Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Votați FC Argeș!

Președintele Cristian Gentea a blocat salariile și primele echipei. Nu înainte de a-i oferi lui Marcel Ciolacu tricoul lui Dobrin

Permalink to Votați FC Argeș!
joi, 24 septembrie 2020, 11:20

Recenta promovare i-a venit ca o mănușă impetuosului președinte. Nici că se putea întâmpla altceva mai bun acum, în prag de alegeri locale. Dumnealui candidează la Primăria Piteștiului și desfășoară o campanie neobosită.

Cum echipa e cam a Statului, iar asta nu prea dă bine la bobor, tot vorbește de investiții private. Ba un stadion nou, ba o firmă britanică, ba una chineză, dornice nevoie mare să contribuie la bunăstarea fotbalistică a lui Ndiaye, Makaris și a altor nevrednici purtători contemporani ai tricoului alb-violet.

Nea Gicu Ciolacu

Orașul e plin de măști violet, de pungi de aceeași culoare umplute cu diverse mici atenții electorale. Că tot e campanie, a venit deunăzi la Pitești șeful de partid, Marcel Ciolacu. Și dacă tot e să fie primit cu ștaif, unde putea avea loc festivitatea, dacă nu pe câmpul de joc pe care au pășit Real Madrid, Sevilla, Nottingham Forest (deținătoarea CCE la zi în acel moment) sau Aberdeen, pe vremea când antrenor la scoțieni era Sir Alex Ferguson?

Și, ca ospitalitatea să fie completă, prezidentul argeșean i-a oferit ceremonios liderului PSD un tricou violet cu numărul 10, cu inscripția M. Ciolacu pe spate. Tricoul pe care pe vremuri îl purta Dobrin. Dacă la echipa națională Gicu a mai jucat uneori și cu numărul 8, la Argeș a avut întotdeauna 10. Blasfemie în forma ei cea mai pură acest transfer simbolic de tricouri!

Eșec de imagine

Pentru succesul campaniei electorale a domnului Gentea, meciul cu FCSB era cel mai nimerit prilej. Duminică seara, oră de rating maxim, adversar cu nume, dar secătuit de Covid-19, obosit după nebunia cu Topola, capabil să alinieze doar o garnitură care, cu două-trei excepții (Man, Moruțan, Petre) n-ar face facță nici la echipa secundă, din Liga a 3-a.

O victorie cu acest FCSB descompus ar mai fi adus câteva procente. O înfrângere cu 3-0, așa cum s-a întâmplat, a șubrezit încrederea electoratului în luminosul proiect fotbalistic. Iar vehiculul electoral piteștean a arătat ca o mașinărie care trebuie dusă numaidecât la REMAT.

Abil, Gentea o dă pe bani

Imediat după acest eșec usturător, președintele a înotat viguros spre suprafața apei. A spus că blochează drepturile salariale (care sunt totuși la zi, dar aceasta nu e o virtute, ci un fapt firesc) ale jucătorilor și staff-ului până la apariția rezultatelor și a altei atitudini.

Cu alte cuvinte, aici e problema. Angajații lui FC Argeș sunt leneși, indolenți, nu pun osul, deși li se creează cele mai bune condiții. Asta trebuie să priceapă electoratul. Și să pună ștampila unde trebuie!

Barcelona n-a umblat la bani

Nu mai miră pe nimeni, blocarea drepturilor bănești a devenit un procedeu firesc al cluburilor românești, atunci când rezultatele sunt slabe. E un fel de punere la colț, în genunchi, pe coji de nucă. O umilire care nu încalcă doar niște drepturi contractuale, ci și niște principii morale. Un procedeu care vine din codrii relațiilor sociale, interumane, o măsură care altora nici prin cap nu le trece.

După 2-8 cu Bayern, am auzit multe dinspre Barcelona. De schimbarea antrenorului, de plecări de jucători, de povestea cu Messi, dar nicio clipă de blocarea salariilor.

Ce lipsește? Responsabilitatea sau valoarea?

Cristian Gentea și-a încheiat apoteotic speech-ul despre blocarea banilor, invocând lipsa de responsabilitate a vinovaților. Discurs de propagandist, din anii comunismului biruitor la orașe și sate. Nu e lipsă de responsabilitate sau nu doar responsabilitatea lipsește.

S-a văzut limpede în meciul de duminică seara că în primul rând lipsește valoarea. Mulți dintre jucători sunt aceiași cu care s-a venit din străfundurile diviziei secunde. Au limite, nu pot mai mult. Iar cei aduși (poate cu excepția Malele) sunt și ei modești.

Cu cine să facă Ionuț Badea mai mult? Că și el are salariul blocat. Tot pentru iresponsabilitate?

 

Gentea (stânga) și tricoul legendar pe care i l-a oferit recent lui Ciolacu (la mijloc), chiar pe arena din Trivale. FOTO Facebook

Comentarii (7)Adaugă comentariu

ionut mitan (1 comentarii)  •  24 septembrie 2020, 12:27

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

traian (8 comentarii)  •  24 septembrie 2020, 13:03

Corecta abordare. Este oribil, inacceptabil, ca in Romania, acum membra UE, la 31 de ani de la revolutie, sa mai existe aceast amestec toxic al politicului in sport, in fotbal. Nu se poate sa se mai faca sport de performanta in functie de toanele unor politicieni si de interesele unor partide. Am ramas tributari trecutului toxic, nu ne putem desprinde de menatlitati invechite, sovietice. Amestecul politicului in sport este inacceptabil, dar si mai grotesc, incredibil, unic in UE si NATO, este pastrarea cazarmilor sportive staliniste, ale armatei CSA si politiei CS Dinamo, care continua sa polueze si capuseze sportul de performanta, bagand mana adanc in banii publici si mutand cam 50 milioane euro anual in buzunarele profitorilor, smenarilor, pripasiti la loc caldut in MApN, MAI, CSA si CS Dinamo. Daca tot ati scris de amestecul otravitor al politicului in sport, pe cand sa asteptam o interventie clara, obiectiva, a dl Buzarin si in ceea ce priveste mult mai grava implicare brutală, abuziva, ilegala, a institutiilor de forta (armata, politia) in sportul de performanta romanesc, situatie unica, jenanta, rusinoasa in intraga lume libera, civilizata, dezvoltata!

tunaru (2 comentarii)  •  24 septembrie 2020, 15:01

si cu iohannistadt, echipa creata artificial si sprijinita (gretos) de toti arbitrii din romania, cum o fi?...

cn (39 comentarii)  •  24 septembrie 2020, 15:28

Felicitari Andrei. Actiune gretoasa, stupida si in final, inutila. Pe cine a convins?... ca acum 35 de ani cand trebuiau sa multumeasca partidului pentru conditiile minunate. E condamnabil orice partid ar face-o, dar e interesant cum psd are mai mare aplecare catre aceste actiuni de paduchere a sportului.

george (15 comentarii)  •  24 septembrie 2020, 19:09

Aline, despre ce scrii tu sa poarta pe la mai multe cluburi. Vezi Craioluguta, la Botosani si la multe cluburi.

Adrian (1 comentarii)  •  24 septembrie 2020, 22:37

Si asa va fi si peste ... 30 ani ! Ei nu au vina ! E la noi ! Noi i-am pus acolo . Noi acceptăm această pseudorealitate! Hai FC Argeș!!! Peste an ....

Eu, sibianul (2 comentarii)  •  26 septembrie 2020, 7:31

Pacat ca se preteaza acesti politruci la astfel de manevre, mai ales cand vorbim despre echipe care au un nume... mai departe, asa e, mai nea tunaru, echipa din Sibiu nu are vechime (dar sa spui ca e creata artificial fara sa ai habar despre ce este vorba, arata ura de... chibiti de politruci a voastra), dar de cate ori ai vazut/auzit de vreun politruc sibian pe langa ea?!?

Comentează