Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Vitaminele Stelei

Vă întrebaţi ce mănîncă şi ce beau Pintilii, Bourceanu, Tănase sau Mihai Costea? Tot ce mănîncă şi ce beau Schweinsteiger, Reus sau Goetze!

Axioma numărul 1. Steaua arată altfel decît ceilalţi. Axioma numărul 2. Steaua arată aproape la fel ca […]

sâmbătă, 10 noiembrie 2012, 7:40

Vă întrebaţi ce mănîncă şi ce beau Pintilii, Bourceanu, Tănase sau Mihai Costea? Tot ce mănîncă şi ce beau Schweinsteiger, Reus sau Goetze!

Axioma numărul 1. Steaua arată altfel decît ceilalţi.
Axioma numărul 2. Steaua arată aproape la fel ca şi ceilalţi.

Nu este nici o greşeală, doar că trebuie să explicăm ceva. „Ceilalţi” din primul enunţ sînt echipele de la noi. „Ceilalţi” din enunţul secund sînt echipele din fotbalul mare. În special echipele de top din Germania.

24 de meciuri în 3 luni şi jumătate. O medie de aproape 7 meciuri în fiecare lună, program comparabil cu al unei formaţii importante din Europa. Vorbim despre Steaua, care dictează în campionatul intern şi a evadat în grupa din Europa League. Neobişnuită cu un ritm infernal susţinut prin rezultate devastatoare pentru adversari, lumea a început să vorbească. Lumea, adică ceilalţi ai noştri, abia aşteaptă să vorbească. Să bîrfească, să îşi pună întrebări. Cea mai la îndemînă: ce iau aceşti băieţi? Ce jar mănîncă ei, ce beau de ajung să alerge de trei ori cît „ceilalţi” şi cam la fel cu „ceilalţi”? Ce poţiuni magice ingurgitează Mihai Costea şi Tănase, care fac şi faza a doua, şi faza a treia, de-ar exista, şi nu se mai accidentează neam? Întrebări răutăcioase ale unor oameni roşi de invidie? Sau întrebări ce şi le-ar pune orice persoană căreia îi place să gîndească liber?

Steaua reghecampfiană ediţie 2012 a investit în cîţiva jucători importanţi şi într-un sistem nou de pregătire fizică. 300.000 de euro în utilarea unei săli de antrenament. Alţi bani în cooptarea preparatorului german Thomas Neubert, suspectat de „ceilalţi” a fi replica teutonă a doctorilor Ferrari sau Fuentes. Steaua mai scoate din buznar pe sezon 100.000 de euro pentru vitamine şi stimulente nutritive. Practic, tot ce au la dispoziţie Borussia Dortmund, Bayern sau Schalke ne este accesibil acum şi nouă, spun steliştii cu legitimă mîndrie. Prin comparaţie, celelalte cluburi de la noi nu cheltuiesc mai mult de 15.000-20.000 de euro pentru vitaminizare şi suplimente nutritive. De unde şi siguranţa rece a tînărului tehnician stelist, care i-a promis patronului un avans de 15 puncte faţă de urmăritoare la finalul turului de campionat. Aceeaşi atitudine de gîde care ştie că ghilotina funcţionează fără greşeală înaintea partidelor capitale. Cu Stuttgart, cu Molde, cu Dinamo. Acesta nu este optimism, ci credinţa unui om care se bazează pe ceva imposibil de anihilat.

Avem datele, cum le interpretăm? Oricum le-am interpreta, va rezulta că sîntem ori roşi de invidie, ori la un nivel inferior de înţelegere a fenomenului. Totuşi. Nu poţi să nu observi că la Steaua s-a întîmplat ceva care a schimbat esenţial tabloul. Au apărut personaje noi, din altă cultură fotbalistică, avem alt fundal. Jucătorii manifestă prospeţime, pasează în regim de viteză. Sfîrşitul meciurilor îi găseşte reconfortaţi, ca după un jogging prin Herăstrău. Accidentările provocate de leziuni musculare au ajuns o amintire. Băieţii lui Reghe şi Thomas nu numai că îşi sufocă fizic adversarul, indiferent că el este român sau norvegian, dar se dovedesc şi mai lucizi, pe toată durata partidei. Sînt lucruri care se antrenează şi lucruri care se ingurgitează. Steaua le are pe toate.

Suporterii traiului ecologic se simt lezaţi. Suporterii-suporteri, ai Stelei, evident, se simt mîndri de noua lor echipă. Pragmaticii susţin însă ceva foarte interesant. Este bine că avem şi noi o echipă cu acces la metodele şi substanţele „celorlalţi”. Vorbim despre „ceilalţi” din Europa, nu despre „ceilalţi” ai noştri. Atît timp cît folosesc metode şi substanţe care nu provoacă alarma în laboratoarele antidoping, nu este nici o problemă. Mai zic ei, pragmaticii, să renunţăm la ipocrizie şi să nu ne mai văităm. Nu te poţi bate cu „ceilalţi” dacă nu iei ce iau şi ei, în condiţiile în care oricum ne sînt superiori prin fotbaliştii pe care îşi permit să-i cumpere. Dar te poţi lupta cu ei atunci cînd un fotbalist de-ai tăi cîştigă 3 kilograme de masă musculară în 4 luni? Nu aştept un răspuns, aştept finalul turului, cînd Steaua va fi la măcar 15 puncte de rivale.

Comentarii (64)Adaugă comentariu

eugen (11 comentarii)  •  10 noiembrie 2012, 20:28

rautacios d-le Geambasu…..dar va inteleg…….daca nu e doping ,cred ca e perfect in regula….

Alex (18 comentarii)  •  10 noiembrie 2012, 20:51

SE numeste DOPING! Nu o mai dati dupa cires!!!

Mircea (4 comentarii)  •  10 noiembrie 2012, 20:54

Cu siguranta se va gasi cineva care o sa spuna ca ceea ce face steaua nu este corect. Faptul ca obtine un avantaj fata de echipele mai slabe din campionatul nostru. Orice s-ar intampla se va gasi cineva care sa spuna asta, ros de invidie sau care nu intelege faptul ca un sport de performanta se face cu tehnici performante.

nefertem (12 comentarii)  •  10 noiembrie 2012, 21:08

Conteaza si cine te cauta, si cum o face. Pe baiatu’ ala cu 7 tururi ale Frantei consecutive, sunt sigur c-ai auzit de el, l-au prins dupa 13 ani. A facut un munte de bani intre timp. N-o sa-i dea inapoi. Cupele si diplomele… fas. Asa si la noi, atata timp cat ai acces la un „specialist”, in general „adus de afara”, care stie ce nu e detectabil la momentul actual prin metoda folosita la noi, totul e ok. Campionate, calificari, bani sa iasa.

mircea gabriel (10 comentarii)  •  10 noiembrie 2012, 21:08

@Alex: Esti bolnav dupa capra vecinului!

DUDU (5 comentarii)  •  10 noiembrie 2012, 21:11

Toata lumea a facut misto de Negoita cand a spus ca ar vrea sa fie controlate mioarele la „calitatea fanului ingurgitat”. Eu zic ca a gresit. Trebuia sa taca si sa faca, nu sa agite spiritele si pe urma sa nu faca! Presupun insa ca sunt substante la limita, greu de depistat daca se fac teste in dorul lelii si cum cred nu exista interes sa se iste un nou scandal in „atat de corectul fotbal romanesc”. In fond se agita spiritele, ne taiem creanga o sa spuna unii…se prind si aia afara si cine mai aduce zestrea tarii si motiv de behaiala pentru ciobanul europarlamentar. Nu ar strica daca ar mai aparea careva sa-i testeze pe vitejii de langa cimitir…dar cine sa lanseze o astel de verificare??? Eu cred ca sunt si alte interese si bani in joc, cateva milioane bune, asa ca batista pe tambal, ciocu mic si nu stiu ce te-a apucat sa tulburi tu apele 🙂
Somn usor, cine trebuie ii vegheaza. Sa nu-i deranjam, steluta noastra lucreaza si se pregateste si ea in felul ei de Sampion lig.

Mircea (4 comentarii)  •  10 noiembrie 2012, 21:13

@Alex: nu este asa ca si a lua vitamine tot doping inseamna?

@nefertem: ai o problema cu logica. asa cum s-a si spus se folosesc complexe de vitamine folosite si in afara.

Pentru amandoi de sus: VITAMINELE nu sunt interzise de nici o competitie. Reteta lor poate fi verificata intr-un laborator si nu este nevoie de nimic altceva. Pentru intarirea organismului se recomanda si omului normal, nu numai sportivului, diverse complexe de vitamine. Nu sunt droguri si nu sunt interzise. Problema este ca pentru romani tot ce este nou este ciudat.

jack (3 comentarii)  •  10 noiembrie 2012, 21:22

DUDU-le du-te tata la un doctor sa te vada :))

nefertem (12 comentarii)  •  10 noiembrie 2012, 21:25

@ Mircea
Presupusa mea lipsa de logica se bazeaza pe premisa ta cum ca fotbalistii ar lua doar vitamine. Eu am spus ca Armstrong a fost prins ca se dopeaza doar dupa 13 ani, lucru care demonstreaza exact ca dopajul, atata timp cat e facut de oameni priceputi, e greu de detectat.

Parerea mea e ca la noi (si nu numai) se face la fel, folosindu-se lucruri care nu se pot detecta. E parerea mea si am dreptul la ea, asa cum ai si tu dreptul la parerea ta. Nu pot s-o probez, asa cum nu poti nici tu s-o probezi pe a ta. Ca fotbalistii iau si vitamine, da, sunt de acord, cu siguranta iau.

Dani (81 comentarii)  •  10 noiembrie 2012, 21:33

Indopati-i cu „vitamine”, dar nu va mai mirati apoi de faptul ca „isi dau viata pe teren” …la propriu, nu la figurat!

lUCIAN (8 comentarii)  •  10 noiembrie 2012, 21:34

CE NU INTELEG UNI ESTE CA STEAUA JOACA SI IN E.L. UNDE NU FAC CONTROALE AI NOSTRI DECI CIOC MIC SI JOC DE GLEZNE NOI INTOTDEAUNA CAND APARE UNUL FOARTE BUN NU CONTEAZA DOMENIUL DAR SARIM TOTI SA-L DISTRUGEM PACAT MARE PACAT

sonumbitch (16 comentarii)  •  10 noiembrie 2012, 22:30

:))))))))))))))

sonumbitch (16 comentarii)  •  10 noiembrie 2012, 22:31

imi pare rau, e reactia la toate lucrurile de pe pagina asta :))))))

stelist (3 comentarii)  •  10 noiembrie 2012, 22:41

curajos articol scris de un dinamovist! respect, domnu geambasu!!!

maistor kokir (76 comentarii)  •  10 noiembrie 2012, 22:53

care stelist a castigat 3 kile de muschi in 4 luni ?, ca nu m-am prins, apropo eu sunt stelist, matale dinamovist, dinamo -vaslui 0-1 min 62 … hai sa ne spunem fiecare convingerile si sa fim onesti, asta daca vrem sa ne mai creada cineva … steaua are arbitraj, blaturi cu jucatori adversi si in plus se dopeaza … nu se pot explica victoriile cu dinamo,astra si respectiv molde … este ?

andrei (2 comentarii)  •  10 noiembrie 2012, 23:02

cainii latra,ursul trece

la asta se rezuma tot:)

ANDU (17 comentarii)  •  10 noiembrie 2012, 23:21

LUCIAN,NU ESTE NEVOIE SA DAI EXPLICATII UNOR ASEMENEA INDIVIZI,OAMENII ACESTIA SUNT BOLNAVI PSIHICI,ADICA II CLAR CA PE CEI DE LA STEAUA II VERIFICA SI AIA DIN EUROPA,CARE AU INTERES SA GASEASCA CEVA LA STEAUA,NU SA NU GASEASCA,SI TOTUSI STEAUA II MAI CURATA DECAT PERFORMANTELE ECHIPEI DINAMO IN EUROPA.
ORICUM,II PREGATITA RECLAMATIA LA UEFA IN CAZUL DINAMO(DATORII NEPLATITE DE PESTE 20 DE MILIOANE DE EURO).
100% LA ANU PE TIMPUL ASTA DINAMO VA FII PA SI DESFIINTATA.

Gugiu (1 comentarii)  •  10 noiembrie 2012, 23:34

Daca tot se vorbeste ca steaua se dopeaza prin metode care nu pot fi depistate, asta inseamna ca si celelalte contracandidate pot face la fel, nu vad de ce nu ar face-o. Si daca ar fi asa atunci s-ar juca tot de la egal la egal, insa diferenta o face valoarea jocului de echipa cat si cea individuala.

valentin (27 comentarii)  •  10 noiembrie 2012, 23:47

Interesant, dar totusi am un amendament, acea sala de antrenament de 300.000 inca nu e, a fost doar o promisiune a patronului……

mda (7 comentarii)  •  10 noiembrie 2012, 23:50

incep lucrurile sa fie facute profesionist in fotbalul nostru, totul se face calculat si asa este normal.
nu cred ca lucrurile serioase care se fac la Steaua sa fie luate la misto cum faceti acum.
luati la misto pe Dinamo, unde antrenorul nu vede realitatea si se pare ca totul este bine.
Steaua mai are nevoie de liniste…

sor (3 comentarii)  •  11 noiembrie 2012, 0:07

La Armstrong a fost alt caz. Acolo s-a mers pina la inlocuirea probelor. La o echipa de fotbal e mai comoplicat sa ascunzi dubioseniile. Dar eu cred ca nu Germania e etalonul. Uitati-va ce program si in ce ritm se joaca in Anglia.

imperator (9 comentarii)  •  11 noiembrie 2012, 0:55

@ Alex… poate se numește Tzom-ping !

Nistru-Tisa-Dunărea Express (15 comentarii)  •  11 noiembrie 2012, 1:51

Dar nu cumvaReghecampf a jucat la Cottbus? Ia să vedem. Da, 4 ani (2000-2004). Dar nu cumva Cottbus e în Germania fostă democrată? Hopa, da! ”FC Energie Cottbus is a German football club based in Cottbus, Lusatia (Brandenburg). It was founded in 1963 as SC Cottbus in what was East Germany.”
Deci, fosta RDG? Ho-hoooo! Ăștia au fost liderii mondiali în doping încă de pe la sfârșitul anilor 70 ai secolului trecut!
Cum ar veni, asta e informația la care trebuie să medităm, astea-s datele problemei…

R9 (1 comentarii)  •  11 noiembrie 2012, 2:23

se beau „sucuri de portocale” in fotbalul din vest , controlale sunt facute la misto in fotbal ..singurul sport care lupta impotriva dopingului e ciclismul ……sportul spaniol e burdusit de „bomboane si sucuri „…si rezultatele se vad …….champions peste tot !!!!!!!!!!!

riciu (1 comentarii)  •  11 noiembrie 2012, 2:30

nici in acest moment fifa nu accepta ca un organism independent sa organizeze controlul antidoping, practic doar fifa ocupandu-se de acest lucru. e ca si cum ai pune patronul , presedinte de sindicat. in ceea ce ce priveste frecventa controalelor, in fotbal exista o probabilitate de 1 la cel putin 1000 de a fi verificati fotbalistii comparativ cu ciclistii de 1 la 10. in ceea ce priveste asa zisele „vitamine” acestea sunt de fapt stimulante,anabolizante sau epo ,multe dintre ele fiind destul de greu de decelat datorita unor metode cunoscute in lumea medicala a sportului profesionist. in plus mai sunt si acele substante de tip borderline adica la limita legii pt care sportivii nu risca eventuale suspendari. dopajul in lumea sportului profesionist a devenit o componenta ,din pacate , importanta in obtinerea de performante incurajate de bani si glorie,dopajul in fotbal reprezentand un fenomen care a castigat foarte mult teren in ultimii mai ales 25-30 ani. in fotbalul actual viteza,rezistenta ,capacitatea de efort si forta sunt elemente ce pot fi potentate cu ajutorul laboratorului medical. sa ne amintim de scandalul din 1998 de la Juventus Torino cand autoritatile au gasit in laboratorul clubului 280 de asa zise tipuri de substante nutritive si „vitamine”. atata timp cat interesele financiare o vor cere ,omerta va functiona si va continua sub acceptul tacit al protagonistilor directi dar si indirecti precum mass-media sau public.

Codrin (7 comentarii)  •  11 noiembrie 2012, 2:49

Intr-un fel, e bine ca, dupa atatea laude la adresa Stelei, apare si o opinie „anti”, a unui dinamovist adevarat si trist. Macar in ziar sa fie ceva echilibru, daca in campionat dinamovistii sunt mai aproape de „B” decat de Champions Leauge… 🙂

GlasGrove (1 comentarii)  •  11 noiembrie 2012, 3:51

Daca Bayern, ManU, etc. pot atunci oricine poate.
Sunteti rosii de invidie!. In loc sa faceti ceva sa ii copiati, va doriti sa ii trageti inapoi jos!
Vorba romanului: „Sa moara capra vecinului!”
Vorba englezului: „If John can do it, I can do it better!”
😐

motanul incaltat (455 comentarii)  •  11 noiembrie 2012, 4:56

A..deci era vorba de vitamine…Pai n-au fost destui fotbalisti prin Germania si inainte si-au fost rapid trimisi acasa.De ex.Claudiu Niculescu,Ionita si altii….S-au aia nu puteau fii facuti fotbalisti nici cu vitamine straine???Acum serios,Steaua abia a trecut de Dinamo(mai e si asta o echipa inca) si de Molde.(vice campioana CL vreo 5 ani-nu???)Sa vedem ce face Steaua cu echipe de mina a 2-a din Europa nu cu echipe no-name.Dinamo e bineinteles un no-name.

apox (12 comentarii)  •  11 noiembrie 2012, 5:05

Vitamina bat-o vina!

Steaua este o echipa world-wide, mi se pare normal sa consumam vitamine internationale, si sa fim ajutati de arbitrii straini, iar presa straina sa ne reflecte in mod pozitiv, spre deosebire de ceilalti care sunt doar locali, si consuma doar vitamine locale, arbitrii locali si presa locala. What can u do?

Fanii eco, bio si micro sunt rugati sa faca o petitie la UEFA prin care sa ceara ca contributia de coeficient a Stelei sa nu le aduca si lor avantaje in viitor. Pana cand va avansa tehnologia anti-doping, trebuie sa ne bazam pe printipii si pe presa!

15p? Asa a zis Reghe? Pacat ca nu a si pariat (!) pe diferenta asta, folosindu-si contactele (ma scuzati, nu am vrut sa divulg nimic din episoadele viitoare). Dar dupa Caractita Paul, avem acum Caracatita Reghecampf, nu a prescris numai vitamine, dar a proscris si avantul rivalilor ecologici din liga, a prevazut ridicarea si decaderea bonettismului in Romania, scufundarea martorilor lui Iehova, ca seceta de fotbal-papusoi, va fi mai puternica decat irigatile autohtone de arbitraj de la Vaslui, dar si prabusirea ceferismului in an electoral … toate in acelasi timp. Cu atat ma mult sunt extraordinare aceste predictii, cu cat 3 din acesti 4 mari rivali joaca in de 2 ori mai putine competitii decat echipa lui Reghe, si te-ai gandii ca cu vitamine sau fara, o datat ce te-a dat presa din romania favorita pe baza de lot (!?) poate macar in trenba Stelei sa ramai … un tur. Dar nu … vitamina bat-o vina! Noroc ca are cine sa ne deschida ochii, si ca sa nu murim si prosti si destepti in acelasi timp.

gery76 (78 comentarii)  •  11 noiembrie 2012, 5:18

-Eu ca suporter infocat al Stiintei Craiova,mai mult consider un pamflet al domnului Geambasu,
acest articol,acest aparent atac la strategia Stelei ,este doar o aluzie,eu cred ca si handbalul sau voleiul,ar trebui sa-si aduca preparatori specializati,altfel vom ramane pe veci cu ”nEA”rRiciu!

Dica (1 comentarii)  •  11 noiembrie 2012, 7:39

Cei care se ocupa cu vinzarile unor substante interzise deobicei angajeaza un „chimist”. De ce ? Pai pentru a manipula putin compozitia sa nu fie pe lista substantelor interzise. Mai o molecula scoasa sau modificata mai un amestec…oricum cei care fac sport de performanta stiu ca fara doping nu se poate ajunge la rezultatele „cerute”. Efectiv nu ai cum sa iti pui organismul sa „absoarba” atit cit ai avea nevoie (ca e aer pentru a fugi mai mult…sau greutate sa cresti)
Ce sare in ochi la Steaua e nu neaparat jocul ci substartul care permite un joc mai in viteza….”conditia fizica”. Eu nu zic ca Steaua se dopeaza…dar e posibil sa ia „ceva” ce nu e pe lista substantelor dopante….INCA. Cei din west au facut asta demult…dar noi i-am crezut ca ei is „pe bune” in naivitatea noastra. Da si cazul lui Amstrong e in favoarea acestor suspiciuni.
Interesant ca se foloseste denumirea de „vitamine”….niiiceee.

barbu (31 comentarii)  •  11 noiembrie 2012, 8:31

pana nu va veni un control anti-doping din strainatate, nu cred. aici, in tara une ceasul merge mai incet, ruleta e mai lunga, probele sunt vajaite de diversi curenti… iar ioile ciobanului s-au transformat in fotbalisti.

gikupitesti (111 comentarii)  •  11 noiembrie 2012, 9:03

banii cele mai bune vitamine..haha..timpurile se schimba mereu.

ovidiu-3003 (644 comentarii)  •  11 noiembrie 2012, 9:07

Ciobanul puscarias nu cumpara medicamente sau aparate de forta…el a cumparat deja campionatul …de la gainarul sef.Steaua o sa castige canpiobatul cu 3-puncte axans .

Dr.Victor Stanculescu (5 comentarii)  •  11 noiembrie 2012, 9:22

“Fenomenul STEAUA”: CARACTATITA – IN ROMANIA:

1. “TEORIA-PACTICII”:

Sunt 3 categorii de Antrenori:

1.1.“Antrenori de tineret” (Modele de PEDAGOG-ANTRENOR, de mare tinuta profesionala);

1.2.“Antrenori de club-Profesioniste” (Model de MANAGER care este specialist in selectie, formarea echipei, conducerea lor in teren si viata businessului interelatiilor de pe masa si de sub masa de joc!

1.3. “Antrenori de echipe nationale”, (asa numitul surogat de Antrenori), sunt cei are nu pot sa prinda un club bun, accepta sa fie ocupat un sezon de calificari sau turneu, dupa care cauta alta echipa automat!

2. “PRACTICA-TEORIEI”:

2.1. Antrenorul Stelei, este un profesionist classic pentru club; poate lua jucatori de oriunde si poate face echipa usor;

2.2. Are un argument major, “este uns cu toate argumentele unui campion”:

2.2.1. Este neamtz si prin natura NEAMULUI este organizat si nu glumeste cu zemekeriile romanescu-tiganescu;

2.2.2. Este recunoscut ca un cunoscator al licorilor magice, acum- cu preparatorul fizic si probabil si cu alte surse de vitalizare a jucatorilor (un om de stiintele nutritiei, pregatirii fizce si ale Managementului energie, biochimie, fiziolog, farmacist, psiholog, sociolog, etc.

2.2.3. Este un antrenor destept, chiar daca are mai putine cunostinte stiintifice, care – peste tot in lume – sunt compensate de echipele 3-D-TEAMWORK; 2.2.3.1. TEAMWORK STIINTIFIC/MEDICAL, 2.2.3.2. TEHNIC/MOTIATIATIONAL-POZITIV SI 2.3.3.3. MANAGERIAL/ STRATEGIC DE JOC SI VIATA.

2.2.4. Antrenorul Stelei are un alt argument major, este “Sotia D-lui PRODAN-CARACATITZA ”, O COMBINATIE DE MARE MAESTRU, DE CARE ORICINE ARE NEVOIE: CURAJ, BANI, CUNOSTINTE, RISK-ACOPERIT SI NEACOPERIT (care in Romania, merg de la presedinti in jos)

2.2.5. Dar, antrenorul a invatat sa manipulze excellent “Coefficient de Risk”, care depaseste realitatea sportiva: Acceptand sa fie aratat cu degetul pentru STIINTA BLATURILOR PENTRU BANI MULTI, INDIFERENT DE GLORIE, in mai multe variante, care pot fi aduse din invidie a valorii, sau pur si simplu: „Nu exista fum, fara foc” (dar focul se stinge cu apa sfintita DE PATRON)!

3. CLUBUL STEAUA – IN CAMPIONATUL EUROPEAN:

3.1. Are nevoie de cate un jucator de clasa pentru fiecare linie a terenului/jocului:
3.1.1. Un marcator, inteligenta pentru ca sa inscrie in fiecare joc, un fotbalist cu mare skiluri in conditii de TIMING;

3.1.2. In mijloc, un jucator care face marile combinatii de gol, Un jucator intelligent cu skiluri special, de schimbarea solutiilor si variantelor de joc, in fata portii adverse;

3.1.3. Un jucator de mare eleganta, super-star, in aparare;

3.1.4. Si sigur, un portar care poate anihila centrarile, acrobatic, de forta si echilibru,

4. Atentie la controalele SUBSTANTELOR MIROBOLANTE…(toti le numesc sustinatoare de effort legale, pentru majoritatea sunt: VITAMINE, MINERALE, SI SUSTINATOARE DE RECUPERARE SI EFFORT, DUPA JOCURI, DAR… marile campionate au un filtru cu care pot depista orice combinatie interzisa… si sisteme sophisticate de inlocuirea probelor de laborator, etc…

5. Asociatia Antrenorilor de fotbal fara frontier, este entuziasmata de reusita antrenorului si echipei, intorcand ordinea valorii in obtinerea performantelor la STEAUA, care este aceiasi cu cea care este in campionatele straine, la ECHIPELE LATINE:

6. Formula victoriei este cea normal:

6.1. Antrenorul (care face stiinta jocului, cu cele 3 echipe de specialisti);

6.2. Jucatorii adusi de antrenor, care fac show-ul si rezultatele si

6.3. Businness-ul care este determinat de Antrenori si Jucatori, (Steaua, fiind impreuna cu Panduri, singurele cluburi, in care ordinea factorilor este cea din europa fotbalului de elita=LATIN!)

7. Formula infrangerii este ce a-normala:

7.1. Pentru restul echipelor, din Romania, ordinea FORMULEI INFRANGERILOR, este aceiasi ca si in FOTBALUL ANGLO-SAXON, ordinea FACTORILOR fiind inversa, ca si performantele:
7.1.1. Patronii – cei care decid totul la echipe, de cele mai multe ori stricand totul;
7.1.2. Jucatorii – care sunt manipulati de MANAGERII-camatarii, temnicerii si oamenii de jocuri, trepadusii, “care jura ca nu fura, dar sunt prinsi cu arbitrii in….. gura”si iertati pentru ca sunt “baietii zmekeri – din politica si economia fotbalului romanesc”!

7.1.3. Antrenorii – sunt facuti “de Patroni, de Manager/ numiti MANAGERI el fiind de fapt si Agentul” care aranjeaza lista posibililor si probabili atat de jucatori cat si de antrenori, deschisa, si sunt gata sa faca rocada, si cand castiga si cand pierd (PENTRU CA BANII TREBUIESC SPALATI SI CIRCULATI DIN NOU)! Ei sunt armata celor care respecta principiul; “Castigi, continui – pierzi, pleci la echipa urmatoare”, (care poate fi chiar echipa adversa pentru jocul urmator)!

8. Ce putem spune in incheere?

8.1. Varianta Pesimista – Reala:

8.1.1. Fotbalul romanesc este o afacere de mici meseriasi, care se joaca cu milioanele;
8.1.2. Acum 50 de ani, se discuta despre “Armata tacerii”, “Cooperativa gainarilor”, “Cine denunta blatul este terminat de p.c.r.”, vorba lui tov. causescu-p.c.r. ”Era o Minciuna in Falsh, tovarasi”!

8.2. Varianta optimista-IREALA:

8.2.1. Sigur ca este posibila redresarea fotbalului, numai daca FORURILE CONDUCATOARE-FIFA + UEFA= reusesc sa schimbe cateva reguli, singurele care pot sa insanatoseasca fotbalul mondial:

8.2.1.1. “RE-JUCAREA FAZELOR DUBIOASE IN MONITORUL TV DE LA STADION”;

8.2.1.2. “70 de minute de joc efectiv” (fara nici-o secunda dupa sirena electronica);

8.3.1.3. “Schimbarea libera a 20 de jucatori/la fiecare joc official”;

8.3.1.4. “Luptele Greco-romane din careurile de 16 m. la centrari, lovituri libere, cornere, + faulturile automate, daca un jucator reuseste un dribbling, este secereat cu mitraliera, pentru care oricare din acestea este necesara eliminarea pentru 15 MINUTE fara inolocuirea jucatorului, care poate reintra numai dupa 15 minute!

8.3.1.5. Arbitrii care si dupa aceste reguli, viciaza rezultatele, este eliminate pentru 1 an din competiile oficiale, avand dreptul sa arbitreze numai la copii de la 6-12 ani! etc….

9. Si acum “bomba cu focos intarziat”:

9.1. Cand se vor aplica aceste reguli? Simplu, in secolul acesta (21), se vor face numai studii, cercetari si

9.2. Incepand numai din secolul al 22-lea, se vor aplica acestea ca si altele,

9.3. Care vor fi INSA anulate de alte “Laws of the game”, ale reguamentului nou, de 200 de ani!

Dr. Victor Stanculescu Fondatorul – “Asociatiei antrenorilor fara frontere”; FIFA – Instructor Victor@SoccerAcademyOfAmerica.com

adi (26 comentarii)  •  11 noiembrie 2012, 10:12

Daca Steaua va fi la 15 puncte de rivale la finalul turului, aceasta se datoreaza si arbitrajului favorabil de care a beneficiat la vreo 5-6 meciuri, castigate toate la limita. „Vitaminele” le-au luat arbitrii, nu jucatorii !

Murmurel (13 comentarii)  •  11 noiembrie 2012, 10:27

Singura vitamina care ajuta oilor e banul ciobanului. Vitaminele & co sint importante in momentul in care valoarea echipelor e comparabila iar diferenta e facuta de amanunte. Atita vreme cit diferenta de valoare dintre echipe e asa mare, vitamina e secundara sau terza in ecuatia campionatului romanesc. Profesionism? Nu atita vreme cit stina e condusa de Jiji iar verii lui au degetele peste tot. Numai ca Reghekampf e mai istet, nu inseamna ca fotbalul platit romanesc e si profesionist. Mai e mult pina departe

Bebi (1 comentarii)  •  11 noiembrie 2012, 10:30

….. mda! Comentarii multe, la obiect sau mai puțin, ca de obicei.
Să ne reamintim, totuși, că în 1982, Paulo Rossi și ai lui au luat titlul suprem cu ajutorul substanței-minune, la acea vreme, ”carnitina”!

ioan (20 comentarii)  •  11 noiembrie 2012, 10:36

ce sa stie meltenii ce e ala caviaru ? alimentatia in aproape orice sport este de o importanta colosala . 50 % inseamna alimentatie , iar restul somn si antrenament pentru cei ce vor performanta .

lord belial (189 comentarii)  •  11 noiembrie 2012, 11:09

la ora cind suporterii altor echipe – mai mici, mai insignifiante – citesc aceste rinduri, mintile lor se unesc intr-o multime care are un singur element catalizator: e anti-steaua. a fi anti-steaua reprezinta mai intotdeauna ratiunea de a fi a tuturor echipelor din campionatul nostru, incepind cu actorii din „una jalnica partita”, trecind prin mercenarii portughezi sau prin vajnicii plaiesi. in tot acest timp, steaua este in fruntea clasamentului, la 7 puncte de ocupanta locului 2, dar cu un meci mai putin disputat. in europa league, sintem iarasi pe primul loc, cu 10 puncte din 4 meciuri, cu 5 puncte in fata locului nr 2. hai sa nu ignoram evidenta. sintem superiori si atita tot. hai cu 24.

filip (13 comentarii)  •  11 noiembrie 2012, 11:28

Un articol de nota 10. BV

BB (9 comentarii)  •  11 noiembrie 2012, 11:37

Muultă invidie stârnește jocul Stelei 🙂 cei ce văd aici doar ”vitamine” nu urmăresc deloc felul în care joacă echipa comparativ cu păcălirea fotbalului de către contracandidate. După primul joc cu Molde s-a pus victoria pe seama folosirii juniorilor de către adversari… uite că am câștigat cu ei și când au folosit echipa de bază ! Ați urlat că ne-a avantajat arbitrul în jocul cu Dinamo… e drept că din viteza fazei și eu am crezut același lucru, dar revăzând fazele am ajuns la concluzia că a luat decizia corecta la ”faultul în careu al lui Țucudean asupra lui Matei” , am căutat anume pe fazele video să văd unde se afla arbitrul : era pe linia de 16 și a văzut cum Țucudean îl calcă pe Matei !!! Nici vorbă de penalty !!! Dar asta nu-i împiedică pe purtătorii ilegali de pix să zgârie hârtia în continuare, chiar și după ce s-au convins toți cei ce gândesc folosind propriul lor creier de neadevărul împins forțat în subconștientul celor ce citesc ( și înțeleg ) doar ce le convine. În România e mai important să ai un țap ispășitor decât să recunoști cinstit că alții sunt mai buni.
Aaa, da : acum sunt de vină vitaminele…sunt curios ce va fi de vină mâine .

dan (1 comentarii)  •  11 noiembrie 2012, 11:51

imi vine sa rad de voi cat de naivi sunteti .dupa capul vostru barcelona,bayern si chiar dortmund care a batut realul si egal acasa la ei se dopeaza.sportul in ziua de astazi se bazeaza pe profesionisti care stiu medicina sportiva,recuperare ,kinetic si tot ce depinde de o pregatire serioasa.niciodata nu o sa evoluati daca ramaneti la bade vasile care le spune la jucatori „ba sa-mi bag ………………….si tot ce are el mai bun asta numiti voi profesionisti.

DBR (2 comentarii)  •  11 noiembrie 2012, 12:12

in fotbalul german nu exista inca controale serioase de doping. Se discuta in prezent ca dupa fiecare meci sa se ia probe de sange jucatorilor. Din pacate interesul finaciar troneaza peste starea de sanatate a jucatorilor. Multor jucatori germani li s-a adnistrat in timpul meciurilor injectii cu substante ciudate care i-au transformat in invalizi. Viitorul ne va confirma, daca noii superstari de tip Rege et. Co. ingit vitamine sau se dopeaza.

apox (12 comentarii)  •  11 noiembrie 2012, 12:41

1. Zodia Norocului (Iulie -August). Tragerile la sorti pentru cupele europene, inca o data norocul providential al Stelei isi face simtita prezenta, Steaua evitand echipe precum Barcelona, Bayern, Real, Milan, ca printr-o minune!

2. Zodia Blatului (August – Septembrie). Debuteaza liga, debuteaza si blaturile Stelei, cu Concordia (Ilie Stan, duh!), U Cluj (‘Prodanca’ duh, duh!) si Astra – Steaua (macel).

3. Zodia Pariurilor (Septembrie – Octombrie). Presa face descoperiri nelinistitoare in ce priveste trecutul familiei Reghemcamp si legaturile acesteia cu mafia pariurilor. Apare si un personaj dubios, un santaj si un flagrant, o arestare, si … din pacate se tremina zodia…

4. Zodia Arbitrajului (Octombrie – Noiembrie). O adevrata de serie de arbitraje favorabile Stelei, jucatori neeliminati, penalty-uri ne date, o adevarata nebunie! Presa face si descoperirea revolutionara, cum arbitrii straini sunt mult mai coruptuibili decat cei romani, chestie la care nimeni nu s-ar fi gandit in ultimii 5 ani de zile.

5. Zodia Vitaminei (Noiembrie – Decembrie). Dupa mai multe tentaive de demascare a dopingului stelistilor, esuate, presa descopera dupa multe eforturi … vitamina nedepistabila, imposibil de detectat prin mijloace conventionale. Nu este numai o chestiune de bani, dar ai nevoie si de un acces privilegiat la aceasta retea vitaminoasa internationala. In alte cuvinte Steaua prin Reghecampf are si o exclusivitate pe Romania asupra acestei vitamine facatoare de minuni, si protectoare de accidentari, amin!

6. Zodia Favoritismelor (Decembrie – Ianuarie). Liga, prietenul cel mai loyal al Stelei, prelungeste calendarul competitonal cu 3 etape pentru a beneficia Steaua ‘forma buna’, in loc sa fluiere mai repede pauza, pentru a da ocazia celorlalte echipe sa reorganizeze si cooperativizeze, pana nu e prea tarziu si criminalul ros-albastru nu omoara de tot aceasta competitie!

Astept in continuare desfasurarea acestei co-productii gazetaresti, un adevarat brain-buster, cu target divers de la cei mai ecologici dintre fani, si pana la cei mai fanatici suporterii-suporteri si ma rog ca, criza asta de care se tot vorbeste, sa faca si ea un lucru bun inainte sa plece!

daniel (3 comentarii)  •  11 noiembrie 2012, 13:22

O gramada de specialisti comenteaza. Unu, cica nu sunt bune controalele ad de la noi – newsflash bai, in europa se fac dupa fiecare meci, prin urmare era prinsa pana acum steaua daca folosea substante interzise. Altu, cica, steaua are un chimist care modifica putin substanta. Lol, m am prapadit de ras. Intre timp steaua se antreneaza. Ce fac adversarii? Se vaita ca nu pot tine pasu cu ei din cauza ca se dopeaza, fac pariuri sau isi cumpara adversarii.

Toni (14 comentarii)  •  11 noiembrie 2012, 13:30

Mi se pare amuzanta toata aceasta discutie, se poate compara, de fapt, o echipa care investeste, in total, peste jumatate de milion de euro pentru tot ce tine de pregatire fizica, si o alta care cheltuieste 20 de mii ? Carentele noastre, si aici ma refer la divizia A, sunt legate de pregatirea fizica in primul rand : echipe care nu alearga, echipe care isi pierd suflul dupa primele 60 de minute si asa mai departe. Nu este ca si cum jucatorii din afara ar avea trei picioare si ai nostri doua, ci pur si simplu o diferenta neta de pregatire fizica. Oricum s-ar pune problema mai departe, este destul de clar ca diferenta dintre fotbalul romanesc si cel european nu este doar de valoare propriu-zisa, ci si de o pregatire fizica adecvata, de suportivi care duc o viata sportiva potrivita.
Este Steaua una dintre echipele care utilizeaza substante interzise ? Tot ce-i posibil, fara sa fiu direct implicat nu pot spune nici da nici nu.
Este acesta motivul pentru care a ajuns pe primul loc, lasandu-si in urma rivalele ? Cu siguranta nu. Nu poti emite pretentii la titlu cand tu ca echipa intri degeaba pe teren si nu poti invinge codasele clasamentului. Cand nu joci nimic 89 de minute si speri la un penalty in singurul moment in care intri in careu, exact asta primesti – nimic.

nici vorba (62 comentarii)  •  11 noiembrie 2012, 13:42

articolul sugereaza ca e vorba de un fel de doping…ceea ce e gresit din multe puncte de vedere. chiar daca nu asta e intentia autorului ( sau poate ca e) asta reisese. problema cu lansarea acestui tip de aprecieri este ca in mod cert o sa prinda la multi redusi care iau drept adevar toate elucubratiile de genul asta.

COBRA234 (1 comentarii)  •  11 noiembrie 2012, 15:09

SE VEDE CA SI AICI SANT DINTRE ACEI ROSIII,DE INVIDIE,SE VEDE CA SI AICI SANT MULTI CARE ABEREAZA,,PAI CE NU E CLAR CAND ALTE CLUBURI INVESTESC 15-20 MII,SI STEAUA INVESTESTE 100 MII,ASTA E DIFERENTA,SI IN PLUS UN PREPERATOR FIZIC CARE ASI FACE TREABA SERIOS,IN STIL GERMAN,SI NU HOTESTE IN STIL ROMANESC,,SA FENTEZE JOB-UL,SA TREACA LUNA SA-SI IA MALAIUL

Pif (2 comentarii)  •  11 noiembrie 2012, 15:38

Cei care se ocupa cu adevarat de medicina sportiva, si „au voie” sa vorbeasca sustin ca orice substanta nu poate fi eliminata mai devreme de 48 ore din organism(sange) doar daca se fac „epurari” sangvine(schimbul complet/partial de sange din corp). Eu ma intreb …de ce la meciul de cupa cu Chiajna, au dat rateu stelistii? n-au mai riscat sa „inghita” super vitaminele? De ce nu se fac controale anti-doping lunea-martea cu 5-6 zile inainte de meci , pentru ca atunci de administreaza anabolizanti care maresc capacitatea de asimilare si refacere a organismului pentru a fi „numai buni” de randament ridicat la ora urmatorului meci. Cititi aici , si vizualizati cateva secvente despre aceasta medicina-medicala sportiva practicata din ce in ce mai des :http://blog.pify.ro/2012/04/sport-sau-mecanica-medicala.html

Comentează