Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Neymar, golanul absolut

Noua vedetă a Braziliei este imaginea spre care se îndreaptă fotbalul viitorului. Privim şi ni se întoarce stomacul pe dos.

Neymar da Silva Santos Junior este fiul lui Neymar da Silva  Senior şi al Nadinei Santos. S-a născut acum 21 […]

luni, 24 iunie 2013, 8:42

Noua vedetă a Braziliei este imaginea spre care se îndreaptă fotbalul viitorului. Privim şi ni se întoarce stomacul pe dos.

Neymar da Silva Santos Junior este fiul lui Neymar da Silva  Senior şi al Nadinei Santos. S-a născut acum 21 de ani în Mogi das Cruzes, în statul Sao Paulo, începîndu-şi cariera de jucător profesionist la FC Santos. Neymar da Silva Santos nu se putea naşte ca fotbalist decît la FC Santos. FC Santos este clubul care l-a dat fotbalului pe marele Pele, pe numele lui complet Edson Arantes do Nascimento. Bineînţeles, lumea se întreabă acum dacă Neymar va fi moştenitorul tronului lăsat vacant de Pele. Se mai întreabă aceeaşi lume dacă Neymar este mai mare (mai bun) decît Lionel Messi, al cărui coechipier la Barcelona a devenit în urmă cu o lună şi jumătate. Dilemele dintotdeauna ale microbiştilor. Pele sau Maradona? Maradona sau Messi? Şi acum, Neymar. Are loc Neymar printre aceste întrebări foarte grele? Adică este Neymar un mare fotbalist?

În afara unui public filobrazilian, setat la ceas de noapte pe campionatul ţării cvintuple campioane mondiale, noi, ceilalţi, neofiţii, l-am putut vedea cu adevărat pe Neymar de-abia acum, la această Cupă a Confederaţiilor. Vedeta Selecao a înscris un gol în fiecare din cele 3 meciuri de pînă acum, cu Mexic, cu Japonia şi cu Italia. Goluri frumoase, cu execuţii tehnice de o fineţe aparte. Din acţiune sau din lovitură liberă, în cazul golului dat Italiei. Lovitură liberă bătută înşelător, chiar pe partea porţii apărate de un Buffon tot mai bătrîn în plonjoane şi în lipsa de reflex. Filiform şi cu nişte picioare mai degrabă de şahist decît de fotbalist, Neymar ne-a arătat că are dribling, şut şi un acut simţ al porţii. Viteză, tupeu, viclenie şi ştiinţă a jocului. Asupra ultimelor trăsături aş vrea să zăbovim un pic, fiindcă mi se pare că definesc fotbalistul Neymar, noua vedetă a Barcelonei. Mai mult, definesc noul tip de vedetă din fotbal.

Neymar este un golan în sensul cel mai intim şi mai rău al cuvîntului. Golănia la el respiră prin toţi porii şi este marcă înregistrată în privirea parşiv-tulbure pe care tînărul metis brazilian o aruncă spre adversari, coechipieri, arbitri, tribună sau cerul înstelat. Obrăzniciile, prefăcătoria şi simulările la Neymar nu sînt deprinderi, ci daturi de la ursitoare. „Tu, micuţule Da Silva Santos, îi vei păcăli pe oameni cu fentele şi cu căzăturile tale. Îi vei scuipa, iar ei îţi vor mulţumi, îi vei sfida, iar ei îţi vor da mormane de bani!”. De fapt, nu trebuie să ne mirăm. Neymar este produsul de sinteză al vremurilor de apocalipsă a bunului simţ pe care le trăim. El este vedeta generatoare de spectacol pentru mulţimile prostite în căutare de divertisment. Vehiculul circului planetar. Modelul ideal pentru golănaşi în devenire, ca Mihai Oarnă, decerebratul de la naţionala sub 16 ani. Într-un fel, recent exclusul din Academia Hagi este şi el un soi de Neymar. Minus talentul, dar la acelaşi nivel de nesimţire.

Ne aşteaptă vremuri complicate dacă Neymar va fi sursă de inspiraţie pentru copiii care vor să se apuce de fotbal. Întrebarea nu este cine e mai mare, Messi sau Neymar, ci încotro se îndreaptă fotbalul cu specimene ca Neymar?

Comentarii (115)Adaugă comentariu

zeke (3 comentarii)  •  24 iunie 2013, 9:05

Dar noi, societatea noastra incotro ne indreptam? Apocalips bunului simt a inteput de ceva ani buni…

calin (24 comentarii)  •  24 iunie 2013, 9:07

Acest articol este o nebunie. De unde atata ura ?

Gary (18 comentarii)  •  24 iunie 2013, 9:15

Bravo Cristi;l-ai „descifrat” corect!
Si cand te gandesti ca va fi „idol si model” pentru sute de milioane….
Poate niste manele l-ar „perfectiona”.
Apocalipsa nu e un moment unic si parjolitor;este degradarea de la an la an,deceniu,dupa deceniu a „omenirii”??!!
Neymar e doar un minuscul anticrist,dar capabil de mare prapad! Nu pentru ca ii disloca miseleste umarul lui Abate,ci pentru tot restul pe care l-ai spus!

victor L (285 comentarii)  •  24 iunie 2013, 9:24

– „… încotro se îndreaptă fotbalul cu specimene ca Neymar?” „Privim şi ni se întoarce stomacul pe dos.”
Marturisesc: am prea putine elemente pentru ultima afirmatie, cu stomacul.
Parafrazez, cu scuzele de rigoare:
-„incotro se indreapta fotbalul (romanesc) cu specimene ca Gigi Becali?”
Aici da, ar fi cazul de intoarcere a stomacului pe dos, dar este roman de-al nostru si noi l-am creiat, mai ales mass media, nu ne omorim copilul 😉
NB,
acum, sint mai multi „Pele” ori „Maradona”: puterea mass media este mult mai puternica si o fenta e aflata imediat pe tot mapamondul, chiar daca a fost in Insulele Feroe

indignat (83 comentarii)  •  24 iunie 2013, 9:29

Bravo Geambasule,
Acum ca ai laudat golanii si nesimtitii sa vezi cati vor apare in fotbalul nostru, ca asa a zis Geambasu, ca e viitorul in fotbal sa fii golan.

Mai gandeste si tu un pic cand scrii public.

Pacuiul lui Soare (13 comentarii)  •  24 iunie 2013, 9:36

fotbalistii au fost intodeauna golani, pe unii fotbalul i-a civilizat, pe altii nu.

Cosmin (2 comentarii)  •  24 iunie 2013, 9:37

Sunt de acord. Neymar este un cocălărel umflat cu pompa, care n-a demonstrat nimic în fotbalul mare.

COstin (2 comentarii)  •  24 iunie 2013, 9:41

Nu exista club mai potrivit pentru neymar. are sansa sa invete de la busquets ca fotbalul conteaza mai putin, mult mai important este sa incerci sa provoci o eliminare incorecta a unui adversar. Si nu o data, ci de cate ori poti. Suarez mai lipseste de la clubul ala de trisori dopati.

Cristian Pop (2 comentarii)  •  24 iunie 2013, 9:41

Nu am urmarit competitia pana acum, asa ca intrebarea mea este: ce anume a facut Neymar de a suparat pe toata luma?

ss (21 comentarii)  •  24 iunie 2013, 9:47

@indignat…..greu cu capul!
@calin…….din atmosfera tot mai infestata in care traim, modelele sa fie modele iar scursurile sa fie cel putin ignorate daca nu puse la zid!

Nimeni de Nicaieri (1 comentarii)  •  24 iunie 2013, 9:49

Domnule Geambasu , Mike Tayson a fost un „golan” , caruia ii scoteai lesa in ring sa provoci distrugeri , dar distrugeri a facut si in afara ringului , totusi este in paginile de istorie ! Cantona a fost un „golan – arogant” , de la aroganta pe teren , pana la golanul ce se batea cu suporteri in timpul meciului , a intrat in istorie ! Multi sportivi au fost „golani” atat pe scena sportului ce il practicau dar si in afara scenei ! Cm multa ura in acest articol pe care nu il inteleg .

serghei (47 comentarii)  •  24 iunie 2013, 9:50

Nu e golan deloc, de fapt, e un jucator foarte bun. Cade usor, asa, si? Care e problema?

SSS (3 comentarii)  •  24 iunie 2013, 9:53

Macar golanul ala are talent … Uitati-va in Romania :))…n-avem nici talent , majoritatea sunt boschetari „wanna be” , si noi vorbim de Neymar?
Asa ca, sa vorbim despre un copil care este totusi in elita si n-a facut nicio fapta asa rea incat sa-l judecam noi ! Niste nimeni in fotbal !!!!

banks (62 comentarii)  •  24 iunie 2013, 9:57

Excelent articol, foarte-foarte adevarat, din pacate.
O singura nuanta as sublinia : ipochimenul Oarna este deja un golan sadea, nu unul in devenire. Probabil au lucrat cu sarg familia, anturajul, anii lipsa de acasa… si au scos acest „diamant”-cocalar , monument de prostie si imbecilitate.

John (1 comentarii)  •  24 iunie 2013, 9:59

„vremuri de apocalipsă a bunului simţ pe care le trăim” , sustinute puternic de catre voi presa care ne intoxicati zilnic pe toate canalele media cu prostie, cocalarie, scandal ,can-can, barfa , etc . Ca si cum hotii striga hotii . Degeaba domnule Geambasu scrii dumneata frumos cu pixu daca articole ca ale dumitale sunt puse mici intr-un colt pe gsp , in timp ce pe prima pagina ,mare cat sa vada toata lumea sunt tot felul de titluri care mai decare cersind clickuri si cautand scandal . Eu sunt curios ce parere aveti tu, Vochin si inca vreo 2-3 care mai rezistati pe acolo despre directia in care se indreapta presa si oare ce parere ar avea oamenii de la care ati invatat meserie si care la inceputurile voastre v-au fost niste exemple bune !

Alex – Craiova (10 comentarii)  •  24 iunie 2013, 9:59

eu sincer il urmaresc pe Neymar de la 17 ani…mie mi se pare un articol lipsit de argumente, de unde si pana unde sa ti se intoarca stomacul pe jos ??? ce-a facut ???? Joaca fotbal spectacol, marcheaza goluri fabuloase, dribleaza si firele de iarba, incep sa cred ca D-l Geambasu este pe aceeasi felie cu Mister Piturca, nu prea iubeste jucatorii spectacol, altfel nu se explica un asemenea articol. Mie mi se umple sufletul de bucurie cand vad asemenea fotbalisti capabili sa faca spectacol, capabili sa mangaie mingea, capabili sa joace din placere. Nota 4 pentru articol, pentru exprimarea unor pareri personale lipsite de obiectivitate. Trebuia sa spuneti cu ce a gresit Neymar concret, nu chestii generale izvorate poate din subiectivitatea ziaristului.

Bizzy (2 comentarii)  •  24 iunie 2013, 9:59

as vrea sa iti pastrezi opiniile astea si dupa primul an al lui Neymar in europa. Sau…atunci o sa ne zici ca esti fan de mic neymar? 😀

Xbotz (19 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:01

Mi se pare un pic cam exagereat.Totusi trebuiem sa gandim acum ca pe Neymar nu il ajuta deloc fizicul si ca jucator de statura mai mica este tentat in a face simulari.Majoritatea fotbalistilor mai micuti fac asa,doar Messi este diferit.Dar Messi deja e mai mult decat un fotbalist,acesta este un model si un inventator,un perfectionist.Nu-l putem compara vreodata pe Neymar cu Messi dar,articolul este exagereat in primul rand deoarece nu se poate compara fotbalul din Brazilia cu cel din Europa.Este alta mentalitate,alt nivel de trai.Neymar s-a schimbat mult deoarece un an de zile toata presa a fost cu ochii pe el in timp ce Messi a facut pasul catre Spania de mic copil,nici macar nu avea 15 ani.Asa ca rabdare ,rabdare ,rabdare!

john (2 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:05

Hagi,Zidane,Pique,Fabregas si de ce nu si Messi(cand il paleteaza pe ala la un amical)au si ei golaniile lor… Neymar o fi dus el cu pluta,dar nici Ronaldo…. sau cate exemple….. nu sunt ingeri…acuma ca e mai frezat si mai carismatic il facem golan…Ala de la Viitorul Constanta,da intradevar e mizerabil….

Robert (5 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:05

Ce-a facut Neymar ca sa merite asemenea jigniri pana la urma? Am citit si recitit si nu inteleg

Alex – Craiova (10 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:05

Din cauza unor asemenea articole, se alege praful de tot si in tara asta, din cauza unor astfel de articole este preferat la nationala un Tanase in locul unui MAXIM, un Stancu in locul unui Chipciu, un Latovlevici este lasat in afara lotului ca nu e concentrat ca se bucura dupa goluri… eu chiar nu inteleg ce-a facut Neymar de v-a intors stomacul pe dos…faptul ca e iubit de public ? ca e mediatizat ? pai orice jucator de asemenea calibru e mediatizat…ca e mai fragil ? pai ce, Messi are picioare de fotbalist ? mi se par numai prostii spuse in acest articol

marian (1 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:06

Articol incisiv,drept care pune pe tapet problema educatiei.
Acum se vad roadele si in fotbalul romanesc in care multi indivizi cu comportament dubios ,isi fac de cap sub pretextul ca „sunt talentati”.In urma cu 15 ani ,presedintii FRF si LPF spuneau ca in Romania singurul domeniu care merge bine e fotbalul,uitand sa specifice ca acei fotbalisti erau alta generatie,alta educatie,asupra carora ei -conducatorii fotbalului-nu aveau nici un merit.Ale lor sunt meritele fotbalistilor de azi-golania,manelismul,incultura.Si acceptam in continuare indivizi de aceasta teapa sa ne reprezinte..

Dreni (2 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:07

Simulari in fotbal au fost, sunt si or sa mai fie, in majoritatea cazurilor se vad la jucatorii mari capabili si de „sclipiri” de astea: Maradona, Figo, Cr Ronaldo dau lectii de simulare oricand bietului Neymar. Un articol rautacios

Catalin (1 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:08

O sa il putem vedea pe acest jucator mai bn la Barelonasi de abia atuni cred ca putem trage o adevarata concluzie.
Adevarul sau cel putin parerea mea este ca este mult prea umflat acest jucator si pus langa nume mult prea mari fara a face nimic dosebit deocamdata,Ronaldinho cred ca era mult mai bun decat acest slabanog si nu-mi aduc aminte sa fi fost comparat cu Pele,Maradona etc

gresit (1 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:10

total gresit …..

vreti sa facem cateva mici comparatii ? (atentie eu sunt stelist )

a fost lacatus un golan pe teren ? .. orice fault asupra lui , aveai impresia ca avea tripla fractura ? … da … si cu toate asta a fost sufletul stelei.

a fost maradona un golan in teren si acum unul in afara lui ? a decis meciuri importante ne-regulamentar ?

suarez este un animal in teren? ( musca la propriu ?) este un jucator bun ?

ce legatura are caracterul unui om daca pe teren incanta si face totul pentru ca echipa lui sa castige si mai ofera si spectacol ?

sunt doar 3 mici exemple dar exista alte zeci.

cine esti tu giambasule cu G mic ca sa iti dai cu parerea ? , apoi cu ce scop iti dai cu parerea si te bagi in seama ?

mimibor (1 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:13

foarte adevarat!!!…acest sport minunat…pe vremuri,face, si asta cu fiecare zi mai mult,sa ne alunge cit mai departe de stadioane si de media specializata;atitudinile,care mie mi se par de baza intr-o” intreprindere sportiva” dedicata publicului, au fost prezentate pe scurt si clar in articolul de mai sus, valoarea lor este clara: trei boabe minte + nesimtire… infinita;dar unde mai gasim executii tehnice,efort,inspiratie,poate si un pic de sclipire”cenusie”?!?…ar trebui facute statistici cu jucatorii,mai ales de la noi,care pot lovi mingea (BINE!!!)si cu alta parte a piciorului decit „latul”?…putini!!!,avem mai multi de 10(zece) jucatori care pot face un stop la o pasa lunga,fara sa respinga la intimplare(„la ce-o iesi”)?…si lista ar putea avea multe, multe intrebari,care ne duc la mare intrebare:unde vom ajunge oare?!?!

adycaine (2 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:13

Bine ,geambasu il face golan pe Neimar,dar pe cei ce inseamna steaua bucuresti cu btoate golaniile lor sunt civilizati!

radu (9 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:14

Vb tu de golani care pomovatii fratii becali (in special Giovanni) ???

dann78 (2 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:14

90% din meritul societatii actuale puteti sa vi-l asumati voi.
E suficient sa vezi articolele de pe prima pagina a ziarelor. Sau emisiunile de la orele de maxima audienta la tv.

Nu aveti nici o scuza.

biancorossi (56 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:15

absolut perfect.
nu doar neymar este un golan. el e doar Idolul maselor de golani, sau SuperGolanul. este Simbolul unei Societati a Golanilor de pretutindeni, filobrazilieni sau nu. explicatia este simpla : degenerarea spitei umane scoate la iveala trasaturile primitive, ancestrale. omul modern este urmasul omului de grota, si aidoma lui.

xolv (21 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:17

Nimeni n-a sarit in sus ca Inzaghi si-a batut joc de noi cu simularile sale. Macar adolescentul asta face spectacol… Golan ??? Poate cocalar, alaturi de alt exponent, Ronaldo.

Mihail Dionis (40 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:18

„Golănia la el respiră prin toţi porii şi este marcă înregistrată în privirea parşiv-tulbure pe care tînărul metis brazilian o aruncă spre adversari […]”

Ca e metis ramane inca o precizare acceptabila desi cam inoportuna, insa epitetele asociate privirii lui Neymar sunt absolut ridicole. „Argumentul” e nedemn chiar si pentru o discutie pe banca in Cismigiu si poate sta cu succes alaturi de jenanta categorisire facuta de MM Stoica privirii lui Jordi Roura.
In esenta dumneata pretinzi ca Neymar ar fi un top model de parsivenie golaneasca, afirmatie bazata pe o aberatie (cea cu privirea) si pe faptul ca uneori comite cate o cadere cu aer de simulare. Banuiesc intemeiat ca nu ai descoperit fotbalul abia ieri incat sa nu ai cunostinta de o serie lunga de jucatori-vedete care au jucat cartea simularii sau a gesturilor „umede” si sa il consideri pe Neymar un regretabil deschizator de drumuri in acest sens. Nu e nici primul si nici ultimul tupeist cu acces profesional la vestiarul unei echipe de fotbal, daca dumneata ai vreo problema personala cu brazilianul ar fi preferabil sa nu o generalizezi abuziv. Nu voi da exemple, sunt sigur ca le vei gasi si de unul singur.

„Modelul ideal pentru golănaşi în devenire, ca Mihai Oarnă, decerebratul de la naţionala sub 16 ani. Într-un fel, recent exclusul din Academia Hagi este şi el un soi de Neymar. Minus talentul, dar la acelaşi nivel de nesimţire.”

O alta regretabila confuzie. In vreme ce eventualele gesturi nu tocmai fair-play ale lui Neymar sunt legate de terenul de fotbal si posibila obtinere a unui avantaj pentru echipa sa intr-un context profesional, nesimtirea si tupeul recentului exclus din Academia Hagi s-au manifestat intr-o cu totul alta situatie ce nu are de-a face cu fotbalul. E gresit sa spui ca Oarna s-ar fi inspirat de la modelul Neymar atunci cand a facut ceea ce a facut in avion: mai curand sa zicem din modelul Mutu sau din alti „crai” prafuiti din fotbalul autohton.

Alex – Craiova (10 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:19

Au venit italienii, care sunt niste ciomagari, sa spuna ca simuleaza Neymar…Italienii sa mai invete fotbal si apoi mai vorbim, iar italienii sa nu vorbeasca de simulari, ca e ridicol si penibil, au avut unii dintre cei mai parsivi jucatori din istorie daca e s-o luam asa si nu erau nici la degetul mic al celui care la anul va aduce al 6-lea titlu mondial Braziliei. Dar de la faptul ca se arunca pe teren si pana la a fi golanul absolut…e cale lunga…

adycaine (2 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:20

Sunt curios daca geambasu ar mai fi zis asa daca Romania ar fi avut vreo 10 golani de valoarea lui NEIMAR in lotul national!Dar la romani e adevarata zicala”vulpea ce n-ajunge la struguri zice ca sunt acrii’!

ar vrea geambasu sa aiba Romania vreo 10 golani ca NEIMAR in lotul national!Dar la romani este adevarata

uuuu (1 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:23

tu care cica ai fi cel mai bun editorialist din romania ne confirmi faptul ca presa in romania e chiar varza. nu ai o treaba cu realitate, imi pare rau daca te faultez prea tare dar bati campii rau de tot. eu pun pariu ca in afara de aceste 3 meciuri (si la astea poate doar rezumate) pun pariu ca nu ai vazut niciun meci de a lui neymar. tu prin acea descriere parca ai fi vorbit de: CR7, pepe, inzaghi, materazi, busquets si multi altii, dar tu te iei de neymar care nici macar nu l-ai prea vazut jucand. nu ma intelege gresit, nu sunt fan neymar, sunt fan barcelona si nu sunt incantat de venirea lui la barca, toata chestia e ca prin articolul asta demonstrezi ca nu esti decat un amator de ziarist care nu e in stare sa fie deloc obiectiv, si presupun ca te deranjeaza ceva personal la neymar

alex (57 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:25

Cred ca sunt singurul care mereu ti-a luat apararea Cristi la articole de genul asta. Dar de data asta ai dat-o in bara. Si nu doar odata. In primu rand Pele nu a lasat tronul vacant. Ronaldo Nazario (atacant mai complet si chiar mai bun decat „romanticul” Pele) l-a ocupat meritoriu. Nu stiu cati jucatori in toata istoria fotbalului au revenit dupa doua accidentari cumplite si au castigat CM (aproape de unul singur a facut-o Ronnie in 2002). Cand Pele a fost accidentat la mondial, a Garrincha (iarasi un jucator mai bun si, atentie, MULT mai iubit decat Pele) a condus Brazilia spre titlu. Formatia selecao nu a fost dependenta de Pele cum a fost de Ronaldo. Asta una la mana.
Doi la mana, „golanasul” asta de Neymar nu a aparut in toata viata lui (scurta e adevarat) in presa de scandal. Are deja un copil, o relatie stabila (indiferent cati ani are mama copilului sau) si un comportament atat de „reprobabil” incat in viata lui nu a dat o declaratie partinitoare la adresa cuiva.
Daca Neymar e golan, atunci cum e Balotelli? Sau cum erau Adriano, Romario, Stoichkov sau Maradonna? Sau Lacatus si Ionel Ganea, ca sa vorbim de jucatori mai..pamanteni? Neymar are atitudine, poate prea multa e adevarat, neluand inca contact cu aparatorii adevarati ai Europei. Cand Barca umilea Santos la mondialul cluburilor, s-a dus cu capul plecat la Messi si l-a imbratisat. La prezentarea oficiala a zis (chit ca de complezenta) ca vrea sa-l ajute pe Messi sa dea mai multe goluri. Fa un exercitiu de imaginatie, ce ar fi facut in situatia lui „ingerasul” Balotelli?

*123# (1 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:26

Ce articol penibil… scrieti despre cat de rau e Neymar care isi vede de fotbal si care, spre deosebire de alti tineri, a asteptat momentul oportun sa plece in Europa, nu a plecat la prima oferta.
Folositi cuvinte ca „nesimtire” si „golanie”,expresia „tu ii vei scuipa iar ei iti vor multumi”, in timp ce de pe site-ul vostru aflam in fiecare zi ce mai face Gigi Becali in puscarie si cum mii de oameni acuza marea nedreptate produsa celui care, pana la urma, a furat din buzunarul lor…
Ridicati in slavi „jucatori” precum Dodel, Florescu, B.Stancu, Gaman,etc. , tolerati un selectioner precum Piturca si criticati fara argumente pe cineva care mai are multe de demonstrat.
Macar sunteti peste sport.ro….

vl17 (1 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:29

abia astept sa-si dea in cap cu messi in vestiar…
fuck messi,fuck neymar,fuck barca!

Alin (3 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:39

Hmmm. Eu stiam ca fotbalul inseamna spectacol pentru un suporter. Te duci la stadion sa vezi un show o prezentare iar pustiulica asta le cam are cu varza 🙂 Daca ar fi cate un Neymar ( fotbalistul ) in fiecare echipa ar fi stadioanele pline.

uitaroh (1 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:43

Oare acelasi articol l-ati fi scris si pe vremea inceputul ascensiunii lui c. ronaldo???

Alex – Craiova (10 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:44

Isi va da seama si D-l Geambasu ca a cam dat-o cu nuca in perete cu acest articol, cu titlul, cu comparatiile din interiorul articolului, a exagerat foarte tare si probabil nici nu l-a prea vazut la lucru pe Neymar, care are totusi la 21 de ani 23 de goluri marcate in tricoul selecao…e ceva totusi…daca nu il stiti prea bine pe acest pusti aveti unde sa cautati mii de filmulete cu ce e in stare sa faca. Insa cred ca prestatia lui de pana acum de la Cupa Confederatiilor a fost una exceptionala… Brazilia, lipsita de Ronaldinho, Kaka, Pato, Robinho, Ramires, Ganso, Leiva, Luis Fabiano, Fernandinho, Willian, etc, etc, vine cu o generatie tanara, plina de fantezie, din care nu lipsesc Oscar, Lucas Moura, Neymar, Leandro Damiao, Paulinho, Bernard, alaturi de consacratii Fred, Hulk, Luiz Gustavo, Hernanes, Marcelo, Dani Alves, David Luiz, Thiago Silva, si umileste nume ca Franta si Italia in decurs de 2 saptamani, le calca in picioare pur si simplu… Poate ca ar trebui sa incepem sa apreciem mai mult fotbalul si fotbalistii, adevaratii fotbalisti, pentru Neymar este un fotbalist adevarat, iar Brazilia este o nationala cu un fotbal adevarat. Iar adevaratii fotbalisti mai au si toane, si derapaje, asa sunt geniile… La final, va intreb, d-le Geambasu, v-a placut nationala Romaniei, cu Florescu, Deac, Mara, Nicolae Grigore, Roman, etc, etc ? O nationala in care Mutu si Sanmartean nu erau convocati deloc ? Era nationala celebrului megaantrenor Razvan ” the rocket ” Lucescu, care voia sa aiba numai muncitori in echipa :))) asa jucatori, asa fotbal am avut…Probabil daca aveam si noi un Neymar, ii ridicam statuie in secunda 1.

Stefan (1 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:44

Dar idolul presei sportive din romania ce este? Acest gigi becali pe care il promovati NON-STOP atat voi cat si prosport. Pe acest semi-analfabet si redus mintal becali cum il cataloghezi? Nu e golan??

colin (8 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:50

un articol care nu spune nimic, precum majoritatea articolelor scrise de ” ziaristii ” romani. daca ai fi fost cat de cat cinstit cu meseria ta , ma asteptam sa scrii acest articol in urma cu cativa ani, iar subiectul tau sa fie „marele” mirel radoi , care corespunde perfect celor scrise de tine. dar desigur , omul primitiv radoi, era protejatul vostru, era doar finul lui becali si juca la ” super echipa ” steaua. asta este ” smecheria ” de tipul ziaristului roman, iar aceasta ” calitate ” a dus presa jos, jos de tot.

miky198 (7 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:52

Ciudat articol…si fara ceva substrat…daca te uiti pe youtube ce poate sa faca copilul acesta in meciuri oficiale….chiar si in Brazilia…..iti dai seama ca nu ti-ai pierdut speranta sa mai vezi spectacol si in fotbal….pe langa MULTA TACTICA, FORTA si FAULTURI inutile…

Cristian Geambaşu (301 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:54

Ca multi nu sint de acord cu articolul, nu e de mirare. Stiu de ce, nu vreau sa intru in amanunte. O rugaminte totusi, mai lasati presa in pace. Nu faceti presa responsabila de toate relele pamintului.

Apropo, in timp ce voi bifati a treia sau a patra zi libera care pe la mare, care pe la munte, care pe la vreun gratar si o berica, ziaristii lucreaza. Caci ei nu au Rusalii si alte sarbatori, ca sa aveti voi pe cine sa luati la misto.
Cam atit, comentati articolul, va rog, nu nedreptatile lumii postindustriale!

yoz7777 (8 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:54

Draga Cristi, daca depsre Neymar putem spune ca suntem cam pe aceeasi lungime de unda, desi il astept sa confirme in Europa mai intai, despre Buffon pot spune ca gresesti. Da, imbatrneste, insa ori esti rautacios, ori n-ai vazut meciul daca spui ca n-are reflexe…

Revenind la Neymar, are mrele noroc ca joaca in campionatul Spaniei, un campionat in care se bate doar cu o echipa, iar celelalte sunt la mare distanta de primele doua, dar il asteptam si-n UCL, poate acolo ne va dezvalui cat de bun este, eu nu cred in el…

gilos (147 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:57

D-le Geambasu,

De cate ori l-ati urmarit pe Neymar jucand fotbal ?
Macar astea trei meciuri le-ati vazut, sau ati rasfoit presa din Italia si ne-ati livrat un editorial ?

Cand un fotbalist ca Mutu, manelist declarat, consumator de cocaina si subutramina, amator de nopti piedute in cluburi cu bautura si femei, care se bate cu chelnerii si-si petrece timpul cu interlopii…etc …, deci cand unul ca Mutu ajunge sa fie capitanul echipei nationale, modelul unei intregi generatii, dumneata ai tupeul sa te iei de Neymar ??

Alin (3 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:57

De ce nu suntem de acord cu articolul domnule Geambasu. Pentru ca Neymar e fotbalist si stie cu mingea? Chiar nu ma intereseaza ce face el in timpul liber… dar cand platesc biletul la stadion as vrea sa vad si eu unul macar la jumatatea valorii lui

adi (14 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:58

Faptul ca Neymar e arogant in teren, nu da nimanui dreptul sa-l numeasca golan. Golan e papagalul ala de la Academia Hagi care nu are nici 7 ani de acasa. Nu l-am vazut vreodata pe Neymar sa faca dobitocii in afara terenului. Iar in teren, nu face decat sa ridiculizeze adversarii. Bravo lui, isi permite. Pot spune ca datorita lui fotbalul a redevenit spectaculos. A comentat foarte bine cineva: voi ziaristii aveti tupeul sa vorbiti de promovarea golanilor, cand sunteti primii care faceti asta? Incetati voi sa mai scrieti despre derbedei gen fratii Becali, Borcea, Copos si multi altii ca ei. Scrieti despre sport si despre sportivi. Atunci veti da si un exemplu copiilor care vor sa ajunga mari sportivi. Peste toate, Neymar nu este un exemplu rau, joaca un fotbal minunat. Nu e deloc nesportiv, mai ales in afara terenului. Mutu in schimb e un model clasic de golan ratat, cu tot talentul lui. De Giani Kirita sau Marius Constantin nu are sens sa mai zic ca astia nici talent nu au. Asa ca, domnule Geambasu, inainte de a numi marii fotbalisti golani, uitati-va in curtea proprie si revizuiti despre ce e bine sa scrieti. Pentru ca ati ajuns o fituica de can-can prin articolele de 2 bani.

valentino22 (1 comentarii)  •  24 iunie 2013, 10:58

Sunt fan Barca…acum, ca neymar a venit la Barcelona…asta e…e „al nostru” acum.dar sunt aproape in totalitate de acord cu dumneavoastra.
Totusi cred ca „golan” nu este cuvantul potrivit…mai degraba „cocalar”. Este clona perfecta a lui c.ronaldo,cu precizarea ca neymar ai si trece de adversari cu driblingurile alea, pe cand c.ronaldo face driblinguri pe loc.

Comentează