Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Telecomanda pe Atalanta!

Când vine vorba de Italia, cei mai mulți țin cu Milan, că au prins marea echipă a lui Sacchi. Cei mai vârstnici sunt interiști, având nostalgia lui Herrera. Mai sunt cei cu Napoli, fanii necondiționați ai lui Maradona. Compătimesc destui […]

...

Petrescu, la greu

În mod normal, adică în alte condiții decât cele de acum, după o înfrângere precum aceea cu Craiova, Petrescu ar fi vorbit zile în șir despre acel enigmatic penalty nedat la Costache sau despre și mai enigmaticul posibil ofsaid la […]

...

Căpitanul care plânge

În conformitate cu tendințele societății actuale, atunci când plânge Ricardo Grigore, sau oricine altcineva, ar trebui să plângem cu toții. Să fim solidari cu suferința și cu emoția unui semen de-al nostru. În limbaj contemporan, care folosește exprimările savante fără […]

...

Cum coclește tripleta de aur

Siropoasele telenovele cu vânzările celor trei au avut și o parte bună. Au ținut afișul pe timp de pandemie, cu întâmplări dintre cele mai năstrușnice și cu destinații dintre cele mai exotice, ducând firul palpitantului foileton până sub palmierii Floridei, […]

...

Poli Iași, polemici la lumina lanternei

E superb Iașul prin fiecare bucată de caldarâm, prin fiecare centimetru de zid din Palatul Culturii, prin fiecare închinare de la Trei Ierarhi, prin fiecare înghițitură de Cotnari sorbită în răcoarea de la Bolta Rece. Localnicii îi zic „Iașul”, nu […]

...

Răspunsul lui Burleanu, mai penibil decât gafa în sine

Dacă pretinde că nu l-a invitat pe Hagi din cauza ”formatului” ceremoniei, înseamnă că președintele FRF n-a înțeles nimic din fotbalul pe care-l conduce

Permalink to Răspunsul lui Burleanu, mai penibil decât gafa în sine
marți, 3 decembrie 2019, 7:57

Un răspuns bălmăjit, dulceag și corporatist, făcut public la capătul a trei zile în care toată lumea s-a întrebat de ce a lipsit Hagi din sala de la Romexpo. Formulându-l, Burleanu nu face decât să se învinovățească o dată în plus pentru transformarea unui eveniment important pentru România într-o rușine națională prilejuită de omiterea celui mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor de la ceremonie.

E prostie, nu lipsă de inspirație
Cumva autocritic, Burleanu invocă „lipsă de inspirație”. Ca să-l chemi pe Hagi la un astfel de eveniment nu trebuie să fii inspirat, ci să nu fii atât de revanșard și de inconștient de imensitatea erorii de a-l lăsa pe dinafară. Orice listă a participanților trebuia nu să-l conțină pe Hagi, ci să înceapă obligatoriu cu el.

Atenție la nuanțe!
Dacă citim atent scrisoarea, băgăm de seamă că Burleanu nu-și cere scuze (personal și în numele FRF) pentru lăsarea pe dinafară, ci pentru că acest lucru i-ar fi prilejuit lui Hagi o supărare. Pentru că omiterea, în viziunea președintelui FRF, pare logică atâta vreme cât toate delegațiile au fost alcătuite din „președinte, secretar general, selecționer, team manager și ofițer de presă”, iar Gică Hagi era normal să lipsească din moment ce nu ocupă niciuna din aceste funcții. Așadar, Burleanu încearcă să convingă pe toată lumea că a procedat corect și că, dacă e să ne luăm după regulamentul impus de UEFA, Hagi n-avea ce să caute în sală. Că asta i-a pricinuit o supărare, e altceva, ne cerem scuze, dar trebuie să înțeleagă!

Un bobârnac printre lingușeli
În continuare, epistola vorbește de prețuirea pe care FRF i-o poartă lui Gică, dar îi aduce aminte, total neelegant, că Hagi ar fi declinat propunerea de a deveni ambasador al Euro 2020 la București, invocând programul încărcat de la Viitorul. Ce-are una cu alta? A fi ambasador al competiției implică, într-adevăr, un șir îndelungat de activități, însă prezența la tragerea la sorți nu trebuia să vină în calitate de ambasador, ci de număr unu din istoria fotbalistică a unei nații care găzduiește o ceremonie atât de importantă. De om pe care-l știu de-o viață Gullit, Figo, Stoicikov și ceilalți imenși fotbaliști invitați la București de UEFA, mari fotbaliști care după ce se întorc acasă dacă vor să-și aducă aminte cum îl cheamă pe tânărul și simpaticul președinte al Federației Române, trebuie să caute în programul pe care l-au primit la intrarea în sală.

Decât așa respect, mai bine nu!
Misiva se încheie în același stil siropos și fățarnic în care a început, prin asigurarea lui Hagi „de tot respectul meu”. Concretizat, după cum s-a văzut, printr-o poliță plătită cu această omisiune jignitoare, care așa cum reiese din scrisoare, n-a fost întâmplătoare, ci dinainte ticluită. Scrisoarea președintelui dovedește că acesta fie n-a înțeles cine e Hagi pentru fotbalul pe care-l conduce (ar fi varianta convenabilă lui Burleanu), fie știe foarte bine asta, dar crede că jilțul vremelnic de președinte e mai important decât legenda.

Comentarii (28)Adaugă comentariu

Singur (9 comentarii)  •  3 decembrie 2019, 20:22

Un individ care a fost servitor al lui Basescu v-ati fi asteptata sa aiba CARCATER? Daca da, inseamna ca sunteti NAIVI RAU!

Burlanu (1 comentarii)  •  3 decembrie 2019, 20:24

Burileanu arata, prin tot ceea ce face, cat de needucat si periculos este.

Mircea (23 comentarii)  •  3 decembrie 2019, 20:30

daca UEFA i-a invitat pe Gullit, Figo, Stoicikov, etc de ce nu l-a invitat si pe Hagi ???

eu (1 comentarii)  •  3 decembrie 2019, 20:50

Mai, sincer, n intereseaza pe nimeni ce spune Buzarin. Asta *** pe Hagi si la 1-6 cu Gent. Dar asa ce ma bucur ca l-au pus aia sa comenteze meciul ala ;))))))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

axel (9 comentarii)  •  3 decembrie 2019, 21:03

dincolo de spiritul revansard, burleanu se dovedeste un prost manager. Sa nu controlezi macar (daca nu decizi personal) in linii mari lista invitatilor pentru a aduce faima mai mare Tie, nu lui Hagi, e prostie. Ca doar nu ii creste faima lui Hagi ca l invita burlica (desi nu e exclus cacorporatistul sa gandeasca fix asa), ci strainul il vede pe Hagi langa stefangheorghist si zice "uite ba la FRF sunt oameni de valoare" (cu referire la Hagi, desigur).

nealiniatul (1 comentarii)  •  3 decembrie 2019, 21:10

UEFA nu l-a invitat pe Hagi probabil pentru ca au fost foarte siguri ca o sa-l invite tara gazda, respectiv Mincinosul asta de Burleanu si FRF. Citind scrisoarea asta deschisa, oare aia care l-au votat pe nonvaloarea aia de Burleanu nu isi pun niste intrebari?

ivanturela (1 comentarii)  •  3 decembrie 2019, 21:12

Întrebare pentru ***: Cu ce a contribuit echipa *** la coeficientul de țară, de când se ,,plimbă" și pierde la scor în preliminariile Europa League? Asta nu o mai vede nimeni sau, nu îndrăznește nimeni să o spună "verde'n față"

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gogu paleologu (12 comentarii)  •  3 decembrie 2019, 21:25

da, bine punctat, pe scurt Burleanu i-a dat o palma lu Gicuta cu raspunsu ala in doi plopi, rezum mesaju "ce sa cauti tu aici, in ce calitate, cind ti-am propus acu doi ani sa fii ambasador EURO 2020 n-ai vrut, acu te smiorcai ca n-ai fost invitat si tu cu lumea-buna la sarbatoarea tragerii la sorti, e vina ta deci, na !". Pai ce are una cu alta, Burlene, care-i legatura?!

Costi (1 comentarii)  •  3 decembrie 2019, 21:43

Un securist pervers care prin frauda conduce fotbalul romanesc.RUSINE burleanu

Urod (40 comentarii)  •  3 decembrie 2019, 22:42

Un om care câștigă alegerile în felul în care le-a câștigat Burleanu , este capabil de orice.....in al doilea rând , ne crede atât de prosti încât își închipuie că ne poate prosti cum vrea el ...este foarte clar ce fel de fibră are acest Burleanu. Acest răspuns a fost formulat doar de complezență și nu pt că ar regreta ceva. A făcut-o intenționat , este un fel de Dragnea de la PSD și mă rog să sfârșească că el.

vasco (146 comentarii)  •  3 decembrie 2019, 22:59

@urod,chiar ca Burleanu te crede prost?Eu cred ca maidegraba nu te baga geloc in seama.Prost te crezi tu si chiar o dovedesti.

Nica fără frica (13 comentarii)  •  3 decembrie 2019, 23:19

Ce pretenții să ai de la un politruc care nu are nicio treabă cu fenomenul!!!??? Fotbalul rămăsese nedistrus de politicieni în țara asta furată și batjocorita de ei!!!

Bogdan (2 comentarii)  •  4 decembrie 2019, 0:12

Valoarea unei Federatii este data si de oamenii care o conduc, 0-0 la pauza si final

Urod (40 comentarii)  •  4 decembrie 2019, 3:24

@vasco....dacă ești postac, ești slab de tot ..nici măcar nu este gafă că nu la chemat, este doar felul lui de a fi....iar tu ești un pierde vară , care trăiești din șmecherie...dar este doar o șmecherie proasta și nicidecum deșteaptă...măcar fii inteligent și nu te baga când nu ai la ce....la așa ceva nu exista scuza și dacă Burleanu era cu cinci minute mai deștept , aștepta un alt prilej că sa i- o tragă lui Hagi...Bine , oricum nu-i merge mintea prea mult lui Burleanu dacă el crede că are vreo șansă în fața lui Hagi....el e un fel de Mircea Badea cu frustrări din copilărie...pentru că niciodată nu v-a atinge nici 5 procente din gloria lui Hagi, el face un fel de bulling cu el....Burleanu v-a rămâne cu tine și cu Boznea de la Buzău...etc...iar Hagi își va vedea de viața lui, pentru ca și-a construit o viața...valorile merg mai departe iar cei mici că voi, veți tânji la ceva ce nu o să aveți niciodată...glorie...gloria este pentru ce-i ce merită, iar voi veți trăi toată viața pe spatele lor...adică niște căpușe....

zap (3 comentarii)  •  4 decembrie 2019, 7:31

Urod, dorU pe numele lui de prost, ia zi mă, *** cand te vede nu-și dă pale ? Își dă, n-asa !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie (55 comentarii)  •  4 decembrie 2019, 9:53

Da, consider si eu ca Burleanu a dat-o in bara rau cu ratarea asta 'neinspirata'. Ca de ce UEFA nu s-a preocupat la rindul ei, e o intrebare pertinenta, zic eu. Toate celelalte legende sint peste Hagi ? Ma indoiesc. Problema este insa alta, Buzarine. Este aceea ca ptr mine voi v-ati pierdut credibilitatea de mult criticind tot si oricum ce vine dinspre federatie. Si stie toata lumea de ce. Ca nu a fost ales preferatul vostru, om 'din sistem' si prieten cu cine trebuie. Asa ca, cu toate neajunsurile lui, precum cel de fata (prostie da, cred ca aici ai vazut bine) tot prefer o față noua decit ucenici ai lui Mircea Sandu (unul dintre marii gropari ai fotbalului romanesc, nu te insela de țintă) precum Lupescu, ori penali precum Gh. Popescu.

dan (26 comentarii)  •  4 decembrie 2019, 9:57

Este democratie si Burleanu a cistigat alegerile pentru FRF. Si le va cistiga iarasi, indiferent de cit il injuram noi pe aici. Nu ai ce-i face. Cit despre faza cu Hagi, peste vreo luna nu-si mai aduce nimeni aminte de ea...

a dica (42 comentarii)  •  4 decembrie 2019, 11:45

Credeam ca Burleanu asta e scolit si se pricepe macar la comunicare... E varza, din gafa in gafa. Crede ca e subtil, nu demonstreaza nimic; doar ca prostia, in mintea unora, se ridica la rang de virtute. Dupa modul in care a fost „ales” noul selectioner (ma refer la procedura, nu la persoana) trebuia sa vina una si mai nefacuta. Asta le pune capac! Nu credeam ca o sa gandesc asa vreodata, dar daca baietii cu tricouri negre vor boicota actuala conducere a FRF, prin mijloacele lor specifice, ii voi intelege.

MZM (42 comentarii)  •  4 decembrie 2019, 13:27

Domnilor ziaristi, exagerati cu criticile la adresa lui Burleanu. Nicio tara participanta la tragerea la sorti nu a avut in delegatie legende ale fotbalului. Asta nu inseamna ca Hagi nu putea fi invitat, dar probabil a fost o scapare. Iar Burleanu, prin scrisoare de o pagina (nu de doua randuri!), ii arata lui Hagi ca are destula consideratie pentru el, asa ca nu se poate vorbi de razbunare(!!). Mai degraba razbunarea e la voi riaristii, cei care trageti in Burleanu din toate pozitiile, ca sa-l citez pe un clasic (inca) in viata. Tot ce ar face sau ar spune presedintele FRF este, din punctul vostru de vedere, condamnabil, de neacceptat! Si asta pentru simplul motiv ca l-a invins (in alegeri democratice!) pe protejatul vostru, Lupescu. Nu vi se pare ca e prea multa ura si dureaza de prea mult timp? Incercati un armistitiu, macar temporar!

MC (1 comentarii)  •  4 decembrie 2019, 14:49

Nefind mare impatimit al sportului, numai din cand in cand vizitand website-uri de genu', din articolul asta nu am inteles despre ce eveniment era vorba. Doar "un astfel de eveniment" la "Romexpo" in care nu a fost invitat Hagi. Probabil ca ziarist sau ce-o fi autorul, macar sa mentioneze ce comenteaza.

Urod (40 comentarii)  •  4 decembrie 2019, 17:15

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Matei (1 comentarii)  •  4 decembrie 2019, 17:35

Foarte bun editorialul, scrisoarea este ceea ce englezii numesc "adding insult to the injury". Serviciile par a fi impins in fata un om care a adunat numai esecuri in ultimul timp, calificarea la Euro 2016 nefiind meritul sau. Constient de lipsa de pregatire profesionala in acest domeniu, Burleanu a fost atent sa poata fi reales indiferent de ce se intampla la Nationala mare. Pentru ca fotbalul feminin, AJF-urile si altii il vor vota negresit. Din pacate, pe langa lipsa de realizari, cel mai dureros este faptul ca prin tot ceea ce face da senzatia ca nici nu-i place fotbalul. Asemenea unui manager care este gata sa conduca o companie indiferent de domeniu.

flaviu7777sm (1 comentarii)  •  4 decembrie 2019, 19:19

Este dupa mine la FRF o rusine imensa referitor la ce s-a intamplat la aceasta tragere la sorti.Comportamentul clanului Burleanu este sa ignore complet istoria fotbalului romanesc si sa o minimizeze. Hagi a fost si va ramane cel mai mare forbalist roman-un zeu al fotbalului. Pentru mine asa va fi mereu. Burlanestii nu vor ajunge niciodata nici macar la 1% din imaginea data lumii de Hagi. Dar 100% au atins maximul penibilului.

Marc (8 comentarii)  •  4 decembrie 2019, 19:20

Burleanu a facut un gest de bun simt. Restul e ca in bancul cu iepurele care n-are sepcuta. La cate subiecte de sport nu sunt parcurse, toata campania asta care ocupa chiar si 50% din scriitura GSP-ului mi se pare de-adreptul ridicola. Oricum, nu masele populare cararora le-au fost inoculate expresii gen habarnist, nomenclaturist, securist, basist vor vota la urmatoarele alegeri. Cu si fara campania GSP, Burleanu se arata un bun gospodar. Intr-o astfel de functie trebuie sa fi bun organizator, nu bun fotbalist. Degeaba acrediteaza GSP-ul alte idei, nu fac altceva decat sa murdareasca imaginea lor de ziar independent. Ce e mult e prea mult. Prin boicotul FRF, ma simt razbunat.

Urod (40 comentarii)  •  4 decembrie 2019, 19:21

@zap...ești același Vasco ?...nu știu de ce , dar am impresia că semănați.....nu vreau sa mă obosesc prea mult , doar atât am să-ți spun....oamenii prosti atunci când nu au argumente , incep sa jignească...cea mă gravă problema este că .oameni că voi sunt peste tot in România....Din păcate....?

Marcello (8 comentarii)  •  4 decembrie 2019, 19:29

De 'buzarin' NU ma mira nimic pt. ca, se stie, e ACOLITUT acelui personaj *** numit 'ioanitoaia'... In rest, toti NEEDUCATII s-au adunat pe acest 'site' sa-l jigneasca IN MOD GRATUIT pe Burleanu cind se stie destul de bine ca Hagi A REFUZAT INTOTDEAUNA orice invitatie din partea FRF ultima data spunind AROGANT ca "IO MUNCESC, N-AM TIMP DE FESTIVITATI"... In schimb acum, toti cei care pot sa *** AU SARIT SA MUSTE cind de fapt NU AVEAU NICI UN MOTIV, totul pornind de la "O PIATRA ARUNCATA-N BALTA" de niste TURCI DEZINFORMATI preluata de *** de la 'gazeta'...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

antalut petre (1 comentarii)  •  4 decembrie 2019, 19:39

Toti acei oameni din sfera fotbalului mare care il sustin pe Burleanu si nu au avut nimic cu fodbalul mare [perioada cand fotbalul romanesc era situat pe primele douazeci locuri mundial] sunt niste oportunisti{***}

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

IMGB (8 comentarii)  •  5 decembrie 2019, 7:24

Dom' Alin , cred ca te-nseli....numarul unu al Romaniei a fost si deocamdata ramine DOBRIN !.... Hagi ?...mda, un jucator bun care-si plateste denumirea de rege prin toate ziarele si care-i din ce in ce mai insolent !

Comentează