Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Prima treime

Marius Alexe împlineşte 24 de ani peste trei luni. Şi clepsidra continuă să curgă

Îmi luasem cîteva zile de concediu astă-vară. Marius Alexe s-a transferat la Sassuolo, îmi zice un prieten dinamovist la telefon. El părea uşor amuzat (contrariat?), în […]

sâmbătă, 30 noiembrie 2013, 12:51

Marius Alexe împlineşte 24 de ani peste trei luni. Şi clepsidra continuă să curgă

Îmi luasem cîteva zile de concediu astă-vară. Marius Alexe s-a transferat la Sassuolo, îmi zice un prieten dinamovist la telefon. El părea uşor amuzat (contrariat?), în timp ce eu n-am înţeles nimic în primul moment. Aşa se întîmplă dacă nu intri pe net preţ de cîteva ore, ai impresia că nu mai recunoşti lumea în care trăieşti. Unde s-a transferat?, îl întreb vizibil jenat, fiindcă mă gîndeam că eu ar fi trebuit să-i dau vestea, nu invers. La Sassuolo, îmi repetă. Ce-i asta, Sassuolo?, spun, continuîndu-mi recitalul de ignoranţă. Nou promovată în Serie A, vine răspunsul. A! Aha! Lasă că nici măcar nu era un transfer, ci doar un împrumut.

Mi-a plăcut Marius Alexe de prima dată. Nu mai ştiu cînd s-a întîmplat asta, oricum într-un meci din sezonul 2009-2010. Mi-a plăcut şi m-a bucurat apariţia lui. Arăta a fotbalist, avea deprinderi de atacant. Înalt, dar nu prea înalt. Subţire, dar bine proporţionat. Viteză bună, tehnică la fel, simţ de anticipaţie a fazei. Era un băiat dezgheţat, vorbea natural, fără să pară că recită o poezie. Citeam în el o replică de Fernando Torres încă neşlefuită. Marius a început să înscrie goluri pentru Dinamo, apoi au venit şi convocările. La Under 21, pe urmă la naţionala mare. A existat la vremea respectivă şi un interes din partea lui Chelsea pentru atacantul dinamovist, asta apropo de comparaţia cu Fernando Torres.

Din sezonul următor, golurile s-au rărit. Coincidenţă, odată cu apariţia unor frizuri fistichii, la pachet cu gesturi teatrale care nu îl avantajau deloc. Ok, am zis, fotbalul e una şi moda cu totul şi cu totul altceva. Nici pe noi nu ne lăsau profesorii să purtăm plete în numele unei discipline inutile. Marius Alexe îşi şablonase cu trecerea etapelor şi vorbele, şi jocul. Declaraţiile erau tot mai previzibile, la fel şi acţiunile lui pe partea stîngă a atacului dinamovist. Ok, mi-am spus din nou, o eclipsă de formă se întîmplă şi la case mai mari. Eclipsa de formă s-a transformat în criză de formă, Dinamo a sărăcit, iar Alexe aproape că plîngea că vrea afară. Afară la un club din străinătate.

Împrumutul la Sassuolo s-a dovedit un fiasco pentru toate cele 3 părţi implicate în tranzacţie. Jucător, Dinamo, Sassuolo. Cu apariţii de maximum 15 minute pe meci în doar 4 partide ale nou promovatei, Alexe a devenit un balast plătit la preţ de pepită auriferă. 30.000 de euro pe lună este un salariu de geniu al soft-urilor din Silicon Valley, nu de fotbalist împrumutat la o codaşă din Serie A. Logic, italienii nu doresc prelungirea împrumutului, iar Marius Alexe se va întoarce la Dinamo. Pe post de cadou de Crăciun pentru suporteri, cărora conducerea le va flutura repatrierea atacantului ca o lovitură pe piaţa transferurilor.

Marius Alexe împlineşte 24 de ani în februarie 2014. Prima treime din viaţă. Este o vîrstă la care oamenii pot judeca singuri ce vor de la viaţă. Indiferent de pieptănătură, zdrenţele din blugi şi prieteniile nefericite.

Comentarii (55)Adaugă comentariu

hector (3 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 13:15

In ultima vreme incepuse sa-si revina.Transferul asta chiar nu a avut rost…a vrut el afara..
Acel Alexe de 19-20 ani care umilea steaua intr-un derby din 2010 pare ca a disparut.

magus1349 (4 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 13:18

Sa vezi ce o sa-ti sara o parte dintre dinamovisti la beregata !
Pe cat pariem ca o sa te acuze ca esti stelist si o sa-ti scoata ochii cu Rusescu ?

dan boris ardelean (20 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 13:20

dar ce, e singurul? smecherasi carora li se urca iute la cap. incep sa se creada buricul pamantului, fite si fente la tot pasul.

Gannicus (1 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 13:29

cand Jiji era liber , persista intr-o mare greseala , vroia sa-i acorde rebutului de Alexe sansa de a respira aerul ozonificat al UCL … noroc ca Alexe , in gandirea lui limitata , si-a cunoscut potentialul si a ales o echipa pe masura lui , una la retrogradare , unde poate pazi cu destoinicie banca de rezerve si echipamentul colegilor din vestiar … bafta , Alexe , esti pe drumul bun !

caineleelectronic (5 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 13:35

Ati scris asezat si fara patima.
Mie unuia mi-e teama ca problema lui Alexe e mai grava decat niste eventuale fitze sau conjunctura unui club mic.
Eu cred ca pur si simplu nu are mare valoare ca fotbalist. Da, are fizic bunicel, fuge repede, dar cam atat.
Sper (inca) sa ma contrazica in viitor, dar sunt sceptic…

Rau (3 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 13:39

Zazza si Berardi atacanti titulari de la Sasuollo care au 20 ani si apartin de Juventus sunt uni dintre cei mai promitatori atacanti din Europa.Sa nu uitam si de Floro Flores atacant si el la echipa emiliana.Deci in concluzie unde sa joace Alexe un atacant mediocru din Liga1.

jiji (9 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 13:48

Nenea cine e Alexe pt fotbalul romanesc?Ce mare meci a facut?Despre ce vb?M ai bine ti ai lua concediu din nou ,poate esti m ai inspirat.

Ionut (8 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 13:49

Alexe nu ar face fata nici in Serie B.

La Dinamo o sa fie titular incontestabil si probabil printre golgheterii campionatului (ajutat si de 5-6 penaltiuri transformate pe sezon).

Nu va faceti probleme, nici nu isi doreste mai mult.

teddy (2 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 13:51

punem pariu ca iti vei lua injuraturi de la aia care nu pricep ca ii vrei totusi binele si incerci sa il ambitionezi, sa il motivezi sa dea mai mult ca sa fie bine in primul rand pentru el ???

dani (1 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 13:56

din pacate ai mare dreptate si Alexe nu trebuia sa se transfere mai ales la marele club Sassuolo!!!Trebuia sa continue la DINAMO sau in cel mai rau caz la Rusi!Pt.noi,,DINAMO”REVENIREA LUI ALEXE ESTE FOARTE BINE VENITA SI-UN BALON FOARTE MARE DE OXIGEN!!!

Marc Anthon (19 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 13:58

Asa cum spui si tu , Alexe este croit dintr-o stofa poate prea fina fina de atacant . Sassuolo este un accident de Seria A . Si-au „croit ” macaronarii o echipa de 11 aparatori . Gresesc de 15 , 16 , 22 . Cred ca si suporterii lor nu viseaza decat beton italian . In acest palton gros de iarna aspra nu avea ce sa caute inca fragilul dar valorosul atacan roman .

alexe (1 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 14:01

Salut, Alexe este un fotbalist tipic pentru Liga 1: primeste mingea, gindeste ca un PC 386, iar apoi decide…Era clar de la inceput ca nu va face fata in niciun campionat adevarat. Mai analizeaza… Iesi din tiparele romanesti, ca altfel ajungi si tu un 386…Suntem la I7, ca tot vorbeai de Silicon Valey. Sper sa ma intelegi…

Cosmin (1 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 14:01

„O data cu aparitia”…nu e corect „Odata cu aparitia”?

Flaviu (6 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 14:05

Inca unul din exporturile fantoma ale celor de la Dinamo care au umplut Europa cu petarde.

doru (21 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 14:08

fain articol.

magus1349 (4 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 14:16

@13 Cosmin
Nu.

fanulumocanu (5 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 14:19

In ultimii 10 ani fotbalul romanesc a produs maxim 4 fotbalisti buni dintre care niciunul care sa aiba un caracter de dat exemplu copiilor mei. Jucatori ca Alexe sunt jucatori comuni , care nu intra nicidecum intre aia patru, dar daca ar fi avut un caracter echilibrat si o educatie sportiva corecta ar fi putut deveni un , de exemplu, Gudjohnsen. Nu, noi vrem Torres. Joaca Torje juma de meci la Udinesse si se aude de Barcelona, joaca Maxim 3 luni in Germania si da trei goluri cu Freiburg si Nurenberg, il vrea Dortmund sau Bayern. Suntem ultimele gaini dar ne credem tigri.

cubicmeter (7 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 14:24

Unul ca Alexe ar trebui sa se transfere la un club care sa-i dea 10.000 euro salariu pe luna si in plus 25 euro pt. fiecare minut jucat si 2000 euro de fiecare gol .
Hai sa vedem daca-i convine sa stea in Italia pe 10.000 euro la ce cheltuieli le-ar avea acolo , unde o frizura ca a lui nu se face fara 200 de euro .

LiviuDinamo (7 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 14:39

Mi-a placut articolul. Cu toate ca as fi punctat mai mult la partea cu lacrimile plecarii. Tare penibil a fost, in acele momente, domnisorul Alexe !

zona magheru (4 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 14:59

Nimeni nu accepta ca avem o generatie mai slaba de fotbalisti in ultimii 10-15 ani si cum nimic nu e intimplator pe lumea asta asta e si motivul principal pentru care dupa 98′ nu ne-am calificat la nici un turneu final nu arbitrii, sectionerii sau mai stiu eu cine ! In il calcio nici un atacant roman nu ar face fata la ora actuala asa cum nici rusescu marele golgheter roman nu face fata in la liga si cum nici Marica nu impresioneaza acolo deocamdata . In Italia e concurenta prea mare in atac mai ales in seria A . Pentru Italia trebuie un anumit profil de jucator roman si cel mai bine in acest profil se incadreaza Bourceanu . In rest nimeni .

zurzu_zurzu (34 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 15:38

Mie Alexe imi pare si mi a parut un jucator fara rautatea aia in sensul bun al cuvantului.Moale,prea fin,o domnisoara…Cu acest stil si caracter in fotbalul mare esti victima sigura.Are viteza,tehnica,loveste bine mingea,dar e moale.Daca avea ceva din rautatea lui Lacatus in teren ,era super jucator,dar asa nici de Dinamo nu e.Dar la ce lot are Dinamo acum sigur e vedeta incontestabila…

unu’ care stie fotbal (1 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 15:38

Am vazut Roma – Sassuolo 1-1. M-am uitat special pentru Alexe., dar Di Francesco nu l-a băgat nici măcar un minut. Ca joc, Sassuolo mi-a părut o mare dezamagire, chiar m-a enervat. Rar mi-a fost dat să văd o echipă atât de urâtă, searbădă, zgârcită, Pere Grandet, Costache Giurgiuveanu, pe bune. A egalat nemeritat, a avut noroc chior la ultima fază a meciului. În rest, n-a jucat nimic, doar apărare si anti-joc, cu 3 stoperi, 5 mijlocaşi defensivi, o aripă mai răsărită Berardi şi un vârf Floro Flores, căruia i-am zis apoi Melcul. Di Francesco m-a convins atunci că n-are nicio treabă cu antrenoratul, îşi bate efectiv joc de Alexe, atacant prea fin pentru o echipă croită doar pentru a săpa şanţuri, cu nişte coechipieri care poartă cu ei pe teren sapa şi târnăcopul. Alexe trebuie salvat de la Sassuolo, cu speranţa că băiatul va fi realizat că inclusiv în Italia sunt destui proşti într-ale fotbalului şi că atunci când îşi alege echipa tre’ să fie mai atent.

cpt.ahab (96 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 15:42

Alexe si ceilalti sunt produsul vremurilor. Era limpede ca se va ajunge aici, din cauza filosofiei instaurate dupa ’89. „Carpe diem”! Umple-ti buzunarele si… dupa tine potopul. Cianura.
Toti pseudo-investitorii fotbalului nostru au avut in cap una si buna: sa vanda repede, inseland la cantar. Daca Torje, Rusescu sau Alexe ar fi ramas in tara, ajustandu-si ifosele si constatand, in mod firesc, ca au un trai in Romania mult peste medie, ar fi fost un castig pentru toata lumea. Pentru ei, pentru echipa de club, pentru nationala. „Imprumutatorii” fotbalului nu se straduiesc aproape deloc sa cultive valorile fotbalului autohton. La ce bun? Ce ne pasa noua? Suntem patrioti cand jucam cu ungurii si cand fluieram imnuri.

anonim (17 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 15:58

eu nu inteleg cum un jucator care nu a jucat niciodata in grupele unei competitii europene si care termina in campionat doar pe locurile 5-6,a fost vandut in strainatate?
chiar ca dinamovistii sunt slugile fratilor becali,fara fratii becali,nu puteau vinde nimica in europa.

disneyland (15 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 16:06

@Marc Anthon: Vorbesti aiurea. Ai vazut vreun meci al lui Sassuolo? L-ai vazut jucand vreodata pe Domenico Berardi, concurentul lui Alexe din atac, cu 3 ani mai tanar decat el? De unde ideea asta de „accident cu 11 fundasi”?

Unu’ (71 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 16:08

D-le Geambasu,

In afara topicului, Ana-Maria Branza a fost declarata cea mai buna spadasina din lume anul asta. Niste scuze, o urare de bine, chiar nimic? Sau aia care au premiat-o nu au ochi precum dvs.

redsox (1 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 16:13

Alexe a fost vopsit! E exemplu clasic de jucator mediocru dar umflat din toate partile. Nivelul lui Alexe era, cel mult, o echipa din partea a 2-a clasamentului din Liga 1. Era prea slab chiar si ptr pretentiile lui Dinamo.
Un singur lucru bun avem in fotbalul romanesc: impresarii; stiu sa vopseasca si sa vanda bine.

nick (2 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 16:27

Nici nu mai ştim care e cauza;valoarea jucătorilor,mentalitatea….

Dinu (1 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 16:36

Eram sigur ca nu o sa faca fata nici la o echipa anonima din Italia din simplul motiv pt ca e un jucator lenes, care nu pune osul si nu alearga mult. De aceea Nicolita e un jucator respectat in Franta, iar Alexe, desi mult mai talentat, o sa ramana un neica-nimeni in fotbal.

Gellu (8 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 16:44

Nu cred ca au pierdut chiar toti…
Ca fapt divers, ati putea publica procentul luat de impresar la acest transfer? Nu de alta, dar firesc mi s-ar parea sa dea banii inapoi. Gresesc?

PMT (1 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 16:44

Daca cineva a vazut fotbalist in Alexe, inseamna ca vroia sa minta fotbalul. Iar Dinamo face o mare greseala ca il mai primeste. El, pt tanara generatie este simbolul esecului, nu e un exemplu pt constructia de la Dinamo. Alexe nu va fi mai mult de un fotbalist mediocru, iar el poate juca la echipe sun locul 6.

biancorossi (56 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 16:46

revenirea lui marius la dinamo va fi binevenita. dinamo nu are atacanti in acest moment. evolutia lui din italia, sau involutia lui, mai degraba, ma lasa rece. in romania este altceva, iar dinamo are nevoie de un jucator de calitate, precum marius alexe. restul este nesemnificativ.

dan (12 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 16:54

Sant dinamovist de peste 40 de ani si cred ca pot afirma ca Alexe nu e fotbalist nici macar de Dinamo poate doar la Corona ar merita un loc.Timpul i-mi va da dreptate.

jan (8 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 17:10

Un articol bine scris. Lipsa de ambitie si automultumirea este caracteristica majoritatii fotbalistilor romani.Va veni in campionatul nostru si va juca in continuare fara dorinta de perfomanta ci cu gandul de a mai insela un club strain cateva sezoane si apoi nu se va mai auzi nimic de el

io (100 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 17:44

@dan: pana una alta, timpul ti-a dat dreptate ca esti certat cu limba romana. Fii sincer, tu ai scris banner-ul ala cu „a-ti”?
cand ai atacanti niste cazaturi gen thomas, zougula, pape (toti, impreuna, au zero goluri in meciurile care conteaza, in vreo 500 de minute) si cine o mai fi pe acolo, sa spui ca alexe e doar de corona, denota nepricepere. Ca sa nu zic altceva!

calinescu_ (15 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 18:19

DUPA ACCIDENTARE, ALEXE NU A DAT DECAT 50-60 % PENTRU DINAMO ….!!!
A FOST SFATUIT SA NU PUNA OSUL CA RISCA SA SE ACCIDENTEZE SI ORICUM SE VA TRANSFERA ….!!!
EL A CREZUT CA DACA JOACA SI ACOLO 60-70 % O SA-I MAREASCA ASTIA SALARIUL PENTRU CA EL ESTE MARIUS ALEXE SI I SE CUVINE TOT ….!!!
GRTESEALA , URIASA GRESEALA , PENTRU CA ACOLO DACA NU DAI, NU 100% , CE 200% ESTI UN PSEUDO FOTBALIST …..!!!!!
IN CONCLUZIE ATAT LA EL CAT SI LA TORJE ,CA SA MA REZUM DOAR LA AI NOSTRI,SE VEDE O MARE CARENTZA IN EDUCATIE SI MENTALITATE ….!!!
PACAT, PENTRU CA VOR MURI SPERANTZE ….!!!

samertx (287 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 18:31

Acea parte dintr-o frază în care îi aminteai vârsta m-a întristat profund. 24 de ani.Dintre care ultimii 3,4 influențați de cei din umbre obscure. Ca să vezi că nu tot timpul talentul primează. Uneori interesele poartă fesurile eșecurilor .

doru (7 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 18:49

Am tot respectul pentru articol ,respect userilor fanulumocanu,cubicmeter,redsox,Gellu care graiesc adevarul din mocirla fotbalului romanesc.
Pe langa alexe se mai intoarce si marele golgheter plecat sa salveze fotbalul din peninsula lui messi si CR7 marele rusinescu ……….loool
A plecat ca salvatore de la patria si s intoarce cu capul intre umeri .

groparu (26 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 18:54

Pe vremuri federatia (dar si politicul) nu accepta plecarea afara a jucatorilor tineri de perspectiva. Li se permitea acest lucru catre sfirsitul carierei (vezi Pircalab spre ex). In prezent lacomia impresarilor si a conducatorilor de cluburi fac ca jucatori care abea au scos capul in fotbal sa fie vinduti oriune pentru un pumn de euro. In fapt la Dinamo lui Badea si acum Negoita asta e trendul. Vinzi ce pica. Nu mai conteraza ca fotbalul autohton se prabuseste si ca in cazul lui Dinamo echipa se face de ris. Analizind fotbalul actual, Alexe e un jucator slabut si capricios. Mingea cam sare din el, calca de parca are ghimpi in ghete si mai e si fitzos. Are un singur atu: viteza in alergare dar nimeni nu stie sa-i puna in valoare acest atu. Poate credeti ca ma insel dar la ce se joaca in prezent cel mai bun fotbalist din actualul lot si care momentan e imprumutat e…Stratila!! Si asta are viteza dar baga osul chiar daca pare ca uneori nu gindeste.Oricum e mai bun decit pustiul asta care promite (Matei) dar care nu are suflu si nici calitate.Insa la Dinamo actuala conducere e praf. Probabil ca Alexe va reveni si va fi inghesuit acolo in banda stinga unde va ramine anonim deoarece nu poate si cu stingul. Locul lui ar fi in centru insa pe alte coordonate decit cele ale unui virf de careu.

schafe (2 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 19:00

Sa vina, poate li mai da cateva goluri stanei. sa vezi atunci..

dinamo (1 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 19:16

Frumos articol.
Cand comenteaza la tv nu are vorbele astea cu el.
Frumoase comentarii (marea majoritate).
Cat despre Alexe … este de departe un talentat, dar si un puturos. SUNT DINAMOVIST DE 50 de ani, dar sa ai asemenea anturaj ca fratii Becali, te poti considera un club dizolvat moral… Si totusi, a fost reprezentatul sportiv al unui minister… nu oricare …

Razvan (26 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 22:15

Cine a stabilit ca 24 de ani ar fi prima treime din viata?Eu,la 27,nu ma simt inca in a doua:)
On topic.Mare dezamagire Alexe dar cam la fel cum sunt toate marile noastre transferuri din ultimul timp.Chiriches chiar imi place ca joaca desi nu ma asteptam.Torje intra putin,la fel si Marica.

sory’n (14 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 22:35

frumos articol…bravo…..majoritatea celor care au postat cateva randuri,au reusit sa-i creeze un Profil destul de fidel….Marius are deja Probleme si datorita psihicului sau destul de labil.

demolarii (40 comentarii)  •  30 noiembrie 2013, 23:32

Alexe a avut o sansa, presiunea la Sassuolo fiind redusa in comparatie cu cea existenta la echipele de top. Si totusi a esuat…..Ce-i lipseste? e talentat, e adevarat. Are suficienta forta. Dar psihicul il tradeaza. Si din pacate aceasta boala, sub forme diferite ii macina pe fotbalistii romani din ultimii 15-18 ani. Cei crescuti cu personaje eterne ca Mitica, Nasu, Becali-fratii sau oierul, Gh.Stefan si toti ceilalti. E greu sa fi un fotbalist cu astfel de modele….uitati-va la Mutu-talent cu caru,realizari de-ajunge paru…..

Obiectiv (63 comentarii)  •  1 decembrie 2013, 9:09

Buna ziua,
Liviu Ganea n-a fost niciodata fotbalist de Dinamo, nu Alexe! Ganea n-avea nicio calitate, in afara de oportunism (din cand in cand), in timp ce Alexe are destule…

Alex One (122 comentarii)  •  1 decembrie 2013, 10:55

D-le Geambasu, de ce nu o spuneti verde ca Alexe, precum multi alti fotbalisti, a fost zapacit de presa. Toata iarna au bubuit ziarele de interesul nu stiu caror echipe care chipurile ofereau 3 milioane dar Dinamo nu si nu, fara 3 jumate nu discuta. Pai cum sa nu-i intre in cap bietului Alexe ca e mare fotbalist ? Cum sa mai accepte Dinamo cand pe el se batea Europa ? Asta este rolul nociv a presei, nerecunoscot evident, care zapaceste prin stiri inventate niste tineri nescoliti, ca de unde timp pentru scoala, cu minte putina, experienta de viata nula si sfatuitori prosti sau interesti . Pe urma scriem articole de mari descoperitori de adevaruri. PS. Daca „Eric de Romania” a fost uitat deocamdata, pana la asteptatul gol „senzational” cu Pacos, se pregateste Gardos ?

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  1 decembrie 2013, 12:39

fiecare cu ciumpalacii sai

Macar ati invatat ceva? Nu. Alexe e de vina, nu tu. L-ai format, l-ai periat, ai avut incredere in el. El si-a tras o creasta iar acum spala-te pe cap cu el.

Un Alexe, Luchin, Grigore, Cucudean nu realizeaza ca joaca cu echipe sustinute de primarii si politicieni. Nu vad ca adersarii se chinuie sa le faca loc, sa atinga mingea cu mina, sa le dea pase. Cucudean isi aseaza mingea cu mina si crede ca arbitrul n-a vazut. Ala de ieri, ceva cu C…, primeste de la adversar in pozitie suspecta, inscrie din intimplare si se crede fotbalist. Azi isi trage si el o creasta.

Este amuzant cum o „Moneda de schimb cu creasta” refuza sa joace la Steaua. Daca avem in vedere afacerile cu Statul si Puterea ale patronului Astrei si Mafia de la Cluj vedem ca Steaua este singura echipa finantata doar de un Om trimis la racoare pentru ca i s-a furat masina, un campionat si o valiza cu bani care ajung la alte echipe in timp ce in spitale se folosec de zeci de ori seringi si bisturiuri ce ar trebui folosite doar o singura data.

Pina sa sara Potaile si Civilizatii, hai sa rezumam. Sa spunem ca Steaua este singura echipa pe care ar vrea sa o bata toti. Sa-si aminteasca cei bagati in seama cum intrau la Mindrute, de parca se apropia pastele, iar arbitrii se faceau ca nu vad. Nu e nici o rusine sa treci la echipe mai bune, unde ai sansa sa joci si sa progresezi.
Danciu si mai nou Matei si-au gasit echipa de nivelul lor si au progresat. Cu ce va incalzeste un Alexe, Cucudean, Grigore, afara pe banca, in ger la rusnaci ori modeda de schimb la Cluj, numai la Steaua nu?

Daca tot va modernizati ar fi bine sa incetati macar cu vinatoarea de mame, scolari si vrajitoare spurcate!

Alexe nu are nici o vina! Ca si Cucudean, ca si Marica, au avut tot ce trebuie. Chiar prea mult.

kkciosuldelahamangia (42 comentarii)  •  1 decembrie 2013, 13:06

d-le Geambasu, nu cred ca revine de Craciun, conform legii, petardele sunt interzise !:)

io (100 comentarii)  •  1 decembrie 2013, 14:26

17 Nentori Tirana
Alexe nu are nici o vina! Ca si Cucudean, ca si Marica, au avut tot ce trebuie. Chiar prea mult.

Si, cu voia ta, ultimul pe lista, Obezescu, cel mai mare golgheter din istoria campionatului romanesc, in meciurile cu rezultate dinainte cunoscute.
Ca sa nu il uitam pe marele ex-capitan, Dica, plecat cu suturi in fund de la Catania, dupa cateva luni (adus acolo doar ca era Zenga).
Iar daca mergem si mai mult in timp, unul din primii 5 bidoni (nu prea e onorabila o astfel de titulatura in Italia) din istoria Fiorentinei este un alt ex-capitan, care avea si apucaturi de delincvent: Lacatus. Si azi, dupa mai bine de 20 de ani, italienii rad in hohote cand isi aduc aminte de el.

pawn (22 comentarii)  •  1 decembrie 2013, 17:22

e dramatic mesajul. domnul alexe va avea o criza de luciditate. va spune ca mai are putin ca sa dovedeasca…
ce sa dovedeasca? cui? peste cat timp? huh?

Comentează