Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Apără Tătărușanu! La Milan apără!

Gafa portarului echipei naționale a fost întoarsă pe toate fețele de specialiști și de nespecialiști. Așa e când ești la ”Diavol”, se vede tot

Permalink to Apără Tătărușanu! La Milan apără!
joi, 29 octombrie 2020, 8:30

A ieșit pe sub centrare și Dzeko a egalat la 1 în minutul 14. S-a terminat Milan – Roma 3-3, pe San Siro, primele puncte irosite de „Diavol” după un început de sezon perfect.

Milaniștii, chiar și cei cu experiență, care compătimesc cu roș-negrii nu de la Baresi și Maldini-tatăl, ci de la Maldini-bunicul, Albertosi și Capello-mijlocașul, zic că dacă nu greșea Tătărușanu, Milanul bătea pe Roma și rămânea cu punctaj maxim. De discutat, pentru că după eroarea de la 1-1 Ciprian a mai avut câteva intervenții bune, măcar două, iar stâlpul apărării, căpitanul Romagnoli, e la ani-lumină înapoia lui Il Capitano Baresi.
În plus, în Italia epoca lui 0-0 și 1-0 a cam apus, acum se dau goluri multe, ultima etapă a fost deschisă vineri și închisă luni de câte un spectaculos 3-3.

Virusul lui Gigio

Tătărușanu a apărat cu Roma pentru că înainte de meci Donnarumma a fost depistat pozitiv cu Covid-19. A fost șansa lui, pentru că știa de la început că a fost luat ca să fie rezervă.

Dacă la Lyon mai trăgea nădejdea să-l înlocuiască uneori, măcar prin Cupă, pe Anthony Lopez, la Milan erau slabe speranțe să intre în poartă. Inclusiv în preliminariile Europa League tot Gigio a fost preferat, chiar dacă adversarii s-au numit Rio Ave (nebunia aceea cu o grămadă de penaltyuri) și norvegienii de la Bodo Glimt.

Atunci când?

Dacă nici cu modeștii de la Bodo, acasă, într-o singură manșă, nu te bagă Pioli, înseamnă că n-o să prea intri deloc. Donnarumma e prea mare, la 21 de ani are deja patru sezoane pline, iar italienii sunt înnebuniți după el. Gigio în sus, Gigio în jos.

Ca dovadă că Milanul, deși echipă imensă, n-a avut niciodată portari mari. În ultima vreme, poate doar brazilianul Dida. Dar aduceți-vă aminte că Sebastiano Rossi gafa mai mult ca Tătărușanu.

Tot el va fi

Dacă a ieșit pozitiv, înseamnă că Gigio va mai sta un pic pe tușă. „Negativarea” durează, uitați-vă ce tot pățește Cristiano Ronaldo. Asta înseamnă că în ciuda gafei, Ciprian va apăra și astăzi cu Sparta Praga în UEFA, și duminică la Udine. Norocul lui e că după gafă a avut intervențiile acelea bune, dar norocul și mai mare e că a treia variantă e fratele lui Gigio, Antonio. Un portar de duzină, de 30 de ani, luat la pachet cu mezinul-vedetă, însă fără nicio șansă ca Milan să se poată baza pe el.

Fratele Antonio are cotă pe Transfermarkt de 400.000 de euro, exact cât Octavian Vâlceanu, portarul-revelație al Clinceniului. Îl vedeți pe tânărul Vâlceanu putând să apere acum la Milan? Așa că, până se face bine Gigio, tot Tătărușanu va fi în poarta „Diavolului”.

Gafa la Milan e mai altfel

În ultimele meciuri ale naționalei, Tătărușanu a fost cel mai bun „tricolor”. Nu putem spune că ne-a scos, pentru că am pierdut toate meciurile, însă a limitat scorurile. Iar în acest moment el e avangarda reprezentării noastre internaționale.

Ne bucurăm că au început să joace meci de meci Răzvan Marin la Cagliari și Chiricheș la Sassuolo, dar acelea sunt echipe provinciale, pe când Milan e Milan. Până și gafa la Milan e altfel, se uită urât la tine Ibrahimovici, nu vreo speranță eșuată din Sardinia sau Emilia Romagna! La Milan, când joci, ești pe prima pagină, când greșești, ești tot pe prima pagină.

Ăsta să ne fie nouă necazul, să avem mereu portari care apără la Milan, greșesc la un gol și scot altele două!

Comentarii (6)Adaugă comentariu

JFM (79 comentarii)  •  29 octombrie 2020, 8:45

Nu trebuia sa iasa dar gol tot lua, Dzeko a plasat-o jos, puternic, nu departe de bara, ce reflex sa ai sa o poti scoate? In rest ce sa-i reprosezi? Daca e sa ne amintim ce goluri a luat Donnarumma in ultimii ani... mai bine nu.

Simeone (44 comentarii)  •  29 octombrie 2020, 8:58

Tătă cam greșește pe unde joaca. La fel în Islanda,, putea sa scoată măcar unul din cele doua goluri, cu Austria și Irlanda de Nord, meciuri jucate acasă. Nu ca nu ar fi portar bun, dar faptul ca nu joaca meci de meci înseamnă nesiguranță. Adică mai bine îl băgai pe Lazăr sau Niță sau chiar pe Balgradean, care joaca bine în campionat și cupe europene, portari care confirma meci de meci. Dacă își asuma statutul de rezerva, atunci sa fie rezerva și la Națională. Greu sa te bazezi pe el ca se va plasa bine pe centrări sau lovituri libere, tocmai capitolul unde nordicii stau foarte bine.

Mihnea (1 comentarii)  •  29 octombrie 2020, 9:25

Problema e ca ca cam gresit la toate trei golurile. La al doilea, inainte de penalty, a respins slab in fata iar la al treilea, tot corner, a trecut mingea prin fata lui, el nu a miscat.

Tovastano (1 comentarii)  •  29 octombrie 2020, 13:40

Îl ridicați în slăvi pe Tatarusanu ca Gică pe Ianis. Nu a fost niciodată bun la ieșiri pe centrări și în general nivelul lui este mediu spre mediocru. Impresarii l au făcut mare. Niciodată nu a fost prima opțiune datorită valorii ci datorită cunoștințelor la națională.

Umila parere (28 comentarii)  •  29 octombrie 2020, 17:46

Tonul articolului imi sugereaza replica Micutului din romanele lui Sven Hassel: "Ce te dai in stamba ca o virgina de treizeci de ani, care si-a pierdut fetia cu un golan in coltul strazii?" Nu impartasesc optimismul editorialistului, Tatarusanu raspunde convocarilor nationalei din inertie, declaratii de genul "nu m-a surprins aceasta infrangere" si mai ales "nu ma intereseaza opinia suporterilor nationalei" sunt edificatoare. Bravul goalkeeper se pregateste pentru viitoarea editie de Champions League, nu-l deranjati pentru maruntisuri! Apropo de echipa nationala, convocarile impostorului, devenit selectioner sunt de toata jena: portarii sunt eterne rezerve (erau doi, acum sunt trei!?!), de asemenea, fie ploaie, fie vant, aceiasi prafuiti jucatori de la Daum incoace. S-a terminat luna de miere cu stampa, Taras Bulba de Severin are sange in instalatie doar pentru polemici, Marcel Puscas si Dorinel Munteanu sunt ultimii vizati. "Cine nu-i cu noi, este impotriva noastra!" tuna junele cu zece clase.

motanul incaltat (199 comentarii)  •  29 octombrie 2020, 18:56

Eu cred nefiind fotbalist profesionist ca la un portar conteaza doar ce ia intr-un meci nu ce apara. Ca doar e meseria lui sa apere. Tie si la toata populatia de pe planeta asta ce merge la servici ti se iau in considerare si esti penalizat --- zilele in care nu vii la servici nemotivat. Nimeni nu pomeneste ca ai si venit 350 zile la servici. Nu-- se ia poate numai de o zi in care ai lipsit nemotivat. Si te penalizeaza. Tatarusanu este un portar mediocru facut mare doar de Nationala Romaniei. Daca intr-un grup de 30 fotbalisti extrem de prosti tu esti doar un pic mai bun asta nu inseamna abbsolut nimic. Are 34 de ani si eu astept ziua in care nu-l voi mai vedea imbracind tricoul Nationalei.Unul din cei mai slabi portari ai Romaniei din ultima 100 de ani.....

Comentează