Craiova, Rashford și Patul lui Procust
A semnat Donkor, de la Cesena.

Un ghanez de 22 de ani, format de Inter, venit să betoneze defensiva unei echipe care încă n-a marcat în acest sezon, deși a disputat 180 de minute pe teren propriu, sub ochii a peste 40.000 de oameni.
Acolo suferă Craiova, în atac. De acolo au fost decupați Băluță și Gustavo, fără să se lipească nimic în locul lor. Există Jovan Markovici, Ilie Dumitrescu îl compară cu Rashford (nu-i prea devreme, Ilie, dragă, pentru un puști de 17 ani?!), dar vârful cu origini sârbești e înalt, masiv și zdravăn, deci nu pare să se înscrie în matrița anatomică a Științei.
Această matriță presupune niște dimensiuni standard. Pentru a pătrunde în tripleta de atac (obligatoriu tripletă, altă structură nu există!) trebuie să ai un metru șaptezeci sau chiar mai puțin. În locul liliputanilor Băluță și Gustavo trebuie să vină numaidecât alți liliputani.
Unul ar fi Mățan. Altul, Meza Colli, un paraguayan stângaci de la Keshla, din Azerbaidjan. Keshla nu e chiar nimeni, e fostul Inter Baku, iar Colli, un nume care el însuși te face să te gândești la microorganisme, a trecut nu doar pe la flăcări azere, precum Inter Baku și Qabala, ci și pe la trupe serioase, Alaves sau Cesena. Iarăși Cesena!
Acesta e prototipul. Mic, fâșneț, tehnic, iute. Eventual îndrăgostit de minge, ca Mitriță, după propria-i declarație. Dacă ai mai mult de 1,75, n-ai ce să cauți în atacul Craiovei. Tricourile oltenești cu numere pentru atacanți nu se fabrică decât în mărimi S sau XS. Atacul Universității e un fel de Pat al lui Procust, în care trebuie să încapi.
Tocmai de aceea, Andrei Cristea pare o fantezie. Deși e un jucător bun, deși e marcator, deși are 34 de ani, dimensiunile anatomice nu-l recomandă. Are spre 1,80m, deci e prea mare. Tot pe-acolo e și Hora, golgeterul de acum două-trei campionate, aflat și el acum câteva zile pe o listă lărgită.
Pe vremuri, lângă liliputanul Crișan, de 1,65, stătea Cămătaru, de 1,90. Iar Cârțu, aflat la jumătatea distanței dintre ei, era responsabil cu fantezia atacului. Atunci, la Craiova Maxima, Patul lui Procust avea dimensiuni variabile, iar acasă, în campionat, se marcau în medie trei goluri pe meci.