Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

50.000 de copaci și-un șut în fund

UEFA ne va aduce un aer mai curat și un fotbal mai slab. E direcția clară spre care se îndreaptă lumea

Permalink to 50.000 de copaci și-un șut în fund
joi, 26 septembrie 2019, 9:29

Așadar, vom avea turneu final U19 la București, în 2021. Cu România calificată direct, cu stadioanele acum în lucru, date la cheie până atunci. Săru’mâna, boieri mari! V-am votat, v-am periat, v-am pupat unde trebuie, era timpul să ne oferiți și nouă ceva în schimb. Probabil că, dată fiind onoarea care ni s-a făcut și cruciala misie de a ne prezenta onorabil la marele eveniment, până în 2021 se va institui în Liga 1 regula U17, U15 sau poate chiar va fi nevoie de un preșcolar în distribuția de start.

Liga Națiunilor, nicio scofală

Le mai pupăm mâna o dată că din urna a treia a Ligii Națiunilor ne-au plasat în urna a doua? Așa ar trebui. Dar, dacă judecăm mai la rece, e tot cam aia. Suntem tot în grupul de mijloc, în partea de jos a contingentului 17-32. Acolo unde ne plasează coeficientul, rezultatele, stofa costumului, nodul cravatei și conținutul buzunarului. Nu e vreo mare afacere, UEFA bâjbâie și ea încercând să dea logică și sens unei competiții a cărei menire se pare că-i scapă chiar inițiatorului, forul de la Nyon.

Fără impurități!

De sub efigia slimfit nebărbierită a domnului Ceferin s-a ivit o idee care plutea în aer demult. La o primă vedere, înființând Europe Conference League (asta e denumirea pompoasă și poleită a noii competiții), UEFA s-a gândit la cei mulți și amărâți, dăruindu-le o întrecere a lor, doar a lor. Cu buget, firește, ajustat pe talia competitorilor. Adică, evident, mai mic. La o privire ulterioară, forul continental curăță lumea bună de impurități, o ferește de accidente, de momente neplăcute, cum au fost destule în ultima vreme, în care Atletico Madrid a trebuit să meargă în Kazahstan, Real Madrid (când a jucat, nu demult, cu Ludogoreț) să doarmă într-un hotel discutabil din Sofia, iar Lazio să întreprindă o călătorie nedorită în România, și încă în provincie, într-un oraș numit Cluj, parcă, sau naiba mai știe cum.

Pe la Alașkert ne facem veacul

Bref, campioana noastră – dar și a altor patrii amărăștene de primprejur – are șansa de a ajunge în Champions League, însă probabil că nu va ajunge acolo niciodată sau doar în conjuncturi extrem de favorabile. În schimb, locurile 2, 3 și câștigătoarea Cupei își vor face veacul în această Conference League, pe la Orhei, Alașkert sau Sabail, pe unde ne-am și plimbat de curând.

Perfect de acord cu Gigi Becali

Sigur că noi, cei afectați de crearea acestei noi competiții care va debuta în 2021, ne vom lamenta, vom aduce din nou în discuție acea deja lustruită de atâta amintit masă a bogaților. Dar nu toți. Din corul văicăreților a ieșit vocea patronului FCSB, care a cântat o cu totul altă arie: „Noi le luam banii la mișto și ei s-au prins!”. Excepțional! Aplauze! Are dreptate cel căruia aproape că nu i-am dat dreptate niciodată „Cum să-ți dau eu, UEFA, ție 15 milioane premii, când tu ai buget 4 milioane?”. Ce mai poate fi spus decât că preacucernicul de la Palat a înțeles perfect lucrurile, care chiar așa stau?

Să respirăm, așadar!

UEFA ia cu o mână, dar dă cu cealaltă! Va planta 600.000 de copaci în cele 12 orașe care găzduiesc Euro 2020, ceea ce înseamnă că și greu încercatei noastre Capitale îi vor reveni 50.000. O mână la chipiu, drept salut! Cealaltă, pe cazma! Și-așa eram despăduriți, deșertificați și vai de noi! Ni se vor vindeca plămânii, cu sau fără echipa națională calificată. Stratul de ozon se va reface deasupra Lacului Morii și a gârlei Colentinei. E frumos, înălțător, milenarist, să plantezi copaci în aceeași societate în care copilele sunt răpite de pe stradă. Iar unii dintre noi chiar vor avea lemne pentru foc în iernile grele care urmează.

Comentarii (10)Adaugă comentariu

Durden (126 comentarii)  •  26 septembrie 2019, 11:26

oamenii ca tine sunt cei din cauza carora niciodata nu se intampla nimic. nu stii decat sa te plangi si sa critici. pun pariu ca in viata ta nu ai venit cu o solutie. branestiul stie. ce e rau in a organiza o competitie? iar in UCL si UEL nu ne-a interzis nimeni sa jucam, ce te vaicaresti atata? oricum nu mai jucam pe acolo de ani de zile :)) si daca vom face coeficient vom fi iar acolo. deci care e problema?!!

gigi (1 comentarii)  •  26 septembrie 2019, 11:27

oamenii ca tine sunt cei din cauza carora niciodata nu se intampla nimic. nu stii decat sa te plangi si sa critici. pun pariu ca in viata ta nu ai venit cu o solutie. branestiul stie. ce e rau in a organiza o competitie? iar in UCL si UEL nu ne-a interzis nimeni sa jucam, ce te vaicaresti atata? oricum nu mai jucam pe acolo de ani de zile :)) si daca vom face coeficient vom fi iar acolo. deci care e problema?!!

adi (5 comentarii)  •  26 septembrie 2019, 11:33

oamenii ca tine sunt cei din cauza carora niciodata nu se intampla nimic. nu stii decat sa te plangi si sa critici. pun pariu ca in viata ta nu ai venit cu o solutie. branestiul stie. ce e rau in a organiza o competitie? iar in UCL si UEL nu ne-a interzis nimeni sa jucam, ce te vaicaresti atata? oricum nu mai jucam pe acolo de ani de zile :)) si daca vom face coeficient vom fi iar acolo. deci care e problema?!!

Lucian (1 comentarii)  •  26 septembrie 2019, 12:15

Doamne cat de pr*st pot sa fii!

Blaj (1 comentarii)  •  26 septembrie 2019, 12:45

Un editorial interesant, scris cu verva si umor acid, mi-a placut! Intr- adevar, pentru prima data ii dam dreptate creaturii din Pipera, ce rau am ajuns! Draga Alin, ce se mai aude despre centrele de excelenta pe care conducerea federatiei le prezenta ca pe un proiect de mare succes? Nu se mai aude nimic, tacere totala, “mucles” (ca sa-l parafrazam pe literatul Hagi). P.S. Nu baga in seama toti frustratii, in special bolnavul site-ului care “umple” toate articolele de comentarii absurde, sub diferite account. Ignora-l, este cel mai bun raspuns pentru no name de genul sau. O zi frumoasa, succes!

Durden (126 comentarii)  •  26 septembrie 2019, 14:40

fixati-va si voi site-ul ca am incercat sa postez de 3 ori, a dat eroare, dar pana la urma le-a postat

Cristiano 7 (1 comentarii)  •  26 septembrie 2019, 15:41

Aceasta noua competitie cu nume liga 4-a din UK este foarta buna. De ce? Pentru ca fotbalul are nevoie de meciuri, mereu! De ce? Pentru ca meciurile aduc fobalisti, fotbalistii aduc suporteri, suporterii consuma, cumpara si toata lumea are de castigat. 1. Ne lamentam ca nu vom mai avea echipe in "Uefa"? Pai nu aveam oricum, aveam una, sau zero in ultimii ani. Aia una (vezi CFR) poate fi acolo. Celelalte, decat sa stea acasa, vor putea juca in liga asta. Deci un lucru bun. 2. Organizarea turneului U-19 este o mare performanta. Inca o data ne pune pe harta fotbalului. Altfel, oricum nu reusim. 3. Regula U-21 este exceptionala (vezi performantele nationalei de tineret, iar daca veti spune ca cei de baza au jucat oricum in strainatate, atunci n-are sens sa discutam. Concurenta conteaza mereu) 4. Ce sa facem in UCL? - Otelul Galati (a castigat 20 mil euro din Champions si s-a desfiintat. Banii au fost scosi, TOTI) - Urziceni (a castigat 55 mil euro din cupele europene si s-a desfiintat. Banii au fost scosi, TOTI. Chiar si atunci cand se castigau banii, stadionul arata lamentabil. Conditii de liga a 3-a) - FCSB (a castigat peste 100 mil euro in ultimii 15 ani doar din cupele europene + vanzare de jucatori pe bani multi. Stadion propriu nu are, tot ce a fost decent s-a vandut, investitii s-au facut in echipa, dar defectuos. Rezultatul...fara cupe europene, fara perspective) - CFR (a castigat 55 mil euro in ultimii 15 ani din cupele europene si dupa fiecare performanta apar deceptii ani la rand. Oricum singura care nu si-a batut joc complet de fotbal, dar in mare masura) - Pandurii (grupe Uefa, desfiintata, reinfiintata, prin ligile inferioare, cu un stadion frumos DEGEABA) - Rapid (sfert-finalista de Uefa, fosta campioana a Romaniei, desfiintata, reinfiintata de 5 ori, se zbate prin liga a 2-a) - FC Vaslui (cupe europene, podium in Liga 1, desfiintata de mafiotul Porumboiu care, desi agricultor si afacerist bun, si-a batut joc de fenomenul pe care el spune, il iubeste enorm) - Timisoara (condusa de Marian Iancu, prin cupele europene, desfiintata, reinfiintata de 3 ori, se zbate in ligile inferioare) Cate exemple mai avem nevoie ca sa intelegem ca tara asta nu merita un tratament preferential (Domnul Hagi, sa nu uitati in ce tara traim, chiar daca faceti un lucru bun la Ovidiu)?

Aurel (4 comentarii)  •  26 septembrie 2019, 19:16

Văd că a început corul de bocitoare. Dar nu văd nimic despre partea tehnică a acestei competiții, și mă refer la influența competiției asupra coeficientului. Ăsta e cel mai important lucru pentru că dacă vom juca bine în această competiție vom ridica coeficientului si vom putea intra în primele 16 țări ca drept coeficient. În rest e doar apă de ploaie

Kendo (9 comentarii)  •  26 septembrie 2019, 21:19

"O idee care plutea in aer demult. " Adica "plutea in aer candva", nu? Ce pretentii sa ai de la cititori, cand tu, mare ziarist, ai asemenea probleme de gramatica?!? Nici n-am citit mai mult. Baaa, limba romana e vitala in meseria voastra. Puneti mana pe o carte, intrati pe net sa va lamuriti, intrebati, ca va faceti *** de ras!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasco (146 comentarii)  •  27 septembrie 2019, 9:12

Rar mi-a fost dat sa vad atata rautate!!!Nu o sa te mai citesc.Aproape fiecare litera e plina de venin anti Burleanu.Nimic din ce ai scris nu se sustine prin logica,prin argument.Ehee,ce osanale i-ai mai fi ridicat lui mircea sandu sau ,mai ales lui gica popescu,in aceeasi situatie!!!Penibil!

Comentează