Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Oltchimul nostru, al tuturor

Avem o echipă de Champions League. Este chiar a noastră, la propriu!

Există un produs premium în sportul românesc. Unul la care se lucrează de nişte ani şi care contrazice teoria sărăciei generalizate, a crizei cronice. Într-un fel, trebuie să […]

duminică, 26 august 2012, 9:52

Avem o echipă de Champions League. Este chiar a noastră, la propriu!

Există un produs premium în sportul românesc. Unul la care se lucrează de nişte ani şi care contrazice teoria sărăciei generalizate, a crizei cronice. Într-un fel, trebuie să ne simţim părtaşi şi direct interesaţi faţă de soarta/performanţele acestei mărci de 5 stele, fiindcă banii vin de la buget. Bugetul de Stat. Şi pentru că trăim într-o ţară a paradoxurilor, Oltchim, echipa feminină de handbal, merge infinit mai bine decît combinatul cu acelaşi nume care o susţine. Dincolo de anomalie, nu-i exclus ca enclava de competitivitate numită Oltchim să ofere şi un posibil model pentru implicarea Statului în susţinerea sportului de mare performanţă. Foarte trist, dar cu iniţiativa privată ne-am cam lămurit.

Oltchim Rîmnicu Vîlcea este singura echipă din România care se poate bate fără handicap cu orice altă mare grupare din Europa. Oltchim este o putere de prim rang a handbalui fiindcă a putut strînge laolaltă jucătoare excepţionale. Cele mai bune din ţară şi printre cele mai bune de pe piaţa externă. Simplu, fără nuanţe. O lectură atentă asupra lotului campioanei României dă vertij oricărui pasionat de sport obişnuit cu produsele cumpărate de la reduceri care ajung prin fotbalul din Liga 1. Hai să vedem şi să ne minunăm împreună!

Antrenorul, danezul Jakob Vestergaard are în palmares două Ligi ale campionilor, cucerite atunci cînd pregătea pe Viborg. Franţuzoaica Allison Pineau, coordonator de meserie, a fost cea mai bună jucătoare a lumii în 2009, Amandine Leynaud, compatrioata lui Pineau, este la rîndu-i una dintre cele mai bune portăriţe din handbalul feminin. Interul dreapta Katarina Bulatovici, eroină a Muntenegrului la Jocurile Olimpice de la Londra, i se alătură Marjiei Jovanovici, inter stînga, aflată deja la Vîlcea. Tot acolo, printre interii stînga se mai află portugheza Alexandrina Barbosa şi Cristina Neagu. Neagu a fost şi ea numărul 1 în lume în urmă cu doi ani. Ionela Stanca şi Oana Manea sînt pivoţii Oltchimului, concurentele pe post ale franţuzoaicei Leynaud se numesc Paula Ungureanu şi Silvia Navarro. Ajunge? Nu, pentru că printre extreme la găsim pe Iulia Mangarova, Adriana Nechita şi Ramona Farcău, iar cordonatoarele sînt Adina Meiroşu şi Aurelia Brădeanu.

Stop! Este ca şi cum Steaua i-ar transfera într-o vară pe Ozil, Khedyra, Alexis Sanchez şi Ibrahimovici, apoi s-ar mai întări şi în iarnă cu Tevez, Dani Alves şi Cech. Asta după ce îl va fi angajat ca antrenor pe Joachim Low. Sau pe Cesare Prandelli. Vi se pare că exagerez? Eu zic că nu, doar că simt nevoia unei precizări esenţiale. Paula Ungureanu, Cristina Neagu, Oana Manea, Ionela Stanca, Adina Meiroşu, Ramona Farcău, Patricia Vizitiu sînt românce. Vi se pare că drăgălaşul nostru fotbal a produs echivalenţi ai jucătoarelor enumerate?

Aşa cum spuneam, mă declar direct interesat de cariera internaţională a Oltchimului. Cotă parte. Şi dacă noi toţi susţinem financiar împreună această echipă, dacă tot am devenit acţionari ai ei fără să fim întrebaţi, avem nişte pretenţii. Este foarte simplu. Nu vrem doar să stăm la masa bogaţilor, ci în capul ei.

Comentarii (59)Adaugă comentariu

Cl”U”j (1 comentarii)  •  26 august 2012, 11:48

Nu mi se pare deloc corect ca un club sportiv sa fie sustinut din bani publici! Oltchim a distrus ideea de competitie sportiva interna, la fel ca Steaua la fotbal la sfarsitul anilor ’80. Brasovul, Clujul, Zalaul au concurat de la egal la egal cu acesti hoti olteni pana acum 2-3 ani, cinste lor! Acum hu mai este posibil, fostele rulmentiste, uiste, salajence imbraca tricoul rusinos al clubului sponsorizat si din banii mei, din pensiile parintilor etc!

John (2 comentarii)  •  26 august 2012, 11:55

Cu siguranta Cristi vei sta in capu’ mesei , anul acesta

John (2 comentarii)  •  26 august 2012, 12:00

Sunt convins ca anul acesta,in momentul in care se va castiga Liga Campionilor se vor gasi destui „meseni”(politicieni) care isi vor atribui merite necuvenite.

Hap (1 comentarii)  •  26 august 2012, 12:01

Daca nu se dau bani la sport, ca de ce nu se dau, daca se dau, ca de ce se dau. Cine va mai intelege fratilor?

maximus (1 comentarii)  •  26 august 2012, 12:11

Nu este corect, oamenii n-au ce manca, si noi cheltuim pe echipa de cinci stele din banii publici, pe cand campionatul nu este nicaieri. De ce nu cheltuim pe cresterea noilor generatii? Aducem vedete straine, iar nationala nu este nicaieri. Eu nu voi urmari nici un meci al oltchimului, care de altfel nu va atinge obiectivele propuse. Eventual va castiga capionatul national. Pacat pentru handbalul romanesc.

Mihai (2 comentarii)  •  26 august 2012, 12:11

Eu n-am nimic impotriva ca primaria, daca isi permite, sa sustina sportul local. Parca te identifici mai mult cu o echipa ce e intr-adevar a orasului, decat cu una care e a unui patron.

PIO (2 comentarii)  •  26 august 2012, 12:13

Eu as prefera sa imi fie redirectionate taxele la o echipa ca Oltchim care ridica steagul sus pentru Romania in Europa, decat sa intre in buzunarele hotilor ca Oprescu cu Arena lui Nationala care e o farsa de stadion, sau in alte porcarii de care eu nu am nevoie cum ar fi Catedrala Neamului.

Scifi (2 comentarii)  •  26 august 2012, 12:20

Trebuie sa castigam Liga anul asta! Daca pana acum sufeream la capitolul „interi”, anul asta avem 3 dintre cei mai buni interi din lume: Bulatovici, Barbosa si Neagu (daca s-a refacut – nu stiu).

Kneazul (1 comentarii)  •  26 august 2012, 12:28

E totusi vorba de handbal, rivalitatile nu sunt asa aprinse incat sa impiedice un astfel de proiect sa aduca roade. In fotbal e totusi utopic sa vorbim despre o super-echipa sponsorizata de bugetul de stat, nu doar ca am fi o natie de ranchiunosi care nu isi pot pune diferentele la o parte, ci si pentru ca eventuala echipa beneficiara si suporterii ei nu ar detine modestia de a se considera o echipa a „tuturor romanilor”. Doar imagineaza-ti-l pe Becali daca Steaua ar primii bani de la bugetul de stat.

Bogdan (1 comentarii)  •  26 august 2012, 12:33

Nici mie nu mi se pare corect…
-sa-l desființam asa cum am facut cu toate celelalte?
-cu ce mai scoatem capul in lume?
-cati fura din banii nostri si cate lucruri inutile se fac din banii nostri si totusi nu reactionam asa vehement?
La finala la bucuresti ati venit?, ati venit si nu ati avut loc din cauza ca biletele se vand asa cum ne e stilul nostru, „pe sub mana”.
Dar la TV inima nu v-a batut? nu v-ati simtit mandri ca sunteti romani?
Bagati banii in fotbal si orice altceva, si in curand o sa auziti de romania internationala in sport , la Cupa Prieteniei pe Sate

trickshot (16 comentarii)  •  26 august 2012, 12:47

Domnule Geambasu initiativa dvs de a scrie un articol despre Oltchim este laudabila, dar insistati asupra unei idei nefaste cum ca echipa ar fi sponsorizata din bani de la buget. Daca tot ati facut un efort de documentare asupra lotului echipei nu ar fi fost rau sa va fi aplecat la fel de mult si asupra sponsorilor oficiali care contribuie la bugetul echipei. Ii gasiti pe site-ul oficial al Oltchimului, si-i vedeti inscriptionati chiar pe tricourile de joc. Unul este chiar DIGI, post tv care va gazduieste ca si comentator daca nu ma insel, iar pe langa acesta mai sunt alti 10 sponsori printre care Asirom si Raureni. Cred ca trebuie spus asta, pt ca detractorii Oltchimului si-au facut un obicei din a denigra echipa pe motiv ca ar fi singura care-si asigura bugetul din banii statului. Ceea ce nu e tocmai exact.

Vlad (11 comentarii)  •  26 august 2012, 12:47

Eu am tolerat jaful facut pt echipa asta…. pentru ca Oltchimul stransese cele mai bune jucatoare romane si prin faptul ca jucau impreuna ajutau si Nationala. De vreo 2 ani insa au inceput sa dea afara toate jucatoarele romance si sa faca transferuri doar cu straine…. ceea ce are sens dpdv al intereselor clubului, cele de-afara sunt mai bune. Dar investitia de la buget nu se mai justifica in cazul asta…. In momentul asta Oltchim este cea mai bogata echipa de handbal feminin din lume, da cele mai mari salarii… pe banii statului, intr-un moment de criza maxima!! E normal?? cand in momentul asta niciuna din primele 7 jucatoare nu mai este romanca!!

starchild (11 comentarii)  •  26 august 2012, 12:49

Urat, foarte urat din partea d-voastra … sa va simitit actionari la o echipa pentru 1,5 mil de euro, bani publici (cel mult) pentru ca sunt sigur ca stiti ca Oltchim are si alti sponsori, si vinde bine si bilete si abonamente si reclama, si 50% din buget este asigurat din alte venituri decat cele publice.

Banii astioa sunt o suma infima pentru imaginea si performanta adusa de Oltchim de-a lungul anilor, si sunt din punctul meu de vedere banii comunitatii locale. Cand Combinatul mergea super bine in anii 90 si era in primele 3 societati cotate la bursa, echipa avea 200.000 – 300.000 de euro buget anual, toate profiturile se duceau la bugetul central, si in buzunarul vostru, pentru ca inca tramiam intr-un stat centralizat. Memorie scurta pentru oamnei scurti.

Imi pare bine ca nu va simtiti actionarti si la patinoarele si aeroporturile din Brasov, la stadioanele de sute de milioane de euro, la echipe din fotbalul romanesc care inghit impreuna zeci de milioane de euro (Gaz Metan, OPandurii, Tg. Mures, U Cluj, si aproape toate echipele din Ardeal), fara sa oferie nimic in schimb, si la toate proiectele de dezvoltare regionala (in special in Transilvania) pe care administratorul banilor publici le-au facut, fara sa ne intebe nimic pe noi. In timp ce in Valcea, statul nu a construit nimic, si sala a fost upgradata din banii primariei.

Nu d-le Geambasu, nu sunteti actionari, puteti fi cel mult fanii aceste echipe, dar din punctul meu nu aveti nici prestanta, traditia si nici cunoasterea necesara, lucru care reiese din paralelele pe care le-ati facut cu jucatorii de fotbal. Olchim are la ora actuala jocatoare de o fibra calitativa mult superioara celor care i-ati mentionat, nemaivorbind de cele mai buna marcatoare in Europa in ultimii 2 ani, pe care le-ati trecut la si altii.

In rest puteti sa va credeti ce vreti, mai putin ca sunteti presedintele Romaniei sau al FRF, locuri rezervate pe viata unor bucuresteni din cea mai nesimtita fibra posibila.

Daca totusi recunoastem statul, in aceasta forma de organizare, si ca administrator al finantelor publice, inchidem ochii cand se fac stadioane de 234 de milioane de euro, cu 60% bani publici, patinoare si ce se mai fac, trebuie sa acceptam si 1,5 milioane de euro, banii care nu se dau gratis, nici pe departe, ci cumpara imagine, nu numai pentru combinat, judet, dar pentru toata tara. Daca fiecare milion de euro ar aduce macar atat … V-ati obisnuit cu imagine moca, vreti performanta pe moca, nu se poate intodeauna … moca. Statul roman nu face decat sa plateasca un serviciu, iar in europa ne-basista, acest lucru se intelege foarte bine.

Pe de alta parte, problema asta nu va mai macina foarte mult timp, guvernul si-a luat angajament clar in fata FMI, ca va privatiza Oltchim in urmatorii 1-2 ani, iar ‘fanii cu forta’ neiubitori de handbal si cu impresii de actionari, ca d-voastra vor disparea la fel de repede cum au aparut. Eu va zic acum, ca sa nu uitati: you still owe us! Banii pe care combinatul i-a adus la bugetul de stat intre … cel putin … 1990 si 2006 (an in care s-au pus bazele ‘Oltchimului galactic’) , nici macar nu se compara la degetul mic cu banii cheltuiti in acesti ultimii 6 ani, pe aceasta initiativa foarte profitabila, pentru ca nu exista multe industrii si enterprisuri care sa fie capabile sa dubleze banii publici, cu blani privati si sa fie la nivelul de competitivitate, si productvitate la care este Oltchim. Se retrag cei 1,5 milioane de euro publici, se pierd si cei 1,5 milioane de euro bani provati care ii atrage CS Oltchim, pentru ca nu conteaza ce ziceti d-voatra, din frustrare sau necunostiinta de cauza, bugetul Oltchimului este MIXT, nici public, nici privat.

Pacat, ca am fost nevoit sa citesc un articol asa subiectiv, si bazat … dar cliesul este bine cunoscut in lumea sportului. 90% din investitorii privati din era basista au fost re-directionati in Ardeal si in Bucuresti, pe criterii electorale, si banii publici deasemnea, celelalte regiuni sunt sarace, si abandonate (fara libertatea de a se auto-administra, dar si vara reprezentare in cerculrile politice pdl-iste si basiste), si d-voatra sunteti calaul care face presiune sa li se distruga si ultima raza de speranta … cei 1,5 milioane de euro (marea gaura din buzunarul d-voastra). Daca vreti o Romanie dezbinata, asta veti avea, o federatie basita, inegala in drepturi, inegala in finante, deja noua ne-a cam ajuns. Doar ardelenii fac pateuri si salamuri, noi facem chimicale si lucram in mine, pe bani de nimic … cred ca ne-a cam ajuns sa fim calul de povara al unei natiuni mediocre, imorale si lenesa pana in maduva oaselor, si opinista pana la D-zeu si inapoi.

florin (1 comentarii)  •  26 august 2012, 12:55

Ar fi fost bine ca la Ramnicu Valcea sa apara o sala de sport noua

drev (3 comentarii)  •  26 august 2012, 12:58

d-le geambasu si ce vom face cu nationala?daca speram la rezultate cu jucatoare de pe la galati,deva,brasov,buzau etc cred ca ne amagim!!!vom ajunge acolo unde este si handbalul masculin!!!oare de incurajati acest fenomen f. periculos pentru o tare ca romania unde aria de selectie este f.mica!!!pacat daca asa ganditi!!!!

toma (18 comentarii)  •  26 august 2012, 13:01

Bugetul la handbal e unul iar la fotbal e altul. Oltchim e un produs de seră, care în România joacă singură, iar la fotbal, campioana poate oricând lua bătaie chiar acasă. Deci sunt totuși lucruri diferite. Îmi place foarte mult Oltchim, și dacă sunt de acord cu Dvs și vă susțin, este ideea că, este singura gaură neagră de la bugetul statului care merită banii, pentru că ne reprezintă ca români în Europa și în lume.

me (1 comentarii)  •  26 august 2012, 13:14

feliciari ptr fetele de la oltchim pentru rezultatele obtinute pana acum. asa mai afla si Europa despre noi. am mari indoieli in ceea ce priveste bugetul acestei echipe, cunoscandu/se spiritul de afacerist si de profitor al lui Roibu.am impresia ca , din pacate, aceasta echipa este folosita drept paravan pentru a ascunde o parte din aceste afaceri. cu cat ai cheltuieli mai mari cu atat iti poti justifica mai usor banutii care provin in mae parte si din cotizatiile noastre. asta este Romanica…desi se stie despre afacerile necurate ale lui Roibu , nici o institutie nu a catadicsit sa faca investigatii. fetele nu sunt vinovate de provenienta neortodoxa a fondurilor la echipa, asta e problema conducerii nu trebuie sa le blamam pe ele.sper sa castige liga in sezonul acesta.

starchild (11 comentarii)  •  26 august 2012, 13:14

Te rog frumos sa-mi postezi comentariul, ca nu am scris pentru mine … vad ca l-ai postat pe unul cu ‘Cluj’ care deja ne face hoti, exact ce ai vrut ti sa realizezi prin acest articol! Hotii sunteti voi …

Oltchimul a inceput sa mearga pe minus incepand cu era basista, care nu au fost in stare nici sa mentina linia de productivitate anterioara, nici sa-l privatizeze unor investitori seriosi, si administratori mult mai competenti decat ei. Pesonalul Oltchimului este competent, profesional, educat in materie si adaptabil, probleama a fost incompetenta statului, si lipsa de viziune, iar daca aveti o dara de responsabilitate, este responsabilitatea voastra, a celor care i-ati votat. Sa va fie rusine, ‘actionarilor’!

razvyy (15 comentarii)  •  26 august 2012, 13:27

Echipa asta tinde sa fie…. eficace. Au cumparat tot din campionatul intern (majoritatea jucatoarelor au sfarsit imprumutate la echipe din tara sau din afara, dupa o lunga lustruire a bancii de rezerve), distrugand campionatul. Telul suprem pare sa fie atins cu resurse uriase, nu doar pentru Romania. Sunt curios care-i bugetul clubului si pe ce loc se afla aceasta suma alocata in topul castigatoarelor EHFCL de pana acum.

Mult succes Oltchim in cursa spre eficacitatea suprema!

Grid (9 comentarii)  •  26 august 2012, 13:27

Oltchim este printre ultimii mari producători industriali din ţară care nu au ajuns la fier vechi şi o pradă pentru tranzacţii imobiliare. Teoretic, când nu este subvenţionată, nu consumă bani publici ci îi produce, odată ce virează statului taxe şi impozite.
Nu o să pot niciodată accepta clivajul xenofob creat de aşa zişii ardeleni precum „Cl”U”J”, probabil fan al U Cluj, deci printre cei care se declară patrioţi. Până la urmă, cei mai mulţi morţi pentru Ardeal în primul război mondial au fost olteni, iar clubul de handbal Oltchim chiar este un brand naţional premium. Nu este vina lor că în alte părţi nu mai există industrie care să susţină şi alte centre, întradevăr onorabile, precum Braşov, Cluj, Zalău.

INVIDIA (5 comentarii)  •  26 august 2012, 13:33

Se simte, la unii „comentatori” ai articolului(inclusiv la realizatorul Cristi G.), INVIDIA, acesta molima care ne-a dus unde suntem astazi ca neam, tara si performante.Pe scurt zicala care se potriveste f. bine este ‘sa moara si capra vecinului’, adica daca o echipa, in speta OLTCHIM, ridica capul prea mult, noi romanii trebuie sa-i dam in cap.De ce nu se scrie la fel(buget de nu stiu unde etc.) si despre Petrolul Ploiesti, echipa de baschet sponzorizata de CNLO sau de CE Rovinari, si pot sa dau exemple destule.Simplu : nu prezinta acelasi interes pentru ca nu au performante.
Dau un sfat celor tineri educati care mai au timp sa tina cont de el(daca vor binenteles): gasiti-va alt popor pentru ca acesta nu o sa faca performanta nici in sport cum nu va face in niciun domeniu, priviti cum se mananca politicienii si nu numai, si veti intelege ce se va alege de acesta tara cu un astfel de popor!

Multumesc.

starchild (11 comentarii)  •  26 august 2012, 13:42

Si eu, cetatean roman, nascut in Ramnicu Valcea, dar cu domiciliul in Bucuresti de mai bine de 10 ani, platitor de taxe si impozite, locale si centrale (dar fara drept de vot recunoscut in era basista), sunt direct interesat ca pe National Arena sa se joace FOTBAL nu sa se cante muzica (fie ea si de cea mai inalta calitate si originalitate). Si prin prisma proximitati, nu pot sa nu ma simt actionar la acest Stadion, vreau sa vad Steaua – Erkanas pe un stadion de fotbal, civilizat, o echipa care reprezinta APEX-ul in fotbalul romanesc, cea mai titrata, cea mai performanta si cea mai iubita, din toate timpurile si de astazi.

Ce parere aveti, credeti ca este normal ca fotbalul sa se joace pe Stadion, sau sa punem porti si sa tragem linii si sa ne mutam in Piata Constituriei si sa o punem de o miuta? Credeti ca contractele cu partenerii sportivi, pentru folosinta unui stadiohn, ar trebui sa aibe sau nu prioritate, celorlalte evenimente?

N-ai raspunsuri, actionare? Pe tine te roade de Oltchim, fratele meu … imi pare rau pentru tine. Nu punteai sa scrii nimic de Red Hot vs Steaua, nu avem decat o trupa romaneasca de fotbal vs. o trupa straina de muzica, dispunandu-si dreptul de a evolua pe un stadion de fotbal … de ce te-ar interesa pe tine acest subiect.

Eu urmaresc Oltchim de la inceputul anilor 90, am vazut aceasta echipa zbandu-se la pragul falimentului, reconstruind cu junioare de vreo 2-3 ori pe deceniu, cand nu a fost o echipa de top in Europa, tot o umilea pe Hypo la Viena dupa, propvocandu-i prima infrangere dupa 13 ani, si la 6 goluri, am fost in schimb mereu o echipa de top in Romania; am avut momente frumoase cuSilcotub, dar am fost mai buni de cele mai multe ori; dupa aia ner-a tradat Florescu, si a construit o echipa Rulmentul, semi-competitiva, dar care nu a resistat mult, pentru ca a fost construita in stiga unei tradari si a foloaselor basisto-pdl-iste, care nu au mai putut fi garantate o data cu criza. Si iata-ne astazi lovindu-ne de frustrai extreme.

Oltchim este cea mai performanta echipa de club, din Romania dupa trezirea noastra la democratie si capitalism, si prima echipa care va aduce o Liga a Campionilor in Romania in istoria sportului romanesc (ca inainte nu existau ligii, existau cupe). Se va lupta pentru asta, cu echipe carora le face Audi buget de 5 milioane anual, cu echipe din tari unde handbalul este sfant, la fel cum este furtul in Romania Basista, si se va lupta pentru asta cu ‘actionari’ habarnisti ca tine, care daca era dupa voi, se alegea praful de orice fan si sport adevarat din tara asta, stateam sa va citim toata ziua analizele semi-docte, despre Mutu, Chivu, si ceilalti figuranti ultra-mediatizati.

Sunteti mediocrii, si in gandire si in viziune, iar asta acopera tot ce as mai putea adauga in continuare!

starchild (11 comentarii)  •  26 august 2012, 14:27

Repet … Oltchimul nu este al vostru, nu sunteti nici fani cum rezulta clar din continutul comentarilor voastre, si nu sunteti nici actionari, pentru ca nu aveti nici un cuvant de spus in modul cum sunt utilizate finantele publice, legal, juridic, asta nu este o chestiune pe care sa o puteti voi schimba printr-o actiune volitiva, sau eu, sa imi retrag ‘partea mea finaciara’ de la patinoarul din Brasov, spre exemplu, si sa le schimb destinatia catre sa zicem … un parc de distractii in Valcea, sau pentru consolidarea Casei Memoriale a lui Anton Pan, ajunsa in descompunere.

Nu este nevoie nici de suportul vostru, fortat si conditional. Oltchim are fani adevarati, si ei merita sa fie speciali, nu bagati in aceeasi oala cu toata elementele frustrate si manipulate din societatea romanesca, care daca dau un cent se cred deja proprietari cu drepturi depline peste tot ce zboara si se manaca. Nu sorry, va invit sa va luati centul inapoi, daca puteti, rog pe cine poate sa va dea centul inapoi, proprietari la Oltchim voi nu sunteti, nu la echipa de handbal. Este echipa comunitatii. Si Mr President nu are nici un drept sa-i traga la poarta lui Hutupan, de alfel cred ca prezenta la vot din judetul Valcea, a fost graitoare in acest sens. Valcenii sunt oamnei inteligenti si au caracter si onoare.

Sunteti romani? Daca ziceti voi, hai sa presupunem ca sunteti. Oltchim este echipa romaneasca, si aveti dreptul sa o sustineti si sa va asociati cu ea, ca orice echipa romanesca, eu nu sunt nesimtit, sa va neg acest drept, si mi se pare ciudat sa puneti aceasta problema, din moment ce nationalitatea juridica a oricarui club romanesc, va face impicit fani, iar specificatia chiar nu este necesara. Daca vreti mai mult de atat, nu se poate, Oltchim este mult mai mult a fanilor decat a celorlalti, noi nu suntem egali cand vine vortba de Oltchim, cu cei care po suporta doar pentru ca au o impresie aberanta ca ar fi proprietari.

Sincer vorbind, romanii nu merita in general o echipa ca Oltchim, de cate ori prinde un meci mai slab, e ciuca injraturilor si a remarcilor misogine. Oltchim defapt va suporta pe multi, si nu viceversa.

Alex (1 comentarii)  •  26 august 2012, 14:29

As adauga si pe Messi la capitolul comparatii – Cristina Neagu, o jucatoare de geniu din punctul meu de vedere despre care nu mai stim nimic de ceva vreme. Ce se intampla cu ea. Cred ca merita din cand in cand o stire.

dragos (2 comentarii)  •  26 august 2012, 14:30

si chiar trebuia pomenit fobalul si echipa preferata a GSP?

lolo (1 comentarii)  •  26 august 2012, 16:15

Domnul Tolontan cu ocazia olimpiadei e la Londra a avut un moment extraordinar in care a lasat basismul si politica deoparte.Ce a iesit?Au iesit niste articole exceptionale.Cred ca ar fi cazul sa lasati si Dumneavostra basismul si politica deoparte.Jegul de azi din politica si societatea romaneasca este datorata si dumneavostra domnilor ziaristi.Nu am sa uit niciodata articolele abjecte despre Marian Bitang Octavian Bellu fapt ce a dus la o retragere pentru o perioada a acestora.Ce a rezultat?Ati inceput sa scrieti despre gimnastica la trecut.Dupa care ca niste „deontologi” a se citii sulfe ati uitat de tot acel scandal si ati inceput din nou sa spuneti ce tari sunt atrenorii nostri.V-as sugera ca de ficare data cand scrieti sa mai ganditi si cu sufletul si nu doar cu gandul de crea o polemica un rau cuiva care poate nu merita chiar daca mai comite cetodat si unele greseli in activitatea personala.Multumesc.

durden (270 comentarii)  •  26 august 2012, 16:29

stiu ca toata lumea tot anunta acelasi lucru de cativa ani incoace,dar anul asta chiar cred ca oltchim va castiga champions league!

starchild (11 comentarii)  •  26 august 2012, 16:34

Acest editorial reia intr-o forma putin diferita, dar cu acelasi scop, un articol mai vechi (vreo 2-3 luni) a lui Remus Raureanu. Acesta compara salarile de la Steaua, cu cele de la Oltchim si titra cu font arial de 80: ‘Statul mai darnic decat Becali’.

Din personajul rudimentar, profitor, iata cum Becali s-a transformat in etalonul darniciei in fotbalului romanesc, doar pentru a servi acest singur scop al autorului. Nu mai conteaza nici ca Steaua este cea mai privatizata echipa din fotbalul romanesc, ca contribuie cel mai mult la bugetul de stat prin taxe si chirii (n-o sa vedeti niciodata ziaristii laundandu-ne pentru asta, macar sa faca o asemnea observatie, niciodata). Nu putea domnul Raureanu sa compare pe Oltchim cu Gaz Metan (3 milioane de euro bani publici pe an … de 2 ori mai mult), sau cu Pandurii Tg. Jiu (6 milioane de euro pe an de la Regia de Exploatare a Lihnitului Oltenia). Sa compare banii care ii baga statul in handbal, fata de fotbal, in general (de cca 20 de ori mai multi), nu d-l Raureanu compara salarile lui Bulatovici (Messi in handbal), Cristina Neagu (Crtistiano Ronaldo) sau Leynaud (Casilias) cu ce sume castiga Tanase, Tatu si Tatarusanu.

Parsivenie si nesimtire, a unei prese eminamente basiste, asa cum am vazut cu totii in acesta vara caniculara. Acestia … vor sa fie partasi cu noi la succesele Oltchimului … mie nu mi se pare corect, si chiar mi se pare necesar sa subliniez.

Oltchimul se va privatiza in curand, o sa vedeti ca echipa de handbal va supravietui in continuare, pentru ca este simbolul comunitatii, si orice afacere profitabila are nevoie de comunitate, are nevoie de imagine si de reclama, iar echipa asta stie sa faca de toate. Handbalul are traditie mare in Valcea, si la orele de educatie fizica se face handbal in peste 60% din cazuri.

Abia astept sa ne privatizam, ca sa scapam dracu de voi, sa va duceti si sa faceti peri albi la altcineva. Despre echipa asta nu aveti ce sa scrieti decat scandaluri, ca asta este sectiunea voastra de audienta. Nu stiti nici macar din ce este facut bugetul, din ce fel de venituri … am citit o aberatie ca Oltchim ar avea cel mai mare buget din Europa, nu Gyor are 5 milioane si mai e una care are peste 3 milioane, Larvik. Anul trecut si Buducnost a fost peste noi ca buget.

Crdeti ca daca nu s-ar mai da 1,5 milioane la handbal, banii aia s-ar duce la voi in portofelele basiste, in nici un caz. Oltchimul este o societate care se doreste sa se privatizeze, s-ar duce tot in imagine, dar de alt timp, s-ar plati o firma de specialitate, probabil cu mult mai mult decat se plateste acum, si s-ar plati diverse comisioane (aka spagi). Voi nu o sa traiti niciodata, nici mai bine, nici mai fericiti, pentru ca asta necesita o anumita profunzime a intelegerii vietii si mecanismelor ei, profunzime pe care voi nu o aveti. Si cu asta la revedere!

Sibelius (13 comentarii)  •  26 august 2012, 17:25

„Masa bogatilor” din handbalul feminin este mult mai saraca decat „masa saracilor” din liga I. Daca nu ma insel bugetul Oltchimului este cel mai mare din handbalul feminin(in cel mai rau caz in primele 3), un buget asigurat de un combinat cu datorii de 720.000.000. euro. O eventuala victorie in finala Ligii nu ar recupera nici macar jumatate din banii investiti intr-un sezon.

cynic (37 comentarii)  •  26 august 2012, 17:50

o fi distrus Oltchimul competitia interna, dar cu ce este ea de vina? cu nivelul competitiei interne nu faci performanta in Europa. daca erau bune romancele ar fi ramas la club, nu sunt, la revedere… nu am nicio problema ca se baga bani de la buget in handbal. mult mai bine decat sa le dau celor de la Hidroelectrica 1600 de euro salariu mediu…

cynic (37 comentarii)  •  26 august 2012, 17:52

am uitat sa scriu ca Meirosu probabil are ceva pile la nivelul conducerii altfel nivelul echipei este mult peste posibilitatile sale. ar fi trebuit tinuta Ozel in locul ei sau o tanara speranta ca Babeanu…

razvyy (15 comentarii)  •  26 august 2012, 18:20

Oameni buni

NU mai comparati finantarea stadionului National cu cea a clubului Oltchim. Stadionul a fost construit din banii Primariei in procent de 85%, Guvernul a venit cu 15%. Din construirea stadionului vin bani inapoi, din salariile jucatoarelor mai putin.
Bani din sponsorizari? :)) Sa fim seriosi. Banii de la buget sunt in proportie de 80%. Contractul de sponsorizare cu DIGI nu acopera nici 5% din bugetul echipei. Sunt bani de apa plata, mancarica, ceva echipament si sosete la sportive.

Daca in acest moment s-ar retrage sprijinul iar echipa ar fi nevoita sa traiasca din sponsorizari, in 2 ani pierde campionatul intern.

nik (1 comentarii)  •  26 august 2012, 19:37

bravo starchild! ai spus tot ceea ce trebuia de spus.. pacat ca exista astfel de jurnalisti, care nu fac decat sa atace un BRAND asa mare cum este Oltchim, si sa distruga tot ce ne-a mai ramas in tara asta.

starchild (11 comentarii)  •  26 august 2012, 19:51

D-le Geambasu este de datoria d-voastra, ca initiator de subiect, ca sa prezentati sumele in discutie, cat din bugetut clubului CS Oltchim reprezinta capital public, si cat sunt banii veniti de la alti sponsori, din bilete si abonamente, din drepturile TV si din castiguri competitonale, de fapt daca nu ma insel, in privinta a ceea ce inseamna jurnalism, cu asta trebuia sa incepeti.

Deja au inceput sa circule procente nesusinute de surse si afirmatii de natura calomnioasa. Tin sa va informez, ca calomnia, ca si insulta sunt din nou infractiuni, precazute in Codul Penal Roman, iar Clubul Oltchim ca si parte vatamata va poate actiona in judecata pentru prezentarea de dezinformatii, care afecteaza imaginea clubului.

Deasemnea apreciem daca puteti oferii date si despre provenienta banilor in alte proiecte din sport, Incepand cu National Arena, Cluj Arena, Patinoarul din Brasov, etc. … mai ales cat din acestia sunt parte din bugetul central, cel local si sponsorizari private.

Trebuie sa intre si presa intr-o era a informatiei, sa vorbim cu cifrele in fata, asa incat sa nu vina orcine si sa ofere proprile procente, si nimeni sa nu mai inteleaga nimic. De sa fim tinuti incotinuu in intuneric si in interpretare? De ce sunt tabu cifrele si procentele in Romania?

Gata, perioada basismului cronic a ajuns la final … CONSUMATORUL trebuie respectat, nu folosit si aruncat in superficialitate, de ce, de niste procedee stilistice
ieftine, precum cel cu ‘actionarii’. Nu cred!

Va rog respectuos sa va terminati articolul, si sa va terminati ideea, cu date concrete, de preferinta pana nu mai apar 10.000 de procente, care de care mai calomnioase.

razvyy (15 comentarii)  •  26 august 2012, 20:14

Nu comparati fotbalul cu handbalul. Fotbalul conduce detasat, atat la numarul de sportivi legitimati cat si la mediatizare, sume investite, numar de suporteri, etc.
Daca Combinatul ar fi pe linia de plutire – alta ar fi situatia.
Gaz Metan Medias primeste finantare din partea Romgaz, Transgaz + vreo 10 sponsori mai mici. Cele 2 Companii au realizat profit considerabil. Pot face ce doresc cu profitul. Insa Oltchim este o intreprindere falimentara, ce papa anual sume imense sin bugetul de stat. Este o diferenta mare, ca si intre râme şi limbrici. Una munceste, celalalt este parazit. Traieste la mila sau indolenta purtatorului.

PROMOTIICONTABILITATE (94 comentarii)  •  26 august 2012, 20:49

DOMNULE GEAMBASU, in general, adevaratii manageri profesionisti, scot bani vanzand cu adaos maxim, un produs cu calitate „x” si incaseaza si banii din vanzare, asa ca faptul ca oltchim are performata dar are si bani, este ceva deosebit pentru Romania. As mai spune, ca fara bani, nationala feminina de gimnastica condusa de BITANG SI BELU, a intrecut acest „principiu”. Dar intr-o societate, in autodistrugere, nu vor mai aparea „fenomene” ca asta.

o seara placuta

Fernando (16 comentarii)  •  26 august 2012, 20:59

De ce oare articolul de fata incepe si se termina cu aceeasi ideea, cea a banilor de la buget? Si de ce oare trebuie mentionat acest aspect atunci cand e vorba de singurul loc unde banii se investesc eficient, intr-un club de top, cu jucatoare de top mondial care aduc performanta si imagine Romaniei?!
In loc sa ne bucuram ca avem privilegiul de a avea o asemnea echipa de club, unica in istoria sportului romanesc, noi ce facem? Facem afirmatii prostesti si ridicam probleme ridicole.
Bai oameni buni, Oltchimul ne reprezinta pe toti si e unul din putinele lucruri care ne ridica si noua capul din pamant in fata lumii. Ca in rest stiti cum suntem priviti prin Europa cand spunem ca suntem romani.

stando (64 comentarii)  •  26 august 2012, 21:59

@starchild: bati campii cu gratie ! Oltchim e o gaura neagra a economiei romanesti si faptul ca sponsorizeaza o echipa de handbal cu sume astronomice e imoral si vai ! ilegal… Oltchim trebuia inchis de mult si in orice tara normala o entitate industriala cu un asemenea background inspaimantator ca model de afacere nu mai exista. Cand clubul de handbal isi va permite cumpararea de Messi si Cristiano Ronaldo cu minge mica din bani privati, nu din jefuirea banului public ne vom ridica palariile in fata acelui manager. Pana atunci ciocu’ mic si pozitia ghiocel !

Bogdan (5 comentarii)  •  26 august 2012, 22:46

In sfarsit, niste bani de la buget cheltuiti cu cap.

Xbotz (9 comentarii)  •  27 august 2012, 2:44

Oltchimul a adunat cele mai bune jucatoare din Romania si a facut performanta dupa care a bagat bani in transferuri.Un alt club din Romania a fi platit datorii,ar fi bagat bani la banca.Cluburile din Romania au avut odata bani pentru supertransferuri dar nu au vrut sa faca si au ajuns sa nu mai poate face.Cat despre cresterea jucatoriilor cluburile din Romania chiar au crescut jucatori magnifici.Adica numai FC Arges a dat niste nume care vor ramne mereu in istorie.Poate ca in acest moment sngura echipa care are academii calumea este Dinamo dar in trecut cluburile au crescut multi jucatorii valorosi.

Mihai (2 comentarii)  •  27 august 2012, 8:18

Dumnezeule, cata frustrare si prostie in tara asta…

alen (156 comentarii)  •  27 august 2012, 8:51

aberatie tipic romaneasca. Un combinat falimentar, de stat, tine cu un buget de milioane de euro o echipa profesionista de handbal. Faza asta cu „face cinste Romaniei” e jenanta. Nu toata lumea e moarta dupa handbal si oricum nu ne-a intrebat nimeni daca suntem de acord. Sper ca acest combinat sa fie privatizat si atunci sa faca ce vor cu echipa

razvyy (15 comentarii)  •  27 august 2012, 8:57

starchild, pe ce lume traiesti?
Larvik are 3 mil euro pentru sezonul 2012-2013????
Cunosti bugetele alocate pentru 2012-2013 ale echipelor Gyor, Oltchim si Buducnost? Buget de 1,5 mil euro la Oltchim pentru acest sezon? Sa fim seriosi, fratilor. Nu mai fabulati, chiar si in sezonul recent incheiat au depasit 3 mil. euro. Un buget apropiat de cel al lui Buducnost, formatie care ne-a umilit in Main Round, formatie ce si-a dovedit eficienta, castigand trofeul pus in joc.
Bulatovic nu este nici un Messi, ma degraba un Torres. Nu are nici un titlu de jucatoarea anului. Ce sa mai zicem de Heidi Loke, Anita Gorbicz, Bojana Popovic, Neagu, etc?

eu (1 comentarii)  •  27 august 2012, 12:21

Nu înțeleg unde ați văzut voi anti-Oltchim-ism la domnul Geambașu. Citiți cu calm articolul. Omul vroia să spună, cu alte cuvinte, că e mândru că avem și noi așa ceva în sport și că s-a săturat de incompetența privaților fanfaroni (falși capitaliști), cu un ușor „boierism patriot” din partea domnului gazetar. Ce e drept, la partea economică a fost neglijent, pentru că cele două industrii nu sunt comparabile la nivel de resurse dislocate. Cred că Gigi ar câștiga Champions cu 5 echipe de handbal deodată, având în vedere că bagă 15 milioane anual în Steaua doar ca să ne dăm și noi o tură prin grupele Europa League. Poate greșesc, nu știu…

ahuramazda (3 comentarii)  •  27 august 2012, 13:19

Interesante comentarii si foarte haioase, cu adevarat romanesti… De altfel ca si articolul in sine.
Starchild mi-a placut combativitatea ta si a avut si temei, dar esti prea inflacarat chiar daca este pe buna dreptate.
Inainte de a face vreo remarca sau comentariu as dori sa mi se raspunda la o intrebare si anume: Care bani publici se cheltuie la Oltchim (clubul sportiv Oltchim Ramnicu Valcea)? Discutam de un club sportiv sponsorizat de diverse societati dintre care una cotata pe bursa si anume SC Oltchim SA. Mai sunt bani publici oare? Verificati istoria SC Oltchim SA si spuneti-mi ultima data cand statul roman a oferit Oltchim-ului vreun ajutor financiar ca sa putem vorbi de bani publici. Eu cred ca nu veti gasi o astfel de data, pentru ca din 2007 suntem membri UE, iar un ajutor de stat se face doar cu aprobarea UE. Deci domnilor, inca o data va intreb: Unde sunt banii publici din Oltchim? Raspundeti-mi si stam de vorba. Dar informati-va inainte de a vorbi sau scrie si nu-mi veniti cu argumente de genul ‘SC Oltchim SA este detinuta in proportie de x% de statul roman’. Ganditi-va cum se aproba un buget al unei societati si cum se fundamenteaza acest buget si de unde provin sursele de finantare. Haideti, faceti cateva exercitii de gandire, daca sunteti capabili. O zi buna.

razvyy (15 comentarii)  •  27 august 2012, 15:01

starchild:
1. Stadionul a fost construit din banii Primariei in procent de 85%, Guvernul a venit cu 15%. Citeste bine mai jos, informatia este mai completa. Incercati si voi la Valcea cu bani locali si nimeni nu o sa mai spuna nimic. Dar edte diferenta maaaare, tu compari o echipa cu o constructie!!!!! Fara alte comentarii.
2. Oltchim aduna datorii incepand cu 1994! SPER sa ajunga pe zero la sfarsitul anului sau sa fie privatizat, pentru ca in actuala forma de finantare CS Oltchim este in afara bunului simt.

Xtrem (16 comentarii)  •  27 august 2012, 18:32

@ razvvy

Prietene pe langa ca nu ai cunostinte elementre nici nu poti sa intelegi cum stau lucrurile. Desi ti se explica niste amanunte simple nu reusesti sa te desprinzi de ideile putine si fixe pe care le elucubrezi pe aici. Daca te-ai duce la culcare de la ora 8 seara ar fi ideal, ne-ai scuti de niste hohote de ras care sa ne deranjeze vecinii.

strachild (11 comentarii)  •  27 august 2012, 18:43

@razvyy …

1. Prezinta-ti sursele care sa sustina procentul de 85% bani din bugetul primariei, altfel nu esti decat un mincinos.

2. Toate sunt proiecte de implicare a statului in sport, proiecte care costa bani publici (in diverse proportii), si le compar pentru ca asa vreau eu. Criteriul despre care vorbim este ‘banul public’, nu daca obiectul proiectului este mobil sau imobil.

3. Minti cu spume. Balanta venituri / cheltuieli a Oltchim SA a fost pozitiva pana dupa anul 2003.

4. Pentru anul 2012/2013, Oltchim are buget de 3 milioane de euro, am zis, 1.5 milioane de euro (ca doar aia sunt banii publici, cel mult). Am plecat de la bugetul de 3 milioane, si am scazut ceilati sponsori importanti: Asirom, Romplast, Biletele si abonamentele, si drepturile TV platite de Digi pentru 2 competitii, Liga 1 si CL, Oltchim reprezentand o sursa buna de rating. Evident nu stiu cifrele oficiale, si nu este de datria mea sa le prezint, ci a celor care au orchestrat acest atac anti-Oltchim, ca sa ofere si argumentele sustinatoare. Imi rastamacesti cuvintele cu rea-intentie, sau esti total paralel fata de modul cum se constituie bugetul unei echipe, si ce inseamna alte venituri.

5. Audi TT asigura echipei din Gyor un buget de 5 milioane incepand cu anul trecut, si in acest an … conform informatilor mediei romanesti. Iar Larvik are un buget de peste 3 milioane. Anul trecut Oltchim a avut al 4-lea buget in Europa, anul asta e al 3-lea, dupa ce cativa sponsori s-au retras de la Buducnost si si-au pierdut principalele jucatoare, Bojana Popovici s-a retras, Katarina Bulatovici a venit la Oltchim.

@stando, nu decizi tu cand trebuie sa fie inchisa o industrie, slava domnului. Oltchimul nu va fi inchis, va fi privatizat. De acord ca trebuiea sa se ia aceasta decizie de privatizxare mai demult, dar vorbiti cu cu cei care au detinut pachetul majoritar in ultimmii 8 ani, nu cu mine, NU ESTE VINA MEA, ca Oltchimul nu a fost privatizat, sau adus la un alt nivel de productivitate.

strachild (11 comentarii)  •  27 august 2012, 19:04

D-le Geambasu, v-am rugat in mod pertinent zic eu, ca sa prezentati cifrele contribuitiei actionarului majoritar, Ministerul Economiei, la bugetul echipei de handbal. Dar si in alte proiecte in care Statul implica banii publici, in sport, fie in forma de infrastructuctura, sau de sponsorizari, sau chiar de chirii modice, pe stadioane, date in locatiune la sub-pret, si stiti voi care sunt altele. Vreau sa vedem cat contriubuie statul la Handbal, si cat contribuie la Fotbal, dar si alte sporturi, din banii nostrii, sa vedem si nopi care si pe unde mai suntem actionari.

Nu ne-ati prezentat aceste cifre, dovedind ca acest editorial nu este decat un atac marsav la adresa clubului Oltchim. Confuzia si necunoastrea, este terenul dumneavoastra de joaca, zburdati, sariti in sus, printre puciuri si lovituri de stat, gauri negre si actionari virtuali, departe de de cifre, si departe de adevar, pe terenul speculatilor, opinilor rasuflate, si cliseelor repetitive.

deceneu (3 comentarii)  •  28 august 2012, 18:08

pana la urma acest articol este scris intr-o nota admirativa sau defaimatoare la adresa Oltchim? sincer, imi lipseste inteligenta necesara pentru a distinge subtilele nuante inserate atat in articol cat mai ales in unele comentarii. Tovarase @starchild, imi permiti sa te intreb cum ai ajuns sa detii atatea cunostinte din bucataria interna a combinatului Oltchim cat si din cadrul echipei? Eu nu ma simt legat de acea echipa prin absolut nimic, dar curiozitatea ma impinge sa ma intreb inca o data: am ajuns oare sa ne mandrim cu o singura formatie de club si sa avem orgasm la fiecare victorie a sa inorice competitie? citind numele din lot vad doar niste jucatoare, dar nu vad o echipa, dovada fiind prestatia jenanta de la Szabella Kupa, competitie pe care, apropo, in ciuda a tot ce s-a spus, Oltchim a incercat din rasputeri sa o castige,, declarandu-se din cadrul clubului in mod neoficial, ca nu se va mai participa pe viitor intrucat nu pot castiga contra arbitrilor hoti. Traiasca Romania si romanismele! Astept injuriile voastre cu maxim interes! Multumesc!

Comentează