Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Vicecampioana clasamentului, campioana refuzurilor

Pentru oricine, nu doar pentru FCSB, dă rău ca în fiecare zi să te refuze câte un antrenor

Permalink to Vicecampioana clasamentului, campioana refuzurilor
joi, 16 mai 2019, 9:13

Strategii fotbalului mare – ceea ce nu e cazul nostru – atunci când vor să pună un antrenor nou tac și fac. Au liste lungi, care devin scurte, apoi ultrascurte și abia când sunt siguri că alesul va semna, anunță public. Sigur că în majoritatea cazurilor informația mai transpiră, se mai publică frânturi de zvon, însă șefii cluburilor nici nu confirmă, nici nu infirmă, ci pur și simplu așteaptă în liniște momentul în care lucrurile se leagă și devin clare.

Luni Șumi, marți Edi

În noaptea de duminică spre luni, Gigi Becali l-a visat pe Șumudică, iar în cea de luni spre marți pe Edi Iordănescu. Și a doua zi s-a destăinuit amplu televiziunilor, povestindu-le visul. Orice șef de club din lume care are și alte repere decât recitalurile televizate în direct, ar fi procedat altfel. Ar fi pus mâna pe telefon, i-ar fi sunat pe cei ce li s-au arătat în vis, ar fi testat terenul și abia apoi, în cazul unei urme de speranță, ar fi dat buzna în spațiul mediatic să anunțe că e aproape de a semna cu cutare antrenor.
De fiecare dată după cele două nopți cu visuri frumoase, realitatea zilei următoare a destrămat țesătura onirică. Luni Șumi a zis că nu vine, marți Edi a spus același lucru, cu o notă de subsol în care a explicat nu doar că are contract cu Gazul, ci și că decât să antreneze acolo unde nu-i convine, mai bine stă acasă. De ce nu i-ar conveni la FCSB știe deja toată lumea, detaliile aproape că nu mai au sens.

Amintirile lui Gâlcă

„Nu-mi putean încălca niște principii”. Așa explică, după o îndelungă tăcere, într-un recent interviu din „Adevărul”, Costel Gâlcă întreruperea colaborării cu FCSB din vara lui 2015, imediat după istorica „triplă” Campionat, Cupă, Cupa Ligii. Ultimele trofee admirate în sufrageria Palatului, înaintea unei perioade de secetă care va dura un cincinal, asta în situația în care eterna vicecampioană va câștiga totuși ceva în sezonul următor. În esență, Gâlcă spune cam același lucru ca și Edi Iordănescu, fiind limpede despre ce principii e vorba. Nu spune nimeni despre Costel c-ar fi refuzat să execute ordinele patronului în sezonul în care a cucerit trei trofee. Se știe că primea telefoane, ba că mai și făcea vizite la Poarta Albă, domiciliul provizoriu de atunci al patronului.

Compromisul spre libertate

Probabil c-a acceptat unele compromisuri tocmai pentru a-și garnisi CV-ul și a putea antrena apoi în Primera, unde n-ar fi ajuns niciodată fără performanțele respective. Acum, Costel trudește la evitarea retrogradării cu Vejle, fosta adversară a Stelei din drumul către Sevilla. Și probabil că în ciuda unor înfrângeri în ultimul minut și al unor erori de arbitraj împotriva echipei sale, își umple nările cu aerul curat danez, unde principiile pe care le invocă nu sunt niciodată încălcate.

De afară se vede urât

Când te refuză unul azi, altul mâine, iar poimâine poate te refuză mai mulți, îți turtești imaginea mai rău decât dacă ratezi campionatul nu patru ani la rând, ci zece. Cine știe, poate la un moment dat îți vine mintea la cap și vrei să iei un jucător bun de afară, nu doar din campionatul din care colectezi tot ce mișcă și ești interesat de orice jucător care a reușit, în sfârșit, să dea o pasă de doi metri. Nu vine nimeni într-un loc al cărui patron e refuzat înainte de fiecare prânz și după fiecare cină de câte un antrenor! Un asemenea spațiu pare neprofesionist și, ceea ce e cel mai rău, emană prin toți porii neseriozitate.

Comentarii (22)Adaugă comentariu

Fane (87 comentarii)  •  16 mai 2019, 9:34

Antrenorii care au ceva coloana vertebrala nu refuza FCSB ci un individ unic ce isi tine promisiunile doar cand se scalambaie pe ecran sau la telefon. E de vazut ce "presuri" mai sunt gata sa fie umilite din cauza saraciei.

Andrei F (98 comentarii)  •  16 mai 2019, 9:56

Logica unui ziarist oltean rau intentionat...!!! Adica Becali procedeaza mai rau decat cei de la CFR??? De ce? Pentru ca Buzarin este rau intentionat sau nu citeste ...GSP?!?! Ieri GSP a scris ca patronul CFR il inraia pe Dan Petrescu cu pumni dati la ficat!!! Si marele Petrescu nici ,,Pas!!!,, nu a scos!!!Mai inainte GSP ne spunea cum patronul Copil dadea ordine pentru schimbari de jucatori inainte sau in timpul meciului.Rasunator este cazul cu Vatca care i s- a spus sa se dea accidentat pentru a juca altcineva si lui Vatca imprumutat la Voluntari i s- a dat interdictie pentru a vorbi...Tot conform GSP Copil a concediat un oficial pentru ca nu ar fi raspuns la telefon si astfel Copil nu a putut face o schimbare la un meci...Iorfanescu Jr. a fost schimbat dupa cateva meciuri,Minteoan la fel- te pomenesti ca Becali e rau pentru ca nu procedeaza la fel Buzarine?(((()) Pentru ca ,,ziaristul,,este oltean....Becali o fi mai rau decat ce se intampla la Craiova? Pai bai Buzarine,Craiova nici locul doi nu pupa ma!!! La Craiova cum a fost destituit Mangia? Cum a fost ,,apreciat,, Mangia in cazul Nuno Rochea??? Pai la Craiova nu numai oficiali ci si suporterii au facut pe Becali!!!!Asa trebuia sa procedeze si Becali???////. Vorbesti de Sumudica...Pai Sumudica a avut decenta sa- si explice refuzul! A spus ca ar fi venit la Steaua pentru Becali dar nu poate veni datorita reactiilor avute de unii suporteri stelisti....E vorba de cei care au protestat pe internet si despre altii care au scris contra lui Sumudica pe zidurile bazei de pregatire...Sau ,,ziaristul,,Buzarin crede ca suporterii au scris contra lui Becali? Mai asteapta Buzarine...

n00dles (20 comentarii)  •  16 mai 2019, 11:29

Faci ce faci si te iei de Steaua. Esti mort, oltene! Ne-am p--t pe voi pe unde v-am prins, e normal sa fii cu m--a la adresa noastra. Stai ca va ardem si campionatul urmator, ***-ne-am pe voi de ***...

fecefecesebe (2 comentarii)  •  16 mai 2019, 13:04

@Andrei F Bai ***, unde ai vazut tu la cfr ca principalul sa fie un celular?

Hombre (21 comentarii)  •  16 mai 2019, 13:25

Well, si fotbalistii refuza fcsb. Ce sa faca acolo, sa iasa la pensie? Sa-l balacareasca patronul dupa primul meci ca de ce nu e Messi? La fel si antrenorii, sa se duca acolo ca sa aiba de unde sa fie dati afara? Nu, multumesc. Asta e pohta ce-o pohtit-o marele razboinic al prostiei. Acum are fix ce-si doreste.

Gigi Becali (1 comentarii)  •  16 mai 2019, 13:36

@Andrei F : am vrut si eu sa comentez articolul , dar nu mai e cazul, ai rezumat mai bine ca mine :) As putea adauga doar ca Steaua lui Gigi ( cu antrenor principal Gigi - sau nu ) s-a calificat in Europa League si Champions League de 14 ori in ultimii 17 ani, ultima oara cum 1 an cu Dica pe banca am mers pana in Primavara Europeana. Cam cat toti " marii antrenori romani " la un loc in ultimii 30 de ani :))

Liviu (5 comentarii)  •  16 mai 2019, 13:37

Cand veti elimina acest element (g.b) din spatiu public si din fotbal, vom intra in normalitate. Elementul asta nu respecta nimic, nici legile lui Dumnezeu pe care il invoca atat.

JFM (79 comentarii)  •  16 mai 2019, 13:38

Becali il poate oferta si pe Klopp, din ziua urmatoare ziarele vor specifica zilnic numele marelui antrenor langa cel al lui Becali. Iar Klopp va deveni "antrenorul dorit si de Becali", asta facand din latifundiar un personaj din elita patronilor Europei, daca l-a vrut pe Klopp inseamna ca e foarte tare, chiar daca Jurgen Klopp nu se va obosi sa-i dea nici macar un semn. Dupa care, pentru a-si confirma ambitiile si potentialul va trece la Pep... Totul e vorbarie goala, toata vara asa o sa ne tina Becali, cu nenumarate *** cum ce mare jucator sau ilustru antrenor ar vrea la "Steaua"... Voi, presa, nu v-ati saturat de placa asta tocita? Daca aveti senzatia ca asta ne dorim, sa fim "tinuti in priza" cu astfel de povesti, ei bine NU, ne-am lipsi cu placere de ele. Anuntati-ne in ultimma zi de transfer ce anume a adus Becali si cu asta basta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

adrian (4 comentarii)  •  16 mai 2019, 15:17

De fapt, Becali caută antrenor secund.

Andrei F (98 comentarii)  •  16 mai 2019, 16:47

@fecefecesebe (2 comentarii) • 16 mai 2019, 13:04 Atunci uite cu dedicatie pentru tine un mic citat dintr-un articol de ieri din GSP:,,Campionii din umbră: fețele nevăzute care au făcut-o pe CFR campioană doi ani la rând: dosare, bani publici, teamă, discreție,, asta-i titlu dar iti mai dau ...,,Numele său(COPIL n.m/) e pronunțat cu teamă la echipă, fiind asociat - potrivit unor jurnaliști din Cluj - cu zona gri a serviciilor secrete.,,...Iti mai trebuie ca-ti mai dau daca doresti...?!?!

vasco (146 comentarii)  •  16 mai 2019, 16:52

@andrei f,@gigi becali(?) chiar asa?In ce realitate traiti?La andrei f raman cam surprins,am vazut cateva postari ok...becali cu clanul lui,cu indivizi ca meme,cu dragomir,sandu si altii ,au distrus fotbalul romanesc,care ,asa cu cooperativa de pe vremuri,mergea,aducea lumea la stadion.Acum...200 de spectatori.Asta spune totul.La ce sa te duci?Valize,sedinte secrete cu sandu si dragomir stabilind cine sa ia campionatul,(Steaua,de atunci,fecesebe de azi,"ca are coeficient uefa mai bun decat cefere...si alte "criterii")evaziuni,vanzari de meciuri,totul fiind o farsa in mainile unor escroci protejati ani de zile politic si de catre minunata justitie...Intr-o tara normala,cu institutii eficiente,aceasta activitate frauduloasa numia "fotbal romanesc" ar fi fost inchisa de mult.Oficial.Asa...se afla in faliment efectiv,dar mai exista in acte,oficial.Ca sa avem si noi...falitii nostri.Iar unii dintre "jurnalistii"care ani de zile s-au facut ca nu observa toate porcariile ,acum o fac pe popii care canta prohodul fotbalului romanesc.Prea tarziu,mortul e in groapa!

keepcalm (12 comentarii)  •  16 mai 2019, 17:12

@vasco, ma surprinzi cand spui ca ai vazut ceva postari ok, la el nu am vazut altceva decat sa arunce cuvinte urate despre tot ce nu inseamna fefesebeee, patron si director sportiv ...

Andrei F (98 comentarii)  •  16 mai 2019, 17:12

@vasco (119 comentarii) • 16 mai 2019, 16:52 Se pare ca in ultimul timp nu ati fost prin galaxia aceasta!!!!Sa vorbesti de Steaua si Cooperativa cand sunt declaratii clare cine era in Cooperativa-Dinamo-Bistrita,Ceahlaul,Brasov ...conform declaratiei publice a lui Pascu Romica- si sa vorbesti de dedesupturi si valize dupa ce Cornel Dinu a declarat si nimeni nu a avut curajul sa-i contrazica declaratia ca sef de serviciu secret si 20 de procurori asigurau titlul de campioana CFR si in plus nu au facut nimic la singura valiza din fotbalul romanesc de care se stie ca si-a atind destinatarul-de la CFR la Dinamo????Unde ai fost stimabile cand Hagi,Miriuta,Danciulescu ,Popescu ...au facut declaratii publice ca sigur o anumita echipa nu o sa castige campionatul?

Andrei F (98 comentarii)  •  16 mai 2019, 17:24

@keepcalm (9 comentarii) • 16 mai 2019, 17:12 Poate ai vrut sa spuneti ca folosesc citate din GSP...Ma dar de ce nu contrazici tu pe cine a scris articolele din GSP???Am scris eu ieri articolul ala fabulos despre CFR ?Sunt eu vinovat ca Adrian Cristea si Cornel Dinu au spus atatea grozavii despre CFR?Ba,nu vezi ca nimeni de la CFR nu contrazice ???Sau tu esti oficial CFR ?Atunci ti-ai gresit adresantul!

vasco (146 comentarii)  •  16 mai 2019, 19:12

@andrei f,are dreptate keep calm cand spune ca esti patimas in ce priveste fecesebe,CARE NU E STEAUA!!!Poate ca pe vremuri ,Steaua era una dintre victimele cooperativei de care amintesti,sustinuta de dinamo si securistii din spatele ei,dar dupa 2003 ,mai ales,prin mafia patronata de dragomir si sandu,sprijimita de o parte a presei si de politic plus "justitie"si de interesele verilor lui becali,plus hagi si gica popescu et compania celorlalti "patroni","finantatori",s-a ajuns aici.Esti prea fecesebist(poate gigist?) ca sa "keep calm" si sa realizezi ca nu era vorba in postarea mea numai de echipa ta preferata.Daca a-i sta sa te gandesti,chiar si atmosfera de fronda si de asociere a unor echipe ca sa impiedice fecesebe sa ia campionatul se "datoreaza" celui care a distrus Steaua,care avea pe vremuri cam patru milioane de simpatizanti si umplea stadioane si in tara,in deplasare,iar acum cocalari cu pitipoance,si aceia in scadere.Dar,daca esti multumit cu "spectacolul" oferit de liga 1,du-te la stadion...Vei fi unul dintre cei doua trei sute...

Andrei F (98 comentarii)  •  16 mai 2019, 19:55

@ vasco Esti tare!!! Arata- mi unde am laudat eu Steaua articolul acesta!? Poti?Cand Steaua era cine spuneti voi eu nu eram suporterul ei...Sa afirmi ca Steaua a stricat campionatul dar si sa preamaresti echipele care au realizat,,omenia,,ca sa nu castige Steaua....sigur nu te doare capatana?Ba dar lumea nu s- a plictisit ca noua cooperativa se numeste,,omenia,, ,ca arbitrii gresesc mereu pentru unii si contra unei singure echipe,ca pentru acelasi fapte din ,,Valiza,,autoritatile au procedat diferit,ca autoritatile au probat ca CFR a folosit un jucator fara sa- l legitimeze...?Ba,pana si chioscarii primesc macar amenda penala pentru munca la negru!!!!Falsificarea unui contract de munca pentru orice firma este ceva grav...Numai clubul cu securisti - conform GSP!!!-nu pateste nimic...

damian cristian (3 comentarii)  •  16 mai 2019, 22:13

la tara cu tine anti dinamo si anti talent ce esti

alex (22 comentarii)  •  16 mai 2019, 22:43

Becali este cea mai toxica entitate din fotbalul nostru! Altceva nu mai spun, ca incep sa-l injur si nu vreau sa fiu cenzurat. Nu merita sa dai nici 2 bani pe un asemenea....

motanul incaltat (199 comentarii)  •  17 mai 2019, 6:04

Este clar ca FCSB stringe tot ce apare mai bun prin tara... Cu toate ca valoarea lor e mai mult decit indoielnica, la nivel de Ro sunt cei mai bine cotati... Apoi , tu ca patron vezi ca nu esti pe primul loc. Nu e normal sa te bagi peste antrenor??? Pai daca unui antrenor ii aduci aproape tot ce este mai bun----inca o data ma refer doar la Romania----nu ar trebui normal sa fii un fel de Juventus adica sa cistigi fara drept de apel in Ro???? Cind colo te bate Voluntari. Sau Chiajna....Inseamna ca toti antrenori trecuti in ultimul cincinal pe la FCSB au fost varza totala....Pai se vede parcursul lor egal cu zero dupa ce au plecat de la FCSB....Ia frate un strain ---Bergodi sau Mangia -lasa-i in pace 6 luni si o sa vezi diferenta....A si da-l afara pe MM. Si orice jucator cu fite. Sau cu tigari. Si nu te astepta sa faca minuni in Europa ca nu avem nivelul ala....

Chis Alexandru (6 comentarii)  •  17 mai 2019, 7:58

Pe vremea lui Ceasca stiam precis ca Steaua era a Armatei, Dinamo a Securitatii si Victoria a Militiei. Totul era limpede si aranjamentele se faceau "la lumina zilei", mai ales prin ordin... "de sus". In vremea noastra lucrurile sunt mai subtile, CFR este sustinuta "mucles" de catre cei care au trecut de la petlite albastre la mari granguri cu doua sau trei stele si fireturile aferente. Cine sunt "noii zei" care decid campioana prin ajutorul mutual a CCA? Ei cine, "Stapanii Inelelor"! Un singur gand ma strafulgera si anume Dan Petrescu este civil sau face si el parte dintr-o "garnizoana invizibila"? Nu de alta dar mult prea repede a lasat echipa din China sa vina, la bairamul ce a urmat unei mese festive care i-a fost dedicata la "Cantecul de Sirena" al unor "trupeti" gen Copil, Mara sau Stanciu. Ma intriga "lasarea la vatra" a unui mare "strateg" al aranjamentelor ardelenesti, dr Muresan care si-a schimbat granizoana si a fost reincartiruit ceva mai "la vale", la Sibiu. Ce va face "Omul de la... Pipera"? isi numara mioarele si ultimele campionate pierdute "la pototu", neintelegand ca daca i-ar aduce ca antrenori pe Sumudica, Iordanescu, Mangia si Zenga, concomitent, tot nu ar distruge "cutia magica clujeana". Intrebarea este cine sunt pacalicii? Spectatorii? Cele trei posturi Tv care transmit acest simulacru de campionat sau banii dati unor echipe companioane care sa nu sucombe de inanitie cohortele de jucatori resapati de pe toate continentele?

Andy (12 comentarii)  •  17 mai 2019, 10:40

Articol foarte prost ,maine o sa scrieti ca Gardiola a refuzat Steaua si ca Gigi e terminat.Edi nu e de Steaua clar ,ce l recomanda,ce trofeu a castigat?Sumi este un antrenor bun dar acum este foarte scump.

vasco (146 comentarii)  •  18 mai 2019, 13:44

@andrei f,vad ca iti place pe aratura...Ramai acolo.

Comentează