Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Heterosexuala Bianca Andreescu

Carantinată la capătul lumii, înainte de Australian Open, Bianca are vreme de Instagram. Toți tinerii au și dacă n-au, își fac. „Insta” e mediul ideal de exprimare pentru cei născuți în jurul anului 2000 și după aceea. Facebook-ul e deja […]

...

Rufele Botoșaniului se spală la televizor

Valeriu Iftime apare la televizor mai mult decât mira de pe vremuri și mai insistent decât celebrul Vlăduț din reclama de azi, cu enervanta transhumanță pozitivă. Patronul moldav (ajutat și de Stat la echipă, dar tot patron se numește) e […]

...

Bumbescu, fost ”Colonel”, actual ”pârât”

O mie de lei! Atât îl costă pe fostul câștigător al Cupei Campionilor o simplă declarație. În care n-a jignit, n-a calomniat, n-a ocărât, ci doar a expus o părere.

A spus că sistemul federal e jalnic. Asta nu e […]

...

Craiova are colici fără Koljici

Oltenii nu marchează nu fiindcă ar rata cu nemiluita, ci pentru că ajung cam rar pe la porțile adverse. Cu Sepsi, oaspeții au avut mai mult mingea, au schiat mai bine în prima repriză, cât timp s-a jucat pe pârtie, […]

...

Dan Petrescu, dinte pentru dinte

Nu va fi vorba în acest text despre Kayserispor, lanterna fierbinte a campionatului turc, pe care Petrescu e tentat s-o țină în mână. Echipa lui Silviu Lung junior, Săpunaru și Alibec e doar posibilul viitor context al carierei lui Petrescu.

[…]

...

J’suis pas Colțescu

Părem constrânși de mediul înconjurător să ne arătăm public solidaritatea dacă nu cu rasismul lui Colțescu, atunci măcar cu prostia pe care-a făcut-o

Permalink to J’suis pas Colțescu
sâmbătă, 12 decembrie 2020, 11:38

Patriotismul online are calitatea de a se propaga rapid, dar și defectul de a-i atrage în vârtej nu doar pe cei care înțeleg lucrurile, ci și pe cei care nu sunt în stare să le priceapă.

A apărut acest manifest de tastatură „Je suis Colțescu”, prin care iubitorii de neam își arată indignarea față de samavolnicia îndreptată împotriva bietei noastre țărișoare, în urma unei fapte complet lipsite de vină a unui vajnic sol al viteazului popor român, pe numele său Colțescu Sebastian Constantin. Mai nou, pentru milioanele sale de fani, Seby.

Solidari cu prostia?

Teoriile savanților din ultimele zile spun tot mai clar că pe Parc des Princes n-a fost rasism. Sunt destule indicii în direcția asta, plecând de la ideea că Seby, noul idol al maselor, n-a crescut printre persoane de culoare, pentru simplul motiv că acestea lipseau din peisajul Olteniei trecutelor decenii.

Neîntâlnindu-le, Colțescu n-avea cum să nutrească astfel de sentimente la adresa acestor persoane. Dar aceiași savanți iluștri propagă, cu destule argumente, și măcar ca pe o cauțiune, teoria prostiei arbitrului craiovean.

Numită la început, cu delicatețe, naivitate, dar transformată, aproape cu fiecare postare, în prostie agresivă.

Aceeași prostie, infatuare, stimă exagerată de sine, pe care personajul o transportă cu sine în meciurile indigene, pe care le măcelărește cu savoare. Or, cu o asemenea prostie n-am cum să fiu solidar. Prin urmare, cu scuzele de rigoare, j’suis pas Colțescu.

Axa Paris-Berna

Dacă după întâmplările pariziene aprigii noștri patrioți online bănuiau că lumea asta rea are ceva cu scumpul nostru meleag, bănuiala s-a transformat în certitudine în urma întâmplărilor de joi seara, din fetida capitală helvetă.

Lumea face legături abundente și strânse între prigoana planetară împotriva lui Colțescu și penaltyul dat contra CFR-ului de acel arbitru francez. Da, de acord, a fost cel mai mizerabil penalty dictat vreodată împotriva vreunei echipe românești, dar asta nu înseamnă că a apăsat cineva butonul de exterminare în masă a românilor.

Pur și simplu a fost un act reflex de curtoazie față de helveții care găzduiesc sediile forurilor fotbalistice internaționale.

Și să nu uităm că relativ recent un astfel de gest de politețe filohelvetă a comis și Ovidiu Hațegan, care a luat Cantoanele în cârcă, transportându-le nemeritat la CM 2018. De-asta nu ne mai aducem aminte?

Fasole albă, vânturi tricolore

Acum, când cei de la CFR au devenit deja martiri ai aceleiași nobile cauze ca și Colțescu, parcă sângele ne fierbe și mai tare. Destul încât să semnăm adeziuni la partide cu nume aurit, iar de la gura sobei să emitem judecăți despre strâmbătatea lumii, în care asupritorii privesc cu ochi haini spinarea noastră verticală pe vecie.
În viziunea multora dintre noi, a fi patriot înseamnă să-l aperi pe Colțescu atunci când face prostii, să crezi că există o cabală mondială la adresa României.

Nu, dragi compatrioți! Patriotismul înseamnă să ne ducem hârtia la coș, să ne plătim angaralele, să măturăm zăpada sau frunzele din dreptul gardului, să strângem într-o punguță rahatul lăsat de cățel pe trotuar, să ducem mașina la service când scoate fum negru, să nu dăm muzica tare la miezul nopții și să ne purtăm astfel încât să nu fim nici rasiști, nici proști și nici măcar naivi.

Restul sunt doar vânturi tricolore trase în public, zgomotos, după ce-am mâncat fasole albă!

Comentarii (123)Adaugă comentariu

dan c (6 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 12:06

voi nu ati fost si deci nici nu aveti vreo sansa sa deveniti ziaristi; voi sunteti potlogarii crescuti intr-o romanie needucata; sigur ca nu e vorba de rasism in nimic din ce scrii; tu pur si simplu vrei sa ai dreptate; afirmi cu seninatate ca arbitrul francez a dat penalty din curtoazie; de unde stii? un ziarist adevarat nu afirma lucruri pe care nu le stie, dar tu o faci in mod repetat; deh! fudulia si mandria, ceausescu, romania; coltescu? cu siguranta nu e rassist, doar prost educat ca si tine

Coco (2 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 12:25

NEGRU este un CUVANT care inseamna o CULOARE! Ce e rasist in acest cuvant, domnule Buzarin? Cata rautate ai in tine. Mizerabil articol. Imi vine sa ***. Pare ca abia il asteptai la cotitura pe Coltescu si ca acum profiti de ocazie. Oribil. Nu e vorba de patriotism, e vorba de dreptate, bre! E vorba de a fi sau nu sluga trendului *** numit politically correct. Tu esti. Amaratule. Iti dai demisia daca in timp se demonstreaza ca am avut dreptate? Jurnalist de carton care acum isi rezolva treburile nerezolvate. Bine ca ne apara ungurii, penibilule. Uite de-aia tu ai fost si ramai doar Buzarin, iar Gradinescu care e un comentator deja legendar este Gradinescu.Poate ii citesti opiniile si vezi si tu cu ocazia asta ce scriu si oameni care GANDESC cu capul lor, nu Roboti politically correct. De Paraschivvescu nu iti mai zic, ca e *** elaborat pentru nivelul tau. Hai ***! P.S. Du-te si ajuta-l pe Theodor Jumatate sa alcatuiti un solid INTREG al idioteniei. Aa, si cenzureaza-ma, desi nu am folosit niciun fel de cuvant vulgar, ca sa imi demonstrezi cat de politically corect esti.

Vali (4 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 12:27

Un articol foarte slab, chiar prostesc,ipsit de logica. Nimeni nu-l face erou pe Colțescu, eu chiar îl detest ca arbitru, insa toată lumea începe sa spună ca acolo nu a fost rasism. Ori acolo el a fost pedepsit pentru rasism, nu pentru prostie

adi_stelistul (69 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 12:30

Stimate domn, despre ce vorbiti aici? Il acuzati pe Coltescu de prostie? OK, sa fiti sanatos, dar ati dat-o la intors. Pentru ca acuzatia care i s-a adus lui Coltescu e de rasism, nu de prostie (mare diferenta!). Ori acum vad ca va desolidarizati de *** lui Coltescu, ceea ce n-are a face cu punctul din care a pornit toata ***. Dar vreti sa aburiti cumva contextul ca sa ramana cum ati zis-o de la inceput. Si titrati "je suis pas Coltescu" (*** era "je ne suis pas ... ").

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Steve (2 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 12:33

*** e ca daca Webo si Demba Ba ar fi tipi inteligenti, ar *** accepta explicatia ca nu a fost nici o intentie rasista, ci doar o exprimare nefericita si care trebuie evitata. Coltescu ar trebui sa se scuze, sa ccepte ca cei doi s-au simtit jigniti (nu neaga nimeni ca rasismul este o *** in ziua de azi), sa inteleaga reactia la cald a celor doi. Iar la sfarsit ar trebui sa se vada fata in fata si sa is stranga mana. Dar are cineva interes ca sa se intample asa? Nu, cautam scandal, vorbim numai de impartirea in tabere in loc sa cautam un mod de a ne intelege unii pe altii. Si pentru mine faptul ca din orice se face atata caz pentru rasism, dilueaza de fapt importanta problemei. Ca si Hamilton care insista ca la fiecare cursa sa abordam sloganul "Black Life Matters". "White Life Matters" de asemenea, iar dupa ce orice alta tragedie se tine un moment de reculegere la urmatorul eveniment si punct. Lupta pentru egalitate trebuie sa continue, absolut de acord, dar atentie sa nu ni se ia de insistenta asta ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie (47 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 12:42

Nu ai cum să fii Colțescu!!! Nici măcar nu discuți cu juniori de-ăștia!!! Ți-ai jigni inteligență! (Îți place ce glume fac?). Un exemplu clar al faptului că dl. Colțescu nu îți ajunge nici măcar la genunchi este articolul " Germania under alles! " scris într-o manieră care explică lipsa totală de inteligență, dar și faptul că nu îți dai seama de acest lucru.

Bibi (20 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 12:43

Je suis pas Coltescu. Dar oricine are dreptul la *** de nevinovatie si la un proces corect. Strict pe acest subiect, fara sa-i agatam si trecutul la rechizitoriu. In opinia mea, n-a fost nici rasist, nici prost. Rasisti poate suntem cam 10% ca popor, conform ultimelor masuratori, dar cred ca nu suntem nici mai rai nici mai buni ca atii. Care spun, de exemplu, despre romani ca sunt ***. Pe mine nu ma deranjeaza, ca asta vorbeste despre ei, nu despre mine. Insa atunci cand faci pe cineva ***, automat consideri *** o rasa inferioara. Oricum, am inteles, acest articol nu este impotriva lui Coltescu, este impotriva "patriotismului" desantat. As mai adauga la argumentele tale si ala de a merge la vot si a vota responsabil si informat. Ar scadea riscul sa votam insi care clameaza patriotismul dar au probleme cu legea. Ca daca ai probleme cu legea si candidezi, nu *** esti nici patriot, nici moral, ca ar trebui sa stai pe bara *** se lamuresc lucrurile. La fel ca lui Coltescu, le acord si lor *** de nevinovatie si sper sa aiba parte de o justitie corecta.

Ionut (4 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 12:57

Buna logica. Faptul ca intr-o tabara se *** unii extremisti care au niste opinii, sa spunem, poate, gresite... asta inseamna ca tabara respectiva nu are dreptate. In concluzie, mai avem voie sa ne folosim de limba nostra romana? Nu avem voie sa spunem ***, pentru ca, desi nu intentionam sa jignim, unii se simt ofensati. Exagerez? Verificati-va motorul de filtrare a mesajelor. Mie mi-a cenzurat cuventele "A P.U.T.E.A" si "A S.P.U.N.E". Am dreptul sa spun ce "vreau sa FAC ceva?" Va urez succes pe directia in care ati luat-o!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Traian (1 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 13:00

Tipic romanesc.. te apara strainii dar dam noi in ei.. e clar ca Sebastian Coltescu (pe care nu il indragesc) chiar imi este putin antipatic a folosit o forma de expresie care *** fi evitata, dar nicidecum rasista!!! Si ca sa vezi cat de mult ai dat-o in bare, mare jurnalist ce esti.. forma corecta ar fi "je ne suis pas Coltescu".. Sarbatori fericite tuturor!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

JFM (75 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 13:05

Daca am fi fost la un proces lung, anevoios, poate s-ar fi decis că acolo n-a fost rasism deci Coltescu ar *** scăpa de orice sancțiune, ne-am fi scos. Dar aici a fost altceva, a fost doar emoția acelui moment transmisă instantaneu pe întreaga planetă. În acel moment Coltescu a pierdut orice scuza, Romania a pierdut mult la capitolul prestigiu, atât cât mai avea. A spus ***, ***, ***? Doar varianta românească nu este una rasistă dar pe moment, meciul fusese întrerupt, tensiunea era la maximum, cine mai stătea să facă analize morfologice, în orice alta limbă însemnă rasism, așa a rămas și va rămâne. Pentru că lui Coltescu i-a fost lene să folosească engleza sau franceza, în caz că le știa, probabil că într-un CV el spune că le știe altfel ce să cauți la nivelul ăsta? Nu, Coltescu a dat-o "ca pe terenul 2 de la Electroputere, ca la una mică între băieți". Atât l-a dus mintea, asta a ieșit. Macar să avem bunul simț să recunoaștem, tot noi ăia bățoși, neam de ghiolbani neîmblânziți.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

17 Nentori Tirana (19 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 13:05

Brigada lui Hategan „se ajunse“ cumva in strainatate, greu de inteles dar au ajuns mari, au arbitrat meciuri mari. Ca tot romanul n-au putut uita nici la Paris ca sint romani si au vorbit ca in romanime fara nici un RESPECT ! Domnilor, sint reguli, UEFA are un program de educare, regulile se amintesc inaintea fiecarei partide, sint si afisate … dar degeaba pentru mandri romani. Articole - ale jurnalstilor !!! - si comentariile demonstreaza clar ca cei mai multi romani nici nu vor sa intelega ca ceva s-a schimbat in LUMEA CIVILIZATA unde toti sint oameni indiferent de culoarea pielii. Sint niste reguli simple si CLARE ale UEFA pe care ARBITRII nu le-au respectat ! Iar voi vorbiti de altceva, ca si francezii … ca si altii … Pai noi despre ce vorbim ? Unii ajung sa insulte si ministrul francez de origine romana !!! - femeia asta poate fi mandra de ceva, chiar si de faptul ca e de origine romana si a aratat ca nu toti romanii injura ca birjarii si fura. Iar Franta a demonstrat ca o respecta stiind f bine ca e romanca. Ba, *** voi nu va doare mintea de ce timpenii aveti in bostan ? ------ Iar Pufi ajunge filozof: *** ca are cineva ceva cu noi ca sintem romani, ca sintem mici … Pai Pufi l-a lovit cu pumnul exact in timpla pe adversarul cu care a sarit la minge ! - Da ba, fault la portar, ca era in 6 m si Pufi a fost lovit cu timpla in pumn ! Nici eu n-as fi dat penalti – caci am vazut reluari ! - dar conform regulamentului se *** da penalti. Chiar se impunea ! Ce rost are sa vorbim de alte faze din alte meciuri ? Asa pot aminti si eu ca CFR a fost arbitrata si de arbitrii „buni“, care i-au dat tot ce-au cersit actorii de comedie, ca doar la Sofia trebuiau sa ramina in 6 la cit au simulat ! Da, acolo au fost mari, arbitrul i-a respectat pe romani, asa cum vor ei, artistii. ------- PS Hategan poate fi mandru pentru *** lui dar ei a fost mandru roman la Paris. De ce n-au vorbit pe franceza ori engleza ? Caci trebuiau ei se comporte ca in *** ! Ca romanii in Romania. Altii sint mandrii ca sint oameni. Ca traiesc din ce muncesc, ca ajuta, ca incearca sa se educe permanent ca sa nu ramina in urma. Esti un bun sudor, gradinar, medic, matematician, DA, cu astea te poti mandri. Chiar si modul discret si intelegator de a trai alaturi de alti oameni, la munca, la magazin, circiuma, printre vecini, poate fi o forma de mandrie. Romanii sint mandri ca sint romani, chiar si numai asa de-ai dreacului ce sint. Pai n-au nici un merit nici nemtii ca s-au nascut nemti. Ce merit sa aiba romanii ca s-au nascut romani ? Imi pare rau dar de la aceasta neintelegere porneste totul. Tot raul ! Cei mai multi romani nu-i inghit pe altii, cei mai multi nici nu au cu ce se mandri dar vor sa iasa in evidenta. De unde ati scos-o pe asta cu „rusinea de a fi roman“ ? Nici ***, din contra, multi vorbesc tare „afaceri“ romanesti la noul handy si in strainatate, pe strada, in magazin in timp ce arunca marfa in cos, isi misca *** in stil balcanic pe ritmuri balcanice maneliste, chiar si pe „Noi sintem romani“, dupa care unii mandri romani uita sa *** ca la nunta din Spania. Altii sint buni hoti, „smecher de smecher“ - din educatia lui nea Mitica - oraculu caruia voi ii cereti mereu *** !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ionut (4 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 13:06

Uitati-va ce cuvine se cenzureaza. Ce inseamna asta, de ce se intampla? Pentru ca pe unii ii POATE leza. De ce sa nu ardem toate cartile scrise *** acum care foloseau aceste cuvinte? Alunecam pe un tobogan si nu ne dam seama.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alin (1 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 13:17

Je ne suis pas Coltescu...

Alex (1 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 13:21

Articol de 2 bani. Fără logică.

Ali Bec (19 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 13:23

Văd ca Buzarin stăpânește limba franceza la fel de bine ca germana. E senin: Un ziarist crescut de Ioanitoaia!

Ionut (4 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 13:42

Stiti ce ar fi trebuit sa faca Coltescu? Sa continue discutia cu ei in romana. Daca ei au inteles ce a zis inseamna ca erau in stare sa poarte o discutie. Ceva de genul "Ati inteles ce am zis? Sunteti siguri ca ati inteles corect? Eu nu am jignit pe nimeni. Voi de ce ma jigniti pe mine?" Aia s-ar fi uitat ca la masini straine dar macar toata lumea ar fi inteles absurdul situatiei.

DoubleTi (1 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 13:42

In ultimele 4 zile de la un banal eveniment, si nu vreau sa bagatalizez acest lucru, dar efectiv a fost un eveniment banal care din prostia unuia (aici ma refer la "baietasul secund" - cu "B" de la Black) care nu intelege corect sensul unui cuvant intr-o anumita limba vorbita de niste amarati de pe planeta asta, s-a transformat intr-un scandal planetar. Ce ma deranjeaza fffff tare, este faptul ca tocmai oamenii inteligenti din tara asta, si aici includ si grupul de ziaristi, ar fi trebuit sa limiteze mult mai aprig pentru apararea LIMBII ROMANE. Toate actiunile din ultimele zile, conduc la concluzia ca LIMBA ROMANA TREBUIE INTERZISA, pe motiv ca daca nu o inteleg toti "pro.stii", inseamna ca este o LIMBA RASISTA. Aici s-a ajuns prin infierarea lui Coltescu. Din pacate pentru noi, Coltescu va ramane in istorie ca un ARBITRU RASIST si nu ca un ARBITRU MEDIOCRU asa cum este de fapt. Am ajuns ca strainii sa ne apere LIMBA ROMANA, iar voi ziaristilor s-o puneti la colt. Intr-un articol de ieri dintr-un ziar maghiar, ziaristul "dusman" al patriei noastre, sare in apararea limbii romane spunand ca "negru" nu este nici decum un cuvant RASIST. Voi sesizati paradoxul in care ne aflam? In incheiere.... cei care produc atacuri rasiste au fost turcii, apoi cel care pronunta "negru" este SOVRE si nu COLTESCU. Pai ce facem oameni buni, atacam doar de dragul de a ataca. Sper ca UEFA sa fie lor obiectiva si sa constate realitate, iar in urma sa-i suspende pe turci vreo 5 ani din toate competitiile europene, iar "Baietasului secund" sa-i dea interzis pe viata pe stadion. Multumesc

Zuzu (1 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 13:47

Toti marii ziaristi isi dau cu parerea. Cum a zis un smecher odata :" Sa de-a primul cu piatra cel care nu are nici un pacat".

pop ion (23 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 13:51

coltescu a fost, cel putin in Romania, un arbitru abject. Dar ceea ce i s-a intamplat in Franta depaseste cu mult limitele rationalului. La meciul de pomina, coltescu nu a avut absolut de loc o exprimare rasista. Pur si simplu a indicat o persoana, care era de culoare neagra. Absolut nicio tenta de rasism. Iar de ziaristi alde buza care vin sa ne tina lectii, ni-i plin podul si nu avem nevoie de ei. Huo, buzarin !

Daminuta (6 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 13:51

Dl Buzărin inainte să dați frâu liber frustrărilor mai bine vă documentați și studiați poziția Academiei Române care este instituția cea mai abilitată a explica conotația cuvântului negru în limba română. Dar nu ar fi târziu s-o faceți și acum, vezi ''Preşedintele Academiei Române sare în apărarea arbitrului „crucificat” de UEFA: „negru” nu are sensul de „***” (Adevărul). Apropo poate nu știți, președintele Academiei este Ioan Aurel Pop, puteți intra direct pe pagina sa de Facebook. Problema ridicată de cei mai multi oameni în cazul Colțescu a reprezentat-o strict întâmplarea de la Paris și nu calitatea umană sau profesională a individului Colțescu, dar dumneavoastră trăiți ca un autist într-o bulă interioară și nu faceți diferența între cele două stări de fapt. Cât despre penaltiul acordat împotriva CFR-ului patetizați și pulsați pentru că ați fost înghesuit și nu vă mai găsiți cuvintele. Consider că poziția dvs și a d-lui Jumate în calitate de jurnaliști, referitor strict la cazul de rasism de la Paris, a fost una total nefericită și mai bine vă opriți în a mai aduce argumente (subiective și lipsite de logică) la acest subiect și a bate câmpii pentru că deveniți și mai penibil. Cel mai bine ar fi să dispăreți din spațiul public pentru câțiva ani și poate veți mai avea, cândva, șanse să vă citească cineva articolele, din ce în ce mai slabe.

Birlic (30 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 13:55

Se pare că domnul Buzărin este un mare poliglot, cunoaște ''bine'' și limba germana și limba franceză :)))

Toader (51 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 13:59

Scris cu simbrie sau cu...? N-am găsit altă rimă. Poate autorul ştie alt popor ce are o vorbă asemănătoare: fiecare după legea lui.

Catalin (1 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 14:06

Nu am înțeles nimic din acest articol. Oare ce a vrut să spună autorul?

doilaunu (23 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 14:13

Buzarine, ca de obicei, nu ai inteles mare lucru din ce se intampla pe langa tine: oamenii care i-au luat apararea lui Coltescu nu au facut-o din patriotism (Mourinho, Gnohere nu sunt romani - poti verifica), ci pentru ca intr-un om cazut la pamant nu este ok sa lovesti. Coltescu a facut o prostie, toata lumea este de acord, si va plati pentru asta: cel mai probabil nu va mai arbitra niciodata. De ce sa mai facem si noi pe desteptii pe langa el? Cu ce ne ajuta? Cu ce il ajuta? Discutia era doar daca gestul lui a fost sau nu unul rasist, aici parerile au fost impartite. Ce treaba are patriotismul?

Codul bunelor maniere (2 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 14:16

Pentru ca povestea lui Dembo Ba a schimbat paradigma culturala in Europa, la fel cum au facut-o la vremea lor Mircea Eliade, Henri Coanda, Eugene Ionescu, propun ca fotbalistilor negrii sa le spunem ca sa nu-i jignim: "francezi". Veti vedea ca am dreptate analizand componenta echipelor nationale a Frantei prima tara latino-africana a Europei. Asadar in locurile publice vom spune " Uite un francez !" si nu "Uite un ***". Iar la eventuala intrebare "De unde stii ca e francez?" se va raspunde cu: "Pentru ca e ***" si cu asta suntem si corecti politic!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Anonim (4 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 14:20

Domnule Buzarin , dumneata gresesti elementar, pentru ca nu iti aperi in primul rand limba romana , care pentru dumneata este un instrument elementar in meseria de ziarist, aici fac referire indirecta la ce a spus Coltescu al carui simpatizant nu sunt, dar ceea ce a spus nu e o jignire, e o trimitere la o culoare, adica mai degraba e o prostie crasa decat rasism. Punctul doi , nu aperi corect o echipa romaneasca ca CFR Cluj , al carei fan nu sunt, dar e o echipa care a castigat respectul meu prin felul in care ne reprezinta in Europa si nu cere decat un arbitraj corect care si-a batut joc . Apropo de nedreptatea CFR-ului , nu va deranjeaza ?

Draga Ovidiu (2 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 14:32

As dori sa-l intreb pe Dl presedinte Erdogan, daca Coltescu s-ar fi referit la Dembo Ba cu apelativul "turcul acela" ce-ar fi zis turcii: ar fi fost rasism sau nu?

Steve (2 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 14:33

As vrea sa stiu si eu ce ati "moderat" la comentariul meu? Cuvantul "p r o b l e m a"? Foarte interesant ...

Alexandru (1 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 14:33

Penibil, mizerabil trist. Traim intr o lume ipocrita care in numele egalitatii ii discrimibeaza pe toti cei care nu adopta ***. Sunteti aidoma celor ce infierau in pravda orice gest cautau vinovati sa isi demonstreze utilitatea pt stapanii zilei sa le scape si lor frimituri de la masa puterii. Imi e sila de toti ipocritii xare il infiereaza pe Coltescu, o victima a unei *** colective care pune pumnul in gura inutil si in numele antirasismului va produce rasism. Am prieteni evrei musulmani nu judec omul dupa culoare ci dupa educatie si atitudine. Nu auzisdm de individul care a provocat scandalul daracum il dispretuiesc gotal pe el si asa xisii lui aparatori care condamna fara sa judece.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Beowulf (4 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 14:35

Vad ca asemeni colegului tau subunitar o tot tii pe-aia ca a fost Coltescu rasist. Neinspirat da. A vorbit in romana cand trebuia vorbit in engleza. Ma intreb daca ar mai fi spus cineva ceva daca s-ar fi exprimat in engleza. Evident ca nu. Dumneata ai vazut inregistrarea celor 14 minute din meci plus momentul penibil? Camerunezul practic se agata cu disperare de orice numai sa nu ia cartonasul rosu dupa ce a facut remarci rasiste la dresa arbitrului. Si reuseste sa-i pacaleasca pe toti. Pana si Marca scrie ca turcii au facut referiri rasiste catre arbitrii romani. Citeste comentariile lui John Barnes care *** e foarte corect. Spune clar ca nu e nici un fel de remarca rasista. Respect total lui. Tie si subunitarului, nu. Nu aveti decat argumente subiective. Daminuta are dreptate.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

kendo (9 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 15:18

Esti ziarist degeaba. Am banuit de mult ca inteligenta nu e punctul tau forta, dar acum te usurezi contra vantului. Asta ti-o spune unul care nu suporta urmatoarele lucruri (ca sa fim intelesi ca nu sunt dintre aia care se dau patrioti non-stop): nationalismul stupid, aiurelile propovaduite de maimutele din AUR sau ideea ca romanii sunt buricul lumii. Si da, treaba cu Je sui Coltescu e cel putin hilara. Aproape la fel de hilara ca reactia turcilor la exprimarea arbitrului roman. Singura vina a lui Coltescu e lipsa de creier. O fi rasist el? E posibil. Dar sa spui "ala negru" cand e vorba despre un negru nu e rasism pentru niciun om normal la cap.

tango (4 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 15:42

articol din categoria: "sa ne aliniem in pozitie de drepti in fata strainilor" pentru ca noi nu suntem buni de nimic(vezi Ovidiu Ioanitoaia, nota bene). Cu asemenea "ziaristi" nu stiu ce sanse avem sa fim credibili afara. No matter what we are the culprits! Nu-i asa "domnule" Buza-rin!

Andrei (2 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 16:27

Dupa germana, limba franceza e si ea macelarita. "Je ne suis pas" e corect. In alta ordine de idei, tipic romanesc e sa te lasi facut pres de altii pentru nimic. Negru nu e niciodata un cuvant de ocara si punct. Ca doar nu i-a zis ***. Apropo, parca si cuvantul *** era jignitor. Macar sa ne fi facut rromi. Un articol scris degeaba si pe langa subiect.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lucian (2 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 16:30

Va lipseste coloana vertebrala D-le Buzarin, daca au ajuns alte natii sa ne apere vocabularul iar Dumneavoastra care banuiesc si cred ca ati trecut pe la o facultate de specialitate nu stiti asta e trist rau. Bine macar ca nu toata lumea gandeste la fel. Double Standard Racism / Clownul de Neymar ii spune japonezului de la Marseille "*** ***" apoi se pune in genunchi ca vezi doamne Black Lives Matter. Deschideti ochii!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei (2 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 16:30

Iar faptul ca ne dau turcii si Erdogan lectii de anti-rasism e absolut mirific. Bine ca ne iau apararea ungurii.

tango (4 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 16:32

Saracul Buza-rin, ar avea si el o scuza, ca si 'pretenul' sau 1/2 aka Jumate. au si ei familii de intretinut si ***. Am mai spus-o ca presa noastra cea de toate zile este oglinda (murdara!) a societatii pe care o traim. Plecaciunile lui Buza si ale lui Jumatate ii aduce aminte cand un presedinte roman, foarte democrat de altfel, a iesit pe post invitand NATO sa foloseasca spatiul aerian al Romaniei ca sa-i bombardeze pe sarbi fara sa-i fi cerut cineva acest lucru. Este atitudinea ***. Sau va mai aduceti aminte cand onor gsp urla ca au descoperit , spre stupoarea generala a tuturor celor implicati, cum ca in urma cu patru(!!??) ani, in timpul unui meci amical, romanii au facut o schimbare in plus fata de cele permise de regulament. Intrebarea era : de ce dupa patru ani??? Si pe cine mai interesa acest lucru?? Poate ca acum ca avem tehnologii avansate se poate ca Buzarin, 1/2 si ceilalti vor descoperi ca in timpul nustiu carei finale golul decisiv a fost inscris dintr-o pozitie de offside de cativa milimetri. Daca e sa fim "corecti" atunci hai sa fim pana la capat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Radio Erevan … via Tiraspol (1 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 16:40

Mestere, ... ca esti baiat destept, ai vreo idee de ce astia ( whatever is the color) de la CNN anunta asa in articolul asta ce s-a intimplat cu 2 ? Rasisti cumva? ... mama lor de bagabonzi... https://www.cnn.com/2020/12/12/us/brandon-bernard-alfred-bourgeois-executions/index.html

Kornel (5 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 16:47

Sli Bece, tu n-ai atstea degete cate limbi straine vorbeste Ioanitoaia, prost cu acte ce esti si lipsit de rusine.

Toader (51 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 17:06

Anti-rasismul e la fel de scîrbos precum rasismul.

anarhist (4 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 17:17

Lista cu lucruri mai interesante pentru public, decat "rasismul" lui Coltescu. 1. Cati bani doneaza lunar, pentru a hrani copiii africani infometati, ipocritii care pun genunchiul pe gazon si ridica pumnul in aer, pentru a-si demonstra solidaritatea cu miscarea cvasiterorista BLM? 2. De cand a devenit UEFA o institutie publica cu prerogative in justitie, astfel ca poate decide in locul unei instante judecatoresti daca s-a comis sau nu o infractiune? Reamintesc tuturor ca rasismul si discriminarea constituie infractiuni. Deasemenea si defaimarea, in cazul in care Coltescu si avocatii sai pot demonstra (si cred ca asta este simplu) ca exprimarea sa nu a fost rasista. 3. Cand a fost abrogata prezumtia de nevinovatie in dreptul international?

S-a aratat pricea la ,,jmecherii,, din Ro (8 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 17:18

Multi *** pe aici, pe la comentarii! Nu sunt greu de recunoscut cu ce echipa din Romania tin ei si pentru Coltescu acesti *** il denigreaza pe domnul Buzarin. Pai domnul Buzarin a scris foarte bine acum, orice spectator roman de fotbal autohton a putut sa constate pe viu si la tv cum arbitrau Coltescu si Hategan meciuri in care stabileau dreptatea cu dubla masura. Coltescu si Hategan isi alegeau victimele si preferatii la orice meci. Mutritele lor arogante se vedeau la oricare incercare a jucatorilor de a cere o minima motivare a deciziilor pe care acesti arbitri le luau partinitor. Pentru mizerabila comportare a celor doi in Ro, Coltescu si Hategan, imi pare bine ca a venit vremea sa si-o ia in freza asa din afara ca sa-i stie tot mapamondul. Noi aici ii stiam si ne miram ce cauta sa arbitreze international unul ca Hategan care recent i-a scos mingea din poarta echipei lui M Lucescu insa tehnologia VAR i-a dat peste bot lui Hategan si a validat golul. Si comentatorii *** sunt sutinatorii acelei echipe pe care in orice meci *** ca Coltescu si Hategan o avantajeaza.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Aurel Craciun (4 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 17:18

Pe cei care îl incrimineaza atât de mult pe Coltescu (de altfel un foarte slab arbitru), cred că ar trebui întâi să le facem o programare la profesoara de română pe care au avut-o în școala generală. Doamnele acelea se chinuiau să ne învețe corect limba română și ar trebui tratate cu mult respect, iar cine dă în Coltescu, dă în propria-i profesoară de română

anarhist (4 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 17:24

Si inca ceva: nu orice cuvant care incepe cu "P" si se termina cu "A" este obscen. Cenzura automata e o prostie inventata de administartorii de sistem puturosi. Indiferent de culoarea pielii lor.

Dudu (1 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 17:24

Ești prea mic pentru a gândi așa de elevat,zău că te depășește limba noastră așa cum te depășesc MULTE alte lucruri. Rămâi ,te rog, la jucărele și păpușele acolo de fapt unde îți este locul.

Phil Colins (4 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 17:41

Sumudica ,Petrescu l-au invatat pe Webo cum sa se comporte pe bancă. Probabil turcii i-au facut ***,(se auzea asta nu-i român)si al nostru la facut negru,nervos 100% constient,pentru ca Coltescu râde in imagini permanent,saracul Hategan incearca sa-i pună mana la gura! Turcii is rai nu credeam,am pierdut Basarabia ,ei au dat-o la rusi si e greu de adus inapoi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cristi (1 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 17:49

buzarine,du-te si da zapada de pe munte si lasa scrisul.lasi ca tine sunt pe toate drumurile

Phil Colins (4 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 18:02

Je ne suis pas Buzarine

forzaSS (5 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 18:45

Acest articol este oglinda perfecta a jurnalismului roman, Sa zicem ça sunt rasist si utilizez '' Sunt negru de suparare din cauza acestui articol penibil ça si autorul, Vad negru in Fata ochilor din cauza acestui articol in care autorul da dovada de o nesimtire crasa, Esti negru in cerul gurii buzarine de prostie '' Cam atit am avut de spus

Draculea (7 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 19:31

BRAVO Emil Gradinescu !

radu (2 comentarii)  •  12 decembrie 2020, 19:42

nici nu ne intereseaza ca t'es pas Coltescu.

Comentează