Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Improvizaţia şi zidul

Fără număr a fost numărul paselor reuşite în prima repriză de nemţii şi străinii lui Schalke. Asta ca să vorbim pliaţi pe gusturile lui Laurenţiu Reghecampf. În limbaj fotbalistic, echipa lui Jens Keller a stăpînit primele 45 de minute cu […]

miercuri, 27 noiembrie 2013, 12:02

Fără număr a fost numărul paselor reuşite în prima repriză de nemţii şi străinii lui Schalke. Asta ca să vorbim pliaţi pe gusturile lui Laurenţiu Reghecampf. În limbaj fotbalistic, echipa lui Jens Keller a stăpînit primele 45 de minute cu autoritatea celui mai bine pregătit. Cu ochi expert, Ilie Dumitrescu remarca la pauză aportul ofensiv al fundaşilor laterali ai lui Schalke, Uchida şi Aogo. Cavaler, fostul mare atacant trecea totuşi sub tăcere randamentul aproximativ al „benzilor” steliste: Prepeliţă cu Adi Popa pe dreapta şi Latovlevici cu Tănase pe stînga.

Împinşi de problemele de efectiv, steliştii au apelat la improvizaţie. Improvizaţia a fost noţiunea de bază pentru Steaua la meciul contra lui Schalke. Prepeliţă şi Ionuţ Neagu în „11”-le de start, apoi, imediat după reluarea jocului, Varela în locul unui Ionuţ Neagu între mediocru şi comic. Şi mai spre sfîrşit, cînd Iancu şi Stanciu au intrat pe teren, am avut impresia că la noi tinereţea este pusă prea uşor la colţ. Sub tot soiul de pretexte.

Steaua şi-a încheiat campania de Champions League pe teren propriu cu un soi de hărnicie nici foarte producătoare, nici foarte atractivă. Cîştigul real al acestei toamne sărace în puncte este italianul Piovaccari. Omul munceşte, se dedică, pune capul în pumnul portarului advers. Tănase a rămas egal cu el însuşi în mediocritate, Chipciu aleargă după forma de altădată. Din păcate, o dată cu muşchiul lui Pintilii, ceva s-a mai rupt la finalul primei reprize de la Basel. Şi pentru Steaua, şi pentru echipa naţională.

Şi mai e ceva foarte important care trebuie spus. Trufia de la începutul meciurilor din grupă este explicaţia cea mai simplă pentru hăul din tribunele Arenei Naţionale. Zidul ridicat în jurul echipei de jucătorii înşişi şi de antrenor a funcţionat impecabil. Obrăzniciile şi ironiile ieftine au îndepărtat oamenii, nu timpul urît.

Comentarii (38)Adaugă comentariu

Adi (56 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 0:16

Marea problema a Stelei (oricat de buna ar fi echipa in teren, si oricat de talentat ar fi Reghe ca antrenor) este ca clubul nu mai are credibilitate in afaceri, de cand Gigi a intrat la puscarie. Iar UEFA e o firma de afaceri europeana, in primul rand, ca LPF la noi, ca tot capitalismul. Deci e firesc ca sa isi ia masuri sa scape de uscaturile din padure, ca Gigi… de aici, de Steaua. Esecurile Stelei, dupa un parcurs excelent in campionat si in calificari, au inceput, ce coincidenta, dupa ce UEFA a aflat ca Gigi e la parnaie!…

denethor (34 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 0:21

poate scrii si despre comportamentul presei. ceva in genul solidaritatii de breasla cu indivizi ca stiucan. voi de ce nu trebuie sa dovediti ceea ce afirmati? nu va lasa „sursele”,inteleg:))
poate gasiti si o explicatie pt. „obrazniciile si ironiile ieftine” .cele care,in opinia jurnalismului mioritic au indepartat oamenii.

aciduzzu (70 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 0:34

cfr-ul a facut anul trecut 10 puncte …

stando (64 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 0:36

Dusurile reci repetate la care au fost supusi stelistii in UCL se datoreaza rezultatelor mincinoase din campionat. In Europa arbitrii nu te mai imping de la spate, adversarii nu se mai dau la o parte, fundasii adversi nu mai pot fi momiti ca se transfera la stana din Ghencea daca fac penalty-uri la comanda. Atata timp cat becaliotii nu vor intelege ca trucajele din campionatul intern nu te fac automat si fezabil pentru intrecerile continentale asa se vor petrece lucrurile. Se vor tot prezenta la startul competitiilor europene pentru a fi ciuca batailor si tinta ironiilor din partea adversarilor.

jiji (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 0:36

E ciudat cum un gazetar sportiv, premiat si mandru de el, incepe sa comenteze dupa cum bate vantul… Presupun ca tot editorialul asta era diferit daca batea Steaua si iarasi diferit daca manca bataie! Despre tactica, mai pardon – ca romanul cu berea si semintele in bot, urla daca e de bine, urla si daca e de rau. Reghe a gandit meciul tactic – defensiv in prima repriza, atat cat sa-i oboseasca pe nemtalai – si ofensiv in a doua. Tactica a mai fost prezenta si la alte partide, nu e o noutate. Au fost nemtii mai buni in prima repriza – da, pt ca ai nostri nu au fortat – dar chestile astea sunt prea elevate pentru samantarii comuni, nu-si bate nimeni capul sa le comenteze!

Nicomad (2 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 0:38

Nu se pune ,cred,problema asa.
Este vorba despre valoarea lotului,nu are UEFA nimic cu Steaua. Cand in club intra 20 milioane E si tu cheltui doar 1,5 milioane E pentru echipa ,nu trebuie sa mai ai pretentii la rezultate bune. Numai profitul conteaza!

ionut (20 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 0:38

Trufia????????????????? Pe ce planeta traiesti?
Lacomia lui MM si Argaseala a facut ca un meci de CL sa se joace cu stadionul pe jumatate gol.Cum poti sa pui preturi de Europa la salarii de Romania?
Aa, si sa nu uitam principalul motiv. Becali, MM, Reghe si MM au reusit performanta sa alunge suporterii de calitate si sa adune toti cocalarii din jurul Bucurestiului. Reghe&Co sa culeaga ce au semanat.

daniel (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 0:40

Draga domnule Geambasu

Eu locuiesc in statele unite insa as fi venit la meci cu mare placere in ciuda „trufiei” de care amintiti. Cred ca orice echipa, atunci cand incepe o competitie, are datoria sa isi propuna sa o castige. Steaua a pierdut la Schalke pe greseala si lipsa de mentalitate la nivelul acestei competitii. Asta se intampla cu echipele mai mici si neexperimentate. Singurul meci care a fost intradevar pierdut si fizic si tactic a fost cel cu Chealsea. Cred ca inseara asta au jucat bine spre foarte bine si cu putina atentie puteau castiga.

msrp (5 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 0:42

@adi: si cam cum a influentat UEFA rezultatele Stelei? Presupun ca daca Gigi nu era in parnaie Steaua avea 15 puncte acum.

Tu esti fix oglinda Stelei: noi suntem buni dar restul ne vor raul. Sunt invidiosi domnule!

costinsus (2 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 1:01

Partea nasoala este ca nu stim sa ne vedem lungul nasului… Reghencampf e un antrenor si un tip mult peste majoritate jurnalistilor, antrenoril si patronilor din Romania… care nu au habar cum trebuie sa ne respectam si sa vorbim de alti….am urmarit ca de obicei, meciul pe canalul fox sport 3 din argentina -ptr ca de obicei comentatori romani nu comenteaza meciul ci fac comentari total aiurea.. aia au criticat steaua in prima repriza, obiectiv…. am jucat prost, la intamplare si fara unison shalke a fost mai buna…a doua repriza au ramas aia uimiti cum steaua a dominat pe schalke si au concluzionat ca trebuia sa castige la minim 2 goluri repriza a doua… piovacari, bourceanu, gardos, tatarusanu si szukala sunt de departe cei mai bun stelisti… tanase, popa si latolevici sunt iesiti din forma.. chipciu, neagu nu sunt gata de un astfel de meci fiindca nu au relati de joc si se vede ca nu joaca.. iar prepelita nu are ce cauta la nivelul asta… a doua repriza toate cele 3 schimbari au fost inspirate…stanciu si iancu trebuie sa joace mult mai mult la club si la nationala… au tupeu si dribling in viteza si pot face fata cu jucatorii buni din CL….

IN orice caz sezonul asta steaua a trecut prin faza de tranzitie la un nou nivel si s-a lovit de ce se lovea si sahtior acum 5-6 ani cand termina pe ultimul loc desi juca bine… .steaua a jucat bine in 2 meciuri cu shalke si intr-unul cu Basel….

Sper ca Steaua sa faca o figura placuta la Londra.
De asemenea sper ca toate conducerea fotbalului din Romania sa se schimbe in curand ptr ca avem nevoie de sange proaspat.

O seara buna de pe alte meleaguri !

Bocanci (25 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 1:18

Surprinzator, articol bun, Cristi. Dar ai cititorii pe care-i meriti: primele cinci comentarii sunt de oameni pafaristi. Da-ti putin silinta, ca talent ai.

Bun Simt (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 1:23

@Adi

Incearca sa faci abstractie de eternul spirit romanesc si sa judeci obiectiv. CL nu e un campionat mizer in care daca nu se impiedica adversarii penibili, te ajuta arbitrii sa scoti macar un punct. Perceptia asta publica conform careia steaua poate mai mult dar nu e lasata, e o consecinta colaterala a manipularii si arogantei ce inconjoara clubul, propagate de o mare parte a unei presei servile si senzationaliste, in cautare de profit.

Sau altfel, cand dai 2 si iei 9, e greu sa incerci teoria conspiratiei si sa te creada cineva. Chiar daca plange toata presa printre ‘BOMBA’, ‘SOCANT’, etc.

Joc de glezne!

Cristian Geambasu: ‘Fără număr a fost numărul paselor reuşite în prima repriză de nemţii şi străinii lui Schalke. Asta ca să vorbim pliaţi pe gusturile lui Laurenţiu Reghecampf. În limbaj fotbalistic…’

Superb dar usor prea finut pentru plebe, in rest, felicitari pentru articol, si dumneavoastra si Catalin Tolontan incercati niste demersuri foarte sanatoase pentru mentalul bolnav al publicului consumator de fotbal.

Iulian (3 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 2:49

„Obraznicia” a fost a presei, noi, suporterii Stelei nu ne-am simtit ofensati decat de sute de articole negative si partinitoare la adresa echipei. Laur are dreptate in multe feluri, nu poti numi jurnalistica ce fac cei de la gsp si mai ales cei de la prosport, doar scandal, cancan si stiri ne verificate din nici o sursa. Cat despre staff, da au gresit si ei. Prima greseala au fost transferurile facute, noi ne asteptam la altceva din partea lui Laur si acel individ manager. A 2-a greseala a fost stabilirea unor preturi prea mari pt UCL, nu poti sa ceri astfel de preturi pe bilete atunci cand tu desi ai facut in jur de 40 de mil Euro cumperi de 2milioane. Suntem de acord sa platim mult daca se si investeste mult, dar daca nu investim macar nu avem pretentia ca lumea sa plateasca milioane pt un bilet cu Schalke. Iar pe vremea asta nu se duce nimeni la stadion, doar daca joci vreo semifinala de competitie europeana.

ciupi (376 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 5:59

nu stam bine deloc daca am ajuns sa-l regretam pe pintilii. nici ros-albastru, nici tricolor.

Cinezan Vladimir (50 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 6:59

S-a încheiat în „triumf” participarea stelistă în grupele Ligii ! Cel puţin aşa s-a văzut din comentariile jenante de pe la TV-uri, unde reporterii duhneau de satisfacţie pentru că „militarii” au încheiat ostilităţile apoteotic, printr-o repriză bună, ce aducea, întrucâtva, a fotbal. De aici, zâmbetele mieros-slugarnice ale celui care lua interviuri după meci şi întrebările cu răspuns intuit, menite să oblojească răni, de tipul: „Este Steaua o echipă chiar atât de slabă ?” sau „Ce ziceţi de jucătorii Stelei ?” Ce ar fi putut spune antrenorul nemţilor, decât să dea cu agheasma diplomaţiei ?! S-a afirmat că s-a ieşit onorabil din clinciul cu Europa, că Steaua a dovedit că „e echipă de Ligă” şi că la anul prezenţa ei în Grupele Ligii va fi alta ! Săracul urs, o fi stând în bârlogul încropit şi tremură de frig, doar pe blana lui, Reghe deja trasează viitoarele trasee glorioase. Cel puţin la fel de glorioase… Reghea zâmbea intelectual, ştrengăreşte, parşiv, la înfruntarea cu ziariştii. Oare la fel vor fi zâmbit şi cei aflaţi în tribună sau în fotoliul din faţa micului ecran ?! Se vede că n-am înţeles nimic din împleticeala Stelei printre nemţi, englezi sau ce-or mai fi fost cei care ne-au servit gratis lecţii despre fotbal ! Poate doar au fost puşi în mare încurcătură comentatorii nevoiţi să dreagă busuiocul şi s-au străăăduit, săracii ! Puţini au luat-o în serios şi au afirmat că atâta a încărcat mama natură în desagii rupţi ai alor noştri ! Respect Bourcene, ai spus-o sec şi răspicat că nu avem ce căuta la ospăţul cel de taină ! Doar comentatorii – lăutari au continuat să-şi acorde instrumentele. Cântaţi fals, oameni buni !

arh. Gheorghe Petrescu (214 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 7:27

Fotbalul este frumos cand stii sa joci, cand ai cu cine si cand clubul investeste, nu numai vinde jucatori. Pe de alta parte Steaua a avut un program infernal, de la calificarea in LC si pana la acest meci. Nu este o scuza dar e un adevar. Apoi accidentarile unor jucatori au diminuat scleletul Stelei. Asta este, mergem mai departe si la anul, poate vom avea jucatori mai valorosi si de o valoare asemanatoare pentru LC. Hai STEAUA!

IO (144 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 8:18

Improvizatie faci cand nu ai un plan bine stabilit si studiat, iar de vreo jumatate de an la Steaua se traieste din improvizatie. Nimeni nu mai stie ce joaca, de-aia se dau aia capa in cap in aparare. de-aia ajung fundasii laterali in pozitie de centrare dar nu e nimeni in careu sa primeasca mingea. 3-4 situatii de acest fel, plus inca vreo 3-4 in care era doar piovaccari in careu. Chiar nu vede nimeni ca echipa nu e pregatita cum trebuie?

marcu (12 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 8:58

@daniel : intre a-ti propune si a te bate in piept ca ai sa faci si ai sa dregi in declaratii nesfarsite, urmate de fâsuri lamentabile, e o oarecare diferenta. E vorba de fanfaronada, pur si simplu.
E bine sa-ti propui dar sa lasi faptele sa vorbeasca.

mitika (1 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 9:10

Cristi hai sa nu amestecam razboiul vostru cu Reghe in fotbal. Oamenii n-au venit la meci din doua motive: primul pentru ca in aceasta campanie echipa n-a avut rezultate (desi jocul a fost mult peste ce joaca nationala, de exemplu) si al doilea preturile cam piperate.

Sunt convins ca daca Steaua n-ar fi primit acel gol stupid la Basel aseara ar fi fost peste 35k de oameni in tribune in ciuda viscolului.

Nu ne ramane decat sa speram ca Reghe va reusi sa pastreze un nucleu de baza al echipei si prin incurajarea tinerilor sa arate un joc solid in editia urmatoare.
In definitiv, sa nu uitam ca omul inca nu a implinit doi ani pe banca echipei. Pentru rezultate trebuie ceva vreme, ele nu pot veni peste noapte.

Succese!

io (17 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 9:27

probleme le stelei si a echipelor romanesti in general:
1. lipsa banilor. daca nu ai un buget de minim 20-30 mil de E nu ai ce cauta in UCL.
2. campionatul FOARTE slab. nu inteleg de ce nu se trece la un sistem cu 14 echipe , cu play off si play out. in felul acesta am avea si meciuri tari mai multe si banii existenti se vor concentra la mai putine echipe.
3. nu avem tineri de valoare. nu inteleg, din nou, de ce echipele din prima liga nu sunt obligate sa aiba echipe de juniori (sau academii ca in germania). nu ai academie , nu ai licenta. in momentul asta in afara de academia lui hagi si centrul de copii la dinamo nu prea mai exista altceva. despre scoala lui gica popescu nu am mai auzit nimic, la craiova si pitesti (centre de copii de traditie) nimic… vad ca danilescu si-a facut club de copii, poate scoate ceva valori. sa-i ajute al de sus.
4. starea economica generala a tarii. cand tara nu produce nici investitori puternici nu exista.

concluzia: NU AVEM CE CAUTA IN EUROPA. cel putin nu deocamdata.

catalin_cj (31 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 9:30

@ adi. Doamne ce gandire! Esecurile Stelei din vina uefa? Milanul a scapat cu toate ca Berlusconi a fost condamnat. Poate ca uefa nu a aflat ica de asta. Dar ce spui daca Steaua a dat de niste adversari de alt calibru in UCL decat Leghia?
Care e vina uefa pentru ca Steaua a luat 3 la Shalke? Si 4 de la Chelsea? Si ca nu a batut pe Basel? Marea greseala a fost optimismul exagerat de dupa tragerea la sorti. S-au raportat la ceea ce a facut CFR-ul anul trecut si au crezut ca se poate. In loc sa fie calmi si responsabili in declaratii staful Stelei dadea deja pronosticuri si se vedea cu 12 puncte in traista fara nici o justificare. Domnul meu tu ai gandit cand ai scris ceea ce ai scris acolo?

stereo28 (4 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 9:35

hai sa fim cu picioarele pe pamant.multe adevaruri a spus,balint,ca si ilie dumitrescu,fosti stelisti de marca care au jucat in campionate straine de top.eu am inteles de la ei,printre…randuri, ca mai este mult pana departe,cu bla bla nu poti sa faci performanta fiindca unde nus valori nici rezultate nu sunt.cand de apuuca durerea de cap cu numarul paselor gresite,cu buluceala din teren inseamna ca e ceva putred in danemarca.sigur ca au existat si momente foarte bune in jocul celei de a doua reprize,dar parca ,mi s-a parut ca nemtii s-au asezat in teren pentru acel joc egal.cineva dintre opinanti spunea ca e greu sa faci fata in c.l. atunci cand aduci jucatori limitati,ca sa nu zic altfel,cand campionatul nostru n-are valoare steua plimbandu-se prin el ca imparatul printre orbi,cand arbitrii iti dau…viteza spre titlu,atunci cand trebuie,cand incompetenta de la varful clubului este cum este.acest adi merge prea departe afirmand ca steaua nu e in gratiile uefa de cand jiji este la parnaie,o asemenea gogomanie starneste hazul tuturor.ia uitati-va la echipa de tineret a stelei,care de fapt nu este a ei,ca jiji a desfiintat acea academie mult trmabitata,si veti constata cat de departe este viitorul stelei fata de cel al lui shalke.ai nostri juvenili jucau ca pe tim[purile cand noi bateam maidanele,adica buluciti,fara o idee tactica,fara mijloace adecvate fotbalului modern.singurul aspect care mi-a atras atentia este acest carliontat antrenor coman,despre care n-am mai auzit de el,si de la care se asteapta rezultatul unei calificari in aceasta competitie a jucatorilor de miine in plan profesionist.ne frecam mainile de bucurie.sdi daca ajungem acolo ce mare branza este.e ca si calificarea la baraj a seniorilor,calificare de la care unii dintre jucatori,la falsa alarma data de media ca vor primi cate 25o.ooo euroi {bai nea mitica si tu ai vorbit de asa ceva}au marait ca nu sunt chemati la casieria frf.de la inaltimea bla-blaurilor uitati-va in jos oameni buni,ca acolo este dezastrul fotbalului romanesc.dezastru la care a contribuit si o parte din asa zisi comentaroi din presa scris si audio vizuala,freneticii nostri falsificatori de adevaruri.scimbati pe cine vreti din structuri,dar inainte de toate schimbati…stofa din care croitorul poate face o haina moderna si atraxtiva.

adi_stelistul (454 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 9:41

Am vazut in prim repriza o suma de greseli individuale, gen preluari sau deposedari. Mai ales in aparare la orice atac al nemtilor era degringolada in careu. M-am enervat nu pentru ca nu batem Schalke, evident o echipa mai valoroasa, ci pentru ca unii fotbalisti ai Stelei erau ATAT de slabi. In repriza a doua s-au mai schimbat lucrurile. Parerea mea este ca unor fotbalisti ai Stelei ler tremura pur si simplu picioarele in UCL. Pentru ca, OK, pierzi din cauza valorii superioare a adversarului, dar uitati-va cum se balbaie in aparare si cum rezolva unele situatii. Lasa senzatia unui meci de curtea scolii unele faze din careul nostru.
In plus Steaua s-a prezentat in UCL mai slaba decat in primavara. Au fost transferati jucatori care nu au fost inlocuiti cu fotbalisti de aceeasi valoare. De pilda, care e castigul transferului lui Cristea? S-a asteptat cu transferurile pana in ultima clipa pentru ca s-a mers pe ideea daca nu ne calificam inseamna ca am dat banii degeaba si in trei zile dupa meciul retur de la Varsovia s-a incercat sa se improvizeze ceva care sa repare lipsa de actiune din cele trei luni precedente. A-propos de Varsovia, ca sa stim exact cum stam (si sa stie si staff-ul Stelei asta) calificarea in UCL a fost obtinuta cu doua egaluri in fata unei echipe care deocamdata are 0 puncte in EL. Uneori e bine ca aroganta sa fie taxata la timp. Pacat ca nu am facut-o atunci cand auzeam discursuri despre lupta pentru castigarea grupei.
Cat priveste viitorul, n-am sperante. Conducerea Stelei a observat ca se pot obtine bani multi cu investitii minime prin simpla calificare in UCL. Investitiile mari nu asigura neaparat rezultate mai bune (exemplele sunt numeroase, incepand cu stupefiantul parcurs al lui Marseille in grupe). Asa ca de ce sa ne stresam prea tare? Poate daca s-ar incerca un parteneriat cu un mare club european care sa-si trimita unii fotbalisti in vederea rodajului la Steaua…

gima (30 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 10:08

steaua a facut 3 puncte. si astea-s multe. la cum joaca ar fi trebuit sa fie ceilalti atenti sa nu dea niciun gol. nivelul lor este dat de nivelul campionatului intern unde au 4-5 meciuri nearanjate. in rest toate sunt aranjate. ca a dat oierul banii in avans. de ce credeti ca nu se baga bani in transferuri. trebuie recuperati banii dati la Liga si federatie sa cistige campionatele. ti se face scirba de tot fostul fenomen fotbal. toti cimpicsii sunt acuma investitori la fotbal. toti cocalarii sunt manageri. niste scursori. niste urdori. jucatorii sunt acuzati ca nu-si daui interesul. pai de ce sa si-l dea? sa cistige cine? bani? ca ei cei care baga osul la bataie iau jumatea lui 5. managerul oierului are salariul mai mare decit orice fotbalist. va meritati soarta. prosti au fost aia care au platit bani sa se uite la un spectacol penibil.

stereo28 (4 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 10:19

revin cu unele…picanterii dupa caderea cortinei la steaua.Chipciu,unul din slabii jucatori ai ghencenilor,nu este imptrdionst de cele 6 puncte luate de basel luii murinho,asta inseamna ca suntem de nivelul lor (n-am inteles aceasta prostie din ziarul tau},iar gardos inpaunatul de mass-media se scuza,”din pacate am inceput prost grupa”i-auzi domne?onoratul ziar la care lucrezi detoneaza si alte petarde,vina arbitrajului,ditirambele lui ionut chirila dupa ce a mototolit-o rau pe marea surpriza din boto,acest super tupeist care ,tot in ziarul vostru,a facut extraordinara declaratie ca poate calca in picioare orice echipa,al chioajnei adaug eu!!!acum rasuflam usurati,mai e putin si ajung in c.l.!Tata este mai realist si spune adevarul pe care nu-i usor sa-l aflam:cand am vazut tragerea la sorti ne-am facut planuri mari,adica,tot eu adaug,ca steaua ii va calca pe tori in picioare si jiji va asculta din parnaie imnul C.L.prea mare desconsiderare si ingamfare,daca imi este permis sa spun,a fost in ghencea,ambele spuse cu emfaza de mita biciclista si,surprinzator,chiar de reghe.Putin tact si respect fata de adversari trebuia sa existe,daca tu sef cel mai mare comentator-tele al fotbalului european repeti mereu acet slogan,atunci precum picatura chinezeasca,ca to fu pe la noi,iti …gaureste creierul!si ultima perla,ca tot sunteti cu tunurile pe piti,este aceea ca el este de vina de …marea performanta a stelei fiindca,vezi doamne,i-a obosit pe sarmanii titulari ai stelei.altii joaca si in campionat si in cupe interne si internationale din doua in trei zile iar pipernicitii nostri,carora le este minte doar banii,antrenorii si ,amagerii lor se vaita la ce mari eforturi sunt jucatorii lor.Probleme de mentalitate si de responsabilitate….

ROMICA_BUNICA (6 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 10:58

@Cinezan Vladimir, foarte tare! Bravo, scrii mai bine decat multi jurnalisti, si imaginea despre comentatorii meciului si despre intrebarile lor penibile exact asta este … nu sunt altceva decat niste limbi lungi.

sorex (10 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 10:58

@adi_stelistul
@stereo28
@TOTI STELISTII ADEVARATI
Ma bucur ca a inceput trezirea, domnilor. Ma bucur ca nu mai vad aici aparatori ai unei conduceri incompetente si aruncarea vinei in spinarea unei prese(totusi aproape la fel de incompetenta) care doar pentru ca scria adevaruri incomode pentru cei din conducere era blamata si alungata. Prezenta redusa de aseara nu are nicio legatura cu vremea (remember Villareal), ci cu aroganta si incompetenta coducerii si, din pacate, aici il pun si pe Reghe. El a facut lucruri frumoase aici, dar, odata urcat pe val, si-a luat rau lumea in cap, iar aroganta lui rivalizeaza la maxim cu a colegului lui de imbracaminte. Daca nu realizeaza ca greseste, risca sa dea cu piciorul la tot ce a construit. Sper ca in curand sa aud ca domnul manager va lucra cu norma intreaga la digi :). Si ca antrenorul va face echipa in functie de valoarea si forma fotbalistilor, nu de managerul lor.

ALex (2 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 11:39

NU stiu care este problema multora de ani de zile Steua nu face nimic in UCL, deci totul a fost firesc si acum. Doar ca presa si persoane gen MM promit: o figura frumoasa, luptam cot la cot etc. deci ne duc cu vorba. Foarte rar vedem o analiza obiectiva inanite (sai in cursul) campaniei.

ALex (2 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 11:51

Inca ceva. Multi dau vina pe conducerea Stelei ca isi urmaresc doar profitul si nu performanta spunand ca a investit doar 1.5 mil in jucatori inanite acceda in grupe.
Eu nu cred ca sunt vinovati pt asta.
1 Nu era sigur ca Steua se va califica (pupam de aici fundasii polonezi) nu prea a avut timp sa gasesca pe cineva
2 Trebuie sa ai un nucleu de jucatori care sa faca fiata si atunci pot sa spui ok mai cumpar 2-3 jucatori pe o suma totala de 7-10 mil ca sa intresc lotul. Numai ca la steau acest nucleu nu exista (nulceu de jucatori care sa faca fata in UCL nu in liga 1) ar fi trebuit sa vina cel putin 7-8 jucatori de alta valoare ceace ar fi insemnat ca echipa trebuie recontruit din temelii. Sa nu credeti ca doar cu 2 achizitii de valoare ar fi fost altfel.

raptodeath (48 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 12:13

eu cred ca trebuie sa fim multumiti cu aceste puncte, pana la urma chioar nu meritam mai mult fiindca echipa nu a fost pregatita de acest nivel. Nu se fac investitii in tineri romani sau tineri straini, exemplul lui Basel, astfel ca o calificare in UCL este o mare performanta, uitati va ce se intampla in jurul nostru, sarbii, polonezii, ungurii sau bulgarii nu au avut o echipa in UCL de ani de zile, iar steaua cu investitii minime a reusit acest lucru

dan (2 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 12:18

Orice discutie este de prisos. Acum un an Steaua invingea Ajax. Ieri Ajax a invins Barcelona iar Steaua si-a aratat neputintele. Asta ne este valoarea!

fulk_nerra (17 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 12:31

aceleasi ironii ieftine la adresa gusturilor muzicale ale lui Reghe … din noua Geambasu se erijeaza in autoritate estetica, el stie foarte clar ce e frumos si ce e urit. el stie ca datul din fese si ritmul ondulat e urit iar datul din plete si zdranganitul de chitara (doar rareori cuplate la versuri interesante si contestatare, dar asa gasesti si la manele) este frumusetea absoluta.
Oare cit vor mai pretinde comentatorii romani ca o echipa romaneasca sa bata Shalke sau Chelsea, cind un jucator al lor poate tine clubul Steaua din salariul stagional?
Cum a fost meciul de aseara? O prima repriza in care Steaua putea marca, dar per ansamblu a fost dominata. O a doua repriza in care Steaua a avut 3 ocazii clare de gol, un penalty neacordat si in care Steaua si-a impins de multe ori adversarul in corzi. In sine, asta este o minune fotbalistica.Cind vom investi si noi vreo 4-5 milioane in centrul de copii (antrenati de antrenori adevarati nu de alcoolici corupti), cind vom cumpara jucatori macar de de 2-3 milioane bucata, si vom da salarii macar de la 500.000 euro in sus, cind Steaua va avea macar 12 meciuri grele in campionatul intern, atunci putem sa ne enervam dupa asemenea egaluri.

Eugen DELCEA (16 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 12:32

De la 2-2 cu Ungaria la B-pesta am văzut numai ţurcă la Naţională şi la Steaua. Stilul acelaşi : frică bolnăvicioasă, gafe în apărare, faulturi aiurea şi fatale, contraatacuri încheiate cu…pasă la propriul portar, lipsă de creier în atac şi pase finale greşite prosteşte sau date la întâmplare. Acest stil l-am văzut din plin şi aseară. Jocul s-a schimbat când presingul a devenit mai avansat şi mai prompt, recuperându-se multe mingi de contraatac, iar puştii Stanciu şi Iancu au adus tupeu şi fantezie în joc. Când nu s-a mai jucat „pe semicerc”, cu pase lente şi previzibile, şi s-a trecut la verticalizări, devieri şi joc în viteză, totul s-a schimbat iar Schalke a fost pusă în dificultate. Rămân însă mai multe întrebări : 1.- chiar nu învaţă la antrenamente ce să facă pe (contra)atac, de li se pune ceaţă pe creier ? 2.-nu vede nimeni că Tănase şi Popa sunt în plus din vară? 3.-cum se explică faulturile prosteşti prin care Bourceanu a ratat apoi meciuri importante? 4.-de ce echipa joacă prost după câştigarea campionatului?, a crescut în schimb infatuarea…5.-intrarea în grupele CL a fost aşa de bine plătită de nu i-a mai interesat parcursul ulterior ? Etc.

craiovean (6 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 12:56

Sorin Cirtu, ia-ti notiteeeee ! Sa va explic un lucru : un antrenor poate fi mare daca are jucatori buni pe care sa ii „antreneze”. Un antrenor poate fi genial, daca face din rahat bici, care sa faca si plici. Daca imi dai jucatorii lui Real Madrid, sunt cel mai mare antrenor. Ii fac eu sa bata :))) Daca imi dati U Craiova mea acum, nu prea am cu ce : „daca ne-ma puterinta, ce mai chichirez galceava ?” Asa ca Reghe, nu mai fi viteaz. In functie de jucatorii pe care ii ai, faci tactica. Nu incerca sa ataci cu tunuri, daca tu ai doar pusti ! Gaseste solutii de atac cu pusca. Daca reusesti sa si castigi, esti genial. Napoleon spunea pe campul de lupta „maine vom ataca de pe dealul ala”, iar generalii ii replicau „pai e deja ocupat de dusmani”. Napoleon imperturbabil spunea „pai sa ii convingem sa coboare de acolo” :))) Asta e geniu ! Dupa care te sui pe deal si ataci de acolo, asa cum ti-ai propus ! Aaaa, apropo, cea mai buna arma de aparare e atacul – tot Napoleon !

englezu (32 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 13:06

Trufia, vremea nefavorabila, preturile biletelor, dar mai ales „obrazniciile si ironiile ieftine’ au indepartat spectatorii de la stadion. Steaua, acest ” imparat precum chiorul in tara orbilor” a inteles ca una este Liga-fosta a lui Mitica si alta este LC sau EL. Dixit. Daca nu vor mai „pierde” jucatori ( Tatarusanu, Gardos, Bourceanu, etc) si vor adduce 2-3 jucatori de valoare europeana pentru mijloc-atac, atunci vor putea emite pretentii in editia viitoare a EL/LC. Daca nu vor apare alte surprise, gen „jiji-fecali”.

reformistul (8 comentarii)  •  27 noiembrie 2013, 17:19

articolul asta este mai mediocru decat rezultatul obtinut de steaua.cum poti spune ca marele castig este piovaccari atat timp cat acest jucator apartine altei echipe fiind doar imprumutat?daca steaua il lua pe antal si il folosea pe prepelita in locul lui georgievski dupa preliminariile cu legia, acum era calificata in primavara champions league, basel , shalke si chealsea nedand senzatia de invicibilitate.

Ottonelu (25 comentarii)  •  28 noiembrie 2013, 8:17

Jocul stelei e ca în bancul ala cu:
Un orb vede o minge, ii spune mutului sa-l strige pe șchiop s-o prindă! 🙂

vlad t. (22 comentarii)  •  28 noiembrie 2013, 15:01

@reformistul, si cine mai contesta ca piovaccari e bun.
Piovccari e SINGURUL atacant al stelei. a ratat o faza de gol, a fost faultat o data in careau, aavut un voleu reusit. ce vreti, sa fie marco van basten? nu e. va fi vreodata un van basten in romania? eu zic ca nu. ergo… ar trebui apreciat pentru ca face ce paote, si nu injurat sau minimalizat pentru ca nu e van basten. comparatie. piovaccari- lutu , sau denis serban, sau tanase, da, tanase de la steaua. deci daca piovaccari e varza, cei amintiti sint verzele verzelor. asta am vrut sa subliniez. piovaccari face ce poate. daca becali il vrea pe ryan giggs, pe pirlo sau pe owen, sau pe cristiano ronaldo, sa ii cumpere. e plina lumea de brazilieni teribili, nu?

Comentează