Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

La per tu

Cu Meche ne-am liniştit, cu milionul pentru gazon, la fel. Urmează însă zile de studiu asiduu pentru stewarzi.

Pentru a ne convinge că „Meche nu va fi niciodată preşedintele federaţiei” (în fond, de ce nu?), exponatul care poartă numele Dumitru […]

duminică, 11 martie 2012, 10:32

Cu Meche ne-am liniştit, cu milionul pentru gazon, la fel. Urmează însă zile de studiu asiduu pentru stewarzi.

Pentru a ne convinge că „Meche nu va fi niciodată preşedintele federaţiei” (în fond, de ce nu?), exponatul care poartă numele Dumitru Mihalache a fost adus la conferinţa de presă organizată de FRF şi de Primăria Generală a Capitalei. Dumnealui a stat alături de cel care a fost, este şi va fi preşedintele federaţiei de fotbal pe un interval temporal situat între 20 de ani şi cît vor bicepşii lui. Lîngă Mircea Sandu şi Dumitru Mihalache a venit şi primarul Sorin Oprescu. Teoretic, tema discuţiei era organizarea finalei Europa League, dar practica a demonstrat altceva. Presa era calul de bătaie al conferinţei de presă. O conferinţă de presă ca să dai în presă.

Aşadar, în bănci presa incitatoare, duşmănoasă, ranchiunoasă, defăimătoare, obraznică, prost îmbrăcată, deci săracă, frustrată, carevasăzică, iar la prezidiu, oamenii responsabili, cei care se gîndesc la binele cetăţii, nişte domni eleganţi, la costum, persoane responsabile, parfumate.

În esenţă şi printre per tu-uri prezidenţiale („Tudorache, ia vezi că aşa şi pe dincolo, băi Cojocare, cum stă treaba cu organizarea?”), o idee a reieşit clară. Gazonul de pe Naţional Arena va fi schimbat, iar o dată cu plantarea noului covor va fi închiriată, ulterior urmînd a fi cumpărată, şi instalaţia de iluminare artificială/fotosinteză. Operaţiunea va costa „doar” un milion de euro, sumă modică în opinia primarului general. Care primar general a asistat cumva perplex la răfuiala cu ziariştii a lui Mircea Sandu, înţelegînd, îmi închipui, că jungla politică nu este decît un parc populat cu foci, pinguni şi fazani faţă de jungla ecuatorială a fotbalului în care eşti sfîşiat de fiare la prima neatenţie.

Ce a văzut lumea la Mircea Sandu de data asta? „Un cetăţean, un om”, cum s-a zugrăvit cu o notă de nostalgie tremurată în glas domnul preşedinte. Un Mircea Sandu sincer, o persoană care a renunţat la incomodul fard al politeţii. Un om exact aşa cum este el. Arogant. Suficient. Resentimentar. Miştocar. Ameninţător. Fierbînd de nervi. Dispus să jignească. Predispus să acuze fără dovezi. Specialist în autovictimizare. Ironic în registrul glumelor de şantier. Asta apropo de şantierul neterminat şi netencuit numit Naţional Arena.

Urmează două luni în care beneficiarii Stadionului Naţional şi totodată finanţatorii acestuia vor fi obligaţi să-şi pună pofta-n cui cu meciurile. Două luni în care gazonul va fi schimbat şi în care stewarzii vor fi cu burta pe carte, pentru a aprofunda simbolurile naziste şi rasiste. Dacă asupra svasticii vor exista dubii ideologice – ce-i, de fapt, svastica, un important element al filosofiei jainist-hiduiste sau marca înregistrată a naţional-socialismului din Germania lui Hitler? – la bannere de genul FRF # RMGC ne-am lămurit. Este o incitare la crimă.

Dumneavoastră incitaţi, domnişoară, zicea Naşu’ adresîndu-i-se unei reportere care întrebase despre calitatea viitorului gazon. Curat incitatoare aceste domnişoare cu microfon. Şi mai au şi pretenţia să primească flori şi bomboane de 8 martie!

Comentarii (28)Adaugă comentariu

Che Guevara (113 comentarii)  •  11 martie 2012, 12:27

Mircea Sandu si Dumitru Dragomir la puscarie!

Sandhu (25 comentarii)  •  11 martie 2012, 12:30

Acum 10 ani Sandu nu era tot la fel? Abia acum vi s-a dat tema sa-l inlocuiti cu Ion Becali?

Andrei Angelescu (1 comentarii)  •  11 martie 2012, 12:33

Cristi Geambasu din nou genial

TavY (1 comentarii)  •  11 martie 2012, 12:36

Bravo Geambasule. Pe cand articole si impotriva celorlalte elemente putrezite ale fotbalului Romanesc gen Mitica, Becaliotii, etc??

Nea Vanea (54 comentarii)  •  11 martie 2012, 12:39

Cristiane, ne luptam cu morile de vant, baiete…
Felicitari pentru tableta, este nu numai obiectiva dar si incarcata de mult bun-simt, bravo!
Ma risc si ma repet: doara moartea ne va scapa de Nasu si Corleone! A lor, sau a noastra….

aldo_m (55 comentarii)  •  11 martie 2012, 12:40

domnilor ziaristi de ce nu faceti o campanie impotriva arbitrilor CORUPTI ,ar fi interesant de aflat ce CONTURI AU PARINTII LOR SAU BUNCII LOR CA NU SANT IDIOTI SA-SI DESCHIDA CONTURILE PE NUMELE LOR SAU CATE CASE strang acesti arbitri -sant tare curios cine l-o fi PLATIT PE HATEGAN despre care pot garanta ca e corupt suta la suta

dac.impielitzat (11 comentarii)  •  11 martie 2012, 12:46

Bun articolul. Nu prea te citesc domnule (vezi imi permit sa ne tutuim, ce mai tura vura), dar articolul asta a fost bun de duminica dimineata. Nu spune nimic nou despre nimeni si mai nimic concret despre ce s-a intamplat acolo. Cu alte cuvinte informativ nu e. Dar e amuzant si e frumusel in plasticitatea cu care vorbeste despre acest personj care trebuia sa plece de foarte demult din fotbalul romanesc.

Bistro (2 comentarii)  •  11 martie 2012, 12:51

„Asta”, adica presedintele ferefe, isi inchipuie, probabil, ca daca face referire tot timpul la Ceausescu, oamenii nu il mai confunda cu Dictatorul? Este poate un truc psihologic pe care il tot uzeaza? Daca da, atunci sa stie ca are dreptate. Mirciulica nu este ca Ceausescu, este de douazeci de ori mai rau ca Ceausescu!!! Ceausescu, spre deosebire de acest personaj gretos din fruntea fotbalului, nu era plin de infatuare. Si mai este un lucru: Ceausescu iubea romanii si Romania. Au trecut mai mult de 20 de ani de cand o persoana de conducere (din orice conducere) din Romania a iubit Romania si pe romani.

alex (42 comentarii)  •  11 martie 2012, 12:52

bravo, Cristi. taios ca o lama.

m. sandu e doar un semidoct, unul dintre ultimii tirani romani. stati linistiti, de aici incolo vom fi condusi in intregime de afara. fara zvastici si cruci naziste. shalom!

one.love (27 comentarii)  •  11 martie 2012, 13:01

10 ani pt nasul mare

GIGI (1 comentarii)  •  11 martie 2012, 13:08

IN PRETUL BAZEI A INTRAT SI INSTALATIA DE FOTOSINTEZA. DOAR NU-TI VINDE UN APARAT DE FOTOGRAFIAT FARA TELEOBIECTIV. SA FIM SERIOSI. ALO?? DNA?

teo (4 comentarii)  •  11 martie 2012, 13:12

svastica e simbol tracic, deci ar fi o portita sa intre cu mesh mare pe stadion! 🙂 … Ex. Pe partiile din zona Innsbruck s-a putut schia de catre oricine, pana cu o zi inainte de olimpiada! Eu propun sa nu se mai joace niciodata pe stadionul asta nou, ca poate organizeaza Mircea Sandu un amical in 2020, evident cu Brunei!

PROTOPOPESCU (32 comentarii)  •  11 martie 2012, 13:22

Problema e ca suntem de rasul curcilor!!!

Dupa 22+ de ani avem aceeasi conducatori securisti/comunisti la LPF si FRF!!! Si daca ar fi capabili…dar e clar ca nu sunt!!!

E de mult, de foarte de mult timpul!

Ar fi de dorit sa-si faca DNA-ul treaba in mod corect, si sa-i vedem pe acesti oameni unde ar trebui sa fie – dupa fileu!

JOS SANDU si DRAGOMIR!
JOS INCOMPETENTA si HOTIA!!!

zur-ree-el (2 comentarii)  •  11 martie 2012, 13:31

In 1990 era un om sărac lipit pământului, încălțat cu o pereche de teniși rupți tipa ca doar ei grupul de la Sportul Studentesc sunt singurii corecti si toți ceilalți sunt corupți si doar el merita se fie Președinte.
S-a îmbogățit enorm si numai pe tratamentul de cancer a cheltuit cat câștigă un roman într-o viata.
A distrus fotbalul romanesc. minte si manipuleaza exact cum o făceau ofițerii de securitate.
Sa fie luat la purificat cum a făcut averea și el și Mitica Dragomir.
Confiscat tot și la puscarie.
Ce au făcut ei Universității Craiova este o infracțiune clara , de ce lâncezește cercetarea penala?

Alex (18 comentarii)  •  11 martie 2012, 13:36

Toti cei actualmente in fruntea tarii, indiferent de domeniu, sunt de aceeasi teapa!!! E nevoie de un administrator strain pentru aceasta tara. Strain de coruptie, strain de balcanism, strain de fostele structuri comunisto-securiste cocotate in fruntea bucatelor!!!
Asta e singura speranta.

cristi (2 comentarii)  •  11 martie 2012, 13:59

Acesti doi infractori sunt rezultatul sistemului corupt din Romania.La puscarie cu ei si cu toti coruptii din fotbalul romanesc.

69 (2 comentarii)  •  11 martie 2012, 14:03

Felicitari Cristi!
Sunt sigur ca energiile noastre, a tuturor, care s-au adunat impotrva acestor 2 personaje, o sa ii faca sa le simta… o sa se rasfranga asupra lor, poate nu azi sau poate nu maine, dar o s vina ziua aia cu siguranta.
sandu mircea este deja o epava plutind inspre mal cu sanse minime de reusita…

dan (17 comentarii)  •  11 martie 2012, 14:34

Am vazut o inregistrare a conferintei. Nu mi-a venit sa cred. Toate epitetele tale sunt corecte. Nimic exagerat. Va rog sa nu va opriti din a scrie zilnic despre cei 2 nemernici. Trebuie sa cedeza pana la urma.

vlad (1 comentarii)  •  11 martie 2012, 14:45

Felicitari pentru acest articol . Odata si odata tot va trebui sa se sparga buba neagra din fotbalul romanesc. Nu va dati batuti

gabriel (4 comentarii)  •  11 martie 2012, 15:07

Daca v-ati fi trezit macar acum vreo 5-6 ani poate acum eram si noi la turneul final…poate craiova mai era in fotbal…cativa oameni infundau puscariile pentru halul in care a ajuns fotbalul romanesc si poate stadionul vietii era construit ca la carte. Dragomir si Sandu nu vor renunta la functii decat atunci cand vor termina de impartit niste felii ( finala ), cateva contracte ce mai sunt de incheiat si nu in ultimul rand DOAR ATUNCI CAND VOR FI STERSE TOATE DOVEZILE CE LE-AR PUTEA PUNE IN PERICOL BATRANETILE dupa ce capitolul FRF va fi incheiat.

emg (62 comentarii)  •  11 martie 2012, 17:01

cine asteapta ceva bun de la mircea sandu sau sorin oprescu e prea naiv. culmea e ca urmeaza aleferile la primaria capitalei si oprescu e dat ca favorit…

motanul incaltat (455 comentarii)  •  11 martie 2012, 18:27

In 1990,in Romania,au murit oameni ca sa aibe loc o schimbare deja planuita de altii cu ceva timp inainte.De ce? Pai e Romania-de-aia.La vecinii nostri a fost o revolutie de catifea.La noi,nu! Daca cineva isi inchipuie ca vom scapa de Sandu si Dragomir pe cale democratica e NAIV si PROST(nu pinguin,foca sau fazan,saracele animalute neavind nici o vina)….Ori DNA ori o „revolutie” a suporterilor,presei si cluburilor.

diss (39 comentarii)  •  11 martie 2012, 18:54

Nimeni nu zice ca nu ai dreptate,dar uite ca Sandu si Dragomir rezista bine mersi! Asta nu inseamna ca tu nu iti faci datoria,din pacate increngatura e prea stufoasa iar acesti oameni par vesnici in fruntea fotbalului romanesc….

corvinist (1 comentarii)  •  11 martie 2012, 19:16

Bravo d-le Geambasu.Te asteptam si cu un articol despre modul in care este tratata F.C. Corvinul de acesti baroni ai fotbalului.Sa ai o sentinta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie investita cu titlul suprem,cazul Corvinul vs. Rapid,dupa un proces ce a durat 10 ANI,iar acesti mafioti pur si simplu se p…a pe justitia romana.

Adi (56 comentarii)  •  11 martie 2012, 19:37

eu astept ca societatea romaneasca si presa sportiva sa se uneasca in protestul contra valizelor vehiculate prin culisele fotbalului, si pentru un fotbal jucat onest in teren. Cat timp FRF si LPF se prefac ca nu se vehiculeaza bani negri in fotbal, si asteapta sa il ierte justitia pe Gigi ca sa se prefaca mai departe, protestele nu cred ca se vor opri, ca si ideea ca fotbalul a ajuns doar o bisnita pentru parlamentari cu bani si fara morala.

Mihu (198 comentarii)  •  11 martie 2012, 19:59

Domnule Geambașu, campania de presă, pornită ca la comandă, contra celor doi președinți – Sandu și Dragomir – este ușor dubioasă. Lumea spune că se încearcă astfel abaterea atenției de la PROCESUL TRANSFERURILOR, care este, într-adevăr, cel mai mare scandal penal dovedit vreodată în fotbalul românesc. Desigur, cei doi sunt vinovați de majoritatea relelor din fotbalul nostru, dar nu de azi de ieri, ci dintotdeauna. După părerea multora, ei au partea lor de vină și în dosarul transferurilor, care se înregistrau la Federație și Ligă. Ei stiu cam cât valorează la un moment dat un fotbalist mioritic, și nu puteau fi prostiți. Așa că trebuiau unși ca să… meargă treaba. Tot la fel cum consiliul de administrație de la Dinamo (Badea și ceilalți) nu pot spune că i-au lăsat, din altruism, lui Borcică toate cele 10 milioane de dolari șterpelite de acesta din transferurile măsluite!
Deci, despre Dosarul Transferurilor, ce aveți de spus, domnule Geambașu?

IO (144 comentarii)  •  11 martie 2012, 22:00

Acum fie vorba intre noi, Nasu cam are dreptate cand va mai da peste nas. Nu pt ca vi l-ati baga prin afacerile lui, dar pt ca-l cam bagati in locuri mai nepatrunse de soare. In afara de Tolontan, care mai apare cu cate un document in mana, iar cand vorbeste stie si de ce, toti cei care se perinda prin presa sportiva, adica fotbal, sunt de la jalnic in jos. Este lipsit de orice profesionalism sa moderezi emisiuni de fotbal si sa nu stii cine cu cine joaca etapa viitoare sau relultatele de acum doua etape. Sa nu mai spun ca atunci ca vorbiti cu Becali sunteti mielusei.

mihrp (18 comentarii)  •  12 martie 2012, 8:39

bun articol !

Comentează