Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Cazul Collins. Păcat sau eliberare?

Valuri de entuziasm străbat America. După frisoanele atentatului de la Boston, Lumea Nouă s-a înviorat.

Oamenilor din State, mai ales celor importanţi, le-a revenit culoarea în obraji. Motivul? Un baschetbalist din NBA a recunoscut că este homosexual. Putem să spunem […]

joi, 2 mai 2013, 8:40

Valuri de entuziasm străbat America. După frisoanele atentatului de la Boston, Lumea Nouă s-a înviorat.

Oamenilor din State, mai ales celor importanţi, le-a revenit culoarea în obraji. Motivul? Un baschetbalist din NBA a recunoscut că este homosexual. Putem să spunem şi gay dacă vi se pare mai cool. Baschetbalistul se numeşte Jason Collins şi se află sub contract cu Washington Wizards. Anunţul a fost găzduit de Sports Illustrated, numărul pentru luna mai. „Sînt un pivot de 34 de ani din NBA. Sînt de culoare şi sînt gay”, a precizat sportivul.

Aplauze de la Barack. Şi de la Michelle

Precizări necesare, cu adevărat. Deşi amănuntul „sînt de culoare” mi se pare cel puţin superfluu vorbind despre NBA. Jason Collins nu este un jucător faimos. Jason este rezervă consacrată la Washington Wizards, ea însăşi o formaţie de plan secund a ligii profesioniste nord-americane de baschet. Sezonul în curs, Wizards nu a prins nici măcar playoff-ul. Rezervă de meserie la o echipă modestă, Collins se găseşte la final de contract cu echipa din capitala americană. Rezervă, 34 de ani, final de contract.

În sfîrşit, avem fundalul tabloului. Un baschetbalist de pluton din NBA îşi mărturiseşte orientarea sexuală. Ştirea dă ocolul globului, baschetbalistul devine brusc un bun planetar. Şi, dintr-o dată, ne apar în faţa ochilor personajele principale. Preşedintele. Barack. Soţia preşedintelui. Michelle. Vedetele din NBA. Kobe, mai ales el. De acum gata! Bryant, ţintuit în palatele lui de o accidentare, a postat un mesaj de solidaritate. „Sînt mîndru de tine, Jason Collins. Nu îţi înăbuşi sinele doar din cauza ignoranţei celorlalţi”, a scris pe Twitter starul lui Lakers. Obama, preşedintele, a fost „impresionat de îndrăzneala lui”, doamna Obama crede că Jason a făcut „un pas enorm înainte pentru ţara noastră”. Cu 44 de ani mai devreme, la ceea ce ne place să numim aselenizarea, Neil Armstrong spunea „un pas mic pentru om, un pas uriaş pentru omenire”.

Au existat şi ceva mesaje potrivnice. Chris Broussard, analist NBA, a cutezat să afirme că homosexualitatea este un păcat în faţa lui Dumnezeu şi a lui Iisus. Altă reacţie negativ-ironică i-a aparţinut jucătorului de fotbal american Mike Wallace, care a scris tot pe Twitter „Atîtea femei frumoase pe lume şi totuşi există bărbaţi care vor să se culce cu alţi bărbaţi”. La scurt timp, Mike şi-a şters postarea, cerîndu-şi scuze.

De ce şi-a şters mesajul?

De ce a simţit nevoia să îşi ceară scuze? Pentru că ştie. Pentru că a simţit. Comiţi delict de opinie dacă spui/scrii ceva care contravine corectitudinii politice. Nu discutăm cît de rău sau cît de bine este să fii homosexual sau heterosexual. Este un subiect prea greu pentru un editorial care apare într-o publicaţie sportivă. Dar ne putem întreba liber (încă) de ce oameni care gîndesc ca Broussard sau Wallace – că afirmarea homosexualităţii nu ar trebui nici să te ostracizeze, dar nici să te transforme în erou – sînt sau tind să devină cetăţeni-problemă. Ce să priceapă majoritatea care are defectul fundamental că este pur şi simplu majoritate? Că, de exemplu, a fi alb, heterosexual, eventual şi creştin a devenit cumva anacronic? Poate chiar nociv? Că virtuţile şi perspectiva senină asupra vieţii aparţin dintr-o dată minoritarilor?

Fosta logodnică a lui Jason Collins a declarat că în cei 7 ani petrecuţi împreună nu şi-a dat seama că bărbatul de lîngă ea şi-ar dori să fie cu un bărbat. Fratele geamăn al lui Jason, Jarron, spune că habar nu avea de orientarea acestuia. La extrem, ne putem gîndi că toată povestea este doar o lovitură de marketing extraordinar de abilă a lui Collins. Că Jason nu este homosexual, dar îi convine să vîndă imaginea asta. Care cu cît e mai deformată este cu atît mai atrăgătoare. Cine şi-ar mai putea permite să ţină pe tuşă sau să concedieze un jucător care a mărturisit că este gay? Şi, în plus, mai este şi de culoare. Şi peste asta, mai are şi 34 de ani. Şi 100 să aibă, şi tot titular va fi!

Totul pentru diversitate. În viaţă, în sport, adică tot în viaţă. Să nu mai conteze culoarea pielii, sexul, naţionalitatea, religia îmbrăţişată. Să dispară discriminarea de orice fel. Sună frumos, înălţător. Este frumos şi înălţător să avem şanse egale odată ieşiţi în lumea largă. Aştept însă ziua în care preşedinţii cei mai de seamă ai democraţiilor occidentale vor saluta mesajul următor. „Sînt un student din România, joc baschet în timpul liber. Am 20 de ani, sînt de rasă alb-caucaziană şi sînt heterosexual. Nu deţin arme de foc în debaraua apartamentului şi nu am de gînd să îmi omor colegii care ţin cu Steaua. Dar sînt timid şi nu reuşesc să îmi găsesc o prietenă. Mă puteţi ajuta?”

Comentarii (57)Adaugă comentariu

Racul (17 comentarii)  •  2 mai 2013, 10:01

Ok, si? Ce putem face in afara faptului de a continua sa ne spunem opiniile fara frica de consecinte?

Andrei (1 comentarii)  •  2 mai 2013, 10:15

Buna articol, felicitari! Mi se pare incredibil cum s-a ajuns sa se sustina mai mult parerea minoritatilor decat a majoritatii. Daca as fi fost american nu as fi votat niciodata cu un presedinte care ii sustine mai mult pe minoritari, in cazul de fata homosexualii, pentru ca prin gesturile si aparitiile lor imi provoaca mie, majoritatea, scarba si indignare.

cor (14 comentarii)  •  2 mai 2013, 10:30

A fi alb nu e merit, dar nici vină. Și culoarea în sine nu face nici bine nici rău. A fin heterosexual, la fel. Și, la fel, orientarea sexuală, în sine, nu face nici bine nici rău. A fi creștin, în teorie, ar fi la fel, doar că acolo, în practică apar alți factori: doctrina se bagă peste rasă, comportament în dormitor și alte aspecte nu numai din viața creștinului, dar și al musulmanului, agnosticului sau ateului (via impozite, legi civile ș.a.m.d.). Din acel moment, nu e doar anacronic. E nociv și direct periculos.

Adi (1 comentarii)  •  2 mai 2013, 10:35

Eu nu am nimic cu homosexualii,dar de aici pana la a spune ca asta e ceva normal e cale lunga,nu e normal deloc. e o deviere comportamentala.Faceti un exercitiu de imaginatie,daca e asa normal si sa zicem ca toti oamenii ar fi homosexuali,pai intr-o 100 de ani am disparea ca specie.

magus1349 (21 comentarii)  •  2 mai 2013, 10:36

Poftim inca o mostra de „corectitudine politica” :
„Fiecare are dreptul la libera exprimare. Acest drept include libertatea de a cauta, primi si comunica fapte si idei, interzicerea simbolurilor comuniste in Republica Moldova incalca depturile omului „, afirma experti din cadrul Comisiei de la Venetia.
Cu simbolurile nazismului nu se mai aplica treaba !
A nu se intelege ca as fi vreun simpatizant al nazismului , e doar o constatare .

Mda (3 comentarii)  •  2 mai 2013, 10:52

Buna ziua,

Este e al doilea comentariu pe care il las pe acest blog. Primul era o reactie la un articol care din pacate trata un subiect similar, si de aceeasi maniera. Deci, in cazul dumneavostra, nu putem vorbi despre o simpla intamplare mai ales ca de aceasta data cocktail-ul rasa plus orientare sexuala e prea tentant pentru a va putea abtine.

In general imi plac articolele de pe blogsport (chiar si cele ale domnului Ianitoaia cu eternul ‘dar despre asta vom mai vorbi’ la sfarsit).

Sunteti, din pacate, singurul care se simte obligat sa joace rolul invers „corectitudinii politice”. Stiti cum e cu vorba aia : toti suntem persecutatii cuiva, ceva in genul asta. Dumneavostra va temeti ca nu ati mai putea sa va exprimati liber opiniile. La capacitate dumnavoastra intelectuala sunteti bineinteles la curent cu toate discriminarile la care aceste categorii de oameni (diferiti prin rasa, orientari sexuale, religie, etc..) au fost supusi de-a lungul timpului si sunteti bineintels la curent cu puterea simbolurilor mai ales pentru cei mai putin dotati intelectual.

Pentru ca toata importanta (excesiva, sunt de acord, dar totul e excesiv in State) care se acorda acestor tipuri de evenimente provine, in mare parte, din dorinta ca istoria sa nu se repete si din dorinta de a nu trasmite un prost semnal celor care nu pot sa isi retina insctinctul de a respinge tot ce e diferit.

In cazul lui Jason Collins, si a celor care il sustin (sau cel putin par ca il sustin), putem vorbi intra-adevar de curaj cunoscand un pic orientarile cel putin „virile” al comunitatii si sportului din care face parte. Si daca o face spre sfarsitul carierei de-a lungul careia s-a simtit nevoit sa joace teatru pentru a prezenta imaginea ideala a star-ului cu o prietena, etc…, spune multe, de asemenea.

Toate aceste lucruri nu le ignorati si de accea parerea mea e ca un asemena articol, cu o asemenea audienta, nu poate fi benefic (chiar daca contine un sambure de adevar).

Si ca sa afirmati ca heterosexualii albi si crestini sunt discriminati in societatea occidentala de astazi e clar rea vointa sau, mult mai grav, ura.

Mihai V. (3 comentarii)  •  2 mai 2013, 10:58

1. Fiecare pas facut spre momentul in care oamenii vor intelege ca e stupid si daunator sa discriminezi alti oameni (pentru orice motiv, inclusiv ca sunt ignoranti) este mai important decat pasii facuti de Armstrong pe luna. Mult mai important.

2. Orientarea sexuala este parte din identitatea fiecaruia, nu este un moft si nu este o boala. In lumea sportiva discrimarea impotriva homosexualilor este omniprezenta. Sa-ti asumi identitatea e un act de curaj si e un mesaj social si politic foarte important: nu e normal ce se intampla, nu e normal sa fii nevoit sa iti ascunzi identitatea pentru ca altii nu vor sa se oboseasca sa gandeasca putin. Sigur, poti sa crezi ce vrei, dar asta nu inseamna ca ai dreptate sau ca nu faci un rau. Un fotbalist din MLS si-a incheiat cariera la 24 de ani pentru ca a recunoscut ca e gay – nu ar fi putut continua.

3. Intreaba-l pe Banel cum e sa fii discriminat. Colegii de echipa sa se uite urat la tine si sa’si bata joc de tine cu fiecare ocazie, suporterii sa te injure pentru absolut nicio treaba, sa trebuiasca sa muncesti de 10 ori mai mult ca ceilalti ca sa dovedesti ca nu esti mai prost decat ei, ca nu esti defect, ca nu esti un ciudat. Imagineaza-ti cum ar fi sa traiesti constant cu teama ca ai putea trai un astfel de cosmar, si cat de greu ar fi sa ai dovada clara ca nu e nimic special cu tine (toata lumea te trateaza normal acum), dar de maine totul s-ar putea schimba desi tu esti acelasi om, iar cei din jurul tau sunt aceiasi oameni.

4. Mesajul baiatului ala de pe twitter a fost sters pentru ca era o prostie daunatoare. Nu era o opinie despre ce gust are noul sortiment de Fanta, era o blamare a foarte multor oameni pentru actiunile lor. Actiuni care nu il afecteaza pe el in niciun fel si nici societatea in care traieste. In schimb, ‘opinia’ lui afecta societatea in care traieste Collins. Pentru ca spunea despre Collins ca nu e normal si ca face rau societatii. Ceea ce este fals.

5. Intr-un univers in care justitia se traduce prin razbunarea nedreptatilor istorice, albii homofobi rasisti si extremisti religiosi (baietii buni care marginalizau oamenii de alta religie decat cea dominanta in urbea lor – au fost mai multi istoric decat musulmanii) ar avea o viata oribila. Louis CK are o gluma buna pe subiectul asta (Being white is the best thing). Norocul nostru ca nu traim intr-un astfel de univers, sunt multe motive pentru care nu ar fi unul bun.

6. S-ar putea, totusi, sa ai dreptate si toata treaba asta sa fie o miscare de marketing. Ar fi ceva dezgustator, e ca si cum in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial un profesor universitar de confesiune catolic din Germania ar fi pretins ca e evreu ca sa primeasca azil politic in State, ca a auzit ca e misto vremea in California. Dar nu asta pare sa fie problema ta. Din pacate, insa, nu putem sti sigur: nu exista un test pentru homosexualitate – poate sa-l testam pe Collins cu poligraful. E misto insa ca poti sa sugerezi asa ceva: nu zic ca ar trebui sa-ti inchida cineva gura, ar fi stupid si nedrept. Dar nici macar nu poti argumenta impotriva unei astfel de idei. Ce dovezi ar putea cineva sa iti dea ca sa iti arate ca n-ai dreptate? Cum poti testa intentia cuiva? N-ai cum. E ca si cum cineva ti-ar cere sa-i demonstrezi ca nu exista Dumnezeu – niciun set de dovezi nu va fi suficient pentru a convinge pe cineva ca Dumnezeu chiar nu exista (desi George Carlin are cateva sugestii foarte bune).

steaua (8 comentarii)  •  2 mai 2013, 11:05

extraordinar! FABULOS!!! SUPERB!!! INCREDIBIL!!! FASCINANT!!! nu mai am epitete, stimate domnule geambasu, pentru a descrie calitatea acestui articol! sunteti un erou! cinste dumneavoastra!
politic corect nu inseamna si moral!!! unde sunt valorile reale ale fiintei umane? a fi normal astazi inseamna a fi retrograd (cica)! respect, domnule geambasu!

andrei (4 comentarii)  •  2 mai 2013, 11:19

Asta e asazisa „democratie”, de fapt demonocratie in care ai dreptul de a face rau societatii si celor din jur, de a poza dezbracat si mai nou a si iesi pe strada asa, in care sunt promovate excesiv homosexualitatea, nerusinarea, perversiunea, degenerarea mintala.
In schimb nu ai dreptul sa spui ADEVARUL, daca deranjezi prea mult vei fi fie distrus mediatic, fie redus la tacere prin alte metode.
Pentru a asculta discursul lui J.F. Kennedy din 1961 despre „un mare pericol” care a devenit realitate dar apoi si anumite declaratii ale liderilor de acum(inclusiv Obama) scrieti pe youtube:

presedintele care a marturisit adevarul !

Despre faptul ca liderii lumii sunt satanisti, au fost la Bohemian Grove, o padure de langa San Franciso unde au fost filmate ritualurile sataniste in 2000 de Alex Jones.
Dealtfel si un reportaj din 1981 despre Bohemian Grove in care se specifica ca liderii SUA de atunci(inclusiv Reagan, Bush,Nixon si altii) au fost acolo si accesul presei este interzis, scrieti pe youtube:

Dark Secrets inside Bohemian Grove ( Alex Jones ) //
1981 News report about Bohemian grove

vlad (96 comentarii)  •  2 mai 2013, 11:22

Interesanta directia pe care ai luat-o cu articolul asta…. daca chiar aducea atatea beneficii o declaratie de tipul asta, de ce este prima facuta??? Este primul sportiv dintr-un campionat major american care declara asta, ti se pare normal??? Pai in SUA, vreo 5% din populatie este homosexuala, bisexuala…. statistic este evident ca sunt multi sportivi care fac parte din minoritatea asta si totusi, le este frica sa recunoasca ce sunt. La fel si in fotbal, in 20 de ani eu nu am auzit de niciun fotbalist sa se declare homosexual… eu deocamdata asta vad ca e problema, nu invers ca ar fi discriminati pozitiv. Eu chiar nu cred ca se intampla asta nici macar in Statele Unite, dar de ce ar scrie un ziarist roman un articol ca asta?? cand stim toti care e mentalitatea in tara asta!!! Un politician care s-ar declara asa, ar fi distrus definitiv!! Romanii tolereaza multe, hotia, adulterul, coruptia, lasitatea, analfabetismul…. dar asta nu. Parlamentarul ala din Constanta deja a fost complet ostracizat din USL, nu o sa mai prinda el vreun alt mandat :)) .

In incheiere, nu stiu prea multe despre cazul Collins, dar ma indoiesc profund ca o sa ajunga acum titular. Nu urmaresc NBA-ul, deci nici nu cred ca o sa ma lamuresc pana la urma. Varsta aia de 34 de ani, nu poate insemna exact opusul? ca e foarte foarte aproape de pensionare si nu mai are nimic de pierdut? are deja semnat ultimul contract de profesionist si garantat salariul pana la retragere? doar intreb.

Alex Nicolescu (4 comentarii)  •  2 mai 2013, 11:26

De ce e atat de aplaudat Collins? Pentru ca este primul sportiv american profesionist care isi declara homosexualitatea. Pentru ca face parte dintr-o minoritate care inca nu are drepturi egale si care este „persecutata” de oameni carora le place sa-si inceapa discursul cu „n-am nimic cu homosexualii, dar…”. Pentru ca exista o groaza de pusti homosexuali carora societatea inca le lasa impresia ca sexualitatea lor e o rusine. Pusti care au nevoie de modele de succes in care sa se regaseasca, spre care sa tinda. Pentru ca politically correctness-ul de care vorbesti nu e decat la un nivel foarte superficial. In realitate, omul de rand, american si nu numai, continua sa judece dupa niste preconceptii ilogice formate acum zeci de ani. Sunt prea multi parinti care isi reneaga copiii pentru ca nu pot intelege cum fata lor poate sa iubeasca alta fata sau baiatul lor vrea sa se casatoreasca cu un alt baiat.

Cat despre articolul tau…nu face nimic altceva decat sa aduca aceleasi argumente destul de slabe in favoarea unei mentalitati dominante in Romania, o mentalitate netoleranta, o mentalitate care permite an de an unor oameni sa arunce cu pietre in alti oameni. De ce? Pentru ca oamenii aia iubesc altfel decat noi. Atat.

john (28 comentarii)  •  2 mai 2013, 12:29

Ehe, lumea care comenteaza aici e cu mult in urma. Peste vreo 10 ani, in Occident se va discuta deschis despre legalizarea pedofiliei si despre obligativitatea relatiilor sexuale cu persoane de acelasi sex (ca sa invetze toti sa fie toleranti). Multi spun ca in Romania nu se poate intampla asa ceva. Eu zic ca e de ajuns o directiva de la Bruxelles (vezi cazul micilor).
Insa nu va panicati, nu peste multi ani, cand Europa de Vest va fi islamizata, aceste probleme vor disparea imediat, o data cu capul celor care le creeaza.

andrei (4 comentarii)  •  2 mai 2013, 12:36

AlexNicolescu

Intre iubire si denaturare si perversitate sexuala este o mare diferenta. Iubirea si sexualitatea sunt lucruri diferite, iar cei care au astfel de apucaturi au cazut in PACAT.
Pacatul se mosteneste genetic(doar cu ajutorul lui Dumnezeu si prin pocainta putem scapa de el) astfel ca mai apar si anumite „boli” gen cleptomanie, inclinatii criminale, etc.
Toleranta fata de pacatosi nu inseamna sa tolerezi pacatul, acesta trebuie taxat de societate si explicat pacatosilor faptul ca gresesc. Insa daca lumea este condusa de satanisti pacatul este promovat si prezentat drept ceva bun.

n00dles (32 comentarii)  •  2 mai 2013, 12:40

De ce eu, ca heterosexual, trebuie sa asist la parade gay? De ce eu, ca heterosexual, nu imi strig pe posturile tv, pe strada, in gara, in ziare saumai stiu eu unde orientarea sexuala? De ce se considera homosexualii ca fiind persecutati, cand, spre deosebire de heterosexuali, ei au anual evenimente publice care sa marcheze orientarea lor? Ati vazut vreodata parada oamenilor cu orientare straight? Ati auzit vreodata un sportiv – ca sa iau cazul de fata drept comparatie – sa iasa in presa si sa spuna „sunt fotbalist, am 30 de ani, sunt heterosexual, insurat si cu doi copii”, iar prin aceasta declaratie sa starneasca laude la nivel prezidential? Cine sunt, de fapt, persecutatii? Heterosexualii, care isi consuma conditia lor in tacere? Sau homosexualii, care isi striga orientarile in public?
De ce este nevoit copilul meu sa priveasca la televizor parada homosexualilor? De ce vor homosexualii sa infieze copii, daca in mod natural ei nu pot procrea? Cum au ajuns ei pe lume? Cum s-au nascut? Din relatia „nefireasca” a parintilor lor – femeie si barbat.
Sunt multe de discutat si de disputat. Recunoasterea homosexualitatii nu este un act de lauda, care sa starneasca admiratie sau care sa solicite decernarea vreunui premiu. E doar un mod nefiresc de a scoate in evidenta un aspect pe care tu il consideri firesc, in contextul unei lumi a carei perpetuare presupune existenta unor relatii interumane pe care tu le consideri ca fiind anormale.

Cristian Geambaşu (301 comentarii)  •  2 mai 2013, 12:43

Alex Nicolescu, Mihai V, Mda

Observ, ca intotdeauna, ca tabara, hai s-o numim „minoritara”, este mai bine organizata si pregatita ideologic. Dovada si mesajele voastre, sustinute cu argumentele pe care le cunosc si eu la fel de bine pe cit pretindeti voi ca le cunoasteti pe ale noastre – intolerantii, retrograzii, homofobii, xenofobii, etc.

Altfel, e posibil ca argumentele mele sa fie slabe. Posibil ca si articolul in intregul lui sa fie la fel. Dar voi pe ce va bazati cind afirmati ca traiti intr-o tara intoleranta. Dati-mi va rog citeva exemple in care sa vad ca homosexuali, lesbiene sau alte categorii minoritare dpdv sexual, politic, religios au fost sau sint tinta urii si a unor atacuri. Bineinteles ca daca eu sau altcineva vine si spune ca va ascundeti in clisee despre discriminare si va aparati aparati cu ele va simtiti profund lezati. Si iarasi ne faceti in toate felurile.

Dar poate ca gresesc profund, si voi toti sinteti buni, iar noi ceilalti sintem toti rai.

Alex Nicolescu (4 comentarii)  •  2 mai 2013, 13:03

Toate paradele gay la care vin sustinatorii noua dreapta, bravii nationalisti cu frica de dumnezeu, si arunca pietre in cei care isi cer drepturile. E un exemplu de hate crime sau nu?
Sau hai sa facem scurta cautare pe google si sa vedem ce articole gasim.

„La proiecţia filmului ,,Copiii sunt în regulă” (The Kids are All Right), de la Muzeul Ţăranului Român, o serie de protestatari au intrat peste spectatori şi au început să huiduie şi să înjure.

Proiecţie cu scandal! Homosexuali agresaţi la Muzeul Ţăranului Român” http://www.libertatea.ro/detalii/articol/homosexuali-agresati-muzeul-taranului-roman-film-436074.html

„Organizatorii unei piese despre istoria homosexualităţii în România au fost agresaţi, marţi seară, în Capitală, după o reprezentaţie într-o sală a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), unul dintre aceştia fiind transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca.” – http://www.mediafax.ro/social/organizatorii-unei-piese-despre-istoria-gay-in-romania-agresati-dupa-o-reprezentantie-la-snspa-10280154

„Homosexualii sunt vânați pe internet, iar mai apoi agresați și jefuiți. (…) Credea că în acea zi va face cunoștință cu un cuplu de gay, dar în realitate a dat peste niște infractori care l-au jefuit, l-au amenințat și l-au agresat în propria casă. ” – http://discriminare.md/istoria-mea/homosexualii-sunt-vanati-pe-internet-iar-mai-apoi-agresati/

„Gay in Romania: agresat de vecini sau bodyguarzi, sub ochii impasibili ai politiei” – http://totb.ro/gay-in-romania-agresat-de-vecini-sau-bodyguarzi-sub-ochii-impasibili-ai-politiei/

Si astea sunt numai din ultimul an. In rest, suntem o tara pasnica si toleranta, plina de ortodocsi care-si respecta religia si isi iubesc aproapele.

@Alex Nicolescu, Mihai V, Mda etc. (8 comentarii)  •  2 mai 2013, 13:12

homosexualitatea nu este ok pentru ca:
1. constituita noastra fizica arata ca barbatul a fost facut pentru femeie, si femeia pentru barbat. cine nu vede aceasta este pr.ost, orb sau rau intentionat;
2. unirea dintre persoanele de acelasi sex nu are nici o finalitate, ma refer aici la copii! apoi, orice om normal vede ca un copil are nevoie de MAMA SI TATA, nu de doi tati sau de doua mame!!! repet, cine nu vede aceasta este pr.ost, orb sau rau intentionat;
3. scriptura si morala autentica au infierat intotdeauna homosexualitatea, aceasta din urma fiind mereu considerata o deviere de la firesc, ceea ce si este!
4. nu ma intereseaza ca voi, in loc sa strangeti in brate o femeie cu care sa va intemeiati o familie, preferati sa tineti in mana o … de barbat, este treaba voastra! insa macar acceptati ca sunteti bolnavi, si nu incercati sa-mi supuneti copiii chinului de a vedea ceva nefiresc pe strada! ce faceti in dormitoare este treaba voastra, dar lasati-ne pe noi, „retrograzii intoleranti” sa ramanem in lumea noastra „ingusta”.
nu incercati sa puneti egal intre homosexual si normal, ca nu va merge! nefirescul vostru nu va fi normal NICIODATA!!!

Mihai V. (3 comentarii)  •  2 mai 2013, 13:28

Nu fac parte din nicio tabara si nu sunt adeptul niciunei ideologii. Am fost rasist, homofob si toate cele, asa ca stiu foarte bine ce inseamna sa discriminezi pentru ca am facut-o si eu, multi ani.

Nu o sa mentionez cazul Roncea&co. de la MTR sau posterele pe care le-au lipit prin oras sau atacurile cu pietre si alte asemenea ale celor de la Noua Dreapta la fiecare Mars al Diversitatii. Tendinta de a evita oamenii pe care nu ii consideri normali este forma predominanta de discriminare.

Sigur, legal, cu oarecare exceptii care-s intens dezbatute in alte locuri (dreptul la casatorie pentru homosexuali, dreptul de a infia, dreptul la aceleasi beneficii sociale ca alte cupluri etc.), Romania e un stat corect fata de minoritati – au toate drepturile, ba chiar in cazul tiganilor exista si legi de discriminare pozitiva in educatie, prost gandite si aplicate si des abuzate.

Dar la nivel social, discriminarea domina. Oamenii evita pe cat pot sa ia contact cu cei pe care nu ii considera normali. Daca poti sa faci o afacere cu un tigan sau cu un roman, o sa o faci cu un roman. Daca ai de ales intre a angaja un tigan sau un roman, o sa angajezi romanul. Daca vezi doi homosexuali sarutandu-se pe strada sau in autobuz, e scarbos, daca o fac un barbat si o femeie nu ai nicio problema. Daca ai un copil cu tine si vezi doi homosexuali sarutandu-se, ii acoperi ochii. Daca ai optiunea sa cumperi un apartament intr-un bloc unde afli ca locuieste un homosexual sau un tigan, si un apartament unde locuiesc numai ‘oameni normali’, o sa alegi varianta a doua.

In majoritatea tarii, daca doi homosexuali se tin de mana sau se saruta sau fac orice fel de gest accetabil pentru un „cuplu normal” riscul este ca vor fi dati afara, injurati, abuzati.

Romania nu este Uganda, nu vanam oameni ca sa-i inchidem pe viata sau sa-i omoram. Nu sunt insa sigur daca legile din Romania anti-discriminare includ si discriminarea pe baza orientarii sexuale, stiu ca a fost o problema similara intr-un stat american. Dar in orice caz, la nivel social suntem o tara foarte intoleranta. Iar asta este o problema, pentru ca daca marginalizezi o parte a populatiei mitul rau din jurul acelei populatii devine tot mai consistent si risti sa ajungi de la opinie la actiune, de la ‘ce scarbos!’ la dat cu bata in cap. Sau risti sa votezi pentru un extremist care va propune ca orice gest anormal va fi pedepsit ca-n Uganda. Daca maine s-ar organiza un referendum in Romania cu intrebarea „Credeti ca ar trebui ca homosexualitatea sa fie declarata ilegala iar orice gest in acest sens sa fie pedepsit cu inchisoare pe viata?” sau „Credeti ca tiganii ar trebui sa mearga la scoli speciale pentru ca put si nu ii vreti printre copiii vostri curati si albi?” sau „Credeti ca tiganii care cersesc ar trebui obligati sa munceasca la canalul Dambovita-Marea Neagra propus de Oprescu” sunt convins ca ar avea un succes mai mare decat a doua incercare de suspendare a lui Basescu.

Ion (10 comentarii)  •  2 mai 2013, 13:30

Desi sunt de acord in mare parte cu ce sustii tu si nu sunt nici pe departe un fan al „politically corectness” care poate fi foarte frustranta pentru cei care avem „ghinionul” de a fi doar unul dintre cei multi, nu cred ca astfel de articole sunt tocmai binevenite, d-le Geambasu. Nu vreau sub nicio forma sa lezez dreptul la libera exprimare al nimanui, dar asa cum probabil vei constata (desi sincer sper sa ma insel) acest articol va scoate la lumina numeroase comentarii homofobe si extremist religioase. Sunt convins ca asta nu a fost sub nicio forma intentia ta.

La fel de convins sunt ca aceasta corectitudine politica excesiva poate avea un efect de bumerang si poate rascolii in egala masura ura si extremism.

Parerea mea este ca gesturi precum cel al baschetbalistului in cauza ar trebui privit ca ceva actual si normal fara aplauze si osanale, si fara oprobiu, in speranta ca discriminarea si fanatismul religios vor disparea luand cu ele si antipaticul polically correct.

@Alex Nicolescu (8 comentarii)  •  2 mai 2013, 13:47

daca tot ai pomenit de muzeul taranului roman, tin sa iti amintesc ca el reprezinta spiritul poporului roman in toata puritatea lui. iar voi NU AVETI CE CAUTA IN ACEL SPIRIT, NU FACETI PARTE DIN EL! ideea de a face parade gay tocmai acolo a fost cu scopul de a inocula ideea ca voi ati avea ceva cu neamul romanesc, dar totul a fost o comedie ieftina! sunteti niste bolnavi care refuza tratamentul! devierile voastre nu pot fi considerate pe picior de egalitate cu valorile care au proliferat de-a lungul istoriei noastre! macar de ati accepta ca sunteti bolnavi si sa nu perturbati normalul vietii copiilor nostri…………

Alex Nicolescu (4 comentarii)  •  2 mai 2013, 14:15

De ce asumati toti ca daca sustinem drepturile homosexualilor, trebuie automat ca si noi sa fim la randul nostru homosexuali? Vi se pare asa greu de crezut ca poti sa fii de acord cu niste persoane chiar daca sunt altfel decat tine?

@Mihai V. (8 comentarii)  •  2 mai 2013, 14:24

persoana umana are nu doar dreptul, ci si DATORIA de „a nu face casa” cu ceea ce nu este firesc si dauneaza bunei cresteri a copiilor!!! asa cum am dreptul de a nu sta langa un tigan nespalat care pute, el fiind vinovat de aceasta, pentru ca nu se spala, tot asa am dreptul sa evit un homosexual, a carui comportament este unul deviat, nefiresc si bolnav. nu fac discriminare nici intr-un caz, nici in celalalt. este dreptul meu de a nu socializa cu ceea ce nu se inscrie in sfera normalului. si oricat o dati voi la intors, homosexualitatea nu este fireasca!!! PUNCT!
romanii inca mai au o doza de gandire fireasca in ei, dar valul occidental, care doreste CU ORICE PRET sa puna semnul egal intre bine si rau, deja se abate asupra noastra!
asa cum este dreptul tau de a nu iti cumpara apartament intr-un bloc cu betivi (am dat un exemplu ipotetic), fara ca aceasta sa insemne discriminare sociala, tot asa este dreptul nostru de a nu accepta prezenta voastra publica (homosexualitatea fiind o deviere de la normal), fara ca aceasta sa insemne discriminare!!! priceput?
@Ion: ioane, afirmarea cu fermitate a nefirescului homosexualitatii nu inseamna extremism religios, ci curaj si demnitate! oare cine este mai extremist, cel care afirma ca nefirescul nu este bun, aparandu-si copiii de aceste deviatii bolnavicioase, sau cel care incearca sa spuna ca anormalul este la fel de bun ca normalul? ia mai gandeste-te un pic…

Octavian Stăncioiu (27 comentarii)  •  2 mai 2013, 14:29

Dumnezeu i-a creat pe Adam si Eva. Orice discutie despre cuplu nu-si mai are locul.
Multe felicitari domnului Geambasu, e unul din foarte putinii care mai au curajul sa scrie ceva incorect politic in lumea asta globalizata si atee.
Suntem in Saptamana Mare, asa ca sa ne ierte Dumnezeu!

@# 17 @Alex Nicolescu, Mihai V, Mda etc. on 02.05.13 at 1:12 pm (11 comentarii)  •  2 mai 2013, 15:11

hai sa o luam pe rand
1. constitutia pentru orice animal insecta etc arata asta , si totusi homosexualitatea la animale se gaseste la 95 % din specii -da un google. asta pt ca vorbesti de facerea noastra , care ne tragem din un stramos comun cu primatele ( cimpanzei gorile urangutani)
2. pai atunci ce facem cu impotentii , sterilele , cei care nu mai pot procrea ? ca sa nu mai zic ca pe acelasi motiv , n-ar trebui sa existe preoti la catolici si maicute si tot felul de sihastri . si homosexualii nu se nasc dintr-un cuplu de homosexuali se nasc tot din heterosexuali
3 scriptura si morala autentica ? despre ce vorbesti ? scriptura a aparut cu 8000 de ani dupa ce sumerienii au inventat scrierea , pana atunci nu exista morala ? vorbesti de biblie care condamna homosexualitatea , pai daca esti casatorit desi nu cred ca ai mai mult de 16 ani , nevasta-ta era virgina in noaptea nuntii ? ca altfel ar cam trebui sa arunci cu pietre in ea pana moare . si oamenii divortati la fel trebuie sa pateasca , sau cei care muncesc duminica
4 nici n-are sens sa raspund subiectivitatii tale .
D-le Geambasu , ce credeti ca o sa rezolvati in tara asta infipta bine in \traditiile evului mediu ? in care 90 % cred ca daca nu tin regim o sa i pedepseasca d-zeu , ca tot vine pastele . nici n-au citit biblia vreodata dar sunt cei mai buni crestini .

23 Octavian Stăncioiu on 02.05.13 at 2:29 pm (11 comentarii)  •  2 mai 2013, 15:18

d-zeu i a creat pe adam si eva , acestia au avut 2 fii . dupa ce plm s-a intamplat ? au avut loc cateva mii de incesturi si uite asa am ajuns sa fim si „negri , albi ; galbeni , rosii” pe semne ca adam era jumate negru jumate asiatic iar eva jumate alba si jumate amerindiana. nu prea merge asta cu adam si eva . si daca nu merge adam si eva , povestea pacatului stramosesc , motivul pt care iisus a venit pe pamant ( ca se ne ierte pacatul originar) nu mai sta in picioare , deci automat nici biblia nu sta in picioare . mai cititi si voi , studiati alte religii sa vedeti asemanarile , puteti incepe cu religia canaanita si continua cu religia egiptenilor si deja aveti 3/4 din religia crestina

Cristian Geambaşu (301 comentarii)  •  2 mai 2013, 15:23

@# 17
Eu credeam, stimate cititor, ca inaintea unor sarbatori crestine (Craciun, Paste) se tine post, nu regim. E o diferenta macar medicala daca nu religioasa. Desigur, postul il tine cine vrea, fara ca nerespectarea lui sa te descalifice in vreun fel, fie ca esti crestin sau nu. Ca si in cazul homosexualului baschetbalist, aici nu ar trebui nici pedepsit, nici aplaudat cineva care a marturisit ca nu tine post. Mai ales daca prin asta se intelege ca s-ar fi eliberat de o povara ingrozitoare. Precum bunul nostru Jason Collins

laurentiu (23 comentarii)  •  2 mai 2013, 15:30

chestia asta co corectitudinea in SUA cred ca a fost dusa la extrem si a devenit IPOCRIZIE

daninho (2 comentarii)  •  2 mai 2013, 15:59

De ce au homalăii nevoie de atata mediatizare? Paradele lor ar trebui interzise prin lege. Adica ei vin si isi promoveaza orientarea lor sexuala ca sa ce? Sa atraga fraierii cu inima mai slaba si sa-i manipueze ca s-au nascut altfel decat normal? Ce o sa creada un copil de cativa ani cand ii vede pe doi homalăi sarutandu-se pe strada? O sa creasca mai mare, o sa fie refuzat de o fata si o sa zica ca e homosexual…

De ce merita felicitati si incurajati pentru ca au recunoscut ca sunt gay? Lumea ii considera eroi ca sunt gay si ca au recunoscut treaba asta! In halul asta, tot mai multi sportivi (si nu doar sportivi) anonimi vin si zic ca sunt gay doar ca sa iasa in fata. Daca sunt heterosexuali convinsi, or sa devina homalăi doar pentru mediatizare!

Cat despre discriminare si toleranta, mai lasati-ma. Nu are nimeni treaba cu ei atata timp cat ce fac se intampla in dormitorul lor, si nu pe strada!

Hai, sanatate la toata lumea!

topitzu (16 comentarii)  •  2 mai 2013, 16:13

in urma cu 5 ani cand am venit in canada am participat la un curs de limba franceza, dar unde se facea si integrare, si eram acolo din 20 de elevi vreo 12-15 natii….
imi amintesc cum intr-o zi a venit o haitianca care zbiera in gura mare ca a fost discriminata…
ne povestea cum s-a dus la una din institutii si au pus-o aia sa stea la rand si sa mai respecte ceva reguli interne de la institutia respectiva, iar ea sustinea sus si tare ca a fost discriminata
cand i-am povestit ca si noi ceilalti am patit la fel, ea a continuat sa sustina ca ea a fost discriminata abia dupa 1 ora de discutii am reusit ceilalti 19 colegi sa-i explicam ca e normal ca si ea sa respecte aceleasi reguli ca si noi si ca nu a fost discriminata…
profesoara era toata alba, si nu a zis un cuvant desi era evident ca haitianca nu fusese discriminata…de ce nu a zis numic, pentru ca daca zicea ceva risca sa-si piarda jobul, daca ii facea haitianca reclamatie… dar noi, colegii ei, nu aveam numic de pierdut….
aici sunt toate rasele pamantului, iar homosexualitatea e legala, discriminarea interzisa…. dar din pacate provocarea la discriminare si utilizarea ei ca un cliseu de a obtine favoruri e din ce in ce mai mare, desi homosexualii reprezinta un procent foarte mic din populatie manifestarile lor sunt mai ample decat ale celorlalti, de exemplu daca exista 2 homosexuali intr-un colegiu sigur o sa-i vezi tot timpul mangaindu-se si sarutandu-se in timp ce manifestari de genul asta la restul elevilor nu prea vezi, cu alte cuvinte o fac intentionat ….
sun intru totul de acord cu autorul articolului in ceea ce priveste dreptul la explimare, sa iti faci reclama ca esti gay ai voie si esti laudat de toti, iar daca sustii ca nu iti plac esti pus la colt.
am avut colega la scoala lesbianca, si nu imi amintesc sa o fi tratat cineva diferit, nu imi amintesc sa-i fi zis cineva ceva, ce e ciudat ca aveam si arabi care erau complet impotriva, ei fiind mai radicali, dar cu toate astea mancam impreuna la masa albi, arabi, hetero si homo, fara sa ne batem sau sa ne spunem vorbe grele, e adevarat ca nu am vazut-o niciodata manifestandu-si sexualitatea in public, lucru care mi se pare descalificabil indiferent de orientare
am avut colegi de birou doi musulmani cu care sunt si acuma prieten si cu care am discutat probleme religioase in decursul timpului si am putut munci impreuna fara sa ne batem sau sa ne uram, din contra erau oameni extraordinari … ei fiind foarte religiosi si eu deasemenea, ei in credinta lor eu in a mea
din punctul meu de vedere oamenii ar trebui mai intai sa inceteze a uri, si daca ar incerca mai mult a iubi ar descoperi caractere si suflete nobile
ca daca tot vine pastele, imi amintesc ca in urma cu cateva saptamani a fost duminica samarineanului milostiv si la predica preotul a zis foarte frumos ca daca Iisus ar trai astazi, nu ar mai spune pilda samarineanului milostiv ci poate a arabului, milostiv, a negrului milostiv etc (va reamintesc ca samarinenii erau foarte foarte tare discriminati de catre evrei)
traiti viata in bucurie si dragoste, spuneti-va punctul de vedere indiferent care ar fi el, a nu fi deacord cu homosexualii nu inseamna a uri omul care e homosexual, a spune ca nu postesti sau ca nu esti crestin nu inseamna ca tre sa fii urat de crestini sau ca trebuie sa urasti crestinii….. etc

pace si bucurie

@24 (8 comentarii)  •  2 mai 2013, 16:41

1. insectele sunt animale care se bazeaza pe instinct. noi suntem oameni, CU RATIUNE. deci, comparatia nu tine!
2. calugarii au celibat AUTO-ASUMAT, iar femeile sterile nu pot procrea fara a fi din vina lor. aici vorbeam de general, nu de particular.
3. biblia a inceput a fi scrisa acum 3500 de ani. ultima parte s-a scris acum vreo 2000 de ani!
4. am mai mult decat dublul varstei sugerate de tine, iar nevasta-mea chiar a fost virgina pana in noaptea nuntii.
Sarbatori fericite!

antiNWOproRO (1 comentarii)  •  2 mai 2013, 17:32

ce e asta? reclama la Noua Ordine Mondiala? faceti jocurile acolitilor lu satan, vadutilor. loviti in ortodoxie si Romania de parca ne-ati fi dusmani! E Saptamana Patimilor…

@30 (11 comentarii)  •  2 mai 2013, 17:43

nu inteleg ce ai vrut sa mi demonstrezi . la primul punct nu se pun insectele , de mamifere nu zici nimic .
2 nici homosexualii nu si doreau sa fie homosexuali dar daca sunt atrasi de acelasi sex ce sa faca ? si daca e auto asumat ce ? nu distrug societatea ? daca am fi toti calugari am disparea in 100 de ani , motiv pe care il aud frecvent din partea celor care sunt homofobi.cum ziceai si tu , o casatorie fara finalitate (unul dintre soti e impotent /steril) nu are sens .
3. bine , 3500 de ani . sumerienii inventau berea acum 5000 , ideea era ca nu biblia i-a invatat pe oameni moralitatea si compasiunea. ca o mica paranteza , biblia pe care o ai tu in casa e Versiunea regelui James , (king james version) scrisa in secolul 16 , editata in secolul 17 dupa niste manuscrise gasite intre 900 si 1000 AD , manuscrise care au fost scrise la vreo 150 de ani de la moartea presupusilor apostoli.
4. felicitari , imi pare rau ca ai o varsta si o gandire asa ilogica si ignoranta . totusi n ai voie sa porti nici blugi cu camasa pentru ca nu sunt din acelasi material.
in concluzie n-ai spus nimic , eu ti am dat 2 3 exemple si tu vii si incerci sa refuti unul din ele, nici macar pe toate.
sarbatori fericite si tie

dan224 (1 comentarii)  •  2 mai 2013, 18:31

Homosexualitatea nu este normală.
Şi ce dacă? Persoanele care nu sunt aidoma celorlalţi trebuie ostracizate? De ce e aşa de greu să-i acceptăm pe cei care sunt altfel?
Este corect politic să-i respingi pe aceştia? Despre asta e vorba.
Credeţi că este uşor pentru ei (fie homosexuali, fie altfel în alte privinţe), să recunoască faptul că sunt diferiţi?
În urmă cu nu foarte mult timp, negrii erau consideraţi fiinţe inferioare, stângacii erau priviţi cu suspiciune doar pentru că erau altfel decât majoritatea populaţiei.
Revedeţi filmul „Oblio”. Sunt destule de învăţat de acolo.

Fanklopp (9 comentarii)  •  2 mai 2013, 18:34

Care este sensul unei asemenea dezbateri?! Este evident faptul ca oamenii hetero, in larga lor majoritate, nu pot accepta oamenii „ne hetero”. Tot timpul a existat homosexualitatea. Din cauza fluxului de informatii mult mai puternic in zilele noastre(logic!), si homosexualitatea iese la iveala mai puternic. Nu e nimic diferit fata de acum 100 sau 1000 de ani, si in final, orientarea sexuala nu este o alegere.
Sa va propun o problema de logica:
Este un barbat hetero care priveste doua femei sarutandu-se, se simte excitat, ii place ceea ce vede, pentru ca-i plac femeile, dar cel mai important aproba ideea, le da voie. Femeie cu femeie, e permis. De ce?! Fiindca e hetero, vizual, mental, se simte atras de idee, si isi da acordul. Dar ceea ce fac fetele alea se numeste lesbianism, adica homosexualitate feminina. Atat de naivi suntem.

D-le Geambasu, va stimez, dar as fi preferat mai multa euforie pentru ceea ce fac nemtii acum, mai ales pentru bucuria fotbalului. In lumea lui City, PSG, Real, in finala, ajunge Dortmund! As fi scris zilnic despre asta, nu despre Collins. El sa fie sanatos si fericit. Pe mine nu faptul ca a recunoscut Collins ma face fericit! Fericit, ma face faptul ca in fotbalul banilor, ajnge in finala Dortmund. Asta e minunat! E pur si simplu minunat!

magus1349 (21 comentarii)  •  2 mai 2013, 20:37

Pentru antiNWOproRO era commentul de mai jos .

Mda (3 comentarii)  •  2 mai 2013, 21:09

Domnule Cristian Geambasu,

Chiar toti cei care nu sunt de acord cu dumneavoastra pe acest subiect trebuie sa face parte din aceasta asa-zis tabara „minoritara” ? Chiar trebuie sa ma explic dupa un asemena comentariu si sa precizez ca nu sunt nici negru, nici homosexual, nici alt „minoritar”.

Pur si simplu nu pot fi de acord cu expunerea unor asemenea idei intr-un spatiu cu o anumita audienta. Fiecare are dreptul la o opinie, e cat se poate de clar, problema e ca unele opinii, pot provoca, mai ales in randul celor care nu-si pot stapani impulsurile (si istoria e plina de exemple).

Cat despre Romania, e clar ca nu e vreo tara inapoiata din Africa, in ce priveste discriminarile, insa sunteti cel putin provocator cand cereti exemple.

Nu aveti decat sa cititi paginile cotidianului la care lucrati si sa cititi declaratiile unui parlamentar si patron de club celebru, declaratii pe care le gazduiti cu generozitate.

Ce ma bucura e calitatea reactiile provocate de articol, calitate pe care nu gresiti sa o evidentiati. Argumentele chiar si asa „foarte bine cunoscute” mi se par pertinente si din cate vad fie nu aveti timp sa dati o replica mai consistenta, fie considerati ca articolul e suficient.

Cat despre rolul de victima, inca o data, il jucati foarte bine : „voi toti sinteti buni, iar noi ceilalti sintem toti rai”.
Credeam ca e exact ceea ce reprosati „taberei minoritare”.

IO (144 comentarii)  •  2 mai 2013, 23:55

Comunitatea afro-americana este cea mai putin toleranta in ce priveste comunitatea gay. Din acest motiv Collins s-a simtit nevoit sa faca precizarea ca e negru. (de parca nu s-ar vedea) De altfel comunitatea neagra este si foarte rasista. Se bate la locul intai cu cea chineza, dar asta este alt subiect.
Personal nu ma intereseaza cu ce-si amesteca unii continutul intestinului gros, dar ma deranjaza uriasa gogoritza propagandistica cum ca asta ar fi normalitatea. Propaganda gay s-a grabit sa il asemuiasca lui Jackie Robinson. Nu e cazul.

maximuspqr (36 comentarii)  •  3 mai 2013, 2:18

Aloooooo, prieteni, ce treaba am eu cu un homosexual? Daca nu imi spune el ca e vesel sau nu il prind „in fapt” de unde sa stiu ca iubeste intim barbatii? Are dreptate autorul, imi fac reclama, spun ca sint homosexual, are cineva curajul sa nu ma bage in seama? Obama si el il felicita pentru curaj (care curaj), Basescu nu a facut la fel cu Diaconu? Beldie la sport.ro spunea ca nu e nici o problema ca x este homosexual, atunci de ce naiba le spunem asa si de ce naiba ei isi spun asa? O sa vina un nene si o sa spuna de insecte, altul de calugari, biserica si Moise, altul de institutia casatoriei si familie,altul compara discriminarea rasiala cu homosexualitatea etc.
Prieteni, traiesc la Paris de vreo 8ani, homosexuali, negri, evrei, asiatici etc.(francezii sint minoritari)nu are nimeni nimic cu ei, sint la fel si au aceleasi obligatii dar mai multe drepturi , dar toti se considera discriminati, e la moda.
Domnule Geambasu, va sugerez , ca la prima aparitie la tv. sa recunoasteti ca sinteti hetero, alb, crestin si dinamovist. O sa aveti neplacuta surpriza, de a nu fi felicitat nici de Base nici de nevasta lui, Ioanitoaia nu o sa scrie pe blog ca e mindru ca ati recunoscut, dar o sa va luati toate alea peste tot de la toti ceilalti suporteri.Aveti dreptate, ala nu e homosexual, vrea mediatizare si stie ca exista „discriminare pozitiva”. Cei religiosi nu ar trebui sa amestece homosexualitatea cu religia, la citi calugari si popi sint homo si la ce iertator este „Timplarul” nu are rost sa va cramponati aiurea.
Felicitari pentru articol.
Pace!

Nic (1 comentarii)  •  3 mai 2013, 6:28

Articolul d-lui Geambasu este interesant si binevenit.
Asa zis-a persevcutare a homosexualilor in Statele Unite este discutabila… Exista legi pt. protejarea homosexualilor, atacurile impotriva lor sunt pedepsite mai sever, si exista legi clare care interzic discriminarea la locul de munca sau in institutiile de invatamant. In ultimii ani, activistii homosexuali, multi cu conexiuni puternice in Partidul Democrat, au pus pe tapet problema casatoriei intre homosexuali (exista deja posibilitatea unei protectii legale a homosexualilor in cuplu, dar asta pare a fi insuficient pt activistii homosexuali). Anumite grupari media apropiate de democrati (MSNBC, CNN) prezinta periodic, in chip de stiri chestii gen „personaje din seriale pe care le iubim (si care sunt homosexuali) sau tot soiul de povesti siropoase. Cine se opune este casatoriei intre persoane de acelasi (si se opun nu putini in America !) este adesea ridiculizat, atrunci cand nu se trece prin intimdare pe fata, asa cum a fost cazul cu fosta Miss california acum catiova ani. Publicitatea acordatat „marturisii ” lui Collines trebuie vazuta in acest context, al aforturilor acivitilor homosexuali pt leghiferarea casatorie intre persoane de acelasi sex in cat mai multe state americane. Argumentele infavoarea acestei legiferari imbracaadesea mantia drepturilor omului si al opozitiei impotriva „discrimarii” .. cei care se opun casatoriri casatoriei intre persoane de acelasi sex sunt unaori acuzati, la gramada, ca ar fi bigoti sau ca ar avea ceva impotriva unor oameni care se iubec foarte sincer. Daca am accepta asemenea argumente, de ce nu am legifera si poligamia?

AlexNicolescu face cateva afirmatii discutabile , daca nu chiar eronate. Collins nu este primul sportiv profesionist care „isi declara homosexualitatea” – este primul sportiv intr-unul dintre sporturile majore in America (baschet, baseball, fotbal american, hochei pe gheata).

Afirmatia „In realitate, omul de rand, american si nu numai, continua sa judece dupa niste preconceptii ilogice formate acum zeci de ani” nu este argumentata cu nimic,. Care ar fi acele preconceptii ilogice formate acum cativa zeci de ani? hai ca m-ai facut curios…

Cat despre „oamenii aia care iubesc altfel decat noi” pot fi foarte agresivi, unii dintre ei, si campania pt atingerea telului actual, casatoria intre persoane de acelasi sex si adoptia, o dovedeste… Practic, la ora actuala in America se bata tam-tam de catre unii activisti homosexuali pe ideea ca daca persoanele de acelasi sex nu se pot casatori intre ele atunci ar fi discriminate.

Pe de alta parte, acuzatia lui Andrei cu Bohemia Grova si lioderii SUA de atunci ( ca fapt divers, in 1981 bietul Nixon nu era catusi de putin un lider in acel moment) se inscrie in seria afirmatiilor terbilistice si rupte din context carcateristice teroriilor conspiratiilor de 2 lei.
Am trait si in Europa Centrala si de Vest, si in America, si crestini mai devotati (ca proprtie in populatie,, si prin efortul depus, finaciar, si de timp si decicatie) ca in America nu am intalnit… poate sa fi fost pe apropae Polonia… Sunt multi crestini autentici si devotati vietii restrine in America, multi se opun, cu onestitate, pe fata si fara sa insulte pe nimeni, casatoriei intre persoane de acelasi sex (intre altele). Asta nu inseamna ca sunt automat intoleranti sau ca ar avea preconceptii ilogice…Pt cine nu a trait in America e pacat sa bage la gramada oameni profund onesti si autentici cu crestini cu tot soiul de activisti homosexuali agresivi…

@32 (8 comentarii)  •  3 mai 2013, 10:38

nu prea m-ai inteles, sau nu prea ai vrut sa ma intelegi.
1. eu am vorbit de doua lucruri: oameni care isi asuma celibatul sau oameni care fizic nu pot concepe (sterilitatea la femei etc.). insa una este aceasta, si alta este homosexualitatea. nu am nimic impotriva voastra, dar sugerez ca viata voastra intima sa fie INTIMA, adica nu va manifestati pe strada, intrucat ne supuneti copiii unor socuri grele. ar trebui sa recunoasteti ca VOI aveti o problema, NU NOI. deci, daca nu va puteti indrepta, macar nu incercati sa ne impuneti deviatiile voastre. tineti-le pentru voi!
apoi, vizavi de biblie, ea a fost scrisa (noul testament) intre 44 si 96 d.H., nicidecum cand ai sugerat tu. textele invocate de tine (cred ca sunt cele de la qumran) nu sunt cele mai vechi pe care le cunoastem. ele doar confirma scriptura. iar editia mea nu este king’s james.
oricum, fiecare om are dreptul sa faca ce voieste. comunitatea gay ar trebui sa inteleaga un singur lucru: problema este la membrii ei, nu la ceilalti! vreti sa va fie bine? stati in banca voastra, fiti discreti in public si nu incercati sa sugerati ca sunteti la fel de normali ca noi, ca nu sunteti! niciodata nefirescul nu va fi firesc! sarbatori fericite!

ion c (15 comentarii)  •  3 mai 2013, 11:14

D-le Geambasu, ma tem ca in curand va trebui sa va stegeti si d-voastra postarea, presiunile de undeva de sus au devenit foarte mari… In rest, ati prins bine ridicolul cazului.

@40 (11 comentarii)  •  3 mai 2013, 12:41

in primul post ai zis ca daca nu are finalitate casatoria nu are sens , eu ti am explicat logic de ce nu este corecta afirmatia ta ( oameni sterili , eunuci , oameni peste 60 de ani care se casatoresc si nu mai pot face copii etc) ti am explicat si cum exista oameni care nu vor procrea niciodata si care sunt acceptati de societate te invarti in jurul cozii si iar ma iei cu biblia , ti am zis de la inceput ca nu biblia a inventat moralitatea , nici casatoria , in america de nord indienii se casatoreau si permiteau si casatorii intre oameni de acelasi sex . pamantul nu a inceput cu biblia si nu se va termina cu biblia si tu tot incerci sa mi zici ca biblia in sus si jos .
nu sunt homosexual , sunt cat se poate de hetero. si ce mi zici mie ca nu poti sa i explici tu lu’ fi’tu ca 2 femei se tin de mana sau se pupa , e fi-tu , tu sa-i explici . cum ai putut sa i explici ca 2 tineri au omorat si mutilat pe viata o gramada de oameni , la fel poti sa i explici si ca 2 oameni de acelasi sex se iubesc , sunt convins ca fi-tu ar fi mai intelegator decat tine .

lambada (21 comentarii)  •  3 mai 2013, 13:50

Traim intr-o lume bolnava !!!…Locuiesc in America si am fost realmente dezgustat de toata mizeria asta cu collins poponarul care a devenit vedeta peste noapte nu prin faptul ca ar fi vreun bun basketabalist ci prin faptul ca suge „acadele”.Toti erau cu zambetul pe buze de parca cine stie ce realizase si el isi umfla pieptul mandru nevoie mare ca e un rebut genetic !!!!…Traim intr-o lume in care ne sunt impuse moralitatile , normalitate si gandirea.Bine le facea Ceausescu la poponari ca-i baga la puscarie !!!….Niste rebuturi umane si libidinoase !!

dan (67 comentarii)  •  3 mai 2013, 21:34

Finalul articolului a fost perfect si simbolizeaza realitatea crunta in care traim, o realitate in care daca esti normal, inseamna ca esti „comun”.

connexion (2 comentarii)  •  4 mai 2013, 3:14

eu cred ca e un pacat
totusi

ciupi (376 comentarii)  •  4 mai 2013, 5:50

da’ si-asta tocmai acum si-a gasit sa zica asta cu gay-eala, cand steaua cauta in draci un varf de atac?! ce sanse are el sa patrunda in palat – macar ca vizitator – acolo unde doar fraierii si „pupacioshii” doresc sa ajunga?!

@42 (8 comentarii)  •  4 mai 2013, 14:00

nu are rost sa mai lungim discutia! oricum, a ajuns la chestii care nu tin de subiectul dat. vreau sa concluzionez ca, DUPA PAREREA MEA, homosexualitatea nu este normala; mai mult de atat, ea este un pacat! acestea fiind spuse, iti doresc sarbatori fericite! HRISTOS A INVIAT!

alimoe (1 comentarii)  •  4 mai 2013, 16:10

D-le Geambasu,

Daca Jason Collins era un tanar alb, heterosexual care vroia doar sa-si gaseasca o prietena, mai erati asa de indignat de mediatizarea anuntului lui? Astept cu nearbdare un articol in care sa va aratati revolta impotriva mediatizarii vreunui fotbalist de duzina (in Romania aproape toti sunt, sa fim seriosi) care se insoara sau care s-a combinat cu animatoarea profesionista nr. 2736.

LLL00069 (4 comentarii)  •  4 mai 2013, 16:24

Ciudat. Un comentariu critic la adresa autorului a n-a aparut. Dar foart multe homofobe apar. Rusine!

LLL00069 (4 comentarii)  •  4 mai 2013, 16:26

Pentru dl. Geambasu ca sa intelega mai bine subiectul. Pt ca nu il intelege. Recomand si comentariile pentru nivelul discutiei:
http://www.grantland.com/blog/the-triangle/post/_/id/60203/be-happy-for-jason-collins

Comentează