Marele pericol al Rapidului
Am fost în Giulești, la ceea ce trebuia să fie derby-ul cu Steaua. În ciuda apelor minerale care se găseau peste tot la îndemînă, ca un prim semn de viață al noului investitor, totul în Grant are iz vechi și […]
Am fost în Giulești, la ceea ce trebuia să fie derby-ul cu Steaua. În ciuda apelor minerale care se găseau peste tot la îndemînă, ca un prim semn de viață al noului investitor, totul în Grant are iz vechi și rînced. Pe scări miroase ca în gară la Videle, pe unde n-a mai trecut demult vidanja. Echipa e stătută, ruginită, neputincioasă. Doar suporterii sînt mereu proaspeți, dar asta s-ar putea să nu fie destul.
La un moment dat, deși scorul era relativ strîns, diferența pe teren era atît de mare încît cineva s-a pronunțat că niciodată decalajul față de Ghencea n-a fost atît de evident. Așa e, Nelule? Cel pus să confirme era fostul căpitan Ion Goanță, care la finalul anilor optzeci a prins pe teren și un 2-8, și un 0-6 cu Steaua. Și Nelu Goanță a confirmat printr-o clipire din ochii triști.
Pe locul central, la „oficială”, doamna Cristina Andronache. Pare o persoană decentă, probabil un administrator judiciar destoinic, dar sîmbătă seara, între orele 9:00 și 11:00, pe verdele din fața dumneaei era vorba de fotbal, nu de proceduri ale insolvenței, la care a dovedit că se pricepe.
Mai încolo, într-o latură a „oficialei”, proaspătul patron, cu soția. În jurul lor, băgîndu-se în seamă, impresari importanți, impresari mai puțin importanți, impresărași sau simpli misiți de jucători care cunosc și ei pe cineva, au telefonul altcuiva și vor să ajute cu ceva. Evident, contra cost, că doar acum clubul are patron, iar apa minerală e peste tot, menită să stingă văpaia serii de vară.
Acesta e pericolul cel mai mare care pîndește Rapidul acum. O campanie de achiziții haotică, fără discernămînt, în care toată lumea vrea să aducă jucători de toate felurile, că doar Ganea are obiectiv 17 puncte în 10 etape. De fapt, acum are 17 puncte în 9 etape, pentru că prima s-a dus deja.
Între patron și echipă, Rapid are nevoie de un manager echilibrat, care să cîntărească alături de Ionel Ganea și de Valerii Moraru oportunitatea și rentabilitatea fiecărei achiziții în parte. Un om care să-și asume răspunderea pentru aceste transferuri care se vor face în plin sezon, în cel mai greu sezon, poate, din cele peste 90 ale Rapidului. E nevoie de jucători buni și nu foarte scumpi. Dar e nevoie, în primul rînd, de jucători cu pregătirea la zi, care să intre imediat în teren și să ajute Rapidul să facă puncte. Dacă aduci la 1 august presupuse mari valori care n-au mai făcut un antrenament de trei luni, s-ar putea să te folosești efectiv de acele valori pe la jumătatea lui octombrie, adică după vreo 10 etape. Adică mult prea tîrziu!