Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

1. Pițurcă, 2. Rotaru

Nu e doar ordine alfabetică. E ordinea firească a lucrurilor, pe care patronul a înțeles-o și o pune în practică

Permalink to 1. Pițurcă, 2. Rotaru
sâmbătă, 24 august 2019, 12:07

Aducându-l pe Victor Pițurcă, fie și nu imediat, ci doar de la 1 septembrie, patronul Craiovei a procedat cum trebuia să procedeze demult. S-a trecut pe sine în plan secund, lăsându-i rolul principal în club antrenorului-manager. O putere pe care la Craiova n-au avut-o nici Mangia, nici Mulțescu, nici Cârțu în ultimul său mandat, nici legendarii Oțet, Oblemenco, Cernăianu. Poate doar Cârțu în perioada ultimului event (1988-1992) și Teașcă, pentru scurtă vreme, în 1976-’77. E vorba despre efigia unor oameni care decideau totul, dar absolut totul.

Omniprezentul low-profile

Mihai Rotaru nu apare la televizor printre icoane aurite, nu intră în direct la tv după fiecare meci (o face, în medie, cam o dată pe an, extrem de vocal, după câte un arbitraj potrivnic și își pune toată lumea în cap) și, în general, încearcă să fie „low-profile”, după cum însuși se autodefinește. Cu toate acestea, de șase ani încoace, e omniprezent în club. De la cele mai importante decizii, numiri de antrenori, transferuri de jucători importanți (în ultima vreme parcă au fost mai multe plecări decât veniri), strategia centrului de juniori până la cele mai neînsemnate, ca designul tricourilor sau ora la care se pleacă spre aeroport.

Genul acesta de patroni, chiar dacă nu se fâțâie toată ziua pe micile ecrane, au nevoie de antrenori executanți, buni ascultători. Iată că Rotaru a ales cu totul altceva, în detrimentul autorității sale și, în intenție, spre binele Craiovei.

Ce înseamnă putere deplină?

Înseamnă să hotărăști totul, dar să îți și asumi totul. Poate să se spună în toate conferințele de presă că Papură e antrenor principal, iar Pițurcă manager, e limpede pentru toată lumea că atât decizia, cât și răspunderea vor fi ale fostului selecționer. El va decide cine vine la echipă, dar mai ales cine pleacă. Dacă Pițurcă spune că deocamdată Cicâldău și Bancu, de exemplu, nu sunt de dat, înseamnă că nu sunt de dat, chiar dacă vin, de mână, Krasnodarul, Slavia Praga și New York, cu suburbii cu tot, și pun banii pe masă.

Dacă ar fi dorit să continue politica de vânzare a jucătorilor buni, atâția câți au mai rămas, Mihai Rotaru nu l-ar fi adus niciodată pe Pițurcă. Dar probabil că patronul a ajuns la concluzia că titlul nu se poate lua altfel decât lăsând decizia tehnică la latitudinea unui singur om, ascultat necondiționat de toți ceilalți. Exemplul lui Dan Petrescu la CFR e cel mai recent și cel mai grăitor.

Craiova încă nu e campioană

Pițurcă a semnat pe 22 august și începe treaba pe 1 septembrie. A anunțat că până atunci pleacă într-o vacanță antamată mai demult. Dar cine crede că noul număr unu al Craiovei începe cu o pauză se înșală! De acolo de unde va fi, Pițurcă va încinge telefonul, pentru că mai sunt aproape două săptămâni din perioada de transferări. Cu lotul de acum (a spus-o Daniel Stanciu la DigiSport, dar o observă toată lumea), Craiova nu ia campionatul nici dacă-l pune pe bancă pe Mourinho. Trebuie refăcută complet defensiva centrală. Mai trebuie ceva și în atac. Plus un al doilea titular U21 valoros și competitiv, alături de Mihăilă.

Al doisprezecelea jucător

La debutul precedentului mandat al lui Pițurcă, în toamna lui 2010, Craiova era pe ultimul loc, iar la primul său meci, cu Sportul (câștigat foarte greu cu 1-0, pe final), vechiul stadion s-a umplut ochi, cu peste 30.000 de oameni. Acum, primul meci din noua eră e cu FCSB, pe 15 septembrie, și se va pleca de la noțiunea de sold-out. Nu se știe ce jucători va mai aduce Pițurcă în primul unsprezece, dar prima sa menire e de a-l păstra pe cel de-al doisprezecelea și cel mai important. Publicul Craiovei, cel mai pătimaș, dar și cel mai pretențios din țară.

Comentarii (17)Adaugă comentariu

Paul (13 comentarii)  •  24 august 2019, 13:02

laudati-l dupa, nu inainte. sa nu fie o alta gogoasa a marelui fotbal de pe la noi

Laurentiu (1 comentarii)  •  24 august 2019, 13:21

Barbut Piti s-a intors la locul crimei. Nu ma intereseaza ce face Mititelu prin ligile inferioare dar nu voi putea tine niciodata cu o clona.

Ghita Iullian Marcel (1 comentarii)  •  24 august 2019, 14:36

Piturca e groparul Universitatii Craiova adevarata echipa Universitatea Craiova nu versiunea actuala care e o echipa infintata de si la ordinul PSD .Piturca e o tentativa de antrenor toata Romania s-a bucurat cind a fost schimbat din functia de selectioner. Nu va impartasesc entuziasmul absolut deloc. Va pot spune de pe acum ca mandatul acestui infractor va fi un fiasco total.

B-A-C-H (15 comentarii)  •  24 august 2019, 14:51

Prea mulți băgători în seamă la club. Schumacher spune, la pauză, că Mirko a fost instruit special de antrenor să sară în dreapta la penalty-ul lui Răduț. Mirko, după meci, spune că nu antrenează în mod special penalty-urile și că a fost instinct. Poate se va termina cu "atârnătorii" după venirea lui Pițurcă, altfel se alege praful...

luis (2 comentarii)  •  24 august 2019, 15:32

1. "Patronul" minune de care vorbesti *** si intr-o tara normala nu punea antrenori la clubul de fotbal cu care se joaca ci infunda pentru mult timp puscaria. Poatre, pana la urma, se va intampla. 2. Ce legatura are Otet, Oblemenco, s.a. cu clona lui Rotaru? Stim cum a ajuns aceasta echipa in prima liga, se stie de unde vine, cum a fost/este finantata, ce miros au banii respectivi. CSU Craiova e Universitatea? Nu serios!!! 3. Dupa cum il cunoaste lumea pe Piturca e o chestiune de timp pana se va intinde atat de mult incat sa forteze concedierea de la clubul lui Rotaru. E mai mult un fost antrenor ce alearga dupa despagubiri din contracte bine incheiate, decat un tehnician ce cauta performanta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ionescu (9 comentarii)  •  24 august 2019, 15:45

F. bun articolul, dl Buzrin. Felicitari! Concluzia, pe cât de emoționantă, pe atât de adevărată.

Gicu (15 comentarii)  •  24 august 2019, 16:02

Tare mi-e tema ca pana la iarna iti pierzi entuziasmul Aline.

Gicu (15 comentarii)  •  24 august 2019, 16:10

Tare mi-e ca pana-n iarna iti pierzi entuziasmul Aline.

Durden (126 comentarii)  •  24 august 2019, 21:35

Mama ce erectii mai are si buzarin de fiecare data cand se mai da cate un partz prin dolj...

Vasile (21 comentarii)  •  25 august 2019, 8:58

Distractie mare cu mititeii pe net : fostul club FCU Craiova a fost ingropat exact de proprietarul sau, mititelu. Adica Piti semneaza un contract cu chelul, chelul il umileste si-l da afara, Piti isi cere drepturile din contract (cum orice antrenor intreg la minte face) iar booveanul isi baga SRL-ul in procese in civil - in contradictie cu regulamentele FRF si este, normal, dezafiliat. Mititelu stia foarte bine ca nu se poate duce in civil - asa s-a facut baiatul cu o dezafiliere. De ce nu s-a dus la TAS, adica la o instanta sportiva, si s-a dus in civil - impotriva regulamentelor FRF ? Pai la TAS se judeca totul in 3 luni - asa in civil a durat circul 8 ani. Pai cum sa-i tii pe giboni aproape multi ani ? Le vinzi gogosi cu procese. Treaba Miti-Piti a fost cam la fel cu un politist care vede ca unul fura, si-l aresteaza. Vinovat e ala care aplica legea - politistul, si nu ala care a furat :-) P.S. Aia cu clonele in gura - mai baieti marca e la noi, clona sinteti voi.

Nick (1 comentarii)  •  25 august 2019, 9:03

Distractie mare cu mititeii pe net : fostul club FCU Craiova a fost ingropat exact de proprietarul sau, mititelu. Adica Piti semneaza un contract cu chelul, chelul il umileste si-l da afara, Piti isi cere drepturile din contract (cum orice antrenor intreg la minte face) iar booveanul isi baga SRL-ul in procese in civil - in contradictie cu regulamentele FRF si este, normal, dezafiliat. Mititelu stia foarte bine ca nu se poate duce in civil - asa s-a facut baiatul cu o dezafiliere. De ce nu s-a dus la TAS, adica la o instanta sportiva, si s-a dus in civil - impotriva regulamentelor FRF ? Pai la TAS se judeca totul in 3 luni - asa in civil a durat circul 8 ani. Pai cum sa-i tii pe giboni aproape multi ani ? Le vinzi gogosi cu procese. Treaba Miti-Piti a fost cam la fel cu un politist care vede ca unul fura, si-l aresteaza. Vinovat e ala care aplica legea - politistul, si nu ala care a furat :-) P.S. Aia cu clonele in gura - mai baieti marca e la noi, clona sinteti voi.

Che Guevara (96 comentarii)  •  26 august 2019, 1:51

Nu ne mai intereseaza fotbalul si nimic altceva. Rezolvati cazul Caracal, prindeti/i pe complicii lui Gheorghe Dinca, gasiti fetele vii sau moarte, si destructurati mafia din Romania. Pana atunci BOICOT total la orice emisiune TV, sau manifestare publica indiferent ca e vorba de sport, arta sau politica. #BOICOT2019

Gututenstain (1 comentarii)  •  26 august 2019, 9:41

Pentru toti care mai afirmă că Csu Craiova este o clona.Orice societate comercială nu poate fi înlocuită de alta decat daca prima societate este cumpărată. ACEST FENOMEN DE CUMPARARE NU SE REGASESTE LA NICI O ECHIPA DE FOTBAL DIN ROMANIA.ECHIPELE DE FOTBAL ERAU ORI ALE STATULUI PRIN CFR,MAPN,SRI SAU MILITIE,FIE ALE UNOR INTREPRINDERI FIE ALE UNOR INSTITUTII DE STAT GEN UNIVERSITATI.NU POTI SA FABRICI MERCEDES FARA SA FI PROPRIETARUL FIRMEI SAU SA DETI FRANCIZA.IN ACEASTA SITUATIE DUPA REVOLUTIE NICI UN PROPRIETAR NE CUMPARAND ECHIPA DE FOTBAL UNIVERSITATEA CRAIOVA NU PUTEA FI DETINATORUL BRENDULUI INDIFERENT CE NUME II DADEA ECHIPEI INFINTATE DE EL.DIN ACEASTA CAUZA CSU UNIVERSITATEA CRRAIOVA SI-A RELIAT ACTIVITATEA DUPA FOARTE MULTI ANI AVAND CA PROPRIETAR CLUBUL SPORTIV UNIVESITATEA CRAIOVA CA INAINTE DE REVOLITIE.ITRUCAT CLUBUL NU DISPUNEA DE FONDURILE NECESARE A FACUT UN PARTENERIAT PUBLIC PRIVAT CU NISTE FIRME PRIVATE CARE SE ANGAJAZA SA FINANTEZE CLUBUL SI SA GESTIONEZE SITUATIA ACESTUIA ACTIVAND SUB BRENDUL UNIVERSITATII DIN CRAIOVA.DACA ACTIONARII NU MAI DORESC SA CONTINUE SE POT RETRAGE INSA FARA SA DETINA SI BRENDUL.FAPTUL CA FRF A DECIS INSCRIEREA UNIVERSITATII ESTE DECIZIA LOR FRF FIND O ASOCIERE DE CLUBURI CARE POT LUA DECIZIILE PE CARE LE CONSIDERA NECESARE.CU TOT DRAGUL VA ROG CITITI CU ATENTIE IAR CEI CARE AU COMENTARII SA LE PASTREZE PENTRU EI.MULTUMESC.

?????? (286 comentarii)  •  26 august 2019, 9:44

national.ro/news/satanistii-au-pornit-lupta-pentru-libertate-religioasa-667218.html/ Opinați că ar putea fi un eveniment care ,,a ocazionat" revenirea lui Pițurcă în fotbal, ,, o "religie" a secolului XXI", și ar fi influențat "evoluțiile fotbalistice" de la FCSB, ?

Alin (3 comentarii)  •  26 august 2019, 11:57

D-le Buzarin , pe lumea asta exista *** (de Dorobanti, gen) *** mai mici sau mai mari. Rotaru este mult peste tot ce iti poti imagina in materie de perfidie , sau ***. Ce te face sa crezi ca nu l-a adus pe Piti tocmai pentru a vinde jucatori, el , bineninteles , neavand nicio implicare (asa a vrut/hotarat Piturca)Daca iese bine el castiga , doar l-a adus pe Piturca. Daca nu, el nu este vinovat, doar Piturca a hotarat totul....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

LIEE (1 comentarii)  •  27 august 2019, 7:47

Domnu ALIN chiar credeti in ce zice el.Cred ca va fi a doua catastofa la U.a cerut cumva prelungirea programelor la cazinourii??E depasit momentanprof.probabil ca sau gasit acolo cu patronu.Va pot da si argumente ale esecurilor lui.Aproape 2 ani nu la mai cautat nimeni

Comentează