Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Feroe, ultimul ţărm

„Naţionala” sub 21 de ani a mai bifat o ruşine. Sînt şanse mari să nu învăţăm nimic nici de data asta.

Feroezii vorbesc, românii, nu. Nu au acceptul federaţiei. Al Federaţiei Române de Fotbal. Dar poate că românii vorbesc pe […]

marți, 11 iunie 2013, 9:09

„Naţionala” sub 21 de ani a mai bifat o ruşine. Sînt şanse mari să nu învăţăm nimic nici de data asta.

Feroezii vorbesc, românii, nu. Nu au acceptul federaţiei. Al Federaţiei Române de Fotbal. Dar poate că românii vorbesc pe terenul de fotbal, nu aşa se spune? Acolo se exprimă ei, în acel loc mitic de forma unui dreptunghi de culoare verde. Acolo înşiră ei mărgăritarele muncii şi transpiraţiei lor. Aiurea! Tinerii noştri românaşi sub 21 de ani nu prea au vorbit nici pe teren, fiindcă au terminat partida cu Insulele Feroe cu un 2-2 trist ca iarna boreală. Presărat, susţin puţinii martori oculari (cum sună chestia asta, chiar ca după un consult de specialitate la oculist!), cu numeroase ocazii ale nordicilor, care danezi, care urmaşi ai unor călugări irlandezi.

Colegii mei Gabi Berceanu şi Răzvan Luţac au scris un material superdocumentat, reuşind să identifice o mulţime de cauze care au generat mediocritatea echipei României Under 21 antrenate de Emil Săndoi. Erori şi inconsecvenţă în selecţie, urmare cumva logică şi a lipsei de trecut profesional al lui Săndoi. Jucători demotivaţi înainte de a arăta că sînt măcar la nivelul de promisiuni reale. Aceiaşi jucători care vin cu deprinderi fotbalistice aproximative de la cluburile-mamă. Care cluburi nu produc, pentru că au adoptat filosofia importurilor în căutarea de performanţe instant. Peste toate, o conducere a federaţiei pasivă şi contemplativă în faţa mediocrităţii care seamănă din ce în ce mai tare cu dezastrul.

E loc pentru mai rău, pare să spună acest 2-2 obţinut în compania unei selecţionate a capitalei feroeze Thorshavn, întărită cu oameni de la celebrele citadele fotbalistice Nororagota şi Sorvagur, localităţi cu 538, respectiv 900 de locuitori. Se poate să ne facem şi mai tare de rîs atît timp cît ţinem nasul pe sus. Fiindcă, fără să ne fi cunoscut pînă acum, iată ce au remarcat tinerii noştri adversari, viitori pescari şi crescători de ovine ai bravelor Insule Feroe. „Românii erau foarte tehnici, dar parcă n-au vrut victoria, n-au forţat deloc. Nici măcar la 1-0 sau la 1-1. Sînt mîndru de modul în care am luptat toţi”, zice mijlocaşul Hordur Askham. Completat şi mai apăsat de căpitanul echipei, Gilli Sorensen: „Ar fi trebuit să învingem România, am avut mai multe şanse de gol! Sînt mai valoroşi, dar n-au avut pic de dorinţă”.

Îi recunoaşteţi în aceste succinte portrete pe Creţu, Benzar, Cîrstocea, Stanciu, Serediuc şi compania, dragii noştri Emil Săndoi, Mihail Marian şi Miodrag Belodedici? Ar trebui, pentru că voi toţi aţi fost fotbalişti serioşi, dăruiţi, harnici. Unii chiar fotbalişti foarte mari. Iar acum sînteţi oameni cu responsabilităţi. Sună abstract, parcă şi pedant, dar e nevoie să faceţi ceva cu picioarele acestor tineri, iar mai înainte cu minţile lor. Cu apucăturile lor de cocalari epilaţi hrăniţi cu hamburgeri şi chipsuri, care, în dorinţa nemăsurată de a arăta bine, şi-au ras pînă şi ultima fărîmă de voinţă. Aici ar fi de lucru, dragii noştri Emil, Marian şi Belo.

Ar fi mult de lucrat. Pînă vom ajunge să judecăm simplu şi sănătos ca nişte tineri feroezi care văd soarele mai rar decît vede „naţionala” lui Săndoi victoria.

Comentarii (48)Adaugă comentariu

geo (9 comentarii)  •  11 iunie 2013, 9:39

k cristi, jucatorii sunt exact cum sunt descrisi aici, dar e normal sa ai de atata vreme un selectioner care nu produce nimic, nici macar un rezultat notabil??

care este logica pentru care un Raducioiu antreneaza pe fiul lui Hagi la 14 ani si Sandoi fara niciun merit de atatia ani ne chinuie la under 21 ?

gigi (37 comentarii)  •  11 iunie 2013, 9:40

Sase jucatori de la Viitorul Constanta… De Hagi nu se pomeneste nimic???

SS (45 comentarii)  •  11 iunie 2013, 9:46

Pai uita-te in jur si vei vedea o mare de indivizi din astia cu ochelarii cat fatza, bronzati la solar, gelati, epilati de zici ca sunt femei, mai preocupati de aspectul exterior (nu zic, si asta e important, nu sunt absurd) decit de ce scot pe gura (lucrul cel mai important).
De ce ar fi fotbalistii altfel? Ti se pare ca sunt cu vreo clasa de inteligenta peste masa astora trasi la indigo, care viseaza numai masini, iPhoane si femei de plastic?

Solozabal (20 comentarii)  •  11 iunie 2013, 9:47

„Tinerii noştri românaşi sub 21 de ani nu prea au vorbit nici pe teren, fiindcă au terminat amicalul cu Insulele Feroe cu un 2-2 trist ca iarna boreală”

Amical? Zău, a fost amical?

Dihorul (1 comentarii)  •  11 iunie 2013, 9:48

Domnilor gazetari, va propun un lucru: Demarati o ancheta in sensul de a afla cine sunt parintii acestor copii de la nationala pastorita de FRF. O sa aveti surprize, ori, pentru unii doar confirmari. Echipa under 21 e formata din copii de parlamentari, prefecti, ex. jucatori, etc. Nu stiu daca macar unul din copii sa aiba un parinte sofer, agricultor, mecanic, etc; meserii oneste si demne. Sunt toti pe pile acolo, pile pastorite de FRF.

jolo (5 comentarii)  •  11 iunie 2013, 9:48

si uite cum ti se suie tineretul romanes de sorginte cocalara in cap… acu ceva timp cand s-au rupt in figuri prin Serbia – ca sa-i lasam, ca-s copii regelui forbalului romanesc (multi dintre bagabonzii astia vin de la viitorul), ca sa-i iertam, c-o fi, c-o pati, ca Hagi, ca Becali… acum luati-o sus FRF.. nua ti pus piciorul in prag ca sa nu diminuati septelul de vitei cu potential de export, acum luati-va boii si spalti-va cu ei pe cap la nationala lui piturca-hagi-becali..

mitica (1 comentarii)  •  11 iunie 2013, 9:49

”VIITORUL” suna bine, traiasca Academia……..

george (20 comentarii)  •  11 iunie 2013, 9:52

Bravo Geo , ai dreptate ! : „Chinuiala de ani de zile” a unui
sandoi preocupat sa-si tina scaunul si sa care bidoane cu vin la chiohanurile „federativilor” sau sa-i plateasca servil
„nasului” o chirie (nu mica !…) pe un apt. in Decebal(b-dl).

marius pirlog (4 comentarii)  •  11 iunie 2013, 9:54

discutia incepe de la baza :la cluburi inca de la nivel de juniori nu joaca copii talentati ci copii de” bani gata”,care sunt dusi la fotbal pt a satisface orgoliul parintilor !copii joaca chiar si impotriva placeri lor,si mai tirziu cind sunt promovati la loturile nationale tot pe” pile si interventi” se intimpla lucruri ca in feroe !bravo lui sandoi ,cu o singura remarca :toti trebuiau palmuiti !in rest toti parveniti societati sa-si faca liga lor,nationala lor sa ne lase pe noi cei de rind sa ne mindrim cu talentul,iar iei sa se bucure de averile lor de carton !!!!!!!!

yogi (6 comentarii)  •  11 iunie 2013, 9:55

20% este vina d-voastra,domnilor gazetari!!! Ce atata mediatizare,ce atata ridicare in slavi,de au ajuns unii sa dea in megalomanie! Toata ziua nu vezi pe posturi,Jiji la Rahova,MM,Mitica(si alti puscariasi in devenire),Chiriches-15 mil de euro si fotbalul nostru se zbate. Ati sarit cu totii in sus la remarca lui Razvan Lucescu,fotbal de lumea a 3-a!!!,de si-a luat lumea in cap si a plecat sa profeseze,pe alte meleaguri.
Pana la urma vom ramane si fara antrenori,din cauza voastra!
Personal,nu am nimic cu d-voastra,chiar va numarati printre putinii,pe care ii mai citesc.
Daca justitia isi va face treaba pana la capat si va reusi sa izoleze opinia publica de influentele nefaste,ale celor care diriguiesc fotbalul romanesc,doar atunci avem sanse de revenire ale fotbalului romanesc.
Suntem cei mai tari din lume,cum dracu’ ne privesc altii,cand nationala este condusa de un puscarias,aflat sub obladuirea presedintelui FRF!
Si cand firma de cablu,castigatoare a drepturilor de televizare a meciurilor ligii I,are contract de ,,Sponsorizare”,cu seful LPF!
Voi,jurnalistii presei sportive sunteti primii care, ar trebui sa-i bagati in ,,carantina” pe toti cei care distrug fotbalul romanesc!
Doamne ajuta-ne,ca pana la sfarsitul anului, sa se finalizeze in regim de urgenta si Dosarul Transferurilor! Vine Europa peste noi! Nu maie mult pana in 24 iunie!

Ioan (4 comentarii)  •  11 iunie 2013, 9:55

Pentru performanta ai nevoie de
1. Mediu echilibrat la club si la nationala
2a. Psiholog care sa le explice valorile necesare performantei, care sunt total striaine valorilor noastre din societate
2b. Psiholog care sa le explice care este mentalitatea de invingator si cum se cladeste ea. Asa cum vorbim de un preparator fizic bun, la fel ai nevoie de un preparator mental bun. Rolul lui se va vedea ici si colo imediat, alteori mai tirziu, dar se va vedea. In vara apare un nr al revistei fotbal2012 si veti vedea ce am scris acolo.
3. Selectie buna, cu jucatori care joaca fotbal, nu cu echipe intregi.
4. Antrenor daruit care vrea sa/i ajute pe copii sa fie cei mai buni la acel moment.

Succes

aha (65 comentarii)  •  11 iunie 2013, 9:59

va atrag atentia ca avem prea multi jucatori straini in campionat, ceea ce reduce selectia la nativi. În anii 80 aveam o nationala destul de puternica si Steaua stralucea in CCE tocmai pentru ca erau doar jucatori romani.

Lereter (40 comentarii)  •  11 iunie 2013, 10:11

Vina este -exclusiv- a antrenorilor. Ei fac selectia,oare nu exista prin B sau C tineri mai doritori de a deveni fotbalist de nationala ?.Cine sa-i vada Dandoi ? Asta face selectia dupa nume si club. Apoi sint sigur ca nu exista nuci o monitorizare la zi, a potentialului fizic.Pregatire s-a facut sumar,au fost pusi pe locuri apoi : „pasati,evitati contactul fizic,jucati simplu” Atata ceri atata ai !. Lipsa de profesionalitate a antrenorului bate in ochi. Va dau eu un antrenor : Francisc Tisza,de la Arad,in fiecare an scoate echipe campioane de juniori.Nu cracneste nimeni,se baga osul,altfel afara ! Prin comparatie cu sandoi,Marian etc.De ce foarte rar un antrenor roman ajunge in occident,si sta putin acolo ?Ca nu au valoare.

cla (6 comentarii)  •  11 iunie 2013, 10:12

SCURT SI LA OBIECT,ACUM 25 DE ANI CAND JUCAM EU,ECHIPELE ERAU OBLIGATE SA JOACE CU DOI JUNIORI TOT MECIUL,IAR ACESTIA PUTEAU FI SCHIMBATI(DOUA REZERVE IN AFARA VETERANILOR),ASA AVEAU SI JUNIORII SANSE SA JOACE LA PRIMA ECHIPA,IAR ANTRENORII ERAU OBLIGATI SA-I AIBE IN TEREN.

alin-ilin (3 comentarii)  •  11 iunie 2013, 10:16

Cine a intrat macar o data intr-un vestiar de la juniori, de la orice club din tara… isi da seama ca din atmosfera aia de misto, caterinca, manele etc nu are cum sa iasa vre-un fotbalist cu adevarat profesionist!!!!! nici nu vorbim aici de conditiile de antrenament, terenuri de evu mediu, mingi aduse de acasa etc astea la subiectul acesta nici nu conteaza… dar pur si simplu atmosfera din vestiar, din grupul in care pana la urma cresc niste copii!!

magus1349 (10 comentarii)  •  11 iunie 2013, 10:17

Buna remarca Dihorului ( commentul # 5 ) !
Tare mie teama ca are dreptate .
Chiar asa d-le Geambasu , ia demareaza o ancheta referitor la babacii jucatorilor sa vedem ce hram poarta !
Ar fi interesant.

CAINE (22 comentarii)  •  11 iunie 2013, 10:20

Eu zic ca se face selectia NUMAI si NUMAI pe spaga.De ce ne miram ca nu sunt rezultate ?Ia, de curiozitate, e vreun jucator din lotul asta care are parinti ce lucreaza in fabrica? Face cineva pariu ?

gilos (147 comentarii)  •  11 iunie 2013, 10:26

Sandu si Dragomir = cancerul fotbalului romanesc.

Chiar nu intelegeti ca atata vreme cat lasam organizarea fotbalului nostru pe mana lor se va alege praful de tot ?

Incompetenta, coruptie, aranjamente, mita, can-can, dezinteres… si toate relele din lume s-au adunat la cloaca de interese patronata de cei doi !!

florinem (1 comentarii)  •  11 iunie 2013, 10:30

Multumec pentru inca un articol f bun, D-le Geambasu!

@aha
De-aia Spania e cea mai slaba din lume, pentru ca n-are straini?
La fel, Germania, Franta, Anglia, Italia…
Problema e la lipsa de proiecte pentru viitor, la lipsa de planificare strategica, toti se concentreaza pe castigul imediat, dintr-o mentalitate de parveniti ratati.
De fapt, asta ar fi o problema problema generala, a noastra, nu doar a fotbalului. Fotbalul doar urmeaza trendul.

ionutz (20 comentarii)  •  11 iunie 2013, 10:36

De ce aveti asteptari de la acesti asa zisi fotbalisti cand nimic in societatea romanesca nu functioneaza cum trebuie? De ce aveti asteptari de la ei cand antrenorii nu au calitatea morala sau profesionala? In trecut copiii jucau fotbal de dimineata pana seara. Dupa antrenament se duceau acasa, mancau si din nou la fotbal pe maidan. De ce? Pentru ca vroiau sa ajunga fotbalisti, stiau ca alt viitor nu prea au. Ce asteptari poti sa ai de la niste copii de bani gata. Majoritatea juniorilor de la echipele nationale sunt copiii unor fosti arbitrii, jucatori, boxeri si asa mai departe. Nu stiu ce inseamna sa nu ai bani de ghete. Ei isi cumpara casti de 150 de euro. Problema e ca si cei care nu provin din familii bogate nu inteleg, nu stiu ce trebuie sa faca. Antrenorii ar trebui sa le explice ca majoritatea jucatorilor isi termina cariera la 32,33 de ani. Daca nu ai strans bani pana atunci ai sanse mari ca sa ajungi ca fostele glorii de la Steaua, Dinamo care cersesc bani de la patroni si isi ineaca amarul in bautura. Antrenorii ar trebui sa le explice ca daca nu dai 100% la antrenament si in amicale nu ai sanse sa ajungi in vest. Totul e bolnav in Romania. Dar in fotbal ca si in alte domenii, pestele de la cap se impute. Daca Mircea Sandu ar stii ce sa faca, ar avea un plan, nu ar angaja antrenori pe relatii ,lucrurile s ar putea schimba usor.

vulpoiul (7 comentarii)  •  11 iunie 2013, 10:46

9(noua)titulari din Liga1+portarul de la Juventus..unde este eroarea de selectie dom’Geambasu???????????

daniel (1 comentarii)  •  11 iunie 2013, 10:52

sa se aduca antrenori din tara………la loturile de juniori nationale………..nu pe considerentul ca a fost fotbalist la viata lui………..cei mai buni antrenori sunt cei care nu au jucat sau nu au excelat ca fotbalisti……..lucru dovedit …..cei care studiaza ,nu stau prin birturi………ceea ce e si cazul meu………….lucrez la centru de copii si juniori din arad………………dar asta e…………..

Victoras15 (1 comentarii)  •  11 iunie 2013, 11:02

Cred ca cel mai bun exemplu ar fi cel din campionatul Rusiei: minim 4 jucatori rusi in teren si minim 2 pe banca.

PINTEA (4 comentarii)  •  11 iunie 2013, 11:03

Filosofam aiurea…lipsa de educatie de la mamica si tatica,de la scoala,numai ca acolo nu merg !De cluburi sa nu mai vorbim !Exemplele date de Mutu si celalalt zmeu spargator de usi la bloc+Titi Talent !! Daca eram in locul lui Sandoi ii bateam de la ieseau hamburgarii pe nas,nenorocitii ? Va mai intrebati de ce cumpara cluburile jucatori straini ??

edu (1 comentarii)  •  11 iunie 2013, 11:04

articol foarte bun. descriere realistica. insa, articol degeaba. nu se rezolva nimic.
pentru @vulpoiul: decat 9 titulari cu figuri si impresii si cap patrat, mai bine 9 rezerve si anonimi cu reala dorinta de afirmare, cu cap, care stiu ce inseamna sacrificiul necesar performantei.
pentru situatia din fotbalul nostru, mare parte din vina o are si presa noastra, care e de toata jena. va dau un exemplu: cancan, click si altii, umbla toata ziua dupa povesti despre aventuri si escapade ale fotbalistilor, desigur, din lipsa de alte subiecte. pai din cauza asta le sta capu la copiii astia numai la freze, epilari si etc. ei trebuie sa arate bine, ca atunci cand sunt pozati sa fie frumosi, sa sara gagicile pe ei. niste prostalai cu cultura zero. crede cineva ca hagi & co, nu trageau betii? ba le faceau. numai ca nu se mediatiza … erau lasati in pace. ma rog… toata lumea cred ca cunoaste situatia.
mai lasa-ti-i in pace. nu-i mai bagati atata in seama. poate asa, si-ar vedea de fotbal.. a, si inca ceva. salariile in fotbalul din romania sunt imense.

Marcel (15 comentarii)  •  11 iunie 2013, 11:17

Fotbalul nostru a fost și este limitat SEVER de calitatea managementului. sandu și dragomir sunt doar vârful piramidei, cam pe acolo sunt toate conducerile administrative din liga 1… Eu unul am mari dubii că schimbarea lor va însemna mare lucru cu patronii și președinții pe care-i avem… toți fac doar shopping, nimeni nu crește jucători tineri, toți s-au înconjurat de yesmani care-i ridică în slăvi și atât…

@21 (11 comentarii)  •  11 iunie 2013, 11:32

unul ar fi vlad morar , de la petrolul. a fost titular in ultimele meciuri , pana s-a accidentat . acum a revenit , si e una din sperantele romaniei , are un sut foarte puternic . iei 6 oameni de la retrogradate si nu iei de la locul 3 si castigatoarea cupei . eu iti zic de morar pentru ca e singurul jucator pe care l-am urmarit , probabil mai sunt si altii.

steaua92 (1 comentarii)  •  11 iunie 2013, 11:36

In capitala Torshavn sunt 12.000 de locuitori,cat un sat la noi.In capitala Bucuresti sunt 2.000.000 locuitori.In Romania sunt aprox. 20 milioane,la ei 200.000 .Uite aria de selectie,ca sa nu zicem ca nu avem de unde alege.In primul rand avem de unde alege,dar din zeci de mii de copii care practica fotbalul,unul nu are in cap doar sportul-rege,ci ,cum ati spus si dvs. domnule Geambasu,doar chipsuri,nutella,counter-strike,facebook si frezura lui Sharawy/Ronaldo si tatuajele lui Hamshik.Si suntem in plin declin,avem alta mentalitate,nu poate fi schimbata,fratilor ne mintim de multi ani ca trebuie sa ne schimbam mentalitatea,nu avem cum.Trebuie mai degraba adusi straini,o sa ajungeti la vorbele mele fiti atenti…

yogi (6 comentarii)  •  11 iunie 2013, 11:44

Ce vorbeam d-le Geambasu?!
Vine Europa peste noi!
Sunt aproape convins ca ve-ti face parte din noul val,cel corect,de gazetari!
Sandu si Mitica la DNA! Asta da veste! Minim 5 ani,fiecare!

Flavius (2 comentarii)  •  11 iunie 2013, 11:50

Cu ani in urma am asistat live la mai multe scene foarte sugestive despre cum se fac selectiile in general, ma refer la Liga 1, sunt convins ca aproape nimic nu s-a schimbat, fii de smecheri care ajung fotbalisti si alte panarame care nu mai devin niciodata fotbalisti si ne scalda in mediocritate. Vorbim de motivatie, o beizadea care are masina mai scumpa decat toate casele rezervelor (care sunt net peste el valoric, desi acestia nu prea apuca lotul sau nu raman in fotbal ptr ca sunt dezgistati), ce motivatie sa mai ai, pai mai oameni buni sa reprezinti nationala tarii tale si gratis nu e cea mai mare onoare a unui sportiv?? Ca in Liga 1 pot avea salar de 3000 de euro inseamna ca acesti copii au pierdut notiunea banilor, in general din Bucuresti pleaca asta cu notiunea banilor, se vorbeste de coco, euro ca de maruntis, apoi de ce va mirati, antrenori de valoare din ce? din fotbalisti anonimi, sau eventual ajunsi tot pe pilele lu tata in fata??

Cata (7 comentarii)  •  11 iunie 2013, 11:54

cocalarii , epilatii si fast-foodistii s-au selectioant si antrenat singuri… ha ha ha ha ha ha ha ha

Bogdan (2 comentarii)  •  11 iunie 2013, 11:59

Cei convocati la Under 17-18-19 se cred deja niste vedete iar cand unii dintre ei ajung si la U21 se cred mari staruri, dar ei in fapt sunt doar niste pitziponci….iar selectia la echipele astea de tineret exceptand sa zic U21 se face pe prietenii… nepotu lui Buia , fisu lui Vastag, fisu lui Hagi, etc etc , deci daca tatal a fost fotbalist la Nationala e musai sa fie si copilul ?

Cam acelasi balci e si in arbitraj, orice arbitru vrea neaparat sa aiba copilul tot arbitru…ca de ei s-au nascut neam de fluierasi..

Amin!

Unu’ (71 comentarii)  •  11 iunie 2013, 12:04

Principala vina e la liga si federatie. Se vede de cativa ani ca nu mai vine nimic din spate, nu mai transferam in campionatele puternice si ce trimitem in vest se intorc in 1-2 ani sau ajung sa fie imprumutati la echipe mai mici.

Aici ar trebui incurajate cluburile sa foloseasca mai mult jucatorii autohtoni. E mai simplut sa oferi 5 mii pe luna unuia cu experienta de liga a 3-a din franta decat sa cresti 5-6 un tanar ca sa-l promovezi. Daca nu ai o reteta financiara consistenta, asta inseamna faliment (vezi Rapid). Ma uit la nou-promovate, in loc sa vina cu jucatori tineri cu care sa impresioneze cluburile cu bani, tot la straini apeleaza.

Zilele trecute a iesit Sandoi cu o declaratie ca cei convocati au lacune si ca nu prea joaca. Pai, prietene, de ce nu ai scos in evidenta lucrul asta in iarna sau acum cateva luni? Doar la esecuri istorice merge scuza, in rest ciocul mic.

je (7 comentarii)  •  11 iunie 2013, 12:04

Un articol bland, civilizat…cu astia nu asa se castiga razboiul…

Flavius (2 comentarii)  •  11 iunie 2013, 12:14

Ptr Unu tu nu ai inteles ca nu are cine sa vina din spate atat timp cat nimeni nu are interes sa faca o selectie reala??? Daca vine cutarica si zice fiumiu tre sa joace e lege.

io (17 comentarii)  •  11 iunie 2013, 12:18

ar trebui ca toate cluburile din liga 1 si din a 2-a sa fie obligate sa aiba centru (echipe) de juniori si tineret. e foarte simplu.
si e adevarat ce se intampla la selectie, chiar si la echipele de juniori. joaca numai cei pilosi (sau cu bani). stiu asta din experienta.

GOLOMBIOSCHI ILIE (26 comentarii)  •  11 iunie 2013, 12:31

#14 .@ cla. Propun de mai multa vreme prin regulament, obligativitatea introducerii , pe toata durata meciurilor a minim, 2 juniori, sub 18 ani, la 1 ianuarie al anului cand incepe anul competitional respectiv, la nivelul tuturor diviziilor, ligilor, in mod unitar, deci, inclusiv la liga 1, divizia A. Recent la Digi Mititelu a vehiculat o propunere similara cu ce exista din cate se pare la B cu 2( juniori) sub 21 de ani si la liga 1 divizia A. Argumentele mele bazate pe o indelungata studiere a problemei ar fi ca propunerea mea e cea mai optima din foarte multe puncte de vedere si trebuie sustinuta sub forma pe care am prezentat-o, in mod unitar si hotarat, de toti cei ce inteleg fenomenul fotbalistic in profunzime si vor renasterea fotbalului romanesc. Nu trebuie marsat pe multe variante ci mers pe aceasta dar in mod hotarat si intr-o unitate larga si prezenta prin toate mijloacele pentru a determina o hotarare cat mai rapida a FRF.

Giuroiu (3 comentarii)  •  11 iunie 2013, 12:45

cristi iarta ca iti zic dar gresesti. federatia nu este pasiva chiar are reactie prin vocea vicepresetintelui sef la liga a spus acum citeva zile ca un proiect bazat pe tineri al unui finantator din liga 1 este sortit esecului dar a trecut ca o stire nimeni nu a reactionat. si voi reactionati ca sandoi la esecuri istorice cind trebuia sa o faceti cu o saptamina mai devreme cind trebuia sa reactionati la declaratia lui mitica securistul fostul presedinte de la victoria

Andrei Gădălean (1 comentarii)  •  11 iunie 2013, 13:31

Foarte târziu – pentru toate : analize, discuții, măsuri (!) ori demisii de onoare (sic!) !
Câte campanii mai trebuie să rateze Săndoi pentru a fi demis ?! Până acum au fost PATRU și acest umilitor 2-2 a început-o pe-a cincea ! E vreun ”normativ” al rușinii, ce trebuie neapărat atins ori e vorba de altceva, cu miros de (mulți și mizerabili) bani ?!

IRONMAIDEN (16 comentarii)  •  11 iunie 2013, 14:24

Hush now baby, baby, don’t you cry.
Mama’s gonna make all your nightmares come true.
Mama’s gonna put all her fears into you.
Mama’s gonna keep you right here under her wing.
She won’t let you fly, but she might let you sing.
Mama’s gonna keep baby cozy and warm.
Ooooh baby, ooooh baby, oooooh baby,
Of course mama’s gonna help build the wall.
Ar fi cazul ca cei de la FRF sa le cumpere bilete pentru 28 august-poate mai uita de manele.

Pasarea PHOENIX=POLI TIMISOARA (1 comentarii)  •  11 iunie 2013, 14:54

antrenor pus cu pile, ca valoare e zero; selectie dupa pile = predomina „academicienii” lui Hagi, BAGATI CU FORTA(cu pile) in divizia, mentinuti acolo CU FORTA(blaturi cu stelemeaua ‘zisa campioana’ si cu mooistii), dar bagati la en gross in diferite nationale; cu asa ceva va mirati ca nu putem bate Feroe? stati asa ca urmeaza San Marino,Vatican(daca au echipa de tineret…)

Ramon (72 comentarii)  •  11 iunie 2013, 14:59

1. nationala noastra de tineret niciodata nu a realizat ceva mare, calificarea cu Piturca la conducere s-a facut dintr-o grupa cu Irlanda (tara de 3 mln oameni), Islanda si Macedonia, victoria din 1980 cu Anglia nu a fost intarita de calificare.
2, am citit ca Sandoi ar fi palmuit un jucator. In acest caz, ceilalti incearca sa-l razbune, iar rezultatul poate fi o consecinta.
3. ce motivatie aveau acesti jucatori sa castige, cand oricum nu realizeaza mare lucru si mentalitatea de invingator ati distrus-o, dvs ziaristii, convingandu-ne ca suntem niste ratati in toate ?
Totul este brambura in tara asta, gratie celor care o conduc. Nu M Sandu o poate schimba, ci interesul in fiecare cotlon, cine vrea sa faca fotbal, sa aibe motivatie (Hagi, Rednic, Popescu, Munteanu au avut-o), cine vrea sa faca scoala, sa faca, cine vrea sa fie meserias e binevenit. Ori noi suntem condusi de cei pe care asteptam sa-i schimbam la fiecare 4 ani si nu mai vrem sa facem nimic bun, nu suntem nici macar incurajati, nu mai zic ca ni se ia daca facem ceva.

maximuspqr (36 comentarii)  •  11 iunie 2013, 15:40

@Pintea,:)) ai dreptate prietene

Fane Rapidistul (1 comentarii)  •  11 iunie 2013, 15:57

Din (in)succese ,in (in)succese , catre marile progrese!!!Ei ne fac de ris pe peste tot , ei sunt bine platiti , din bugetul statului , din banii contribuabilului pe care-l fac de ris , pe unde apuca. Cum sa-si dea demisia ? Pai, ce , sunt prosti? Unde mai este un loc caldut unde nu faci nimic si te umpli de bani? Despre profesionalism , competenta , demnitate , onoare si patriotism la antrenori ? Nici vorba , iar la tinerii fotbalisti , asa ceva pare patologic. Cu ce valori si modele au crescut ei?

CLA (43 comentarii)  •  11 iunie 2013, 16:46

PAI CUM DLE. GEAMBASU, NU ATI AFLAT? FOTBALISTII DIN FEROE AU FOST 3 SAPTAMANI IN SPANIA, UNDE S-AU ANTRENAT COT LA COT CU NADAL, CARE E UN DOPAT DUPA OPINIA DUMNEAVOASTRA…

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  11 iunie 2013, 18:59

daca n-au vrut sa joace, cinste lor. Trebuiau sa nici nu se prezinte. Sa reprezinte Blatistii Basescu (autodenunt, inghitit porc) si Pota (pisicut si la Gala potailor, santajabil) tara in care hotii striga hotii, tara „ciinilor ultrasi din tata in fiu”(autodenunt) Dragnea si Stroie !!!( printre altele ministrul afacerilor interne, au navalit pe teren cu toata familia si au oprit un meci din EL ca in Tanganica) , tara in care ministrii transporturilor Basescu si Stroie manipulau mineri in loc sa astupe macar gropi cu miliardele furate de la europeni, tara in care crimele la adresa umanitatii de pe timpul mineriadelor nu au faptas, tara in care cirmaciul Basescu este nevoit sa-l numeasca Judecator Sef pe cel mai neajutorat om (autodenunt), care in prima lui ora in functia pe care nu o intelege i-a dat un NUP lui Pota la plagiatul care se vede din avion.

Ce daca ne-au batut. Pescari islanda si chelneri albanezi au mai batut potaile conducatorilor, de fapt echipa nationala, chiar in 1986, cind Steaua aducea mindrie Patriei. Laura Codruta, pt care mineriadele au fost doar un film cu canibali, l-a dovedit in schimb pe marele Jijinio, a scos Steaua din Europa, iar Steaua si un cioban au pierdut pe putin 12 milioane EUR in JAFUL de la Cluj.
Marele Jujinio accepta demn sentinta iar Nastase, el insusi, eliberat pe motiv ca libertatea il va reeduca, nu recunoaste sentinta, este invitat la congresele lui Pota, da lectii studentilor la drept, viitorii procurori si judecatori, cum a furat el de la Europa, cum a distrus industria, agricultura, …

Halal victorie! O sa vedeti voi potailor cum o sa va curete pe voi milioanele de suporteri uniti. Cind numai avem meciuri ne ocupam de voi. Asta putea sa va spuna si tata Ilici.
Pe ei!

ioan (3 comentarii)  •  11 iunie 2013, 19:40

DOMNULE GEAMBASU! FOTBALISTI IN ROMANIA AU FOST PE TIMPUL LUI CEAUSESCU SI AU AVUT O ALTA MENTALITATE.GENERATIA DE AUR ATUNCI S A FORMAT. TINERII DIN ZIUA DE AZI STAU CATE 2 ORE LA OGLINDA SA SI FACA FREZA. TARE MA TEM CA SELECTIA LA NATIONALA DE TINERET SE FACE DUPA ALTE CRITERII (FOSNITORI). NE PRABUSIM IN MEDIOCRITATE, NU AVEM INFRASTUCTURA, NU AVEM NIMIC, TOTUL MERGE PROST LA FEL CA SI TARA NOASTRA.

tigri (4 comentarii)  •  11 iunie 2013, 20:04

Pai cine sa joace? Toti juniorii care sunt cazati la Mogosoaia inainte unor actiuni cu echipele nationale (ca e U21, U15, U18 etc) au o libertate deplina, in afara antrenamentelor. Ii vezi cum se aduna la o benzinarie aflata f aproape de stadionul Mogosoaia, unde ii asteapta prietenii cu masinile parcate in incinta benzinariei si stau si asculta muzica, consuma bauturi alcoolice, fumeaza etc. Pai ori e cantonament si au antrenamente, recuperare, odihna, ori fac antrenament si apoi le dam drumul prin „sat”, dar sa se intoarca la ora 19-20-21? Si mai sunt si penibili cu gulerul ridicat la tricou, imbracati in echipament cu insemnele echipei nationale, stand cu cutiile de bere in spatele masiniilor sa fumeze fara sa-i vada nimeni. Vina este a tuturor federalilor care se ocupa de soarta juniorilor, nu doar a antrenorului. Ar trebui trasi toti la raspundere, degeaba arata Belo ca la 30 de ani, daca nu incearca sa-i tina din scurt si sa le transmita ca viata de fotbalist inseamna si sacrificii.

Comentează