Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Gata, nu se mai moare!

Timp de șase ani s-a trăit cu ideea că în momentul în care Mititelu va câștiga procesul contra FRF, LPF, Sandu și Dragomir, pe fotbal se va pune lacătul, din pricina sumei imense,practic imposibil de acoperit

Permalink to Gata, nu se mai moare!
sâmbătă, 17 iunie 2017, 10:02

Perspectiva sumbră

Dacă la Apel s-ar fi menținut deciziile instanței de fond, la ora aceasta Mititelu ar fi comandat deja mobilier nou pentru Casa Fotbalului și pentru sediul Ligii. Suma de 220 de milioane de euro (240 sau chiar 260 după alte versiuni) ar fi fost imposibil de plătit de către FRF și LPF, iar Mititelu, în calitate de persoană în drept să primească despăgubiri, ar fi avut voie să numească administratori ai instituțiilor care conduc fotbalul. Guvernul era deja format, dregătoriile se împărțiseră. În timp, sumele produse de FRF și LPF ar fi luat drumul conturilor fostului patron al Craiovei. Federația și Liga ar fi funcționat pe lumina de avarie, cu costuri minime, probabil că loturile naționale ar fi mers cu remorca de tractor în deplasări și s-ar fi cazat prin gări.

Exista și perspectiva ca la Apel monstruoasa sumă să se mai diminueze, chibiții sălilor pașilor pierduți vorbeau de 30-40-50 de milioane de euro, o cifră tot foarte mare, dar parcă mai digerabilă. Oricum, FRF, prin eficientul său departament ideologic, își începuse cumva contraofensiva. Acum o lună și ceva s-a emis teza că normal ar fi ca inclusiv partea de prejudiciu a Federației să fie pusă de Justiție în cârca personală a domnilor Sandu și Dragomir, pentru că dumnealor s-au aflat în amvonul acelui nefericit Comitet Executiv. Cu asta, actuala administrație mai avea încă un as în mânecă atunci când se vorbea despre „moștenirea dezastruoasă”.

Justiția

Când s-au pronunțat sentințele în Dosarul Transferurilor, filoeuropenii și milenariștii din peisaj au răspuns cu solemnitate că deciziile Justiției sunt de necomentat. Acum, în rândurile acelorași categorii ideologice, ar cam fi ceva loc de comentarii. Deciziile instanțelor sunt sfinte atunci când îi pun sub obroc pe adversarii din lupta de clasă, dar parcă se desacralizează nițel atunci când preopinenții scapă basma curată.

Rămân insă întrebări. Prima ar fi aceea cum o sumă de un sfert de miliard de euro dispare de la o instanță la alta? A doua, parcă mai sâcâitoare decât prima, e cum de niște domni procurori de la DNA, plătiți probabil la nivel occidental și zugrăviți astfel încât să pară în ochii societății viteji apărători ai dreptății, pot cere 14 ani de pușcărie, pe care instanța de fond îi transformă în 3 ani cu suspendare, iar instanța de apel îi șterge de tot? Explicația e că trăim într-o țară în care amenințarea cu pușcăria e mai înfricoșătoare decât pușcăria însăși.

Iluzia

Acest capitolaș aproape că nu contează. Totuși, la câteva ceasuri de la pronunțarea sentinței, apărătorul lui Mititelu certa studioul de la Dolce Sport că a dat fragmente din stenograma Comitetului Executiv din 21 iulie, cel cu dezafilierea, în loc de stenograma ședinței din 8 iulie, cu preliminariile dezafilierii. Nu Dolce Sport a pronunțat sentința, nu presa a hotărât. Instanța a făcut-o, iar aceste filipice post-pronunțare nu sunt decât semne de paranoia. Ca și atacul pe cale civilă. Acolo trebuie depusă o taxă de timbru care, raportată la sfertul de miliard invocat, trece de 10 milioane de euro. De unde atâția bani?

Fotbalul

Despovărat de drobul de sare sub care a trăit șase ani, fotbalul n-are încotro și trebuie să meargă înainte. Să producă jucători, să obțină calificări ale loturilor naționale, să scape de insolvențe și de falimente. Perspectiva punerii lacătului a dispărut, guvernele fotbalului, în exercițiu sau în exil, sunt invitate să contureze dimensiunea reală a fenomenului, nu cea care ar fi existat în urma dezastrului financiar determinat de acest proces. Iar pentru Mititelu, acest Che Guevara al ultimilor ani, lucrurile sunt și mai clare. Revoluția făcută fără bani, doar cu promisiuni, nu are cum să mai continue.

Comentarii (13)Adaugă comentariu

17 Nenthori (33 comentarii)  •  17 iunie 2017, 10:38

Ce nu stie Mititelu: hotararea din penal are autoritate de lucru judecat in civil !

gogu kioru Stiinta Craiova (36 comentarii)  •  17 iunie 2017, 10:59

Pupincuristule!Oare mai linji o halba sus in discoteca la Perinita?Rusine piticot mincinos,mincator de *** la greu!

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  17 iunie 2017, 11:11

...prichindelu ...a luat o in m,ana ...cum credea el ca poate sa castige ceva nebagand bani deloc ?...nu si platise jucatorii si antrenorii de opt luni ...dar ar fi luat un sfert de miliard ...

naica (23 comentarii)  •  17 iunie 2017, 11:46

Mititelu, ce nume predestinat !

tomas orzan (1 comentarii)  •  17 iunie 2017, 12:10

A-i folosi numele lui Ernesto Guevara chiar si in apropierea unui Mititel ca asta mi se pare o impietate fata de simbolul luptei uneori fara sanse impotriva celor puternici. Poate va mai ganditi si-l asociati cu Nastratin Hogea, are ceva din fizicul bolovanos, era sa zic boovenesc, al acestuia.

Hombre (21 comentarii)  •  17 iunie 2017, 12:33

Mda, un personaj dubios (Mititelul) era in conflict cu alte 2 personaje dubioase (Sandu si Dragomir), in timp ce alte personaje dubioase (Burleanu & Co) priveau din tribuna. Nici judecatorii nu par a fi prea curati, din moment de deciziile lor sunt aproape opuse (pe aceeasi fapta).

sportdebirt (1 comentarii)  •  17 iunie 2017, 14:19

buzarine, nu ai scris un rand despre fcm si craiolguta, echipe care au fost inscrise direct in competitii in care unii sunt prea prosti ca sa creada ca se califica doar in urma clasamentelor. presa vax sport cu mancat si baut la promovatii din pix:) pofta buna in continuare!

Gabi (1 comentarii)  •  17 iunie 2017, 15:02

Pentru ca solutia este de tarile africane.Pe ce lume traim?Craiova a fost dezafiliata pe motiv ca a dat Frf in judecata.Insasi Curtea de Apel dispune printr-o sentinta irevocabila ca Univ Craiova a actionat in judecata doar pe Victor Piturca.Ceea ce s-a intamplat apoi la adunarea generala nu poate fii decat un abuz .

pamfletaru (10 comentarii)  •  17 iunie 2017, 15:06

fata aia era legata la ochi,cum sa il vada pe mititel,vedea numai palaria lui mitica si ochelarii lui sandu

Vali (13 comentarii)  •  17 iunie 2017, 15:50

Un articol tendentios, total . Cum ramane cu dezafilierea abuziva a unei echipe ?! Cum pot da doua instante de judecata hotarari diametral opuse ?! Daca hotararea primei instante a fost gresita, cine-i sanctioneaza pe cei care au dat-o ?! De ce au fost atatea termene de amanare ?! Nu credati ca herr Daum are dreptate in privinta atitudinii presei din Romaia, in special cea sportiva ?! Toate intrebarile sunt retorice !

Marius (1 comentarii)  •  17 iunie 2017, 16:08

Forța de.Mititelul Oltenia te susține mai puțin clonatii de la că *** craiova srl

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dr. Dan Patru Tudosie (19 comentarii)  •  17 iunie 2017, 17:56

@17 Nentori, spui numai tampenii si nu te cenzureaza nimeni, desi se presupune ca gsp are un sistem de moderare al comentariilor care exclude propaganda mincinoasa. Astea fiind spuse, las asta aici: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că în conformitate cu prevederile art. 22 alin. (1) din vechiul C. pr. pen., hotărârea definitivă a instanţei penale are autoritate de lucru judecat în faţa instanţei civile, numai cu privire la existenţa faptei, a persoanei care a săvârşit-o şi a vinovăţiei acesteia. În schimb, aspecte ce ţin de latura civilă a cauzei, respectiv cuantumul prejudiciului cauzat prin săvârşirea infracţiunii, nu pot fi opuse cu autoritate de lucru judecat persoanelor care nu au figurat ca părţi în procesul penal finalizat prin hotărârea ce conţine şi rezolvarea laturii civile. Înalta Curte a statuat că aceste din urmă persoane sunt îndreptăţite să repună în discuţie, în faţa instanţei civile, întinderea prejudiciului, întrucât prejudiciul cauzat prin săvârşirea unei infracţiuni trebuie să fie acoperit integral. (Decizia nr. 2686 din 26 noiembrie 2015 pronunţată în recurs de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect despăgubiri) Hai, sa nu te mai vad comentand

Comentează