Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Raul, un golgeter

Fotbalul nostru a cîştigat un marcator. Mai important, a cîştigat un om cu bun-simţ.

Curg rîuri elogiile adresate lui Raul Rusescu. După 7 ani, Steaua a cîştigat din nou titlu de campioană, iar după 10 un component al ei a […]

miercuri, 5 iunie 2013, 8:13

Fotbalul nostru a cîştigat un marcator. Mai important, a cîştigat un om cu bun-simţ.

Curg rîuri elogiile adresate lui Raul Rusescu. După 7 ani, Steaua a cîştigat din nou titlu de campioană, iar după 10 un component al ei a luat şi titlul de golgeter. Foşti antrenori, coechipieri, patroni, toţi îl laudă pe cel mai productiv fotbalist al întrecerii interne. Aşa că nu vă aşteptaţi să îl critic eu doar pentru că e interesant să fie cineva Gică Contra. Azi, nu. Contra lui Rusescu, nu, mulţumesc!

21 de goluri înscrise în 34 de etape în porţile a 13 dintre echipele împotriva cărora a evoluat. Acesta este bilanţul matematic al fotbalistului de 25 de ani care începuse sezonul din postura de rezervă. În prima etapă, contra Chiajnei, a intrat la pauză şi a rezolvat meciul. În 4 minute şi jumătate a înscris golul decisiv. Apoi, pentru că Reghecampf este înainte de toate un om priceput în meseria lui, care îşi cunoaşte foarte bine şi interesul, Raul n-a mai cedat tricoul de titular. Ca un corolar al demonstraţiei de seriozitate şi constanţă, Piţurcă l-a ocolit atunci cînd s-a pus problema convocării la naţională. Ce elogiu mai mare decît acesta?

Despre fotbalistul Raul Rusescu. Nu despre vedeta Rraul Rrrusescu. De fapt, nici nu există un asemenea personaj. Omul nostru dă semne indubitabile că nu şi-a pierdut capul. Înţelegi atunci cînd cineva mimează modestia, cînd o joacă. Nu e cazul lui. El joacă fotbal şi rămîne cu picioarele pe pămînt. Este lucid în momentele importante ale partidelor, de aceea înscrie mai mult decît atacanţii de meserie. Rusescu este jucător de execuţii. Simte poarta, miroase plasamentul greşit al portarului. Nu întîmplător, el este şi executantul penaltyurilor. Nu ratează decît foarte rar. Golul lui cu Copenhaga a hotărît calificarea Stelei din grupe, penaltyul transformat în poarta lui Cech oferea perspectiva unei neverosimile calificări în dauna lui Chelsea.

Rusescu a venit de la Urziceni la Steaua pe o sumă de 10 ori mai mică decît aceea plătită pentru transferul lui Mihai Costea de la Craiova. 150.000 de euro, preţ de discount. Plus nişte kilograme adiţionale, împotriva cărora proprietarul luptă mai abitir decît cu fundaşii. Atunci cînd s-a terminat meciul cu Braşov din ultima etapă şi cînd a început sărbătoarea, Rusescu a dat tonul petrecerii cu acelaşi aer firesc cu care dă bună ziua. Fiindcă Raul Rusescu este un fotbalist care ştie să dea bună ziua oamenilor pe lîngă care trece.
Bună ziua, numele meu este Raul Rusescu şi sarcina mea în echipă este să înscriu goluri. Cred că în acest sezon mi-am făcut destul de bine treaba!

Comentarii (23)Adaugă comentariu

andrei (5 comentarii)  •  5 iunie 2013, 8:45

touche!

rrt1947 (5 comentarii)  •  5 iunie 2013, 9:27

respect raul!!!

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  5 iunie 2013, 9:27

Rusescu a marcat majoritatea golurilor in blaturi …dar nu intereseaza pe nimeni ca avem un fotbal corupt …ne facem ca nu vedem .

vlad (96 comentarii)  •  5 iunie 2013, 9:33

In iarna, uitandu-ma la statistici (aproape un gol marcat pe meci), speram ca Rusescu sa bata recordul de goluri marcate intr-un sezon la Steaua (34 Piturca). Ar fi fost razbunarea suprema…. pacat ca in retur nu a mai stralucit… nici nu a mai avut cu cine in atac (Tatu si Tanase??)

cezar (4 comentarii)  •  5 iunie 2013, 9:34

Respect
Acuracy
Unfailing in
League Champions

vai de noi (21 comentarii)  •  5 iunie 2013, 9:40

f frumos!

Lucky (28 comentarii)  •  5 iunie 2013, 9:43

Mare golgheter, din tagma lui Vasile Oana si Marian Savu. Golgheter cu 21 de goluri in saracia asta de campionat, la o echipa care a pus o diferenta substantiala intre ea si ceilalti.

Sabin Ilie dadea 36 de goluri si tot nu era chemat.

Rusescu e la concurenta cu Mutu, Stancu, Marica. Plus Grozav, care are calitati mult peste el. Raul nu e un jucator valoros, e un jucator in forma. In strainatate nu ar juca nici la echipa de locul 14 in Turcia.

Keseru e un jucator mai valoros. Nu mai spun de Zicu. Mihai Costea Costea are un potential mult mai mare. Daca i se dadea incredere lui Florin Costea, era la cifrele lui Ruse. Idem Rocha, care, obez si cu un sfert din timpii de joc ai lui Rusescu, are niste cifre net superioare.

Convocarile nu se fac pe „buna-ziua”, iar Geambasu nu stie fotbal. Rusescu e supraevaluat.

Confundati un jucator onest, decent si de apreciat, dar limitat, si aflat intr-o forma data de incredere, continuitate, coeziune, cu o mare valoare nedreptatita.

Andrei (6 comentarii)  •  5 iunie 2013, 9:44

Multumim, Raul!

cristian_93 (1 comentarii)  •  5 iunie 2013, 10:23

Domnule Geambasu, in primul rand ma bucura sa vad un articol pozitiv, in care uitam de ura si in care ne intoarcem fata catre sport; spun asta in contextul in care sunt saturat pana la refuz de stiri despre condamnari, retrogradari, dezbinari, destramari certuri sau scandaluri. As aprecia sincer sa vad tot mai des astfel de articole!

ed (1 comentarii)  •  5 iunie 2013, 11:06

Asa este! sunt rapidist, am jucat fotbal cu el la Toni Dobos saptamana trecuta. Un baiat deosebit de modest, un caracter frumos, sper sa urce mult mai mult. Bravo Raul! FZR!!!

ando (57 comentarii)  •  5 iunie 2013, 11:12

Lucky se vede cat de „pricepi” tu la fotbal. Postul de atacant nu inseamna sa ai concomitent tehnica lui Ronaldo Nazario, plasamentul lui Inzaghi si Van Basten. Poti sa te descurci extrem de bine doar cu una din aceste calitati. Raul Rusescu in primul rand NU este varf de meserie si totusi este golgeter. Seriozitatea, munca, antrenamente, viata extrasportiva perfecta, toate astea compenseaza viteza si tehnica unui jucator. Denis Serban era la ani lumina ca talent, Sabin Ilie la fel, de Lutu nici nu mai vorbesc. Si totusi s-a ales praful de ei pentru ca la capitolul seriozitate erau ZERO. Raul este peste Grozav (care e rezerva la Petrolul, atat de „bun” e) si peste Stancu care ne-a mancat meciul cu Ungaria cu unele ratari monumentale. Este chiar si peste Marica, care este rezerva de cand s-a transferat in Germania. Daca juca cu desenele animate din T&T dadea si el lejer 2-3 goluri. Nu incercati sa-i stirbiti din merita, este un jucator foarte bun.
Felicitari pentru articol Geambasule. Si app, nu sunt fanul Stelei.
Forza Timisoara!!!!

vai de noi (21 comentarii)  •  5 iunie 2013, 11:13

@Lucky

cum vii tu sa ne explici cum sta treaba la toti ..cum faci tu analize si il desfintezi pe Geambasu…esti tare,ce sa zic…

Ciprian (1 comentarii)  •  5 iunie 2013, 12:30

Frumos articol , ma astept la mai multe

LEFTER POPESCU (20 comentarii)  •  5 iunie 2013, 14:15

Domnule Geambasu ,

Steaua a castigat acum 7 ani titlul de campioana ? sau l-a cumparat si (sau la) blatuit cu banii lui GIGI ? Vreau sa va amintesc nu doar de felul in care GIGI fugea cu banii dupa jucatorii Gloriei Bistrita , ai Sportului Studentesc (pe la caminele lor) sau ai Farului Constanta care trebuiau sa puna piedici Rapidului in folosul Stelei , dar am sa-ti amintesc ceea ce s-a petrecut in ultima etapa cand GIGI a „cumparat” 4 jucatori ai Vasluiului din acel meci Vaslui- Steaua (0-4) dar si pe arbitrul de centru (in minutul 1 , 1-0 pt steaua gol din 11m inventat pt ca in minutul 3 scorul sa devina 2-0 pentru Steaua cand unul din cei patru (fundas ce avea sa ajunga la Steaua impreuna cu Badea alt „cumparat”) s-a dat la o parte ca mingea sutata slab sa intre in poarta .
DAR ASTA NU ESTE TOT … ca sa fie sigur de „castig” GIGI l-a „indoit bine” si pe arbitrul de centru al jocului Jiul- Rapid care a facut ce n-a vazut Parisul . Pentru a scapa de stresul terbil in care era bagat (arbitra indoit), a eliminat 5 jucatori de la Rapid. Rasufland usurat , a oprit meciul din lipsa de „cvorum” pe teren , consfintind planul lui GIGI, cel care in acel an a fost MARATONISTUL LIGII cu sacosele de bani. Imi amintesc doua lucruri 1- Centralul de Jiul – Rapid a fost scos definitiv din arbitraj. 2- Porumboiul cand a aflat ca s-a lucrat la jucatorii sai , a anuntat presa FRF si Liga …a facut scandal mare dar degeaba . Steaua TREBUIA sa iasa campioana, cum ne cum, pentru ca GIGI a avut grija de TOT si de TOTI, iar Mitica, Sandu si comisiile lor, ca Steaua sa nu pateasca nimic ….si chiar nu a patit nimic …ba mai mult ,aflu ca anul acesta au sarbatorit 7 ani de la acel titlu corupt .

Calu (54 comentarii)  •  5 iunie 2013, 14:22

Tare aia cu Piturca. Mai bine-i dadeau cu executare, sa vina altul competent la Nationala.

Neamtu (5 comentarii)  •  5 iunie 2013, 14:43

Si Raul Rusescu este tot de unde este ‘echipa de carton’ sau cum ii zici tu lui Oltchim, adica din RM. VALCEA!La fotbal te pricepi, la handbal mai ai de invatat.

Felicitari Raul!

roman (6 comentarii)  •  5 iunie 2013, 15:16

FRUMOS!! Trebuie apreciata valoarea si munca lor.
Sunt Dinamovist(in ultima vreme antistelist,doar in campionatul intern)dar pt. sezonul acesta:jos palaria.Imi doresc sa joace Steaua in liga,dar…

bandit (1 comentarii)  •  5 iunie 2013, 15:26

Lefter…tu esti orbit de antistelism.
ai vazut macar meciu Jiul-Rapid ?
poti sa juri cu mana pe inima ca s-a dat vreun rosu gratuit catre rapid?
de rest nu comentez, dar s-a dovedit in timp ca becali avea dreptate sa alerge cu bani dupa jucatorii bistritei, farului si universitatii cluj…..
doar ca el 9in prostia lui) a facut un circ din aceste „alergari”, si celilalti (CFR si Rapid) au facut aceeasi treaba mai silentios si mai eficient.

mogadishu69 (3 comentarii)  •  5 iunie 2013, 16:09

Ma bucur ca in sfarsit am vazut un jucator roman care,desi golgheter,a ramas cu picioarele pe pamant.Sper ca nu se va schimba.Ar fi pacat.Si mai sper ca si alti jucatori sa ai urmeze exemplul.Chiar asteptam un articol in care sa vedem si alta fata a jucatorilor,nu doar can can.E bine, e ok,dar e cam putin.Avand in vedere ca multi dintre jucatori sant modele de urmat pentru unii,daca nu chiar pentru mai multi.Multi ar spune ca pe” prafu”asta,e bun si un strop de ploaie.O fi?

Marius (42 comentarii)  •  5 iunie 2013, 18:40

Auzi daca vrei sa romanizezi expresia „goal getter” atunci scrie si tu golgheter… golgeter nu-i nici cea, nici hois, e numai asa ca sa fie.

seba (157 comentarii)  •  5 iunie 2013, 23:16

ma bucur ca scrii despre raul. probabil nu este un atacant de exceptie, dar sigur e unul bun. si, mai important, unul care place.

seba (157 comentarii)  •  5 iunie 2013, 23:17

si corolarul este foooarte tare 🙂

Liviu (8 comentarii)  •  6 iunie 2013, 16:19

aveti o pagina de mail domnule Geambasu ? as vrea sa iau legatura cu dumneavoastra.

admin edit
reply @Liviu: adresa de mail este cristian.geambasu@gsp.ro

Comentează