Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Neagoe sigur nu vrea să cumpere clubul!

Noul antrenor al lui Dinamo are cu totul alte calități decât precedentul sau precedenții

Permalink to Neagoe sigur nu vrea să cumpere clubul!
miercuri, 5 iunie 2019, 11:20

În zilele care vor urma, nu se va bate cu cărămida în piept, spunând cât de mare dinamovist e el pentru că nu e. Într-adevăr, acum mai bine de două decenii a jucat un retur la Dinamo (12 meciuri, 6 goluri, adică cifre bune), însă pe traseul său de fotbalist, reperul alb-roșu e sub Craiova, dar și sub Ferencvaros, unde a prins Liga Campionilor.

Alte asocieri care se pot face

În mod cert, în viitorul apropiat sau mai îndepărtat nu va spune că vrea să cumpere clubul. Nu va aduce bani de acasă să dea prime sau salarii restante jucătorilor pentru că asta nu e treaba antrenorului. Apoi, fiica lui „Geană” nu e impresar, e elevă de liceu. În fine, de la el de acasă până la hotelul lui Ionuț Negoiță, unde se iau marile decizii, sunt doar câteva sute de metri, însă probabil că nu acesta a fost principalul criteriu care a dus la alegerea lui.

Recomandări

Gata cu gluma! În ultimii ani, Neagoe are referințe excelente. De la rezultatele efective obținute cu Sepsi și Poli Iași, dar și de la voci autorizate. Ioan Andone spune că alegerea sa la Dinamo e o soluție foarte, foarte bună. Adică insistă pe determinativul „foarte”. Apoi, Adrian Porumboiu a spus după despărțirea lui Mangia de Craiova că „dacă vine Neagoe, CFR și FCSB pot să-și ia adio de la titlu”. În fine, Cornel Dinu a zis că Neagoe e mereu încruntat și „când îl vezi, îți aduci aminte de datorii”, dar apoi, de câte ori a avut ocazia, a vorbit frumos despre el. Prima, cu încruntatul, a fost o glumă, ca și cea cu cumpăratul clubului. Aprecierile însă au fost în serios.

Cât de încruntat e?

E și nu e. Ca și Pițurcă (doar sunt neamuri!), lasă mereu impresia că-i plouă și-i ninge. Dar în realitate nu e deloc așa. Râde, glumește, are umor. Doar că-și selectează cercul de adresanți. Și respiră prin fotbal. Pe vremuri stătea nopțile, până spre ziuă, să vadă mecuri din campionatul Argentinei, fiind fan Boca Juniors. Studiază adversarii, face fișe, vede toate meciurile, nu adoarme la Liverpool sau la Tottenham.

Mod de întrebuințare

Știe să aleagă fotbaliștii, are surse bune. Cei aduși la Sepsi, în frunte cu Tandia, parcă au cotă mai bună decât cei transferați de Dinamo în ultimul an. Caută jucători liberi, nu mutări costisitoare. Cei duși la Sfântu Gheorghe au semnat pe sume modeste, la început ceva în jur de 5.000 de euro, la un nume de echipă necunoscut, nu la un brand ca Dinamo. Și într-un orășel de provincie, nu într-o capitală. E strâns legat de stafful său, în care are încredere totală. Cu conducerea lucrează ușor atât timp cât toată lumea își vede de treabă și nu se bagă unii peste alții. Programul îl face el și numai el. Inutil de adăugat că nu acceptă telefoane pe bancă sau alte cuceriri tehnologice prin care gândirea i-ar putea fi influențată.

Am spus toate aceste lucruri din interiorul acelui cerc restrâns de oameni în preajma cărora Eugen Neagoe nu e mereu încruntat.

Comentarii (3)Adaugă comentariu

MZM (48 comentarii)  •  7 iunie 2019, 9:57

ssssssssssssssst!

?????? (286 comentarii)  •  7 iunie 2019, 16:30

Opinați și că prea mulți bani publici alocați cluburilor de fotbal scad din performanțele sportive, ? Opinați și că s-ar putea face și o evaluare a costurilor și eficienței unor astfel de "investiții", inclusiv referitor la contribuția costurilor cu finanțarea cluburilor de fotbal la evoluția pozitivă a sănătații populației și eventualitatea unor alocări posibil mai eficiente, ?

Comentează