Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Hai să nu ne întâlnim sâmbătă seara!

Tragerea la sorți de pe pământ românesc privește echipa României doar ca pe o ipoteză

Permalink to Hai să nu ne întâlnim sâmbătă seara!
sâmbătă, 30 noiembrie 2019, 9:24

Iată ce scriam la 15 martie, atunci când UEFA a decis ca acest pompos „final draw” să aibă loc la București. Grupa de calificare, pe care am ratat-o cu aplomb, încă nu debutase, iar noi întrezăream perspectivele, ca întotdeauna, la modul cel mai optimist: „Avem sorții! Ne mai trebuie stadioanele! Și, mai ales, calificarea! Nu va fi doar o festivitate pe 30 noiembrie la București, ci va fi mai mult decât atât! Va fi un semn că noi, românii, nu suntem un zarzavat oarecare, ci un ingredient important în imensa oală de ciorbă a la UEFA, îmbietor mirositoare”.

Suntem doar un sfert de capac de bilă
Ne doream să fim una dintre cele 20 de bile al căror interior urma să fie clar până pe 30 noiembrie. N-am reușit. Am rămas la nivel de capac înșurubabil pentru celelalte patru bile cu conținut marcat de mai multe slash-uri. Iceland/Romania vs Bulgaria/Hungary sau cam așa ceva. Încă nu suntem cu totul în afara competiției, dar avem senzația că acum, la data tragerii la sorți, jucăm doar rolul teatrului de operațiuni. Senzație de frustrare, e ca și cum te-ai duce, împopoțonat, la o nuntă unde mireasa și ginerele încă n-au fost desemnați.

Reprezentați de orchestră
FRF vrea ca evenimentul să fie grandios. Vin nume lustruite, iar ieri s-a enunțat chiar și un 11 al invitaților aleși de UEFA să ajute la operațiuni. Casillas – Sivebaek, R. Carvalho, Desailly, Lahm – Zagorakis, Joao Mario, Poborsky, Gullit – Arșavin, Totti. Numai nume mari, dar niciun român. Încă un semn că jucăm doar rolul câmpului de luptă. În schimb, artiștii vor fi ai noștri. La ceremonie va cânta Orchestra Simfonică București, o echipă mult mai sudată și mai valoroasă decât selecționata dezbinată de Contra. Care are un decar titular clar, în persoana prim-flautistului Cătălin Oprițoiu, om de nivelul Ligii Campionilor sunetului. Să cânte muzica!

AFP șterge pe jos cu noi
Deși lui Burleanu et Comp le-ar plăcea ca toată lumea să relateze numai ce vor ei și cum vor ei, agenția France Presse face după cum o taie capul, spunând că românii nu sunt încă „nici pregătiți, nici calificați” Și inventariază neajunsurile organizatorice, stadiul stadioanelor și așa mai departe. Habar n-au francezii ce riscă! Brațele lungi ale interdicției federale îi pot încolăci oricând, pentru a fi ținuți la obroc dimpreună cu Gazeta Sporturilor. Dacă ar fi observat cei de la AFP că Bucureștiul a fost împopoțonat cu niște luminițe care stilizează mai degrabă trofeul Cupei Mondiale decât pe cel al Campionatului European, probabil că ar fi scris și asta, tot la rubrica de neajunsuri.

Ei cu ale lor, noi cu ale noastre
Să cadă cine vrea cu cine vrea, că noi n-avem niciun chef de o tragere la sorți la care suntem doar capac de bilă! Dacă… și dacă… și iarăși dacă trecem prin ecluzele barajelor de la primăvară, atunci vom fi în grupă cu Olanda, cu Ucraina și cu cine vor mai hotărî augustele degete ale corifeilor de la Romexpo. Dar până atunci noi avem alte probleme. Selecționer nou, națională dezbinată, generații sfâșiate și o Federație care a încălzit bucatele pentru alții. Poftă mare! Deocamdată, noi consumăm cu apetit gaura de la covrig.

Comentarii (4)Adaugă comentariu

gogu paleologu (12 comentarii)  •  30 noiembrie 2019, 10:20

foarte-foarte bine spus, dincolo de harababura asta a proastei-organizari cu care ne-am obisnuit poti avea niste supermeciuri exceptionale cu Olanda zburatoare sau Portugalia lu Ronaldo sau revansa cu vikingii suedezi, o sarbatoare a fotbalului mondial, neaparat sa fim prezenti, neaparat, ce naiba sintem tara organizatoare si nu jucam, ne uitam la televizor ?! Francezii de la France Press au pus degetu pe rana, esti la pamint, nici calificat nici stadioanele nu le-ai facut, n-ai fost lacar in stare sa pui o cale ferata pe citiva kilometri sa legi aeroportu cu orasu... si tu vrei sa-ti vina musafirii in mizeria asta iar tu sa stai si p-afara, te uiti pe geam ce fac aia inauntru in casa ta. Pe scurt : e DEZASTRU, nimic nu se misca in fotbalu romanesc, sintem in mocirla pina-n git.

motanul incaltat (199 comentarii)  •  30 noiembrie 2019, 19:41

Mi-as permite sa corectez metafora pe care ai facut-o: Mirele si mireasa sunt alesi , toate pregatirile sunt facute, si muzica si restaurantul, numai ca nu s-au decis daca sa te invite si pe tine,nuntasul imbracat impopotonat.Cu toate ca o parte din restaurant e si pe proprietatea ta. Numai ca nunta e prea selecta pt un sarantoc ca tine....Ti s-a dat insa o mica sansa sa te schimbi. Dar tu, cu toate ca ai vrea si strigi cu glas tare asta, nu dai nici un semn ca ai putea sa o si faci. Si probabil o sa stai sa privesti nunta peste gard, sa asculti muzica dar sa nu poti sa dansezi.....Si cind totul se va termina sa stai sa numeri pomana.... E buna si asta decit nimic. Numai ca va fi ultima pomana in cazul tau. Data viitoare ori esti la nunta ca invitat ori nimic.

?????? (286 comentarii)  •  2 decembrie 2019, 17:27

Buzărine, aveai mai multe comentarii, ?

Comentează