Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Stanciu, colecţia primăvară-vară

Steaua rămîne consecventă principiului de a construi o echipă de tineri români. Eventual şi talentaţi

După ce a evoluat 170 de minute pentru naţionala de tineret contra Angliei şi Franţei, Nicolae Stanciu a fost răsplătit cu un transfer la Steaua. […]

vineri, 29 martie 2013, 10:51

Steaua rămîne consecventă principiului de a construi o echipă de tineri români. Eventual şi talentaţi

După ce a evoluat 170 de minute pentru naţionala de tineret contra Angliei şi Franţei, Nicolae Stanciu a fost răsplătit cu un transfer la Steaua. Ştiu, este un mod răutăcios de a privi lucrurile. De fapt, nu mai ştiu nimic atunci cînd vine vorba despre fotbalul nostru şi jucătorii lui. Ca o pecete a sistemului unitar de pregătire al naţionalelor, după corifeii lui nea Piţi, şi băieţii antrenaţi de Săndoi s-au făcut de rîs în partidele amicale cu Anglia şi Franţa. 0-3 în ambele, cu tînărul jucător încă legitimat la Vaslui integralist în prima întîlnire, evoluînd încă 80 de minute în a doua. Deci, om de bază al unei selecţionate care ar trebui să fie furnizorul de fotbalişti (era să zic de talente, dar am citit editorialul vecin al lui Radu Cosaşu şi m-am abţinut în ultima clipă) pentru naţionala mare.

Transferul lui Stanciu la Steaua imediat după bătuta de la Amsterdam realizează tranziţia de la dubla cu Ungaria şi Olanda la campionatul nostru cel de toate zilele, unde acest „cel de toate zilele” a încetat demult să mai fie o metaforă. Am înţeles încă o dată că echipa naţională este tot mai puţin a românilor în general şi tot mai mult a unui grup de români care merg, sinucigaş, pe mîna lui Piţurcă. Parcă îl şi aud pe selecţioner: „Da’ de unde ştii tu, măi maestre, ce vor românii?”. Uite că ştiu, nea Piţi. Mai ştiu că, semnînd contractul la Palat cu toată butaforia aferentă unui asemenea moment, internaţionalul vasluian se alătură grupului deja consacrat de tineri ai Stelei. Chiricheş, Gardoş, Chipciu, Adi Popa, Iancu. Prin aducerea lui Stanciu, proiectul „Jucători români de perspectivă” este confirmat. Steaua şi-a propus să strîngă tot ce va avea mai bun fotbalul nostru în următorii ani. Cu bani, cu lobby religios-naţionalist, cu puţină „vrăjeală”, cu ceva trafic de influenţă, nu mai contează.

Cît de buni în absolut sînt sau pot deveni aceşti fotbalişti, asta este, într-adevăr, o discuţie interesantă. Cînd priveşti echipele naţionale ale României ai senzaţia că drumul este înfundat. Că sîntem condamnaţi la mediocritate, la ridicol. Problema apostolilor Apocalipsei este că Steaua arată altceva. Curaj, demnitate, determinare, inspiraţie. Obosiţii de la naţională au două perechi de plămîni la echipa de club. Fără să confundăm Steaua cu Barcelona, mesajul roş-albaştrilor este fundamental altul. Stanciu a ales bine şi nici nu mai are importanţă dacă decizia a fost a lui ori a mamei, a tatălui sau a soţiei al cărei soţ este antrenor la Steaua. Fiind mingicar, pe pohta patronului, este de presupus că se va lupta pentru titularizare cu Tănase. Asta s-a vrut o glumă. Ca şi driblingurile, poantele sînt mai greu de realizat.

Comentarii (32)Adaugă comentariu

Gigi (17 comentarii)  •  29 martie 2013, 11:10

Ar fi Important ca tinerilor pe care Steaua ii transfers as li se dea si sense as joace. Altfel, Andrei Ionescu, Onicas, Ninu, Tudose, Matei, Rosu, Nastasie si mulrti altii s au ratat exemplar la Steaua .

Alex Vanatoru (1 comentarii)  •  29 martie 2013, 12:54

Daca ai valoare joci oriunde si pe deasupra tii echipa in spate ex : Hagi la Sportu …..

adra (12 comentarii)  •  29 martie 2013, 13:25

o fi porumboiu cum o fi, dar prost nu e… stanciu e UN JUCATOR LENT SPRE FOARTE LENT ….iar in fotbalul actual, fara viteza , nu reusesti decat in romania… la fel e cazul lui iancu …

ionnis (81 comentarii)  •  29 martie 2013, 13:27

dau 100.000 cui ma scapa de el :)) suna plauzibil pt la iarna?

provincialul (3 comentarii)  •  29 martie 2013, 13:44

nicolae stanciu se transfera la steaua, ca sa bea si el la bambu; asa, jucand la vaslui, trebuia sa bea prin bodegile iasiului, care orisicatusi, nu se compara cu cele bucurestene!!! plus gagicile, mai multe, mai fitoase, plus tembeliziunile, ohohooo, kklau matia-ta!!!

ciobanu’ mioritic (8 comentarii)  •  29 martie 2013, 13:47

1. STEAUA are sansa de a culege (contra cost) ce e mai bun in ROMANIA – urmeaza procesul de sortare a componentilor unei VIITOARE super-echipe.
— Acest lucru i-l dorim SI lui DINAMO.
2. Chiar daca STANCIU e considerat jucator lent, cat timp e REGHE ACOLO, antrenorul o sa ”bage combustibil” in toti cei CARE VOR RAMANE la STEAUA.
3. Cei care nu vor ”suporta”, vor face tusa… si apoi vor fi exmatriculati.
SANSE se vor da NUMAI CELOR PUTERNICI.
Cei de calitatea a II-a vor merge la echipe de pluton, sateliti, etc.

Aurelian (3 comentarii)  •  29 martie 2013, 13:53

Nicusor este tizul meu!

Are ‘material’ ( a se vedea penalty-ul executat la Milano, si nu numai penalty-ul!), e ardelean (eu sunt vrancean), deci e serios si asezat, e TANAR si, nu in ultimul rand, TALENTAT.

Sa Dea DOMNUL sa confirme la Steaua. ASA ar putea chiar prinde avionul catre RIO la anul. Eu CHIAR cred ca ne calificam cu dl Pitzurca sau cu alt antrenor, de ce nu chiar REGHE!

Nu, nu sunt stelist! Eu sunt DINAMOVIST!. Acela a echipei de la Guadalajara, echipa care dadea 2 goluri Braziliei dar si capitanul tricolorilor Mircea Lucescu, fenomenul Florea Dumitrache (Doamne ce cascade de driblinguri!, eu aveam pe atunci 12 ani…)

Stiu ca e imposibil…. Dinamovistii (eu cred ca toti dinamovistii) ar DORI-VREA-VISA ca MARELE Mircea LUCESCU sa REDRESEZE corabia NATZIONALA grav avariata in aceste zile de cosmar pentru toti microbistii romani. Ar (fi) participa(t) si ca antrenor la mondialele din Brazilia! Deh!

APRECIEZ si ma BUCUR atunci cand STEAUA, CFR, sau alta echipa lupta pentru noi in Europa! Asa ar trebui sa facem toti fanii din Romania.
Echipa locala, CSMS Iasi, sta destul de modest in clasament, insa nu poti sa nu aplauzi clasa lui Alexe, Chipciu sa Chiriches! Toti TREI au facut spectacol la noi in Copou.

PS. Acum cativa ani am mers cu acelasi avion la Iasi. Familia Lucescu are ceva bussiness-uri aici. Desi este o MARE personalitate, m-a surprins modestia, caldura, finetea si cultura pe care o emana Dumnealui! REUSESTE pentru ca in primul rand ESTE OM!

Va iubim pe toti si sa auzim DOAR de bine!

Weekend placut!

as

Name (83 comentarii)  •  29 martie 2013, 13:57

Gigi,
Poate n-ai inteles, Becali ii ia sa strice echipele, sa-i fie lui usor in campionat…
Nu ii ia sa-i promoveze, sau ceva util.

Name (83 comentarii)  •  29 martie 2013, 14:04

@ciobanu mioritic,
Cum poti sa spui ca cei care raman pe margine vor fi dati la o parte si trimisi la sateliti ?

Daca ai doi fundasi stanga, la fel de buni, ce faci ?
Ii pui sa joace pe amindoi sau lasi 1 rezerva ?
Si pe urma il dai ca a fost rezerva ?

Haos (2 comentarii)  •  29 martie 2013, 14:06

Nu prea ne intereseaza … oricum Steaua este jucaria lui Becali … asa ca degeaba ne dam noi cu parerea. Dumnevoastra incasati niste euro pentru articolele astea, in schimb noi …

Xbotz (9 comentarii)  •  29 martie 2013, 14:08

Asta este problema romanilor si se vede si la ziaristi,pentru ca si ei sunt romani.Domnu Geambasu,am citi in gazeta ianintea meciului cu Olanda comparatia dintre precedenta campanie de calificare,cu Razvan Lucescu antrenor si actuala campanie de calificare,cu Victor Piturca.Nu exista termen de comparatie.De 2 ori mai multe goluri,de 2 ori mai multe puncte.Nu inteleg de ce se face asa mare problema ca am pierdut cu Olanda.Nimeni nu isi punea in gand sa bata Olanda intr-un meci si la asta ma refer nu numai la noi,dar si la principalii nostri adversari:Turcia si Ungaria.Avem totul de partea noastra,jucatori mai buni si 2 meciuri cu adversarii directii acasa.Nationala nu mai este atractiva pentru ca la fiecare pas gresit presa o distruge iar natinala nu se poate apara.Obiectuvul lui Piti nu e CM2014 si Euro2016 asa ca rabdare,nationala este pe drumul cel bun.

john (75 comentarii)  •  29 martie 2013, 14:09

@ Problema e alta!
Pina nu terminati cu „regula” lui Paszkany in ligile romanesti, cu echipe formate NUMAI din straini, de unde jucatori romani?!!!
Mitica si Sandu iau spaga si inchid ochii ! Ia sa bage regula cu max 4,5 straini; gasesc Ei o portitza cu m UE!!
Nu mai vorbesc de obligatia pt echipele de tineret; de3 ce-i nevoie de 18 echipe de umplutura?!!
Dar Romania, ca si in politica, e un teren viran !

Dan (37 comentarii)  •  29 martie 2013, 14:24

Stelist fiind nu pot spera decat la amutirea patronului „habarnist” de fotbal si plecarea presedintelui bataus de suporteri , 0 minute de fotbal ( de unde sa cunosti fenomenul daca nu l-ai practicat !? e ca o lege nescrisa ) si „agentul” de jucatori adusi precum : Elton , Andrey , Arthur etc … Atatea mari foste glorii avem si nu ne folosim de stiinta lor din fotbal . Daca Mircea Lucescu nu doreste sa preia echipa nationala , cu siguranta Dan Petrescu (are coloana vertebrala ) sau un antrenor strain bun ( Piturca are 500.000 euro pe an , deci se poate ) . Toata stima !

calinescu_ (33 comentarii)  •  29 martie 2013, 14:36

MAI CRISTI , ITI MULTUMESC PENTRU CA AI APRECIAT ULTIMELE MELE COMENTARII LA ARTICOLUL TAU PRECEDENT ……..!!!!
IN CEEA CE IL PRIVESTE PE NICUSOR STANCIU , PE CARE IL VAD CEL MAI TALENTAT FOTBALIST DIN NOUA GENERATIE,EU CRED CA SI-A INGROPAT CARIERA ….!!!!!
O SA AJUNGA REZERVA LUI CHIPCIU SI A LUI DODEL , PRECUM CURVULESCU …..!!!!!
PACAT DE EL, PENTRU CA E MAI TALENTAT DECAT DODEL , CHPCIU SI ADY POPA LA UN LOC …..!!!!

vali (4 comentarii)  •  29 martie 2013, 14:43

Sper sa primeasca sansa sa joace

Vasilica (1 comentarii)  •  29 martie 2013, 14:45

DETERMINÁ, determin, vb. I. Tranz. 1. A condiționa în mod necesar, a servi drept cauză pentru apariția sau dezvoltarea unui fapt, a unui fenomen; a cauza, a pricinui. 2. A fixa (cu precizie); a stabili, a hotărî (o dată, un termen etc.). ♦ Spec. A preciza însușirile unui corp, ale unei plante, ale unui fenomen (în vederea repartizării acestora în categorii). ♦ Spec. A calcula, a deduce pe baza unor date. 3. A face ca cineva să ia o anumită hotărâre. 4. (Despre cuvinte sau propoziții) A preciza sensul altui cuvânt sau altei propoziții. Adverbele determină verbele pe care le însoțesc. – Din fr. déterminer, lat. determinare.

vlad (96 comentarii)  •  29 martie 2013, 14:54

Nu stiu exact care e scopul postarii :). Eu zic ca a ales bine, pt ca Vasluiul e o echipa pe duca, isi putea distruge cariera acolo. Ce s-a intamplat cu fotbalistul care incanta acum un an?? cand dadea golul ala cu Petrolul, in meciurile cu Inter??? s-a plafonat, intr-un club plafonat. In ce priveste Steaua… e bine ca aduce tineri, dar ce face cu ei?? unde o sa joace baietii astia?? nu avem echipa a 2-a sa joace weekend de weekend daca nu sunt convocati la prima echipa. Asta e o uriasa problema. In plus, daca ai doar tineri in echipa, ii scapi de sub control… chiar daca unii sunt mai seriosi, inevitabil cei petrecareti, gen Tanase o sa-i strice pe ceilalti. Ai nevoie in echipa de oameni cu experienta, de mare valoare, modele pentru ceilalti. Cine ar fi oamenii astia in lotul Stelei??? nu exista.

coldqball (5 comentarii)  •  29 martie 2013, 15:10

@calinescu. Gramatica, semnele de punctuatie si limbajul vulgar, tradeaza un dinamovist complexat, plin de remuscari si de insuccese personale la fel de mari ca ale echipei cu care tii. Sterge-ti ura din suflet si grasimea de pe maini cand mai postezi, si gandeste coerent.

costica (6 comentarii)  •  29 martie 2013, 15:23

E foarte bine daca Steaua ia jucatori romani. Ca acesti jucatori sunt slabi… astia sunt.

Am milioane de motive sa-l injur pe Jiji, dar NU ca aduce jucatori romani la Steaua. E singurul lucru normal pe care il face la echipa asta.

frasco-gp (3 comentarii)  •  29 martie 2013, 15:44

vizavi de jucatorii care s-au ratat la Steaua …puteti sa dati un exemplu’ de jucator care a confirmat ,apoi….fotbalisti nostri daca nu sunt tinuti in frau,intra pe mana lui cruduta,pistol,adam si intr-o noapte pierde tot ce-a acumulat….plus ca sunt foarte putini care gandesc…..Cand se transfera un jucator roman tanar il minimalizam…cand se aduce o petarda de afara, ne extaziem….M.Costea daca ramane la Steaua e petarda,daca pleaca ala CFR…ce teapa a luat Steaua…sunt fff multi jucatori,care se multumesc sa ia prima de instalare,salarii sase luni ,un an…nu joaca nimic,sunt lasati liberi…si mai pacalesc pe altii…pacalesc fotbalul …si pe la 40 de ani se trezesc fara niciun ban….

xolv (21 comentarii)  •  29 martie 2013, 15:52

Ramane de vazut cum face fata la presiune. Pe langa munca si talent, iti mai trebui si psihic.

Iulian (3 comentarii)  •  29 martie 2013, 18:49

Jucatorii romani sunt singurii care accepta salariile de 10 000 pe luna. Nu sunt cei mai buni dar sunt mult peste un strain ce vine la noi pe aceasta suma. Strainii valorosi sunt peste bugetul tuturor echipelor din campionat, astfel pt un salariu mic trebuie sa iei un tanar ce nu a confirmat inca, daca tot iei o speranta macar sa stii ceva despre el, la noi in campionat macar il vedem si ne putem da seama de potential.In alte ligi ar fi deja cumparati de echipele mari din tara respectiva daca ar fi avut potential. Asadar e singura metoda de a face performanta cu un buget redus ca al Stelei.

kkciosuldelahamangia (42 comentarii)  •  29 martie 2013, 18:54

ochirosii pe unde mai(nu) joaca ?

calinescu_ (15 comentarii)  •  29 martie 2013, 19:51

@coldqball.
„Critici voi, cu flori desarte,
Care roade n-ati adus ,
E usor a scrie versuri
Când nimic nu ai de spus.

florinem (3 comentarii)  •  29 martie 2013, 23:08

un articol ok, de bun simt…
multumiri!

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  30 martie 2013, 11:04

Steaua n-a avut de mult un jucator crativ la mijloc. Noroc cu Rusescu si sclipirile lui Chipciu.
Cu parere de rau, nu se poate intelege cum a fost ratat Maxim. Ratare mare care te pune pe ginduri.
Mi-a placut mereu Sanmartean, as fi vrut un jucator gen Tudorel Stoica, poate un Damir Sovsici, chiar si comicul asta de N Doi face cit doi, dar si Stanciu pare fotbalist. Daca prinde forta sa suteze dupa un sprint, Stanciu poate deveni titular. Bravo Steaua.

Nici virf de careu n-au avut de mult. Noroc iarasi cu Rusescu si Chipciu. Daca astia pleaca (plus Chiriches) si aduc linga Stilpul Nicolici un Dulap gen Camataru, ca sa ricoseze mingea din unul in altul, adio primaveri europene. Mi-ar fi placut Tucudean, care la Steaua ar fi putut creste, ar fi fost ideal in fata lui Rusescu. Virful trebuie sa fie si puternic, dar terebuie sa aiba mai ales tehnica in regim de viteza, sa sara bine la cap. Asta avea tot si nici nu avea nevoie de poza lui Borcea in chiloti, parea si sanatos la minte, baiat cuminte.
Altul care pare a se potrivi pe stilul Stelei ar fi Daniel Chima. Este iarasi greu de inteles cum cel mai iubit club din Europa (cine a fost la Londra poate sa confirme ca nu s-a mai vazut asa o galerie, desi albastrii au facut totul ca biletele sa nu ajunga la romani, au interzis pina si la Viagogo vinzarea) nu poate da doua milioane de EUR (ce sint banii, doar hirtie) si sa rezolve odata problemele virf si mijlocas. Parca era vorba ca daca Steaua vrea un jucator …

janpitesti (111 comentarii)  •  31 martie 2013, 9:04

timpurile se schimba mereu,trebuie schimbata mentakitatea in sport.

ovidiu (2 comentarii)  •  31 martie 2013, 18:43

poate ar fi interesant de citit pentru cei ce stiu spanilola un articol publicat in” El Pais” .
Ar fi bine daca cineva ar face aceleasi lucruri si la noi. Am vedea cit de interesante sunt conturile echipelor de fotbal.

ovidiu (2 comentarii)  •  31 martie 2013, 18:47

http://deportes.elpais.com/deportes/2013/03/27/actualidad/1364402356_773474.html

asta e linkul,
Merita citit

Lereter (40 comentarii)  •  31 martie 2013, 21:47

Dle Geambasu-faceti ,voit, o eroare : nu Stanciu a decis rezultatele din meciurile cu Franta si Anglia,ci echipa. Sigur,nu a fost,el, cel mai slab. Dar il balacariti,ca chestia asta tine de bine,de ce sa zici de bine,pe cine intereseaza ?. Da,dar nu e fayr,nu cadreaza cu un ziarist,care se respecta.Problema este ca Stanciu chiar este un fotbalist de viitor, nu asa poate progresa. Antrenorul sandoi,oare nu arte nici o vina dle ? De ce nu sinteti corect ?

Alex One (122 comentarii)  •  1 aprilie 2013, 8:45

D-le Geambasu, inteleg ca exista o solidaritate de breasla dar nu cred ca solidaritatea trebuie sa se manifeste si in prostie. Olainos s-a expus penibil, ma rog, obisnuitele clisee din care jurnalistii nu au capacitatea intelectuala sa iasa, in interviul cu Piturca afirmand ca „milioane de romani se intreaba….”. Normal ca replica a venit imediat din partea lui Piturca „Au vorbit cu tine milioane de romani ?” Daca spunea „cred ca” sau „probabil”, era altceva. Nu-l agreez pe Piturca dar nici nu vad cine poate sa-l inlocuiasca daca avem in vedere criteriul performantei. Petrescu nu vine pentru ca este platit mult mai bine unde este acum iar Reghe nu pare interesat si nici nu cred ca ar fi agreat un antrenor cu nume neromanesc ( abia asteapta patriotul sa-i reaminteasca cum l-a salvat de mafia sarbeasca). Si atunci cine ? Poate Talnar sau Rada care au „performante” notabile daca avem in vedere situatia echipelor la care antreneaza…. Sau il punem un selectioner pe Adi Matei care va intocmi echipa nationala pe baza voturilor ziaristilor ca pe vremea lui Teasca zis 6-6 ?

m68 (23 comentarii)  •  2 aprilie 2013, 8:20

1.ALEX ONE chiar stie fotbal.2.Pe STEAUA SA O LASAM IN PACE PENTRU CA DEOCAMDATA E CAM SINGURA ECHIPA CARE TINE SUS COEFICIENTUL ROMANIEI(ALATURI DE CFR-STIMA LOR- DAR CARE DIN PACATE ARE PREA PUTINI ROMANI TITULARI IN LOT). 3 POATE STEAUA SI-AR DORI ALTI JUCATORI ROMANI TINERI SI DE PERSPECTIVA DAR DE UNDE SA-I IA DACA NU SANT? SE MULTUMESTE CU CE E MAI BUN DINTRE ACTUALII JUNIORI AI ROMANIEI. SI BINE FACE CA LE DA CREDIT. 4 ASA CA O SOLIDARITATE DE BREASLA-AM O INTREBARE PT. DV. D-LE GEAMBASU? STIUCAN ,DECEBAL RADULESCU ,MIRONICA -SANT JURNALISTI??

Comentează