Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Cu Romeo Ionescu, ne-a mai murit o victorie din palmares

S-a stins Romeo Ionescu, statisticianul golaverajelor tinereților noastre. În spatele morții lui neașteptate, la doar 58 de ani, stau întrebări, nedumeriri și regrete...

Permalink to Cu Romeo Ionescu, ne-a mai murit o victorie din palmares
sâmbătă, 26 decembrie 2020, 9:08

Romeo e explicația noastră, a studenților de pe granița dintre orânduirile sociale, care calculam golaveraje la sfârșitul caietului de Rezistența Materialelor, că fotbalul e al nostru, al tuturor. Golaverajele și rubricile lui Romeo contau ca Madrigalul, iar el, prenume shakespearian, comenta mereu.

Romeo a fost un etern nemulțumit al lumii fotbalului. A scos, trudnic și aplicat, două volume excepționale, după care noi, ceilalți, care mai dăm doi bani pe statistică, ne ghidăm și ne vom mai ghida totodată după ieșirea lui Romeo dintre gardurile Lumii Pământesti. Cele mai bune și mai complete, fiți de acord, dragii mei Cristi Costache, Răzvan Toma, Liviu Manolache. Și alții, dac-or mai fi.

Romică Ionescu a fost petrolist, ploieștean, republican. Si negaționist vehement al tuturor princincipiilor presei. Ale lumii contemporane, ale orice însemna un pas dincolo de golaverajele sale, de liniile sale care adunau deopotrivă înfrângeri și victorii. Un om care se bucura din cifre și se întrista din cauza lor.

Am vorbit de multe ori, mai ales în contradictoriu, cu el si de fiecare dată aveam impresia că eu am spus tot și că el mai are de adăugat ceva. Un meci, o victorie, un golaveraj…

Lasă-le așa, Romică. Le adăugăm noi, în memoria ta. Pe tine te trecem la capitolul victorii!

Comentarii (10)Adaugă comentariu

Degeratu Gabriel (4 comentarii)  •  26 decembrie 2020, 22:27

De un deceniu scriu lucrarea ,,Fotbal sub Turnul Chindiei".Primele trei volume despre perioada 1918-2018 au aparut pe hartie,al patrulea se scrie in timp real si poate fi citit pana la forma tiparita doar in forma electronica,pe blog .Scriu din nou ceea ce am scris in toate cele patru parti ale cartii:,,DE MARE AJUTOR MI-A FOST PLOIESTEANUL ROMEO IONESCU,CEL MAI BUN STATISTICIAN ROMAN AL FOTBALULUI DE PRETUTINDENI,PROMPT SI EXACT LA FIECARE SOLICITARE A MEA IN TOATA ACEASTA PERIOADA" Dumnezeu sa te odihneasca si sa te aibe in paza,suflet bun!

Degeratu Gabriel (4 comentarii)  •  26 decembrie 2020, 22:30

Dumnezeu sa te odihneasca si sa te aibe in paza,suflet bun!

Degeratu Gabriel (4 comentarii)  •  26 decembrie 2020, 22:36

“Am fost de mic copil pasionat al cifrelor fotbalului, al presei sportive. În anii 1970-89 accesul la cărţile de fotbal, apărute mult mai des decât acum, era dificil din cauza tirajului insuficient în comparaţie cu cererea”, spunea candva Romeo Ionescu.Cel mai mare statistician al nostru in domeniu.Dumnezeu sa-l odihneasca !

Ilie (57 comentarii)  •  26 decembrie 2020, 22:42

Deci și tu ești un inginer ratat, că Geambașu. Se explică multe. Dacă nu poți fi inginer, o profesie unde ai nevoie de pregătire, studiu, logică și alte calități, atunci te faci ziarist. Ca CTP, Geambașu sau Buzărin. Și devii un profitor.

Degeratu Gabriel (4 comentarii)  •  26 decembrie 2020, 22:51

Asa este,domnule Buzarin! Omul era fenomenal,o enciclopedie care scos la tipar enciclopedii si anuare. Toti iubitorii fotbalului care l-au cunoscut pot sa confirme. Ramas bun,Romeo Ionescu!

Gio (15 comentarii)  •  27 decembrie 2020, 0:03

Regretabil, l-am cunoscut doar online, o enciclopedie adevarata, un om valoros care in mod normal trebuia conduca departamentul de istorie si statistica al FRF. A plecat mult prea devreme, Dzeu sa-l ierte.

Liviu Țerfea (5 comentarii)  •  27 decembrie 2020, 12:43

Dumnezeu sa te aiba in paza Romeo! Fara tine lumea rara a statisticienilor este mult mai saraca.

Xman (1 comentarii)  •  27 decembrie 2020, 19:41

Ilie@,oropsitul vieții tale amarate și pline de frustrări!Ce scrie dl Buzarin și ce înțelegi tu!Rebel ,fără cauză!Vai de destinul tau!

aldi (1 comentarii)  •  27 decembrie 2020, 20:34

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

George Marin (1 comentarii)  •  28 decembrie 2020, 0:15

Sunt trist. A plecat mult prea repede dintre noi un prieten si un minunat partener de discutii pe temele statisticii fotbalistice. Dumnezeu sa il ierte!

Comentează