Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Vorbele lui Mirel Rădoi

Cum antrenează selecționerul U21 am văzut. Merită văzut și ce, și cum spune

Permalink to Vorbele lui Mirel Rădoi
sâmbătă, 12 octombrie 2019, 12:58

La 3-0 cu Ucraina, cu acea mult lăudată Ucraină, campioană mondială U20, e ușor de vorbit. Mult mai ușor decât după înfrângerea de luna trecută, de la Aalborg. Dar nici atunci nu era extrem de dificil. Când se ratează un penalty în ultimele secunde, cel mai ușor e de pus eșecul pe seama acelei ratări.

Sinceritate

Dar după fluierul final din Danemarca, Mirel a spus că și dacă am fi egalat, n-am fi meritat remiza. Mai găsiți un antrenor român, indiferent de la ce nivel, de la selecționatele de preșcolari până la cele de old-boys, care să nu-și agațe în piept, ca pe o decorație, o remiză în deplasare, pe pământ danez! A se vedea și cât ne-am fălit, la echipa mare, cu acel 2-2 de la Oslo, obținut cu mare șansă și, ar zice nu doar norvegienii, ci și neutrii, nemeritat.

Povestea cu Adrian Petre

Cu Ucraina, atacantul lui Esbjerg a venit de pe bancă și a dat două goluri, de fapt unul și jumătate, pentru că primul e mai mult autogol. Chestionat pe această temă, chiar cumva mustrat, Rădoi a acceptat că poate a comis o eroare nebăgându-l pe Petre de la început. Și că acceptă, măcar cu titlul de glumă, ca Petre să-l certe pentru netitularizare. Altul ar fi recitat versete tehnico-tactice și psihomotivaționale despre deplasarea atacanților în careul advers și despre rolul determinant al celui care vine de pe bancă îmboldit de dorința de revanșă.

Povestea cu Andrei Vlad

Când s-a aflat formația, cu vreo două ore înainte de meci, cu Vlad în poartă, și nu cu Aioani, s-au pornit speculațiile, pe site-uri, dar și în studiourile tv. Că fecesebistul n-a mai apărat de două luni, că a făcut o mie de gafe în start de sezon, că târgovișteanul, titular și în Danemarca, e în mare formă, n-a mai luat gol de patru meciuri în campionat. În sfârșit, dar nu în cele din urmă, că finul Mirel face jocurile nașului Gigi, titularizându-i pupilul. Deși cei doi nu-și mai vorbesc de câțiva ani, sau, mai bine zis, ca să fim corecți până la capăt, finul refuză apelurile nașului, total necreștinește în accepțiunea celui din urmă. Mirel a lămurit în doar câteva vorbe strania, pentru mulți, titularizare: Vlad are un joc de picior mai bun și participă astfel mai cu folos la lansarea atacurilor noastre. Punct.

Povestea cu Velisar

Cineva a întrebat în conferința de presă despre Velisar. Se știe, fundașul stânga e împrumutat de Petrolul, unde probabil că n-avea loc!!!!!, la Gaz Metan. Probabil că autorul întrebării era un jurnalist ploieștean, fidel conducerii petroliste, și dorea să scoată în evidență niște inexactități în joc ale subiectului în cauză. Mirel a clipit de câteva ori, iritat de întrebare, însă i-a răspuns calm curiosului spunându-i că Velisar, când se pierdea mingea, trebuia să rămână lângă fundașul dreapta advers, nu să intre în centru. Alții ar fi răspuns opăriți că asta e treaba lor tactică, dacă nu cumva ar fi adăugat, cu vădită iritare, acel deja clasic „Altă întrebare!”.

Cuvântul dat

Mai amintim că, după Aalborg, Mirel a spus că a greșit atât selecția, cât și tactica aleasă? Amintim, pentru că nu e o declarație care să treacă neobservată. Dar e obligatoriu de notat că în ultimele zile el a vorbit de mai multe ori despre Turneul Olimpic, programat peste vreo zece luni. Într-un peisaj în care ni se tot spune că „meciul cel mai important e cel care urmează”, noi aducem vorba despre ce va fi vara viitoare în Japonia. Cum Mirel ne-a informat că nu-l interesează ofertele, indiferent de numele clubului, e clar că va fi acolo, în delegația olimpică. E om de cuvânt.

Comentarii (5)Adaugă comentariu

Gabriel (1 comentarii)  •  12 octombrie 2019, 20:12

Nu sunt vreun fan al lui Mirel Radoi dar mi-a lasat o impresie de om cu caracter si coloana vertebrala,de cand este selectionerul U21.Felicitari dnule Radoi!

bogdan (10 comentarii)  •  13 octombrie 2019, 0:42

Ce repede uita ziaristii de BAC-ul din Rep.Moldova, de antrenorul fara licenta de la FCSB samd Oare cum o fi ajuns la nationala? Tot pe pile? Oare cum si-o fi luat BAC-ul...cred ca tot pe pile, ca altfel n-ai cum intr-o tara straina si mafiota! Lasand ironia, e primul articol pe care pot sa ti-l citesc cap-coada, fara sa ma enervez...*** dumitale se simte, din pacate de la distanta!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai (11 comentarii)  •  13 octombrie 2019, 9:42

Caracter a arătat și când a stat atâția ani la Steaua ca lider absolut, pot să spună unii... Nu pot să înțeleg însă legătura cu oameni cu ocupații dubioase. Până și la campionatul U21. Este oare un "must" al fotbaliștilor români? De unde și întrebarea : este caracter sau tupeu la modul: "da am greșit și? oricum eu sunt marele antrenor milionar și voi niște pigmei, plus că eu vreau să ajung la turneul olimpic unde să și joc. Nici Hagi nu a jucat la Olimpiadă". Cum este domnule Buzarin, ca dumneata ai fler de oltean? Face mai mult sens ce spun eu decât teoria caracterului sau nu?

Frigioiu Luigi (1 comentarii)  •  13 octombrie 2019, 12:43

Cred câ incă nu înțelegem ce performante au reușit băieții lui Rădoi de la U21. Semifinala de CE și calificarea la Olimpiadă sunt performantțe unice in fotbalul nostru amărât. La tineret batem campioana mondială, la seniori ne chinuim cu pescarii feroezi. Fără alte comentarii...

Paul (13 comentarii)  •  14 octombrie 2019, 18:04

Bafta deseara, M.R.!

Comentează