Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Ce înseamnă promovarea lui FC U Craiova în Liga a 2-a?

Modificarea hărții simpatiilor locale depinde de cum va fi manageriată echipa lui Mititelu, dar și de un comportament corect al autorităților locale

Permalink to Ce înseamnă promovarea lui FC U Craiova în Liga a 2-a?
joi, 14 mai 2020, 3:10

Dacă dintre straniile decizii federale recente referitoare la eșalonul trei există una cât de cât logică, aceasta e declararea lui FC U Craiova drept viitoare divizionară secundă. Pur și simplu trupa tripletei Mititelu-Pușcaș-Trică nu era din filmul cenușiu al Ligii 3, ci din cu totul altă peliculă. Din toate punctele de vedere. Managerial, financiar, fotbalistic, FC U are dreptul să fie la Liga 2.

Pericol pentru „granzi”?

Acest pas înainte al lui FC U va ațâța flacăra identitară din Bănie. Ea a ars mereu, iar CS Universitatea, echipa de Liga 1, a simțit-o mereu cum pâlpâie, chiar și atunci când Mititelu se chinuia prin Liga a 4-a. Merită reținut un episod al cărui martor am fost, la Milano, la început de august 2017.

A doua zi oltenii întâlneau pe Milan, iar subiectul de discuție, în loc să se refere la Cutrone și Bonaventura, adversarii imediați, se învârtea în jurul acelorași chestiuni de autenticitate și legalitate, cu mii de acte și hotărâri judecătorești, asta deși ai lui Mititelu se pregăteau în acea zi pe imașul din comuna Celaru, în timp ce Bancu și Alex Mitriță tocmai terminaseră antrenamentul oficial de pe San Siro.

Fotbalul, nu actele

Fiind în prim-plan ani buni (2014-2020, șase ani de prima ligă, înseamnă un interval suficient), CS Universitatea a atras suporteri. Imuni la plictisitoarele aspecte legale, aceștia au ales fotbalul înaintea hotărârilor judecătorești și de câteva campionate Craiova conduce detașat în topul spectatorilor, iar asta nu doar de la inaugurarea noii arene, ci încă de când se juca la Turnu Severin.

Diagnosticul însă trebuie pus corect. Oamenii au venit în tribune, de multe ori chiar câte 30.000, din dorința de a vedea fotbal bun, de a le vedea învinse pe marile rivale și de a se bucura de trofee. Pe scurt, CS Universitatea n-a câștigat războiul autenticității, ci a astâmpărat (chiar dacă uneori insuficient) foamea de fotbal a oltenilor.

Se poate vota bine ce s-a votat prost

FC U, adică formația lui Mititelu, a avut interzis pe „Ion Oblemenco” printr-o hotârâre adoptată prin vot de autoritățile locale. Chiar dacă decizia e evident discriminatorie (fanii lui FC U sunt și ei contribuabili la bugetul public, cel care a ridicat și care întreține arena) ea trebuie respectată, așa că nici de-acum încolo băieții lui Trică nu vor putea evolua pe noul stadion, pentru că acolo, prin acea hotărâre, pot avea loc doar meciuri de prim-eșalon.

Situația s-ar putea schimba însă prin vot. Așa cum s-a votat o aberație, așa ar trebui să se voteze o chestiune logică. Echipa lui Mititelu și a oricui din Craiova trebuie să poată evolua pe arena publică a orașului!

Liga a doua e altceva

Nu mai ești coleg de serie cu Lipova și cu Cărbuneștiul, ci cu Petrolul, Rapidul (dacă nu vor promova), U Cluj, Farul, FC Argeș. Bugetul de două milioane anunțat s-ar putea să fie doar un termen din ecuație. Exemple de echipe care s-au poticnit, deși aveau chimirul plin, sunt destule.

Petrolul și U Cluj și-au irosit recent cu seninătate obiectivele, pentru că s-au crezut prea sigure pe ele. În ultimii ani, doar Sepsi a reușit să urce două ligi în doi ani, și asta tocmai pentru că nu figura printre favorite. Pericolul tocmai acesta e, de a te crede mai favorit decât ești, doar pentru că porți un nume glorios.

Două în prima ligă?

Ar fi un experiment ciudat. Într-o rostire recentă, Pavel Badea, pilonul proiectului CS Universitatea, zice că e posibilă coabitarea și aduce în discuție Milano sau Manchester, orașe în care există de vreme îndelungată câte două cluburi. Într-adevăr, așa e, dar City și United sau Milan și Inter nu izvorăsc din trunchiuri juridice comune și nici nu se bat în instanțe pentru identitate. Și, ceea ce e decisiv, Craiova nu e nici Milano, nici Manchester. E locuită de olteni, cu tot ce-au ei mai frumos și mai arțăgos în fire.

Comentarii (22)Adaugă comentariu

tesio (13 comentarii)  •  14 mai 2020, 10:35

Sa-si plateasca fam mititelu george claudiu liliana gabriela adrian junior gigi marin datoriile si dobanzile pe care le-au de platit la bugetul local. Sa returneze aceasta familie ce i-a dat Primaria si Consiliul Local atunci cand ei erau miezu`. Sa despagubeasca stricaciunile facute si filmate la Cantonamentu de la Lunca si la fostul Central, facute si acestea tot cand ei, aceasta familie, era miezu`! Sa dea aceasta familie banii inapoi dati de Primarie atunci cand Primar era Solomon, ca sa nu duca echipa pe la Severin...etc..etc...Si apoi, aceasta familie, cu acordul nostru si al tau, Aline, poate sa vina sa joace tontoroiul pe noul Oblemenco! Intelegi, ma, Buzarine? Ca tot esti tu cu dreptatea....

romulus65 (2 comentarii)  •  14 mai 2020, 11:04

Este o aberatie ca pe un stadion sa se dispute doar meciuri din prima liga. Pai daca CSU ar pica in liga a doua, nu le doresc asta, ar inchide stadionul? Grija alesilor locali trebuie sa fie faptul ca stadionul este o gaura neagra pentru bugetul primariei. Anul trecut stadionul a adus pierderi de 900 de mii de euro, in 2018 doar in primele 6 luni a avut pierderi de 200 de mii de euro. Mai mult ca sigur ca si anul acesta vor fi pierderi mari care, lasand orgoliile la o parte, ar putea fi diminuate daca vor accepta ca si echipa lui Mititelu sa joace pe acel stadion.

Simeone (44 comentarii)  •  14 mai 2020, 12:36

E evident discriminatorie decizia autorităților locale din Craiova. Chiar dacă e un stadion nou, acest lucru nu ar trebui sa oprească echipa lui Mititelu de a juca în Banie. Exemplu, la Cluj, Universitatea juca pe Cluj Arena în Liga a 3-a.

Doru (1 comentarii)  •  14 mai 2020, 13:25

Stadionul Craiovei ar trebui sa fie tuturor echipelor din oras, poate chiar din Oltenia. Cand jucau la Severin sau la Pitesti ca nu era finalizat stadionul, cum era? Jucau pe arene de Liga a 2-a. Sa fixeze o suma fixa ambelor echipe , iar daca platesc, de ce nu.

Umila parere (28 comentarii)  •  14 mai 2020, 13:43

In Roma antica circula dictonul “Panem et circenses”, organizatorii distribuiau paine publicului. Circul modern este fotbalul, iar coltul de paine uscata este impartit numai in perioada electorala. Patricienii zilelor noastre si-au construit jucariile pe banii publici, artificiu care a dat nastere hibrizilor. Nimeni nu mai intelege care este adevarata Steaua, Rapid, Craiova. Merita atata atentie aceasta creatie moderna a zeului Baal? “Divide et Impera” este mai actual ca oricand.

FC Universitatea (1 comentarii)  •  14 mai 2020, 15:41

Domnule Buzarin,mai terminati-o cu FCU,exista doar Universitatea Craiova si aceea a promovat pe merit in liga 2-a.Dvs despre ce echipa scriati acum 10 ani,sunteti craiovean si stiti bine cum stau lucrurile,nu pot fi doua echipe in liga 1 cu acelasi nume,clona CSU,trebuie sa dispara.Dvs,cum v-ati simti,daca maine ar veni cineva si v-ar spune ca numele de Alin Buzarin este folosit de o alta persoana care si-a schimbat numele pt ca va simpatizeaza si ar lua contact cu prietenii dvs pe diverse teme.Nu v-ar conveni,va spun eu dar asa suntem noi romanii,daca nu ni se intampla noua,nu conteaza.Aceasta atrocitate unica in lume trebuie sa inceteze,ea s -a accentuat si datorita dvs care nu ati spus adevarul si ati ascuns aceasta mizerie doar de dragulde a fi fotbal in Craiova.Oamenii care au ramas vertebrali,sustin aceasta echipa si nu sunt putini,ei se vor reactiva in momentul cand vom juca pe stadionul unde am obtinut atatea succese.Deci in concluzie,va rog frumos,nu mai folositi sintagma,Craiova sau echipa lui Mititelu,aceasta este adevarata Universitatea Craiova iar dvs o stiti foarte bine,fiti unul dintre primii ziaristi adevarati care recunoasteti ca ati gresit iar istoria va consemna asta.Forza FC Universitatea Craiova.

tesio (13 comentarii)  •  14 mai 2020, 16:39

@FC Universitatea: Mergi, ma, la scoala si invata sa scrii. Apoi sa mai faci inca zece echipe pe care sa le denumesti tot FCU...tot cum vrei tu!! Si mai apoi, sa revii aici si sa postezi nemultumirile tale si ale familiei...mititeluleee, tu esti, ma?

Cristi (1 comentarii)  •  14 mai 2020, 16:40

Aline, incepi sa-ti pierzi credibilitatea! Sa imi spui si mie, te rog, cate echipe din esaloanele secunde joaca pe Stadio San Paolo care apartine primariei orasului Napoli? Cate? Iti spun eu, niciuna, este dat in folosinta exclusiva a echipei fanion a orasului! O fi el bunul orasului dar nu poti, nene, sa-l inchiriezi oricui si in orice conditii, ca-l distrugi! Si nu poti, nene, sa-l inchiriezi orisicui, mai ales unuia care nu si-a platit datoriile cu chiria fix pt acest stadion!!!! Tu ti-ai mai inchiria apartamentul unuia care cu ani in urma ti-a dat teapa? Te doare capul cum gandesc unii! Ce, bre, nu ai mai vazut ca un bun sa fie dat in folosinta exclusiva a unei entitati economice? La Craiova s-a inventat? Cum naiba sa joace toti descultii pe stadionul ala emblematic? Pai daca e bun public, de ce sa nu primim Fcsb, de ce nu Dinamo, de ce nu cine pana lui doreste si are 10000 de euro? Niste interlopi ar putea si ei sa joace pe acest legendar stadion, nu, Aline? Ca e bun public, ce pana noastra!

tesio (13 comentarii)  •  14 mai 2020, 16:49

@FC Universitatea: numai te pozezi , ma mititelule, cu silueta aia silfidica, pe trotuarele de la Tribunalu` ala sportiv din Elvetia? Te pozai acolo in fata pe trotuar sa zica lumea ca ai facut de bani si dai in judecata tu, ca faci si ca dregi....Iti faceai selfie pe acolo sa para ca ai luat-o pe cai legale...sa creada lumea ca ai tu bani de taxele alora.....hahahahhahaaaaaaa

tesio (13 comentarii)  •  14 mai 2020, 17:00

@Cristi: Comentariul tau il aplaud in picioare, sincer! Tot respectu` !

motanul incaltat (199 comentarii)  •  14 mai 2020, 17:06

Nu prea intelegi noua politica care se prefigureaza la nivel mondial. Dar care in Romania, Rusia, China se practica de ceva timp... Mergem spre un capitalism de tip chinezesc unde statul devine cel mai tare capitalist. Si daca esti contra lui esti decapitat. Deci Olguta adica statul-construieste un stadion din bani europeni. Dar Mititelu se cearta cu Olguta. Adica cu statul. Si atunci are interzis in Stadionul Statului... Nu al nostru, al tuturor ca nu mai suntem in comunism ci suntem in statul capitalist. La fel se va intimpla in Bucuresti cu Becali. Va avea interzis in Stadionul Statului Ghencea. Si Becali pe care-l credeam inteligent renunta si se orienteaza pt stadionul Arcul de Triumf. II place ca chiria e si mai mica si are vedere si spre o biserica. Insa ghinion. Acest stadion e tot al Statului Capitalist. Si nu-l va primi nici acolo....Decit cu o conditie. Sa se vaccineze. Nu neaparat cu un vaccin al lui Bill Gates. Ci cu vaccinul vasalitatii fata de stat....De ce acest sistem va fi rau????.. Pt ca statul va decide daca esti capitalist sau nu... Nu piata.De ce in Romania se practica de mult adica din 1990??? Uitati-va la toti capitalisti romani si o sa intelegeti. Bine mai erau unii ,multi care erau capitalisti ca aveau 2-3 standuri intr-un en-gros sau un restaurant. Aia sunt pa. Vor exista doar 2 categorii-Marii capitalisti ai statului. Si sclavii statului. Nimic intermediar...Daca esti in prima categorie te poti bucura de privilegii... Dar poti muri la fel de usor ca orice sclav.

FCU Original (1 comentarii)  •  14 mai 2020, 18:03

Tersio,clonat frustrat.Cristi,ce usor e pt tine sa vorbesti,te faci ca uiti care e adevarata U Craiova,vb de clona infecta ca si de echipa fanion a Olteniei,ce blasfemie.Asta e problema noastra,suntem inconjurati de astfel de personaje care se vand pe nimic fara scrupule.Societatea este plina de astfel de indivizi care n-au mama.n-au tata,varsandu-si toate neimplinirile si nerealizarile pe unde apuca.Nu ne mai vindecam.Frustratilor,cu voi sau fara voi,se va face dreptate Doar FCU!

Dan M (3 comentarii)  •  14 mai 2020, 18:50

Doar pentru acuratețea informației: și Juventus București și Sibiul au urcat din C în A în ani consecutivi. Hermannstadt a plecat chiar din liga a IV-a.

george (2 comentarii)  •  14 mai 2020, 20:30

Aline, cand a fost promovata in Liga 2 Csu la comanda lui Mircea Sandu, fara nici-o acoperire regulamentara(ABUZ). Atunci tu scriiai la Gazeta ca este INJUSTA o asemenea decizie. Pe parcurs dupa ce Badea si Olguta impreuna cu Rotaru (baiat 'destept' din galeria FCSB, cu loja la stadion. Vezi fotografia.) au infintat Csu. Tu si o parte din Craiova Maxima vezi Balaci, Ticlenu, Irimescu, chiar Craioveanu si alti, ati strabat din nas ma refer la tine. Dar dupa ce i-a adus pe ceilanti din Craiova Maxima la echipa pe un post bine platit. Vezi Cartu, Geolgau, Negrila, Ungureanu si alti si 'PURTATORUL DE CUVANT, bun la toate Marcel Popescu. Rotaru -baiat destept- care a facut bani ca si alti, adca gramada.(o luna de arest, pentru frauda). Toti au mintit la greu si a convins 30000 de suporteri si pe tine Aline ca aceasta echipa Csu este STIINTA. Toti ati fost dusi in EROARE inclusiv tu Aline cu buna stiinta. Iar acum va certati pe un Stadion facut din bani publici cu ajutorul Olgutei si PSD. Ce nu scrii tu Aline este faptul ca fosta Stiinta a lui Oblemenco din anii 60 zace intr-un sertar la o Judecatotrie in Brasov. Culmea ca nici una nici cealalanta nu au legatura cu U CRAIOVA.

gggg (2 comentarii)  •  14 mai 2020, 20:53

@teo: da' ce ma, stadionul a fost construit din banii tai de-acasa, de trebuie sa-ti ceara cineva voie tie sau lui buzarin sa joace pe el... ia uite *** csu ce tupeu au !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

tot eu (2 comentarii)  •  14 mai 2020, 20:57

buzarine, i-auzi ceasul: tic-tac, tic-tac... tiimpul clonei de la mogosoaia s-a scurs.... Stiinta vine peste voi !!!

iulian (1 comentarii)  •  15 mai 2020, 2:01

Ce.a votat consiliul local este ok si daca fcu promoveaza in A va juca acolo. FCU este o jucarie/societate privata iar CSU una publica-nu vorbim de societatea care sustine echipa ci de clubul sportiv care este public prin asocierea Clubului Sportiv Universitatea Craiova cu Primaria Craiova si Consiliul Judetean.

tesio (13 comentarii)  •  15 mai 2020, 9:33

@tot eu: tot sustineti de ani de zile ca "timpul clonei de la mogosoaia" s-a scurs, cutare..cutare...si nu se mai scurge...asteptati, ma, pana reveniti in Liga 3-a de la anu` si mai vorbim dupa! hahahaaaaa

florin (2 comentarii)  •  15 mai 2020, 9:41

ma uit la suporterii csu ce mentalitate de talibani au. stadion public numai pentru csu pentru ca numai ei au platit taxe..tradatorilor ceasul clonei se apropie. de cand sunteti voi universitatea craiova? aparuti ilegal direct in b in 2013,apoi v-ati schimbat numele si emblema de 3 ori. numai intr-o tara bananiera ca *** exista asa ceva. csu niciodata stiinta..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

tesio (13 comentarii)  •  15 mai 2020, 13:30

@florin: vad acum ca se rostogoleste o stire cum ca mititelu mărin oferea bani multi in avans sa dispute etapele ramase pe noul Oblemenco. La banii aia multi in avans pe care ii oferea sa mai adauge si restantele alea de cand a distrus fostul Central, fostul Cantonament de la Lunca, sa returneze banii pe care i-a dat Solomon sa nu mute echipa la Severin, sa returneze banii pe care-i are datorie familia lui mărin pe la bugetul local al Craiovei.. etc etc...Intelegi, ma, Florine? Intelegi, ma, mărine? Intelegeti, ma?

Gabytzu (1 comentarii)  •  15 mai 2020, 15:30

Hai sa va întreb eu pe voi ceva, cei care susțineți ca FCU Craiova nu ar trebui sa joace pe acest stadion. Pentru ce echipa a fost acest stadion construit. Când sa pus în aplicare studiile de fezabilitate și când sau depus actele pentru a se face acest stadion. Pentru ce echipa sa spus ca se va face acest stadion. Va spun eu, pentru echipa lui mititelu, Universitatea Craiova. Asa ca cei de la Csu au dreptul pe acest stadion doar printr-o conjunctura nefavorabila.

Comentează