Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

De la ciclism la biciclism

Într-un spital de geriatrie din oraşul american Providence trăieşte motanul Oscar. Se joacă, toarce, zgîrie cînd e nervos şi anunţă moartea. Precis ca un ceas atomic, el apare la căpătîiul pacienţilor cu o oră înainte de constatarea medicală a decesului. […]

vineri, 27 iulie 2007, 6:42

Într-un spital de geriatrie din oraşul american Providence trăieşte motanul Oscar. Se joacă, toarce, zgîrie cînd e nervos şi anunţă moartea. Precis ca un ceas atomic, el apare la căpătîiul pacienţilor cu o oră înainte de constatarea medicală a decesului. Oscar a lipsit din păcate de la Turul Franţei, pentru că ne-ar fi mieunat cu un ceas mai devreme toate prăpăstiile care s-au întîmplat acolo. Inclusiv moartea Turului, decretată cu salvele tradiţionale de presa franceză. O presă care trăia o lună pe an, în fiecare an, din mirajul unei competiţii pe două roţi.

Le Tour îşi dăduse obştescul sfîrşit mai demult, dar dintr-un inexplicabil sentiment de pudoare ne-am făcut că nu vedem cum pe splendidele şosele ale Pirineilor şi Alpilor pedalează nişte fantome. Turul însuşi este un zombi, o creatură sinistră evadată din criptă, urcată pe bicicletă şi pusă în mişcare de medicamente. De la Coppi şi Anquetil, de la Eddy Merckx şi Bernard Hinault, de la Miguel Indurain pînă la Lance Armstrong toată lumea s-a dopat. A luat pastile cu pumnul, şi-a injectat hormoni de maimuţă, şi-a schimbat sîngele cu nesimţire. La doping aproximativ egal cîştigau cei mai dăruiţi de natură, cazul celebrităţilor amintite. Eroi sau legende vor rămîne doar în istoria farmaceuticii subterane.
Pentru că numai concernele în domeniu ar avea interes ca gluma asta pe biciclete să continue în anii ce vin. Presa a luat distanţă, marile firme care susţineau aportul de reclamă au fugit mîncînd pămîntul. Dacă vorbeşti despre frumuseţea sportului amintind de Vinokurov sau Rasmussen e ca şi cum ai evoca funia în casa spînzuratului. Totuşi, suporterii Turului vorbesc acum despre ipocrizia celorlalţi. Ciclismul şi-a dat jos masca şi a trecut la asaltul final împotriva substanţelor interzise, în vreme ce fotbalul, tenisul, baschetul etc, etc continuă să bată audienţe stînd pe acelaşi butoi cu pilule.

Prietenii noştri care iubesc sfîşietor Le Tour, aşa cum, comprenez vous, noi nu vom putea iubi vreodată Coupe du Monde, uită ceva. Ciclismul fără doping nu există. Sau se numeşte biciclism. Plezirism. Marea buclă, Il Giro ori La Vuelta ar trebui comprimate în lipsa stimulentelor la nivelul cîtorva etape nu mai lungi de 100 de kilometri. În mod real, organismul uman nu suportă mai mult. Aici apare diferenţa. Fotbalul, tenisul şi alte sporturi tehnice, jocuri care presupun nu numai muşchi, ci şi inteligenţă, şi imaginaţie vor putea supravieţui în lipsa dopingului. Nadal va fi mai lent, Federer uman, se vor tîrî în setul al cincilea. Thierry Henry, Raul, Messi, Gerrard nu vor mai alerga în prelungiri ca în primul minut, partidele viitorului vor semăna poate cu acelea ale trecutului, se va juca la viteza lui Vava, Garrincha sau Fachetti, dar se va juca. Povestea va continua. Iar pe bicicletă vom merge în excursie, apoi vom bea o bere fără alcool privind la finala Champions League.

Comentarii (119)Adaugă comentariu

ropo (1 comentarii)  •  31 iulie 2007, 16:11

INTRATI AICI SI VEDETI CUM JANDARMII PROVOACA SUPORTERII

ropo-city.miniville.fr

COMUNICAT SUD DINAMO (15 comentarii)  •  31 iulie 2007, 19:23

COMUNICAT SUD DINAMO

Ca parte a suflarii Dinamoviste, ne simtim datori si indreptatiti sa raspundem comunicatului d-lui Presedinte Badea Nicolae. Pozitia oficiala de dupa meciul la Buzau este doar cea mai recenta dintr-o serie de exemple in care suporterul Dinamovist nu a fost respectat si a fost denigrat, fara a i se cere macar versiunea lui asupra celor intamplate si mai ales fara a verifica real si obiectiv evenimentele.

D-le Badea, nici macar nu trebuia sa coborati din eleganta loja oficiala pentru a afla adevarul. Un simplu telefon si ati fi aflat cu adevarat ca suporterii Dinamovisti au fost maltratati inainte de inceperea partidei. Acestia au fost legati la maini pentru a nu se putea apara si batuti minute in sir. Cum credeti ca ne simtim noi, asistand la astfel de scene de groaza? Cum am putea sa ramanem impasibili si la ce reactii v-ati fi asteptat?

Ce pozitie a luat Clubul Dinamo vis a vis de masurile abuzive si total exagerate (monitorizarea abuziva a 63 de suporteri Dinamovisti si prezenta brigazii speciale de interventii, in conditiile in care nu exista nici o rivalitate intre noi si o echipa promovata dupa 20 de ani in prima divizie)? Ce sanctiuni a cerut Clubul Dinamo pentru proasta organizare a clubului buzoian, ce a permis prezenta mai multor suporteri buzoieni/stelisti in sectorul nostru, care s-au bucurat la golul formatiei-gazda? Nu uitati, d-le Presedinte, ca dumneavoastra beneficiati ori de escorta jandarmeriei in coloana oficiala ori de rusinoasa varianta a transportului in dubele jandarmeriei, in timp ce noi suntem fortati sa ne parcam masinile si microbuzele la intamplare, in zone neprotejate si la distante considerabile de sectorul nostrum in stadion.
Nu consideram illegal sau imoral gestul suporterilor Dinamovisti de a iesi la portile stadionului pentru a cere eliberarea imediata a celor 5 baieti sechestrati si abuzati in “regine”, departe de ochiul camerelor de filmat, care, ca de obicei, au surprins doar “derbedeii” si “huliganii” lovind “aparatorii” legii. Ba dimpotriva, gestul de solidaritate este unul perfect justificat.
Unde este legea si siguranta atunci cand cei platiti din banii nostril sa le asigure ne privesc in ochi, cu zambete ironice in coltul gurii, si ne spun ca cei 5 s-au lovit singuri?? Ca lantul de la gat s-a evaporat in duba??? Ca sangele de pe haine e rezultatul caldurii??? Ca dintii unuia dintre ei s-au spart cand acesta a incercat sa fuga??? Ce incredere mai putem avea in bestiile cu trese pe umeri, care ne-au poftit in stadion asigurandu-ne ferm ca celor retinuti nu li se va intampla nimic, iar acestia, odata reveniti printer noi, de-abia se mai puteau tine pe picioare???

In stadion nu am facut decat sa ne aparam si sa ne asiguram ca nu vom impartasi soarta celor 5. Din moment ce pe stadioanele din Romania nu exista lege, ci doar abuz, reactia noastra nu este o incalcare a legii, ci un raspuns impotriva abuzurilor.
Cum va explicaati, d-le Presedinte, lapidarul comunicat al jandarmeriei, care a motivat gravele abuzuri intr-un mod cel putin penibil??
Vreti sa mutati echipa de pe stadionul Dinamo??? De frica “huliganilor” si “derbedeilor”? Acesti huligani si derbedei au sustinut echipa, au realizat coregrafii, colorand de atatea ori acest jalnic stadion, nedemn de istoria si reputatia acestui club, stadion pentru care nu ati depus nici un efort sa-l modernizati. In Champions League jucam pe Lia Manoliu tot din cauza huliganilor??
Spuneti ca va iubiti si va respectati suporterii?! Cum se face atunci ca la Supercupa, pe o caldura clasata cu cod portrocaliu, suporterii Dinamovisti nu au beneficiat nici macar de o minima sursa de apa potabila, fiind obligati sa stea la cozi interminabile si sa plateasca sume immense pentru o gura de apa clocita (150000 lei sticla de apa)??

Spuneti ca suntem needucati. Poate asa este, nu a avut cine, parintii nostri au muncit pe nimic si n-au avut timp si de noi, scolile in care am invatat erau in stare deplorabila, materialele didactice de pe inventar costau cat o janta de Mercedes! Dar acesti “needucati”, indifferent de varsta si de paturi sociale, au venit la Dinamo din pasiune pentru Dinamo, crezand in libertate, prietenie si neconformare in fata unui sistem caruia ii contestam legitimitatea. Am gasit aici o a doua casa, o a doua familie si un mediu in care ne-am insusit mai multe principii si valori reale, dar si un loc in care ne-am format ca oameni.

Casa noastra si a lui Dinamo e stadionul din Stefan cel Mare, acolo a fost inainte ca domnul Badea sa vina la club si va fi atunci cand domnul Badea nu va mai figura in organigrama clubului.
Asteptam scuzele domnului Badea asa cum le asteptam si pe cele ale lui Ianis Zicu care a jignit in aceeasi masura suflarea dinamovista.

Dinamo ramane la Bucuresti!

dinamik (3 comentarii)  •  1 august 2007, 18:17

Nu sunt de acord cu ce ai spus mai sus. Ciclismul poate rezista foarte bine si fara dopaj. Singura problema o reprezinta directorii tehnici ai echipelor care ii obliga pe ciclisti sa se dopeze. Daca ei ar dori sa nu se mai dopeze nimeni de la echipa asa s-ar intampla. Nu cred ca un ciclist ar fi de acord cu excluderea sa din echipa + pierderea banilor pe care ii castiga. Nu inteleg de ce spui ca fotbalul ar rezista fara dopping iar ciclismul nu. Se poate rula mai incet pe sosele, dar tot s-ar putea rula 200 de km intr-o zi cu antrenamentul adecvat. Exista o problema cu doppingul generalizat acum cativa ani, dar in prezent nu se mai practica generalizat. Cu trecerea timpului si cu dezvoltarea metodelor de detectare a dopajului s-ar putea scapa de acest cancer. Nu cred ca un tur cum este „Le Tour” ar putea vreodata sa sa opreasca, deoarece are in spate prea multa traditie, ambitie si la urma urmei este iubit de catre toti cei care iubesc ciclismul, este o competitie de anvergura unui mare eveniment sportiv al lumii. Scoate in strada milioane de oameni pe parcursul etapelor sale.
Acum sa revenim la dopaj, nu stiu de ce spui ca in ciclism ar fi dopajul mai mare decat in alte sporturi. Singura diferenta intre ciclism si alte sporturi o reprezinta faptul ca in ciclism oamenii LUPTA pentru stoparea dopajului, pe cand in fotbal de exemplu acest lucru este ascuns. Prietenii stiu de ce. (vezi doctorul Fuentes) si cine era la el pe liste.

cristian (1 comentarii)  •  1 august 2007, 18:23

http://www.salutbucuresti.ro

Pentru Fotbal (1 comentarii)  •  1 august 2007, 19:07

Tricouri originale ale marilor echipe de fotbal

http://www.pentrufotbal.lx.ro

Tricouri originale ale marilor echipe de fotbal

Piorel (5 comentarii)  •  2 august 2007, 23:21

Cristiane: mai bine ne scrii despre tenis de masă, ce zici? Sau eşti încă în localitatea cu pricina? 🙂

aciduzzu (70 comentarii)  •  3 august 2007, 9:06

cum se face ca Lance Amstrong a fost protejat atata timp der americani si in ciuda faptului ca se dopa la greu nu a fost niciodata deconspirat? Banii si interesele americanilor au fost mai presus de orice in cazul lui.

livium (1 comentarii)  •  3 august 2007, 11:28

Ideea ca ciclismul e sport de rezistenta si fortbalul e o chestie tehnica,unde iti folosesti mintea e o exagerare..Si l-a ciclism iti trebuie tehnica,curaj,etc…
Si ciclismul si fotbalul sunt 2 sporturi.. Fotbalul in sine e un sport decent ca toate altele. Ce il diferentiaza e audienta mare si spectacolul social din jurul lui.Putea fi invers…dintr-un motiv anume lumea sa prefere la TV ciclism,etc..si atunci probabil aveam pe G Becali patronul unui echipe de biciclisti,aparand la tv si facand galagie..
Cred ca peste tot sunt trisori in fotbal si in ciclism si acum si acu 100 de ani/
Remarca de final ca viitorul e al fotbalului urmarit la TV(o explicatia a la GSP) e optimista prin comicu ei…Dar de ce sa nu fie invers: sa jucam un fotbal pe tapsan si apoi la o bere sa mai vedem ce e in turu frantei?

meeshoo_dub (2 comentarii)  •  4 august 2007, 1:20

Eu sunt un iubitor al ciclismului si,sincer,m-au scrbit aceste scandaluri de dopaj.Insa trebuie sa fie facuta o diferenta.In acest sport au fost descoperiti atat de multi oameni dopati pentru ca s-a facut ceva in privinta asta.Nu cred ca politia a mers vreodata in cantonamentul lui Juventus Torino,Real Madrid,Manchester Utd etc.. la 12 noaptea pentru a verifica fotbalistii,daca beau cico sau isi injecteaza substante in vene.Ei bine in ciclism cam asta e procedura.Si e normal sa apara dopati.Pai,dupa cum bine amintea dl Banciu in comentariul sau,a fost publicat un film cu Cannavaro si alti jucatori de la Parma care isi injectau substante.A fost cumva suspendat mai sus amintitul.Problema e ca in jurul fotbalului se invart de n ori mai multi bani decat in ciclism,iar un asemenea scandal ar avea efecte devastatoare asupra sponsorilor.Una peste alta,nu-mi place ce vad in acest sport,dar cred ca,peste ani,ciclismul ar putea deveni cel mai curat sport.Sper macar.

Alexader (2 comentarii)  •  6 august 2007, 0:18

Ca si F1 ciclismul a devenit un sport de echipa in care este promovat un asa zis lider (a facut Discovery un documentar pe tema asta cu Lance). Lui Armstrong ii erau permise anumite substante fiindca suferea de cancer testicular (un pic aiurea pt un ciclist), deci avea un oarecare avantaj asupra oricariui alt ciclist. Intradevar in ultimi ani Turul Frantei ajunsese o competitie intre cei mai buni doctori in medicina sportiva si endrocrinologie la fel cum Miss Venezuela a ajuns un concurs al doctorilor plasticieni.

Alexader (2 comentarii)  •  6 august 2007, 0:23

Scuze pentru double post dar vad iarasi un comentariu penibil si semi-doct al unei asa-zise galerii din Romania in comments mai sus. Absolut jenant sa iti sustii cauza la Buzau in asa situatie, Fenomenul ultras iar folosit ca scuza de niste puberi care fura 200 de mii din poseta mamei ca sa faca o deplasare care nu are niciun rost. Get a life idiots !

DoK (1 comentarii)  •  6 august 2007, 18:14

Am si eu o mare problema!Mi-a fost blocat accesul la dinamovisti.ro de catre niste nemernici care nu sunt de acord cu parerile mele!Ce este de facut!Asa ceva nu am vazut!Sa nu ai voie sa-ti expui propria parere!Mi-am spus parerea mea pe forum de cateva ori iar un nemernic de moderator m-a jignit!Inevitabil l-am jignit si eu si de aici m-am trezit blocat!Unde este libertatea presei!Chiar asa am ajuns??? :((

mihai (774 comentarii)  •  7 august 2007, 16:02

yey

Dan P. (2 comentarii)  •  8 august 2007, 17:39

ma scuzati ca mesajul meu nu are nici o legatura cu articolul dumneavoastra…
dar as vrea sa va propun sa urmariti si evolutia echipei de fotbal feminin CFF CLUJANA din Cluj-Napoca care este in deplasare pentru a juca un turneu de calificare in UEFA Women’s Cup (echivalentul la Champions League pentru barbati)…
ar fi foarte frumos din partea Gazetei Sporturilor sa fie primul ziar care prezinta fotbalul feminin si sa publice rezumatele sau macar rezultatele echipei din acest turneu preliminar…
sper sa tineti cont si de mesajul meu
>>>Multumesc

Dan P. (2 comentarii)  •  8 august 2007, 17:46

si.. am uitat sa va zic..
primul meci al lor este maine la ora 17.00 in israel..
se mai gasesc informatii(grupa si programul echipei) pe site-ul http://www.uefa.com la sectiunea WOMEN’S CUP
>>Multumesc inca odata

catalin27 (2 comentarii)  •  8 august 2007, 19:32

buna seara
stie cineva rezultatul oltchim rulmentul?
e 19.30 si nu am gasit nimic nicaieri. e supercupa la handbal

Blonda69 (774 comentarii)  •  9 august 2007, 10:29

E o prostie.

alex93a (774 comentarii)  •  9 august 2007, 11:52

EL (1 comentarii)  •  9 august 2007, 12:01

LAZIO – DINAMO=5-0
DINAMO – LAZIO jr = 1-3

Dani (774 comentarii)  •  9 august 2007, 12:52

Totul este o vrajeala pe fata

Soson (774 comentarii)  •  9 august 2007, 15:51

Dute la puscarie

Kiki (774 comentarii)  •  9 august 2007, 15:55

Exakt

Kiki (774 comentarii)  •  9 august 2007, 15:56

Salutare ce faceti fratilor?

Kiki (774 comentarii)  •  9 august 2007, 15:57

Chiar ka ii o prostie

Ade (774 comentarii)  •  9 august 2007, 18:22

Chiar k ii o abureala.Nu?

sport_extrem.word (774 comentarii)  •  10 august 2007, 10:06

aprob s eu…pt me nimik interesant.

sport_extrem.word (774 comentarii)  •  10 august 2007, 10:09

m.ai bn faceau un chat fain dekt porkria asta.astai adevaru..

sport_extrem.word (774 comentarii)  •  10 august 2007, 10:10

m.ai bn faceau un chat fain dekt porkria asta.astai adevaru..

Flor (774 comentarii)  •  10 august 2007, 12:58

mihai (774 comentarii)  •  10 august 2007, 13:01

e un carnat asta care a scris articolul asta… da blogul e fain

Flor (774 comentarii)  •  10 august 2007, 13:02

e o kestie neinteresant?

www.piciu.com (774 comentarii)  •  10 august 2007, 18:19

Re all bajetzy cum mere com pe ici ?

boytm2007 (774 comentarii)  •  10 august 2007, 19:59

Ce timpenie sa faci blog pt microbisti,adica pentru retardatzi mai bine zis,nashpa rau de tot.Alte subiecte nu exista?

Alex19 (774 comentarii)  •  11 august 2007, 3:04

Ce nashpa articol.Cel mai naspa d p blog..park ne intereseaza p noi d homosexuali p biciclete.

imt (774 comentarii)  •  11 august 2007, 12:51

lol,hai frate cu nub:))

SUPERDANY (774 comentarii)  •  11 august 2007, 13:56

da dar macar in ciclism se face ceva contra dopajului pe cand in alte sporturi tacere.in fotbal nu o sa se faca niciodata nimic pt ca sunt multi bani la mijloc.poate zidane fara scimbarea de sange si alte pastile si tratamente miraculoase ar fi un lutu esuat pe undeva la o ecipa de mana a treia prin campionatul frantei.

yo….drak impielitzath (774 comentarii)  •  11 august 2007, 14:43

kre e p aich?pup

Alex19 (774 comentarii)  •  11 august 2007, 17:59

Buna rautate mik.Pwpyk

(774 comentarii)  •  11 august 2007, 21:42

ESTE MARF FAZA FRATE

Daniel (774 comentarii)  •  12 august 2007, 15:47

Articolu asta e de r su ***

Imi (774 comentarii)  •  13 august 2007, 22:27

Santeti prost, ce prostie vb?

Yubitzelu_ tau (774 comentarii)  •  13 august 2007, 22:31

Are mare dreptate sportextrem.word

Yubitzelu_ tau (774 comentarii)  •  14 august 2007, 0:54

E pe aci Deea?

Leopardi (774 comentarii)  •  14 august 2007, 10:03

Editori ai GSP, doar de ciclism ati auzit in afara de fotbal?

Leopardi (774 comentarii)  •  14 august 2007, 10:07

Editori ai GSP, doar de ciclism ati auzit in afara de fotbal? Astept de-o saptamana sa mai adaugati un articol in categoria „Sporturi”.

Raluca (774 comentarii)  •  14 august 2007, 12:40

Cineva ?

Petru (774 comentarii)  •  15 august 2007, 13:20

Petru (774 comentarii)  •  15 august 2007, 13:21

dute in **** mea

Petru (774 comentarii)  •  15 august 2007, 13:22

dute in **** mea0si0in0*****

Petru (774 comentarii)  •  15 august 2007, 13:22

dute in **** mea0si0in0*****

Comentează