Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Grig, să stai drept!

Rednic şi Grigoraş sînt doi oameni care ştiu meserie. Doar viaţa o percep diferit

Mircea Rednic şi-a dat demisia de la CFR Cluj. Sau a fost dat afară de conducerea CFR-ului. Sau a plecat pe cale amiabilă, amiabil în accepţiunea […]

luni, 12 august 2013, 8:27

Rednic şi Grigoraş sînt doi oameni care ştiu meserie. Doar viaţa o percep diferit

Mircea Rednic şi-a dat demisia de la CFR Cluj. Sau a fost dat afară de conducerea CFR-ului. Sau a plecat pe cale amiabilă, amiabil în accepţiunea fotbalistică fiind ceva nebulos între amical şi duşmănos. Oricum o dăm, ideea este că eşecul lui Mircea Rednic la o echipă românească sau din străinătate tinde să nu mai fie o ştire. Nici măcar un subiect interesant de presă. Rednic a devenit omul muşcat de un cîine, nu omul care muşcă un cîine. În schimb, instalarea lui Grigoraş pe banca tehnică a fostei campioane este o ştire foarte interesantă. Şi de comentat. Nu înainte însă de a mai arunca o privire asupra scurtei şederi la Cluj a „Puriului”.

Sau a „Strîmbului”. Cei mai mulţi dintre noi nu îşi acceptă cu plăcere poreclele. Încearcă să scape de eticheta caricaturală printr-un repertoriu de acte şi gesturi care să o contrazică. Nu este cazul lui Rednic. Bun meseriaş, lucru dovedit în cariera de antrenor măcar prin titlurile cîştigate cu Dinamo şi cu Rapid – succese obţinute cu stil şi prin fotbal – , el a scos de fiecare dată la bătaie un alt set de acte şi gesturi care să îi mineze meritele. Poate prea sensibil în relaţiile cu semenii, indiferent că îi sînt şefi ori subalterni, Rednic a sfîrşit de fiecare dată prin a-şi pune vestiarul în cap şi a-şi ostiliza conducerea. Bănuitor şi probabil fitilist, a ajuns mereu în punctul în care s-a simţit trădat de toţi. Sau măcar de o parte dintre cei cu care colaborează. O fire nestatornică? Umori netrate? O plăcere ciudată pentru autoflagelare? Greu de spus. Cred că nu ştie nici el.

Acesta ar fi pe scurt portretul omului-antrenor Mircea Rednic. Cel care lasă CFR-ul cu 5 puncte după 4 etape, nu înainte de a furniza încă o replică antologică – „Băieţii au jucat bine contra Viitorului, nu ştiu dacă pentru mine sau pentru Cadu?” Nu ştim nici noi. Să revenim la succesor. Nu cine este, ci cum este Petre Grigoraş, înlocuitorul lui Rednic? Este Grigoraş persoana aceea maleabilă care să fraternizeze cu nărăvaşul Cadu, şeful absolut al vestiarului ceferist? Este Grig antrenorul care să asigure echilibrul fin între legiunea străină şi legiunea română a echipei, mai puţin numeroasă, dar foarte orgolioasă şi ea? Ne vom lămuri repede. La CFR timpul curge cu altă viteză decît în restul Ardealului. Grigoraş este un antrenor destoinic, căruia îi place să îşi vadă echipele jucînd fotbal, nu să îl blocheze. Grig este un făuritor de echipe, un descoperitor de talente. Mai este şi un antrenor obişnuit să lucreze la cluburi mici, eventual şi cu probleme financiare. De aceea, totul rămîne de demonstrat prin transferul lui la un club cu pretenţii. Cu un palmares recent, dar important. CFR-ul, un edificiu cosmopolit, Grigoraş un antrenor de provincie pînă mai ieri. Interesant, al naibii de interesant.

După heirupismul cadulian pozitiv, care va funcţiona două-trei etape, vom începe să vedem noua faţă a CFR-ului. Îmi doresc ca Grig să îşi impună personalitatea şi ideile. Cred că oamenii care muncesc cu plăcere şi cu o pasiune dusă pînă la suferinţă pot reuşi oriunde. Este un pariu pe care, într-un fel, îl cîştigăm sau îl pierdem cu toţii.

Comentarii (51)Adaugă comentariu

nea caisa (18 comentarii)  •  12 august 2013, 8:56

Cadu nu este, cred, de capul lui pe acolo.

dragan (2 comentarii)  •  12 august 2013, 9:27

Inteleg ca Grig si-a schimbat optiunile despre antrenorat> acum accepta sa primeasca echipa facuta de Paskany sau Cadu .

dan (5 comentarii)  •  12 august 2013, 9:39

Da, d-le Geambasu, asta isi doresc totiu suporterii CFR-ului, ca Grigoras sa aiba succes. Daca asta presupune o relatie mai putin amicala dintre el si Cadu, chiar nu-mi pasa, Grigoras are tot sprijinul suporterilor, suporteri care nu mai vor sa auda de Cadu si”revoltele”sale din vestiar. Grigoras, sa taie in carne vie, cu sau fara sprijinul conducerii, conducere, de care noi suporterii Cfr-ului, ne dezicem pe zi ce trece tot mai mult.

Petre (12 comentarii)  •  12 august 2013, 9:57

Cadu este un fotbalist primitiv in comportament si joc. Singurele lui calitati sunt agresivitatea si intimidarea. Chiar nu inteleg cu ce i-a vrajit pe conducatorii cfr-ului de ii sufla in ciorba, dar na, poate stam noi mai prost cu vederea.

Seocom (2 comentarii)  •  12 august 2013, 9:59

Cadu este pus sa faca revolte de sefi, nu face lucrurile astea de capul lui. Probabil nu stiau cum sa-l schimbe pe Mircea Rednic si sa-l aduca pe Grigoras.
Toate cele bune.

Abatele Faria (88 comentarii)  •  12 august 2013, 10:10

chefere-ul castiga campionate numai daca au un antrenor care „stie unde sa cotizeze”, gen Andone. Grigoras poate sa „inventeze” o echipa, stie meserie, are talent, dar aici iti trebuiesc relatii si pile, dar si interventii la DNA!! Numai Muresan nu se descurca. Dar nu ii lasa PSD-ul!!

dimi (6 comentarii)  •  12 august 2013, 10:58

Daca o echipa cu pretentii a ajuns sa depinda de cel mai mare „cotonogar” din Romania atunci ma intreb,unde-i fayr-play-ul ardelean ? Sau la ce ne mai putem astepta din partea lui Cadu, decat dinti scosi,pumni si inbranceli sau deposedari criminale .La toate acestea se adauga evolutia sub orice critica la ultimile sale jocuri unde s-a creiat un bulevard al libertatii pentru adversari ?Chiar nu gasiti alt stoper mai clujenilor ?Eu sper ca rbitrii nostrii nu vor ezita sa-i dea cartonasul rosu direct !

CFR Cluj (1 comentarii)  •  12 august 2013, 11:08

Prostii. Cadu nu decide cand se schimba antrenorul. Cadu face intotdeauna ce ii zice conducerea. Daca conducerea l-a vrut pe Rednic out, fara sa-i plateasca nu stiu ce clauza de reziliere a contractului, uite ca acum e out, „prin acordul partilor „:)

dana (2 comentarii)  •  12 august 2013, 11:56

lăsaţi-l pe rednic cu ale lui… pe unde se duce, se umple de… fel de fel. şi acum, se spune că i-ar fi cerut bani lui cadu ca să se facă a nu-l fi văzut când şi unde nu trebuia. lasă-l să ajungă la dinamo. în cuplu cu negoiţă, va fi ceva de rîsul curcilor. şi de plândul câinilor.

misu (11 comentarii)  •  12 august 2013, 12:07

Mama ce aberatii se vorbesc pe aici (gen abatele Faria). Inca nu s-a linistit frustrarea si frica din voi !!! Forta CFR, forta Grigoras !

vulpoiul (7 comentarii)  •  12 august 2013, 12:18

Nu cred ca il prinde „paltonul”pe acolo :))

yosua (5 comentarii)  •  12 august 2013, 13:25

Misule,cam are dreptate AF,asa lucreaza ardelenii….
Intai te parasc de ceea ce de fapt, fac si vor sa faca fara a fii deranjati de competitori.Sunt ipocriti si invidiosi pe cei cu multe succese.Jos ardelenii….

judas (10 comentarii)  •  12 august 2013, 14:22

Cadu,ori este omul conducerii, ori il are in mana cu ceva pe conducatori,dar ceva ceva pute in jurul lui.

puppinkeresku (9 comentarii)  •  12 august 2013, 14:27

Stiti de ce nu avem Fotbal ? Este la mintea cocosului !!!
Discutam prea mult si facem prea putin !?

Talpaiadului (24 comentarii)  •  12 august 2013, 14:30

Grigoras e un antrenor bun, dar are nevoie de timp si de intelegere. Echipele antrenate de Grigoras joaca spectaculos si alterneaza victoriile entuziasmante cu infrangerile umilitoare, la scoruri mari. Problema e ca la inceput probabil ca vor prima infrangerile. Nu cred ca cei din conducerea CFR-ului vor avea rabdare cu Grig.

Mihai (80 comentarii)  •  12 august 2013, 14:40

„Umori netrate?” – ce inseamna???

stando (64 comentarii)  •  12 august 2013, 14:48

Rednic e un smecheras care vrea sa „manance singur”, cum ar spune morsa competenta Bogdan Chireac. Peste tot pe unde a trecut a bagat zazanie, chiar credeti ca intamplator l-a adus la exasperare pe presedintele lui Standard ? Ceea ce spun despre el fostii colegi de echipa e justificat, poreclele nu i-au fost date degeaba. Pe de alta parte e clar ca Cadu e omul conducerii in vestiar. Daca Paszkany si scroafa il tin in brate nu o fac dezinteresati. Nu cred ca Grig sa faca fata la CFR, e un tip prea cinstit si finut pentru machiavellismele din Gruia.

dinu (6 comentarii)  •  12 august 2013, 15:16

„noi suporterii cfr-ului..” ….buna asta !!!!

misu (11 comentarii)  •  12 august 2013, 16:26

Forta CFR, forta Grigoras !

cosmin (1 comentarii)  •  12 august 2013, 16:27

bine ca a venit unu care nu are curea la pantaloni

marian (85 comentarii)  •  12 august 2013, 16:43

Grigoras mai are mult de avansat in meseria de antrenor de fotbal pana sa se compare (sau sa fie comparat) cu Mircea Renic. Oi fi eu stelist, dar titlurile din palmaresul lui Rednic exista, pur si simplu. La Grigoras nimic, inca … Vorba lui nea Marin „facultatea ca facultate, da’ ceva clase de liceu aveti dvs. ?”.

cata (5 comentarii)  •  12 august 2013, 17:49

,,strambul,, nu o fi stat drept? cadu o fi un mesi sau ronaldo cumva si nu am aflat noi? nu ca m-ar interesa succesul unui club ca cfr cluj… chiar nu conteaza… il preferam pe grigoras la bacau dar aia nu au banii lui ,,patriotu,, ala de paskany

cfr (1 comentarii)  •  12 august 2013, 18:01

Super articolul,felicitari !!!!Succes Grigoras !

lenan (2 comentarii)  •  12 august 2013, 19:10

Geambasule, esti de toata jena. De ce ai refuzat sa lasi sa apara mesajul in care iti spuneam ca ar fi mai bine sa vorbesti despre medalia de bronz la scrima, unde ai o „datorie” daca nu ma insel, decit sa-ti dai cu parerea referitor la o schimbare de antrenor?
Slab de tot!

Oby (16 comentarii)  •  12 august 2013, 20:47

Eh… se stie de mult timp ca cel care „face cartile’ in vestiarul CFR-ului este Cadu… Poti sa fii cel mai mare antrenor, daca nu esti acceptat de seful vestiarului… nu se joaca nimic pe teren.
Daca nu merge nici cu Grigoras este timpul sa umblam iar la arbitri… acum se merge iar direct in Liga, nu trebuie sa ne mai chinuim iar prin preliminarii ca si Steaua…

andrei (1 comentarii)  •  12 august 2013, 20:54

Cu alt antrenor modest nu facem nimc…Articolul este blandut, d-le Geambasu…iar uneori se poate muncii fara rezultate, ma refer la munca fara idei, constructie, inteligenta..

un oltean (130 comentarii)  •  12 august 2013, 21:24

Parerea mea e ca cel mai nimerit pe postul de antrenor era Cadu…de ce sa risti sa aduci un antrenor care poate sa fie sau sa nu fie pe placul „sefului din vestiar”?! Scutesti niste bani.. Si apropo, seful din vestiar nu ar trebui sa fie antrenorul si numai antrenorul??

LEON VOICULESCU (13 comentarii)  •  12 august 2013, 22:33

cine este cadu asta un jucator de duzina ca multi alti in Romania veniti cu coatele rupte la noi si acum ne da si lectii de fotbal, cate selectii are la echipa portugaliei?
mare gambler.

Pinalti (2 comentarii)  •  13 august 2013, 0:38

Eu zic sa stati voi ziaristi drepti in fata patronilor vestries care va pun sa scrieti articole la comanda !

FisherKing (22 comentarii)  •  13 august 2013, 1:18

@dan: problema e ca „voi, suporterii CFR-ului”, asa cum ai spus, nu contati in ecuatia gandita de conducere. Sunt convins ca cei mai multi dintre voi tin sincer cu echipa asta si se consuma. Dar de aici si pana la a gandi ca Paszkany are vreo slabiciune fata de istoria CFR si de aia a preluat clubul, e distanta mare. Mare de tot.
Ca si Bucsaru, Arpad a cumparat un srl existent, dar cu activitate „zero”. Nici cifra de afaceri, dar nici incidente bancare, ca sa spun asa. Bucsaru si-a facut treaba si s-a dat la fund. Paszkany inca o chinuie, eu sper ca din ambitie personala, ca altfel se cheama ca v-a dat sperante desarte.
Daca vrei, situatia e aceeasi cu a lui Jiji, doar ca ciobanul a avut noroc sa preia o firma renumita. De altfel, cred ca asta e si motivul pt care sta la intuneric acum, as zice ca sunt cativa care si-au propus sa-l deposedeze de obiectul mandriei.
Diferenta e ca Steaua e un nume care nu va muri fara gibon, iar CFR-ul e doar un club mic, care va avea viata grea, daca o va mai avea, in cazul ca Arpi isi ia talpasita. Nu mi-o lua in nume de rau, dar asa vad eu lucrurile. Tot din punctul meu de vedere, Grigoras e doar o lovitura de imagine pt conducerea voastra, ma tem ca nu va apuca sa-si impuna ideile acolo, desi mi-as dori pt ca am mai spus-o, eu il consider cel mai bun antrenor din Romania. Si cel mai de bun simt.

CFR4X4 (22 comentarii)  •  13 august 2013, 3:41

Cadu e clar,important pt CFR..are trofee in comparatie cu altii care chiar au fracturat oase prin Bucuresti sau alte parti,gen Gardos sau Sanmartean,insa daca ar avea chiar asa putere cum incearca presa centrala sa ne convinga, Nuno Claro era cel putin in lotul CFR-ului si nu izgonit,asa cum a fost de Arpi si Muri… Dar Cadu nu a putut sa-l ajute, deci lasati-o mai moale cu asta. Grigoras e „un antrenor de provincie” si asta e marea diferenta fata de Rednic,care stand prea mult in Bucuresti s-a „miticit” sau strambat,cum ar spune unii. Ei,la CFR miticii sau strambii n-au cum sa aiba succes,chiar stiind meserie..nu e destul. Un „antrenor de provincie” cu meserie,cum e Grigoras e cheia succesului in Gruia,acolo,in provincie.. cu Cadu sau fara.

pinalty (2 comentarii)  •  13 august 2013, 4:15

jos cenzura bre !

pensionar sarac (4 comentarii)  •  13 august 2013, 8:33

TIN pumni pentru dl Grigoras si pentru cfr.Urez mult succes ca e mai modest de cat cel de la steau.Merita succes.

dragan (1 comentarii)  •  13 august 2013, 9:25

Inteleg ca Grig si-a schimbat optiunile despre antrenorat> acum accepta sa primeasca echipa facuta de Paskany sau Cadu .

.

un oltean (130 comentarii)  •  13 august 2013, 9:26

@FisherKing:

Mi-a placut comentariul tau, foarte bine si corect ai scris..eu as completa cu faptul ca Paszkany crede ca o sa mearga la infinit asa, un an da, unul ba…iar anul asta se astepta sau se asteapta la un nou titlu, dar din cate se pare, cred ca se va orienta spre Ferencvaros…

Tudor (13 comentarii)  •  13 august 2013, 11:15

de acord cu tine Cristiane, chiar e foarte interesant cum se va integra Grig la CFR.
Ar fi într-adevăr EXTRAORDINAR să ia campionatul sezonul ăsta, şi, uitându-ne în trecut lui Arpi şi Muri le-au ieşit multe mutări de genul ăsta.

kriticon (267 comentarii)  •  13 august 2013, 12:00

O sa-i fie greu,la cfr sta drept doar paszkanyi,de la el in jos e sluj.

??????? (8 comentarii)  •  13 august 2013, 13:52

Şi se pare că acest Cadu este un fel de Barroso al vestiarului ?

CFR4X4 (22 comentarii)  •  13 august 2013, 17:44

@ FisherKing
incerci ceva filozofie bazata pe „daca si cu poate”..pleaca Arpi vreodata, tipic oltenilor si banatenilor care aveau mereu discursul asta atunci cand aveau si echipa in liga 1. Asta era „argument” pt suporterii lui Iancu si Mititelu cand CFR aduna trofee.. Ei bine,Arpi e de 10 ani acolo,a renovat stadionul pe banii lui,spre deosebire de chiriasii din liga 1 si are mai multe realizari si trofee ca altii care,asa cum spui au preluat un nume mare si l-au dus in mediocritate sau altii in B sau faliment.Deocamdata Arpi e tot acolo si cat va fii,lasati „daca si cu poate”.Daca era ca Bucsaru nu baga 20 milioane in stadion si pleca dupa prima lovitura in CL..ca Bucsaru,deci parerea ta e cel putin deplasata. Ca e in mare parte business..asa e peste tot in lume,in orice sport,doar ca CFR e pe profit,pe plus..asa ca cei cu „daca,poate si cu parca” mai eveti de asteptat..parca.

CFR4X4 (22 comentarii)  •  13 august 2013, 17:56

@FisherKing

ca sa si intelegi cum gandesti, ..spui ca „v-a dat sperante desarte”….nu..te-nseli,ne-a dat satisfactii,bucurii si mai multe trofee ca orice alta echipa in Romania de cand a adus CFR din liga 3-a !!! Sperante desarte le-am vazut atatia ani la Steaua,le vedem si azi la Vaslui,Dinamo,Rapid si nici nu le mai vad la Timisoara sau Craiova…e cu totul altceva,parca.

c24 (9 comentarii)  •  13 august 2013, 23:06

@dan , te-ai intrebat de ce titlul este Grig stai drept? De ce nu a pus domnul Geambasu un titlu de genul: Cadu nu-l sabota si pe Grig! Cand te vei intreba si cand vei intelege , nu ne vei mai spune suporterii nu mai vor sa auda de Cadu. Pana atunci te poti ca o mireasa ofuscata.

ciupi (376 comentarii)  •  14 august 2013, 6:24

orice mi-as dori sa fiu ca om, in afara de rednic. un antrenor adevarat declara la victorie ca „a fost meritul baietilor”, iar la infrangere spune „cred ca eu am gresit pe undeva”, in vreme ce la fostul hunedorean, ca asta a fost mai intai si-ntai, declaratiile sunt pe dos. mi-l amintesc din tinerete. corvinul conducea detasat in seria a doua, juca acasa, mircea cel batran era in teren, mircea cel tanar la fel, dar de-atunci, alergand printre ei si auzindu-i discutand una-si-alta mi-am zis „cata deosebire intre cei doi mircea”. atat…

ciupi (376 comentarii)  •  14 august 2013, 6:27

#37 pascanu este un om slab. altfel nu s-ar petrece ceea ce se intampla acolo.

eium (4 comentarii)  •  14 august 2013, 10:14

off topic : sunt oameni care mor in giulesti si pe voi va doare la prastie…scrieti baaaaaaa despre ei, sunteti oameni sau maimute?

nelu (2 comentarii)  •  14 august 2013, 10:49

Mi-as dori ca Grigoras sa reuseasca la CFR,DAR ESTE FOARTE GREU!Daca este chiar adevarat ca acolo s-a format o cilca de fotbalisti-antrenori(nu cred ca Cadu nu are acoliti)nici un antrenor nu-si va putea impune punctul de vedere.Sa presupunem ca unii dintre ei vor gresi flagrant si Grigoras ii trimite in tribuna.Credeti ca sleahta asta nu va reactiona?Ma indoiesc!!Dar sper sa gresesc si CFR-ul sa se bata la titlu.MULT NOROC D-LE GRIGORAS!!!

Archibald (8 comentarii)  •  14 august 2013, 15:06

nea Grig d-ta sa stai drept ca miticii iubitori de telemea sa poata sta-n genunchi in fata ta…..altfel poate le ramane-n gat!

nu-mi vine să cred (1 comentarii)  •  14 august 2013, 18:09

nu am citit articolul. nici nu o să îți mai citesc vreunul. recent ai scris ceva urât, defăimător despre o persoană din echipa nașului sandu. ți-am scris că nu mi-a plăcut atitudinea ta, dar nu ai avut nici măcar buna-cuviință de a-mi publica acel comentariu, de a-ți asuma o parere diferită de a ta. atunci noi de ce să îți citim articolele și ideile? erai printre puținii pe care îi mai apreciam (deși eu stelist, tu dinamovist). păcat! se pare că doar am avut eu impresia că există și altfel de oameni în jurnalism.

arh. Gheorghe Petrescu (214 comentarii)  •  15 august 2013, 23:19

Am un respect deosebit fata de acest antrenor, venit nou la Cluj, dar, afirm ca a, GRESIT. In Ardeal functioneaza linsajul pe la spate cu brisca de 6cm. Asa ca, d-le GRIG ai grija cum faci. Eu am lucrat in Ardeal si m-am avut bine cu ei, tinand cont ca ei sant primii la…. CUVANT. Am fost cinstit cu ei si mi-am vazut de treaba, in profesia mea de arhitect. Si a mers. Daca faci misto de ei, o incurci. D-le GRIG, ai grija ca Ardealul e diferit de pasalacul turcesc de la Turnu Severin. Hai Steaua! HAI ROMANIA!

conasu (21 comentarii)  •  16 august 2013, 11:49

Pai…nu prea o sa poata sa „stea drept” asa repede, dupa ce a stat „aplecat” atata timp pe la Pandurii !

janpitesti (111 comentarii)  •  16 august 2013, 19:41

timpurile se schimba mereu..

Comentează