Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Și Pele a luat bani?

S-a vaccinat zilele astea și Pele. La 80 de ani, împliniți în toamna trecută. Cu musculatura brațelor topită, cu pielea cutată, măcinat de boli, Edson Arantes do Nascimento s-a arătat bucuros că se poate vaccina, a zis că trăiește o […]

...

Fără Yazalde se face gaură-n cer!

Yazalde, doar Yazalde, numai Yazalde. Fără prea multe lecții de gramatică se poate spune și „decât Yazalde”.

Așadar, după cum grăiește managerul Marius (pentru apropiați Mario) Nicolae, altă cale nu există!

Se face gaură-n cer dacă nu vine Yazalde, soarele […]

...

Cum e când alții fac chef la tine în sufragerie

Acum nouă ani, autocarele cu suporteri „plăpumari” și basci străbăteau Piața Iancului ca nălucile, gonind cu antemergătoare gălăgioase către noua Arenă. Era Atletico-Athletic, sau Madrid-Bilbao altfel spus.

Amândouă, cu flamuri alb-roșii, nici nu știai care sunt unii și care sunt […]

...

Despre libertate, cu Astra și Ioan Niculae

Impetuoasele site-uri de breaking news își pot ronțăi decepția. Traficul pe știrile care speculau negăsirea lui Ioan Niculae la domiciliul din Zimnicea s-a topit după ce proaspăt condamnatul a intrat în direct la Antena 3 prin telefon, din Italia, și […]

...

1-4 e jumătate din 2-8

Sigur ați parcurs amicalul schimb de replici dintre Pique și Griezmann. Mai mult puncte-puncte, steluțe și „pe-a mă-tii”. Dacă elevata conversație apărea între Florinel și Florin, adică între Coman și Tănase, s-ar fi spus că ai noștri sunt needucați și […]

...

Rufele Botoșaniului se spală la televizor

Patronul i-a reproșat public antrenorului că-și bagă fiul să joace. Ne place spectacolul, nu-i așa?

Permalink to Rufele Botoșaniului se spală la televizor
joi, 21 ianuarie 2021, 9:47

Valeriu Iftime apare la televizor mai mult decât mira de pe vremuri și mai insistent decât celebrul Vlăduț din reclama de azi, cu enervanta transhumanță pozitivă. Patronul moldav (ajutat și de Stat la echipă, dar tot patron se numește) e mană cerească pentru ziare, site-uri, televiziuni.

A descoperit Skype-ul și Zoom-ul, e de neoprit, vorbește mereu și oricând e gata să ne spună pe cine mai vinde și pe cine nu lui Gigi Becali. De fapt, așa figurează hatmanul botoșănean în percepția colectivă, ca un productiv furnizor de fotbaliști al Palatului Auschnitt. Uneori nu doar de fotbaliști, ci și de puncte.

Poale-n cap

În ultimul său logos via Skype sau Zoom, Nea Valer (așa îi zic supușii localnici) s-a plâns că Marius Croitoru exagerează băgându-și fiul să joace. E vorba de David, 17 ani, pe care taică-su l-a folosit 26 de minute la Iași, după ce-l mai introdusese și altădată, mai puține minute, câteva, cât să sară pârleazul celui de-al doilea jucător U21. Că băiatul e slab, că în club sunt alți juniori, mai buni, care ar putea să joace înaintea lui David acele minute puține, câteva, dar că el, Marius, e încăpățânat „ca un catâr”.

Păi, asta e discuție s-o ai la televizor? Ce sunteți voi, oameni buni? Vedete din șoubiz să vă rezolvați problemele de genul ăsta prin emisiuni? Și mai zice lumea că presa e de vină, că se bagă în viața oamenilor. Nu! Ei, oamenii, cu de la sine voie își pun poalele-n cap!

Mediu propice

Bine, aceste lucruri nu se derulează în vreun spațiu academic, ci într-un peisaj în care când se pierde în ultimul minut (cam în ultimul minut se petrece totul acolo, fie că e vorba de victorii sau de înfrângeri), antrenorul dă cu căciula de pământ, se dezbracă în tricou pe ger, se rostogolește (te-ai cam împlinit, Mariuse, antrenorii mari, cu foarte mici excepții, n-au fizic de mezelari!) pe teren, se ceartă cu arbitrii.

E normal ca într-un astfel de loc, unde tot antrenorul l-a petrecut pe Haruț până-n București și apoi l-a convins să nu semneze cu FCSB, să se întâmple și astfel de lucruri, să se poarte în văzul lumii discuții de mahalagioaice cărora le-a dat zacusca în foc, le-a căzut bigudiul în bulion și li s-a rupt capotul.

Va urma?

Probabil că nu. Croitoru probabil că va încerca să-și bage mai rar feciorul, când îi are apți pe Chindriș și pe Haruț, oamenii U21, nici nu e nevoie să apeleze la David. Nu va aminti niciodată, și în niciun caz la televizor, că dacă i-ar mai avea la dispoziție pe Dugandzici, Golofca, Keyta și alte mijloace fixe valorificate lucrativ de club, n-ar fi nevoit să recurgă la fecioru-său!

Va avea mereu în vedere că „nea Valer” îi tolerează ieșirile tumultuoase și cascada de suspendări pe care le suportă, va ști întotdeauna că în hârțoage el, de fapt, e trecut antrenor cu portarii, paravan licențiat Pro fiind mult mai blajinul și mai delicatul Mișu Ciobanu.

Că Botoșaniul, unde a și jucat, și încă bine, e pentru el o excelentă rampă de lansare, iar pentru asta nu e mare scofală să îi mai tai din minute lui David, că ai deja un an și jumătate de când ești pe bancă, ai fost și în Europa League. Ce naiba, doar nu s-a scufundat pământul și nu s-a făcut gaură-n cer că a zis și el la televizor, nea Valer, tot ce-a avut pe suflet…

Comentarii (7)Adaugă comentariu

Strul (6 comentarii)  •  21 ianuarie 2021, 10:19

Da Buzarine , să vorbească lumea cînd și ce vreți voi , eminenților ! Iar FCSB Botoșani să se joace pro bono cum ar zice capul capilor ziariștilor sportivi ! Fără puncte , că e suspect pt voi . Liga 3 din Spania elimină Realul in cupă , FCSB întotdeauna cistigă îndoielnic ! Rușine !

Ilie (52 comentarii)  •  21 ianuarie 2021, 11:23

Continui să mă mir de perfecta prostie pe care o afișează domnul Alin. Este de departe cel mai bun în acest domeniu. Mult peste Mironică, Jumătate și Terzian împreună cu colegul lui, Jean. Felicitări!!! Nu poți decât să îl admiri. Pentru că îmbină perfect fudulia cu prostia. De aia nu s-a făcut inginer. Nici el, nici Geambașu.

Urod (55 comentarii)  •  21 ianuarie 2021, 12:49

Nimic nou.... Asa suntem de 30 de ani...!!!!... S-a intamplat ceva care sa ne fi schimbat..?!!!!... După '89, s-a dat drumul la neam-prostie, asa ca suntem exact cum vrem, ca nu ne obliga nimeni. Cand eram comunisti,, prosti", exista bun simț, cand suntem capitalisti,, deștepți ", avem neam-prostie...!!!!... De ce...!!!!... Oare nu puteam fi și capitalisti, și sa avem si bun simț...?!!!!...

Buzatu (1 comentarii)  •  21 ianuarie 2021, 14:32

Datul cu părerea despre Iftimie e una,dar tu ca jurnalist licențiat, profesionist, habar nu ai ca FC Botoșani nu primește bani de la stat sau de la Primărie sau de la Consiliul Județean cum sunt la alte cluburi. Mai întâi fă-ți temele, culege informații, apoi unge-te pe la gură. Una este să îți dai cu părerea de cineva și una este să nu fii informat! Deci ești PROST, informat!

Octavian (2 comentarii)  •  21 ianuarie 2021, 15:26

Mie mi-a placut articolul, cam asa suntem noi romanii. Dar daca Buzatu are dreptate, e gafa foarte mare si nu ar trebui sa se intample la cel mai mare ziar din sport din Romania

badea cirtan (1 comentarii)  •  22 ianuarie 2021, 9:34

Nea Valer i-a bani de la Primaria Botosani din bugetul jarlnic al unui municipiu dominat de psd si pensionari DAR.. vinde pe milioane pe care-i bana in buzunar. Asta-i capitalism chinezesc!

elsaco (1 comentarii)  •  22 ianuarie 2021, 14:45

Valeriu, baiatul lui Avidica, e cel mai mare escroc. Taie salariile angajatilor de la firme chipurile sa plateasca gloabele de la fotbal. Omul asta a distrus vieti, familii, la el la firme se angajeaza femei pentru cei 4-5 actionari patroni, pt alte lucruri decat munca.

Comentează