Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Telecomanda pe Atalanta!

Când vine vorba de Italia, cei mai mulți țin cu Milan, că au prins marea echipă a lui Sacchi. Cei mai vârstnici sunt interiști, având nostalgia lui Herrera. Mai sunt cei cu Napoli, fanii necondiționați ai lui Maradona. Compătimesc destui […]

...

Petrescu, la greu

În mod normal, adică în alte condiții decât cele de acum, după o înfrângere precum aceea cu Craiova, Petrescu ar fi vorbit zile în șir despre acel enigmatic penalty nedat la Costache sau despre și mai enigmaticul posibil ofsaid la […]

...

Căpitanul care plânge

În conformitate cu tendințele societății actuale, atunci când plânge Ricardo Grigore, sau oricine altcineva, ar trebui să plângem cu toții. Să fim solidari cu suferința și cu emoția unui semen de-al nostru. În limbaj contemporan, care folosește exprimările savante fără […]

...

Cum coclește tripleta de aur

Siropoasele telenovele cu vânzările celor trei au avut și o parte bună. Au ținut afișul pe timp de pandemie, cu întâmplări dintre cele mai năstrușnice și cu destinații dintre cele mai exotice, ducând firul palpitantului foileton până sub palmierii Floridei, […]

...

Poli Iași, polemici la lumina lanternei

E superb Iașul prin fiecare bucată de caldarâm, prin fiecare centimetru de zid din Palatul Culturii, prin fiecare închinare de la Trei Ierarhi, prin fiecare înghițitură de Cotnari sorbită în răcoarea de la Bolta Rece. Localnicii îi zic „Iașul”, nu […]

...

Marica, prosopul și ființa națională

O avea fostul internațional păcatele lui, dar e clar că e patriot

Permalink to Marica, prosopul și ființa națională
sâmbătă, 2 mai 2020, 10:34

Ciprian e abia al treilea personaj al pozei în care apare singur. Primul e soțul încornorat. Al doilea e doamna respectivă. Abia al treilea, în ordinea importanței, e fotbalistul.

Laturile triunghiului

Soțul. În asemenea situații, faci totul public doar dacă vrei scandal sau dacă nu ți-a ieșit șantajul, în cazul în care el a existat. De regulă, te duci acasă, uzi perna și-ți admiri coarnele în oglindă. Altfel, dacă faci totul public, tu pici de fraier, că nu știi să-ți ții familia, și că, de regulă, câinele, dacă-l saturi bine, nu fuge de la măcelărie.

Doamna. Fiind de acord ca evenimentele să se desfășoare la un hotel din centrul Clujului, unde a intrat însoțită de om ca Marica, pe care-l cunoaște toată lumea, inclusiv recepționerii care le-au dat cardul de acces, virtuoasa ardeleancă a arătat că nu o interesează nici riscurile, nici reacția soțului.

În fine, Marica. În ziua în care pozele făcute acum opt luni au ieșit la iveală, fostul atacant a avut o intervenție publică. Nația a parcurs rândurile cu nesaț, sperând că va citi amănunte rozalii despre aroma așternuturilor, cupa sutienului sau măcar despre fabrica legendarului prosop care învelea părțile rușinoase ale lui Ciprian.

Încă o selecție

Da de unde… Impetuos, Ciprian a publicat o înflăcărată scrisoare patriotică pe tema posibilei autonomii a Ținutului Secuiesc. „Nu profitați de somnul patrioților! Poporul ăsta nu-și iartă trădătorii. Cum vă permiteți să vă mânjiți cu jertfa a generații întregi? Credeți că nu veți plăti trădarea?”

Și așa mai departe, fraze tricolore aflate în colțul diametral opus al interesului în raport cu mult mai interesantul amantlâc. Să perorezi despre autonomie, ființă națională, jertfă și eroi când tu tocmai ai fost dat în fapt echipat doar în prosop, înseamnă să transmiți mesajul că nu-ți pasă. Și poate că așa și e, după-amiaza clujeană a lui Ciprian n-a însemnat altceva decât încă o selecție în palmares, în vreme ce Ardealul și fruntariile sunt chestiunile cu adevărat importante.

E și asta o formă de a te exprima. Alți gentlemeni ai vieții publice nu s-ar mai fi strofocat să scrie compuneri patriotice, ci ar fi pus totul în cârca presei, care n-are altă treabă decât să-și bage nasul cum dumnealor, serioși și onorabili, se retrag la întuneric cu niște doamne măritate, onorabile și ele.

Dacă nu era problema cu Ținutul Secuiesc în ziua aceea, sigur găsea Ciprian altă problemă vitală de comunicat. Coronavirusul, greutățile cluburilor mici, stratul de ozon, ceva care să nu fie cu prosoape. Iar noi, ca fraierii, citeam, curioși ce e cu prosopul acela.

Comentarii (17)Adaugă comentariu

Alex One (78 comentarii)  •  2 mai 2020, 11:05

"Vrem si noi in prosop" ! Sa traiesti nea Rica !

Radu (1 comentarii)  •  2 mai 2020, 11:44

Cica fraierul asta se vedea ministru ! Nu la ministerul sporturilor ci poate la unul al relatiilor cu doamne ( cam ofilite ) maritate cu altii ! Sunt curios cu ce "urale " va primit Cipri de la galerii cand va merge la meciuri .

nebulaEXE (9 comentarii)  •  2 mai 2020, 11:53

Nu asa functioneaza lucrurile. Marica se putea duce sa ia camera de hotel singur, apoi sa o astepte pe doamna in camera. Paragraful cu sotia e nul. A incercat sa-l santajeze 8 luni pe Marica? Paragraful cu sotul e nul. Puteai scrie despre faptul ca, in 2018, Marica Ciprian indemna lumea sa voteze DA la referendumul pentru familia traditionala. Avea mai mare legatura cu filmarea asta.

Alex One (78 comentarii)  •  2 mai 2020, 14:32

Nea Radule, daca "fraierul asta se vedea ministru", pai pe langa ce ministri am avut si avem asta e parfum. Macar stie cu prosopul. Uita-te la Catzu-catzu, asta nici nu trecea de maresalul de la intrare.

Irriducibili (1 comentarii)  •  2 mai 2020, 16:11

Nea Alin,se vede ca esti sudist,n ai dat pe la Cluj in viata ta,cunosti doar de pe harta..cica hotelul din centrul Clujului.grand hotel italia e oriunde vrei mata,doar in centru nu e;)

Nick (2 comentarii)  •  2 mai 2020, 18:05

Marica seamana izbitor cu Vlad Tepes; Le si are cu trasul in teapa :)

motanul incaltat (169 comentarii)  •  2 mai 2020, 18:31

Eu m-as fi asteptat la un comentariu de genul: Cu toate ca hotelul era in centru Clujului deci emitea pretentia a fi un hotel ok, proasoapele erau no-name incit nici macar nu merita sa le iei acasa.....Ceea ce s-a dovedit si din pozele publicate. In concluzie un hotel naspa cu proasoape no-name in care nici nu poti sa ai o aventura...Nu merita bani. Ocoliti hotelul asta cind tranzitati Clujul sau centrul sau.....Se pare ca Clujul face parte din Romania si nu se compara cu hotelurile decente din Ungaria sau macar din Tinutul Secuiesc....

Lup (9 comentarii)  •  2 mai 2020, 19:36

Fotbalist bun, cu multe calități, dar care a cam tras mata de coada, caracter slab, ipocrit si fanfaron, palavragiu fără fond. Asta cu amantlâcul doar completează și confirmă imaginea creată, e tipul clasic de politruc, de beizadea.

ManX (31 comentarii)  •  3 mai 2020, 11:36

Pentru a continua cancanul, specific GSP, a ramas sa aflam cum a ajuns filmarea in presa. Sotul spune ca nu el l-a facut public. Aveti ce vinde zilele astea.

Fane (85 comentarii)  •  3 mai 2020, 18:04

E problema strict a lor si ii priveste cum o rezolva. De ce e nevoie de atata mahalageala?

Urod (40 comentarii)  •  3 mai 2020, 19:22

Greșită ideea ca sotul ar avea nu stiu ce vina....etc...nu exista nimic de scuzat nici din partea unei femei si nici din partea unui bărbat...nu exista scuza pt ceea ce faci tu personal.Socant este si contextul ...prieteni de familie ...etc. Sa da-i vina pe altul pt ceea ce faci tu , este doar o încercare disperată si fara suport de a spune ceva. Se vede de la o poștă că tipa nu a fost niciodată vreo ușă de biserică....nici nu e nevoie sa o cunosti prea bine ca sa-ti dai seama. Dupa felul în care ea a reacționat, arată că este un mod de viață al ei și nu doar o întâmplare....interesant ca vorbeste despre copiii....?!!!!..da cand s-a dus nu avea copiii ?!!!!...Marica are creier probabil doar in pantaloni si nu sunt multe de spus de el. Mai grav este că niste copiii sunt crescuți de asemenea indivizi si este lesne de inteles ce fel de educație primesc. Văd ca managera de scandal, Prodanca se baga si ea, ca bineînțeles nu se poate scandal fără ea...unde e scandal, hop si ea...bineinteles ca s-au gasit si alții sa-si dea cu părerea ca doar uscaturile sunt mult mai multe si nu doar întâmplătoare. Încercarea patetică despre patriotism a lui Marica, nu-l poate face decât si mai ridicol...daca patriotismul sta in caractere ca lui Marica, ne-am dus dracului. De fapt suntem duși, Marica doar confirma unde suntem....

Nick (2 comentarii)  •  3 mai 2020, 19:33

Pe partea serioasa ... Daca Marica vrea sa fie politician atunci trebuie sa inteleaga ca presa are nu doar dreptul, ci si obligatia, sa faca publice astfel de intimplari. Pe partea vesela ... -- AM Prodan i-a scris lui Marica; Vrea sa stie daca poate sa-si faca timp sa traga si la poarta ei. -- Fotbalisti, chiar si findasi, ofensivi am avut tot timpul: Mutu, Contra. -- Daca se dovedeste ca Ana Muntean a scurs filmul presei, atunci Laura Andrisan e copila mica pe linga ea.

și Ciadul are tricolor și ființă națională… (37 comentarii)  •  3 mai 2020, 19:41

Momentul cel mai patriotic ce l-am văzut în filmare la ăsta care se crede fotbalist pentru că a fost plătit bine în Germania fără să-și facă treaba (a scris unul pe undeva că n-a găsit nici o filmare cu vre-un gol dat de Marica în campionatul german!) e momentul cînd se prinde cu mâna prin prosop de ființa națională... https://www.shutterstock.com/video/clip-16504855-chad-flag-waving-slow-motion-against-clean

Urod (40 comentarii)  •  3 mai 2020, 20:39

Țineți-vă bine... Citesc ca Ana Prodan se vrea la LPF...!!!!!.. Nebunia nu are limite dar de ce toată s-a adunat la noi...?!!!!!

MZM (42 comentarii)  •  3 mai 2020, 20:58

Ce scrii dumneata, domnule Buzarin, e nimica toata. Stirea cea mai corecta a dat-o Antena 1, iat-o: „Fotbalistul Ciprian Marica a fost prins intr-o camera de hotel din Cluj Napoca in compania sotiei unui alt barbat, mamă a doi copii”. E clar ca omul era mama (a doi copii!), pentru ca daca era tată, ori nu se ducea acolo, ori daca tot s-a deplasat trebuia sa-l ia la bataie pe fotbalist si apoi s-o duca pe ea in suturi macar pana la receptie! Oricum, mamă ori tată, s-a umplut de *** pana peste cap si-si merita umilința din plin!

kempes (1 comentarii)  •  4 mai 2020, 12:14

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează