Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Până la urmă, mai începe campionatul?

În acest ritm, sezonul pare compromis. Cazurile de COVID-19 apar ca ciupercile

Permalink to Până la urmă, mai începe campionatul?
sâmbătă, 13 iunie 2020, 11:34

Trebuia să înceapă ieri, dar n-a început. Teoretic ar trebui să înceapă astăzi, peste câteva ore, dar mai știi? Așa cum s-au găsit cazuri la Dinamo și la Botoșani, așa pot să apară și la Clinceni, Voluntari, Sepsi sau Hermannstadt, care sunt programate sâmbătă. Sau la cele de mâine, poate chiar la derbyul de la Cluj. Pentru luni, la Astra cu Gaz, emoțiile nu sunt așa mari, pentru că ele două pot să nici nu mai joace. Oricum mai mult încurcă play-off-ul, neavând niciuna dintre ele drept de participare în Europa.

Personalul TESA

Un doctor, un magazioner. Ei sunt cei care au fost testați pozitiv, din cauza lor s-au amânat cele două meciuri. Nu din cauza jucătorilor, care au stat cele 14 zile regulamentare în izolare, împreună cu antrenorii. Personalul auxiliar n-a avut același regim. Responsabilul cu echipamentul lui Dinamo mergea cu tramvaiul, doctorul de la Botoșani tocmai s-a întors din concediu și a trecut și pe la spital, unde probabil că „are cartea de muncă”. Spital, rețineți! Surprize mai pot apărea de la băieții care tund gazonul, pun plasele la porți, umflă mingile sau așază fanioanele în colțurile terenului. Nici ei n-au stat în izolare. Au venit de acasă, s-au dus la hypermarketuri, poate au fost și la un șprițuleț sau la un grătărel.

Eforturi în zadar

Degeaba au ținut cluburile fotbaliștii în izolare, dacă după ieșirea „la verde” apelează la serviciile unor colaboratori care n-au stat și ei izolați. Sigur că e mai comod și mai ieftin să ai 25 de oameni în „izolatoriu”, nu 30 sau 35. Mai puține caserole, mai puține camere, mai puține cearșafuri. Dar, dacă după ce ieși din izolare, te împletești cu oameni „de afară” riști să ai soarta lui Dinamo și a Botoșaniului și, prin ricoșeu, să încurci tot campionatul. Vocalul și protestatarul domn Iftime, înainte de a se plânge că ai săi au fost tratați „ca niște borfași”, se putea îngriji să aibă la echipă un doctor cu normă întreagă, care să petreacă acele 14 zile cu jucătorii, nu unul part-time, care tocmai a venit din concediu.

De ce doar la noi?

În Germania se joacă de o lună și nu s-a raportat niciun caz. Și în Portugalia a început treaba de aproape două săptămâni și n-au fost probleme. Doctorii lor, șoferii de pe autocare, bucătarii, responsabilii cu echipamentul, probabil că au stat tot timpul cu grupul. Au făcut ce ar fi trebuit să facă și ai noștri, dar noi suntem mereu mai deștepți, mai șmecheri. Găsim întotdeauna soluții să reducem cheltuielile, orice leuț e important, iar o caserolă cu spaghete în plus poate ruina un buget și așa plăpând. Ca să nu mai vorbim de simbria unui medic angajat full-time și plătit decent, la nivelul medicilor din spitale, ale căror lefuri nu prea mai sunt deloc mici.

Nu dăm, doar vrem

Până la urmă, campionatul tot se va relua. Găsim noi două echipe care să n-aibă niciun colaborator infectat. Dacă nu etapa asta, măcar runda viitoare sau peste două runde. Însă va fi un rasol fotbalistic și de organizare de toată frumusețea. Iar cluburile se vor tângui patetic, vor spune că sunt supuse unor cazne de iad. Când iau milioane de euro din drepturile tv, e bine. Dacă le impui să plătească două mii de euro unui medic permanent, nu mai e așa de bine. Teama patronilor nu e că se îmbolnăvesc oamenii, ci că ar putea fi puse în pericol binecuvântatele drepturi tv! De fapt, ele, drepturile tv, sunt scopul final al întregii acțiuni.

Comentarii (5)Adaugă comentariu

itu52 (51 comentarii)  •  13 iunie 2020, 13:40

Alo, contabilitatea tovarășe, dă greu la logică. Un medic pe an costă 25.000 de euro, pe an, nu pe lună. Apoi cheltuielile anexe cu activitatea medicală, apoi restul personalului până la „peisagist” și magaziner. Dar atenție, socotește-i d_le pe an nu pe zi, că ne vrăjești și ne bagi în ceață. Asta ne lipsea, teroare în ceață, în loc să remarci faptul că am avut o reluare a campionatului inedită. Ați văzut ieri transmisia reușită din câmp. Se poate, azi mâine ne mutăm pe terenuri amenajate în vâlcele. Mulțumim iubitorii de înălțime și izoletă oferindu-le copacii-tribună. Acolo, direct în natură, fiecare pe craca lui, ce mai, să vezi atunci onomatopee. Dăm sute de milioane pe arene moderne, unde nici iarba nu crește și pute de omoară covidul, și natura ne oferă cadrul impecabil de făcut sport. În câteva ore dai cu VAR, împrăștii licuricii lui Nistor prin copaci și faci o arenă pe cinste. E bine, e cea mai reușită reluare a fotbalului pe care am văzut-o pe aceste meleaguri, face toți banii. În sfârșit văd și eu un lucru serios, certitudinea incertitudinii.

daniel (37 comentarii)  •  13 iunie 2020, 15:14

doctorul moldovenilor si magazionerul cainilor..suna grozav!

Ilie (57 comentarii)  •  13 iunie 2020, 17:59

@itu: nu cred că te pricepi mai bine decât Dl. Alin. El a fost conducător la Brănești, unde a avut mari realizări. Mult mai mari decât cele de ziarist.

Comentează