Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Heterosexuala Bianca Andreescu

Carantinată la capătul lumii, înainte de Australian Open, Bianca are vreme de Instagram. Toți tinerii au și dacă n-au, își fac. „Insta” e mediul ideal de exprimare pentru cei născuți în jurul anului 2000 și după aceea. Facebook-ul e deja […]

...

Rufele Botoșaniului se spală la televizor

Valeriu Iftime apare la televizor mai mult decât mira de pe vremuri și mai insistent decât celebrul Vlăduț din reclama de azi, cu enervanta transhumanță pozitivă. Patronul moldav (ajutat și de Stat la echipă, dar tot patron se numește) e […]

...

Bumbescu, fost ”Colonel”, actual ”pârât”

O mie de lei! Atât îl costă pe fostul câștigător al Cupei Campionilor o simplă declarație. În care n-a jignit, n-a calomniat, n-a ocărât, ci doar a expus o părere.

A spus că sistemul federal e jalnic. Asta nu e […]

...

Craiova are colici fără Koljici

Oltenii nu marchează nu fiindcă ar rata cu nemiluita, ci pentru că ajung cam rar pe la porțile adverse. Cu Sepsi, oaspeții au avut mai mult mingea, au schiat mai bine în prima repriză, cât timp s-a jucat pe pârtie, […]

...

Dan Petrescu, dinte pentru dinte

Nu va fi vorba în acest text despre Kayserispor, lanterna fierbinte a campionatului turc, pe care Petrescu e tentat s-o țină în mână. Echipa lui Silviu Lung junior, Săpunaru și Alibec e doar posibilul viitor context al carierei lui Petrescu.

[…]

...

Dan Petrescu, dinte pentru dinte

La mai bine de două luni de la despărțirea de Bursuc, rufele murdare, spălate în familie, continuă să atârne pe frânghia CFR-ului.

Permalink to Dan Petrescu, dinte pentru dinte
joi, 7 ianuarie 2021, 10:36

Nu va fi vorba în acest text despre Kayserispor, lanterna fierbinte a campionatului turc, pe care Petrescu e tentat s-o țină în mână. Echipa lui Silviu Lung junior, Săpunaru și Alibec e doar posibilul viitor context al carierei lui Petrescu.

E important însă și trecutul lui recent, fiindcă plecarea de la Cluj continuă să provoace zgomote. De data asta, sunete de freză, polizor și alte unelte folosite în cabinetele stomatologice.

(Aproape) trei
A apărut recent în spațiul public, în Fanatik mai exact, o confesiune a patronului Neluțu Varga referitoare la motivul decisiv al despărțirii de antrenorul care a adus (aproape) trei titluri de campioană CFR-ului. Paranteza cu „aproape” se referă la faptul că la al doilea dintre succese antrenorul a reapărut abia în buza play-off-ului pe banca de unde plecase, completând munca din acel sezon a lui Edi Iordănescu, Conceicao și Minteuan, dar strângând în jurul său energiile fără de care e foarte posibil ca acea performanță din 2019 să fi fost ratată.

Altfel, falimentul
Bănuiala rezidă și din aceea că în decursul absenței de șapte-opt luni a Bursucului s-au întâmplat mai multe necazuri, inclusiv cel de amplă rezonanță cu Dudelange. Însă cu două titluri, cu două și jumătate sau cu trei, Petrescu tot decisiv e pentru istoria recentă a CFR-ului, pentru că în absența acestor performanțe în serie, completate cu trasee europene remarcabile, probabil că acel faliment despre care s-a tot vorbit în ultima vreme dinspre Cluj s-ar fi așternut peste culmile domoale care duc către stadionul din Gruia.

Cum e cu măselele
În materialul despre care vorbeam, patronul CFR-ului se plânge (ce-i drept, nu asumat, ci indirect, „pe surse”) că pe lângă atmosfera insuportabilă, de teroare, creată în club, pe lângă cele patru înfrângeri consecutive din final de noiembrie, culminând cu eliminarea din Cupă în fața Politehnicii Iași, antrenorul ar fi încărcat conturile echipei cu o factură de aproape 20.000 de euro, reprezentând contravaloarea unei complicate lucrări dentare de care ar fi beneficiat într-un cabinet stomatologic clujean, deținut de un medic prieten cu patronul Varga.

Bonusuri și deconturi
Și încep socotelile. Salariu anual de 500.000 de euro. Bonusuri pentru titlu, pentru accederea în grupele Europa League, prime duble la meciuri câștigate și așa mai departe. Cu totul se ajunge la aproape 1,8 milioane de euro câștigați de antrenor în ultimul său sezon vișiniu.

La banii ăștia nu poți să dai a suta parte din ei (cam atât vin 20 de mii de euro din 1,8 milioane) ca să-ți repari dinții?
Cam așa sună reproșul, cam de-aici izvorăște enervarea lui Varga, devenit vulcan în erupție atunci când i-a sosit factura de la cabinetul prietenului stomatolog. Și se adaugă listei de reproșuri faptul că n-a suportat ca echipa sa să fie eliminată din Cupa României de ieșeni. Și l-a dat afară pe Bursuc.

Câteva întrebări
Dar când a luat trei campionate la rând a suportat? Victoriile cu Celtic și Lazio i-au căzut bine la stomac? A luat calmante ca să îndure supliciul calificării în primăvara europeană?

Când în conturile CFR-ului intrau puhoaiele de bani de la UEFA, situația era tot de neîndurat? Ar fi vrut să obțină aceste lucruri cu un antrenor plătit cu cinci mii de euro pe lună, eventual cu salariul întârziat vreo șase luni? Cu unul care să nu vrea prime de joc și care se duce să-și pună dinții din împrumuturi de la CAR?

La câte a făcut pentru CFR (e adevărat, fiind plătit pentru asta, dar în urma unei înțelegeri pe care n-a impus-o doar antrenorul, ci au agreat-o ambele părți), Varga ar fi trebuit să se ofere el să-i plătească tratamentele stomatologice lui Petrescu. Și dacă era cazul, să-i pună dinți și-n frunte, și-n palmă, și-n talpă.

Plângându-se, fie și indirect, pe surse, cât a suferit el cu Dan Petrescu, Neluțu Varga reușește doar să se facă de râs!

Comentarii (6)Adaugă comentariu

JFM (75 comentarii)  •  7 ianuarie 2021, 11:03

De ce se justifica acest domn din Cluj nu stiu, nu vad rostul, e un capitol inchis. Cu sau fara Dan Petrescu trebuie sa stie ca titlul trebuie sa fie luat si anul asta, macar anul asta. Pentru ca altfel nu-l va mai lua vreo 10 ani, echipa se va destrama, cei ramasi vor avea moralul scazut, suporterii adunati de Dan catre CFR(cei anti FCSB din Ardeal si nu numai) se vor uita spre alte zari. Dan avea carisma, lumea il aprecia, era un luptator chiar daca uneori era prea nervos, dar o facea pentru CFR, adica pentru echipa dvs domnule Varga. Edi are si el calitati, e o altfel de personalitate, incurajati-l dar nu asa, loviond in Dan Petrescu, repet, daca pierdeti titlul anul asta Becali prinde aripi si 10 ani nu va vad bine.

catalin_cj (7 comentarii)  •  7 ianuarie 2021, 15:43

A fost cel mai bine platit antrenor de club din istoria ligii 1. Asta spune totul.

adi_stelistul (69 comentarii)  •  7 ianuarie 2021, 18:48

Banuiesc ca decontarea facturii de la stomatolog are o baza contractuala, altfel nu ar fi fost acceptata. Si atunci de unde aceste discutii? Ca s-a dus Petrescu la un cabinet de 20000 de euro nu la unul de 2000? E absurda povestea. Si nu e vorba de 1, 5, 10 sau 50% din castiguri. E o treaba simpla: scrie in contract ca tratamentele stomatologice ale lui Petrescu sunt suportate de club? Habar n-am, evident, dar logic e ca daca n-ar fi scris, Varga n-ar fi ezitat sa i-o spuna. Si atunci toate povestile sunt inutile. Parerea mea e ca CFR datoreaza mult lui Petrescu. De aceea va dau totusi si dumneavoastra dreptate: dincolo de aspecte contractuale, o discutie pe o suma atat de derizorie e ridicola.

ana (3 comentarii)  •  8 ianuarie 2021, 15:54

Si ? Probabil au avut ceva discutii legate de anumite plati. Unele firme platesc angajatilor multe beneficii. Ce vorbiti pe aici sunt aberatii. Voi chiar credeti asa ceva??? DP este un antrenor profesionist, si nu el este cel mai bogat dintre antrenori care umbla numai dupa bani.Nu are rost sa spun cine, ca stiti voi. Eu il cred pe DP.

Campioana CFR (6 comentarii)  •  8 ianuarie 2021, 22:26

Deci asta e un articol scris in baza unui articol care e scris in baza unei surse care a auzit ca Varga e nemultumit de cheltuiala stomatologica.... :))))) Superb! Asta e jurnalism sau barfa de Cismigiu?

Ciollo (7 comentarii)  •  9 ianuarie 2021, 7:47

Cata ura poate sa incapa intrun om atat de mic!!... Mic si propriu si la figurat.

Comentează