Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Cam asta înseamnă să fii bun la 20 de ani!

Dominik Szoboszlai a calificat aproape de unul singur Ungaria la Campionatul European. Justificarea expresiei ”de unul singur” se va vedea mai jos

Permalink to Cam asta înseamnă să fii bun la 20 de ani!
sâmbătă, 14 noiembrie 2020, 9:26

„Igeeeen! Meg Vaaaaan!”. Adică „Daaaaa! Esteeeeee!”. Un post de radio maghiar pescuit din online își cântă bucuria, cu procedeul tipic comentatorilor unguri de mai bine de jumătate de secol încoace.

Ei trăiesc meciul, te fac să-l trăiești și tu, spun „dă-i-o”, „da, bravo”, „nu așa!”. Sau” Îngrozitor!”, „Minunat”, „Nemaipomenit!”. Ăsta le e stilul, complet implicat.

Gyuri Bacsi

În 1953, la acel istoric 6-3 cu Anglia de pe Wembley, legendarul Gyorgy Szepesi încheia cu „să curgă vinul, să cânte muzica!”.

Devenit ulterior președinte al federației, apoi mare ștab pe la UEFA, FIFA și CIO, el a continuat să comenteze meciurile naționalei Ungariei, la cererea publicului. Suporterii îi spuneau Gyuri Bacsi. Un fel de nea Gică, nea Gicu, nea Gigi.

Cum să i te adresezi atât de familiar unui grangur al sportului planetar? Se poate doar dacă îl simți de-al tău.

Minutul modelului Orban

Gata paranteza, gata introducerea. Rămăsesem acolo unde acel crainic radio jubila. Ungaria s-a calificat cu mare noroc la Euro 2020 din 2021.
În minutul 90 plus 2, la 1-1, Islanda a ratat o mare ocazie, iar în faza următoare, la capătul unui contraatac tăios, maghiarii au marcat decisiv, pentru izbăvitorul 2-1. Vor fi la turneul final!

Pentru ei e o mare performanță, dar acel final de meci putea avea alt deznodământ și atunci mult-invidiata de către noi implicare în sport a guvernului Orban (Viktor, nu Ludovic, poanta e deja răsuflată!) parcă n-ar mai fi avut atâtea argumente.

Academia Puskas, programele de dezvoltare de care se tot vorbește, prioritizarea unor sporturi socotite de interes național, consistentul aport financiar al Statului, toate acestea ar fi avut mai puțină greutate dacă în acele minute de final ar fi marcat islandezii, nu ungurii.

Gol de autor precoce

Dominik Szoboszlai a luat mingea din terenul propriu, cumva asemănător lui Cămătaru pe Wembley, pe vremuri. A urcat în mare fuleu, s-a descotorosit de urmăritori, a driblat în plină viteză și, când mai avea doi-trei metri până la marginea careului, a tras cu dreptul, imparabil, la colțul din stânga portarului.

Gol de autor, fără discuție. Gol de fotbalist de mare valoare, cu mare curaj și personalitate. Când omul abia a împlinit 20 de ani, e nevoie de și mai multe semne de exclamare!

E de-al nostru, din Est

Sigur că Pele a decis o finală mondială la nici 18 ani. Sigur că la vârste asemănătoare cu a lui Szoboszlai, chiar și mai fragede, Ansu Fati marchează pentru Barcelona, Vinicius jr. pentru Real, Pedri e titular la catalani, iar de golurile lui Haaland aproape că ne-am săturat deja.

Mai ales noi, românii, încasatori de serviciu. De Szoboszlai însă vorbim ca de un jucător dintr-un spațiu cumva ca al nostru.
Din Est, și când spunem Est adunăm toate frustrările noastre de răsăriteni obișnuiți să separe acest punct cardinal blestemat al continentului de restul Europei.

Ai noștri la o cincime din cotă

Vrând-nevrând, îl comparăm în gând pe Szoboszlai cu junii noștri de primă mână. Man, Coman, Cicâldău, Ianis, Mihăilă.

La 20 de ani împliniți recent, în octombrie, Dominik joacă pentru al doilea an consecutiv în Champions League, cu Salzburg.

Pe transfermarkt valorează 25 de milioane, în timp ce ai noștri sunt cam la o cincime din această cotă.

Cu nația în cârcă

Am putea zice că e nedreaptă cotația, că Dominik nu e chiar de cinci ori mai bun decât Florinel sau Dennis, convivi de spațiu geopolitic european.
Dar, dacă nu intri nici măcar în grupele Europa League, dacă prezinți casete în care ai marcat fabulos doar în fața fantomelor de la Hermannstadt, pe-aici te învârți, pe la cel mult cinci milioane, chiar dacă patronul visează la măcar zece.

Ca să poată fi vorba de 25, trebuie să faci ca Dominik Szoboszlai, să-ți iei echipa și nația fotbalistică în cârcă și să le duci la Campionatul European. Celelalte vorbe sunt doar de clacă.

Comentarii (32)Adaugă comentariu

Simeone (44 comentarii)  •  14 noiembrie 2020, 9:54

Din pacate e asa cum spune dl. Buzarin. Nu e o minune, ungurii s-au calificat si acum 4 ani la European. Au fost chiar in sferturile de finala. Deci este continuitate.

doilaunu (24 comentarii)  •  14 noiembrie 2020, 10:28

exista astfel de cicluri in viata unei "Nationale"; dupa 1982 cred ca Ungaria nu s-a mai calificat vreodata la CM, iar pana in 2016 nici la CE. Va veni si timpul nostru, platim acum tribut vremurilor tulburi de dupa 1989, Ungaria s-a acomodat mai repede cu noua viata occidentala. Ne vom acomoda si noi. Probabil ca viitorul fotbalului nostru este reprezentat de copiii nascuti (sau care s-au apucat de fotbal) dupa ce am intrat in UE (2007). Deci viitori mari fotbalisti romani au acum intre 13 si 18 ani.

nic (4 comentarii)  •  14 noiembrie 2020, 10:47

am vazut partida ,din pacate am pierdut 4 minute si deschiderea , fiind nevoit sa caut pe site footbal live ,ca posturile noastre tv de sport au alte treburi ,am inteles ca au un antrenor ITALIAN ,care spre desebire de al nostru selectioner ,le are cu schimbarile ,jucatorul care a egalat cel cu nr.7 e naturalizat e francez ,a intrat in minutul 81 si in min.88 a egalat ,la ei se poate ,cu naturalizarile ,nu se organizeaza proteste ca la noi ,se poate cu antrenori straini ,la ei politicul ajuta sportul in sens ,pozitiv nu impune conducatori la federatie si liga ,ca roman le spun felicitari ,au meritat calificarea ,nu au cedat dupa golul primit in minutul 12 ,pe o grava gresala a portarului ,inca o data bravo lor .

JFM (79 comentarii)  •  14 noiembrie 2020, 12:00

Ianis a fost dat la 5 milioane. Nu e cazul celor doi "prizonieri din Berceni". Care au fost si spalati pe creier, auzi declaratii, "ma simt bine aici, mai intai vreau sa iau un titlu cu FCSB, dupa aia mai vedem". Asa au fost invatati sa spuna sa nu-l supere pe marele conducator. Ma mir ca nu spun si Steaua in loc de FCSB, dovedesc ca au personalitate, ori ca asta li s-a permis. Cine sa te considere fotbalist daca asta ti-ai propus, daca te consideri implinit ca fotbalist la un FCSB la care n-ai luat si tu macar un titlu. Unde nu intri nici macar intr-o faza mai avansata a tururilor de calificare adica cele care nici nu conteaza pentru scouterii cluburilor de afara. Iar daca cineva intreaba intr-o doar despre tine este pleznit peste față cu cele 15 milioane. Mai degraba l-ar tenta impresara decat fotbalistul ei.

Urod (55 comentarii)  •  14 noiembrie 2020, 12:02

Ne-am pierdut reperele.... Vorbim de un vecin, uitând că noi am castigat Champions League cu jucatori de 21 de ani... Lacatus, Belodedici, Balint...Raducioiu debuta pe la 16 ani la Dinamo, de Hagi nu mai vorbim....!!!!!.. E drept ca au trecut peste 30 de ani de atunci, dar nici autorul articolului nu este un tinerel, care sa nu fi prins acele vremuri. Guvernul Orban are destule bube, nu trebuie sa-l luam de exemplu. Stim si noi foarte bine ce ar trebui facut, dar noi avem politicieni care se ocupa cu hoția, nu au grija sportului. Dar pe langa banii necesari, mai trebuie sa vedem si daca copiii mai sunt doritori de sport. Ca fara asta, nu te ajută toti banii din lume.

pandele (5 comentarii)  •  14 noiembrie 2020, 12:15

Sa-i dai si sefului tau ioaniT-OAIA, articolul tau. *** nu a fost bun niciodata, nici cand a fost de 20 de ani, nici acum cand ar trebui sa-si plimbe nepotii in parc.

Noi buzunarim, nu muncim (1 comentarii)  •  14 noiembrie 2020, 13:31

Dominik Szoboszlai a luat mingea din terenul propriu, cumva asemănător lui Cămătaru pe Wembley, pe vremuri- egzact ca Camataru a fost golul lui Slobosz, adica a sutat de la marginea careului, dintre patru islandezi, in timp ce Camataru primise mingea la 35 m de poarta englezilor, a trecut printre doi fundasi, plasand mingea pe langa Shilton, din careu. Nu ti-e rusine sa scrii asemenea enormitati??? Trebuia sa aduci vorba despre un oltean, corect. Apropo, ti-l dau la pachet pe agramatul cu 10 clase de la nationala Romaniei, ala care se zburleste la ziaristi. Du-l la Craiova, scapa-ne de el!

DJ Thrror (17 comentarii)  •  14 noiembrie 2020, 14:44

Exact asa gandesc si cluburile care se intereseaza, informal, de "nepretuitele bijuterii" din Liga I. Becali crede ca aia traiesc cu capul in nori si ca habar n-au ce e pe aici, cum da Dennis(altfel un baiat OK!) goluri cu niste nulitati. Tot el crede ca Prodanca ii poate face pe scouteri din vorbe si casete video, cu atacantul, nu cu ea. Rezultatul, imbatranesc bijuteriile pana nu vor mai avea deloc stralucire, cautare. Asta face bine Nationalelor? Evident ca nu, un jucator plafonat, in pragul depresiei exact asta va etala si la lotul national.

Sibelius (14 comentarii)  •  14 noiembrie 2020, 15:39

@simeone: s-au calificat la Euro, la Mondial nu, iar la Euro 2020/21 au ajuns pe usa din dos(Liga Natiunilor). Ca noi nu am ajuns nici pe acolo e alta discutie. Orban nu a invesit DIRECT in fotbal(cum fac la noi primariile si cazarmele), a creat facilitati pentru privati. La noi "statul" a construit stadioane pentru clientela politica.

Toader (52 comentarii)  •  14 noiembrie 2020, 15:47

Atîta vreme cît copiii fac două-trei antrenamente pe săptămână, și acelea vai de capul lor chiar dacă sînt plătite de părinți, și cît timp nu se mai joacă fotbal în fața blocului (n-au loc de mașini, iar parcurile au liste lungi cu ce n-ai voi și ce amenzi) și nici în sate, atunci de unde putirință dacă nema chichirez gîlceava. Nu e vorba de bani și dotare e vorba de stricarea cu rea voință a sportului în țara noastră. Comentatorii? Opresc sonorul. Stîlcitori de limba română, vorbitori de nimicuri, paraleli cu sportul.

Tibor (2 comentarii)  •  14 noiembrie 2020, 15:51

Facand comparatie intre Ianis Hagi si Dominik Szoboszlai, ambii provin din familii de fotbalisti .... „Talentul este o binecuvântare divină, dar fără smerenie și voință incredibile, nu valorează nimic”. - are tatuat Dominik pe brat !

itu52 (51 comentarii)  •  14 noiembrie 2020, 16:28

Pardon, avem confuzii rămase din Blocul Răsăritean, rămășițe din creionul lui Stalin care și-a extins influența până în inima Europei. Ungaria este în Europa Centrală, face trecerea spre Est. Cine străbate zona lor de câmpie sesizează ușor diferențe față de zonele similare din Est. Orban_ul lor este atipic, atipici au fost și la instaurarea comunismului. Au fost primii care au ripostat evoluției retrograde la care au fost angajați. Nu știu cine ți-a făcut traducerea, dar cred că acel crainic striga „am învins!”. În fine, sunt destui unguri în țara asta care-ți pot explica slăbiciunile articolului.

Radu K (8 comentarii)  •  14 noiembrie 2020, 17:07

"Pe transfermarkt valorează 25 de milioane, în timp ce ai noștri sunt cam la o cincime din această cotă." - poate toti impreuna fac 5 milioane! Ca s-au vandut unii dintre ei cu mai mult de 1 milion, asta e rezultatul tepelor care le-au dat impresarii de la noi. Si iata cum baiatul asta n-a avut nevoie de reguli discriminatorii ca sa poata juca mai bine decat toti fotbalistii romani tineri!

Faust (1 comentarii)  •  14 noiembrie 2020, 18:19

Totuși sa nu exageram cu laudele.Pana la faza golului 2(care a fost o acțiune personală frumoasa),acest Szoboszlai , un Balasz Dzsudzak supraevaluat, a greșit aproape toate pasele și nu a reusit niciodata sa-si depășescă adversarul direct.E clar ca e tânăr și are mult potențial dar deocamdata nu e o certitudine ,ci mai degrabă o speranța.

Toader (52 comentarii)  •  14 noiembrie 2020, 19:09

@Faust, după cîte tatuaje are vorba “s-a născut talent, a murit speranță” o să i se potrivească.

Toader (52 comentarii)  •  14 noiembrie 2020, 19:18

@itu52, dacă măsori chiar cu ochiul pe hartă vei vedea că centrul Europei e puțin mai la est de Ungaria. Iar în România a fost rezistență armată în munți ani de zile.

Simeone (44 comentarii)  •  14 noiembrie 2020, 19:26

@Urod, Nu ai câștigat nici un Champions League, ce a fost atunci de fapt? Pana în finala Cupei Campionilor Europeni jucai 4 meciuri, abia în semifinala prindeai un adversar cât de cât. E echivalentul celor 3 tururi preliminare plus Play Off, ce e acum pentru a ajunge în grupele UCL. Închipuiți ca abia în finala ajungeai la un meci echivalent cu nr. 1 din grupa normala de Champions League. Nici nu se poate compara.

motanul incaltat (199 comentarii)  •  14 noiembrie 2020, 21:32

Doar atit.... Nu ajunge.... Spune sus si tare ca toti incepind de la Ianis Hagi si pina la Denis Man nu sunt decit niste jucatori penibili fara nici o sansa la nici un transfer in Vest sau in primele 5 echipe din Turcia sau Rusia.....

Alex One (87 comentarii)  •  15 noiembrie 2020, 9:04

D-L Buzarin, e vorba de Wembley-Londra sau Rasunda- Stockolm 1983, gol cat o calificare a lui Camataru din pasa lui Stefanescu ? Bun la 20 de ani ,sa-l mai vedem la 25 ca am avut si noi un Gabor, si ? @ Simeone, ai dreptate, CCE era floare la ureche de aia o castigau toti. Parca-l aud pe nea Mirciu.

Carol_K (61 comentarii)  •  15 noiembrie 2020, 9:53

Generația noastră U21, semifinalista de pus în vitrina, spre vânzare, s-a cam răsuflat. Nu cred că mai este careva interesant pentru echipele din Europa. Pe cine mai păcălim cu banii ceruți pe Man și Florinel? Pe nimeni, ar ajunge de râsul planetei cel care ar da acum mai mult de 5-7 mil pe fiecare. Pentru că, iată, vin alții și alții, vitrina fotbalului este mereu plină. Soluția lui Becali, "le mai măresc un pic contractul să nu simtă diferența între Berceni și Munchen, Paris sau Londra". Pe cine mai prostește cu abureala asta? Intre timp vor apărea chiar și la noi alții și alții doar că vor fugi toți de el, iar "bijuteriile" lui vor rămâne doar cu renumele, "jucătorii pe care Becali a vrut să ia sute de milioane" dar uite-i tot la el în bătătură, fară trofee, fară bani, niște anonimi.

Gio (15 comentarii)  •  15 noiembrie 2020, 10:55

@Simeone. Da, s-au calificat si acum 4 ani la Euro, intre timp insa au fost si preliminarile pentru mondialul rusesc 2018 cand au pierdut cu Andorra si au facut egal cu Feroe. Plus 2-3 si 1-5 cu Elvetia. Calificarea actuala au obtinut-o dupa ce au terminat grupa pe locul 4 din 5 intrecand doar Azerbaidjan, practic pana la acel min 88 din meciul de la Budapesta, cand fundasul islandez a pus un assist perfect pentru golul egalarii Ungaria nu inspira ca ar putea ajunge la Euro. Care Euro e de 24 de echipe mult diluat valoroc, hai si Finlanda, hai si Macedonia, hai si Scotia, Slovacia, Ungaria. Cat despre baietasu ala Szoboszlai el n-a miscat in fata aparatorilor islandezi pana in min 92, a profitat de dezorganizarea Islandezi de dupa egalare si a marcat gol frumos,mai e mult pana la jucator de top.

flo-ww (1 comentarii)  •  15 noiembrie 2020, 11:19

Sunt zzilnic articole despre desfințarea FCSB-ului, sa vina adevarații in locul lor. Ok MAn și coMan sunt zero barat. Poate ne spun adevărații fani ce tineri jucători propun cei de la CSA Steaua sau poate cei de la Rapid? La câți bani au mâncat de la buget și la ce specialiști au, macar 1/2 din Szoboszlai puteau livra.

gicu (1 comentarii)  •  15 noiembrie 2020, 12:02

golul lui camataru de care spui cred ca a fost in suedia , iar dominik a fast format in austria , a fost luat la salzburg de la 16 ani deci nu are nimic cu politica lui orban mai ales daca punem si jucatorii naturalizati

iosif (1 comentarii)  •  15 noiembrie 2020, 12:55

Nea Aline,Gyuri bacsi n-are nici o legatura cu gigi ,este nea Ionica,nenea Nelu sau nea Nica si o intrebare: chestia cu simtul umorului pe care ti-o specifici la autobiografie este desigur legata de aprecierea deosebita pe care o dai "jocului magnific"al maghiarilor!

papagigli (1 comentarii)  •  15 noiembrie 2020, 14:02

Nu stiu cine-i maghiarul respectiv si nici nu l-am vazut vreodata, dar afirmatia cum ca ai nostri au valoarea unui cornet cu seminte, ramine. Sclipitorii nostri tineri fotbalisti sclipesc doar la poalele Carpatilor. Ca daca-i scoti din ograda Ligii fostului Mitica, sclipirea respectiva devine doar o luminita difuza din care nimeni nu intelege nimic. Evaluarea unora dintre ei la nivelul Ligii 1, e pertinenta, dar daca e sa-i compari cu pustii fotbalului mare e ca si cum ai compara barcile din Cismigiu cu portavioanele atomice. Ca unii, "ajutati" de o incapacitatea mentala, de-o paternitate exacerbata, de-o dorinta cronica de inavutire sau de neputinta de-a gindi independent si echidistant o pot face, n-ar trebui sa ne mire si nici sa ne impiedice sa vedem realitatea, oricit ne-ar dezavantaja pe noi, romanii.

Gio (15 comentarii)  •  15 noiembrie 2020, 14:19

@Nic daca zici ca ai vazut partida, cum au egalat ungurii? Min 88 dupa pasa de la adversar la min dupa ce islandezii ratasera cu poarta goala golul de 0-2. Daca marca ala pt 0-2 ce mai comentai tu cum ca au meritat ungurii victoria? Plus ca poate ai observat ca pana la gol au fost zero ocazii clare pt unguri, sau nici asta nu ai observat?

dan (30 comentarii)  •  15 noiembrie 2020, 18:14

@itu52: "Ungaria este în Europa Centrală" ??? Stai cam rau cu geografia.

dan (30 comentarii)  •  15 noiembrie 2020, 18:24

@Simeone : tu judeci asa prin prisma faptului ca ai vreo 16 ani. Ch.L de acum nu mai are legatura cu "campionii", a pastrat doar numele dar o cistiga si echipe necampioane in tara lor; tu compari mere cu pere. Daca era atit de lejer sa cistigi Cupa Campionilor, inainte de '90, de ce nu am cistigat si noi mai multe trofee ?

axel (11 comentarii)  •  15 noiembrie 2020, 23:00

Ungaria este in Europa Centrala, ca si Romania. Europa se termina la Muntii Urali. Szobloslai sau cum il cheama este un supertalent aparut ca urmare a investitiilor in sport a Guvernului ungar. La noi, semitalentele cu care ne mandrim sunt produse de investitiile Guvernului roman, mai putin 2 de la Miercurea Ciuc, produsi tot de Guvernul ungar. Ungaria este o tara condusa din interior in proportie de 50%, care a nascut multinationale exportate in spatiul vecin (OTP, MOL etc.). Ce exporta Guvernul roman in afara de gipsy si ***? PS: de ce sunt banat dupa IP? Nu va e rusine? Voi nu stiti ca se poate lua ce IP vrea muschii utilizatorului in ziua de azi? Dar de ce sunt banat in primul rand?

17 Nentori Tirana (22 comentarii)  •  16 noiembrie 2020, 10:07

Comentariul l-am mai postat, insist caci vad certuri si citesc mereu o opinie gesita a jurnalistilor care cer implicarea Guvernului Romaniei. Pai nu se implica mai ceva ca in Coreea de Nord ? -------- N-am vazut meciurile Ungariei dar as fi pariat ca se vor califica caci rezultate trebuie sa vina pentru oricine care vrea cu adevarat ceva si depune eforturi pentru visul sau. Ca o implicare a Guvernului ar insemna automat Rezultate este insa fals. Trebuie sa stii si cum, sa nu gandesti cu fondul. Ungurii au creat mai intii bazele, au sustinut tineri, Guvernul a facilitat si finantat creerea bazei necesare sportului in general si nici n-a pus piedici cluburilor – asta ajunge, nu merge Mosul cu sacul la Ferencvaros. Pe linga cap trebuie si rabdare, ca „să-ți iei echipa și nația fotbalistică în cârcă“ trebuie sa fi sportiv inainte de a fi fotbalist. Ei promoveaza sportul im masa iar cite un tinar scoate capul pentru a face performanta. `------ In romanie. A pune carul inaintea boilor. Bostane luminate. ------- Pai cum, Guvernele Roamniei nu se implica in fotbal ? S-a implicat mereu, incepind chiar de la Adrian Nastase. Ministrii, ministerele, politicienii, primarii si cei care se imbogatesc datorita lor. Se ocupa si justitia ! Pai mai ieri Guvernul Orban n-a promis ajutor pina si spaniolilor ? Au fost si sufragerii celebre, nu numai a „Ineresului National“, in cea a lui Ministrului Muncii ori ce era cofetarul cu buzunare goale Luceferi luminati se ocupau si de arbitrii ! Dar in Februarie 2016 aveam 12 mii de elevi legitimati in toate sporturile din toata Patria „interesului national“ ! A vrut cu adevarat cineva sport ? Nu ! Izmenarii nostri vor o echipa in lesa cu care sa iasa la plimbare asa cum interlopii ies cu animale cit mai fioroase. Inca de mic i-a carat diplomatu (valiza) Luceafarului huilei apoi a poftit la Steaua ! Care echipa juca cu romani, care promova tineri, care era in 2014 pe locul 17 in topul mondial al cluburilor, care era echipa fanion ? Aia care trebuia distrusa !!! Pentru ca cei „trei cocosi“ voiau ei Steaua, sa trimita bezele prostimii din Loja LOR, si-ar fi tras ei Stadion, atit au si reusit, pentru ca Becali a demascat hotia secolului, l-a atins pe Bulibasa numindu-l ironic Capone de romanie pe prietenul Bulibasei, pestele Cocos, sotul Elenei Gabriela pe care oricum a vrut sa ne-o ofere PRESEDINTA !!! - dosarele pasarii vopsite nu contau ca le controla – apoi i-a mai denuntat si pe ginerii lui Dinca-te-leaga plus clanuri interlope care interactionau bine cu Statul si MI ca informatori ori pastori ai ordinii nationale … Poate pentru ca Becali nu avea loc in Mafie dar asta nu conteaza. Conteaza doar ca dupa ce Stelei i s-au furat la Cluj 20 milione EURO plus o valiza plina dintr-o masina parcata legal in fata sediului DNA a fost apoi reclamata si la UEFA – obeserv ca uitati ! - pentru a fi exclusa !!! Deci echipa fanion este in romanie imiedicata prin orice mijloace sa functioneze ! Iar Academia fanion n-a fost sprijinita cu absolut nimic. S-au nascut insa echipe fara identitate iar Ministerele si Primarii baga la greu bani in potaile lor dupa modelul mai intii echipa apoi baza. Exemple n-am dau, stiti si voi daca ganditi doua minute, am vrut sa vorbesc doar de Steaua si de fotbal – dar vedeti si voi ce-i la Olimpiade, in toate sporturile, cu planuri de „vitaminizare“ controlate de gradati – dar nu pot ocoli acele CSM si CSU, care functioneza ca CeSU Bucuresti, unde toti primarii – chiai si „Intermedialul“ liberal au paltit anual, doar pentru salarii !!!, 20 milioane de EURO, iar CSU nu are ca baza absolut nimic, nici macar o sala. Cea de la Cluj, singura in care putea evolua si Simona, a costat sub 14 milioane, desigur triplu decit intr-un sat din Germania, ca si Arena Nationala daca o comparam cu cea din Frankfurt ! Orasul a garantat doar impumutul caci capete aveau un plan de rambursare prin gestionare profesionista ! - in primii cinci ani s-au rambursat 30% ! F C Bayern a rambursat 220 milioane, a cumparat ! Stadionul in mai putin de 8 ani. Arena Nationala face pierderi, inca n-a existat o investigatie serioasa nici in ce priveste suma halucinanta pentru constructie, nici in ce priveste pierderile ! Iar Steaua incepe sa fie numita echipa din Berceni ! Hai sa zicem ca Guvernele romaniei fac, dreg, finanteaza lucruri visate si nevisate, fac sala p.livalenta unor CSU, i fac si Stadin daca i se scoala unui Primar, cum i-a facut cadou Stadion guvernul psd lui Rotaru cu pista Olgutei. Pai ce sa faca ba crestinii astia inbogatiti din tunuri cu INVESTITIA ? In Ghencea, in care Steaua a bagat 4,5 milioane – desigur ilegal, ma mir ca lui Becali nu i se mai deshide un dosar, caci ca chirias nu ai voie sa faci nimic – ca sa poata juca si Nationala undeva, dupa ce Steaua a fost impiedicata sa plateasca chirie, cit toate echipele la un loc, cum se administra ? Faceau gratare cocosii, gradatii, administratorii confundati de Justitie cu Proprietarii, gevernele de interes national au creat un izotop pentru buruieni, animale si reptile. Iar acum un bolnav mintal care nu bate nici Tunari primeste Stadion. La noi e ca in Spitalul 9, ca in romanie ! Asta e o mare diferenta intre cele doua Guverne si actiunile lor ! ------ PS tot numai cu Steaua. Carul cu fotbalisti a fost pus tot in fata ! - ca asa-i in romanie. La ce-ti mai trebuie boi ? Pot imping din spate, cu dosul, si niste impie-Dica-ti. Trebuie sa fiu dur si cu Steaua, caci doar din cauza conducerii n-a crescut valoare tinerilor talentati. Azi macar se antreneaza profesionist. Se vede ? Da, toti seamana a sportivi, Morutan poate ara si el terenul, incepe si el sa semene a fotbalist ! De explozia evidenta a celorlalti nu mai zic. Nu-i mare filozofie, trebuie sa pui doar boii inaintea carutei si investitorul trebuie sa aiba macar seminte in bostan ca astia sa nu intre cu carul in gard !

Vio (1 comentarii)  •  16 noiembrie 2020, 21:24

În sfârșit arătați și dumneavoastră că aveți sânge în instalație... O să vă spurce exRegele.

Comentează