Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Apocalipsa după Badea, model Copos

Dinamo se pregăteşte de o iarnă lungă. Din care nu ştie dacă va mai ieşi în primăvară.

Imediat după sfîrşitul lumii, petrecut într-un anonimat demn de o apocalipsă mai bună, s-a mai terminat ceva. De fapt, nici acest sfîrşit local […]

sâmbătă, 22 decembrie 2012, 10:23

Dinamo se pregăteşte de o iarnă lungă. Din care nu ştie dacă va mai ieşi în primăvară.

Imediat după sfîrşitul lumii, petrecut într-un anonimat demn de o apocalipsă mai bună, s-a mai terminat ceva. De fapt, nici acest sfîrşit local de poveste/relaţie contractuală nu este foarte sigur. Cei doi şefi ai lui Dinamo au hotărît că drumurile lor se despart. Treaba nu este nici acum foarte clară, pentru că una dintre părţi continuă să tragă de timp, iar cealaltă să privească îngrijorată la ceas. Tic-tac, tic-tac, datoria creşte. 8 milioane de euro, 10 milioane de euro, nimeni nu ştie exact. Dar suma este foarte mare.

Nu trebuie să fii lovit de vreun meteorit ca să ghiceşti că partea care tergiversează este Nicolae Badea, opoziţia fiind reprezentată de tînărul om de afaceri Ionuţ Negoiţă. Celălalt tînăr om de afaceri s-a retras deja, convins că n-are rost să faci riduri din cauza lui Dinamo şi să ratezi atîtea şi atîtea şedinţe foto interesante. Între interesul ofensiv al lui Negoiţă, motivat se pare de prozaice raţiuni imobiliare, şi espectativa preşedintelui Badea, care vede un şantaj mediatic din partea celuilalt acţionar, se află suporterii şi, mai ales, echipa. Dinamo. Negoiţă a fluturat deja spectrul insolvenţei, iar fanii dinamovişti au reacţionat, trecînd de partea acţiunii. La rîndu-le, jucătorii intră în vacanţă cu multe salarii restante şi perspectiva unei ierni cu stagii de pregătire low-cost. Cu gîndul la darnicul Moş Cristi de la Miami, Alexe, Nica şi Dănciulescu au împărţit daruri de criză micilor dinamovişti.

Personaj important în scenariu, Dorinel Munteanu urma să aibă discuţia decisivă cu Nicolae Badea. Dacă există ceva decisiv, definitiv sau irevocabil atunci cînd discuţi cu cel mai vechi acţionar dinamovist. Rămîne cu nişte garanţii de minimă stabilitate sau pleacă? Om ambiţios, Dorinel simte că la Dinamo se poate mai mult, chiar în condiţii de austeritate asumată. Am zis austeritate, nu nesiguranţă. Fiindcă nesiguranţa este starea de spirit dominantă peste un club care îşi plăteşte gîfîind ratele din datoriile la stat. Dorinel nu vrea luna de pe cer, ci doar ca fotbaliştii lui să fie plătiţi la zi, iar campania de transferări să îi aducă măcar unul-doi fotbalişti în care să îşi pună nădejdea.

În vreme ce Steaua cochetează cu Maxim şi Milanov, ba chiar şi cu grecul Kontoes, Dinamo îşi avertizează antrenorul să caute jucători liberi de contract. Asta înseamnă că piaţa validează capitalizarea primitivă şi discreţionară a lui Becali şi sanctioneaza decapitalizarea elegantă practicată de Nicolae Badea, nu întîmplător foarte apropiat ca metodă, stil, plus efect de amicul dumnealui George Copos. De unde se vede că sfîrşitul lumii nu vine pentru toţi deodată şi depinde foarte tare de patronii pe care îi ai.

Comentarii (26)Adaugă comentariu

Radu Dorel Naum (677 comentarii)  •  22 decembrie 2012, 11:17

Ca bine le ziceti maestre. Se simte bunatatea Dumneavoastra, compasiunea pentru amariti. La fel ca si la unicul Dorel, Radu Naum, caruia ii doresc un covor rosu impletit din trandafiri spre Saturn. De ce Saturn?

Hector (11 comentarii)  •  22 decembrie 2012, 14:12

Au furat cat au putut..acum pleaca…

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  22 decembrie 2012, 14:16

Dinamo iese din iarna …nu va mai luati dupa zvonuri …

barbu (31 comentarii)  •  22 decembrie 2012, 14:34

jucatori ieftini la salarii si liberi de contract = joc si rezultate pe masura.
DEZASTRUL A INCEPUT DIN 1998, ATUNCI CAND A PICAT AFACEREA „TIGARETA” SI CAND BUDURU A FOST ARESTAT .
UNDE-S ZAPEZILE DE ALTADATA, CAND TIR-URILE CU TIGARI DE CONTRABANDA ERAU ESCORTATE SI PAZITE DE MASINI ALE UNOR POLITISTI DINAMOVISTI?…

groparu (13 comentarii)  •  22 decembrie 2012, 17:02

In ultimii ani tocmai „decapitalizarea eleganta” facuta de Badea a adus Dinamo in situatia in care se afla. Metoda e simpla: Ce vinzi bagi la tescherea si in locul celui vindut aduci jucator liber de contract sau ceva care costa mai nimic. De cind e la Dinamo (cum dreaqw o fi ajuns nu este clar) Badea doar a ciugulit si (dealtfel ca si Copos) a spalat banii din afacerile personale. In plus a avut grija ca nimeni sa nu aiba mai multe procente decit el in privinta actionariatului. Si acesta este un motiv pentru care nu au mai intrat bani in visteria clubului. De ce nu a vrut Badea sa listeze Dinamo la bursa? Deoarece in afara suporterilor care ar fi achizitionat actiuni s-ar fi putut afla investitori reali care ar fi putut cumpara pachete masive de actiuni lasindu-l pe Badea pe locul doi. Iar locul doi insemna sa nu mai aiba acces la pleasca cea mare: terenurile de fotbal ale bazei din Stefan cel Mare care ar fi putut fi reveni echipei de fotbal si implicit actionarilor in urma unui simplu proces verbal ce ar fi urmat unei legi anume. Badea nu e un om de fotbal ,dovada managementul defectuos inregistrat la Dinamo .Dar stie ca daca ar apare o asemenea lege ar avea citeva ha de teren in buricul tirgului.Si cum deja stie retea insolventei si a falimentului i-ar fi foarte usor sa puna echipa de fotbal pe faras. Acesta e singurul motiv pentru care Badea trage de timp. Aminarea ratelor catre stat nu este decit o strategie .Cine nu crede sa isi aduca aminte cum actionarii dinamovisti spuneau ca ei nu pot investi in stadion daca nu e al lor. Dar daca ar fi in cel mult un sezon Dinamo nu ar mai exista. Oamenii au deja proiecte cu viloaie si acareturi. Ce nu stiu ei e ca pe locul unde se afla acum stadionul era o groapa. Plina cu smircuri si ochiuri de apa. Acolo nu tine nici o constructie. Badea ar trebui sa se care de la Dinamo. Daca nu vrea e suficient sa se cerceteze conditiile in care a pus mina pe echipa si atunci va pleca singur. Apoi cel care va fi in locul lui trebuie sa listeze echipa la bursa. La urma urmei Dinamo functioneaz ca o societate comerciala si fiind un brand vor fi destui cei care vor dori sa achizitioneze actiuni. Acestea reprezinta bani reali si nu promisiuni de genul New Dinamo construita din gloabe, juniori fara valoare sau jucatori liberi de contract. Si sa mai ai si pretrentii in cupele europene. Asa este ,sfarsitul lumii sau orice fel de alt sfirsit nu vine pentru toti deodata. Acum terbuie sa urmeze sfirsitul dominatiei lui Badea la Dinamo.

un caine (1 comentarii)  •  22 decembrie 2012, 17:18

steaua cocheteaza cu milanov si maxim dar de ce nu i-a luat, asa cochetam si noi cu suarez daca vine la 8000 de euro pe luna si wesley a zis ca da el bani numai sa vina, nu mai faceti reclama stelei sunteti un ziarist de „palat”.

Petre Ioan (3 comentarii)  •  22 decembrie 2012, 18:14

Uite, sunt stelist si ma mir ca’mi pare rau, totusi, de ceea ce i s’a intamplat lui Rapid si ce urmeaza sa se intample la Dinamo. Desi dezarticularea lui Dinamo o inceput de ceva mai mult timp.
Ca si in America anilor colonizarii, s’a dovedit si la noi ca… capitalismul (scuze pt coco) primitiv, facut de indivizi primitivi, grobieni, etc., este cam singurul care duce barc la tarm.
Sarbatori fericite!

calinescu_ (15 comentarii)  •  22 decembrie 2012, 19:09

NEGOITZA ABIA ACUM ISI DA SEAMA UNDE A INTRAT ….
SI RECURGE LA GESTURI DISPERATE CA SA IMPRESIONEZE PE CEI SARACI CU DUHUL ….!!!
DIN PACATE EL NU ESTE ATAT DE OMNIPOTENT PE CAT VREA SA PARA SI CRED CA AVENTURA ASTA A LUI O SA SE INCHEIE PROST ….!!!!
CUM AM MAI AFIRMAT , DINAMO NU TREBUIE SA SCAPE DE BADEA CE TREBUIE SA MAI CAUTE VREO 20 CA EL …..!!!!

calinescu_ (15 comentarii)  •  22 decembrie 2012, 19:14

SI INCA CEVA , TIN SA REMARC EDITORIALUL DE EXCEPTIE A LUI CRISTI GEAMBASU, UNUL DIN PUTINII ZIARISTI SPORTIVI NEAFILIATII MAFIEI DIN FOTBALUL ROMANESC ….!!!
MULTUMIM CRISTI SI ITI URAM SARBATORI FERICITE ….!!!!

zona magheru (7 comentarii)  •  22 decembrie 2012, 23:12

Au fost zeci de actionari la Dinamo in ultimii 10 ani ! Sper ca sau tras concluziile necesare ca in cazul lui Dinamo nu merge cu mai multi actionari . Trebuie sa ramina numai unul care sa-si asume totul . Ca intram in insolventa cu Badea sau ca intram in insolventa cu Negoita totuna . Personal l-as prefera pe Negoita . E mai tinar, e ambitios si a inceput cu dreptul aducindu-l pe Dorinel Munteanu . Stii vorba aia romaneasca” doua sabii nu incap in aceeasi teaca ” .Nu are rost sa intru in amanunte acuma . SARBATORI FERICITE CRISTI !

ANDU (17 comentarii)  •  23 decembrie 2012, 1:42

DACA RAMANE BADEA,EGAL FALIMENT.
DACA RAMANE NEGOITA,VINDE TOT SI FACE HOTELURI DE CARTON PE STADION.
ERA UN BIET SUPORTER DINAMOVIST,CARE LA VESTEA CA RAMANE NUMAI NEGOITA JUBILA,CREZAND CA SE REZOLVA CEVA.
SITUATIA II DEZASTROASA,IN ORICE TARA NORMALA,RAPID SI DINAMO ERAU MACAR PENTRU 20-30 DE ANI IN LIGA 2 SAU A 3-A.
DINAMO IN LIGA 2,INSEAMNA DISPARITIA CLARA,LA ANU O SA LE POVESTIM NEPOTILOR CA A EXISTAT O ECHIPA BLATISTA NUMITA DINAMO,DAR AM SCAPAT DE EA,SI RAMANE O PATA NEAGRA IN ISTORIA FOTBALULUI.

Tighina Town (2 comentarii)  •  23 decembrie 2012, 2:02

De palat. 🙂

motanul incaltat (455 comentarii)  •  23 decembrie 2012, 3:02

Situatia este simpla: Badea ca si Copos ,vechi securisti si membri activi ai PCR ,practica aceeleasi metode comuniste.Numai ca ideea asta de capitalism se bazeaza pe alte principii…Becali,se descurca mult mai bine,el fiifnd un fel de capitalist si pe timpul comunistilor,de fapt un cioban care producea si vindea brinza…Bineinteles ca habar n-are despre adevaratul capitalism dar are o baza minima de intreprinzator…Sa revenim la Dinamo—oricit de trecut rosu ar fi avut ,acum ori moare,ori se adapteaza la vremurile actuale.Cu Badea -moare sigur .Cu Negoita se poate salveaza.Sunt suporter U Craiova deci anti-Dinamo dar asa sta situatia.

D@T (7 comentarii)  •  23 decembrie 2012, 6:36

Este clar pentru toata lumea,ca ghinionul lui Dinamo se numeste N.Badea.Pe langa managementul prost si neinspirat care adus Dinamo la starea de astazi,atitudinea rigida si prost inteleasa aacestui om a indepartat investitori potenti (vezi cazul Valter) si mult mai inspirati decat el.Trebuie indepartat cu orice pret si un rol important trebuie sa-l aiba suporterii.

janpitesti (111 comentarii)  •  23 decembrie 2012, 12:11

timpurile se schimba mereu,depinde de noi insine sa ne fie bine pe viitor.deokamdata nu avem patroni kompetenti la cluburi,poate pe viitor.hai argesu.

danut82 (5 comentarii)  •  23 decembrie 2012, 16:07

ce o sa i ducem doru lui borcica!!!

toma (18 comentarii)  •  23 decembrie 2012, 18:19

Groparu face o analiză pertinentă. Din păcate ăsta e sistemul comunistoid pe care din păcate, îl cunosc. Ăștia sunt indivizii care niciodată n-ar aduce nici un ban de-acasa, sunt profitori universali, nu riscă decât banii altora:stat, acționari etc. Dacă Badea se retrage(evident, vinde acțiunile MEBO cumpărate cu 5000lei vechi și acum le vinde la milioane euro) este cea mai mare realizare a lui Dinamo. Nu-l cunosc pe Negoiță, s-ar putea să fie un profitor, dar dacă nu e? Badea, tai-o,că e groasă, ANAF-ul e pe voi. Vezi că, Butelie a fost mai șmecher ca voi, v-a tras-o!

costi_1672 (2 comentarii)  •  23 decembrie 2012, 20:45

eu cred ca badea stie ce face ,incearca sa scape de toti si sa ramina singur ,sunt curios daca asta vrea ,si poate sa sustina clubul de unul singur .

rapidist de 50 ani (10 comentarii)  •  23 decembrie 2012, 22:40

gh.copos si nicolae badea dinca=2 fosti comunisti cu metode si mijloace specifice= deveniti 2 actuali capitalisti, fara scrupule, fara tata, fara mama, fara tata socru. prin fotbal au obtinut notorietate, averi incomesurabile si au inGROPAt comunismul in stefan cel mare, giulesti, ghencea, astra, cu deosebirea ca sotia lui copos i=a fost secretara lui badea dinca in comunism, iar in capitalism badea dinca a divortat de tata socru si sotie si si-a facut secretara=actuala sotie.
unora poti sa le dai sin troaca de aur, tot o rastoarna!de aici si performantele la cluburi, transferuri de noapte solventa=insolenta!

Un microbist (122 comentarii)  •  24 decembrie 2012, 0:53

Incredibila ofensiva lui Negoita, a scapat ,nesperat si misterios, de Borcea si l-a facut repede pe Savulescu, o detine ceva materiale „de la sedinte foto interesante”? Urmeaza Badea? Cert. E tare piticu in blugi de zece euro si camasa de imprumut daca in mai putin de sase luni elimina „elita” dinamovista! Dinamo(ce nume anacronic) nici nu mai intra in discutie, a plecat pe toboganul ireversibil.

Aristotel (40 comentarii)  •  25 decembrie 2012, 16:32

Ce stim noi, cei de pe margine ? Noi stim ca Dinamo are datorii mari la jucatori, la salariati si la fisc. Datoria totala, ar fi undeva in jurul cifrei de 13 milioane euro ! Noi stim ca in decursul timpului, multi actionari care cotizau la greu, s-au retras din actionariat ( V. Turcu, C. Borcea etc) si ca altcineva nu prea mai baga bani la club ! Noi stim ca Ionut Negoita, a venit cu o oferta la club; vrea sa plateasca TOATE datoriile acestui club ( cca 13 mil., euro), cu conditia ca Badea sa se retraga in plan secundar din conducerea clubului , sau sa se retraga te tot !! ” Vulpoiul batran” insa, nu cedeaza ! Adica Badea, nu este dispus sa plece, chiar daca stie ca clubul se pravaleste incontinuu ! De ce mai sta Badea acolo? Poate mai spera ca Negoita se razgandeste si va baga in continuare bani cu ghiotura in acest club, iar ceilalti smekeri, sa se infrupte ! Personal, nu-l inteleg pe Negoita! Ori castiga banii foarte usor si nu-i pasa de ei, ori este un dinamovist nevindecabil ! In locul lui Negoita, as pune piciorul in prag; ORI, ORI !.

Aristotel (40 comentarii)  •  25 decembrie 2012, 16:43

P.S. Am uitat sa precizez ca eu sunt un suporter al ( fostei si poate viitoare) Universitatea Craiova ! Mi-am spus parerea in postarea de mai sus, dar daca m-ar intreba cineva ce as vrea eu sa se intample la Dinamo, sincer i-as raspunde : Sa se aleaga praful de acest club ! Sincer, imi pare rau de jucatori, ca ei n-au nici o vina nici antrenorii si mai ales, nici suporterii acestei echipe ! E pacat de ei ! De Dinamo ca club de fotbal, as vrea sa se vorbeasca la timpul trecut !

groparu (13 comentarii)  •  25 decembrie 2012, 21:30

@#21,22/
Mai Aristotele. Daca cautam la origini si Stiinta e tot o echipa comunista fiind infiintata dupa 1947.Daca tot nu stii prea multe ei bine afla ca peste 95% din actualele echipe ale fotbalului roamnesc sint infiintate pe vremea comunistilor. Pentru situatia actuala a clubului craiovean nu Dinamo e de vina . Cauta dusmanii pe la FRF si pe la Liga. Eu sint dinamovist de la infiintarea clubului si nu am avut nimic de impartit cu comunistii. Am vazut chiar si primul meci cu CSU Craiova in 48 pe terenul din Vitan. Am fost sa vad meciurile Craiovei in cupele europene inperioada ei de glorie ( dealtfel la fel am procedat si cu Petrolul, Argesul, Steaua). Mie imi place fotbalul si nu pot sa urasac nici o echipa. Ca in zilele noastre fotbalul nu mai e ce a fost e altceva. Insa nu pot sa inteleg adversitatea fata de o echipa sau alta.Asta e motivul pentru care azi nu mai merg la meciuri. Risc sa iau bataie degeaba si la virsta mea nu se merita. Dar tot stiu cite ceva. La voila Craiova sandu a vrut sa se dea mare fata de Mititelu si sa-l umileasca si a sfirsit prin a taia de pe lista Craiova doar ca sa-si satisfaca orgoliul si vendeta. La Dinam in ultimul timp Badea se tot vede cu Kostanda (omul care rezolva litigii nesolutionate in imobiliare) Care e rostul? Valoarea formidabla a terenurilor pe care le detine echipa de fotbal. De aia nu pleaca Badea de la Dinamo. Multi vad , putin conosc. Iti urez Craciun fericit. Si celorlalti iubitori ai fotbalului. Si nu in ultimul rind domnului Geambasu. Sarbatori fericite.
Groparu. (numele l-am luat dupa gropile pline cu ochiuri de apa ce se aflau inainte de a se construi stadionul Dinamo, unde pescuiam la caracuda.)

@ Groparu (40 comentarii)  •  26 decembrie 2012, 2:08

Asa este, si Craiova a fost infiintata tot pe timpul comunistilor, dar noi oltenii avem ceva cu firma Dinamo ! Nici o echipa din Romania, nu a suportat umilintele pe care le-a suportat echipa din Craiova, din partea clubului Dinamo Bucuresti ! Eu nu stiu ca vre un jucator de la Dinamo, sa fi jucat la Craiova, in schimb, jucatorii Craiovei, au fost minati ca turmele spre Dinamo, aproape cu forta ! Securistul Netoiu, a luat 24 jucatori de la Craiova si i-a dus la Dinamo ! Niculescu, la doua zile dupa ce a jurat iubire vesnica clubului din Banie, se duce la Dinamo ! Pentru tradarea asta, oltenii nu-l vor ierta niciodata ! Se cunoaste cazul lui Gica Popescu, care atunci cand a plecat din strainatate, in loc sa vina la Craiova, la clubul care l-a consacrat, se duce la Dinamo ! Noi nu -i iertam pe tradatori, asa suntem noi, oltenii, mai sufletisti ! Netoiu, cat a fost patron la Craiova, niciodata noi n-am obtinut nici macar un punct din confruntarile cu Dinamo, pentru ca asa ordona securistul, el fiind dinamovist infocat ! Cand a fost desfiintata Craiova, Netoiu , impreuna cu alti tradatori, ziceau fac o echipa la Craiova! Au facut-o ? Evident, ca nu ! Chiar si Piturca zicea ca face echipa la Craiova, doar daca era sponsorizata de primarie ! Mititelu cel hulit, a tinut echipa timp de 6 ani, de unul singur ! Nimeni nu i-a dat nici macar un leu, exceptand drepturile de la TV, pe care le-a primit toate echipele ! Numai un tampit, un cretin sau idiot nu vede lucrurile astea ! Ca sa vii acum si sa zici ca faci echipa, daca e sustinuta in totalitate de primarie, cum vrea tradatorul Netoiu, Camataru , Solomon sau Cartu, asa poate sa faca oricine, cu banii altora ! Da, am sesizat si eu, si altii, motivele pentru care Badea nu se da dus de la club; are interese majore ! Spera ca se mai gaseste vreun fraier, ca Turcu si altii ,sa bage bani la club si el sa-i administreze… Uite, ca nu-i mai merge, lumea s-a mai desteptat ! Iar Borcea daca revine si baga bani, inseamna ca n-are nici ala ceva in cap ! Sincer, mi-e mila de jucatorii care-si rup picioarele la clubul ala, neplatiti de atata timp ! Conducatorii de cluburi care nu sunt in stare sa tina echipa si sa nu plateasca jucatorii, trebuie scosi cu forta din club, eventual cu parul si cu un picior in spate ! Sa se duca peste el jucatorii sau suporterii si sa-i scoata din club ! O mare parte de vina pentru situatia dezastruoasa a fotbalului de la noi, o au si Sandu si Dragomir ! Ei trebuiau sa faca strategii de redresare, sa ia masuri din timp, inainte de a se ajunge aici ! Ei sunt adevaratii profitori din fotbal, au facut averi colosale din fotbal, fara sa faca nimic ! Conducatorii fotbalului de la noi si poate de aiurea, atat cei de la cluburi cat si cei din FRF si LPF, au un singur scop; sa se inbogateasca din fotbal ! Restul, Dumnezeu cu mila, adica ce-o fi o fi !

Cinezan Vladimir (50 comentarii)  •  27 decembrie 2012, 7:37

Nu se va împământeni nicio „previziune mayașă” în cazul pâine albă pentru jurnaliști care e, deocamdată, înotatul fără colac în balta rapidisto-dinamovistă. Că o fi, că n-o fi, că e coposiadă sau dinaomviadă ( odinioară chiar aveal live o „dinamoviadă” cu iz de cătușe ), totul se reduce la un fâsâit de pană de inspirație a ziarelor în căutare de abur deasupra oalei în care fierbe în clocot nepăsarea federală. Au căzut de pe cai echipe de pomenit puștilor în nopți ce îngheț în suflet: UTA, Poli Timișoara, Universitatea Craiova, ASA, Baia Mare, Oradea. Au fost declarate „sinucise” de către groparii federalo-lepefiști, au fost „apocalipse” peste care s-a trecut cu plugul deszăpezirilor de ochii lumii, iar acum se tot umple malaxorul cu nisipul rămas de pe tălpile găurite ale unor Copos, Badea, Negoiță, ultimii cu dor de plajele din Maiami. Că un club de tradiție ca „U” Cluj e la un pas de „somn artificial” nu e os de ros pentru neo-ziariștii care se pare că nici n-au auzit de dr. Luca, Ivansuc, Adam sau Anca, adevăruri ale unui fotbal jucat cu seriozitatea lucidă a ardeleanului . Până a bate cu timiditate la poarta legendei, Dinamo ar mai avea de trecut ani buni pe răboj, chiar dacă i se aprind acum faruri pentru o retro-imagine făurită din fluiere de milițieni corigenți la dus ghiozdanele către școli. Așadar refuzăm să acceptăm toate intoxicările, Rapid și Dinamo vor fi bine-mersi, rămâne doar să ne scuturăm de spuza pe care ziaristica noastră și-o trage pe turta ei cu mireasmă de cozonac pentru festinuri de gașcă.

satmareanu (3 comentarii)  •  28 decembrie 2012, 10:45

nene, dinamo = urss = trash!! sa tii minte nene! da?

Comentează