Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Feroe și Norvegia, în ordinea operațiilor

Eram obișnuiți altfel. Întâi meciul greu, apoi cel ușor. De această dată e invers și trebuie să ne adaptăm

Permalink to Feroe și Norvegia, în ordinea operațiilor
miercuri, 9 octombrie 2019, 9:25

Contra a spus că își dorește să batem doar la un gol diferență în Feroe și trebuie să-l credem, chiar dacă citim că profilul fotbalistului feroez s-a modificat radical și majoritari nu mai sunt pescarii, ci tâmplarii și agenții de vânzări. Se va învârti flașneta și se va auzi cântecul acela cu echipele mici care nu mai există, însă cu toate acestea Feroe rămâne o echipă mică, pe care până acum a bătut-o toată lumea, inclusiv cealaltă echipă mică a grupei, Malta. Meciul e greu prin prisma deplasării, a climei diferite, a terenului sintetic, dar nu și prin prisma fotbalului. Să fim serioși!

Din trei în trei zile
Cine spune că fotbaliștii de-aia sunt fotbaliști, să joace din trei în trei zile, greșește. E greu, și nu luăm neapărat exemplul CFR-ului, pentru că Petrescu n-a păstrat decât doi titulari între formulele de la Glasgow și Ovidiu. Ne uităm chiar la recenta învingătoare a clujenilor. Celtic a apărut pe terenul anonimei Livingston cu aproape aceeași echipă (doar fundașul dreapta a fost altul) din meciul contra campioanei noastre și a pierdut imperial un meci pe care în alte 99 de cazuri din 100 l-ar fi câștigat fără probleme.

La fel și Bayern, după 7-2-ul de legendă cu Tottenham, s-a împiedicat acasă de Hoffenheim, titularii fiind cam aceiași. Să nu spunem că alții pot juca la trei zile și noi nu, pentru că nici alții nu prea pot. Ceea ce înseamnă că între garniturile de la Torshavn și de pe Arena Națională trebuie să existe, și sigur vor exista, anumite diferențe. E și motivul pentru care au fost convocați 24 de jucători, și nu 16 sau 18.

Eram obișnuiți invers
După șocul din Suedia, ne-am relaxat cu feroezii la Cluj. După remiza norocoasă de la Oslo, am făcut o croazieră în Malta. După Spania, ne-am chinuit cu maltezii la Ploiești. De fiecare dată greul a fost la început, în timp ce acum e la urmă. Nu va fi ușor nici în Feroe, dar e greu de crezut că nu vom bate acolo, chiar dacă vom apela la șase-șapte oameni care apoi vor fi doar rezerve la București. Dacă vedem că e greu la Torshavn, mai venim cu ceva „grei” de pe bancă, în stare să ne aducă acea victorie la un gol diferență, atât de râvnită de selecționer.

Dar care sunt „greii”?
Aici e aici. Cu ce e mai „greu” în acest moment Benzar, care nu joacă la Lecce, decât Mogoș, titular cu o divizie mai jos, la Cremona? Sau care e diferența între Stanciu și Ianis? Sau între Toșca și Bancu? Sau între Cicâldău și Nistor? Sau între Mitriță și Florinel? Valorile sunt apropiate și totul depinde de inspirație. Sau pot juca în același timp și Ianis, și Stanciu? Probabil că în Feroe da, însă în niciun caz cu Norvegia acasă.

Norvegienii ce vor face?
Dacă noi avem sâmbătă acel respiro cu aer curat de lângă Cercul Polar, prietenii noștri din Oslo primesc în aceeași zi vizita Spaniei. Ceva ne spune că deși vor încerca să dea totul contra lui Sergio Ramos, o înfrângere decentă în fața ibericilor nu va fi o tragedie și că mantra lor se îndreaptă către meciul de la București, cu românii, pe care probabil că nici acum nu pricep cum de nu i-au bătut în tur, deși au avut două ocazii mari înainte de egalarea lui Keșeru din minutul 90 plus doi. Noi însă ar trebui să învățăm din acel miracol și să înțelegem că pentru a-i învinge pe Odegaard și King, de data asta trebuie să fim mai buni ca ei.

Comentarii (26)Adaugă comentariu

Andrei (5 comentarii)  •  9 octombrie 2019, 11:02

Domnule Buzarin, totul depinde foarte mult in meciul cu Norvegia (de Feroe nu discut, batem sigur) de un cumul de factori: valoarea "la zi" a 11-lui trimis in teren de Contra (sa fie jucatorii cei mai in forma in acel moment si care reusesc cea mai buna coeziune la antrenamente), oboseala norvegienilor dupa un meci mult mai greu cu Spania in raport cu meciul nostru si, bineinteles, un strop de noroc, care nu ne-a lipsit la Oslo. Parerea mea este ca putem invinge intr-o zi buna si Norvegia si Suedia, daca jucam cu ambitie si nu mai facem greseala sa jucam cu 3 mijlocasi si 5 fundasi, cum am facut-o cu Spania, cand practic ne-am sinucis cedandu-le lor mijlocul terenului ! Sa fim seriosi, Norvegia nu e Spania, cum nici Odegard nu are valoarea lui Saul Niguez sau Fabian Ruiz, altfel ar fi ramas la Real titular. Cam asta e parerea mea. Hai Romania !

?????? (286 comentarii)  •  9 octombrie 2019, 13:38

@Cum ați comenta și despre faptul că Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu nu prea au de ce formula pretenții publice de a conduce echipa națională și ca selecționeri, deoarece nu prea au și rezultate internaționale, cât de cât importante, și ca antrenori, la nivel de echipe de club sau chiar și la echipele naționale de tineret, ?

?????? (286 comentarii)  •  9 octombrie 2019, 13:47

Păi Gheorghe Hagi ,de când este antrenor de echipă de club, chiar a învins și vreo altă echipă în vreun meci internațional și presa nu a relatat ,,în mod onest" , penru a folosi și din zicerile lui Gheorghe Popescu, "realizarea", ?

?????? (286 comentarii)  •  9 octombrie 2019, 16:01

@ Ce bă, CSU Craiova e sugativă de bani publici, ?Păi ăia de la CNI dispun după bunul plac de bani publici, ?

?????? (286 comentarii)  •  9 octombrie 2019, 16:08

@Au anunțat ăștia că pun gazon la Craiova ca părul de pe chelia lui Gică Popescu, mixt, ?

?????? (286 comentarii)  •  9 octombrie 2019, 16:25

Ai bă Buzărine, tovarășu' Câr-țu, ăla cu "autobaza", deci nu Badea Cârțan ,ci "badea Scârțan", al Craiovei, vrea acum să plătească ,,tot boborul" pentru mofturile lui ''Pițișor al Craiovei" și ale altor câțiva olteni cărora le plac ,,să se respecte" și din buzunarele altora, ? A plătit careva gazonul anterior montat și care nu a corespuns, ?

?????? (286 comentarii)  •  9 octombrie 2019, 16:35

Ai bă Buzărine, să vină "badea Scârțan al Craiovei" și să vorbească despre "autobaza valorii" în implementarea jocului ofensiv de antrenorul Pițurcă și cu sprijin consistent din bani publici, la terenuri "tip biliard", cu gazon sintetic și de iarbă în același timp, dumneata ce zici, ?

?????? (286 comentarii)  •  9 octombrie 2019, 16:37

Că suprafața unui astfel de gazon nu ar rebui să fie mai mare decât cea a unei mese de biliard sau decât chelia lui Gică Popescu, pe vremea când era chelie, ?

?????? (286 comentarii)  •  9 octombrie 2019, 16:45

Cârțu încă mai are impresia că a fost mare valoare fotbalistică, că a apărut Pițurcă și a cerut ceva la care nu s-au gândit și oltenii pricepuți la fotbal care nu știau și de ce nu au și rezultate, ?

?????? (286 comentarii)  •  9 octombrie 2019, 16:50

Corectură, "cărora le place", ?

?????? (286 comentarii)  •  9 octombrie 2019, 17:41

@Realizarea de proiecte prin CNI sau chiar și din bugetul local, se face prin aprobarea și includerea proiectelor în proiectele de buget ale anului următor, folosirea de fondurilor pentru realizarea unor obiective neaprobate putând constitui deturnare de fonduri din bani publici, sancționată de lege, ? Remarcați și că în eventualitatea unei realizării neconforme cu standardele din proiect, beneficiarul lucrărilor de la stadionul din Craiova are la îndemână utilizarea garanției de bună execuție depusă de executantul lucrărilor într-un cont la dispoziția beneficiarului, ? Remarcați și faptul că CSU Craiova nu este unul dintre beneficiarii de finanțări publice din bugetul local care ar putea solicita alocări de fonduri publice din bugetul local , fiind o entitate sparată, cu certificat de înregistrare sportivă, ?

gogu paleologu (12 comentarii)  •  9 octombrie 2019, 21:39

afirmi asta : " pot juca în același timp și Ianis, și Stanciu? Probabil că în Feroe da, însă în niciun caz cu Norvegia acasă." foarte respectos te intreb simplu si direct : pe ce te bazezi, de ce nu ar putea juca amindoi, si Stanciu si Ianis?! pentru care motiv? Stanciu e optar si Hagi zecar, de ce sa nu-i bagi din start p-amindoi?!

Durden (126 comentarii)  •  9 octombrie 2019, 23:47

eu nu inteleg cum cineva poate sa il plateasca pe buzarin pt compunerile astea de clasa a patra...

Tăblițele de Plumb de la Sarmalizegetuza (56 comentarii)  •  10 octombrie 2019, 11:47

"Feroe și Norvegia, în ordinea operațiilor": operațiile de resuscitare nu au întotdeauna succes. Cîteodată pacienta poate fi și declarată oficial MOARTĂ. Mai ales dacă reprezintă o FRF și o LPF ce au fost, prin metode birocratice elegante la nivel înalt, EXCLUSE aproape complet din cupele europene - din motive de CORUPȚIE LA TOATE NIVELURILE, atît de evidentă și generalizată încît a ajuns să pună în pericol imaginea globală a UEFA - vezi articolul lui Ștucan, de azi, și cele premergătoare. Oricare ar fi deznodămîntul, să privim contextul și să învățăm nițică geografie și nițică umilință: 1) "Insulele Feroe sunt un grup de insule în partea nordică a Oceanului Atlantic, între Scoția, Norvegia și Islanda. Sunt o regiune autonomă a Regatului Danemarcei din 1948 și, de-a lungul anilor, au preluat controlul asupra majorității problemelor de stat, exceptând relațiile externe, justiția, apărarea." Suprafață: 1 399 km² Populaţie - 2019 : 51 783 (din care tîmplari 10, agenți de vînzări 13 - Ghinion !) Fus orar: UTC+1 Capitală: Torshavn Limbi oficiale: Limba feroeză, Limba daneză Monede: Coroană daneză, Coroană feroeză Cel mai înalt punct: Slættaratindur (in traducere: "Turtitu") - 880 m. 2) "Norvegia, oficial Regatul Norvegiei, este un stat suveran și unitar, guvernat ca o monarhie, al cărui teritoriu cuprinde partea de vest a Peninsulei Scandinave." Suprafață: 323 808 km² Populaţie - 2019 : 5 328 212 (din care pescari înfrigurați și obosiți 2 000 000, petroliști căniți cu dohot puturos 650 000, toți plecați pe mare - Super ! - plus nevestele lor... ♥ ♡ ❤) Fus orar: UTC+1 Capitală: Oslo Limbi oficiale: Limba norvegiană, Limba laponeză (Sámi) Monedă: Coroană norvegiană Cel mai înalt punct: Galdhøpiggen - 2468 m. 3) "Romînia este un stat guvernat de "paraleli" încă ca o republică, situat în sud-estul Europei Centrale, pe cursul inferior al Dunării, la periferia peninsulei Balcanice și la țărmul nord-vestic al Mării Negre. De-a lungul istoriei, diferite porțiuni ale teritoriului de astăzi al României au fost sau au rămas în componența sau sub administrația Daciei." Dacii au fost cei mai drepți și mai viteji dintre thraci - așa cum științific ne-au demonstrat savanții neaoși thracomani - cei care au dat poporului latin nevolnic de la *** limba și scrierea, dar cărora într-un mod foarte mișelesc nu li se recunosc meritele în istoria occidentală mincinoasă... Suprafață: 238 397 km² Populime - 2011 : 20 121 641 Fus orar: UTC+2 = PCR Capitală: Bükreş Limbi oficiale: Limba romînă, Limba maghiară Monede: LEUL romînesc = 'Pisicuț privind la Lună" (e mai tare decît leul bulgăresc - 'Leva' - și decît cel albanez - 'Lek', al lui Gigel și al lui Victor-Viorel), și 'Coco'. Ca și 'Coco', mai circulă frecvent, în paralel, tot în mediul fotbalistic mioritic (mai puțin în cel de sală, dar cu mare viitor în cel feminin burleanesc UEFAesc), LEUL din Botswana. Cel mai înalt punct: Vîrful Moldoveanul - 2 544 m. Bibliografie economico-valutară: https : //ro.wikipedia.org/wiki/Coroan%C4%83_feroez%C4%83 https : //ro.wikipedia.org/wiki/Coroan%C4%83_danez%C4%83 https : //ro.wikipedia.org/wiki/Coroan%C4%83_norvegian%C4%83 https : //ro.wikipedia.org/wiki/Leu_rom%C3%A2nesc https : //www.youtube.com/watch?v=5vfx_XJYbiw https : //ro.wikipedia.org/wiki/Leva https : //ro.wikipedia.org/wiki/Lek https : //www.youtube.com/watch?v=vbMomWqlGlk http : //www.bankofbotswana.bw/content/2009112317043-national-currency-the-*** După cum se poate remarca în statisticile oficiale, cu totul întîmplător adversarii de acum ne depășesc la suprafața țării, sau li se întîmplă să fie mai aproape de GMT cu ora comparativ cu NOI, dar noi, D'ACII, îi depășim și pe unii, și pe ceilalți, la "Cel mai înalt punct" din Țară! Sunt sigur pentru documenatrea mea de aici voi găsi destui admiratori de pe forumurile articolelor GSp. Pentru ei am ceva neaoș, "dacic", fioros: "Ave, C(e)z*ăr(anilor)!" ___________________________________________ ___________________ Note (*) - "Hungarian language, that use the Latin alphabet, use ⟨Cz⟩ to represent /t͡s/, the voiceless alveolar or voiceless dental sibilant affricate = Ț."

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan (1 comentarii)  •  10 octombrie 2019, 16:26

FEROE-ROMANIA....1 SOLIST

Comentează