Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Telecomanda pe Atalanta!

Când vine vorba de Italia, cei mai mulți țin cu Milan, că au prins marea echipă a lui Sacchi. Cei mai vârstnici sunt interiști, având nostalgia lui Herrera. Mai sunt cei cu Napoli, fanii necondiționați ai lui Maradona. Compătimesc destui […]

...

Petrescu, la greu

În mod normal, adică în alte condiții decât cele de acum, după o înfrângere precum aceea cu Craiova, Petrescu ar fi vorbit zile în șir despre acel enigmatic penalty nedat la Costache sau despre și mai enigmaticul posibil ofsaid la […]

...

Căpitanul care plânge

În conformitate cu tendințele societății actuale, atunci când plânge Ricardo Grigore, sau oricine altcineva, ar trebui să plângem cu toții. Să fim solidari cu suferința și cu emoția unui semen de-al nostru. În limbaj contemporan, care folosește exprimările savante fără […]

...

Cum coclește tripleta de aur

Siropoasele telenovele cu vânzările celor trei au avut și o parte bună. Au ținut afișul pe timp de pandemie, cu întâmplări dintre cele mai năstrușnice și cu destinații dintre cele mai exotice, ducând firul palpitantului foileton până sub palmierii Floridei, […]

...

Poli Iași, polemici la lumina lanternei

E superb Iașul prin fiecare bucată de caldarâm, prin fiecare centimetru de zid din Palatul Culturii, prin fiecare închinare de la Trei Ierarhi, prin fiecare înghițitură de Cotnari sorbită în răcoarea de la Bolta Rece. Localnicii îi zic „Iașul”, nu […]

...

Vinovații lui Dinamo

Se vorbește ba de Bălănescu, ba de Prunea, ba de Giovanni, ba chiar de Dinu. Un singur personaj rămâne neatins. Negoiță!

Permalink to Vinovații lui Dinamo
marți, 7 ianuarie 2020, 11:42

Băieții din PCH scriu bine, se vede că au exercițiul frazării, și sar (că doar „cine sare este câine”) din punct de vedere literar ori de câte ori e nevoie să-i ia apărarea lui Negoiță. Nu direct, lăudându-l, ci găsind de fiecare dată vinovați. Ca acum, când cu vânzarea lui Nistor la preț de solduri.

Romane polițiste de Groapă

Da, Bogdan Bălănescu e omul lui Giovanni, împreună vor să scufunde Dinamo, s-o ducă în „B”, ca s-o devalizeze, s-o vândă, s-o destrame și așa mai departe. Aria complicilor e mai largă decât în romanele Agathei Christie. În arealul atotputernicului Bălănescu gravitează o serie de personaje complexe, Prunea, Borcea, lombrosiene, cărora li se citește pe chipuri rictusul infracționalității și al vinovăției.

Veritabilii Hercule Poirot de peluză, sau dacă vreți mai pe românește, aceste Minerva Tutovan a Rodicăi Ojog-Brașoveanu, l-au găsit și pe Cornel Dinu ca pe un fel de Melania Lupu. În paginile autoarei, aceasta e o ingenuă hoață care nu fură, șarlatană care nu înșală, criminală care nu ucide. Dinu nu face decât să-l laude o dată pe an pe Bălănescu și în rest încearcă să coalizeze dinamoviștii. Pe toți, nu doar pe cei din PCH.

Bălănescu, acest Iago

Trimiterile la secretarul clubului nu vin doar din peluză, ci și, nerostite, chiar dinspre Prunea. Sau cel puțin așa par acuzele lui Florin. Difuze, nedirecționate precis, vizând pe cineva imaterial, un duh malefic care vrea răul clubului. Dar câtă putere are Bălănescu? El decide vânzarea lui Nistor la sfertul cotei sale de piață, subordonarea clubului intereselor lui Giovanni, răsăritul, apusul și încălzirea globală? Ce tare e Bălănescu! Îmbârligă, uneltește, provoacă, încaieră, totul de sub tunica sa de funcționar obișnuit.

Dreptatea lui Ion Marin

Fostul fundaș și antrenor e un om prea dintr-o bucată ca să se lase îmbrobodit de astfel de povestioare înșirate de Șeherezadele din peluză. „Ce facem, îl batem pe ăla mai mic? Hai să-l batem pe ăla mai mare!”, a spus „Săpăligă” ieri, la DigiSport. După care a localizat vinovățiile exact acolo unde ele se află, în zona lui Ionuț Negoiță și a oamenilor din imediata sa apropiere. Bălănescu nu e chiar din propria vecinătate, ci de puțin mai încolo de „centru”.

Rolul lui Negoiță

Nu Bălănescu l-a dat pe Nistor la Craiova, ci Negoiță l-a dat. Tot Negoiță e cel care n-a plătit salariile. Tot el l-a mătrășit (scuzați expresia!) pe Rednic, deși și atunci s-a încercat găsirea altor vinovați. Cine crede că un om de afaceri de o astfel de dimensiune economică (dar și politică) e manevrat de un banal funcționar în direcții atât de dăunătoare clubului e suficient de naiv încât să și creadă în promisiunile lui Negoiță. Care a spus nu demult că va da acțiuni suporterilor din peluză, după modelul socios. Basme cu câini roșii! Vrăjeli ca și cele cu „Plătim salariile mâine”.

Prunea a spus clar că principalul obiectiv al lui Dinamo e luarea licenței. De-asta a fost vândut Nistor, iar decizia a aparținut patronului, nimănui altcuiva! „Clanul Butoane” și restul, celelalte scenarii, sunt doar palide încercări literare. Lizibile, ușurele, dar cu prea multă ficțiune.

Comentarii (19)Adaugă comentariu

Andrei F (93 comentarii)  •  7 ianuarie 2020, 12:55

Alt istet!!!Bine ma Negoita este rau,am priceput de multi ani!Daca esti jurnalist de ce nu te intrebi de ce nimeni nu vine sa cumpere Dinamo mai ales acum cand pretul este minuscul...?Desigur ca stii ca suporterii dinamovisti sunt cei mai rai si nimeni nu vrea sa aiba treaba cu ei...Gurile rele spun ca dinamovistii sunt folositi bine de anumite cercuri politice si de aceea autoritatile nu aplica legea cand este vorba de ce fac dinamovistii in stadioane sau in strada...Apoi o alta minciuna este ca se fac bani in fotbal...Singurii care castiga datorita fotbalului este presa!In oglinda Becali a trebuit sa se dezica de Steaua pentru a scapa de nucleul dur al suporterilor...Negoita vrea sa scape de Dinamo si nu poate!!!Sa afirmi ca Negoita a promis si nu s-a tinut de cuvant ca o sa dea actiuni suporterilor este o gogorita...Legal Negoita nu poate da clubul suporterilor daca astia nu se asociaza pentru a prelua clubul.Si este clar ca nu o fac!!!Am fost mintiti si in cazul Steaua cu aceasi minciunica cum suporterii ar prelua ei clubul.A trecut ani si a trebuit ca tot banii statului sa reporneasca Steaua...Dinamovistii se activeaza doar la meciurile cu Becali...In rest o fi prea scump biletul?

Ionel (5 comentarii)  •  7 ianuarie 2020, 15:02

Negoita principalul vinovat! Liderii PCH la fel de vinovati! Sunt dinamovist si iti multumesc pt.articol!

Ilie (18 comentarii)  •  7 ianuarie 2020, 16:26

Ciudat articol!!! Este foarte bun!!!

Liviu (3 comentarii)  •  7 ianuarie 2020, 19:34

In sfarsit cineva spulbera mitul ca sefii pch vreau doar binele lui Dinamo. Sunt interese si actioneaza la comanda.

MZM (42 comentarii)  •  7 ianuarie 2020, 21:00

Domnule Buzarin, cu ceva timp in urma il atacai pe Gigi Becali ca habar nu are de marketing, ca nu foloseste in favoarea sa faptul ca 40% din suporterii de fotbal din Romania sunt ai FCSB. Ca „fara un marketing pe masura, FCSB arata ca un club feudal”. Pana una, alta de cand a preluat Steaua, Gigi a castigat peste 100 de milioane de euro: din bani de la UEFA pentru calificari in ligile europene, din vanzari de jucatori, bani pe bilete etc. Dar ce fel de marketing stie si promoveaza acest Negoita de la Dinamo, care de cand a venit la acest club a facut si face numai lucruri anapoda: a bagat echipa in insolventa, are proces tinand de corectitudinea intrarii si iesirii din insolventa, nu plateste jucatorii la timp, nu aduce decat jucatori liberi de contract etc. Iar in cazul lui Nistor a dat-o rau in bara! Sa vinzi cel mai valoros jucator al tau, capitanul echipei, cu 260 de mii de euro e de rasul curcilor! Cu aceasta vanzare (la pret derizoriu!) a devalorizat grav cota de piata a intregului lot de jucatori! Nu e atat de rau ca l-a vandut pe Nistor, ci pretul derizoriu pe care l-a incasat . De ce oare nimeni dintre ziaristii de la GSP nu indrazneste sa cerceteze si sa scrie despre complicatiile juridice si de management de la acest club? E tabu?

Demolarii (11 comentarii)  •  7 ianuarie 2020, 21:17

Poate ca nu Dinu i-a adus pe Badea și Borcea la Dinamo? Poate nu I Becali a renunțat la colaborarea cu CSS nr. 1? Poate nu I Becali și Borcea au fost condamnați pentru trădarea Fc Dinamo? Poate ca nu Badea ,Borcea si restul nu a plătit statului impozitele pentru salarii statului in valoare de 4 milioane euro? Poate ca nu Badea, Borcea si compania nu s-au constituit parte civilă în urma sentinței din dosarul " Transferurilor" renunțând la 3 milioane de euro? Poate nu Badea a prejudiciat clubul CS Dinamo, club public-imagine a unei instituții ca MAI, de banii pentru renovarea stadionului Dinamo? Poate nu Badea e cel care nu a plătit chiria la stadionul Dinamo, dar contractul nu poate fi rezultat? Sau poate nu presa a ascuns ori nu s-a interesat de ce și cum a fost falimentară Asociația Steaua in 2004-2005? Dar putem fabula despre situația la Dinamo, și cine e un vinovat, deși tot fotbalul românesc e in situatia lui Dinamo. Becali sau Negoita , Rotaru sau Niculae, primăria Voluntari sau cea din Iași, sunt tot niste amăgiti de imaginea trunchiată de oameni potenti......iar suporteri transformați în jurnaliști,i după 30 de ani nu reusesc sa depășească nivelul unei gazete de perete.....Dar pe cine mai intereseaza? Care e ratingul mediu la tv pe sezonul trecut? Cca 0, 01 spectatori / minut transmisie?

Claudiu (2 comentarii)  •  7 ianuarie 2020, 21:35

In sfârșit !!!! Corect. Negoita este cel ce a adus dezastrul in acest club....

Claudiu (2 comentarii)  •  7 ianuarie 2020, 21:40

Da...Negoita pune plafon salarial de ospătar in Herăstrău. Da , el scoate ochii suporterului spunând ca are salarii enorme la echipa.....valabil pentru 2-3 jucatori și 20-23. Este singura echipa fără banca de rezerve de ani buni....și așa mai departe.... Foarte pertinent articolul

pierre tzutzea (2 comentarii)  •  8 ianuarie 2020, 10:47

problema trebuie cautata in ce fel de stat traim. ce fel de romania avem azi dupa mai bine de 30 de ani de asa zisa libertate. veneam din epoca primitiva cumva? adica aveam sutede succese pe plan industrial , economic, sportiv, o suma de intelectuali de vaza care iata in 30 de ani nu au facut nimic. iata ce spune seinhartdt despre clarviziune si unde sint pusi la zid mai toti din societate. "Clarviziune > > "Trei fenomene ale timpului: > > - invazia verticală a barbarilor, > > - domnia proştilor, > > - trădarea oamenilor cumsecade. > > Primul: năvălesc nu barbarii din alte continente ci, de jos în sus, derbedeii. Barbarii aceştia preiau locurile de conducere. > > Al doilea: au sosit – pur şi simplu, în sensul cel mai categoric – proştii şi inculţii la putere şi în ciuda tuturor legilor economice firesti şi tuturor regulilor politice le fac prostii, ca nişte ingnoranţi ce se află. > > Al treilea: în loc de a se împotrivi, oamenii cumsecade adoptă expectative binevoitoare, se fac că nu văd şi nu aud, pe scurt trădează. Nu-şi fac datoria. Imparţialii şi încrezătorii înregistrează şi tac. Sunt cei mai vinovaţi.” > > Nicolae Steinhardt - Paris 1937 eu cred ca multi se regasesc in aceasta disertatie pe tema celor care distrug o societate prin modurile lor de a exista. iata ce spune mircea eliade despre intelectuali pe care ii considera lasi. iata un crimpei edificator despre lasitatea intelectualilor ! "MIRCEA ELIADE: De ce sunt intelectualii lași? Ați văzut vreodată un „intelectual” în timpul unei crize politice, sau unei prefaceri internaționale? Nu numai că e uluit și neiformat, asta încă n’ar fi o rușine prea mare. Dar e deadreptul înspăimântat, e copleșit de frică, e paralizat de panică. Umblă aiurit, pune întrebări oricui, ascultă pe oricine îi vorbește, are o încredere oarbă în orice *** politic – și tremură pentru viața și libertatea lui ca cel din urmă dintre sclavi. Numai atunci își dă el seama ce puțin s’a „interesat” de viața socială din jurul său. Și caută pretutindeni sprijin, adăpost, încurajare. Renunță la orice demnitate personală, uită cu desăvârșire misiunea lui istorică; frica face din el o lichea și un sclav. De câte ori plutesc în aer psihoze politice, de câte ori se întâmplă sau se așteaptă ceva grav – o revoluție, o reformă acerbă, un atentat, o schimbare esențială a ordinei sociale – bietul „intelectual” român își pierde mințile." pare a nu avea legatura cu tema dar dinamo si cazul ei este doar o particica din dezastrul pe care romanii il refuza sa il vada sau vazindu-l se fac ca nu il vad. daca in acesti 30 de ani romanii doreau o natie libera pe destin nu ar fi refuzat proclamatia de la timisoara punctul opt. azi eram altii. fiind legati ombilical fiind veri, cumnati, frati , parinti , unchi , si asa mai departe au pus umarul la spagi la sinecure si au tacut chitic. cine nu a avut a pleat din tara si dus a fost azi sint 5 milioane de romani plecati dupa 89. si totul pe timp de pace si asa zisa democratie. cum sa eviti a vorbi despre legatura badea cu popovicioiu? casatoriti cu fetele dementului ioan dinca teleaga securisti la greu si el ofite de secu au pus mina pe tot. asa cum sta bine securiatii care a stat nu afacut nimic in afara de a compromite armata apoi au luat totul. pina si viorel paunescu era si este securist. el punea mina pe actiunile principale de la inter dupa 6 luni de la brmabureala. de unde atitia bani? unde erau eroii asa zisei revolutii? da recent citeam ca badea a dat lovitura cu 250 de mil ceea ce reprezinta lantul mcdonalds. cine si cum l-a pus sa fie acolo/ nu l-am vazut la brmabureala. el copos, borcea se ridicau din nimic cu bani multi. si iata-i ca azi atit el cit si tiriac turnatorul cu nume conspirativ titi ionescu miliardari nu au dat un cent pentru dinamo. nici cu imprumut. la fel ca lucescu . au fost crescuti de dinamo si si-au abandonat mama. dar asa sint ei crescuti de aceiasi mama care ii incurajeaza sa se manince intre ei. negoita este si el nepot de gen de securitatea fost dogar parvenit in anii comunismului. cum se face ca tot ei sint la butoane? iliescu i-a repus in drepturi si in 3 mandate a refacut securiatea care l-a tinut in putere. chiar dinu pazea pe nevasta prorusului iliescu . nu exista morala nu exista etica este un dezastru ceea ce se petrece in tara. dinamo isi trage blestemele securitatii. toata loazele se arunca sa cumpare dar surpriza. nu cumpara. cine nu a dorit sa exista un stadion refactut la dinamo? dece badea tine performanta clubului si are vreo citeva baraci in proprietate si nu a vindut totul corect? dinamo era cumparat imediat daca avea stadion. azi se arunca un joc un mitica dragomir in speranta ca va scpa depuscarie tinuta in asteptare pentru ca omul poate santaja pe multi. ii are la mina. cine credea ca un securist ca dorel catarama finanteaza pnl si asta spune totul despre acest partid doar cu numele in rest fiind tot cu gradati de lasecu formati. puric, doru stanculescu , tariceanu si alti daieni si ... pina cind aceasta societate nu se va curata asa cum trebuie iar cei vinovati sa fie judecati cu o lege a lustratiei asa cum o cerea proclamatia de la timisoara aceastatara nu va functiona. dar oare cine sa mai aiba interesul sa functioneze cind majoritatea sint depasiti c are isi doresc sa fie ajutati de pilele urcate pe la guverne si partide? nimeni. asa ca acest caz dinamo scoate in evidenta impotenta unui popor ce se vrea cumsecada dar las. numai ieri revista capital.ro ii ajuta pe romani unde sa fuga daca incepe razboiul mondial dind-o naibii de tara de... asta este adevarul poporluui roman i se rupe de tot. doar la nivel individaul mai face ceva. iata dece sintem o populatie si nu o natie.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cornel (10 comentarii)  •  8 ianuarie 2020, 16:10

Cât privește Nistor, dacă eram Negoiță a doua zi după miștoul cu implantul și celelalte , nu mai călca în club ! Adică esti angajatul meu și mă jignești la tv ??!! Două luni cât a stat pe bară (din vina lui), nu l-am auzit să spună că a luat banii degeaba, dar se vaită că moare de foame când are printre cele mai mari contracte ??!!! Așa se comportă un căpitan de echipă ? În loc să fie conciliant și motivator pentru ceilalți în momente dificile, să tragă căruța cum au făcut și alții cu restanțe( Astra, Mediaș) care au tras cu dinții șă nu piardă și să urce în clasament , el face pe țața cu limbajul lui de tractorist și instigă, de parcă eram pe primul loc !!!! Are și el o vină în parcursul lamentabil al echipei !!! Apoi....dacă Negoiță nu mai are bani și nu mai vrea să investească , ce să facă ? L-a dat pe Nistor pe 300 000 (Craiova a achitat și trei salarii), puțini bani dar ...ca dai copiilor să mănânce vinzi televizorul din casă ! L-am înjurat și eu dar....toți ăștia ..”dinamoviști adevărați”, nu a venit nici unul să pună umărul , să ajute clubul cu ceva....orice !!!! La critici suntem campioni mondiali !

cornel (10 comentarii)  •  8 ianuarie 2020, 21:28

Comentariul meu unde e ???!!!

costea dinamovistul (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2020, 7:52

Nustiu ce sa mai cred, DINAMO nu se poate vinde nici cu un leu,cred ca sunt datorii foarte mari la mijloc din moment ce orice potential cumparator renunta dupa audit,ori sunt alte interese care nu se stiu si care fac imposibila vanzarea.Suporteri DINAMOVISTI vorbesc mult dar nu fac nimic concret ptr.salvarea echipei ,ori se lovesc si ei de un zid ca in cazul Caracal

marius (12 comentarii)  •  9 ianuarie 2020, 13:48

cei de la Dinamo sunt, ,,prea buni, prea ca la tara".

aldo_m (21 comentarii)  •  9 ianuarie 2020, 19:52

corect negoita e cel mai inteligent patron dar pe invers asta vinde mereu in pierdere poate spala bani poate averea lui a fost facuta cu ajutorul partidului ca de priceput toata lumea vede ca NU SE PRICEPE sau e ajutat sa nu se priceapa cum e posibil ca un om sa construiasca hoteluri si sa nu se priceapa la banalul fotbal ,am o intrebare pt dl Buzarin ce l recomada pe mutu la nationala eram doar curios

Alex One (78 comentarii)  •  11 ianuarie 2020, 10:22

Interesant articolul.

Alex One (78 comentarii)  •  11 ianuarie 2020, 10:24

Interesant acest articol.

Alex One (78 comentarii)  •  11 ianuarie 2020, 10:27

Foarte bun articol

vasco (146 comentarii)  •  13 ianuarie 2020, 14:21

Vinovatii lui Dinamo? Roosvelt,Churchil si....Stalin.

vasco (146 comentarii)  •  13 ianuarie 2020, 16:39

Fara cei enumerati mai sus,n-ar fi existat mitica dragomir,fratii becali,borcea,iar mai inainte de ei...toti ministri de interne,incepand cu Teohari Georgescu si terminand cu Postelnicu....

Comentează