Radu Cosașu

Excese? Violență? Pamflet? Uitați-le! Așa veți descoperi frumusețea textelor unui ziarist care se definește ca extremist de centru

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Radu Cosașu
„Wow!”-ul lui Lineker

„Wow!”, mi-am permis să exclam și eu, cu entuziasm chiar, aflând de acel „Wow, e om!” cu care a comentat Lineker ratarea de către Messi a penalty-ului din minutul 45, la 1-1, cu PSG. Ca să-i înțelegi geniul conciziei trebuie […]

...

Detaliile unor ”optimi”

Inutil să ne precipităm în comparația prestațiilor lui Messi și Ronaldo sau între cele ale lui Haaland și Mbappe în „optimile” Ligii Campionilor. Ar fi prea abrupt, prea categoric. Dar putem trăi fără judecățile categorice? – fiind în plin faliment […]

...

Prietenul meu „cormoranul”

Poate că voi stârni ceva indignare afirmând aici, fan Manchester United, că fanii lui Liverpool îmi sunt tot mai simpatici și mai apropiați. Știu de ce: ne leagă faptul dureros că am pierdut și noi, și ei, titlul, Guardiola și […]

...

Merci, Giroud!

Merci, Giroud! Merci de două ori: în primul rând pentru golul înscris dintr-o „foarfecă” magistrală, ceea ce azi nu se practică prea des, având în vedere crunta tehnică a apărărilor. Desigur, e un entuziasm puștoiesc la ceea ce L’Equipe numea […]

...

”E Mbappe cel mai bun din lume?”

„Ce se întâmplă, v-ați pierdut mințile?”, extind întrebarea lui Lineker când a auzit că la Liverpool vor să-l dea afară pe Klopp pentru căderea din clasament. O extind, poate o și exagerez după această noapte nu atât de furtunoasă, cât […]

...

Nea Mache Ionescu și penalty-urile

Elogiu pentru Jurgen Klopp și Dan Petrescu

Permalink to Nea Mache Ionescu și penalty-urile
joi, 3 septembrie 2020, 9:42

Săptămâna trecută am trăit într-o epidemie de penalty-uri cu toate inerentele lor ratări, întinsă de pe Wembley, cu Supercupa Angliei, până pe Gruia Clujului, cu meciurile campioanei noastre dominate de eșecurile lui Cipri Deac, două penaltyuri ratate în 3 zile…

Înțelepciune pe axa Klopp-Petrescu

Imaginea mea sintetică a fost Jurgen Klopp îmbrățișându-l în finală pe Brewster, puștiul debutant, ratangiul penalty-ului cu care Liverpool a pierdut trofeul, Klopp declarând: „Nu sunt singurul în echipa noastră care a ratat un penalty. Brewster nu trebuie să-și ceară scuze”.

Lângă el îl mixez pe Dan Petrescu cu aceeași logică a bunului-simț: „Când e 0-0 nu mă supăr pe nimeni, ei o știu toți. Ratezi penalty, ratezi din 2 metri. Am ratat și eu, ce să mai zic? S-a întâmplat să nu intre mingea”. Și va conchide: „Pe viitor, în cazul că va mai vrea, tot el va bate penalty-urile…”.

Reacțiile intransigenților

Punându-i unul lângă altul, deși nu scăpăm ocazia să-i călcăm în picioare pe antrenorii români, știu că pot declanșa reacțiile dure ale unor așa-ziși intransigenți morali: „Lasă-ne cu dulcegăriile astea… Ce înseamnă că s-a întâmplat să nu intre mingea? Nu există decât penalty-uri prost bătute. Ratangiii nu trebuie apărați, dezvinovățiți. La câtă suferință provoacă, să sufere și ei! Ne propui ipocrizii!”.

Nu aș spune că m-am luat de gât cu acești semeni cu care am plecat zdrobit de la atâtea meciuri în care au ratat cei mai glorioși…

A la Marin Preda

Nu obișnuiesc să mă iau de gât, să fiu sincer, nici nu știu. Știu una și bună, una foarte bună. O dețin de la nea Eftimache Ionescu, unul dintre cei mai competenți cronicari de fotbal, un sentimental capabil să-l susțină pe Vania Chirilă în recitalurile lor de tangouri și romanțe. Nea Mache, de emoție, a izbucnit în lacrimi când a transmis pentru prima oară în viața lui o partidă de pe San Siro – nu mai știu a cui, poate mi se comunică, vă rog frumos! Îl copleșise stadionul italian. „Și de ce nu a rămas acolo? Înseamnă că…”, m-ar putea întreba vreun intransigent moral. „Întrucât”, îi răspund a la Marin Preda.

Când fotbalistul fraternizează cu cronicarul

Ei bine, la un recital cu Vania ne informase în comentariul lui muzical „Căci nu e om să nu fi scris o poezie (era refrenul la modă) și nici vreun mare fotbalist să nu rateze un penalty…”. S-a râs cu o bunăvoință care nici azi nu e înțeleasă.

Din public s-a ridicat Titus Ozon, a urcat pe scenă și l-a sărutat fratern pe frunte pe Nea Mache. Precizez că nu s-a lăsat cu scandal, iar eu și azi fredonez melodia lui Nea Mache de câte ori vreun Deac ratează. Nu-mi prezint scuze, încerc doar să îmblânzesc la domiciliu lupta asta sălbatică cu ghinionul.

Comentarii (34)Adaugă comentariu

gicu (305 comentarii)  •  4 septembrie 2020, 1:30

Sanatate, maestre!

victor L (127 comentarii)  •  4 septembrie 2020, 6:09

Sanatate, domnule Cosasu. Ca frumos le ziceti.

Marcel (1 comentarii)  •  4 septembrie 2020, 6:36

Salutari Maestre si multumiri pentru o dulce rememorare a celor pentru care fotbalul nu era doar un joc(secund).

Sad (10 comentarii)  •  4 septembrie 2020, 7:54

Frumos și adevărat spus daaaar...un antrenor poate și trebuie sa aibă abilitatea sa înțeleagă momentul. Prea multe reușite reprezintă un risc statistic. E dificil? Da-te pe mana sârbilor. Pe de alta parte e greu sa scuzi faptul ca nu a văzut ca Boli are probleme. Nimic mai firesc sa-l treci pe Burca în poziția lui când intra Susic. Realele și marile calități de antrenor nu trebuie sa ne facă sa nu sezizam anumite inabilitati. Acel meci a fost pierdut de Dan Petrecu 90% și Boli 10%. Deac merita aprecieri pentru efort, realizări și asumarea momentelor dificile. E lider dar nu antrenor. Antrenorul decide. O spune un craiovean! Numai dacă observam și îndreptăm astfel de situații putem progresa și obține REZULTATE altfel tot timpul ne vom plante de ghinion, întâmplări nefericite și alte chestii sentimentale trecând peste faptul ca putem ocoli anumite "ghinioane" cu studii aprofundate de caz. Statistice și psihologice în primul rand. Și delegarea competentelor prin cooptarea în staff a unor specialiști cu putere de decizie pe anumite segmente : lovituri libere, centrări, jocul de cap, etc. Antrenorul care le știe pe toate, le face pe toate e rechin de acvariu. Zmeu în competiții mărunte și victima sigura în lupta cu mediocrii corect antrenați. CV-ul lui are faze și meciuri câștigate nu competiții serioase.

Emilian (30 comentarii)  •  4 septembrie 2020, 7:54

Eu imi tot amintesc de un 11m ratat de Hagi intr-un meci decisiv cu Bulgaria pentru calificarea la Euro 92. Meciul s-a terminat egal si noi am ratat calificarea. Nu prea s-a mai vorbit de acel episod. Unii rateaza penalty din lipsa de incredere, altii din prea multa incredere in sine (vezi Mutu cu Buffon la Euro)

adi_stelistul (17 comentarii)  •  4 septembrie 2020, 7:58

Stimate maestre, aveti dreptate, numai cine nu munceste nu greseste, se spune, si poate fi usor transpusa vorba asta si in fotbal... Mi-ati amintit insa altceva, cand l-ati amintit pe Dan Petrescu cu "Am ratat și eu, ce să mai zic?". Of, of, aproape ca uitasem. Iar mi-am amintit!

pawn (1 comentarii)  •  4 septembrie 2020, 9:06

aici are dreptate. pur si simplu "n-a intrat". doar daca n-ai jucat sau n-ai vazut suficient fotbal, poti sa incepi cu reprosurile. fotbalul, sportul in general, sunt usoare ptr cei care nu le-au facut. apropos de ozon, cum zicea nelu nunweiller ca a debutat in fotbal? "am intrat in vestiar ca junior si jucam a doua zi cu unirea tricolor. la unirea, ozon. s-a ridicat un nene mare si a zis cu voce groasa: cine-i, ba, ozon asta, ca vi-l tin maine de nu misca! a doua zi, unirea ne-a batut cu 7-0 si ozon a dat 5. si atunci, mi-am dat seama ca meseria de stoper e foaarte grea".

Umila parere (20 comentarii)  •  4 septembrie 2020, 13:34

Lovitura de la 11 m se rateaza intotdeauna, un penalty batut la radacina barei este imparabil pentru orice portar, sa nu ne ascundem dupa unghii! De aceea i se mai spune lovitura de pedeapsa. Alta ineptie, universal raspandita este aceea a "loteriei penalty-urilor" . Studiati calificarile obtinute in urma loviturilor de departajare, veti descoperi ca germanii au pierdut extrem de rar. Se mentin lucizi, isi stapanesc emotiile, capitol la care olandezii, englezii, sau ai nostri sunt deficitari. Clujenii au ignorat superioritatea numerica timp de 75 minute, cum poti atribui ghinionului ratarea calificarii? Seamana cu o veche melodie a lui Cornel Fugaru: "De cumva ti se intampla, sigur o sa-ti mearga rau!". Pacat ca epilogul suna transant: "simple povesti de adormit copii". Vasile Plangaretu, auzisi? Martin Palermo a ratat trei penalty-uri intr-un singur meci, a continuat sa execute si dupa acea memorabila partida, Deac ar trebui sa ramana principalul executant. S-a pierdut un meci, nu este chestiune de viata sau moarte, oricat dramatism atribuia fotbalului celebrul Bill Shankly. P.S. Diseara debutam in noua aventura europeana. Se anunta o echipa cu fundasi laterali improvizati, un portar care joaca doar la nunti. Mizez pe o victorie cu 2-0, dupa un meci anost, platonica revansa dupa acel 0-1 din mandatul inventatorului fotbalului, pe nume Escu.

dan (1 comentarii)  •  4 septembrie 2020, 14:25

Pur si simplu, Golofca n-a inteles imprtanta acelui penalty. Poate trebuia sa-i explice cineva inainte....

X stelu (29 comentarii)  •  4 septembrie 2020, 15:00

#umila părere. Penaltiul-ca fost jucator de fotbal-îți spun că se poate bate, imparabil, sus, nu la semi inaltime.. Atunci nici un portar fin lume nu'l poate apara... Altfel sa ne trăiți domnule Cosasu! Mulți ani sa va harazeasca Dumnezeu! Sa va mai citim aici ani mulți!

Gigi Buzu (22 comentarii)  •  4 septembrie 2020, 17:02

@ Umila parere Hagi a ratat multe penalty-uri la inceputul carierei, deoarece batea la semi inaltime, exact acolo unde "cad" portarii dupa plonjon. I s-a explicat acest lucru, si-a corectat greseala. Pe masura cresterii valorice, unii jucatori isi personalizeaza stilul de executie de la 11 m, batut aproape de pe loc, fara elan, tip Socrates, Signori, Lupu, Albertini, saritura usoara preliminara ca Van Basten, ori gen Maradona care urmarea miscarea portarului, apoi trimitea balonul in coltul opus. Tehnica i-a fost predata de primul sau antrenor pe vremea cand juca la "cebollitas". Corect, un penalty batut puternic, jos la colt este imparabil si pentru tata lui Iasin. Este una dintre primele lectii care se invata la scolile de fotbal pentru copii.

Pop Ion (6 comentarii)  •  4 septembrie 2020, 18:27

Un articol siropos , ca un desert după un prânz bun. Sunt momente când, pur și simplu, ratarea unui penalti poate însemna un dezastru. Iar dacă ratarea se datorează unei execuții execrabile, este cu atât mai rău. Fotbaliști plătiți cu mii și mii de euro NU au voie sa rateze prin execuții de tot rasul. Atunci prin ce deosebesc de noi, chibiții, care putem rata exact la fel de penibil?

Paraschiv (22 comentarii)  •  4 septembrie 2020, 20:57

Avem un selectioner bezmetic, care nu stie pe ce lume traieste. Incepe jocul cu o formatie absolut improvizata, Hanca si Bancu NU sunt fundasi laterali, Tosca (alta catastrofa) NU este fundas central. In a doua repriza il scoate pe fundasul improvizat Hanca pentru a-l baga pe Nedelcearu, tot improvizat ca fundas dreapta!!! Nord irlandezii au dominat mai mult in a doua repriza, desi erau in inferioritate numerica. Ianis NU are fizicul necesar postului de titular, poate juca in ultimile 15 minute, Nistor arata ca o vadana, iar puturosul Alibec nu alearga nici mort. PREA MULTE IMPROVIZATII!!!

Gigi Buzu (22 comentarii)  •  4 septembrie 2020, 21:08

@ Umila parere Intr-adevar, s-au marcat doua goluri, altfel distribuite, din pacate. Penibila echipa, in totala confuzie, exact ca acest selectioner habarnist. Exact ca Daum la debut, a inceput meciul cu o echipa teoretic foarte ofensiva, in repriza a doua a fost net dominat de Irlanda de Nord, desi inferioara numeric. Ii tremurau chilotii de frica, l-a bagat si pe Nedelcearu sa se apere mai mult, tot degeaba. Vai de mama lui de selectioner. L-am rebotezat Vladoi, isi merita porecla.

Umila parere (20 comentarii)  •  5 septembrie 2020, 9:11

"Si drumul spre iad este pavat cu bune intentii"- laudabila initiativa lui Radoi de-a incepe cu o formatie ultra ofensiva, dar s-a dezis de propriul crez in repriza secunda. Schimbarile efectuate au avut scop defensivist, aceasta teama a fost transmisa echipei. NICIODATA n-am vazut atatea greseli intr-un singur meci, din partea aceluiasi antrenor: Tatarusanu nu joaca un meci din vremuri imemoriale, Hanca nu este fundas, Tosca nu este fundas central, oricum este sinucidere titularizarea acestei calamitati naturale, Bancu nu este fundas, Ianis poate juca ultimul sfert de ora, niciodata titular deoarece nu are calitatile fizice. In a doua repriza intra Nedelcearu ca fundas dreapta!? Toti ageamii cu zece- cincisprezece meciuri ca antrenor, devin selectioneri, in fapt este consecinta fireasca a unei federatii condusa de fripturisti. Tot acest grup vicios are ca scop mentinerea ILUZIEI calificarii in mintea credulilor suporteri ai nationalei, pana cand matematica nu-i dezminte, atunci selectionerul este demis si totul reincepe. Au facut acest lucru cu Daum, Contra si Radoi, inca n-ati priceput? Care va fi urmatorul selectioner? Cumva Mutu, aflat in gratiile lui Burlan & co?

Joe (1 comentarii)  •  5 septembrie 2020, 9:14

Sănătate, maestre! Va apreciez stilul, știu cu câtă grijă va construiti frazele, dar de data asta m-am zgâriat pe retina o exprimare: "ratangiul" penalty-ului cu care Liverpool a pierdut cupa". Cred că formularea corecta este " ...ratangiul penalty-ului FARA de care, Liverpool a pierdut cupa". Zic și eu, nu dai cu parul...

Observator (269 comentarii)  •  6 septembrie 2020, 10:56

Maestre, apreciez intotdeauna comentariile dvs., inclusiv cel actual, despre loviturile de la 11 m! As zice doar ca m-a bucurat ratarea loviturii de departajare de catre pustiul de la Liverpool, pentru ca, astfel, "tunarii" au castigat un trofeu fara de care aceasta perioada din isotia clubului este saraca in performante de acest fel; a mai fost si Cupa Angliei, dar balanta este negativa, cu locul 8 in ultima editie de PL si ci iesirea prematura din lupta pentru cucerirea Europa Lueague! Multa sanatate! O.

Gigi Buzu (22 comentarii)  •  6 septembrie 2020, 12:30

Bautorii de lapte de iapa s-au bucurat de infrangerea lui Liverpool pentru ca tin cu anonimii din Manchester, "cormoranii" fiind marele lor rival. Liverpool este cea mai reprezentativa echipa din istoria campionatului englez, nu sunt dubii.

the_gunner (54 comentarii)  •  7 septembrie 2020, 3:13

@ Observator .Vazut mult fotbal recent .Remarcatul meu nr 1 Szoboszlai ! Nu știu dacă l-ați văzut jucând pe Albert ,dar asemănarea in jocul lor e izbitoare .Chiar și in fizic .Pacat ,mare pacat ca omul a desconsiderat o mutare la Arsenal preferând un loc in LC intr-o echipa destul de anonima .Spun anonima fiindcă,comparata cu Arsenal,Salzburg e 0 .Cine știe,poate altădată ! In rest ,vesti controversate și neconvingătoare .N’Ketiah ,hat trick in 10 min pt U23 ,Ozil loc in echipa vs Aston Vila (și n-a jucat rău) ,Aouar și Partey încă pe rol ,Holding și Maitland-Niles scoși de pe lista transferurilor ,Ballard chemat la lotul mare,Kroenke Jr considera o injecție de capital sub forma de donație,care e considerată in FPP ca venit la club .Repet,îl vreau pe ungur la noi după ce l-am văzut in 4 meciuri de excepție . Multă sănătate !

Observator (269 comentarii)  •  7 septembrie 2020, 5:04

@ Gigi Buzu Nu stiu daca in postarea de mai sus v-ati referit la mine, dar este evident ca sunt un fan al clubului londonez Arsenal! Iar prestatia "cormoranilor" din meciul respectiv n-a fost deloc la inaltimea unei campioane! O.

Gigi Buzu (22 comentarii)  •  7 septembrie 2020, 7:51

Pentru meciul de astazi, o formatie logica, ar putea fi: Tatarusanu, Nedelcearu- Burca-Chiriches-Stefan, la mijloc Cretu-Deac- Stanciu-Maxim. In atac Alibec- Puscas. Cicaldau este in vizibila scadere de forma, lanis poate intra in ultimul sfert de ora. Vedem diseara daca Vladoi a invatat ceva din precedentul meci.

Paraschiv (6 comentarii)  •  7 septembrie 2020, 12:34

@ Gigi Buzu Nedelcearu este fundas central, insa desteptul de Radoi n-a convocat pe nimeni pe acel post. Improvizatia este obligatorie, macar Nedelcearu este fundas, nu ca Hanca. Burca joaca central, la fel Stefan, pe stanga in locul CATASTROFELOR numite Tosca si Bancu. Daca incepi cu Ianis titular, inseamna ca vrei sa joci cu un om in minus. Saracul, are fizicul unei victime scapata din Holocaust, dupa doua sprinturi este distrus fizic. Ce calitate si cantitate sa-i ceri??? Entuziasmul lui Alibeg a durat un meci, sa vezi injuraturi si reprosuri adresate tuturor, mai ales lui Radoi, daca indrazneste sa-l schimbe.

Pavel (7 comentarii)  •  7 septembrie 2020, 12:47

@ Gigi Buzu Heee, heee, stii bine ca este unul si acelasi individ cu mansarda avariata. Are o mie de conturi, tot atatea echipe, obsedat de Barcelona, Guardiola si Messi, "vinovati" ca i-a distrus pe anonimii din Manchester in doua finale.

Gigi Buzu (22 comentarii)  •  7 septembrie 2020, 17:40

Plangaretu l-a folosit pe Burca de cateva ori fundas lateral, hop si Vladoi cu aceeasi prostie. Nu scapam de mamutul numit D. Grigore, daca prinde un meci decent, aleluia, ni-l baga pe gat pana la 40 ani. Tot catastrofa de Bancu fundas stanga, incredibil! Aceasta selectie pare facuta de Daum, nu s-a schimbat nimic in toti acesti ani.

Pavel (7 comentarii)  •  7 septembrie 2020, 18:15

Puscas, cel mai bun jucator in meciul cu Irlanda de Nord este rezerva. Ce joc joaca acest ageamiu de selectioner?

Pavel (7 comentarii)  •  7 septembrie 2020, 19:39

Toate atacurile gazdelor se desfasoara pe flancul stang al nostru, au vazut ca acolo este o catastrofa. Vin fundasii nostri centrali sa inchida pe flancul stang, oare ce asteapta Vladoi sa-l schimbe pe Bancu? Stefan este fundas stanga de meserie. Statuietele de ceara Tatarusanu si Gligore nu se dezmint.

Paraschiv (7 comentarii)  •  7 septembrie 2020, 20:57

@ Pavel Gligore a fost inger si demon, gol marcat, dar absent la ambele goluri primite. Ce pile o avea Bancu, tinut doua meciuri intregi, cel mai penibil dintre pamanteni. Tatarusanu, alta statuieta, suturile pe poarta au fost goluri, plus mingea in bara pe care a privit-o ca la muzeu. Iancu, alt absent, Glorinel Coman pasa de gol si apoi nimic. Incredibil de placuta supriza numita Alibec, nu doar pentru gol, ci mai ales pentru comportamentul ireprosabil in ambele meciuri. Sa nu fie de deochi! Cretu si Burca alt castiguri pentru nationala, Stanciu si Maxim s-au sacrificat mult in faza defensiva, neobisnuit pentru profilul lor, Maxim a reusit un gol super. Rezultat SUPERB, mergem sa-i demolam pe pescarii islandezi.

Umila parere (20 comentarii)  •  8 septembrie 2020, 7:32

Nu-mi amintesc cand a castigat ultima data Romania un meci la capatul unui joc de asemenea nivel. Am reusit unele victorii in meciuri cu echipe superioare valoric, dar niciodata jucand in acest mod. Remarcabil ca acest succes vine la capatul unei prestatii in care baietii au dovedit unitatea grupului, lucru inedit in ultimile decenii in echipa nationala. Alibec ajuns fundas stanga, care recupereaza mingea dupa un duel cu atacantul advers, Maxim metronom pe tot terenul, in atac si aparare, la fel Stanciu. Uluitor! Cand te gandesti ca am jucat fara cativa jucatori: Bancu absolut inexistent, Iancu nevazut, necunoscut, dupa lovitura libera inselatoare, de asemenea Glorinel Coman rareori incisiv. Marile castiguri pentru nationala sunt Cretu si Burca. Bravo, baieti!

Vlad Tepes (4 comentarii)  •  8 septembrie 2020, 9:54

@ Gigi Buzu Heee, heee, felicitari nestiutorului care a vazut formatia justa, dupa incongruentele din meciul de la Bucuresti. Gligore si Glorinel Coman au fost noutatile fata de echipa pe care ai prevazut-o, insa Nedelcearu a intrat apoi (fortat de imprejurari), de asemenea Puscas. Trebuie rezolvata problema fundasilor laterali. As merge pe utilizarea lui Burca in centrul apararii, Gligore nu-mi prezinta incredere, in ciuda risipei de energie. Marea gaselnita a lui Radoi este Cretu, aparut de nicaieri, extrem de util ca "inchizator" in fata apararii. Joc foarte bun, rezultat pe masura. Hai Romania!

Suceveanu Vlad Cristian (3 comentarii)  •  12 septembrie 2020, 0:11

Domnule Radu Cosasu, alias cronicarul Belphegor, sunteti marele fan al clubului Progresul, care desi nu a reusit decat sa castige o Cupa a Romaniei in finala cu Dinamo Obor prin anii '50, dar a fost de trei ori pe locul 2 in campionatul national si pierzand antologic finala Cupei cu Politehnica Timisoara cu 0-1, dupa ce cu o saptamana inainte ii batuse in campionat cu 7-0. Pai cum sa nu il pupe Titus Ozon pe frunte pentru cugetarea marelui cronicar Eftimie Ionescu, zis nea Mache, cu vocea ragusita si blanda inconfundabila? Ei bine, nea Mache mi-a facut abonament la revista Fotbal in anul 1971, cand aveam 8 ani, pentru ca era vecin in blocul Wilson pe Magheru cu tatal meu care i-a povestit de pasiunea ciudata a fiului pentru fotbal si revista Fotbal! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace ca a fost un om tare bun si dedicat fotbalului, pasiunea grea si greu de inteles pentru altii cand intalnesc gazetari de moda veche si elita ca D-voastra. Ce frumos ati spus, "rateaza si gata, ce mai vreti?" Acest comentariu nu este deloc spam. Cititi-l cu atentie!

the_gunner (54 comentarii)  •  13 septembrie 2020, 3:07

@Observator .3-0,scor de neprezentare ! Deși a avut posesia neta in fata Arsenalului ,Fulham a păcătuit prin viteza de melc și bâlbele din ambele careuri .Tunarii au fost ferm determinați in a arata ca acest sezon va fi unul de referință și nu doar de reconstrucție .Willian a jucat de parca era tunar de o decada,Elneny-Xhaka au dominat clar mijlocul,iar Holding -Magalhaes un cuplu de netrecut.In special primul ! Nu am crezut ca Holding poate arată o așa cunoaștere a jocului și așa plasament perfect .Mi-a amintit de Adams in zilele lui bune .Nu cred ca locul lui Thierny e acolo ca central.A fost singura poziție deficitara a echipei .Daca se insista pe schema cu trei centrali ,componenta ar fi Holding-Magalhaes -Saliba și Thierny ar trebui sa-i ia locul lui Maitland .Ar trebui făcut tot ce e posibil in aducerea lui Aouar și vom avea și mijloc ofensiv.Cit despre atac ,D-zeu ne-a blagoslovit cu 5-6 atacanți de clasa mare .A apus vremea celor 10 negri mititei .Daca,ferește D-zeu ,Arteta nu se răzgândește ! Sa nu uitam,totuși,ca na fost decit Fulham ,încă o echipa de divizia secunda . Sa auzim numai de bine și multă sănătate !

Observator (269 comentarii)  •  13 septembrie 2020, 6:39

@ the_gunner Sigur, rezultatul este foarte bun, evolutia jucatorilor n-a fost rea, insa, sa nu uitam, Fulham este o echipa nou promovata din Londra. Consider ca meciurile viitoare vor fi un barometru al valorii reale a echipei, nu aceasta deplasare de doar cativa km! Oricum, ma bucura faptul ca atacantii au marcat 2 goluri, cel al lui Aubameyang fiind si foarte frumos. Dintre meciurile jucate ieri, m-a impresionat o alta nou-promovata, Leeds; 3 goluri pe Anfield inseamna ceva, iar evolutia de ansamblu a echipei a fost convingatoare! Liverpool continua sirul meciurilor lipsite de stralucire; a invins, dar apararea lor este de nerecunoscut! Sa vedem cum se vor descurca si celelalte aspirante la locurile de Liga Campionilor si la titlu. Multa sanatate! O.

Matei (1 comentarii)  •  13 septembrie 2020, 15:51

Foarte simpatic,elegant o combinatie frumoasa de înțelepciune și comic . Multumim pentru acest minunat articol

Comentează