Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Calificați-vă, să vedeți cum e!

Singurul argument al FCSB-ului e felul modest în care a arătat Vitoria Guimaraes în meciul tur

Permalink to Calificați-vă, să vedeți cum e!
miercuri, 28 august 2019, 4:10

De o săptămână tot auzim că patronul urmează să-și taie gâtul dacă nu bate în Portugalia. Doamne ferește! E doar un meci de fotbal, nu mai mult. Însă optimismul său e hrănit în primul rând de apariția cenușie a portughezilor pe iarba de la Giurgiu.

Cât sunt de slabi?
I-am văzut în tur. Rochinha, singurul cât de cât. În rest, cam Rușinia. Niște brazilieni de calitatea a treia. Un stoper ucrainean care le bubuie. Egal la Giurgiu, egal cu Boavista, egal cu Famalicao, care e cam Clinceniul de la noi. Însă pe banca lor va sta un tip grizonant, cu bărbiță sură, Ivo Vieira. Antrenorul. Culmea, prin comparație cu ai noștri, e același de săptămâna trecută și, aproape de necrezut, același ca și în urmă cu o lună. De-atunci, la FCSB, tricoul cu A1 s-a plimbat pe trei busturi. Nu mai contează că Vitoria a realizat un total de 14-0 în tururile anterioare cu niște letoni și cu niște luxemburghezi. Am conchis doar, odată pentru totdeauna, că sunt slabi și că ne calificăm!

Ce-or zice ei, portughezii?
Au simțit-o pe fosta Steaua în tur. Ceva urme de fotbal există, dovadă ocaziile lui Coman de la Gurgiu, mai ales bara aceea. Apoi, butonează și ei netul, uitându-se pe clasamentul din România. Ca să dea de FCSB, trebuie să lărgească ecranul. Probabil că nu înțeleg nimic din acel ultim loc al adversarilor lor, din seria de 5 înfrângeri consecutive, care contabilizează un golaveraj de 3-13. Cum poate o echipă care în sezonul trecut a avut șanse la titlu până în penultima etapă să alunece până atât de jos? Ei n-au cum să priceapă asta. Spre deosebire de portughezi, noi parcă am început să ne mai luminăm nițel.

Paranteză cu Florinel
Au apărut acele imagini cu șeptarul fecesebist măscărit de niște tipi, într-un butic. Episodul e foarte urât, dar deznodământul trebuie apreciat din două puncte de vedere. Întâi pentru că Florinel, umilit într-un loc public pentru jocul dezastruos al echipei sale, se poate ambiționa să arate, chiar la Guimaraes, că e fotbalist. Probabil că acum două luni, după meciul cu Anglia U21, flăcăii care l-au jignit în magazinul de cartier ar fi stat la coadă pentru o poză cu el. Apoi, tot după incidentul din butic, îmbucurător e că Florinel n-a reacționat. Dacă zicea și el ceva, probabil că se ajungea la încăierare. A stat, a recepționat în plin ce era de recepționat și a evitat o treabă care putea deveni foarte urâtă. Am închis paranteza.

Lungiți-vă toamna!
Așadar, băieți, Florinele, Tase, Pufi, Crețule, căpitane Pintilii și care-oți mai fi pe-acolo, calificați-vă și băgați banii în buzunarul patronului! Și într-al vostru, că n-o să vă lase nerăsplătiți! Și nu vă faceți griji, toamna nu va fi deloc obositoare. Voi, titularii, veți juca în campionat, doar ați auzit că se declanșează Jihadul împotriva Botoșaniului, care e pe șase, ultimul loc de play-off! În Europa League se va merge cu Perianu, cu Botezatu, cu Ardeleanu și cu toți băieții aceia talentați pe care-i diviniza domnul Vergil.

Nu mai contează scorurile cu care pierzi în UEFA, din moment ce ți-ai luat banii de-acolo. Totul e despre bani, încercați să înțelegeți asta. Vom fi alături de voi la Guimaraes. În campionat scrieți deja un fel de istorie. Schimbați corpul de literă și scrieți-o și în Europa!

Comentarii (46)Adaugă comentariu

duomnu’ Vergilică (56 comentarii)  •  28 august 2019, 17:45

"Vom fi alături de voi la Guimaraes"? Vorbește în numele tău, pliz! "care 'oți (or) mai fi pe-acolo"? ...păi a spus deja Miticădelaligă că-i suie portughezii pe garduri, la Guimaraes. Nu contează care vor mai fi în teren. Oricum deznodământul va fi unul singur! Mai ales că se pare că nu-i mai prea ajută aLbitrii ca în edițiile precedente, când era efectiv strigător la cer ceea ce "vedeau", că gigelul avea "intrare" la UEFA... Mai ales cu "Ajax" și cu Chelsea. Astea fiind spuse, mă gândesc să fac o mărturisire identică cu cea a gigelului, de-acum una lună: NU-I VREAU CALIFICAȚI! Chiar dacă "păcătuiesc"... Clara, você cara? :))))))

?????? (286 comentarii)  •  28 august 2019, 20:56

@Opinați că selecționerul Cosmin Contra încearcă să îi convingă pe spectatorii de fotbal că Spania va câștiga în Suedia și în Norvegia, ?

F31M (4 comentarii)  •  29 august 2019, 10:22

Aia nu sunt flacai, sunt niste *** de care e plina tara din maxima nefericire. Sa moara sa faca ..ce scarba imi e!!! Mai spalati-va bai fratilor un pic bai neamuri proaste!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bibicul (24 comentarii)  •  29 august 2019, 14:51

Domnule Buzarin, ati scris tip grizonant. Ati vrut sa afirmati ca este un tip care incepe sa incarunteasca? Daca este deja carunt se spune tip grizonat. Ambele cuvinte sunt acceptate si explicate in DEX.

Andrei (31 comentarii)  •  29 august 2019, 16:40

"Mai ales că se pare că nu-i mai prea ajută aLbitrii ca în edițiile precedente, când era efectiv strigător la cer ceea ce "vedeau", că gigelul avea "intrare" la UEFA... Mai ales cu "Ajax" și cu Chelsea." Hai sa pastram bunul simt, sa ramanem in realitate. Ca o fi platit arbitrii sau jucatori ale altor echipe mai pot crede dar... blat cu arbitrii la meciurile cu Ajax si Chelsea. Tu te auzi ce spui? E asa mare ineptia asta, ca nu-mi dau seama cum de nu ti-a sarit in aer tastatura cand ai scris-o.

?????? (286 comentarii)  •  29 august 2019, 17:12

Cum ați comenta despre faptul că FC Scornicești joacă în liga a IV-A , ?

?????? (286 comentarii)  •  30 august 2019, 13:46

@Totuși domnule Buzărin, cum să conducă un grec arbitrajul din fotbalul românesc, dintr-o altă țară, de undeva din Europa, ?

?????? (286 comentarii)  •  30 august 2019, 13:53

@Cum ați comenta totuși domnule Buzărin despre faptul că Serena Williams "a prilejuit" "înlocuirea" unui arbitru, la US Open, ?

?????? (286 comentarii)  •  30 august 2019, 23:34

@Ați zice și că CSU Craiova a început să beneficieze și de ,,sprijinul arbitrilor", după ce l-au luat și pe Pițurcă, amintind și despre afirmații din alt vremuri ale lui Victor Pițurcă despre ,,umblatul pe la arbitrii" , ?

?????? (286 comentarii)  •  30 august 2019, 23:56

Opinați că spectatorii defotbal ar trebui să privească la meciuri la care Pițurcă merge să adune puncte cu ,,spijinul arbitrilor" pentru echipa la care a fost pus ,,manager", ? Ați zice că probabil unii dintre arbitrii consideră că la ăia din Voluntari echipele "favorite" ar trebui să obțină puncte, cu îngăduință de la arbitrii, ? Faptul că și Cosmin Contra se așează pe lângă Victor Pițurcă considerați că îl ,,avantajează", pentru a-l citat probabil și pe Pițrcă, ?

?????? (286 comentarii)  •  31 august 2019, 0:35

Despre Pițurcă ați zice și că este un "manager" din "categoria Gheorghe Becali" , amintind și că "au lucrat împreună" , când Pițurcă era angajatul lui Becali, ?

?????? (286 comentarii)  •  31 august 2019, 0:55

Ați zice și că de la "promovarea" lui Pițurcă la CSU CRiova jucătorii de la Craiova au început "să antreneze" și ,,iuțeala de mână și nebăgarea de seamă a arbitrilor", chestiuni pentru care unii folosesc sistemul VAR, ?

?????? (286 comentarii)  •  31 august 2019, 1:29

Parcă Pițurcă a folosit și exprimarea "țapțarap" pentru a defini unele practici din fotbal în vremurile când era ,,antrenor cu CV", în formare, ? Ați zice și că ar fi inclus și în ,,metodele de instruire pe care le folosește", probabil pentru a și cita din exprimările lui Pițurcă, unele practici din acele vremuri, ?

?????? (286 comentarii)  •  31 august 2019, 1:32

Deci ați zice și "că se vede și mâna lui Pițurcă", în jocul celor de la CSU Craiova, ?

?????? (286 comentarii)  •  31 august 2019, 8:44

Orașe de tradiție totuși și în fotbal, ca Timișoara, Brașov, Constanța, Arad, Baia Mare, Satu Mare, Oradea, nu au echipe în Liga întâi, ?

?????? (286 comentarii)  •  31 august 2019, 8:49

@Opinați că și Victor Pițurcă -"Satana" ar fi trebuit să reînceapă cu fotbalul din liga a IV-a, cum a procedat și Adrian Mititelu, ?

?????? (286 comentarii)  •  31 august 2019, 23:29

@Opinați că partida dintre CFR și Astra a avut ca scop să îl convină pe Ioan Niculae să investească în continuare în fotbal, toți cei de pe teren și de pe băncile de rezerve ale celor două formații și îndeosebi arbitrii părând a se strădui să convingă investitorul, ? Tribune din ce în ce mai lipsite de spectatori, ?

?????? (286 comentarii)  •  31 august 2019, 23:36

A ieșit totuși în evidență faptul că al treilea portar de la clujeni apără bine, deși erau perioade când jucătorii de la CFR păreanu mai mulți pe teren chiar și în inferioritate numerică, ? S-a remarcat de asemenea modul în care Budescu lovește balonul și pasează, ? Păun în formă deosebită, Golofca se remarcă repede la orice echipă joacă, Valentin Gheorghe în creștere de valoare, ?

?????? (286 comentarii)  •  1 septembrie 2019, 0:04

@Considerați că arbitrul Colțescu ar fi trebuit să fie tușier , deoarece colțul terenului este mai aproape de tușă decât de centrul terenului, Colțescu arătând , de când este arbitru central, că îi este mai dificil cu arbitrajul la centru , probabil decât dacă ar fi fost tușier, probabil, ?

?????? (286 comentarii)  •  1 septembrie 2019, 0:22

@Pe vremea când era pe la FC Național, Gino Iorgulescu zicea de ,,parodie de fotbal, parodii de arbitraje", și erau alte vremuri, când spectatorii mai mergeau și pe stadioane, ?

?????? (286 comentarii)  •  1 septembrie 2019, 0:23

@Pe vremea când era pe la FC Național, Gino Iorgulescu zicea de ,,parodie de fotbal, parodii de arbitraje", pe la emisiunile lui Ioanițoaia, și erau alte vremuri, când spectatorii mai mergeau și pe stadioane, ?

?????? (286 comentarii)  •  1 septembrie 2019, 0:30

Aceleași constatări mai erau zise și de Pițurcă, când discuta de fotbal, ?

?????? (286 comentarii)  •  1 septembrie 2019, 0:46

@De ce considerați totuși că Ion Crăciunescu, îndepărtat de la Comisia Centrală a Arbitrilor pentru ,,felul dezastruos" ,pentru a-l cita, în care a condus arbitraju, a ajuns la firma de "consulting" a lui Giovanii și Victor Becali , doar Gică Popescu fiind acuzat alături de Victor și Giovanii Becali, ,,de mânării", pentru a-l cita și pe același Ion Crăciunescu, ?

?????? (286 comentarii)  •  1 septembrie 2019, 0:51

@Considerați că Ion Crăciunescu ar spune că arbitraje precum și cel al lui Colțescu și cel al lui Chivulete ,,viciază competiția", pentru a cita din exprimările lui Ion Crăciunescu, ?

?????? (286 comentarii)  •  1 septembrie 2019, 7:42

@Dacă l-ați remarcat pe Dan Petrescu, până la jocul cu Astra, încercând "să preia" "comportamentul de guru" ale lui Mitică Dragomir, referitoar la rezultatul meciului cu Astra, ?

Comentează