Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Play-off fără cine?

Astra-Sepsi, Gaz-Dinamo, Viitorul-Clinceni, în triplex, duminică de la 4 și jumătate. 41,40,39 e punctajul protagonistelor. Dacă bate toată lumea, Hagi ratează turnirul primelor șase. Sepsi ca Salernitana Dar bate toată lumea? Cea mai sigură pare victoria Viitorului, deși ultima deplasare […]

...

Postacul catalan și universal

Scandalul e cât casa, văpaia e greu de stins. Presa catalană a dat de mai multe fire care duc în aceeași direcție, către Josep Maria Bartomeu, președintele de 57 de ani al Barcelonei. Tactici murdare Pe scurt, acesta ar fi […]

...

Generalul medaliilor

Nadia plus tot ce-a ținut de gimnastică, Patzaichin și tot ce înseamnă sporturi pe apă, Corneliu Ion, Nicu Vlad, luptătorii, atleții, Maricica Puică, Anișoara Cușmir, luptele, echipa națională de handbal campioană mondială, fotbalul cu calificarea lui Lucescu la Euro 84 […]

...

Play-off pentru Eternul Derby, fără Eternul Derby

Va fi a cincea ediție cu play-off și play-out, fără ca noul și fistichiul sistem să fi lăsat în urmă ceva memorabil. În afara unor calcule, înjumătățiri și alte chichițe aritmetice, nu suntem nici mai frumoși, nici mai valoroși decât […]

...

Tranșee pentru Sevilla

Ne plângem de ce ne va aștepta în Islanda, căutăm în fiecare zi știri despre prelatele și ninsorile din țara lui Skulasson, dar povestea terenului din Gruia o lăsăm așa cum a căzut și cum l-am zărit la derbyul de […]

...

Grașii se țin pe tușă! 

FCSB dorea să ajungă în grupele Europa League cu trei supraponderali. Așa ceva nu vezi nici la liga a treia!

Permalink to Grașii se țin pe tușă! 
duminică, 1 septembrie 2019, 9:49

Gnohere, Pintilii, Adi Popa, Eric, Moți, Miron. Uneori, Alibec. Din câte am înțeles, Budescu, cântarul fiind și motivul pentru care reapariția sa la Astra întârzie. Sau, la altă scară, Eden Hazard, ajuns la reunirea Realului cu șapte kilograme în plus. Toți arată cam la fel, cu șortul plesnindu-le pe așezător și cu tricoul neizbutind să le acopere colăceii. Ce faci cu ei?

Contraexemplul Pușkas

După ce Don Florentino s-a chinuit o vară întreagă să-l ia și cu greu a izbutit, belgianul cu prenume de Paradis a apărut cu burtă. Sigur că oficial el nu joacă pentru că are ceva la coapsă, dar un club ca Real Madrid, variantă 2019, nu va trimite niciodată un pufos pe gazon. O făcea acum șase decenii, când Ferenc Puskas era și el rotofei, dar la finalul anilor cincizeci era alt fotbal, în care genialul decar, plecat din Ungaria în urma evenimentelor din 1956, primea pachete subversive, conținutul coletelor descărcate la Madrid din direcția Budapesta însemnând borcane cu untură de porc sau de gâscă, pe care genialul o întindea pe pâine.

În ciuda alimentației nesănătoase, maghiarul stopa perfect, pe exteriorul piciorului stâng (există imagini de arhivă!) mingi trimise tare de la 50 de metri. În plus, Puskas era favoritul lui Franco, prenumele lor fiind identice, Francisco în spaniolă, Ferenc în maghiară.

Fotbal în zece

Printre criosaune, camere barice, preparatori fizici sau nutriționiști, peisajul contemporan și-a triat grașii. Nu doar la nivel înalt, ci și mult mai jos. Zilele trecute Pancu vorbea despre procentul prea mare de grăsime din corpul lui Vlada, un atacant de 31 de ani, de care Rapidul s-a despărțit recent tocmai din această cauză. La liga a doua! În schimb, FCSB credea, în emoționanta ei naivitate, că poate atinge grupele Europa League doar comandând o măsură mai mare de echipament pentru Gnohere, Pintilii și Adi Popa. La Guimaraes în prima repriză s-a jucat în zece din cauza kilogramelor lui Pintilii, care gâfăia după fiecare pasă.

Era loc și de mai rău

La pauză, în locul său a intrat Gnohere și pe teren au rămas tot zece. Bizonul n-a câștigat niciun duel, îngrijorându-ne la fiecare fază. Nu că s-ar putea accidenta, ci de ceva mult mai rău, extrem de posibil când ai peste zece kilograme față de greutatea și așa foarte mare pe care tu o numești de competiție. Nici Maradona, în perioada de vârf de la Napoli, nu-și permitea să aibă mai mult de șase-șapte kilograme în plus. În 1986, când a luat titlul mondial cu Argentina, avea doar două.

Fotbalul nu e box

Ca să „facă categoria”, pugiliștii dau uneori jos și câte 10 kilograme în săptămâna de dinaintea cântarului. Nu mănâncă mai nimic, nu beau nici apă, intră în saună cu trei treninguri pe ei, unul peste altul. Apoi, după cântar (de obicei cu 36 de ore înaintea meciului), bagă în ei ca sparții, după care dorm, ca să digere și să prindă vlagă. La fotbal așa ceva nu e posibil. Slăbirea se face concomitent cu pregătirea fizică. Întâi de toate, trebuie să poți să alergi.

Nu slăbești, nu joci!

Cel mai bun exemplu e Eric. De fapt, nu el, ci Gică Hagi. Recent, Gică Popescu a elucidat enigma nefolosirii brazilianului. Kilogramele în plus. A apărut o poză cu un picior într-o fașă elastică, dar nu acela e motivul. Chiar dacă Eric e golgeterul la zi al campionatului, de două meciuri Hagi îl ține la index și-l urcă mereu pe cântar. În schimb, FCSB vrea grupe europene cu niște băieți care transpiră maioneză.

Comentarii (37)Adaugă comentariu

cn (34 comentarii)  •  1 septembrie 2019, 10:36

Pertinent, dar nu inteleg obsesia autorului cu prenumele. Hazard are prenume de paradis, Franco si Puskas aveau acelasi prenume... care e relevanta, sportiva sau stilistica?

?????? (285 comentarii)  •  1 septembrie 2019, 11:51

Ați propune un unsprezece pentru partida cu Spania, din ceea ce "a selecționat" Contra, ?

?????? (285 comentarii)  •  1 septembrie 2019, 12:03

Probabil că la spanioli titularii sunt dintre ăia care au mai fost, ?

Lup (8 comentarii)  •  1 septembrie 2019, 17:53

Mi se pare o nesimțire crasă sa ai fie si un kilogram in plus, după terminarea pregătirii și începerea sezonului. Sa vii cu kile in plus din vacanța, chiar multe, mai pot să înțeleg, dar sa nu scapi de ele după 30-40 de zile de pregătire e ceva inacceptabil. Un om obișnuit poate slăbi sănătos 300 grame grăsime pe zi don alimentație și mișcare. Un sportiv slăbește 6-700 grame zilnic. Sa ai kile in plus in competitie înseamnă să spargi frigiderul.

costinel (5 comentarii)  •  1 septembrie 2019, 23:05

ba buza ... ei sunt grasi la corp , tu esti gras la minte !!!

?????? (285 comentarii)  •  1 septembrie 2019, 23:15

În mod "incredibil", Gheorghe Hagi a reușit să piardă cu FCSB, fiind învins de Vintilă, arătând astfel că nu formează numai jucători , ci și antrenori, ? În sezonul anterior Gheorghe Hagi era mai gras și tot pe tușă era, ? Deși în acest sezon a slăbit, nu a fost titularizat, ? Considerați că nu a fost productiv pentru Hagi că l-a dat gratis pe Vintilă la FCSB, ?

?????? (285 comentarii)  •  1 septembrie 2019, 23:26

Gnohere aînscris golul victoriei pentru FCSB, ?

?????? (285 comentarii)  •  1 septembrie 2019, 23:34

Opinați că Gheorghe Hagi ar putea să-i împumute pe Ianis și pe Băluță, de la cluburile unde sunt legitimați în prezent, ?

Vali (15 comentarii)  •  2 septembrie 2019, 0:41

Pana una alta,blat urât făcut de Viitorul.Pacat de suporteri.Gica Popescu si Ogararu se compromit si ei.

?????? (285 comentarii)  •  2 septembrie 2019, 1:18

Radu - Toșca , Rus, Nedelcearu, Stefan,- Cicăldău, Razvan Marin, Hagi, Păun- Grozav, Pușcaș, ? Probabil că este un 1-4-2-2-2, ? ,,Grașii se țin pe tușă !", ?

daniel (35 comentarii)  •  2 septembrie 2019, 10:59

stiu ca dupa ce mananci, indeosebi atunci cand mananci mult, nu trebuie sa te culci imediat, ci sa te misti, sa te plimbi, macar 1/2 ora, altfel e foarte rau pentru stomac.

Toader (40 comentarii)  •  2 septembrie 2019, 12:05

Numai omul, crezut cel mai evoluat animal, zice despre unii din semenii lui că-s grași sau slabi. Pe vremea cînd am făcut sport de performanță era văzut, și arătam, slab. Azi, după noile socoteli - cine?, cum?, de ce? - aș fi numai bine...bazaconii! Să fie de vină, pt țăcăneala cu „kg-n plus”, industriile ce fac cașul mare din aparate de gym, suplimente, chirurgie (in)estetică samd sau/și nici o zi fără ai face să se simtă cumva prost pe cei necopți la minte sau tineri? Iar pt tensiunea arterială, glicemie samd industria otrăvurilor/farmaceutică (simbolul spune tot).

?????? (285 comentarii)  •  2 septembrie 2019, 12:46

Deci , Toșca central lângă Ștefan, Rus fundaș dreapta , Ștefan fundaș stânga, ?

?????? (285 comentarii)  •  2 septembrie 2019, 21:31

Rus a intrat cu Franța U21 după o perioadă mai lungă în care nu a jucat și a făcut un meci bun, ? Benzar ar fi arătat la echipa de club la care s-a transferat că ar avea nevoie de mai multe partide pentru a se adapta la jocul echipei, ? Așa au comunicat gazete de sport că ar fi afirmat antrenorul de la echipa unde s-a transferat Benzar , ?

?????? (285 comentarii)  •  2 septembrie 2019, 22:23

Radu, Rus, Nedelcearu și Ștefan au deja jucate meciuri împreună, Toșca îi știe pe jucătorii spanioli, Radu, Rus și Ștefan au jucat împotriva Spaniei U21 în Spania, ?

?????? (285 comentarii)  •  3 septembrie 2019, 21:30

L-ați titulariza pe Grozav mai avansat sau pe Stanciu mai retras, remarcând și că Grozav pare a face și faza defensivă mai bine decât Stanciu, Stanciu arătând în partidele anterioare că nu prea se descurcă în meciurile importante, Grozav având mai puține prezențe ca titular, ?

?????? (285 comentarii)  •  3 septembrie 2019, 22:26

Remarcați și faptul că Stanciu a fost fluierat de mai multe ori de spectatori, la meciurie de pe teren propriu, decât Grozav care a jucat de mai puține ori, ca spectatorii să nu își amintească, la eventuale erori, despre Stanciu, că l-au fluierat și în meciuri anterioare, ? Remarcați și faptul că zona mai avansată în care Grozav ar putea face unele erori este mai puțin riscantă decât zona de teren în care de obicei joacă Stanciu, care în partide anterioare a avut și unele erori de transmitere a balonului, ?

?????? (285 comentarii)  •  3 septembrie 2019, 22:54

Opinați că pentru partida cu Spania selecționerul Contra ar fi trebui ă aibă în lot mai mulți jucători de la reprezentativa U21, semifinalistă la Campionatul European U21, ?

?????? (285 comentarii)  •  3 septembrie 2019, 23:00

Remarcați și faptul că jucătorii de la reprezentativa U21 au arătat că au putut juca 4-5 partide, din 3 în 3 zile cu selecționate cu jucători din campionatele importanate din fotbalul performant, ?

?????? (285 comentarii)  •  4 septembrie 2019, 9:14

Opinați și că se poate zice și că un aspect pozitiv pe care îl pune în evidență întâlnirea dintre România și Spania este și că Mircea Lucescu nu are angajament, deci este pe tușă, însă nu pe cea a terenului de joc, ?

?????? (285 comentarii)  •  4 septembrie 2019, 9:15

Opinați și că se poate zice și că un aspect pozitiv pe care îl pune în evidență întâlnirea dintre România și Spania este și că Mircea Lucescu nu are angajament, deci "este pe tușă", însă nu pe cea a terenului de joc, ?

Comentează