Radu Cosașu

Excese? Violență? Pamflet? Uitați-le! Așa veți descoperi frumusețea textelor unui ziarist care se definește ca extremist de centru

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Cosașu
„Wow!”-ul lui Lineker

„Wow!”, mi-am permis să exclam și eu, cu entuziasm chiar, aflând de acel „Wow, e om!” cu care a comentat Lineker ratarea de către Messi a penalty-ului din minutul 45, la 1-1, cu PSG. Ca să-i înțelegi geniul conciziei trebuie […]

...

Detaliile unor ”optimi”

Inutil să ne precipităm în comparația prestațiilor lui Messi și Ronaldo sau între cele ale lui Haaland și Mbappe în „optimile” Ligii Campionilor. Ar fi prea abrupt, prea categoric. Dar putem trăi fără judecățile categorice? – fiind în plin faliment […]

...

Prietenul meu „cormoranul”

Poate că voi stârni ceva indignare afirmând aici, fan Manchester United, că fanii lui Liverpool îmi sunt tot mai simpatici și mai apropiați. Știu de ce: ne leagă faptul dureros că am pierdut și noi, și ei, titlul, Guardiola și […]

...

Merci, Giroud!

Merci, Giroud! Merci de două ori: în primul rând pentru golul înscris dintr-o „foarfecă” magistrală, ceea ce azi nu se practică prea des, având în vedere crunta tehnică a apărărilor. Desigur, e un entuziasm puștoiesc la ceea ce L’Equipe numea […]

...

”E Mbappe cel mai bun din lume?”

„Ce se întâmplă, v-ați pierdut mințile?”, extind întrebarea lui Lineker când a auzit că la Liverpool vor să-l dea afară pe Klopp pentru căderea din clasament. O extind, poate o și exagerez după această noapte nu atât de furtunoasă, cât […]

...

Un pașoptist în 2020: Ilie Năstase

Când TVR transmitea doar câteva secunde din finala de la Forest Hills

Permalink to Un pașoptist în 2020: Ilie Năstase
vineri, 18 septembrie 2020, 6:54

Conform noii recomandări, îl salut pe Cristi Geambașu cu mâna la inimă (la vârsta noastră, cord) pentru articolul său de săptămâna trecută care ținea să ne reamintească de cei 48 de ani care au trecut de când Ilie Năstase cucerea primul Grand Slam la Forest Hills, învingându-l în 5 seturi pe Arthur Ashe.

O simpatică coincidență face ca 48 să fie o cifră foarte dragă istoriei noasre. Se știe – e la îndemâna oricărui bacalaureat – ce au însemnat pașoptiștii pentru destinul european al României. Ar fi abuziv dacă – strict pentru acest destin sportiv – l-am numi azi, inspirați de articolul lui Geambașu, pe Ilie Năstase un pașoptist? În fond, a fost primul sportiv român care s-a impus la o dimensiune mondială.

„Match-pointul a fost reluat de două ori”
Nu cred însă că am fost abuziv dacă am alergat imediat la „Cei 5 ani cu Belphegor” să găsesc ce a scris după Forest Hills cel numit de Geo Dumitrescu Nea Belphi. Am găsit. După 48 de ani, în septembrie 2020, am rămas stupefiat: mă autodenunț – „Aplaudam îndelung transmisia de 2 ori în aceeași noapte a câtorva secunde din finalul de la Forest Hills. Match-pointul lui Năstase a fost reluat de două ori în ultima emisiune a zilei, imaginea e de neuitat, măcar asta să ne rămână de acolo”.

În 2020 mi s-ar putea imputa indulgența care se voia ironică în fața acestui adevăr istoric: Televiziunea Română nu a transmis finala de la New York, ci doar câteva secunde! Abia a doua zi după articolul lui Geambașu, sfătuit tot de dânsul, am văzut pe YouTube un amplu rezumat al finalei, inclusiv festivitatea de premiere și am înțeles de ce TVR nu a transmis decât câteva secunde: nu putea controla acest moment de glorie a unui român când gloria aparținea în țară doar unuia singur.

„Nu știu să mă comport în fața victoriei”
Cum s-ar fi transmis scenele când Ilie, transfigurat ca niciodată, flutura hârtia unui cec (25.000 dolari) rezemându-se de mașina inclusă în premiu? Nu exista teleexperiență în domeniul luptei anticapitaliste…

În 2020, sunt însă cât de cât mulțumit de finalul articolului din 1972: „Mărturisesc că nici eu nu știu să mă comport în fața victoriei lui, nu știu ce să scriu ca să nu sune prea „poetic”, prea emfatic sau prea normal (cred că se înțelege, fie și în 2020, ce ar fi fost prea normal…). În fața acestui eveniment fără precedent în sportul românesc ar trebui să fim la fel de crispați, de serioși și de sobri ca Năstase în clipa triumfului”.

N-a fost să fie, cum s-ar spune pe românește, dar nu numai pentru asta îl iubim, cum ar spune postul Erevan.

Comentarii (41)Adaugă comentariu

Umila parere (20 comentarii)  •  18 septembrie 2020, 9:20

Miscarile europene pasoptiste, atat de dragi tie si altor evrei, au fost de origine masona, avand ca scop controlul Europei si implicit al lumii. Timpurile nu erau mature, de aceea au provocat cele doua conflicte mondiale, la sfarsitul carora si-au desavarsit planul. Balcescu, Kossuth, Garibaldi, figuri proeminente pasoptiste in tarile respective, au fost masoni dovediti. Aceste miscari masonice au dat nastere unor imnuri de clara origine masonica, pe care IGNORANTII le considera patriotice, inaltatoare. Vezi imnurile Frantei si al Italiei, tradu versurile respective si vei avea indiscutabila dovada. Sa ne intelegem: NU masonii au condus acele miscari, nici nu sunt controlorii actuali ai lumii, ei sunt doar mana care face treaba murdara pentru elita mondiala, reprezentata de EVREI, prin familii ca Rosthschild, Rockefeller, JP Morgan. Cei cinci fii ai lui Mayer Amschel Rothschild si-au ales ca teren de activitate cele mai importante tari europene, sponsorizand razboaiele napoleonice, in special batalia de la Austerlitz, in aceeasi masura tarile inamice pentru ca "banul nu miroase". In 1812 la moartea sefului clanului, familia Rotschild era cea mai bogata si influenta familie din Europa si mult mai tarziu, la decesul celebrului JP Morgan in 1943 s-a aflat ca doar 8 la suta dintre bunurile sale ii apartineau cu adevarat, restul fiind in posesia acelasi familii Rotshchild, in slujba caruia a fost intreaga viata. Invata istorie, termina cu dulcegariile pasoptiste!

gicu (305 comentarii)  •  18 septembrie 2020, 11:10

Sanatate, maestre!

Pasadia (1 comentarii)  •  18 septembrie 2020, 13:36

Rockefeller si JP Morgan evrei ?!

victor L (127 comentarii)  •  18 septembrie 2020, 13:49

Sanatate, domnule Cosasu.

victor L (127 comentarii)  •  18 septembrie 2020, 13:51

@ Umila parere, doar atita stii? zlab :D

Gigi Buzu (22 comentarii)  •  18 septembrie 2020, 14:14

@ Umila parere Cea mai puternica familie din Italia este tot in mana lor, a evreilor askhenazi, adevarata elita evreiasca. Fiica lui Gianni Agneli, fostul presedinte al lui Juventus si al FIAT-ului a fost casatorita cu Alain Elkann, faimos ziarist italian, de origine evreu askhenazi. Fiul lui Agnelli a murit in conditii suspecte, oficial s-a aruncat de pe un pod inalt 80 m, de asemenea nepotul sau, fiul fratelui Umberto, Giovanni a murit de cancer, asa incat succesorul imperiului Agnelli a devenit fiul Margheritei Agnelli si a lui Alain Elkann, pe nume John Elkann (la numai 29 ani!?!!), un evreu askhenazi, scolit la New York. Celuilalt fiu al lui Umberto, Andrea i-au dat jucaria numita Juventus, un copil ***, incompatibil cu rolul de lider. In mana acestor paranoici se afla destinele lumii.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gigi Buzu (22 comentarii)  •  18 septembrie 2020, 15:41

Mosule, nu-mi semnala comentariile ca spam. Sunt informatii reale, verificabile, chiar daca te supara adevarul. Sanatate si virtute de la Lute!

Radu (1 comentarii)  •  19 septembrie 2020, 12:12

Articolul, ca de obicei, scris de un meseriaș în ale gazetăriei. În schimb, câteva comentarii - destul de multe - mă intrigă. Să înțeleg că începem să retrăim timpurile cenușii ale antisemitismului românesc din anii '20-'30? Desigur, începem cu legende & conspirații (false și toxice), dar de aici și până la bazaconii ceva mai periculoase e un drum destul de scurt.

Vlad Tepes (4 comentarii)  •  19 septembrie 2020, 15:58

@ Umila parere I-ai inchis gura mosului si pasoptismului sau idiliac. Poate intelege ceva din acest mesaj, niciodata nu incetam sa invatam la scoala vietii. Respecte nedisimulate!

the_gunner (54 comentarii)  •  20 septembrie 2020, 21:03

@Observator,daca e pe aici .Urit,dar trei puncte ajuta !Cei doi protagoniști de kung-fu de saptamina trecută au combinat de minune și ne-au adus victoria.Acest meci mi-a confirmat opinia ,dacă mai era nevoie,ca ne trebuie imperios un mijlocaș de creație cu mintea limpede .Un Grealish,Mount,sau in caz excepțional Aouar .Ar trebui prospectat serios Championship-ul .Imposibil sa nu fie acolo ce ne trebuie ! Arteta vrea sa-i dea timp lui Saliba sa se acomodeze cu PL .Mi-e sa nu dea in clocot .Gabriel M confirma ca banii plătiți dau roade bune .Danny C pina la faza golului a fost pe nicăieri,dar momentul de strălucire merita toate acoladele .Pledoaria mea pt Martinez și-a căpătat consistenta in performanța lui Leno .Acesta e “aerian” la mingile pe sus .Martinez era REGE in careul lui .Mare pierdere ! Caz tipic Fabianski care i-a ținut in PL pe Cardiff și WHU și ne-a adus o Cupa FA,ca sa nu mai amintesc de Serge Gnabry .Repet,Edu a făcut o mare ,mare greșeală .O sa o regretam o data ! In ce privește comentariul unuia despre mafia evreiasca ,vreau sa-mi spun opinia mea personală indiferent de opiniile pro și contra in materie .La congresul mondial evreiesc din 1911 s-a dat Manifestul .S-au stabilit directivele in a acapara puterea politica și financiară a lumii in viitorii 100 de ani .S-au împlinit! Ohrana rusa a pus mina pe document și ,cu binecuvîntarea țarului Nicolae,au început o prigoana crunta contra evreilor de orice stare .Replica a fost data instantaneu ! Clica evreio-bolșevică a dat lovitura de la 1917 .Mai apoi la 1948 (alt pasopt) au format statul Israel .Lucru bun și rău,totodata .Rau fiindcă au creat un focar de infecție împotriva păcii acolo și un posibil punct de începere al unei conflagrații globale . In rest ,Covid19 mărșăluiește ,eu am predat Mercedesul,mi-am încasat suma,am plătit taxa și ma gândesc serios la tema Isus salvatorul.Multa sănătate !

Observator (269 comentarii)  •  21 septembrie 2020, 6:23

@ the_gunner Greu, foarte greu s-a impus Arsenal intr-un meci pe teren propriu si cu o echipa artagoasa, care a fost bine pregatita pentru acel meci! Remarc din nou dificultatea iesirii din aparare in conditiile presingului efectuat de catre adversari; la faza golului al doilea, un rol a avut si Saka, care i-a pasat lui Ceballos, in timp ce Nketiah a avut misiunea cea mai usoara, aceea de a ... pune piciorul. Mai sunt destule lucruri de pus la punct si nu stiu daca se mai poate face vreun transfer; Martinez reprezinta o pierdere, dar nu asa de mare ca in alte cazuri (van Persie, Chamberlain, Sanchez, acesta din urma fiind la finalul sejurului pe Emirates intr-o forma mult mai buna decat cea dovedita la United si la Inter)! E bine ca s-au obtinut 6 puncte, dar jocul nu-i inca la nivelul posibilitatilor! Everton si Leicester au pornit "ca din pusca", iar Liverpool si Tottenham si-au revenit, dupa meciurile neconvingatoare din prima etapa. Desi a facut cele mai bune transferuri, Chelsea nu pare pregatita sa aspire la titlu; de asemenea, United s-a prezentat surprinzator de slab, dar meciurile urmatoare sunt ocazii bune de a se pune la punct! Ma bucur ca v-ati finalizat proiectele si ca v-ati incasat banii; dupa parerea mea, ar trebui sa continuati, pentru ca planurile de viitor si activitatea pentru sunteti calificat prelungesc considerabil viata! In privinta COVID - 19, cunoasteti parerea mea; in plus, ultimele cifre ale Australiei sunt foarte bune, desi abia a inceput primavara! Relativ la tema materialului, nu comentez, precum au facut-o cei care au postat inaintea mea; doar tonul unora ma deranjeaza, mai ales atunci cand se adreseaza autorului sau cand se refera la dansul! Multa sanatate, tuturor! O.

Lute te iubeste! (1 comentarii)  •  21 septembrie 2020, 20:33

Invata ceva din pasoptismul adevarat, ai primit informatii. Salutari de la Lute!

Radu Carutasu (22 comentarii)  •  21 septembrie 2020, 22:00

Chiar nu realizezi ca esti in plus? Vrei sa mori in redactie? Cine este NEBUNUL care iti spune "maestre"? Pentru ce esti "maestre"? In afara de pupat steagurile PCR, ce realizari ai avut? Spune-mi o SINGURA lucrare de-a ta si ma inclin! Varsta pe care o ai, nu-ti da niciun drept. Ma picur pe tine si pe varsta ta!

Pavel (6 comentarii)  •  21 septembrie 2020, 22:13

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Observator (269 comentarii)  •  22 septembrie 2020, 11:50

@ Radu Carutasu De unde si pana unde va tutuiti cu dl. Cosasu? Sunteti de aceeasi varsta, ati facut armata impreuna, aveti aceleasi merite? Maestrul Cosasu este colaborator al GSP, nicidecum redactor, deci nu exista riscul amintit de dvs.! Iar finalul postarii ... "incoroneaza opera", dand adevarata masura a caracterului dvs.!! O.

Alexe Banu (1 comentarii)  •  22 septembrie 2020, 15:58

@ Radu Carutasu Indivizi de acest gen au fost pusi la punct de Rebengiuc, care s-a prezentat la tv cu un sul de hartie igienica, invitandu-i pe osanatorii comunismului sa se stearga la gura. Din pacate, n-am scapat de ei nici dupa trei decenii, tupeul lor este fara limite. Nu baga in seama bautorii de cumas, mirosul lor este insuportabil. Am iesit la aer curat, respect pentru cele scrise!

Petru (1 comentarii)  •  22 septembrie 2020, 16:44

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

the-gunner (54 comentarii)  •  23 septembrie 2020, 23:36

@ cei ce il bestelesc pe Radu Cosasu . Căruțașu- omule aici se vorbește românește,nu engleză .Asa ca ,in conformitate ,te adresezi unei persoane mult mai in virsta cu Dvs,sau D-ta .Ai 7 ani de acasă ? Dacă sti sa cauți (citești) du-te pe Google și vei afla întreaga munca a lui RC .Nu-i chiar de lepădat ! Vai de părinții tai ! Trebuie sa sufere săracii cind văd ce *** de fiu au .Umila părere - omule *** familiilor Rockefeller și Morgan și ,gata,i-ai făcut evrei ! Bravo !A ‘propos , nu Austerlitz,Waterloo a fost manipulata de Rotschild cu ajutorul porumbeilor poștași.Cel mai rapid gen de comunicații pe vremea aceea .I-a înmiit averea !Om deștept ,nu-i așa? @Observator .Echipa noastră de rezerve a bătut rezervele lui lui Leicester ! David Luiz e remarcatul meu împreuna cu Holding și Elneny .Foarte dezamăgit de Willian.La fel ca întotdeauna ,Leno habar n-are la mingile pe sus .Cit pe ce sa-l termine pe Luiz !*** au depus munca nu jucărie . Bravo lor ! Urmează acum greul care va alege pita din colaci .Sa speram ! Sănătate !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Radu Carutasu (2 comentarii)  •  24 septembrie 2020, 9:17

Spun ce vreau si cand vreau, cu atat mai mult cu cat ceea ce spun este real. Sunt in TARA MEA. Dispari, bautor de lapte de iapa!

Andrei Ion (1 comentarii)  •  24 septembrie 2020, 10:18

@ Umila parere Cel mai bun comentariu, jos palaria pentru informatii. Respecte multiplicate!

Anton (1 comentarii)  •  24 septembrie 2020, 10:45

@ Radu Carutasu Respecte infinite din partea romanilor!

Ilie Geaona (1 comentarii)  •  24 septembrie 2020, 10:46

@ Umila parere Ca de obicei, cel mai bun comentariu, argumentat, informatii pe care agramatii nu le inteleg. Respect etern!

Observator (269 comentarii)  •  24 septembrie 2020, 10:50

@ the_gunner N-am urmarit chiar tot meciul, asa ca nu pot remarca pe cineva in mod deosebit; am avut, totusi, timp sa observ ca Willock n-a facut mai nimic si ca Nketiah a marcat un nou gol simplu, facilitat si de lipsa de reactie a portarului advers! Pe acest blog, se foloseste cam des sintagma "***" (sau, putin schimbata, "***")! Se face uz de aceasta expresie in cazul oricarei persoane care nu este de acord cu opiniile respectivilor, sau cu modul lor de adresare! O.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Traian (1 comentarii)  •  24 septembrie 2020, 12:57

@ Radu Carutasu Respect romanilor care spun lucrurilor pe nume.

Alexandru Petrescu (1 comentarii)  •  24 septembrie 2020, 13:12

@ Umila parere Cel mai inteligent si documentat comentariu. The best!

the_gunner (54 comentarii)  •  24 septembrie 2020, 14:35

@Radu Căruțașu .Mai băiete ,sti cum se numesc cei care dau din gura fără sa gândească ? Ești in țara ta ? Citi ca tine au adus-o unde e acum ?Crezi ca ești cel mai tare din parcare dacă te *** ?Pe om îl știe o țara întreaga .Pe tine citi ?Ma numești băutor de ***.Tu ce bei de ești atit de deștept și bine crescut ? Încă *** , cred .Sau,poate,prea mult suc de prune care îți ia și mintea ce o mai ai .Spartanii (Sparta-Peloponez-Grecia) ii *** cei de teapa ta .Multumeste-i cui trebuie ca te-ai născut in România și in timpurile actuale . A propos , cita școala ai ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

patraulea (4 comentarii)  •  24 septembrie 2020, 15:23

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie Gigel (1 comentarii)  •  24 septembrie 2020, 16:02

Respect pentru Radu Carutasu, roman adevarat.

Pancu Gica (2 comentarii)  •  24 septembrie 2020, 20:00

@ Radu Carutasu "cita scoala ai?" intreaba agramatul. Hee, heee, "cita" gramatica stie. Poti sa razi de el, este mascariciul site-ului.

the_gunner (54 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 0:24

@Pancu Gica . D-le Gheorghe ,pe vremea mea se scria cita (i din i)și nu i din a.Ma rog ,e o chestiune de ce tastatura ai .In alta ordine de idei ,sti,avem noi o vorba din batrini -nu te amesteca in laturi ca te maninca porcii .Cit adevăr !

Pancu Gica (6 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 7:39

"sti, avem noi o vorba", ha,ha, agramatul "loveste" in continuare. Hi, hi, mascaricul site-ului mereu prezent. Radeti gratis de el, stie sa incaseze.

Pancu Gica (6 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 7:49

@ Umila parare Dupa cum vezi, agramatul asta care scrie "cita scoala ai", ori "sti, avem noi o vorba", iti contesta afirmatiile despre pasoptism. Ha, ha, pai are patru clase, ce vrei sa inteleaga? El nu vorbeste romaneste. Felicitari pentru comentariu!

Radu Carutasu (6 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 8:18

@ Pancu Gica "sti, avem noi o vorba": daca esti bautor de lapte de iapa, care nu stie romaneste, stai in banca ta, altfel esti de rasul lumii. De fapt, el este mascariciul site-ului de multi ani. Haaa, haaaa, cand esti trist, intra pe acest site si citeste-i comentariile, este bufonul numarul unu.

Gigi Buzu (22 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 9:07

@ Pancu Gica Este prima data cand ii citesc un comentariu agramatului astuia, trebuie sa spun ca m-am umflat de ras. Este caraghios foc individul asta cu patru clase. "Sti,avem noi o vorba din batrini": daca esti agramat, stai in banca ta, altfel esti de rasul lumii. Ce-i drept, el este de multi ani, mascaricul site-ului.

Pancu Gica (2 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 9:30

@ Umila parere Este prima si ultima data cand ii citesc un mesaj, e prea caraghios sa-l suport.

Gigi Buzu (22 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 9:43

mascariciul... Sa pastram regulile jocului.

Radu Carutasu (2 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 9:59

@ Pancu Gica Heee, Heee, heee, nici in perioada interbelica nu se scria "sti", dovada clara ca este un agramat cu patru clase, bautor de lapte de iapa. Citeste toate mesajele, crapa inima in el acum, bun asa!

Costel Hantu (1 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 12:13

"Mai baiete, sti cum a facut Rotschild avere"? A crescut porumbei calatori, asta i-a facut cea mai bogata familie din lume. Este real acest gogoman care scrie "sti" si care propaga asemenea ineptii de care rad si curcile??? Sigur ca este, doar bautorii de lapte de iapa pot debita aceste ilaritati. Hiiii, hiiii, ce veselie provoaca agramatul asta, care incearca sa epateze cu ineptii gasite pe goangal.

the_gunner (54 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 15:16

@Costel Hantu . OK ,d-le Hantu ! Hai sa-ți povestesc episodul real Waterloo-Rotschild .Acesta avea acolo doi agenți cu porumbei poștași .Imediat după victoria lui Wellington i-au trimis vestea prin porumbei .Fiind proprietarul cotidianului Daily Star ,Rotschild a publicat stirea sub titlul “Napoleon invadează in curind Anglia ! A cistigat o victorie totala!” Bineînțeles ca valoarea la bursa a bondurilor imperiale britanice s-a prăbușit la cel mai scăzut nivel posibil,iar Rotschild a cumpărat la preț mic tot ce a putut .Dupa aflarea rezultatului real valoarea a crescut vertiginos.450% mai mare decit cu trei zile in urma .Rotschild a devenit aproape miliardar cu aceasta lovitura.Era mai bogat decit familia regală !Au urmat apoi aventurile familiei in USA ,iar acum corporațiile controlate de ei se ridica la suma impresionanta de citeva trilioane .Faptele se pot verifica ușor . Vezi “A dinasty invaded”- Greg Kramer . Cartea a fost publicată la 1926 ,iar autorul a suferit un accident ciudat in 1928 și a murit cazind de la înălțime .A urmat marea criza ,iar Rotschild a ieșit din ea cu un cistig enorm.A cumpărat citeva bănci importante la preț foarte mic .In alta ordine de idei , cu ce e greșita gramatica mea ?

the-gunner (54 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 15:46

@Costel Hantu .Prefer ortografia originala .Rotschild in loc de Rothschid.Initial s-au numit Rotskilde .

Paraschiv (5 comentarii)  •  25 septembrie 2020, 16:01

@ Costel Hantu Nu-ti pune mintea cu el, cauta mereu cearta. Nu-l vezi ca este agramat, bautor de lapte de iapa, tare de cerbice la toate argumentele aduse de persoane mult mai citite decat el? Are PATRU CLASE, da-i pace! Bafta, am plecat la aer curat, te sfatuiesc sa faci acelasi lucru. Lasa-l singur, sa se certe cu vantul!

Comentează