Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Neşu, oglinda olandeză

Plouă ca la sfîrşitul lumii. Oraşul are miros de mucegai şi aspiră veştile rele cu o voluptate păcătoasă. Şi sînt atîtea canale pe care vin ştirile. Mii şi milioane de conducte prin care circulă necazurile, dramele, nenorocirile. Răul multiplicat prin […]

marți, 10 mai 2011, 7:19

Plouă ca la sfîrşitul lumii. Oraşul are miros de mucegai şi aspiră veştile rele cu o voluptate păcătoasă. Şi sînt atîtea canale pe care vin ştirile. Mii şi milioane de conducte prin care circulă necazurile, dramele, nenorocirile. Răul multiplicat prin fibră optică, în full HD. Site, facebook, twiter. Încă TV, totuşi radio.

Vestea accidentării lui Mihăiţă Neşu a căzut sec, fără zgomot. Ca o bilă metalică masivă peste acoperişul nostru şubred, unde supravieţuim şi cîteodată, îndrăznim planuri de viitor. Ştirea era cît se poate de verificată. Şi foarte exactă. Nimeni nu înflorise nimic. Dar cum să înfloreşti fractura unei vertebre?

Urăsc melodramele. Detest mimarea compasiunii. Aşa că nu urmează o litanie dedicată unui tînăr fotbalist care a suferit un accident grav. Nu ştim cît de grav, iar asta e şi mai rău.  Răul neştiut e răul suprem. Un antrenament obişnuit, o căzătură nefericită, alarmă, îngrijorare, intervenţie chirurgicală de urgenţă. Acţiunea se petrece în Olanda. Din fericire, pentru că tot ce a urmat s-a petrecut mai repede, mai curat, mai organizat.

Pe Mihăiţă Neşu l-am descoperit de-abia atunci cînd a ajuns la Utrecht. Îl ştiam, sigur că da, îi remarcasem entuziasmul şi relativa lipsă a simţului de conservare. O dată nimerise cu maşina pe un refugiu sau spaţiu verde, cam aşa ceva. Părea neguvernabil, măcar la nivelul expunerii fizice. La cîteva luni după transferul în Olanda, am discutat cu el la telefon în timpul unei emisiuni. Descopeream altă persoană. Un om echilbrat şi inteligent, adaptat în timp record unui alt stil de viaţă. A răspuns calm mizeriilor care se spuneau despre el dinspre  Ghencea. Îşi cîştigase locul în noua echipă şi respectul colegilor. Trăia viaţa pe care România nu o poate oferi tinerilor ei.

Trebuie folosit timpul prezent. Mihăiţă Neşu este un tînăr fotbalist care a suferit o accidentare gravă. În rest, totul a rămas valabil. Recuperarea va fi lungă, anevoioasă şi dureroasă. O vertebră nu schimbă personalitatea unui om. O altă ţară, da. De aceea, pînă se vindecă, poate că n-ar fi nepotrivit să încercăm să ne comportăm firesc, ca şi cum am fi olandezi. Să nu bocim şi să nu cobim. Ghicesc că i-ar face plăcere.

Sănătate, Mihai, curaj ştiu că ai!

Comentarii (60)Adaugă comentariu

dani_sm (5 comentarii)  •  10 mai 2011, 19:41

articol reusit…inspirat..felicitari..si putere de recuperare Mihai !

el_greco (2 comentarii)  •  10 mai 2011, 19:42

Curaj are sigur,are si ambitie si o sa isi revina sigur.Am afirmat asta pentru ca am vazut un om firav(Mihaita Nesu) in meciul „bricheta” care a sarit la cap cu Pancu si la 5 minute zburda pe teren iar Pancu avea capul spart si cerea ambulanta. Multa sanatate !

Radu (1 comentarii)  •  10 mai 2011, 19:44

Asta inseamna ca la o emisiune sportiva la ora asta ( Contra Atac -GSP TV) sa se vorbeasca de circu’ dintre Barboianu si Mititelu , aceste gesturi de mahala cu care este obisnuit fotbalu’ romanesc , si nici macar un cuvant de cand urmaresc emisiune despre Mihai Nesu , nici macar un subiect despre el! Si mai mult , sa apara porcu’ de mitica dragomir , si sa dea maxima emisiunii , Mititelu prin inselatoria pe care a facut-o , a reusit sa faca mai mult decat o crima !!! Imi pare rau , dar tin sa contrazic acest titlu’! Trebuia macar jumate din emisiune dedicata unui jucator roman care trece prin clipe grele …. P.S : parerea mea !

Roman din Romania (2 comentarii)  •  10 mai 2011, 19:46

Insanatosire grabnica, Mihai Nesu! Dumnezeu sa fie cu tine!

gabi (2 comentarii)  •  10 mai 2011, 19:46

suntem alaturi de tine Mihaita.stim ca o sa te faci bine.

bilu (34 comentarii)  •  10 mai 2011, 19:48

sa nu bocim,sa nu cobim. Si sa ne rugam pentru aproapele nostru,fiecare cum poate,daca considera de cuviinta,in sinea lui.

adi (25 comentarii)  •  10 mai 2011, 19:52

Articol dragut,dar …orasul are miros de mucegai? La care oras va referiti? In mod sigur la orasul unde locuiti,stimate domn!Va asigur ca Utrechtul nu are miros de mucegai. Va invit sa il vizitati! Pana atunci incercati sa iesiti din mucegaiul care va inconjoara zilnic! Mihai,sanatate multa!

Adrian (1 comentarii)  •  10 mai 2011, 19:53

Ca toti iubitorii de fotbal vestea accidentarii lui NESU m-a intristat enorm. Desi stim cu totii ca accidentarile fac parte din viata fotbalistica … nu pot sa nu ma gîndesc la faptul ca NESU nu merita asa ceva. Orice meci era pentru el o finala dindu-isi si sufletul pe teren pentru a apara culorile clubului din care facea parte. Sunt sigur ca va reveni si mai puternic dupa aceasta accidentare.
Sanatate si sa te revedem cit mai repede pe terenurile de fotbal !

crisan dan (4 comentarii)  •  10 mai 2011, 19:54

cei buni sufera. vezi si poporul japonez, asta ca un ultim exemplu. sint convins ca „bisonul” va trece cu bine incercarea. iar voi ramineti la iancu si porumboiu. FORZA MIHAI.

sorin (1 comentarii)  •  10 mai 2011, 19:57

multa sanatate mihai.

toropila (1 comentarii)  •  10 mai 2011, 19:57

Corect.Bafta ,curaj si multa sanatate Nesule,sa te ajute Dumnezeu si sa revii repede !

gigi_becali_4 (12 comentarii)  •  10 mai 2011, 20:02

MULTA SANATATE MIHAITZA ! TE IUBIM !! SUNTEM ALATURI DE TINE !!!

anto (1 comentarii)  •  10 mai 2011, 20:03

sa te ajute DUMNEZEU sa te intorci pe teren mai puternic,oricum ai puterea de caracter sa revi

elio (1 comentarii)  •  10 mai 2011, 20:07

totul va fi bine !!! forza mihauta!!!!!

watcher (8 comentarii)  •  10 mai 2011, 20:12

fii tare barbate… poti !!

vali12 (5 comentarii)  •  10 mai 2011, 20:15

Sanatate,Mihai!

lucian (2 comentarii)  •  10 mai 2011, 20:18

multa sanatate recuperare grabnica te asteptam cu nerbdare sa revii

ovidiu (1 comentarii)  •  10 mai 2011, 20:19

Ti s-a pregatit un meci greu. Joci o finala de unul singur. Ai grija la recuperare, adica: rabdare, concentrare, darzenie. Dupa recuperare te asteptam pe contraatac. Toate cele bune!”Sanatate, Mihai, curaj stiu ca ai!”

danSteaua (19 comentarii)  •  10 mai 2011, 20:20

Insanatosire grabnica, Mihai!

ma doare la basca (7 comentarii)  •  10 mai 2011, 20:23

pacat pentru Nesu..unul dintre cei care ne reperzinta cu succes afara…oare d ece „vedete ” ca Mutu nu patesc asemenea nenorociri?
Ma gandesc ce ar trebuI sa pateasca Boc si cu marinaru’….

sport (10 comentarii)  •  10 mai 2011, 20:27

Fii tare Mihaita si sa revii cat mai repede pe teren. Sanatate!

mkn (1 comentarii)  •  10 mai 2011, 20:31

sanatate bichonule…suntem alaturi de tine….te asteptam la nationala si in ghencea…

gest (6 comentarii)  •  10 mai 2011, 20:35

Multa sanatate, Mihai!

tactic-zone (4 comentarii)  •  10 mai 2011, 20:37

n-a stiut niciodata sa se protejeze ! la primul sau antrenament la steaua, s-a trezit cu piciorul rupt de catre carabas. piturca l-a si pus pe liber pe cara, dupa acest eveniment. practic, era o obisnuinta sa il vezi pe nesu pe banda stanga,cu parul blond cu zulufi, prins intr-o plasa de aceea care tine pansamnetul in sa nu cada din zona arcadei sparte.

Ciprian STANCIU (1 comentarii)  •  10 mai 2011, 20:40

Mihaita, fi tare asa cum ai fost intotdeauna!
Multa sanatate si recuperare grabnica!
Pacat de lipsa de reactie a gazetarimii. Se pare ca trebuie sa te accidentezi serios ca sa se vorbeasca ceva si despre un jucator pentru care circul, carciumile si pipitzele sunt ciudatzenii de neincercat…

Mihai (6 comentarii)  •  10 mai 2011, 20:40

Insanatosire grabnica Mihaita si recuperare cat mai curand!

marius (5 comentarii)  •  10 mai 2011, 20:46

o sa-si revina 🙂

ionut (1 comentarii)  •  10 mai 2011, 20:50

mihai sa sti ca toti stelisti si nu numai sunt alaturi de tine. eu sincer scriu comentariu asta cu lacrimi in ochi, nu meritai sa primesti lovitura asta, nu ai deranjat pe nimeni. fi tarae si sa te reantorci inapoi pe teren unde iti este locul si sa joci multi ani. DUMNEZEU ESTE CU TINE

Larry79 (3 comentarii)  •  10 mai 2011, 20:51

Multa sanatate Mihaita. Esti puternic si o sa treci peste asta. O sa fi mult mai puternic

Flipper (1 comentarii)  •  10 mai 2011, 20:54

Fruntea sus Mihaita!!!!
Stiu ca poti si vrei.

Sanatate multa!

Razvan A. (1 comentarii)  •  10 mai 2011, 20:58

Multa Sanatate !!!

Alex (1 comentarii)  •  10 mai 2011, 21:00

:((((

23 (21 comentarii)  •  10 mai 2011, 21:14

io-s optimist!cred in capacitatea si taria organismului sau de-a se recupera!
Sanatate Mihai!

hahaha (81 comentarii)  •  10 mai 2011, 21:21

da, sa-l martirizam pe acest nesu, de ce nu, de aia sintem asa penibili, am ajuns sa ,,umflam,, o pana_rama care se crede fotbalist….penibil

un oradean (3 comentarii)  •  10 mai 2011, 21:54

de admirat!!!!numai comentarii pozitive!felicitari baieti! Mihaitza sa fii cat mai repede sanatos!

ady (1 comentarii)  •  10 mai 2011, 22:28

sanatate multa si sa te vedem cat mai repede pe teren!

taio (3 comentarii)  •  11 mai 2011, 0:04

bun articol

George O. (1 comentarii)  •  11 mai 2011, 0:32

Multumim domnule Geambașu pentru cuvintele frumoase si pline de adevăr legate de acest baiat! Sunt sigur ca va avea ocazia sa va multumeasca si personal sau, cel putin ii voi spune eu că un ziarist român a ghicit dorința lui mai veche, mult mai veche decât accidentul… Doamne ajută!

marianul (2 comentarii)  •  11 mai 2011, 6:02

sanatate multa bichonule!!!

ba(la)nel (75 comentarii)  •  11 mai 2011, 8:21

Multa sanatate, dar asa se intampla cand intri ca un bezmetic…Nesu, Chivu, Rat&Radoi la Europene…la ce experienta au acesti jucatori, n-ar mai trebui sa se arunce ca disperatii, cu capul inainte…imi aduc aminte accidentarea lui Chivu…erau langa cel cu care s-a ciocnit Chivu si Zanetti, si un adversar…Zanetti s-a ferit si s-a repezit Chivu…repet, la experienta lor, nu te mai repezi ca un debutant care vrea sa prinda echipa…
In fine, asta e alta discutie, multa sanatate lui Nesu care este un tip educat si foarte civilizat

eugen (11 comentarii)  •  11 mai 2011, 9:12

Nu ceda Mihai……de fapt stiu ca nu vei ceda !!! ai fost mereu un luptator asa cum avem putini!

pop cosmin (20 comentarii)  •  11 mai 2011, 9:14

domnule geambasu faptul ca ati scris un editorial foarte bun si adevarat VA OBLIGA sa nu mai rostiti numele becali macar o saptamana.ar fi pacat de articol sa interfereze cu laturile

CAINE (22 comentarii)  •  11 mai 2011, 10:38

Sanatate, mihai ! Te asteptam sa revii pe teren !

hanno (2 comentarii)  •  11 mai 2011, 10:53

inca un articol bun marca Geambasu…tot respectul!!

undo (12 comentarii)  •  11 mai 2011, 12:07

frumos articol si de bun simt, ce conteaza cel mai mult, este concluzia dvs., d-le Geambasu. sa incercam sa ne purtam normal

serban (1 comentarii)  •  11 mai 2011, 13:09

Ca om de talk show nu esti chiar cel mai grozav dar ca editorialist esti genial. Tine-o tot asa!

bogdan (1 comentarii)  •  11 mai 2011, 13:29

bun articol domnu cristian.

PIF (11 comentarii)  •  11 mai 2011, 13:38

Sanatate multa lui Mihai si sper sa-si revina cat mai curand.

boris (20 comentarii)  •  11 mai 2011, 14:09

domnule ba(la)nel, accidentul s-a petrecut la un meci de antrenament!!! la noi, antrenamentul e cu misto-uri, cu tinut mingea pe cap si cu alte fitze. la ei – dai totul. nesu a priceput asta. dv. si altii ca dv. – nu. asta e diferenta intre fotbalul olandez si cel romanesc.

IO (144 comentarii)  •  11 mai 2011, 14:20

Incep prin a-mi afirma compasiunea cu Nesu si continui prin a va asigura ca nu este una de complezentza.

Comentează