Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Gigi e complet ieșit din formă

Dacă echipa sa leagă victoriile, patronul înșiră gafele ca mărgelele pe ață. Una după alta!

Permalink to Gigi e complet ieșit din formă
joi, 19 decembrie 2019, 9:45

Sondajul GfK, comandat de Gazetă și prezentat la Gala de marți seara a arătat că FCSB e cea mai simpatizată echipă din România, cu 40,9 la sută dintre opțiuni. O cifră remarcabilă, mai ales în contextul în care patronul face boacănă după boacănă, parcă dorindu-și să pună bețe în roate unei căruțe care merge binișor.

Marketingul
A fost colosală discuția de la ProX dintre patron și Grigore Cartianu. Observând ceea ce e evident pentru toată lumea, că la o piață în care FCSB strânge peste 40 la sută dintre suporterii fotbalului, FCSB ar putea face averi din marketing, Grigore s-a trezit cu marketingul în brațe. I l-a pus patronul acolo, ca pe o bucată de brânză. Ia-l, ocupă-te de el, pe mine nu mă interesează! A mai zis că atunci când l-a interesat, n-a câștigat mare lucru din acest gen de activitate. Și cu asta, basta!

Nu lui Cartianu trebuie să-i ofere marketingul, ci unor specialiști care știu să facă bani din acest gen de activitate. E adevărat, bani mai puțini decât cei de la UEFA, la care locatarul de la Palat tot visează de câțiva ani. Însă fără un marketing pe măsură FCSB arată ca un club feudal, care nu conștientizează interesul suporterilor săi, încă surprinzător de numeroși.

Gnohere
Maestrul Gigi îi tot dă înainte cu despărțirea de „Bizon”. Să plece, că vine Adrian Petre. Să vedem dacă vine! Și, chiar dacă vine, ex-arădeanul din Danemarca se va încadra imediat și va da gol după gol? E greu de crezut. Până atunci, Harlem se roagă de patron să-l mai țină, iar patronul se încăpățânează să facă echipa cu Tănase vârf. Doar la greu se apelează la Bizon. Un atacant cu cifre excelente, 41 goluri în 87 de meciuri în campionat, asta în condițiile în care a fost folosit doar în rarele situații în care patronul i-a făcut concesii.

Panțâru
Mai nou i-a cășunat pe Ionuț, care acum vreo trei luni, când era adus de la Iași și marca aproape imediat în Cehia golul esențial pentru calificare, era numit „cel mai bun fundaș stânga din Europa”, iar acum e „un om mic”, cu specificația că, de când a dat de bani, se mulțumește cu puțin. Când a intrat Panțâru la apă? Pentru conformitate, inclusiv în meciul cu Viitorul, înainte de a fi fost scos aproape inexplicabil la pauză, Panțâru a scos acea degajare greșită a lui Căbuz, din care s-a născut golul al doilea. Cu capul a scos-o, așa mic cum a devenit!

Cetățenia
Patronul e supărat și pentru că procurorii îl acuză de spălare de bani. Și spune că își ia cetățenie în altă țară. Speța n-are nicio legătură cu fotbalul, dar curiozitatea generală rămâne. Cetățean al cărui stat va deveni Gigi Becali? Madagascar? Costa Rica? S-a văzut că biletele de avion pe aceste rute se iau doar dus-întors.

Ionuț Popa
E, poate, cea mai dureroasă dintre gafe. Nu demult, mișcat de apelul făcut de Dennis Man, căruia i-au urmat mai mulți fotbaliști cu origini arădene, Becali a promis că-l va ajuta pe antrenorul aflat în suferință, zugrăvindu-i totodată lui Ionuț Popa un portret emoționant. După ce zilele treceau, iar ajutorul promis nu se materializa, patronul a nuanțat și a spus că îl ajută pe Popa doar dacă vine la clinica lui din București. Asta ce mai e? Ajutor sau reclamă? A promite și a nu te ține de promisiune e mai rău decât a nu promite nimic.

Comentarii (25)Adaugă comentariu

Ares (1 comentarii)  •  19 decembrie 2019, 10:45

Ajutorul....Fariseului !!!!!

victor L (22 comentarii)  •  19 decembrie 2019, 10:46

Nu este iesit din forma! Asta e forma lui :D

ahuramazda (2 comentarii)  •  19 decembrie 2019, 10:59

Exact. Este stilul unui oier care nu stie decat sa minta, promitand nimic.

garabet (1 comentarii)  •  19 decembrie 2019, 11:15

Minciuni, minciuni si iar minciuni.

otto (1 comentarii)  •  19 decembrie 2019, 11:16

Gretzosu' urmareste numai foloase personale, asa cum a facut toata viata si cum a "facut rost" si de averea ce o are! Nu are suflet, nu are inima, e ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

clouseau (1 comentarii)  •  19 decembrie 2019, 11:22

Gigi Becali e un om mic...

Alex (1 comentarii)  •  19 decembrie 2019, 12:30

Acest personaj malefic, nici nu trebuie mentionat cu nume si prenume ca nu merita ,e un om mic. A distrus cel mai mare Brand sportiv din Romania adica Steaua Bucuresti si asta e o recunoastere a unui dinamovist. El ,ca multi altii, un oportunist al vremurilor .Facand averi colosale prin furt si inselaciune plange ca este persecutat de procurori si doreste sa isi schimbe cetatenia romana...saracul.Poporul roman nu mai poate de mila si grija lui. Sincer si noi ne dorim, suntem satui de personaje de genul ..sunt multi romani cinstiti care au fost nevoiti sa isi lase in urma familiile si sa isi caute un trai decent prin lume pentru ca nu sau putut dezvolta in tara din cauza dinozaurilor gen Gigi, Borcea , Ioan Niculae ,Marian Iancu ,Copos , Giovani ,Victor , Pinalti Stefan , Padureanu , Penescu si multi multi altii care sunt" oameni de toata isprava cinstiti si de buna credinta" ..toti cei enumerati mai sus impreuna cu politicul au distrus Romania si sportul romanesc ...au lasat dezastru in urma lor ..sincer noi poporul nu plangem de mila lor , ar fi frumos si de bun simt ca statul Roman sa le retraga cetatenia acestor derbedei sa ii urce intr-un avion cu bilet doar dus cu destinatia unei insule indepartate din Pacific..probabil dupa aceea aerul va fi mai usor respirabil in Romania

Caoradea (1 comentarii)  •  19 decembrie 2019, 12:38

Dar la ce sa te astepti de la dl. Gargara ? Sa se mute in Macedonia cu echipa cu tot ? Sau sa inteleaga ceva din marketing ? E multumit ca voi scrieti despre el i fiecare zi, e suficient acest marketing pt el. E pe gratis, ***. Zilnic in mass media scrisa si la TV.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasco (146 comentarii)  •  19 decembrie 2019, 12:42

Ce v-ati face voi fara ...***.???

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ionel (1 comentarii)  •  19 decembrie 2019, 12:46

Eu personal cred ca deranjeaza pe multi ziaristi faptul ca FCSB (adica STEAUA ) este pe primul loc in ceea ce priveste preferintele publicului larg. Probabil le este frica de faptul ca, in curand, s-ar putea ca FCSB sa fie pe primul loc si in campionat.....

turcu (1 comentarii)  •  19 decembrie 2019, 15:09

pai pe popa il intereseaza banii sau sa se vindece?sa se duca la clinica lui becali.

mal. (17 comentarii)  •  19 decembrie 2019, 15:17

Care clinică? Ați înnebunit? Citiți în DEX ce e aceea o clinică....

ovialex23 (3 comentarii)  •  19 decembrie 2019, 16:30

"A promite și a nu te ține de promisiune e mai rău decât a nu promite nimic." Tipic Beeeeecali.

Ionescu Stelian (2 comentarii)  •  19 decembrie 2019, 16:57

Ciobanii sunt oameni cinstiți și Onești.***asta de Becali,știe doar sa umilească oamenii aflați în suferință.Pune condiții cheamă televiziunile,sa arate cat de milostiv e ***,cu bani furați de la populația acestei țări blestemate,in numele lui Dumnezeu.

Ionescu Stelian (2 comentarii)  •  19 decembrie 2019, 17:06

Acest excroc, hoț bandit tâlhar care a durat spunând că ia ajutat Dumnezeu,să facă bani ,știe să umilească sa dezumanizeze un om aflat la ananghie,suferință.Caine de om

adi_stelistul (70 comentarii)  •  19 decembrie 2019, 18:36

Asa a fost dintotdeauna. Doar ca pe parcurs a capatat curaj. Daca la inceput era mai rezervat (ma rog, pentru el), odata cu trecerea timpului a capatat tot mai mult curaj, devenind orbit de propria lumina sclipicioasa pe care isi imagineaza ca o emana. In jurul lui nu e nimeni sa-l traga de maneca si chiar daca ar face-o n-ar folosi la nimic. Ca sa priceapa ce i se spune ar trebui sa fie capabil sa priceapa (da, suna ridicol, dar e o MARE conditie). Ori asta el nu poate.

MZM (48 comentarii)  •  19 decembrie 2019, 18:38

Domnule Buzarin, imi pare rau, dar nu aveti dreptate. Gigi Becali, cu toate pacatele lui, este singurul patron de fotbal din Romania care merita acest titlu. Patron care plateste (la timp!) cele mai mari salarii din Liga 1, care cumpara si vinde jucatori ca toate cluburile profesioniste din occident. Cumparand jucatori numai din Romania, Becali tine Liga 1 in viata! El a obtinut de cand este la Steaua (probabil) peste 100 de milioane de euro (apropo de marketing!), din vanzarea de jucatori, bani de la UEFA pentru calificari in CL si EL, din vanzari de bilete etc. Becali nu si-a bagat echipa in insolventa sau in faliment, adica nu ne-a obligat pe noi contribuabilii la bugetul statului sa platim in locul lui milioane si milioane de euro asa cum au procedat alti asa-zisi patroni. Echipa sa a facut cele mai bune performante pe plan european, aducand pentru Romania cele mai multe puncte in clasamentul de tara. In acelasi timp echipa a inregistrat pe plan intern cele mai bune rezultate (campionate, cupe , cupe ale ligii). Daca dupa toate acestea il luam pe Gigi peste picior, atunci ce sa mai zicem de Copos, Badea, Borcea, Negoita etc., etc. In ce priveste faptul ca FCSB grupeaza in jurul ei 40,9 % dintre suporterii romani, respectiv cam tot atat cat au, la un loc, toate celelalte 12 echipe cuprinse in sondaj, acest lucru arata clar ca FCSB este Steaua adevarata, iar Steaua lui Talpan este „o facatura”, dovada ca are de vreo noua, zece ori mai putini suporteri. Felicit GSP pentru acest sondaj (suporteri) care a clarificat problema: FCSB este Steaua!!! Asa considera 40, 9 % dintre suporterii romani!!

Criss (2 comentarii)  •  19 decembrie 2019, 18:54

Cititi interviul, nu a conditionat , a spus ca l ajuta ....si daca vrea chiar poate veni la clinica lui. Railor

motanul incaltat (199 comentarii)  •  20 decembrie 2019, 1:31

Cu marketingul cam ar dreptate. Isi mai deschisese Mititelul prin Craiova un magazin.... Un tricou vreo 75 euro, un fular vreo 25-30 de euro. Motivatia??? Erau JOMA.... Da, ok, da pe ele nu scria Messi ci Costea.... Pai il deschizi pt citiva interlopi si smecheri din Craiova???? Dupa mai bine de 10 ani , adica anul trecut se vindeau in en-gross fulare cu 15 lei, adica vreo 3 euro.... Vindeti voi cu firmele voastre de marketing tricouri cu Pantiru cu 120 euro...Iti garantez eu ca nici maica-sa nu il cumpara.... Da vinde cu 100-120 euro, Juventus cind l-a transferat pe Ronaldo....La 2 ani dupa, iti spun eu ca si tricourile cu Ronaldo sunt la solduri...Ia spune oficial, ai vreun tricou Nike cu Halep la vreo 200$ ???? Eu il cred pe Becali ca a incercat si ori cistiga extrem de putin ori pierdea.... Bineinteles ca lumea ar cumpara pix-uri cu FCSB dar diferenta intre unul cu FCSB si unul normal sa fie de maxim 1 leu. Daca este de 5 ori mai mult ,uita.

Adrian (1 comentarii)  •  20 decembrie 2019, 1:51

Eu tin cu Steaua de mic dar ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

keepcalm (12 comentarii)  •  20 decembrie 2019, 7:50

Cei care ii luati aparare cred ca ar trebui sa mergeti cat deccurand la un control psihologic, ca el de altfel 😀

Birlic (6 comentarii)  •  20 decembrie 2019, 22:41

Domnule Buzărin uite așa faceți dumneavoastră ziariștii mare pe una dintre cele mai notorii non-valori din România și mai cred că presa este prima vinovată de ''rank-ul''scăzut de cultură din fotbalul suburban din țara care l-a dat pe Papură -Vodă sau pe Pazvante.

Comentează