Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Beţi de fericire

Gabi Tamaş a consumat băuturi alcoolice. Păi, bine, asta e ştire?

Nu trebuie nici să minimalizăm, dar nici să dramatizăm. Gabi Tamaş, o persoană semipublică, a avut o noapte mai grea. Atîta tot şi nimic mai mult. Pledoaria îi aparţine […]

vineri, 31 mai 2013, 4:55

Gabi Tamaş a consumat băuturi alcoolice. Păi, bine, asta e ştire?

Nu trebuie nici să minimalizăm, dar nici să dramatizăm. Gabi Tamaş, o persoană semipublică, a avut o noapte mai grea. Atîta tot şi nimic mai mult. Pledoaria îi aparţine domnului avocat al „persoanei semipublice” Gabi Tamaş. Am invidiat întotdeauna limbajul ales al membrilor de vază ai acestei bresle, oameni care te pot convinge că la Polul Nord ai nevoie de bikini. Mai mult, avocaţii noştri au ceva original faţă de cei pe care noi îi ştim atît de bine din filmele americane. Acolo, în ecranizarea unor procese celebre, vezi cazul Nurnberg, pledoaria avocatului captiva prin elocinţă. Prin dramatism. Acuzaţii de crime de război erau revelaţi ca fiinţe umane sensibile şi asistenţa doar că nu vărsa o lacrimă.

Avocaţii noştri, guvernaţi de un tumultuos spirit ludic, introduc o notă de umor. În fond, persoana semipublică Gabi Tamaş nu este criminal de război. El este un stimat consumator de băuturi alcoolice în căutarea unui loc de dormit. Pe care l-a şi găsit la etajul I al unui bloc de pe bulevardul Iancu de Hunedoara. Ocazional, Tamaş joacă şi fotbal, fiind legitimat la West Bromwich Albion, de aceea precizarea „persoană semipublică”. Tot ocazional, Tamaş evoluează şi la echipa naţională. Cînd fundaş central, cînd fundaş dreapta. Cum are nevoie nea Piţi.

Apropo. Şi Piţurcă încearcă să fie diplomat, fără să aibă însă puterea de convingere a avocatului. Selecţionerul recunoaşte situaţia stînjenitoare în care se află instituţia echipei naţionale. „Am început cu stîngul. Nu e de rîs, e caracteristic lui”. Ba este de rîs, nea Piţi, ce să mai facem altceva decît să rîdem în hohote atunci cînd un internaţional român se îmbată criţă, sparge uşa de la intrarea unui bloc şi se culcă precum un boschetar pe palierul primului etaj? Am trecut de faza în care ne lamentam. Am depăşit stadiul criticilor. Ne distrăm pe ruinele echipei naţionale de fotbal a României. Filmuleţul înregistrat pe camera de supraveghere în imobilul cu pricina este antologic, cu Tamaş care sparge uşa blocului sub privirile panicate ale femeii de serviciu, poate candida cu succes la orice festival internaţional de cine-verite ori film documentar.

Prin beţia de joi noapte spre vineri, Gabi Tamaş a reuşit o nesperată popularizare a amicalului cu Trinidad Tobago. Acţiune de la care el va absenta, fiind totuşi prea obosit pentru a mai onora convocarea. Colegii care simţeau că aş agita buzduganul deasupra capului cu intenţia previzibilă de a-l face praf pe Tamaş mi-au atras atenţia că atunci cînd Ana Maria Brînză s-a îmbătat de nu mai ştia pe unde merge, am fost foarte reţinuţi în vorbe şi în scris. Că am apăsat pe coarda sentimental-umană şi am pus batista pe conţinutul de acool etilic din sîngele spadasinei. Bună observaţia!

Închei fără o concluzie, dar cu încă o constatare în acelaşi registru de petrecere care a cuprins sportul românesc. Rapidiştii şi-au înecat amarul retrogradării printr-un chef de pomină alături regele manelelor, Adi Minune. Şi un text din cîntări: „De vrei să te-nveseleşti/ Hai, vino în Giuleşti/ Asta e echipa noastră/ E echipă ţigănească”. Minunaţi sportivi avem, of, inima mea!

Comentarii (43)Adaugă comentariu

Lucky (28 comentarii)  •  31 mai 2013, 17:39

Si in Generatia de Aur se intamplau din astea, si la toate marile noastre generatii de club – si astea nu se intamplau in timpul liber.

Ce-a facut Tamas? S-a imbatat in timpul lui liber. Mare sfocala.

Eu vreau sa joace bine, sa dea 100% teren. Atat.

Sa nu dea lectii ziaristii despre imagine, decenta si moralitate.

d@nyel (2 comentarii)  •  31 mai 2013, 17:49

ce mai e de comentat?

alin sighisoara (15 comentarii)  •  31 mai 2013, 17:53

„da-le nota”
la toti 🙂

vlad (4 comentarii)  •  31 mai 2013, 17:53

Ioan Chirila povestea intr-o carte cum marele Florea Dumitrache dormea cu sticla de vin sub perna. Spunand asta nu cred ca trebuie judecat sportivul Tamas, ci omul Tamas. Sa lasam ziarele de scandal sa il critice, iar noi sa il criticam pentru faptul ca nu prea joaca la echipa de club si ca atunci cand joaca la echipa nationala o face lamentabil. Cat despre jucatorii rapidisti, ei au fost foarte fericiti pentru ca majoritatea dintre ei vor pleca la alte cluburi, dar bucurandu-se peste masura arata ca nu le-a pasat nicidoata de istoria acelui club.

Claudiu (2 comentarii)  •  31 mai 2013, 17:54

ImbaTa-ma-s !

adriani (8 comentarii)  •  31 mai 2013, 18:17

Da Cristi. Intradevar nu e stire. Din pacate pentru Tamas e normalitate. Pacat de talentul acestui baiat. Insa, de ce judecam numai viata extrasportiva ? Asa cum e el, cu bune si multe rele, din punct de vedere sportiv este mult peste majoritatea fundasilor romani. De ce nu-l judecati pentru ce face pe teren ? De ce nu apreciem ca a acceptat sa joace pentru nationala pe un alt post decat cel obisnuit. Oare tu ai accepta sa scrii reportaje pentru revista medicala, de ex. ?

dcoios (14 comentarii)  •  31 mai 2013, 18:18

Tamas trebuie sa realizeze ca este alcoolic. El nu s-a culcat , „he passed out and blacked out ” nefiind in stare sa-si aduca aminte cum a ajuns la Politie. Acesta este un sumptom clar de alcoolism. Ar fi bine daca ar participa la un grup AA sa spuna sincer: Ma numesc Gabi si sint alcoolic, cred ca l-ar ajuta mult spre imbunatatirea personala.

flo (12 comentarii)  •  31 mai 2013, 18:31

Gabi Tamaş a consumat băuturi alcoolice. Păi, bine, asta e ştire?

Adevarat ca nu e o stire. Daca un caine musca un om, e trecuta la si altele. Dar daca un om musca un caine, e o stire de senzatie. Faptul ca Tamas s-a facut praf si a ditrus tot ce i-a iesit in cale e ceva la ordinea zilei. Cu asta se ocupa. Astea sunt apucaturile lor.

socaciu gabriel (4 comentarii)  •  31 mai 2013, 18:46

sunteti prea psiholog si complex domnul Geambasu pentru un fenomen de strada. fotbalul este copia fidela a unei societati depravate si superficiale, cu jucatori de pariuri si baruri si cateodata de fotbal, cu manelisti pe post de tenori si primadone. Pacat de munca depusa de dvs pentru a explica complexul nimicului.

Bocanci (54 comentarii)  •  31 mai 2013, 18:53

Nu-s nici rapidist, nici stelist. Dar nu pot sa nu observ cum Dinamo e pepiniera de betivi si drogati. Daca pe vremea lu nea Nicu nu se stiau astea, dupa aceea a venit o lista lunga de ratati: danciulescu a intrat matol cu masina-n Dambovita, Pulhac, Tamas, NDoye si culminand cu ratatul-sef Mutu, au facut de rusine echipa din groapa.

IRONMAIDEN (15 comentarii)  •  31 mai 2013, 18:57

“În 1969 m-am lăsat de alcool şi de femei. Au fost cele mai groaznice 20 de minute din viaţa mea”.Maradona good, Pele better, GEORGE BEST.

Papillon (1 comentarii)  •  31 mai 2013, 19:14

Mi se pare strigator la cer sa aiba interdictie de a parasi tara dupa ce s-a imbatat si a spart o usa. Chiar asa? Nu incurajez de loc actiuni huliganice, nu ma intereseaza ca e fotbasilst sau nu, dar sa ai interdictie de a parasi tara pentru asta????

maximuspqr (36 comentarii)  •  31 mai 2013, 19:33

Cred ca se simte ca ultimul om, este in stilul lui, am patit si eu aproape la fel de citeva ori, fara sa fiu betiv (sau bautor pentru sensibili) nu am baut nici macar o bere de mai mult de un an, dar daca ma intilnesc cu anumiti prieteni, spre dimineata aratam toti la fel ca Tamas. Sint de aceiasi parere cu cei ce sint interesati de fotbalistul Tamas, de ce face pe teren, cu toate ca nu da bine sa fii rupt la ora7, 30, sportiv sau nu.
Oricum, sper sa continuie in Anglia, se potriveste din toate punctele de vedere.

alen (156 comentarii)  •  31 mai 2013, 19:40

„prestatia” lui tamas a fost demna de reputatia lui. Sigur, ce mare scofala? Era in timpul liber. Noi il iubim sau nu ca fotbalist, in rest stim ca e un tampit betiv care n-are creier nici cat o aluna. Deci sa lasam justitia sa-i lumineze calea.

Jeani Kiritu (10 comentarii)  •  31 mai 2013, 19:44

Bai Lucky,
Pot fi de acord cu tine ca pina si omul e liber sa faca ce vrea in timpul liber. Cu atit mai mult supra-omul, adica fotbalistul.
Pot fi de acord cu tine si ca Generatia de Aur se porcea ca porcii. Desi am virsta necesara eu nu i-am vazut beti ca porcii. Probabil pentru ca nu frecventam aceleasi restaurante. In schimb i-am vazut pe terenul de fotbal.
Pe Tamas l-am vazut numai in ziarele de scandal. Unde da chiar 150%, vorba altui dinamovist celebru care o sa moara, ca si Tamas, tot anonim.
(Nu sint stelist, sau rapidist, nici macar anti-dinamovist. Si am invatat sa suport prostii, ca n-am incotro. De asta sint ingaduitor si cu tine.)

Andrei (2 comentarii)  •  31 mai 2013, 19:57

Repede scrieti de el cand s-a imbatat. Cand a jucat contra Chelsea si marele atacant Torres nu a trecut de langa el dc nu ati scris? Referitor la Rapid, ce ati vrea sa faca?sa-si planga de mila? Ar fi mai bine sa stea acasa sa planga ca nu-si primesc banii? Sa-si faca hinta saseasca?

Bibi (2 comentarii)  •  31 mai 2013, 20:47

Blah, blah, blah,…
Și fotbal când jucăm?!?!?

Marian (2 comentarii)  •  31 mai 2013, 20:49

@Lucky
Asta e treaba ziaristilor. Cand Tamas a jucat bine a fost laudat, cand a jucat slab ca fundas dreapta i-a fost luata apararea. Cand se culca in scara blocului trebuie tras un semnal de alarma…
Fiecare mai bea un pahar in plus dar putini reusim performanta sa ne culcam pe strada.

Sorinache (1 comentarii)  •  31 mai 2013, 20:50

Lucky:nu prea era in vacanta, ci convocat la nationala. Mutu a fost sanctionat ca a intarziat doua ore cu o zi inainte sa fie convocarea!
Claudiu, e tare poanta!

17 Nentorae Tiranicioiu (677 comentarii)  •  31 mai 2013, 20:51

Pi tuica,cu doua prune vinete, daca era barbat ii chema si pe Mutu, Torje. Vedeam si noi um un film de desene animate, ca o avanpremiera la meciul cu astia de la aia …,

chema si citiva jucatori de doi lei. Nu de alta, dar era foarte interesant de vazut daca se prezinta macar unul.

ro (5 comentarii)  •  31 mai 2013, 21:03

daca mopsu dormea cu sticla de vin sub perna, este pentru ca atunci cand era pe teren tremurau fundasii adversi, nu e nici o idee de comparatie fie ea cat de mica intre cei doi. la fel si dobrin, erau niste genii puteau sa bea cu anii in schimb in ziua de azi..si totusi nu faptul ca a baut m-a intrtistat, ci modul in care s-a comportat, sa te culci pe jos la o usa dintr-un bloc, dupa ce ai spart usa la intrare..nu cred ca ar mai avea ce sa caute vreodata la natioanala, cel putin pe mine asa specimen nu ma reprezinta (si tin cu dinamo).

zarkon (1 comentarii)  •  31 mai 2013, 21:15

Am avut si vom avea mereu astfel de jucatori carora le place spritul,ei sunt prezenti in toate campionatele,dar sa te vada toata lumea la televizor in halul asta e dezastru,e rusinos !

Georgica (2 comentarii)  •  31 mai 2013, 21:30

Si eu am fost „prieten cu Bachus” de foarte multe ori si cand il vad pe Tamas in filmarea asta cu spargerea usii de bloc , parca ma vad pe mine… Doamne, ce te poate schimba alcoolul asta.. dintr-un om pasnic te transformi intr-un „monstru” .. La mine s-a intamplat ca sa fac si comentarii pe internet , fiind „matol” … Totusi de aproape o luna jumate nu am mai pus nici o picatura de alcool in gura, nici macar o bere si nici nu am mai fumat nici o tigara. Ma simt ca un nou nascut. Parca am o energie si forta mai mari. Ma simt excelent. Imi doresc cel mai mult sa mentin cat mai mult aceasta stare de luciditate.

eu (11 comentarii)  •  31 mai 2013, 22:15

Nu are voie omul sa se mai imbete, ca hop sare presa cu articolul, nu stiu ce tot le dati atata atentie, a buat, s-a imbatat ca porcul, e problema lui, parca voi ziaristii nu v-ati imbatat niciodata.

eu (11 comentarii)  •  31 mai 2013, 22:19

Bai bocanci, da nikolici ce e? Danciulescu beat? eu nu cred asa ceva, poate s-o fi imbatat vreodata in toata viata lui, dar nu asa cum fac astia in ziua de azi, Danciulescu e un monument de bun simt, un caracter frumos, mai rar oameni ca el.

komo (1 comentarii)  •  31 mai 2013, 23:01

pai pe Trinidad Tobago ai batem si beti.. asta e echipa

Lucky (28 comentarii)  •  31 mai 2013, 23:21

Bai oameni buni, asa au stat lucrurile INTOTDEAUNA! Sa aveti de 100 de euro in buzunar cati mari fotbalisti n-au fost nu doar in mod repetat, ci constant, in posturi mult mai rusinoase.

Doar ca atunci, adica pana acum vreo 10 ani, nu erau paparazzi, nu era camere de luat vederi in blocuri sau telefoane, si nici ziare de scandal, iar ziarele de sport erau de sport.

Da, corect, e rusinos, dar chestiile astea, si alte mult mai penibile, sunt de cand lumea la echipa nationala si in tot fotbalul romanesc de varf. Nu s-a schimbat nimic, doar faptul ca acum au unde sa apara si cum sa fie surprinse. Mai ales au unde sa apara.

In rest, e irelevanta valoarea respectivului, n-are legatura una cu alta. Si nu, nu era in programul lotului.

Adim (13 comentarii)  •  1 iunie 2013, 0:30

Tamas ii cel mai tare! Imi place de el, jur.
Cand am citit prima data stirea am ras cu pofta la fiecare cuvant. Dar dupa ce am vazut si filmuletul, am crezut ca imi crapa falcile de ras :))))))

arh.Gheorghe Petrescu (214 comentarii)  •  1 iunie 2013, 5:00

Parerea mea e ca alcoolul nu este bun pentru un sportiv/a, de performanta. Asa ca, ce a facut Tamas, este revoltator. Afara cu el din lotul ROMANIEI. Nu merita o asemenea cinste. Creaza o stare de premeditare, ce e o crima pentru echipa Nationala. Pe de alta parte, la cum joaca actuala echipa a Romaniei, nu mai are nici o importanta. ADIO MONDIALUL DIN BRAZILIA. HAI STEAUA!

ciupi (376 comentarii)  •  1 iunie 2013, 7:04

dictionar ciupistic (scuzati lipsa de modestie): PERSOANA SEMIPUBLICA – acea fiinta umana care iese in spatiul public dar nu-si da seama de asta!

FV (2 comentarii)  •  1 iunie 2013, 8:52

De acord cu ideile enuntate. Poate era necesara si compararea modului de manifestare a euforiei bahice la Gabi Tamas si Ana Maria Brinza. De asemenea, cred ca ar trebui efectuata o corectura in una din frazele primului paragraf, mai catre sfarsit (antepenultima, cred). Sau poate ma insel, formatia mea este tehnica…

misu (3 comentarii)  •  1 iunie 2013, 8:57

in fond ce a facut tamas?asemenea lucruri nu fac cinste,dar se intampla cu zecile chiar sutele,iar cei ce le fac nu patesc nimic, s-au sunt amendati simbolic.pentru ca e tamas,pe el,pe mama lui.asta din cauza voastra a ziaristilor.pe voi de cate ori v-a lins cainii la bot.auzi sa-i interzica parasirea tarii.asta-i prea de tot.

Serban (66 comentarii)  •  1 iunie 2013, 9:16

Gabi Tamș nu-i la prima aventură bahică. Îmi amintesc c-a făcut-o chiar și-n cantonament la Națională. Problema-i că Pițurcă tratează diferit jucătorii și nu mă refer numai la Mutu – mă gândesc la aversiunea bolnavă ce-o are în general pentru atacanți. De la Steaua și Națională i-a gonit pe Dănciulescu, Oprița, Ciocoiu, Vlădoiu. Practic Pițurcă n-are nimic de zis lui Tamaș, ca și-n trecutele-i escapade.

oldlion (2 comentarii)  •  1 iunie 2013, 11:44

sunt un fost fotbalist al anilor `70-80, daca pe vremea aia ar fi fost camere ascunse, baietii de astazi apareau ca mici copii fata de noi….

emg (18 comentarii)  •  1 iunie 2013, 13:23

hahaha (pt ultimul paragraf)

Talpaiadului (24 comentarii)  •  1 iunie 2013, 15:24

“De vrei să te-nveseleşti/ Hai, vino în Giuleşti/ Asta e echipa noastră/ E echipă ţigănească”. Bravo, Geambasule, esti tatic! Te pup pe inceputul de chelie!

zerosen (2 comentarii)  •  1 iunie 2013, 18:39

Cristi,mai conteaza ca „recitalul” minune n-a avut nici o treaba cu petrecerea rapidistilor care a fost de bun simt,fara bani in aer fara chiuieli de bucurie ci doar o intalnire intre suporteri intr-un cadru relaxant cum e traditia in fiecare an?ca au fost doua locatii diferite la ore diferite iar partea cu manelele a fost in cadrul unei petreceri private restranse?sau ce conteaza defapt?senzationalul?cancanul..probabil

Mihail (22 comentarii)  •  1 iunie 2013, 19:41

Arhitectule , nu stiu cine e mai tampit , tu sau amoeba !! Si , Geambasu , cum faceti frate de-i prostiti pe unii si va lasa sa scrieti la ziar ?Eu tot n-am inteles , si ce daca a baut , si ce daca s-a imbatat?; chiar daca s-ar fi tavalit in noroi , si ce-ti pasa tie ?

17 Nentorae Tiranicioiu (677 comentarii)  •  2 iunie 2013, 9:05

38. Mihail, ce daca? I se mai zice si REPREZENTATIVA.
Doar parintii, sotia, fica se pot mindri cu o Sticla.

Cristi (5 comentarii)  •  2 iunie 2013, 11:49

Problema nu este care echipa e mai tiganeasca,ci care e mai tare:Adi Minune sau Piti Talent?

gianluca vialli (24 comentarii)  •  2 iunie 2013, 16:39

Eu fac sute de kilometrii cu trenul pana la Bucuresti, la un meci al echipei Nationale , ca sa vad ce? Cum cativa betivi intra in teren si se chinuiesc sa alerge?Am scris bine – cativa betivi – si nu am facut-o cu rautate , cu scopul de a jigni componentii echipei Nationale, ci pentru a scoate in evidenta faptul ca pe langa Tamas mai avem jucatori de Nationala „care rup locul ” in localuri de fite.
Il inteleg perfect pe Cristi Chivu !!!! Si il si respect foarte mult pentru ca s-a retras . Nu am auzit niciodata sa fi avut iesiri bahice, sa sara calul .A venit la NATIONALA cu capul in pioneze , ca sa vada ce? Ca niste colegi de echipa beau de rup locul, sunt titulari, nu joaca nimic , iar oalele sparte se sparg in capul sau ???
Din spate vin jucatori tineri , valorosi, dar nu au loc datorita unor betivi.
Daca m-ar chema Tamas, m-as retrage din bun simt de la Nationala .

misi marton (5 comentarii)  •  3 iunie 2013, 0:53

pentru cei care lauda asemenea peripetii…bravo oameni buni…DAR SA NU VA MIRATI CA NE UITAM LA TV LA MONDIALE I N C A 30 DE ANI DE ACUM INCOLO…

Marius (1 comentarii)  •  3 iunie 2013, 0:55

” # 23 Georgica on 31.05.13 at 9:30 pm

Si eu am fost “prieten cu Bachus” de foarte multe ori si cand il vad pe Tamas in filmarea asta cu spargerea usii de bloc , parca ma vad pe mine… Doamne, ce te poate schimba alcoolul asta.. dintr-un om pasnic te transformi intr-un “monstru” .. La mine s-a intamplat ca sa fac si comentarii pe internet , fiind “matol” … Totusi de aproape o luna jumate nu am mai pus nici o picatura de alcool in gura, nici macar o bere si nici nu am mai fumat nici o tigara. Ma simt ca un nou nascut. Parca am o energie si forta mai mari. Ma simt excelent. Imi doresc cel mai mult sa mentin cat mai mult aceasta stare de luciditate. ”

mult noroc in incercarea ta, sigur vei reusi

Comentează