Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Los perros rojos

Los perros rojos, câinii roșii adică. După oficializarea limbii spaniole la Dinamo, parcă dubiile sunt mai multe decât certitudinile

Permalink to Los perros rojos
sâmbătă, 15 august 2020, 9:00

O primă îngrijorare ar fi aceea că „cero”, partea finală de la Cortacero, înseamnă „zero”. Însă la fel de adevărat e că una dintre primele lecții de jurnalism spune că nu se cade să te iei de numele oamenilor, așadar să trecem rapid peste asta.

Getafe no, Imperio si
Noul cvasiproprietar se ocupă de imobiliare și probabil că are și ceva idei despre munca în construcții. Pe șantierele iberice limba oficială aproape că e româna, macaragiii bănățeni, zidarii olteni și zilierii moldoveni populând ecosistemul. Așadar, don Pablo probabil că știe cam ce e cu românii. Semnele de întrebare vin însă pe partea de fotbal. A dat târcoale pe la Almeria, s-a învârtit fără succes pe la Getafe și s-a fixat la Imperio, un fel de Roberto Ziduri sau Bărăganul Ciulnița raportat la fotbalul hispanic. Adică foarte jos. Dar ce, parcă Dinamo e așa de sus în momentul de față?

Milioanele
Acele 5 milioane despre care se vorbește ar trebui să existe la modul efectiv, palpabil, să fie oricând la dispoziție. Altfel, va fi ca în „deceniul Negoiță”, când se semnau contracte pentru salarii de 14.000 de euro pe lună. Nu te doare pixul când semnezi, ci doar atunci când trebuie să plătești și nu poți. Celelalte 3 milioane de euro despre care se vorbește nu sunt atât de presante pentru că ele nu intră în club, ci sunt menite să astupe niște datorii, cele mai multe către firmele lui Ionuț Negoiță. Să fi fost acesta principalul motiv al perfectării tranzacției româno-spaniole?

Suporterii
O problemă pe care Cortacero și ai săi trebuie s-o rezolve numaidecât! Acei oameni au scos din buzunare 570.000 de euro, au ajutat la obținerea licenței într-un moment în care lucrurile păreau fără ieșire. Aportul DDB a fost substanțial nu numai din punct de vedere material, ci și ca idee de finanțare cu ajutorul suporterilor, o premieră pe pământ românesc. Dacă plătitorii din peluză vor fi dați la o parte sau nebăgați în seamă atât cât se cade, ideea de program socios pe meleagurile noastre va sucomba în fașă și pe vecie!

Bombele
Prima bombă a fost cu Contra, cu care Cortacero a insistat să afirme de mai multe ori că a avut discuții preliminare și promisiuni din partea fostului selecționer. Fitilul știrii a fost prea ud, s-a stins repede. Doar câteva ceasuri până la bomba Budescu. Ea fâsâie în continuare, însă nu pare că va bubui vreodată. Încă alte două fumigene și don Pablo va putea fi luat foarte bine de Don Quijote, călare, în loc de Rosinanta, pe doi câini roșii hămesiți.

Limoniu
Lui Cortacero îi va trebui un conducător autohton, indigen, băștinaș. Pare să se fi oprit asupra lui Ioan Mărginean, ardeleanul blond, uns cu toate mirodeniile Balcanilor. Fundaș aprig, titular în semifinala retur cu Liverpool de odinioară, Limoniu e chezășia ideii că în fotbal se poate orice. Departe de metodele unui călugăr franciscan, cu proceduri nu de dioceză, ci mai degrabă de parohie neasfaltată, Limoniu va trebui să-i explice lui Cortacero că unul uscățiv numit Gigi Mulțescu merită mai mult decât șutul în fund care i s-a dat direct, fără traducere legalizată din spaniolă în română. Arriba, perros!

Comentarii (23)Adaugă comentariu

adi_stelistul (70 comentarii)  •  15 august 2020, 9:38

"...macaragiii bănățeni, zidarii olteni și zilierii moldoveni...". Serios??? Daca un strain ar spune "medicii evrei, inginerii germani, informaticienii indieni si capsunarii romani..." oare nu vi s-ar parea ca suna cam jignitor? Intreb!

unu din dispora (1 comentarii)  •  15 august 2020, 10:42

Ati facut dumneavoastra recensamantul pe santierele spaniei de stiti procentele asa bine ??? Consider ca este un articol jignitor la adresa celor care muncesc cinstit in strainatate. Jurnalismul din Romania este la pamant, datorita celor care va platesc pentru a publica MIZERII DE ARTICOLE. Sunt sigur ca si nivelul dumneavoastra de scolarizare este pe masura articolelor pe care le publicati. Daca ati trai NUMAI din ce scrieti.....erati morti de foame

dan man (12 comentarii)  •  15 august 2020, 10:53

nea buza...iar esti penibil.

adi_stelistul (70 comentarii)  •  15 august 2020, 11:09

Poate nu am fost suficient de explicit (cred...?). Jignitoare mi se pare doar chestia cu "zilierii moldoveni", adica asocierea intre o categorie profesionala inferioara primelor doua si locuitorii unei intregi provincii... In rest, evident, nu e nimic rusinos in a lucra in constructii, chiar si in a fi populatia majoritara a "ecosistemului".

Urod (55 comentarii)  •  15 august 2020, 13:34

Părere de tip dâmbovițean... Zilieri moldoveni.... De unde și pana unde moldovenii sunt zilieri?!!!!.... Mai ușor cu asemenea păreri, ca nu prea aveți cu ce sa va lăudați voi ăștia de pe Dâmbovița... Doar la capitolul clanuri stați bine.... Uite de asta suntem cumplit de dezbinați, pt ca sunt personaje care se cred foarte deștepte.... Mai spune-o și pe aia cu diaspora care profita de carantina românească, ca să fie tot menu-ul... Și cu asta sigur te umpli de glorie... Apropo, ar trebui sa spui mersi ca moldovenii mai schimba proporția între ***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Târgovisteanul (1 comentarii)  •  15 august 2020, 13:35

Mă uit pe CV ul lor și nu vad nimic trecut înainte de 1990. Mă refer la domnul Geambașu, Buzarin și alți scribi care se dau toba de carte și de jurnalism căci văd că flutura principii. Au fost niste UTC iști servili care s au prosternat in fata noilor patroni capitaliști. Sunt triști băieții acum că nu o sa mai poată să "beie" la Trafalgar cu vechii câini și că trebuie să scoată spaniola de la naftalina telenovelelor futbolistice.

S-a semnat falimentu’ (8 comentarii)  •  15 august 2020, 14:32

De la tiki-taka Barcelona se trece la huța-huța la Dinamo. Pacalicii din programul DDB sa nu piarda lista cu echipa facuta de spanioli cu Contra, Budescu, Tamas si alte vedete pentru ca drumul spre liga2 incepe cu Multescu, Mihaiu, Bani si... nani-nani!

Daddy (12 comentarii)  •  15 august 2020, 17:30

Eu personal am intrat pe un site din Spania sa aflu si eu din curiozitate la ce nivel financiar se afla firma acestui domn stimabil, spre uimirea mea firma apare cu un bilant pe ultimul an de 6 milioane de euro...mi se pare foarte putin pentru unul care vrea sa aduca pe noi culmi acest club.

Ares (2 comentarii)  •  15 august 2020, 20:21

Ești șef de șantier asa-i?

Ares (2 comentarii)  •  15 august 2020, 20:43

Cum îți permiți tu, un scrib oarecare să cataloghezi o regiune? Asa-i la voi in Oltenia? Toți sunteți ceaușiști!? Sunteți toți Dragnea, Olguța, Dincă!?

Andrei (3 comentarii)  •  15 august 2020, 21:11

@adi_stelistul. Esti un vajnic apărător al corectitudinii politice. Rămâi scandalizat, monșer, că îți stă bine. Să nu te schimbi!

gigi drobetanu (8 comentarii)  •  15 august 2020, 23:57

nu degeaba li se spune *** stelistilor

adi_stelistul (70 comentarii)  •  16 august 2020, 8:31

@ Andrei: te inseli. De pilda despre cei ce trag concluzii simpliste, care n-au dubii si dau dovada de schematism in gandire cred ca sunt prosti. Foarte prosti.

spartacus (2 comentarii)  •  16 august 2020, 9:14

mister buzàrin cu zidarii ati dat-o in barà sau poate or fi de peste Prut ,patriotismu d-voastrà local auzi ,,zidari olteni''sànt sate intregi in nordul Moldovei si Ardeal care chiar sànt ,,muratore'' iar spaniolul,, Cortes'' conchistatorul càinilor rosii aveti cu el o tàrà de ràbdare in timp vom vedea ce pot.ps cu Smurdul aveti dreptate un meserias de antrenor...

Minciuna spaniola (1 comentarii)  •  16 august 2020, 9:24

In 2015 a existat un caz similar cu acesta in Italia, la Parma. Un coate- goale, pe nume Manenti a cumparat Parma cu un euro de la un alt “patron” dubios, albanezul Taci. Manenti asta n-avea bani sa treaca strada, promitea investitii, dar lui i se confiscase masina pentru neplata a circa 2500 euro de amenzi. Se prezinta nebarbierit la conferinta de presa, cu un sacou modest, fara cravata si fara vreo 2 dinti. Imediat l-au “mirosit” fanii Parmei, ii strigau pe strada “E Manenti senza denti”- E Manenti fara dinti. Epilogul acestei farse? Prapaditul acesta era in legatura cu mafia, voia sa obtina cateva milioane de euro, prin carduri clonate, a sfarsit la puscarie. Metoda vanzarii clubului pe un euro unui tip dubios care nici macar nu se prezinta la conferinta de presa este deja un classic. Ma astept la un epilog similar celui de la Parma, din 2015. Intre timp, sa radem de acest mascarici, Manenti. watch?v=RBySq4ktB6c

Barbu (2 comentarii)  •  16 august 2020, 9:27

Cred ca numele adevarat al acestui iberic este Cotcodac..ero. A zamislit o margica.

17 Nentori Tirana (22 comentarii)  •  16 august 2020, 10:11

Simpatic Multescu: „veni, vidi, vici, roiu !“ - eu as fi spus „valea !“ dar „roiu !“ e genial, nici Mister nu putea exprima mai bine situatia unui om care a ajuns la sfirsit cu latina, adica cu explicatii, cu intelegerea. --- Asa-i in fotbal - de ce s-o mira Mister ? - multi Pacalici. Poate e bine, par a avea stofa, poate mai pacalesc niste investitori adevarati. Ma mira ca lumea n-a observat ce e demential in aceasta comedie: faptul ca „spaniolii“ au fost primiti de Ministrul Valea - cu acordul lui Orban ? - si de alti angajati de-ai mei si de-ai tai care le-au promis ca o sa le construiasca Stadion ! Bine ca nu i-a primit si Johannis, sa faca si el poza cu Talnar si alte potai. Ba fratilor, eu nu stiu, oare nu observa nimeni Absurdul in tara asta ? --- PS Bree, hai ca-i gluma aia cu oltenii zidari. Zidaritul e o treaba grea, e o meserie, spuneti-mi voi unde ar fi putut s-o invete prazarii si ma dau batut ! Sint toti incadrati ca muncitori necalificati. Habar nu aveti, vorbeste mamaliga din voi, pai la doar 30 EURO/m² dau firmele faliment cu prazarii, ca astia pina se intorc, se scarpina, fac bancuri, fac pe desteptii, s-a dus ziua !

adrian (1 comentarii)  •  16 august 2020, 10:54

probabil...nivelul prietenilor tai se reduce la macaragii...zidari sau mai stiu eu ce alta meserie de pe santier...dar aveti o mare problema....ORICE MUNCA ESTE DEMNA..atunci cand o faci corect...din pacate ..voi sunteti scursuri ..nu gazetari...

Urod (55 comentarii)  •  16 august 2020, 12:54

@unul din diaspora.... Cine muncește cinstit în străinătate, indiferent ce, este un prost în viziunea multora din țara asta. Iar cine trăiește din șmecherie, acela este plin de valoare... Pe scurt, de-asta nu se va schimba nimic pe aceste meleaguri curând, poate peste 100 de ani... Oricum, noi vom fi oale și ulcele....

Moș Gerilă (1 comentarii)  •  16 august 2020, 16:20

Cum e vorbă printre noi, ăștia neutri, „să ne ferească Dumnezeu de olteni că, de moldoveni, ne ferim singuri.”

Los perros rojos (56 comentarii)  •  16 august 2020, 20:27

Perușii roșii, adică... După cum văz io, vor fi papagalii campionatului ce va să înceapă... Cu sprijinul neprecupețit al federației de fotbal în sală... și la laborator...

Barbu (2 comentarii)  •  17 august 2020, 10:17

Sevilla a eliminat a doua echipa din Manchester, dupa un joc de mare clasa, in care si-a demonstrat superioritatea. Adevarata regina a competitiei, bravo Sevilla! Lasa-l pe cotcodac zero, peste cateva saptamani, lunii il vedem dupa zabrele, ziua buna se cunoaste de dimineata, nu-i asa? Sa vezi ce frumos va fi cand ii va bate cosaru in geam sa-i spuna c-a venit cu deratizarea!

Comentează