentimente.Iubirea si febrilitatea pe care o simteati tu Cristi cand erai mic,si care era transmisa si la cei mari,nu se gaseste si azi in aceasta era in care sentimentele au fost inlocuite de butoane de pe facebook.Omul a fost invatat sa nu mai simta ce e adevarat,iar acum se multumeste cu placeri rapide si fara substanta.Cat despre Chiri si Maxim…sa fim seriosi,fata de Dica sau Rusescu,ei chiar sunt fotbalisti.Fata de altii ani,avem totusi pretendenti mai seriosi.

liviu (4 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 11:44

Hai că Dobrin mai treacă-meargă dar Dinu ce mare fotbalist a fost? Și cât i-ai văzut tu jucând? Cinci sau șase meciuri pe an și alea cu transmisiunile tv de ani 70. Așa ne place să fim nostalgici pe mai nimic. Avem același fotbal aproximativ de 40 de ani, nimic nou sub soare. Ungurii ar putea să scrie un articol de asemenea factură nu noi.
Drumul lui Năstase a fost al unui geniu pentru că nici atunci nu se omorau -autoritățilii- să ajute fenomenul.
Cât privește cultura fotbaliștilor s-o lăsăm și pe asta mai moale. Să ne uităm la Iordănescu și Hagi doar….

SmileBam (30 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 11:45

Nu ai dreptate Danielus,nu aici se face diferenta.Diferenta se face la seriozitate si la faptul ca noi romanii nu avem nimic,un plan,o idee,hai ca idei am avea,pacat ca vin la 2 seara,dupa 1o sticle de vin.Tot ce vezi in tara asta e lipsa acuta a unui plan si mai ales a unei constiinte de natie.Suntem ca niste oi,si d-aia au furat atatia si noi am stat si ne-am uitat la ei cu 600 de lei salariu lunar.

Mosh_Gerilla.1948 (1 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 11:51

Nu mulți își mai aduc aminte de Dobrin și Dinu ca jucători. De aceea, am putea decala în timp termenul de comparație (cel de pornire), undeva pe la începutul anilor ’90. Dacă, pe atunci, adversarii noștri rămâneau stană de piatră la execuțiile lui Hagi azi, din păcate, e rândul nostru să rămânem… „lemn Tănase” la ceea ce joacă actualii cetățeni (mai mult sau mai puțin prieteni cu fotbalul).

andrei (83 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 12:01

Si uite asa, Geambasu afla ca nu mai este tanar si revolutionar, ci a trecut in generatia batrana, veche, cu idei fixe…
Cine afla si e constient de asta, are succes, altfel, se va duela cu generatia tanara si va incepe orice fraza cu ” pe timpul meu”…

Poate e timpul sa nu mai le ceara tinerilor sa faca ce faceau ei in tinerete, totusi, mai evoluam si noi, chiar daca nu ni se pare…

Ca sa-i ceri unui tanar de acum sa invete de la Dinu si Dobrin, e echivalent cu pretentia ca Geambasu sa invete de la Dobay, Petchkovsky, etc.

sonumbitch (16 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 12:11

domnule geambasu, vreti sa imi spuneti si mie care sunt marile performante fotbalistice ale lui dinu respectiv dobrin?

sonumbitch (16 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 12:15

continuam sa ridicam la rang de idoli niste oameni care au fost zero in fotbalul mondial. hai, bine, nu zero, ci poate +1. no more. eu cred ca vlad este un fotbalist cu mult mai bun decat o fost dinu, de pilda. cu ce ma puteti contrazice? as vrea sa trecem putin din planul ideatic fals in lumea reala si sa facem comparatii reale, nu bazaconii…

Comi (4 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 12:26

Nici presa nu mai e ce a fost, nu esti de acord???

aloda (1 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 12:27

Lasa-ne ma nene cu Dobrin si Dinu. Mentalitate damboviteana. Hai sa fim nostalgici acum ca era mai bun fotbalul pe vremea lu ceasca. Ne raportam la trecut in loc sa privim in viitor. Editorialistul Anului. Terminati cu prostiile si hai sa ii incurajam pe astia care-i avem acum. Ei sunt viitorul….nu Danciulescu, Dinu, etc. Tot respectul pentru ei dar : ”Regele a murit! Traiasca Regele”. O tampenie de articol comunist.

Nea Vanea (54 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 12:32

Maxim si Chiriches sunt giulumele! In anii ’70 acesti doi baieti de trupa nu incapeau in cabina stadionului pentru a le face ghetele cu crema Guban celor doi… Si cei doi magnifici nici bagajele nu i’ar fi lasat sa le care, ca sa nu se rupa de mijloc, mititeii…
A-l compara pe Gicu cu Maxim se numeste profanare de morminte!

eugeniu (6 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 12:35

Sa vezi cati imbuibati o sa sara pe mine dupa ce voi srie mai jos ! Deci , nu numai in materie de sport , ci si ca productie industriala , constructii , concedii pentru toti , carte pentru toti , scoala si sanatate pentru toti si inca multe altele era de preferat socialismul multilateral dezvoltat , Daciada , Cantarea Romaniei – chiar aceea regizata de Lucia Hossu Longhin – decat cerseala zilnica de astazi . Injurati baieti , injurati. . . .

gabipetre (35 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 13:03

Ei, preferatele mele erau almanahul Sportul,Flacăra şi Magazin. Diferenţa dintre cei de acum 40 de ani şi cei de azi nu e mare? După dubla cu Real din 1972, Don Santiago s-a prezentat personal în biroul lui Ceauşescu pentru Dobrin. După ultima ofertă de 4 mil. dolari, refuzată de nea Nicu, preşedintele lui Real i-a spus: „Eşti nebun, niciodată nu s-au plătit atâţia bani pe un fotbalist!”. Hai să ne închipuim că vine Perez să facă o oferta de 120 mil euro. Pentru cine? Cu banii ăia cumpără tot fotbalul românesc…

eulmeu (4 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 13:26

m-ati omorat cu dinu, chiar nu vede nimeni ca e un agramat care nu intelege rostul lui „pe” inaintea lui „care”?

florin_72 (4 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 13:54

mo, eulmeu, Domnul Cornel Dinu (pentru tine) are atata minte in capul sulii, cat aveti voi stanistii TOTI in cap, si tot nu-l ajungeti, dar ce poti cere de fapt de la niste amarate de oite destrabalate

GQ (15 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 14:04

Articolul acesta este oarecum în contradictoriu cu articolul Mariei Andrieș care condamna implicarea excesivă a autoritățiilor în sport în condițiile în care prioritățiile naționale sunt altele. Tind să-i dau ei dreptate. În condițiile actuale nu putem să-i cerem statului să investească în condiții pentru sportivi când noi nu avem condiții în spitale. De aceea pe plan sportiv singurele cazuri unde avem șanse de reușită sunt sporturileindividuale, unde talentul și un sprijin substanțial din partea părinților te pot duce sus. În sporturile de echipă unde este nevoie de timp, răbdare și investiții pe termen lung nu avem nicio șansă pentru că mentalitatea românului fie el privat sau de stat este să bage bani azi ca să aibe beneficii diseară. Când în România o să existe un proiect realizat după anumiți pași, cu răbdare, cu beneficii pe termen lung și care să fie și un succes atunci vom mai avea o șansă

florin_72 (4 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 14:04

mai sonumbitch, tu cati ani ai? Intrebi de performantele Domnilor Dobrin si Dinu? In locul tau mi-ar fi rusine s-o fac!!! Vorbesti de chichirici de parca ar fi Cristiano Ronaldo !!!! Probabil vorbesti despre acel chichirici pe care antrenorul lui totenham l-a pus sa asiste de pe marginea terenului la antrenamentele echipei CA SA VADA SI EL CUM SE JOACA FOTBAL!!!!!!!!!!!!!!!! Hai sictir, ca deja ma plictisesti cu ideile tale de iiiidiot!!!!!

florin_72 (4 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 14:09

si care au fost IMENSELE REALIZARI FOTBALISTICE ALE LUI CHICHIRICI? FAPTUL CA S-A DAT LOVIT LA MECIUL CU GRECIA???????
P.S. Asta este pentru SONUMBITCH

prezent (1 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 14:49

sunt un pic nedumerit de ce scrieti Dl Geambasu, pai sa vedem:
1. nu putem face paralela intre sportul din anul 2013 si cel din 1970. nu e corect… cerintele sunt altele, atletii sunt altfel pregatiti (alimentatie, exercitii…)
2. nu e corect sa traim din trecut. nostalgia e buna dar la batranete cand nu mai putem, iar dvs. sunte tanar inca din cate stiu.
3. vorbiti de likuri si de „love” … in 1970 cel mai performat calculator era cam cat biroul dumneavostra si nu putea sa faca nici 5% din ce poate azi un smartphone
trebuie sa intelegeti ca sunt lumi diferite cu necesitati si tentatii diferite
4. nici cu comparatia care o faceti legata de maxim si chirices = „cocalari” se intelege ca ar fi din ce scrieti nu pot fi deacord.
unul are intr-adevar o masina de lux in garaj dupa nici o luna de la transfer dar celalalt isi vede de joc si de o viata cat de cat retrasa (cel putin pe moment)

zona magheru (4 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 14:51

Da. Atunci ne pregateam pentru viitoarele plenare unde la Loji urmau sa se aseze Emil Bobu , Manea Manescu et Co si din partea minoritatii maghiare Ludovic Fazekas . Acum ii avem pe Ponta , Antonescu iar din partea minoritatii maghiare lipseste Laszlo Tokes care e ocupat mai mult cu Bruxelles -ul caci vorba ta traim in Capitalism / Democratie ?? Nu stiu totusi daca primii citatzi erau mai educati ? Doar ca nu aveam tehnologia avansata atunci . Nu tzinea ” cu ” copy paste ” . Iti lua ore intregi sa iti pregatesti in liniste ” fitzuici ” la bucatarie eventul cu un Ness Café caci in perioada aia inca se gasea chiar si cafea macinata !! Eventual ti-o macina pe loc ?

john (28 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 15:17

@gabipetre
E aberant sa crezi ca Realul a oferit $4 milioane pe Dobrin. In 1973, Johan Cruyff a fost vandut Barcelonei pe $2 milioane. Si avea alt pedigree: 3 cupe ale Campionilor cu Ajax.

stefansb (11 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 15:19

ooo…da….adevarul e ca pe vremea lui dobrin si dinu eram f puternici in fotbal. in toata perioada aia am prins un singur turneu final de european/mondial,iar in cupele europene nu treceam mai mult de un tur. dinu de ex,in toata cariera lui la dinamo de 17 ani nu a trecut de turul 2 decat de 2 ori, si asta in ultimii 2 ani de cariera,cand nu mai era om de baza.
in rest, in primii 15 ani de cariera la dinamo marele dinu iesea cu marea dinamo in turul 1 cu regularitate, si in rare cazuri in turul 2. 15 ani la rand

Christiano (60 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 15:19

Chiar ca praf. Ma uitam la lista de candidati si numai rebuturi. Ca sa nu mai zic de votanti, care sunt mai praf decat candidatii. Asta deoarece sunt usor de influentat de mass-media si oricat s-ar da de destepti pe net ei raman acei soareci-cobai din laboratoarele oamenilor de stiinta. Altfel nu exista explicatie logica pentru care „locul 11 la tenis” are 400 de click-uri iar argintul mondial in fata asiaticelor naturalizate la ping-pong doar 35. Sunt ferm convins ca daca printesele de la ping pong obtineau aceasta performanta in decembrie si Simona Halep ajungea pe 11 in vara, numaratoarea voturilor ar fi fost invers…

stefansb (11 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 16:23

daca dinu 15 ani la rand cu dinamo nu a trecut de turul 2,dobrine e si mai tare. in toata cariera europeana (4 sezoane) argesul lui dobrin a eliminat doar echipe grecesti (3 la numar), fotbalul din grecia fiind pe vremea aia aproape inexistent. in rest numai elimnari, inclusiv un 2-6!!! general cu fener, desi si turcii la vremea aia erau praf. drept dovada in turul urmator au fost eliminati cu scorul general de 4-2 de nice, care la randul lor au fost ulterior spulberati de koln (4-1 general). foarte tari erau si aia de la fc arges cu dobrin,n-am ce zice

ualcăr poliţist persan (1 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 16:33

Hai sa continuăm cu comparaţiile, să nu ne oprim la Dinu+Dobrin vs. Chiricheş+Maxim . Ce zici de Ioan Chirilă , Stelian Trandafirescu, Eugen Barbu,Ovidiu Ioaniţoaia, Ion Cupen, Tudor Octavian etc. comparativ cu Costin Ştucan, Decebal Rădulescu,Horia Ivanovici,Nourescu etc. Păi nene, e super uşor să arunci cu rahat la 3 metrii de tine, ia incearcă să iei în vizor pe ăia de la 1 metru. Sincer, 99% din microbişti consideră că e mai mică diferenţa dintre Chiricheş şi Dinu, decât diferenţa dintre Ştucan şi Chirilă sau Horia Ivanovici şi Ion Cupen de exemplu. S-au terminat subiectele ?Decât să criticăm prost, mai bine facem precum Cătălin Oprişan o incursiune in istoria sportului, amintind cititorilor de Ripensia, Venus, Ian Rush,Weissmuller sau cine vrei tu.

petre (4 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 16:34

m-am rugat două luni să se accidenteze celebrul Adi Popa, să nu-l mai văd în teren la Steaua! Mai nou, mă torturează şi cu Chipciu… Credeam că Reghe este şi selecţioner, nu doar antrenor.

petre (4 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 16:39

Nu, ar fi greşit să o punem pe Halep – niciun turneu de primă categorie câştigat – înaintea lui Brânză, numărul unu mondial!

columb (7 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 17:58

Regresul este evident in fotbal, dar si in presa sportiva. De la Ioan Chirila la Geambasu…

lastjudgment (5 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 18:34

Mare dreptate ai Stefan…ce mare lucru au facut astia in fotbal in perioada lor…nu vad nici o mare realizare…si nici ce sens are comparatia asta!!

lastjudgment (5 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 18:39

Geambasule du-te mai ca pleaca birja fara tine!

un brailean (1 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 19:37

Brainconf? :))))) Mai incearca o data si scoate primul ” n”.

je (53 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 19:58

Pai si calitatea ziaristilor lasa de dorit, nu doar a fotbalistilor: prefer un Chirila unora ca Tolo si ….

marcu (2 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 21:04

@stefansb #22 : „pe vremea aceea” se calificau 16 echipe la Mondial, iar la Euoropene, doar 8. Asa ca mai usor cu ironiile astea de jmeker, oricat ai vrea tu nu-l poti compara pe Dobrin cu Rusescu in veacul veacurilor.

Broscuţa Oac (22 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 21:13

Maxim nu e Dobrin, de acord, dar Chiricheş face cam de trei ori cât Dinu. Care şi-a luat diploma în vreo 8 ani în loc de 4, în ciuda eforturilor disperate ale profesorilor de la drept (majoritatea foşti ofiţeri MAI…).

Trecutul nu e întotdeauna mai bun ca prezentul. Ideea asta e doar o halucinaţie românească.

Razvan (26 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 21:22

Daca se va judeca dupa numarul de Like-uri atunci Mutu ar fi pe primul loc, detasat 😀

ion c (15 comentarii)  •  3 decembrie 2013, 23:31

Bine zis, dar curba descendenta nu cred ca este doar a romanilor. Eusebio era un geniu pe langa Cristiano (haotic si bazat doar pe forta), iar Platini, Cruyjff, Socrates sunt dintr-o specie pe cale de disparitie… Noroc cu Messi care salveaza generatia actuala, ca restul sunt cam toti o apa si un pamant.

Maria Atontolan (677 comentarii)  •  4 decembrie 2013, 2:28

“like” şi “love”, First Love, UCLA, prima: „The End“ (“Everytime I hear that song, it means something else to me. It started out as a simple good-bye song… Probably just to a girl, but I see how it could be a goodbye to a kind of childhood.“), ultima: „Riders On The Storm”, o legenda, flori, sperante.

„likerii“ se vede ca nu inteleg cit de Frumos este acest articol de sarbatori. Amintirile din copilarie sint frumos colarate. Prea frumos dar ce conteaza. A nascut breasla, pentru un sarit la cap, fotbalisti, statistici si a avut o contributie majora la trei ghete de aur. Pacat ca azi, datorita capitalistilor transfermarkt, nu mai putem fi pacaliti, nici macar de Craciun.

# 7 sonumbitch, vulpoi batrin, noi stim ca tu glumesti.

Pentru cei care nu s-au prins trebuie spus ca Dinu a avut cele mai mari momente de glorie fiind huiduit de 100000 de oameni la fiecare atingere a mingii. Ce-ati mai vrea si voi. Ce mai conteaza unul in plus.
Dobrin, si el, intre 66 si 71, numai, desemnat „cel mai bun fotbalist al anului“, a mai avut, caci se droga doar cu tuica, un cintec de lebada in 79. Dobrin este legenda, ce-a facut nici nu mai conteaza. Toti care pun piciorul pe o minge ar trebui sa-l viziteze cu o floare. Nu numai de sarbatori ar trebui sa se simta nevoia de legende.

Cine pune? O floare lui Dobrin. Un vin lui Dinu. O floare lui Cornel Chiriac. Dau o slipovita.

Gabi G (5 comentarii)  •  4 decembrie 2013, 6:01

Mie imi placea si Almanahul Flacara

Cinezan Vladimir (50 comentarii)  •  4 decembrie 2013, 6:56

Da, sportivul anului va fi o „dânsa”, cu alte „dânsele” în sala de aşteptare a deciziei finale. Cârcotaşii, gen Chiricheşii de conjunctură, vor spune că nu e mare „Brânză” ! Aşa să fie ?!

ramon (72 comentarii)  •  4 decembrie 2013, 9:08

cu toate exagerările, acea societate a promovat sportul și un nivel de trai relativ egal. Întoarcerea la capitalism și crearea altor mari proprietăți nu are grijă de sport. Pe lista marilor puteri sportive sunt țări mari (dublul României, sau mai mult, cu un nivel de venit de 5 ori mai mare). Baza de selecție mult mai mare, bani investiți mult mai mulți, dar poate mai important este că ei toți își permit cheltuieli de 5 ori mai mari decât noi.
Almanahul Sportul este o nostalgie a copilăriei noastre, l-ați repetat la Sp Rom, apoi la Pro Sport, până ați văzut că nu mai este pe placul noilor generații. Viața se schimbă.
Scrie cineva mai jos că generația lui Dinu a avut o singură calificare, plus câteva emoții prin cupele europene. De acord cu el, acum numai numărul de locuri s-a mărit, nu și poziția relativă a țărilor. Poate ar fi interesantă o comparație a clasamentului UEFA 2013 cu cel din 1973 (nu exista, dar date sunt suficiente pe net). Cred că nu s-a schimbat mult.

Gutza (1 comentarii)  •  4 decembrie 2013, 15:00

Cine l-a numit pe Rusescu fotbalistul anului,a dat dovada de multa incultura.despre acest jucator,Balaci spunea ca nu are toate calitatile unui fotbalist.avea dreptate…

Octavian Stăncioiu (10 comentarii)  •  5 decembrie 2013, 13:07

Ce frumos, domnule Cristi!… As da un like pentru love-ul de odinioara, dar nu am unde…

gabipetre (35 comentarii)  •  5 decembrie 2013, 20:56

John,
Puiu Rapaport, presedintele de atunci al pitestenilor a fost prezent la discutii, si a povestit dupa revolutie pentru presa cum au decurs negocierile: s-a ajuns la 2 mil. $ plus instalatia de nocturna in val. de aproape 2mil.
http://ziarobiectiv.ro/index.php/arhiva/adevarata-si-incredibila-poveste-cu-transferul-lui-dobrin-la-real-madrid.html

Andrei (222 comentarii)  •  7 decembrie 2013, 1:36

Sesizez diferenta uriasa intre like si love si ma intreb daca sesizezi si tu diferenta crepusculara intre jurnalist si blogger.

Comentează