Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Contra: pentru voi, tribune!

Selecționerul încearcă să se apropie de inima publicului, fie și în ceasul al doisprezecelea

Permalink to Contra: pentru voi, tribune!
sâmbătă, 9 noiembrie 2019, 12:22

De fapt, vorbim despre ceasurile al nouălea și al zecelea, că atâtea are grupa. Zece ceasuri, zece meciuri mari și late. Primele șase Contra le-a abordat cu ce-a vrut el, aproape insensibil la vocile care se arătau plictisite de unii senatori de drept, care cereau alte și alte nume. Pentru „dubla” de luna trecută s-a renunțat la Grozav și a apărut Mitriță, cu efecte vizibile. Acum, când mai avem șansele pe care le mai avem, adică relativ puține, Cosmin etalează întreaga paletă de doleanțe ale publicului, lăsând în afara listei toate acele nume care-i iritau pe suporteri.

Budescu, Alibec! Măi, să fie!

Sincer, nu credeam. Multă lume se gândea că Budescu poate să dea șapte goluri din corner cu Iașiul și altele șapte cu exteriorul, că nu va fi chemat la națională. Nici el, nici Alibec. Lui Contra îi place siguranța defensivă, iubește acei mijlocași despre care el și specialiștii spun că „închid culoarele, au un rol tactic deosebit, acoperă o mare zonă de teren”, în schimb publicul le reproșează că nu dau pase mai lungi de un metru și n-au driblat în viața lor pe nimeni. Așa a dispărut acum de pe listă Paul Anton, cel cu care de regulă Guriță începea să pună titularii pe hârtie, abia apoi, după ce-i scria îngroșat numele, gândindu-se la ceilalți zece. Suporterii nu pot decât să salute alegerea.

Ne vor ajuta cei doi „astrali”?

Probabil că da, însă cu o singură condiție. Să-i și bage, nu doar să-i cheme. E posibil ca selecționerul să-i fi ales pentru repriza a doua a meciului cu Suedia, să-i trimită în teren, pe unul sau pe amândoi, dacă treaba nu prea merge. Pentru cei care încă nu conștientizează, meciul cu Suedia e, în acest moment, mult mai important decât cel cu Spania. Dacă nu-i batem pe compatrioții lui Ibra, mergem la Madrid doar ca să gustăm o Paella în Plaza Mayor și să îngroșăm coada de la Prado. De aceea, trebuie să ne concentrăm pe meciul de vinerea viitoare și abia apoi, după ce-l vom fi câștigat, să punem banda cu frăția de gintă latină dintre noi și iberici.

Careu de decari cu Alibec în coadă

Bravo pentru selecție, dar cum procedăm avându-i concomitent pe Stanciu, Mitriță, Ianis și Budescu, toți decari sadea, în accepțiunea cea mai pură a lui Gică Hagi? Dar și pe Alibec, care e atacant, însă de multe ori interpretează și el partitura decarului? Nu e cam mare înghesuiala? Ăsta să fie baiul! Probabil coboară puțin Stanciu lângă singurul mijlocaș central (fie Băluță, fie Răzvan Marin), probabil că Mitriță rămâne aripă stânga, iar pentru celelalte două locuri ofensive se bat ceilalți trei amintiți mai sus, plus Deac și Coman. Asta în condițiile în care n-am luat în calcule postul de atacant central, unde concurează, separat, Pușcaș, Keșeru și Florin Andone.

Cum a gândit selecționerul?

În mod cert a făcut selecția plecând de la ideea că în acest meci, cu Suedia, situat exact la mijlocul distanței dintre bal și spital, nu mai avem ce pierde, deci trebuie să ne ducem peste adversari. Să tragem la poartă, să avem mingea, lucruri mult mai realizabile cu fantezistul Costică decât cu nesăratul Anton.

Însă publicând vineri această listă, Contra s-a gândit și să se acopere pe sine. Ceva la modul „vedeți, oameni buni, am renunțat la Grozav, la Anton, la Dragoș Grigore! Vi i-am adus pe cei pe care-i doriți voi, cei din tribună, voi, cei din presă, care mă tot criticați, voi, nesuferiții de analiști și experți care de doi ani stați cu gura pe mine. Acum vă place?” Răspunsul e și da, și nu. Da, pentru că tehnicii, mingicarii, au fost în fine chemați. Și nu, pentru că n-au fost chemați și până acum. Să nu fie prea târziu!

Comentarii (47)Adaugă comentariu

gogu paleologu (12 comentarii)  •  9 noiembrie 2019, 13:03

mai bine mai tarziu decit niciodata, errare humanum est perseverare autem diabolicum, n-a avut incotro, trebuie sa deschida ochii, eu unul sint de acord sa jucam cu toti 4 la jumatate, e ultima noastra sansa sa cistigam si sa raminem in carti, altfel sintem e-li-mi-nati.

motanul incaltat (199 comentarii)  •  9 noiembrie 2019, 19:18

Il baga decar pe Ianis si s-a terminat jocul.....

Ister (1 comentarii)  •  9 noiembrie 2019, 19:49

Moarte fiicei hihodora proaspăt căsătorita și alcoolica lui ***. *** .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (286 comentarii)  •  10 noiembrie 2019, 0:08

Apreciați și că, în eventualitatea în care Florin Andone nu v-a fi recuperat pentru partidele cu Suedia și Spania , selecționerul Cosmin Contra ar avea o oportunitate de a convoca încă un fundaș care să joace și pe partea pe care joacă Benzar, ?

?????? (286 comentarii)  •  10 noiembrie 2019, 0:27

Ce opinie aveți și despre faptul că Szabolcs Kilyen fundaș cu meciuri jucate pentru apărarea cu cele mai puține goluri primite din Liga întâi și Valentin Costache tacant cu prezențe constante la CFR Cluj nu au fost convocați de selecționerul Rădoi, ?

?????? (286 comentarii)  •  10 noiembrie 2019, 1:02

Sau chiar și un fundaș pe partea stângă, ?

?????? (286 comentarii)  •  10 noiembrie 2019, 1:09

Dacă în meciul cu Suedia selecționerul Contra ar putea juca un 1-3-5-2 opinați că în partida cu Spania ar putea încerca un 1-4-5-1, ?

Valentin (5 comentarii)  •  10 noiembrie 2019, 2:36

Contra nu mai are nimic de pierdut și ascultă și el de o hârtie de împachetat pește. Ascultă și de o televiziune de sport pusă pe harță. Narcis cică nu poate Budescu să dea din corner cu Sergio Ramos în teren. Și nu poate. Or stau la un șpriț să le promită niște bonusuri. E clar că trebuie să atacăm în ambele meciuri, să le mișcăm mingea să nu știe unde este. Și să facem gălăgie, GĂLĂGIE!!! să nu se înțeleagă între ei. Multă GĂLĂGIE!!!

?????? (286 comentarii)  •  10 noiembrie 2019, 7:16

Un articol care ar zice că selecționerul Cosmin Contra ar fi un individ orgolios , chestiune care nu prea ar folosi fotbalului, ? Cumva ca în perioada lui Pițurcă, a lui Dragomir, a lui Stoichiță, etc. ?

?????? (286 comentarii)  •  10 noiembrie 2019, 7:47

Budescu și Alibec, 10-15 minut împreună în meciul cu Suedia, dacă echipa României este în avantaj , pentru a fi pregătiți și pentru meciul cu Spania, 20-25 de minute dacă scorul este de zero la zero până spre jumătatea reprizei a doua, imdeiat după pauză dacă ar conduce Suedia, ?

?????? (286 comentarii)  •  10 noiembrie 2019, 9:18

Dacă joci cu Budescu și Alibec titulari pobabil ar trebui să joci un fel de 1-3-4-3 formulă în care totuși Budescu și Alibec ar conta mai puțin pe faza defensivă a jocului, ?

?????? (286 comentarii)  •  10 noiembrie 2019, 9:32

Sau un 1-3-5-2, ?

?????? (286 comentarii)  •  10 noiembrie 2019, 9:40

Oarecum ciudat și faptul că Dan Petrescu și Cosmin Contra , foști fundași, deveniră printre cei mai vizibili antrenori ai fotbalului românesc actual, ?

?????? (286 comentarii)  •  10 noiembrie 2019, 9:50

Deocamdată se pare totuși că printre cele mai așteptate evenimente este și începutul următoarei campanii de calificare, la Campionatul Mondial, ?

Cristian B (7 comentarii)  •  10 noiembrie 2019, 10:02

Nu cred ca este cazul ca selecționerul Contra sa-i bage in teren pe Budescu sau Alibec doar ca sa facă pe plac publicului. Cu siguranța publicul își dorește 4 puncte din dubla cu Suedia și Spania și cu cei doi astrali in teren luam 4 și avem maxim o bara dintr-un corner sau un exterior. Ca băieții ăștia doi, acum 20 de ani găseai 30 in divizia B și C, adică mingicar care după meci o dădeau pe sprituri și grătare grase. Rar ajungea câte unul la echipele din primul eșalon și majoritatea se întorceau aproape imediat de unde veneau. Alibec și Budescu sunt doi jucatori foarte talentați (mingicari de top) dar din păcate joaca doar pe ei și niciodată pentru echipa. Lipsiți de orice ambiție, au perioade de glorie foarte scurte după care se mulțumesc sa trăiască liniștiti dintr-un salariu decent la o echipa fără mari obiective. Sa îi bagi in teren pe Alibec și Budescu in a 2 repriza in cazul in care suntem conduși, înseamnă sa dai meciul cu buna știință Suediei. Dan Nistor face cât ei amândoi la un loc. Nu da el goluri din corner sau exterioare dar e mult mai folositor echipei. Îmi pare rău ca jurnaliști și specialiști care cereau aducerea lui la naționala nu susțin și introducerea lui in teren. Nu exista fotbalist roman mai in forma ca Nistor nici in România, nici afara. România in primul rând nu trebuie sa primească gol, adică sa aibă o anumită disciplina tactica și agresivitate pe faza de apărare și tranziție și apoi sa se gândească la contraatac. Ori băieții ăștia doi au făcut 4 recuperări de căciula in toată cariera lor. Nistor e un băiat de labtara care pune osul la munca și in același timp este capabil de execuții cel puțin la fel de spectaculoase.

Durden (126 comentarii)  •  10 noiembrie 2019, 10:56

cam liniste pe aici dupa o noua victorie europeana a CFR-ului. nici nu vreau sa ma gandesc ce elogii aduceai craiovei daca bateau si ei niste amarati de pe la marginea europei...

?????? (286 comentarii)  •  10 noiembrie 2019, 11:24

Remarcați totuși că Marin Dragnea de la Dinamo a jucat la un Campionat European însă nu și Dobrin, care a fost convocat pentru un Campionat Mondial, și contribuise și la calificare, ?

?????? (286 comentarii)  •  10 noiembrie 2019, 11:42

@Ăștia pierdură cu Spania la București și făcură doar egal cu Norvegia și așteaptă acum să îi califice Budescu și Alibec, sau chiar și numai Nistor, fără Budescu și Alibec, ? Deci, cum se preciza și în alte comentarii probabil ar trebui organizată apărarea pentru a nu primi gol sau goluri, că de înscris s-a mai înscris, ?

?????? (286 comentarii)  •  10 noiembrie 2019, 12:01

Dacă la pauză ar conduce Suedia, cu Budescu și Alibec folosiți după pauză probabil că ar mai putea apărea ocazii de a înscrie și pentru jucătorii români, dacă apărarea ar rămâne totuși bine organizată, ? În alte formule de atac probabil că ocaziile ar fi mai puține, jucătorii români din compartimentul ofensiv nearătând în meciurile anterioare că ar fi capabili să înscrie mai multe goluri decât adversarii, când sunt conduși, ?

gica (26 comentarii)  •  10 noiembrie 2019, 21:52

Romania ia doua batute " ca pe somes cu strigaturi". Si ? Tot Daum este de vina. Si asa numitii " ziarist" au contibuit la "circul numit fotbal" din Romania.

?????? (286 comentarii)  •  11 noiembrie 2019, 9:35

Remarcați și că selecționerul Cosmin Contra ar putea juca cu Stanciu și cu Florinel Coman mai retrași , pe benzi, așa cum a jucat și cu Chipciu care a confirmat ca fundaș la echipa națională, atunci când a fost titularizat în acea zonă, fapt ce i-ar permite folosirea lui Mitriță și a lui Hagi mai avansați, ?

?????? (286 comentarii)  •  11 noiembrie 2019, 9:40

Deci, considerați că este firesc dacă nu are fundași de bandă în formă în lot să joace cu mijlocași de bandă care joacă bine și faza defensivă, în faza de apărare a jocului, ? Totuși Stanciu are o înălțime cam mică pentru a fi folosit mijlocaș la închidere , post pe car l-ar putea juca Băluță, după cum a jucat la reprezentativa U21, ?

?????? (286 comentarii)  •  11 noiembrie 2019, 9:43

În zona centrală ar putea apărea Budescu și Alibec care să îl susțină pe Pușcaș în atac, iar ca fundași centrali Nedelcearu și Rus, ?

?????? (286 comentarii)  •  11 noiembrie 2019, 11:19

Remarcați deci și câți dintre jucătorii cu profil ofensiv ar juca și faza de apărare a jocului, ?

?????? (286 comentarii)  •  11 noiembrie 2019, 12:07

@Deci, un joc organizat și în funcție și de poziția din teren în care se găsesc jucătorii pe durata meciului și a fazelor de joc, când jocul solicită poziționarea cea mai favorabilă și intervenția oportună în desfășurarea fazei de joc, a jucătorilor cei mai apropiați de locul unde se află balonu și jucătorii adeverși, ?

?????? (286 comentarii)  •  11 noiembrie 2019, 14:14

Adrian Păunescu- Conditia umana, ?

uzu (1 comentarii)  •  12 noiembrie 2019, 23:24

de cati ani de zile la echipa nationala este vinovat selectionerul ? :) noi avem jucatori valorosi, rup gura prin Europa, dar selectionerul nu stie ca-i puna in teren. Contra e de vina... iar Buzarin se pricepe. :) Ti-amintesti, tiki-taka care a murit si e ingropata intr-un cimitior langa Londra ? :)

Andrei (1 comentarii)  •  14 noiembrie 2019, 10:29

NISTOR....unde e NISTOR, unde e COMAN? Pe departe cei mai in forma fotbalisti din Romania.

Comentează