Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Dragă Jose,

Toată stima pentru munca dăruită pe care o depui la Rapid! Un sincer bravo pentru contribuţia la jocul curat şi primenit arătat de giuleşteni acum, la început de campionat. Te tutuim, dar nu te supăra pe noi, asta nu înseamnă […]

luni, 11 august 2008, 5:51

Toată stima pentru munca dăruită pe care o depui la Rapid! Un sincer bravo pentru contribuţia la jocul curat şi primenit arătat de giuleşteni acum, la început de campionat. Te tutuim, dar nu te supăra pe noi, asta nu înseamnă că nu te respectăm. Dimpotrivă. Te simţim unul de-al nostru. Şi sîntem la fotbal, nu la un simpozion despre încălzirea globală.

Aşadar, încă o dată, felicitări! Ai reuşit în numai cîteva săptămîni să pui pe picioare o echipă puternică. Ai redat Grantului plăcerea de a privi fotbal-spectacol. Dacă pînă şi nea George are cuvinte de laudă, iar pe Taher l-ai făcut să danseze din buric la finalul derbyului, e clar că ai schimbat ceva acolo. Eşti dedicat, priceput, informat. Munceşti şi dormi la PRO Rapid, n-ai văzut încă oraşul, unele zone poate că nici n-ar trebui să le vezi. În orice caz, află despre noi că nu sîntem canibali. Avem şi un Ateneu în centrul oraşului.

Vişiniii joacă spectaculos, Costin Lazăr pare reinventat, pe Maftei nu l-ai aruncat la coş ca pe o haină uzată, Spadacio şi Julio Cesar zburdă prin careurile adverse ca Niki Dumitriu şi Ion Ionescu pe timpuri. Nu-i ştii, doi fotbalişti care scriau legende pe gazon cu vreo patru decenii în urmă. Dragă Jose, poate n-ar fi rău să afli cîte ceva din istoria Rapidului, a fotbalului românesc, fiindcă îţi vei da seama că n-ai nimerit totuşi într-o ţară unde băştinaşii îşi vînd aurul pe mărgele colorate.

Dragă Jose, tocmai pentru că te apreciem şi avem nevoie de oameni competenţi ca tine, nu putem să nu-ţi remarcăm aerul acela de stăpîn nemeritat de supuşii în zdrenţe. Ştim că aparţii unui popor care a traversat mări şi oceane pentru a descoperi şi cuceri noi continente, dar caravela ta a fost adusă vremelnic aici, pe malurile nu tocmai curate ale Dîmboviţei. Noi n-am cucerit pe nimeni, dar printre altele am inventat stiloul pe care îl foloseşti cînd îţi faci planurile de meci. Ai dat cu piciorul în minge la Constanţa, apoi ai prins-o la meciul contra CFR-ului. Ai fost eliminat şi pretinzi că eşti vînat de arbitri.

Domnul Copos susţine că te bate gîndul să pleci, în semn de protest faţă de atitudinea ostilă a purtătorilor de ecuson şi fluier. Nu-l credem, nu te credem! Recunoaşte că ne-ai cam luat la preţ de băştinaţi necreştinaţi în ale fotbalului, iar acum, cînd ai observat că purtăm şi noi cămăşi de mătase şi pantofi de lac, te cam dai victimă. Şi nu te prinde! Ar mai fi ceva, fair-play-ul lipsă. Ştim, nu e o noţiune inventată de portughezi, dar aşteptăm cu mare interes să te abţii de la comentarii şi atunci cînd va fi Rapidul echipa dezavantajată. Crede-ne pe noi, băştinaşii, acea zi va sosi mult mai repede decît îţi închipui.

Dragă Jose, în rest îţi dorim succes. Apreciem că ţi-ai cerut scuze, că ai găsit cuvinte de laudă pentru România. E o repliere necesară. Relaxează-te puţin! Dacă nu ai la îndemnă vin de Porto, încearcă o Fetească Neagră de Dealul Mare. Printre picături vizitează Muzeul Ţăranului Român. Vei descoperi că nu sîntem atît de ţărani, iar tu nu eşti singurul domn care a călcat vreodată prin Liga I!

Comentarii (326)Adaugă comentariu

Dan56 (4 comentarii)  •  12 august 2008, 17:34

„MAESTRE” nu crezi c-ar fi mai bine pentu matale daca te-ai apuca de afaceri **** si i-ai lasa pe altii sa se ocupe de sport si analize sportive?

ARCHIBALD (1 comentarii)  •  12 august 2008, 18:18

Bun comentariul,doar e scris de Geambasu.Peseiro desi e un antrenor capabil s-ar putea sa nu faca multi pureci pe aici daca o da in suspendari etapa de etapa.A fost penibil cu tinerea mingii,un gest de copil.

DirtyOne (1 comentarii)  •  12 august 2008, 18:30

Draga Catalin,
eu inteleg ce spui, incerci sa critici tot ce ti se pare incorect, insa retin o faza de acum un an cand Hagi, antrenor al Stelei a intrat in teren la un meci cu Poli Iasi si a lovit cu pumnul un jucator iesean care nu se ridica de pe teren. Are sens sa iti spun ca ai uitat sa comentezi, tu o tara intreaga si sa faceti atata valva? Lacatus a vrut sa il bata pe Razvan, toata lumea a spus asta, nu te-am auzit, nu am auzit pe nimeni sa spuna nimic atunci de Lacatus. De ce anume? Ca e roman, ca e de la Steaua? Tu, mare comentator de fotbal ai idee de ceea ce inseamna a fi obiectiv? Jose a gresit, rosu, corect. Pedro Caixina l-a imbrancit pe clujean, nu spune nimeni nimic de el, ca nu are haz sa dea intr-unul mic. De ce nu a luat si el rosu? Peralta a imbrancit un antrenor, cu sau fara sens, insa sigur in afara jocului. E sau nu obstructie? Jose a luat rosu pentru tragere de timp. Te rog pe tine ochi ager, spune-mi cate secunde a tinut mingea si spune-mi cat se pregateste un jucator sa arunce din tusa sau un portar sa bata o degajare din coltul careului mic. As fi f curios sa imi raspunzi..insa o sa revin cu intrebari, te asigur..

MOROMETE (1 comentarii)  •  12 august 2008, 18:47

GEAMBASULE se vede ca esti o SLUGA.A unui cioban,care se pare o sa cumpere la PALAT niste mirtoge(cai desigur) de care sa te ocupi si tu cu ceva.LA MUNCA nu la sgiriat hirtia.

Dinamo (2 comentarii)  •  12 august 2008, 18:51

In mare parte e un articol bun, desi un pic tendentios.

Dupa cum au spus si cei dinainte, lasati de dorit cu aceasta atitudine ( voi, adica GSP, Antena 1, si GSPTV). Voi ati reusit ce nu reusea Ceausescu, sa dati numai Steaua la TV, restul, Dinamo, Rapid, CFR, la munca.
Sa va reamintesc ca din 4 etape ati dat 3 meciuri de-ale ciobanului? Cati bani luati de la el sa-i faceti campanie electorala?

In final vreau sa va reamintesc ca in vremurile alea pe care le speram demult apuse, echipele anti-Steaua, adica anti-Sistem (Dinamo, Rapid, U Craiova) si-au inmultit de sute sau chiar de mii de ori numarul de suporteri. De asemenea, nu vreau sa va reamintesc cum au sfarsit liderii acelei perioade de trista amintire ( N Ceausescu, T. Postelnicu, Ion Dinca, E. Bobu samd)

escobar (1 comentarii)  •  12 august 2008, 18:59

***

cristi (7 comentarii)  •  12 august 2008, 19:22

este un tip vulcanic,nimic mai mult ! Dan Petrescu e pericolul public,este isteric si penibil !

Shu (2 comentarii)  •  12 august 2008, 20:06

Dezamagitor, mister Geambas`. Cand Lacatus facea spume la gura a ti dat o in „deh…e fotbal nu opera”; Petrescu etapa de etapa da in mingi in sticle de apa, in tot ce apuca. Exemple sunt cu sutele. Un articol slab, tendentios, scris de un gazetar credincios regelui CA$$H!.
M ai lamurit…prefer concurenta.

AlaCuChilotiMisto (1 comentarii)  •  12 august 2008, 20:29

***

baronuflash (2 comentarii)  •  12 august 2008, 20:51

ca sa nu mai vorbim de nea andone…de fiecare data cand camera de luat vederi e pe el in timpu unui meci „scoate porumbeii”…parca ar sti ca il filmeaza…foarte subiectiv ceea ce ai scris…asa poti sa-i zici oricarui strain care vine in romania

mihai (1 comentarii)  •  12 august 2008, 21:03

Domnule geambasu,
Pana acum te-am respectat…. acum ti-ai dat arama pe fata !!!!! imi pare rau ca m-ai dezamagit….
Ai demonstrat, la fel ca toti ceilalti gazetari ca pentru voi exista numai steaua….
De ce nu ai comentat ca Poli Iasi a fost frustrata de un penalti…. si jucatorul lui Poli a mai primit si galben….. De ce nu ai comentat ca un jucator de la steaua ( nu stiu care pentru ca nu ma intereseaza componenta stelei ) a imbrancit portarul lui Poli cand acesta a vrut sa degajeze….era de cartonaj galben… dar nu ai comentat pentru ca ar fi fost impotriva stelei…!!!!
…Ei, ce crezi, esti profesionist ??????? Ca profesionist , trebuie sa comentezi ceea ce se intampla, adevarul, indiferent de afinitatile tale !!!!
… In ROMANIA nu va fi niciodata un fotbal curat, atat timp cat exista oamreni ca tine !!!!
Imi pare rau ca te-am respectat pana acum ….. si imi cer scuze pentru ca ti-am vorbit frumos !!!!!

Un RAPIDIST

csaby (2 comentarii)  •  12 august 2008, 21:37

si eu te-am respectat geambasule,si n-are rost sa scriu ce ti-o scris deja toti, dar ppprrreeefffer concurenta ta, ca sunt macar impartiali

dragos (1 comentarii)  •  12 august 2008, 21:38

bun articol .Peseiro asta sa-si mai vada un pic lungu nasului ,in rest respect.FORTA STINTA

sory 55 (1 comentarii)  •  12 august 2008, 22:52

suntem penibili !ni s-a pus pata pe PESEIRO? de ce nu-i vedem pe ANDONE,LACATUS, PETRESCU,HIZO ,OLAROIU,CARTU si lista ar putea continua.pentru ca sunt ai nostri sau antreneaza anumite echipe?? e o simpla intrebare.de mitica ce sa mai zicem,un papagal . in opinia lui PESEIRO e saminta de scandal. bravo, militiene !!!!

sniper_1981 (5 comentarii)  •  12 august 2008, 23:07

iar au inceput romanii inteligenti (asta da pleonasm „roman inteligent”) sa vada arbitrii, jocuri de culise, furaciuni…
bine macar ca nu se prinde gsp tv ca sa nu ma mai uit la meciuri desi campionatul pare interesant cel putin acum la inceput.
dar decat sa ma uit la un meci si sa apreciz fotbalul jucat pt ca apoi sa aud fel si fel de ineptii gen ca aia au vrut sa castige ailalti sau ca ala a jucat acu 10 ani la ailalti si a tras cu ei. IMI E SILA DE ATATA PROSTIE.
tind sa cred ca in romania fotbalul e pentru prosti

mircea nicola (11 comentarii)  •  12 august 2008, 23:25

**** Atunci cand nu i se va mai da atentie, va reveni cu picoarele pe pamant. Ca acum se crede inventatorul fotbalului. iar smecherii din conducerea marfarului numit rapid ii canta in struna. de fapt, vorba aceea, cum ii turcu’ (iranianu’ sau copos), ii si pistolul (adica portughezul).

claudiu (11 comentarii)  •  13 august 2008, 0:08

****

Henrich (2 comentarii)  •  13 august 2008, 0:10

Draga domnu Geambasu,

Cred ca acest articol nu isi are rostul si ca bateti campii.

Atat!

Dante (10 comentarii)  •  13 august 2008, 0:18

@mircea nicola, ai dreptate…doar ca barza care te-a adus era foarte proasta…asta ca sa nu folosesc, cealalta expresie…

Shu (2 comentarii)  •  13 august 2008, 0:44

Am citit prosportul; impartiali, nu ca tine care vrei sa pari destept…

fan_club_dinamo (2 comentarii)  •  13 august 2008, 1:06

asa ma nu mai cumparati gazeta si luati fituica aia a concurentei ca si asa daca nu il cumpar la prima ora dupa aia nu il mai gasesc deloc
articol foarte bun.. inca o dovada ca geambasu e unul dintre cei mai talentati ziaristi romani

VIRGIL (3 comentarii)  •  13 august 2008, 1:43

Bai …ca nu pot sa scriu cuvantul, articolul e foarte bun. Care-i treaba.
Ceva e bun numai ca lauda ceea ce vreau eu.
Ce-i bun e bun si … basta. E simplu. Dar pentru aia mai isteti.

marian (2 comentarii)  •  13 august 2008, 2:55

****

vali (2 comentarii)  •  13 august 2008, 4:03

o incercare de punere la punct nitel gresita. tonul paternal al articolului nu-si gaseste locul iar educatia lui peseiro nu va suferi profunde modificari. prefer sa evit subtilitatile si sa-i spun lui Paseiro ca e prea devreme sa se simta deja presat de meci (calea-i lunga pana la sfarsitul campionatului si nu teatrul ieftin e solutia antrenorului). hai sa recunoastem ca face treaba buna la rapid dar sa-si dea seama ca nu va fi pupat in poponet de arbitri si oficiali.

vali (2 comentarii)  •  13 august 2008, 4:51

daca replica pe care am vazut-o apartine adevaratului geambasu, ceea ce nu cred, hai sa credem in viitorul stelei si sa zicem mai putin „nu se poate” in gandurile noastre….hai sa vedem si partile bune indiferent daca sunt comentate de Geambasu sau alta „personalitate” in viata.

alex_sb (4 comentarii)  •  13 august 2008, 7:07

Domnule Geambasu…vedeti ca dati cu bata-n balta si va furati singur painea de la gura.Daca sefii dumneavoastra ar citii unele comentarii care au aparut in urma acestui articol, sunt sigur ca v-ar concedia imediat…Nu de alta dar acesti simplii oameni au talent in ale scrisului de 10 ori mai mare ca al dumneavoastra.Asa ca aveti grija.FZR

bulgaru M (4 comentarii)  •  13 august 2008, 8:25

NUMAI CUMPARATI gsp!!!postati si voi acest mesaj peste tot!!!!

dan vlad (4 comentarii)  •  13 august 2008, 9:33

draga Cristian ,

n-am maii citit de mult un articol asa fain . FELICITARI

Ionel (1 comentarii)  •  13 august 2008, 11:19

Bravo! Atat.

ALECU SANDU (1 comentarii)  •  13 august 2008, 11:19

****

Luigi (3 comentarii)  •  13 august 2008, 11:44

Draga geambasu,

***

gata,l ai pus la punct pe Peseiro.esti artist.
****

Forza Rapid!

Robert (1 comentarii)  •  13 august 2008, 12:06

***

observator (1 comentarii)  •  13 august 2008, 13:02

elegant, ironic, subtil!

Bravo! …deci se poate!

** (12 comentarii)  •  13 august 2008, 13:09

***Degeaba incerkm noi saii schimbam parerea depsre noi ca suntem asa cum suntem.Suntem niste manelisti ***si fomisti

Frumos! (1 comentarii)  •  13 august 2008, 13:19

superb. exact la tinta!

Marius (1 comentarii)  •  13 august 2008, 13:31

Articol frumos si…ATAT!
Daca Peseiro ar fi fost vinovat, atunci articolul ar fi fost SUPERB!
Dar omu’ chiar nu a gresit cu nimic. Orice om cu scaun la cap, urmarind reluarile de la faza respectiva, va constata ca mingea i-a venit in brate si nu a avut intentia sa intarzie repunerea ei in joc!

Domnule Geambasu, permite-mi sa-ti dau un sfat prietenesc: Fi obiectiv!
P.S.: Nu tin cu Rapid.

luxcor (51 comentarii)  •  13 august 2008, 13:32

pacat ca peseiro nu stie romana … ma rog si daca stia nu cred ca ii folosea prea mult … subtilitatea – sau luatul in balon – aceasta supercalitate cateodata uitata a noastra a bastinasilor – nu ne aduce intotdeauna beneficii … parerea mea este ca a cam venit timpul sa fim un pic mai directi, mai verticali, mai vestici … incolo, Draga Cristi, numai de bine …

stheel (1 comentarii)  •  13 august 2008, 14:00

Vrei sa pari destept da esti departe. Valoarea unui anrenor se vede la sfarsit de campionat nu acum asa ca nu are rost acest comentariu comunist. Si vrei nu vrei portughezul are dreptate; suntem cu zeci de ani in urma din toate punctele de vedere..

emys (1 comentarii)  •  13 august 2008, 14:01

cam aberant. nu se potriveste
de fapt…*** articol.
nu stiu ce vrei sa urmaresti cu el!!

houser (17 comentarii)  •  13 august 2008, 14:05

„Dragă Jose, poate n-ar fi rău să afli cîte ceva din istoria Rapidului, a fotbalului românesc, fiindcă îţi vei da seama că n-ai nimerit totuşi într-o ţară unde băştinaşii îşi vînd aurul pe mărgele colorate.” Cei la care se referea domnul Geambasu sunt in proportie de 80 la suta rapidisti. Omul a scris un articol superb, insa *** care si-au luat lumea in cap dupa trei victorii consecutive nu inteleg subtilitatea acestuia. Peseiro a facut un gest nesportiv. Peseiro se crede buricul pamantului intr-un campionat in care a antrenat Zenga, in care a antrenat Lucescu, in care au jucat fotbalisti mari ai Europei. La un asemenea articol ar trebui sa iti fie rusine sa comentezi cu injurii. Dar in fine, sa ii intelegem, sunt rapidisti.

rainman2 (2 comentarii)  •  13 august 2008, 14:13

ce e mai grav domnule geambasu e ca dumneavoastra sunteti platit pentru a scrie asemenea prostii si faceti parte si din categoria formatorilor de opinie…
din punctul meu de vedere fituica , pt ca nu pot sa o numesc altfel, scrisa de dumneavostra nu are nicio legatura cu realitatea.vreau sa cred ca va plictiseati si in lipsa de orice alt subiect v-ati gandit sa faceti cateva ”incercari literare”.
***

kiki13 (4 comentarii)  •  13 august 2008, 14:20

Daca tot a venit sa ne crestinizeze, de ce nu le explica domnilor Copos si Taher, cum se procedeaza in tarile civilizate cu jucatorii aflati in ultimul an de contract (exemplu Ujfalusi care semnase deja cu Sevilla, dar era in continuare capitanul Fiorentinei) El vede decat ca e vanat de arbitrii, vede ca nu toti se apleaca in fata lui cand aud ca el a fost secund la Real… dar cand face echipa nu vede ca baga titular, un portar cu cel putin o clasa sub Coman? Dar aia nu il mai deranjeaza pt ca nu e treaba lui… Treaba lui e sa ajute copiii de mingi

CAZADOR (2 comentarii)  •  13 august 2008, 14:37

FELICITARI PENTRU ARTICOL, CRISTI!

razvan (1 comentarii)  •  13 august 2008, 14:38

Din pacate la ironii ne pricepem, suntem cei mai buni. E mai greu sa si facem ceva serios, concret, fara subtilitati inutile. Cui foloseste „genialul” articol al lui Geambasu? Ce mare branza a obtinut el scriind, dupa parerea mea aiurea, despre un subiect care intereseaza numai pe cei care nu au preocupari in viata…??

Sincer nu urmaresc des ce se intampla in campionat. Despre Peseiro din cateva interviuri si din rezultate pot sa spun ca pare un tip profesionist, cu capul pe umeri. Faza cu mingea, cu 5-10-1000 de secunde, mi se pare ca e o discutie inutila. Chiar nu inteleg de ce se discuta atat. Parerea mea ca e un incident banal de joc… In fine, parerea mea ca astfel de comentarii si de remarci sunt ale unor frustrati… Daca esti constient de valoarea ta ca popor, ca om nu te comporti asa… Nu am auzit vreodata ca Peseiro sa jigneasca…deci de ce se comporta toata lumea ca o mare de oameni isterici?

agresione (2 comentarii)  •  13 august 2008, 15:12

***

orre (94 comentarii)  •  13 august 2008, 15:12

kiki13

faci confuzii

ala a semnat un contract cu un alt club, coman NU A FACUT ASTA, ***

iulianreddog (2 comentarii)  •  13 august 2008, 15:17

***

** de tinichea (357 comentarii)  •  13 august 2008, 15:22

orre on 13.08.08 at 3:12 pm

***
n-ai inteles nimic din ce-a spus baiatul ala…

agresione (2 comentarii)  •  13 august 2008, 15:28

jos cenzura,de ce mi-ati sters mesajul precedent,nu am folosit obscenitati,va supara parerea cititorilor?

kiki13 (4 comentarii)  •  13 august 2008, 16:15

orre on 13.08.08 at 3:12 pm

cu atat mai mult ca inca nu a semnat ar trebui sa fie folosit….. la noi daca se semneaza un contract pe 4 ani, el este de fapt pe 3 ani, al patrulea fiind folosit pt distrugerea jucatorului care are tupeul sa nu vrea sa continue la acel club… desi serviciile lui sunt platite pe 4 ani…

Comentează