Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Nu presa, ci Mihai Rotaru însuși

Patronul oltenilor vorbește despre manipulări ale presei. Aceasta s-a obișnuit să fie mereu vinovatul de serviciu

Permalink to Nu presa, ci Mihai Rotaru însuși
miercuri, 15 ianuarie 2020, 12:09

Nu presa l-a adus pe Pițurcă la Craiova și nu presa l-a determinat pe Pițurcă să plece. Nu presa, ci Facebook-ul a găzduit comunicatul lui Edi Iordănescu referitor la venirea, de fapt, la nevenirea sa la Craiova. Nu presa i-a făcut praf pe Pigliacelli și pe alți câțiva jucători, ci un comunicat al suporterilor, care au dezvăluit lucruri nelalocul lor în sânul echipei. Iar aceeași presă n-a făcut altceva decât să găzduiască niște declarații ale lui Șumudică, dar poți ignora un antrenor fost campion al României care spune cum și în ce condiții ar putea veni la Craiova?

Clubul e el

În recentul comunicat pe care l-a semnat personal, Mihai Rotaru are dreptate într-o singură privință. În aceea în care și-a însușit paternitatea tuturor ideilor scrise acolo, neatribuindu-le clubului, ci recunoscând că sunt toate doar ale sale. E un adevăr de necontestat. Tot ce se întâmplă la Craiova e opera acestui tip inteligent, abil, dur, extrem de orgolios, dar și extrem de refractar la tot ceea ce ar putea spune cei din jur. Rotaru nu are în preajmă colaboratori, ci executanți. Dar când conduci de o asemenea manieră, trebuie să-ți asumi și vinovăția eșecurilor. Și să semnezi nu doar comunicatele, dar și explicațiile pentru suporterii pe care spui că-i consideri extrem de importanți în viața clubului.

Înșirarea realizărilor

În comunicatul de luni, Rotaru a scos în evidență acele plusuri care fie au fost ignorate de presă, fie au fost trecute prea rapid în revistă. Baza materială, cantonamentul, autocarul cel nou. Lucruri normale. Vrei să tragi la titlu stând în barăci, făcând pregătirea la Căciulata și deplasându-te cu vreun autobuz hodorogit? Nu despre asta era vorba în propoziție, nici despre faptul că oltenii nu dau jucători afară în timpul sezonului. Ci despre reinstalarea lui Papură, care s-ar putea să fie un antrenor foarte bun (personal chiar cred că este!), dar pe care suporterii aceia extrem de importanți nu-l agreează, dorind la cârma tehnică a echipei o persoană de mai mare anvergură.

Organizarea internă a clubului e una, numirea unui antrenor înseamnă cu totul altceva. Iar când ai în spate cea mai populată tribună din România, e bine să ții seama și de părerea acelei tribune despre antrenor.

De fapt, ce vor suporterii

Rotaru îi numește în comunicat „elementul central al filosofiei clubului”. Și are dreptate. De când a reapărut în prima ligă, Craiova a fost mereu pe primul loc în topul spectatorilor. Nu pentru că oamenii au trecut imediat peste problemele identitare din primii ani (acea eternă dispută cu Mititelu), ci fiindcă le era dor de fotbal, de performanță. Au acceptat un loc cinci, apoi un loc trei, s-au bucurat enorm la acea Cupă (poate chiar mai mult decât era cazul, dat fiind că ultimul a fost cu Hermannstadt, doar divizionară secundă în momentul finalei), au realizat că e imposibil să te bați cu Milan și cu Leipzig, dar acum vor mai mult. Nu doar calificări play-off-uri, nu doar locuri trei, ci altceva.

Fișa postului tribunei

Pentru acel altceva ei nu-l văd potrivit pe Papură, trecând (poate prea ușor) peste trecutul pur oltenesc al acestuia și peste calitatea lui Cornel de fost căpitan al Craiovei. Asta e speța, simplă, fără alte înflorituri, iar patronul trebuie să ia lucrurile ca atare, admițând că „elementul central al filosofiei clubului”, adică publicul, își poate permite nestingherit să aibă altă părere decât a sa. În fișa postului publicului, în afară de dragostea pentru echipă, nu mai scrie nimic altceva.

Comentarii (7)Adaugă comentariu

gebrail (4 comentarii)  •  15 ianuarie 2020, 14:32

presa cauta nod in..Papura...

xman (2 comentarii)  •  15 ianuarie 2020, 21:29

Aveți mare dreptate, domnule Buzărin

Adina (1 comentarii)  •  15 ianuarie 2020, 21:41

Nici presa nu e usa de biserica

motanul incaltat (199 comentarii)  •  16 ianuarie 2020, 0:59

Papura a fost un jucator cel mult spus de duzina... A prins un transfer in Franta. A rupt gura tirgului??? Nu . A stat doar pe banca. Insa clubul si-a onorat contractul si l-a facut pe Papura milionar.... Ce a facut el??? Si-a dat viata pt francezi pe terenul de fotbal????.. Nu statea doar pe banca de rezerve si si-a deschis o cafenea. Ca Parca venise in Franta ca bussiness-man nu ca fotbalist. Deci un zero desavirsit ca fotbalist. Si acum vine acasa, la Craiova si se vrea mare antrenor....Orice om normal la cap i-ar da un sut in fund. Numai ca Rotaru are nevoie de sifoane, ca e mai pe stil vechi si nu-i place apa minerala.... Si Papura e perfect pt rolul asta... Fotbalul n-are treaba cu el dar *** e tot al lui....Ce vor suporterii??? Nu campionatul ca asta e o utopie cu lotul asta dar macar sa lasi impresia ca te bati la campionat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

maryuss (4 comentarii)  •  16 ianuarie 2020, 2:53

Voi cei de la gsp se pare ca vreti sa invrajbiti suporterii impotriva patronului echipei !!!

maryuss (4 comentarii)  •  16 ianuarie 2020, 2:56

Voi cei de la gsp ,se pare ca vreti sa-i faceti pe suporteri sa se intoarca impotriva patronilor echipei !!! Rusine sa va fie !!!

Andrei F (98 comentarii)  •  16 ianuarie 2020, 17:18

Si pentru mandatul lui Piturca-antrenorul pe placul suporterilor si a presei-cine trebuie sa raspunda???Investitiile cerute de Piturca si care nu au confirmat de ce trebuie sa si le asume doar patronul?Cand Papura se dovedeste mai bun decat Piturca poate acceptam ca poate Rotariu stie ce face...Daca privim in spate vedem ca echipe cu antrenori renumiti au fost ingropate de acestia....Cum sa fi jurnalist oltean si sa fi de acord ca Papura sa aiba presa mai rea decat Piturca -cel care a contribuit la punerea pe butuci a unei alte echipe a Craiovei...?Suporterii sunt nemultumiti ?Pai suporterii erau nemultumiti si de Copos,de fostii patroni de la Dinamo,de Becali incat asta a trebuit sa functioneze pe alt nume...Asta este meritul presei...Echipele devin tot mai slabe dar presa tot are ce sa ne spuna(dezbine)...

Comentează