Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Heterosexuala Bianca Andreescu

Carantinată la capătul lumii, înainte de Australian Open, Bianca are vreme de Instagram. Toți tinerii au și dacă n-au, își fac. „Insta” e mediul ideal de exprimare pentru cei născuți în jurul anului 2000 și după aceea. Facebook-ul e deja […]

...

Rufele Botoșaniului se spală la televizor

Valeriu Iftime apare la televizor mai mult decât mira de pe vremuri și mai insistent decât celebrul Vlăduț din reclama de azi, cu enervanta transhumanță pozitivă. Patronul moldav (ajutat și de Stat la echipă, dar tot patron se numește) e […]

...

Bumbescu, fost ”Colonel”, actual ”pârât”

O mie de lei! Atât îl costă pe fostul câștigător al Cupei Campionilor o simplă declarație. În care n-a jignit, n-a calomniat, n-a ocărât, ci doar a expus o părere.

A spus că sistemul federal e jalnic. Asta nu e […]

...

Craiova are colici fără Koljici

Oltenii nu marchează nu fiindcă ar rata cu nemiluita, ci pentru că ajung cam rar pe la porțile adverse. Cu Sepsi, oaspeții au avut mai mult mingea, au schiat mai bine în prima repriză, cât timp s-a jucat pe pârtie, […]

...

Dan Petrescu, dinte pentru dinte

Nu va fi vorba în acest text despre Kayserispor, lanterna fierbinte a campionatului turc, pe care Petrescu e tentat s-o țină în mână. Echipa lui Silviu Lung junior, Săpunaru și Alibec e doar posibilul viitor context al carierei lui Petrescu.

[…]

...

Cu Romeo Ionescu, ne-a mai murit o victorie din palmares

S-a stins Romeo Ionescu, statisticianul golaverajelor tinereților noastre. În spatele morții lui neașteptate, la doar 58 de ani, stau întrebări, nedumeriri și regrete...

Permalink to Cu Romeo Ionescu, ne-a mai murit o victorie din palmares
sâmbătă, 26 decembrie 2020, 9:08

Romeo e explicația noastră, a studenților de pe granița dintre orânduirile sociale, care calculam golaveraje la sfârșitul caietului de Rezistența Materialelor, că fotbalul e al nostru, al tuturor. Golaverajele și rubricile lui Romeo contau ca Madrigalul, iar el, prenume shakespearian, comenta mereu.

Romeo a fost un etern nemulțumit al lumii fotbalului. A scos, trudnic și aplicat, două volume excepționale, după care noi, ceilalți, care mai dăm doi bani pe statistică, ne ghidăm și ne vom mai ghida totodată după ieșirea lui Romeo dintre gardurile Lumii Pământesti. Cele mai bune și mai complete, fiți de acord, dragii mei Cristi Costache, Răzvan Toma, Liviu Manolache. Și alții, dac-or mai fi.

Romică Ionescu a fost petrolist, ploieștean, republican. Si negaționist vehement al tuturor princincipiilor presei. Ale lumii contemporane, ale orice însemna un pas dincolo de golaverajele sale, de liniile sale care adunau deopotrivă înfrângeri și victorii. Un om care se bucura din cifre și se întrista din cauza lor.

Am vorbit de multe ori, mai ales în contradictoriu, cu el si de fiecare dată aveam impresia că eu am spus tot și că el mai are de adăugat ceva. Un meci, o victorie, un golaveraj…

Lasă-le așa, Romică. Le adăugăm noi, în memoria ta. Pe tine te trecem la capitolul victorii!

Comentarii (10)Adaugă comentariu

Degeratu Gabriel (4 comentarii)  •  26 decembrie 2020, 22:27

De un deceniu scriu lucrarea ,,Fotbal sub Turnul Chindiei".Primele trei volume despre perioada 1918-2018 au aparut pe hartie,al patrulea se scrie in timp real si poate fi citit pana la forma tiparita doar in forma electronica,pe blog .Scriu din nou ceea ce am scris in toate cele patru parti ale cartii:,,DE MARE AJUTOR MI-A FOST PLOIESTEANUL ROMEO IONESCU,CEL MAI BUN STATISTICIAN ROMAN AL FOTBALULUI DE PRETUTINDENI,PROMPT SI EXACT LA FIECARE SOLICITARE A MEA IN TOATA ACEASTA PERIOADA" Dumnezeu sa te odihneasca si sa te aibe in paza,suflet bun!

Degeratu Gabriel (4 comentarii)  •  26 decembrie 2020, 22:30

Dumnezeu sa te odihneasca si sa te aibe in paza,suflet bun!

Degeratu Gabriel (4 comentarii)  •  26 decembrie 2020, 22:36

“Am fost de mic copil pasionat al cifrelor fotbalului, al presei sportive. În anii 1970-89 accesul la cărţile de fotbal, apărute mult mai des decât acum, era dificil din cauza tirajului insuficient în comparaţie cu cererea”, spunea candva Romeo Ionescu.Cel mai mare statistician al nostru in domeniu.Dumnezeu sa-l odihneasca !

Ilie (47 comentarii)  •  26 decembrie 2020, 22:42

Deci și tu ești un inginer ratat, că Geambașu. Se explică multe. Dacă nu poți fi inginer, o profesie unde ai nevoie de pregătire, studiu, logică și alte calități, atunci te faci ziarist. Ca CTP, Geambașu sau Buzărin. Și devii un profitor.

Degeratu Gabriel (4 comentarii)  •  26 decembrie 2020, 22:51

Asa este,domnule Buzarin! Omul era fenomenal,o enciclopedie care scos la tipar enciclopedii si anuare. Toti iubitorii fotbalului care l-au cunoscut pot sa confirme. Ramas bun,Romeo Ionescu!

Gio (12 comentarii)  •  27 decembrie 2020, 0:03

Regretabil, l-am cunoscut doar online, o enciclopedie adevarata, un om valoros care in mod normal trebuia conduca departamentul de istorie si statistica al FRF. A plecat mult prea devreme, Dzeu sa-l ierte.

Liviu Țerfea (5 comentarii)  •  27 decembrie 2020, 12:43

Dumnezeu sa te aiba in paza Romeo! Fara tine lumea rara a statisticienilor este mult mai saraca.

Xman (1 comentarii)  •  27 decembrie 2020, 19:41

Ilie@,oropsitul vieții tale amarate și pline de frustrări!Ce scrie dl Buzarin și ce înțelegi tu!Rebel ,fără cauză!Vai de destinul tau!

aldi (1 comentarii)  •  27 decembrie 2020, 20:34

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

George Marin (1 comentarii)  •  28 decembrie 2020, 0:15

Sunt trist. A plecat mult prea repede dintre noi un prieten si un minunat partener de discutii pe temele statisticii fotbalistice. Dumnezeu sa il ierte!

Comentează