Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

FCSB și sfidarea legilor, așa proaste cum sunt

Mesajul transmis de antrenamentul de la Berceni e că patronului nu-i pasă de nimeni și de nimic

Permalink to FCSB și sfidarea legilor, așa proaste cum sunt
joi, 30 aprilie 2020, 10:44

De trei zile încoace FCSB tot încearcă să ne convingă că de fapt n-am văzut ce-am văzut. Poza cu toată lumea baletând pe marginea terenului de antrenament e contracarată cu aplomb de zeci de imagini furnizate de club cu câte trei jucători șerpuind legal printre jaloane, alergând, în fine, pregătindu-se fizic. Aceste modele de antrenament sunt corecte, legale, dar oricâte eforturi s-ar face de către fecesebiști, a existat și imaginea aceea de luni, care arată o flagrantă încălcare a legii. Care lege, încheiată până la gât, la copcă, în tunica strâmtă și incomodă a Ordonanței Militare, spune clar că sunt cu desăvârșire interzise orice fel de activități sportive în echipă!

Nimic nu e perfect

La Berceni e aer liber, aer curat. N-ai pe cine să contaminezi, jucătorilor li s-au făcut teste de coronavirus, sunt cu toții în regulă. În plus, pe diverse maidane ale Patriei mai vezi, ici-colo, civili mai mult sau mai puțin pântecoși încingând câte o miuță. Pe aceia nu-i vede nimeni? Oprim coronavirusul începând de la FCSB? Și-atunci, sunt atât de vinovați Man, Coman și ceilalți că au făcut o chestie care e foarte posibil să nu aibă urmări epidemiologice? Da, sunt vinovați. Pentru că au încălcat legea. Prost făcută, ezitantă, neclară, tot lege e și trebuie respectată.

„La cerere”

Ni se servește prăjitura fără zahăr cu „la cerere”. Adică acea acțiune de luni, cu toată echipa pe terenul de antrenament, ar fi avut loc la cererea jucătorilor. Să zicem că băieții au solicitat să fie lăsați să se pregătească fizic în baza clubului. Au cerut însă toți ca acest lucru să aibă loc luni, 26 aprilie, la o anumită oră? Chiar dacă era așa, șefii trebuiau să-i împartă pe intervale orare diferite. Reuniunea de grup e limpede că a fost pusă la cale de conducere, într-o anumită zi, la o anumită oră și apoi îmbrăcată în acest înveliș transparent al cererii jucătorilor.

Cumva e ca la școală, cei care sunt părinți de adolescenți știu. Acolo, profesorii vor să predea după anumite manuale care costă, dar legea nu le permite dascălilor să ceară bani. Atunci părinții fac o cerere scrisă că de fapt ei, în numele copiilor, solicită să se predea după acele manuale costisitoare. Același lucru s-a întâmplat și la Berceni, jucătorii au cerut să vină la chemarea clubului.

Dincolo de sancțiuni

Vor fi date, probabil, niște amenzi, pentru că nu se pot lăsa lucrurile așa. Dacă-l pedepsești cu 10.000 de lei pe Radu Banciu că și-a uitat hârtia de la televiziune în geaca cealaltă, trebuie să-l arzi și pe primarul Negoiță (doar cu aceeași sumă?) care se plimbă cu bicicleta printr-un parc închis prin Ordonanță Militară. Și trebuie să aplici amenzi și la FCSB, pentru că mesajul transmis nu e atât amănuntul că Panțâru și ai săi n-aveau măști, ci că adunându-se, au vrut să arate că ei nu dau doi bani pe legi, pe ordonanțe, pe nimic.

De fapt nu ei nu dau, ci acela care a pus la cale toată această sfidare. Dacă el nu poartă declarație în buzunar, dacă-și mână oile pe stradă în plină pandemie, de ce nu și-ar chema și echipa la antrenament?

Ce va urma?

După starea de urgență va urma starea de alertă, care va fi guvernată și ea de niște legi. Pe care nu le așteptăm să fie impecabile, pentru că nu prea avem oamenii care să le întocmească fără cusur. Dar pe care va trebui să le respectăm, așa cum vor fi formulate.

Însă suntem noi atât de siguri că scăpăm de starea de urgență la 15 mai? Încă două-trei exemple tip Berceni, în care oamenii dovedesc că nu dau două parale pe lege, și ne mai pomenim cu încă o lună de stat în case! Să nu uităm că toată povestea cu declarațiile pe proprie răspundere și cu intervalele orare a apărut după ce într-un weekend însorit de martie compatrioții noștri au dat buzna la grătare.

P.S. Întrebat de Libertatea ce-și dorește de 1 Mai, Nelu Tătaru a spus că ar vrea să plouă. Are dreptate. Poate așa stăm în case și nu le mai dăm idei autorităților.

Comentarii (18)Adaugă comentariu

Sor (2 comentarii)  •  30 aprilie 2020, 11:10

Care lege? Deplasarea si efectuarea activitatii profesionale e permisa! Ai adeverinta de la angajator. Muncitorii pe santiere cum lucreaza? Altii stau in birouri. Magazinele sint pline. Dar un forbalist nu poate alerga in spatiu deschis. Stupida conducere, stupida propaganda...

anarhist (4 comentarii)  •  30 aprilie 2020, 11:12

Incredibil! Un jurnalist (pe care credeam ca-l pot respecta) pledeaza in favoarea legii, sustinand ca aceasta trebuie respectata, chiar daca e stramba, nedreapta, prost facuta, chiar si in conditiile in care incalca drepturile omului si, pe alocuri, Constitutia. In concluzie, daca un *** aflat temporar la putere va da o lege (luam un caz ipotetic, absurd dar perfect posibil, intrucat nu este de domeniul supranaturalului) prin care obliga orice cetatean sa munceasca fara remuneratie baneasca timp de un an, pentru a ajuta Romania sa iasa dintr-o criza oarecare, dl. Buzarin va respecta aceasta lege? Sau va sari ca ars si va tipa prin toate canalele disponibile ca statul roman il transforma in ***? Pentru a evita orice nelamuriri: nu sunt fan FCSB, ii detest pe Gigi Becali si Meme si oricine lucreaza pentru ei.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

johnneil (10 comentarii)  •  30 aprilie 2020, 12:06

Eu nu inteleg de ce nu au fost amendati pana acum!

Sor (2 comentarii)  •  30 aprilie 2020, 12:31

@johnneil: pt ca nu exista baza legala. Un angajat (chiar si jucator de fotbal) are dreptul sa vina la serviciu (in speta terenul de antrenament, sala de forta etc). Asa zice acea OM care are putere de lege pe perioada starii de urgenta.

Stefan (1 comentarii)  •  30 aprilie 2020, 12:37

Legea asa proasta cum e, este respectata. Au adeverinta de la locul de munca. Pentru ca, ce sa vezi, sunt salariati ! Ca si ceilalti angajati care muncesc la aceasta ora ! Dreptul la munca este garantat de mai multe legi, inclusiv de catre ordonantele dlui Vela. In concluzie, oamenii muncesc legal !

motrescu mihai (2 comentarii)  •  30 aprilie 2020, 13:29

Pai, hai sa vedem cam ce fac muncitorii de la FCSB.Acei care au dreptul la munca,drept garantat de Constitutie.Muncitori fotbalisti,adica.Prin urmare vin ei la servici si muncesc...adica se antreneaza, cate trei,distanta sociala,alea,alea.Termina serviciul...cand? inainte sau dupa recuperare?...inainte ori dupa masa?inainte de masaj sau dupa?.In parcare exista distantare sociala intre masinile de servici/personale?..in vestiar se intra cate trei,la fel ca la cantina ori la dus?...echipamentul se baga la spalat individual ori fiecare cu masina lui?...cate trei pe fiecare din cele 5 terenuri...MA LASI !!!!?...adica cel putin 5 preparatori fizic,macar 2 antrenori secunzi si un principal care alearga de nebun intre terenuri pentru a explica tuturor planul de antrenament. Teoretic,dar nu imposibil: din aia trei,care au trecut de testarea cu termometrul,unul e asimptomatic,intra toti trei in vestiar,el tuseste,ei la 1,5-2 m..il ia ori nu?

JFM (79 comentarii)  •  30 aprilie 2020, 14:41

Exact, daca Becali nu da doi bani pe legi, pe regulamente, comunicate, de ce-ar face-o jucatorii? Becali are doua fronturi de "lupta". 1) Sa joace restul etapelor(poate, poate, mai ajutat, mai cu noroc, va lua titlul si 2) Sa-si aranjeze sa joace in Ghencea pe stadionul Stelei, daca nu va place asa atunci administrat de CSA Steaua. Acum a inceput atacul la calitatea de administrator, Ducadam a deschis focul cica un asemenea stadion nu poate fi administrat de niste sarantoci din Liga a 4-a. Asta a fost doar deschiderea, probabil urmeaza Mustata si tot felul de jucatori de mana a 2-a si a 3-a care vor spune cam acelasi lucru. Se mai induce ideea otravita ca Steaua si FCSB sa se impace si sa-l administreze in comun. Multumesc, am mai vazut filmul asta, Armata a ramas cu un teren gol iar Becali a fugit cu brandul, palmaresul, imaginea Stelei. Ducadam, lasa-ne cu povestile astea, ai sa vezi ca stadionul va avea oricand mai multi spectatori, stelistii vechi din cartier, decat are FCSB in meciurile din campionat de pe Arena Nationala(2-3000 de spectatori).

motanul incaltat (199 comentarii)  •  30 aprilie 2020, 17:56

Una din conditiile unui stat de drept , alaturi de libertatea presei este ca LEGEA TREBUIE SA FIE ACEEASI PT TOTI.... Nu fac exceptie lucratori care merg la cules de sparanghel in Germania, nici muncitorii de la uzinele Renault de la Pitesti.

Radu K (8 comentarii)  •  30 aprilie 2020, 20:00

Legea nu e prost făcută, ezitantă si neclară. Este foarte clara. Nu sunt permise adunarile de mai mult de 3 persoane iar imaginile le-am vazut. Ciobanul fost si viitor puscarias e disperat sa castige campionatul pentru a pune mana pe cat mai multi bani iar pentru asta face orice. A spus foarte clar ca doar banii il intereseaza. Ce conteaza ca nu respecta OM? El e mai presus de lege. Iar fiindca e pasibil de puscarie daca mai incalca legea zice ca el nu s-a implicat, ca asa au hotarat antrenorii, ca asa au vrut jucatorii, bla, bla... Dezgustator personaj!...

Eugen Qy (1 comentarii)  •  30 aprilie 2020, 20:03

Atata timp cat TU, Stata roman, dau drumul la muncitori sa plece in GERMANIA , dupa ce au stat ca sardelelel in autobuze, autocare si avioane, atunci, nu ai niciun drept sa impiedici , alti muncitori sa munceasca pe Stadioane sau terenuri de antrenament, MUNCA LOR ! Nu sunt fan gb. Nu suport personajul gb, cu toate sclifoselile sale de Fariseu inveterat ! Legeavdata de cei care au interesul s-o faca , este data PROST si contravine atat drepturilor OMULUI, cat si Constitutieoi tarii noastre . GB nu a facut nimic altceva decat sa arate marginile unei legi absurde si total NEDEMOCRATICE !

Alex One (87 comentarii)  •  1 mai 2020, 8:47

Cum ramane cu dreptul la munca care nu poate fii ingradit dupa cum graia KWI referitor la cei care au plecat in Germania la recoltat de sparanghel ? D-l Buzarin, pai cum vine asta, dreptul la munca e valabil numai pentru unii ? Asa-i, legea buna ,proasta trebuie respectata DE TOATA LUMEA fara exceptie.

Paul (1 comentarii)  •  1 mai 2020, 9:15

La ce muncă vin? Nu erau în șomaj tehnic? Dacă ești în șomaj tehnic, nu ai ce căuta la muncă.

Alex One (87 comentarii)  •  1 mai 2020, 11:23

@Paul,Numai patru sunt in somaj tehnic si aia n-au fost prezenti, cei pe care vrea GB sa-i usuiasca restul sunt amaratii care au ramas cu 5000-8000 euroi pe luna ca ai saraci. Sa tot stai in casa si sa te speli pe maini !

Simeone (44 comentarii)  •  1 mai 2020, 14:30

Nu e nimic nou sub soare in ceea ce-l priveste pe Becali. El nu vrea sa respecte nimic, dorind sa fie un promotor referitor la conduita de urmat de catre noi toti. Pentru el nu exista ordonante militare, restrictii si nici lege. El e exemplul elocvent ca se doreste mai presus de lege, precum mai sunt cativa aici in Romania. Problema e ca are omul asta o smecherie ca ne crede pe toti prosti, nu mai zic de autoritatile statului, care pentru el nu exista. "Ce aveti cu mine mai militienilor?" un exemplu ca el nu se va conforma niciodata vreunei legi. Problema e la cei care il iarta de fiecare data, Becali fiind recidivist, nu doar penal, ci si din punct de vedere a moralitatii.

Andrei F (98 comentarii)  •  2 mai 2020, 7:44

După dezvăluirile din GSP că majoritatea echipelor din Liga 1 au reluat antrenamentele și încă de o lună facem pariu că jurnalistului nu o să-i pese și nu o să înfiereze cu atâta patos și restul echipelor??? Altfel și Bizarin o sa facă la fel ca Dan Petrescu care ne-a spus el că ce au făcut steliștii este de neimaginat...cum să încalce legea?!?!Calapodul este vizibil de pe Lună...CFR a fost implicată în cel puțin două cazuri Valiza dar ce lecții ii dădeau lui Becali...!!! Sunt echipe care au trecut prin insolvență sau care nu plătesc cu lunile jucătorii dar exemplul negativ în a platii jucatorii este tot Becali!!!Da ,legea trebuie respectată,dar și de dulăi nu numai de cățeluși Buzarine... Cum faci caz de faptul că ești oltean ar fi trebuit să cercetezi daca echipa ta respecta legile și apoi să te uiți în curtea altora...Altfel demonstrezi că ești tendențios și asta în sport nu prea merge...

Andrei F (98 comentarii)  •  2 mai 2020, 8:01

Și ar mai fi un mic amănunt...Legal nu orice imagine este o probă... Să ne reamintim cazul Băsescu- palma copil- Patriciu...Deci imaginea ca sa fie proba trebuie sa vina la pachet cu aparatul- suportul care a făcut înregistrarea și de aici decurg alte probleme legale...Cel care a filmat a respectat legea? Avea dreptul de a filma ...avea dreptul să fie acolo sau Ordonanțele militare se referă doar la fotbaliști...?

Alex One (87 comentarii)  •  2 mai 2020, 11:29

@Andrei F, Corecte observatiile. Sa ne amintim ,cred ca exista si acum, filmuletele postate pe net de tot felul de zmei care conduceau tirul cu picioarele, lasau la volan copilul de cativa anisori, mergeau pe contrasens si alte asemenea fapte de vitejie. Unii chiar au fost identificati. Ce au zis politistii de la circulatie ? Ca au aplicat doar mustrari ,avertismente, mai bine zis vorbe, pentru ca filmele sau pozele nu pot constitui probe valabile decat daca au fost realizate de un organ indreptatit. Ps. @Simeone, ai dreptate dar oare CINE, cu mult mai important ca Becali, desconsidera pe fata Constitutia, Deciziile CC , ale Av. Pop. si orice hotarare a unei institutii inclusiv a celor judiciare care nu ii sunt favorabile ? Bine ai zis "mai sunt cativa aici in Romania" !

Comentează